Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Leader-tukea vinttikoirien juoksurataan

Leader-yhdistyksen hallitukset esittävät hankerahoituksia liki 250 000 euron edestä.

Koiranpissi lattialla? Katso peiliin: Voit tehdä ulkoilusta koirallesi ikävän kokemuksen

Koiranpennun kyky oppia sisäsiistiksi riippuu siitä, kuinka paljon omistajalla on aikaa, kärsivällisyyttä ja innostusta.

Liperiin tulee Itä-Suomen ainoa vinttikoirien juoksurata

Itäsuomalaisten vinttikoirien omistajineen ei tarvitse enää kohta lähteä kauas treenaamaan ratajuoksua. Pohjois-Karjalan Liperiin on tekeillä juoksurata, jota voitaisiin käyttää harjoitteluun ja myös virallisten ratajuoksukokeiden järjestämiseen. Radan pohja on tehty Liperin vastavalmistuneen harjoitusraviradan yhteyteen, mutta vielä on paljon rakentamista edessä.

"Aivan uskomatonta, kuinka ihan tuntemattomat auttavat" – rakkaus eläimiin yhdistää hädän hetkellä

Hätä on suuri, kun lemmikki katoaa. Eläinrakkaiden ihmisten on helppo samaistua tuskaan, mikä usein ajaa auttamaan. Kokkolassa lukuisat vapaaehtoiset ovat yhdistäneet voimansa ja etsineet viime päivinä kuumeisesti kaikille tuiki tuntematonta koiraa.

Jämin koiramaailma saamassa kunnalta kymmenientuhansien tuet

Jämijärven kunta on lähdössä tukemaan Jämin koiramaailman rakentamista lähes 31 000 eurolla. Koiramaailman toivotaan tuovan Jämille lisää matkailijoita.

Mitä koiran kanssa voi harrastaa?

Koiran kanssa voi harrastaa monia asioita tekemättä harrastuksesta liian vakavaa. Harrastamisen tapoja määräävät paitsi koiran ominaisuudet myös omistajan mieltymykset.

Sananen – Kadonneet miehet

Kautta aikain miehet ovat kadonneet. Huoli on vaihtunut nopeasti helpotukseksi. Sitten he ovat palanneet, muina miehinä.

Amos seisoo ruokapalkalla, Usko vahtii takaa tulevia

2-vuotias whippet Usko ottaa harjoitukset kansainvälistä koiranäyttelyä varten lunkisti, ja on jo oppinut paljon kehäkäyttäytymistä. 10-kuukautinen Amos puolestaan jännittää ensimmäistä näyttelykertaansa myös ensikertalaisen omistajansa kanssa.

Pariskunnan koiraharrastus maksaa 30 000 euroa vuodessa

Merja Lääveri-Kentan ja Reijo Kentan kotona eletään hektisiä aikoja, kun valmistaudutaan viikonvaihteen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Yhteinen harrastus rokottaa pariskunnan kukkaroa rutkasti.

Koiraharrastusten kirjo kasvaa – nyt koirat hyppivät pallojen päälle

Uudessa dobo-harrastuksessa koira ja ihminen liikkuvat suuren kumipallon päällä. Tämän kerrotaan vahvistavan koiran syviä lihaksia ja eläimen sekä omistajan suhdetta.

Vinttikoiralla on pikajuoksijan treeniohjelma

Vinttikoiraharrastukseen voi helposti hurahtaa hyvän harrastajaporukan kautta. Vinttikoirakisoissa menestyminen vaatii kuitenkin koiran kouluttajalta pitkäjänteistä työtä.

Miten kovaa koirasi pinkoo – Mittaa poliisitutkalla!

Jos koiran juoksunopeus mietityttää, lemmikin voi pistää nopeustestiin. Koirien nopeutta mitataan tänään illalla Vaasan raviradalla, jossa käytössä on poliisin nopeusvalvontatutka.

Tuulta nopeammat vinttikoirat

Vinttikoirat ovat maailman vanhimpia koiria.

Koiraradan huoltorakennus paloi Luotsimäessä

Vähäiselle käytölle jäänyt vinttikoiradaan huoltorakennus on palanut maan tasalle Porissa. Vahingot jäivät vähäisiksi.

Vinttikoira on peto kisassa, mutta laiska kotona

Vinttikoirien kisat juoksuttavat omistajia ympäri maailmaa, ja toisinaan iso hurtta vie taluttajaa ihan kirjaimellisestikin. Padasjoen Nyystölässä kilpailee viikonloppuna 150 vinttikoiraa maastoradalla.

Jämille puuhataan koiramaailmaa

Koira-alan liikevaihto yltää jo lähes miljardiin euroon Suomessakin. Jämi haluaisi nyt profiloitua koiraharrastajien keskuspaikkana.

Lukukoira Lumikki on grillimakkarasta pitävä lady

Lukukoiran on tarkoitus tukea lasta lukemisen opettelussa. Kouvolan pääkirjaston uutta lukukoiraa kuvaillaan hiljaiseksi ja kiltiksi.

Luotsinmäen ajoharjoittelurata uhan alla

Porin tekninen lautakunta joutuu päättämään, saako motocross-, enduro- ja moottorikelkka-ajoharjoittelua jatkaa Luotsinmäellä. Alueella on toiminut harjoittelurata kymmenisen vuotta.

Luurangonlaihan koiran kohtalo kuumentaa verkkoyhteisöä

Hämeenlinnasta sunnuntaina talteen otetun greyhoundin kuva on herättänyt kohinaa sosiaalisessa mediassa. Löytöeläimiä vastaanottavan Etelä-Hämeen Eläinhoitolan Facebook-kuvaa nälkiintyneestä koirasta on jaettu viljalti ja keskustelu käy kuumana. Sosiaalinen media voi myös toimia käytännön eläinsuojelutyön apuna.

Koiraharrastajat suuttuivat Weekend-festivaalin roskista

Luukin ulkoilualue on käyttäjiensä mielestä edelleen huonossa kunnossa viime viikonlopun Weekend-festivaalin jäljiltä. Liikuntavirasto on siivonnut alueelta suurimmat roskat, mutta esimerkiksi koirapuistossa on vielä lasinsiruja ja ruuantähteitä.

Noa ja Dali ovat Euroopan parhaita maastosalukeja

Salukiherrat Noa ja Dali ovat nousseet yhdessä hujauksessa Euroopan kärkeen omassa lajissaan. 2-vuotias Noa pitää hallussaan Euroopan kärkisijaa ja 5-vuotias Dali tulee hyvänä kakkosena. Laji on vinttikoirien maastojuoksu, jossa Noa ja Dali ovat hallinneet salukiurosten sarjoja tänä kesänä sekä kotimaisilla että kansainvälisillä kilpakentillä.

Sirkus kiertää Suomea kymmenen tuhatta kilometriä

Suomen kansallissirkukseksi itseään tituleeraava sirkus Sirkus Finlandia on saapunut kiertueellaan Meri-Lappiin. Esityksissä nähdään muun muassa klovneja, poneja, vinttikoiria ja lentävä trapetsiryhmä.

Tampereen vinttikoiraradalla tuhopoltto

Tampereen vinttikoiraradan toimistotilat ovat tuhoutuneet ilmeisesti tuhopolton vuoksi. Tuli sai alkunsa toimistorakennuksen vieressä olevasta autosta, joka on epäilysten mukaan sytytetty tahallaan.

SM-squashissa tutut voittajat

Lotta Vuorela vei viidennen kerran ja neljännen perättäisen squashin Suomen mestaruuden lyömällä Eevamaria Vuolon 3-1 (5-9, 9-5, 9-5, 9-3) lajin SM-kisojen loppuottelussa Helsingin Merihaassa. Miesten sarjan valtias oli jo seitsemännen kerran peräkkäin Olli Tuominen.