Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jani Halmeen kolumni: Tyytymätön ihminen on erittäin hyvä asiakas

Omaan elämäänsä ja itseensä tyytyväinen ihminen on huono asiakas. Tyytyväiset kun eivät kuluta rahaa jatkuvasti uusiin asioihin, kirjoittaa Jani Halme.

Kun Ruotsi pukeutui rusettipuseroon – julkkikset osoittavat tukeaan Nobel-akatemian Sara Daniukselle

Rusettipusero on kannanotto Ruotsin akatemian pysyvän sihteerin Sara Daniuksen puolesta. Hän ilmoitti erostaan eilen.

Hetkinen - pinkki!

Kajo luotailee pinkin värin suhdetta itsetuntoonsa

Pois puku ja solmio! Helteet kumosivat Ranskan parlamentin pukupakon

Ranskan parlamentissa miehet saavat keventää vaatetustaan, kun mittarissa on hellelukemia.

Tämän hetken kuumimmat hipsterit tulevat Irakista

Kurdistanin dandyt näyttävät, että Irak on muutakin kuin sotaa.

Taskuliina ja silkkihenkselit ilopilkkuina – miesten juhlamuoti muuttuu hitaasti

Kristiinankaupungissa Leena ja Lasse Vilkevuori ovat tuoneet tyyliä miesten pukeutumiseen jo 50 vuotta. Ja työ jatkuu.

Metallin hohtoa, tekoturkista ja lierihattu päähän – poimi suosikkisi miesten syksyn muodista

Pikkutakeissa näkyy nyt printtejä, housujen lahkeet ovat pikkuhiljaa levenemässä ja päähän laitetaan pipon sijaan hattu, kertovat miesten muodin tuntijat.

Sukupuolentutkija suuttumusta herättäneestä Joensuun työpaikkailmoituksesta: "Moka"

Parrakas Lego-ukko ja solmioon viittaaminen olivat monelle liikaa Joensuun kaupungin työpaikkailmoituksessa, jossa haetaan kahta johtajaa. Sukupuolentutkimuksen professori ymmärtää sosiaalisessa mediassa lehahtanutta kritiikkiä. Kaupungin viestinnästä ilmoitusta on jo pahoiteltu arviointivirheeksi.

Marja Kurki puskee silkkihuivejaan silkin kotimaahan – katso videolta syyskauden mallisolmut

Kiina on edelleen 40-vuotiaan muotitalon suurin markkina.

Koululaiset kulkivat punaista mattoa pitkin maailman suurimpaan hirsikouluun

Pudasjärvellä syyslukukausi alkoi juhlavasti, kun maailman suurin hirsikoulu otettiin käyttöön keskiviikkona. Vesisadekaan ei päässyt latistamaan tunnelmaa.

Sarjakuvataiteilija Warda Ahmed: "Kun vihapuhe räjähti, halusin piiloutua, halusin olla äänetön – enää en"

Ahdistuneen puheenvuoron taustalla on iso annos pelkoa, sanoo köyhyystutkija Maria Ohisalo. Erityisen vaarallista on kravatti kaulassa lausuttu vihapuhe, bloggaaja Vesa Linja-aho toteaa.

Vesilahden värikäs kirkkoherra ilmoittautui mieheksi, joka on löytänyt naiseutensa

Rakkaus väreihin ja kauneuteen leimaa Harri Henttisen koko elämää. Hän haluaa tulla muistetuksi miehenä, joka kulki omaa tietään, mutta yhdessä muiden kanssa.

Kevät ja kesä ovat juhlan aikaa – kyllä pohjalaismieskin osaa pukeutua

Miesten juhlapukeutumisessa haetaan entistä enemmän persoonallisuutta erilaisilla yksityiskohdilla tai värivalinnoin. Moni valitsee esimerkiksi rusetin kravatin tilalle. Tangokuningas Marko Maunuksela kiinnittää huomiota asujensa yksityiskohtiin ja tietää, että taiteilijalle sallitaan juhlapukeutumisenkin suhteen hiukan erivapauksia. Siisti ja tilanteeseen sopiva pukeutuminen on kuitenkin aina osoitus juhlan arvostamisesta.

Mies, vaikeuksia valita puku juhliin? Ylioppilas Santtu esittelee kevään hitit – video

Pukukaupassa tiedetään, että sininen on miesten pukujen osalta kevään väri ja että nuoret valitsevat kravatin yhä harvemmin. Pukuvalinnoissaan vastavalmistuvat nuoret ovat yhä tarkempia.

Pelialalla pukumies on lakimies – työelämässä asukoodit voivat olla yhä tiukkoja

Pukeutuminen toimii kuin kehon kieli ja viestittää ulkopuoliselle monia asioita. Liike-elämässä on usein tarkkoja pukeutumissääntöjä. Erojakin on, sillä esimerkiksi pankki- ja peliala ovat pukukoodeiltaan kuin sisko ja veli.

Pitääkö menestyvän naisen olla naimisissa työnsä kanssa?

Keski-ikäinen solmiomies johtajan mallikuvana, hyvä veli -verkostot sekä perheen ja työn yhteensovittamisen tuska pitävät naisia pois johtajien paikoilta.

Rioon valmistautuva Petra Olli ei aio Linnan tanssilattialle: "Taidan minä kaatua ensimmäisenä"

Painin MM-hopeamitalisti kertoi itsenäisyyspäivän vastaanotolla, että ulkomailla harjoitellessa ikävöi eniten juttukavereita ja kotiruokaa.

Poliisin pikkujouluviesti: "On noloa herätä putkan lattialta kravatti majoneesissa"

Lounais-Suomen poliisi antaa ohjeen käyttäytyä siivosti pikkujouluissa ja pysyä humalassa pois ratista. Muuten voi käydä poliisitiedotteen mukaan näin: "Se kun on perin noloa herätä putkan lattialta kravatti majoneesissa pohtimaan muistikuviaan rikostutkijalle. "

Maailman suurin hirsirakennus valmistumaisillaan – puukoulu kiinnostaa Australiaa myöten

Pudasjärven hirsinen koulukompleksi valmistuu ensi keväänä. Jättimäinen puurakennusprojekti on houkutellut Iijoen rannalle tuhatkunta tutustujaa ympäri maailman.

Ylin nappi auki ja taskuliina taskuun – töissä käytetään entistä vähemmän kravattia

Kravatti on aina muotia, mutta vapaampi pukeutumiskulttuuri on vähentänyt sen käyttöä työpukeutumisessa. Monesti solmion sijaan käytetään paitaan sopivaa taskuliinaa. Tiukan etiketin juhlissa helmenharmaa kravatti on edelleen oikea valinta.

Sandaalit sopivat joihinkin töihin, mutta pankeissa ei löysätä kravattia

Vaate viestii tietystä tehtävästä, kuten poliisin univormu. Monissa muissakin ammateissa asiallinen pukeutuminen kertoo uskottavuudesta. Pankeissa miehet käyttävät edelleen pukua ja naiset jakkupukua.

Mielenterveyskuntoutujan päiväpalkka 12 euroa: "Tämän paremmin eivät asiat voisi olla"

Työ auttaa mielenterveyskuntoutujia jaloilleen. Tekijöitä on enemmän kuin toimintayksiköihin voidaan ottaa, mutta töistä on ajoittain pulaa. Susanna Virta toivoo, että saisi tehdä monipuolisia töitä, joiden ansiosta hän on erinomaisessa kunnossa. Porissa on saanut tähän mennessä muun muassa pussittaa muttereita ja valmistaa huiveja asustesuunnittelija Jenni Ahtiaiselle.

Kimmo Kinnunen: "Keihäänheitto ei kehity kravatti kaulassa palavereissa"

Vuoden 1991 keihäänheiton maailmanmestari Kimmo Kinnunen katsoo suomalaista keihäänheittoa kaksijakoisissa tunnelmissa. Tämän hetken suomalainen kärki miesten keihäässä on timantinkova. Sen jälkeen onkin jo paljon hiljaisempaa, kärjen takana ammottaa lähes sukupolven kokoinen aukko. Yksi tulevaisuuden nimistä on sentään Kinnunen: Kimmon poika Jami on tekemässä paluuta loukkaantumissuman jälkeen.

Hämeenlinnan uusi rockareena kesti AC/DC:n raskaat kitarariffit

Rockin jättiläinen AC/DC korkkasi Hämeenlinnan uuden tapahtumapuiston Kantolan keskiviikkoiltana yli 55 000 kuulijan edessä. Kesäyössä kuultiin sama setti rockklasikkoja muin muillakin kiertuepaikkakunnilla, kruununa Angus Youngin 14 minuutin kitarasoolo.

Wimbledonin tiukka etiketti koitui Hamiltonin kohtaloksi

Formula 1 -mestarilta evättiin pääsy katsomoon miesten loppuottelussa.

Tervehdi isäntäväkeä, älä ahmi ja rähise – tietyt säännöt pätevät juhlissa edelleen

Juhlat ovat muuttuneet kolmenkymmenen viime vuoden aikana rennompaan suuntaan. Nuoriso suosii halaamista kättelyn sijaan, ja ulkona juhlitaan aina kun vain mahdollista. Tapakouluttaja Arja Porvali neuvoo, miten nykyvieras toimii etiketin mukaan.

Kodeista kerätyt työt piirtävät kuvaa värikkäästä pohjalaistaiteilijasta

Kokkolan K.H. Renlundin museon kesätaiteilija on tänä vuonna Annie Krokfors. Taidemaalari, sisustusarkkitehti ja huonekalupuuseppä oli myös innokas matkailija, joka etsi innoitusta ja vaikutteita Euroopan taidemuseoista ja kulttuurikaupungeista.

Frakki vai smokki? Herrasmies tuntee juhla-asut, eikä sorru sukkamokaan

Miesten juhlapukeutumista säätelee etiketti, jolla on vuosisataiset perinteet. Mutta tiedätkö sinä, milloin kannattaa sonnustautua smokkiin, frakkiin tai sakettiin?

Video: KHL:n farmisarjassa käsittämätön joukkotappelu – pukunsa riisunut valmentaja hyppäsi mukaan

Izhstalin päävalmentaja Andrei Razin päätti viilentää VHL-jäillä tunnetasoaan riisuutumalla puolialastomaksi.

Kansanedustaja Mika Kari: Tappelimme kynsin ja hampain

Lahtelainen yhteisöpedagogi nousi eduskuntaan Hämeen vaalipiiristä äänin 5 269. Mika Karin (sd.) tavoite oli edistää työpaikkojen syntymistä ja vanhuuden turvaa. Yle Lahti selvitti, mitä kansanedustaja sai aikaan.

Satasia mekosta, kymppejä kampauksista

Vanhojenpäivä on Lappeenrannan Lyseon lukion nuorten juhlijoiden mielestä hintansa arvoinen.

Mikko Hakkarainen vaihtaa kravatin haalariin - Jukurit vahvistaa valmennusta

Mikkelin Jukurit tavoittelee jääkiekon Mestiksen voittoa ja liigapaikkaa vahvistamalla valmennusryhmäänsä. Hyökkääjiä peluuttaa jatkossa pitkän liiga- ja Mestisuran 2013 lopettanut Mikko Hakkarainen.

Alexis Tsipras – taviksesta pääministeriksi

Kreikka on saanut nykyhistoriansa nuorimman pääministerin vasemmistoliitto Syrizan johtajasta Alexis Tsiprasista. Tsiprasin lupaukset yhteiskunnan jälleenrakentamisesta eivät ole kreikkalaisille sanahelinää.

Ihmisen historia ratsastajana näkyy vahvasti vaatetuksessamme

Housut ja frakki liittyvät oleellisesti ratsastamiseen. Kravatti taas on saanut alkunsa Ranskan hovista kroattisotilaiden kaulaliinasta.

Solmio, mirri, ascot- vai sisähuivi? – Mieskin voi vaihdella tyyliä

Erilaisen asusteen kaulaansa valitsemalla miehetkin voivat muunnella tyyliänsä. Ylen aamu-tv:ssä vieraillut pukeutumisneuvoja kertoo, mitä viestii kaulassa oleva mirri ja miten mies voi käyttää oikeaoppisesti sisähuivia.

Kauluspaitaisesta paljasjalkaiseksi – kravatti lähti kun bisnesmies henkistyi

Entisellä kansanparantajien asuttamalla tilalla Vaalassa on ollut nykyisen omistajansa elämään käänteentekevä vaikutus. Piinkovasta bisnesmiehestä on kuoriutunut syvällinen pohdiskelija ja teologian opiskelija.

Japanilaiset tykästyivät suomalaisopiskelijan tylsää ja räikeää yhdistelevään tyyliin

Japaniin pääsy oli 19-vuotiaan Elina Vätön haave jo lapsesta saakka. Nyt takana on jo kolme visiittiä, jotka ovat poikineet vaatesuunnittelijalle mielenkiintoisia työtilaisuuksia. Yksinkertaisesta suomalaisesta tyylistä ollaan Japanissa kiinnostuneita, vaikka se eroaakin melkoisesti paikallisesta.

Pirullinen koru kertoo porilaisuudesta

Jokaisen paljasjalkaisen tai henkisen porilaisen kunniaksi on luotu peräti kaksi korusarjaa. Piru- sekä Jaa mää vai-riipukset kertovat paikkakunnan ajatusmaailmasta.

Voi vitsit mitkä pitsit!

Ihmisiä on vaateliikkeen myyjän mukaan kolmea sorttia: pitsi-ihmisiä, pitsille hiljalleen syttyviä ja sitten niitä kylmänä pysyviä. Näinä aikoina kaksi ensin mainittua sorttia tuntuvat olevan valloillaan.

Persianlahden alueesta kehittymässä tärkeä Aasian ja Euroopan väliselle lentoliikenteelle

Persianlahden alueesta on kehittymässä nopeasti tärkein lentoliikenteen solmukeskus Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Alueella toimivat lentoyhtiöt saavat lähivuosina satoja uusia matkustajakoneita, jotka mahdollistavat reittiverkostojen laajentamisen Aasian ohella myös Afrikkaan ja Australiaan.

Lehtinen toivottaa Selänteen tervetulleeksi: "Suosittelen tämmöistä aloitusta"

Aikanaan maajoukkueessa samassa ketjussa pelannut Jere Lehtinen toivottaa Teemu Selänteen tervetulleeksi pukuhommiin.

Leijonilla menee taas myöhään – "Akut täyteen, että pääsemme jatkoon"

Suomen päävalmentaja Erkka Westerlund puhui voitokkaan Sveitsi-ottelun jälkeen palautumisen ja levon tärkeydestä koko turnauksen menestymisen kannalta.

Nuoret harjoittelevat diplomaatin taitoja Kulosaaren yhteiskoulussa

Tällä viikolla Kulosaaren yhteiskoulussa vilisee jakkuja ja kravatteja, kun HELIMUN-konferenssi polkaistaan käyntiin. Paikalle on saapunut nuoria Helsingin kansainvälisistä koulusta ja jopa Moskovasta ja Sveitsistä asti.

Ruotsalaiselle pikkukylälle miljoonien arvoinen perintö

Ruotsalaisessa Övedin kylässä asuu 309 asukasta. He ovat saaneet 22 miljoonan kruunun suuruisen perintölahjoituksen.

Junnon talismaani toimi – kultainen kravatti kaulaan jatkoerään

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno juhli lauantain pelin jälkeen mestaruutta joukkueen ja heidän läheistensä kanssa, kaulassaan kultainen kravatti. Kansanjuhla järjestetään tiistaina, jotta koko joukkue ehtii mukaan.

Haglund: Sinikeltainen solmio oli kannanotto

Puolustusministeri ottaa Ukrainan lipun värisellä solmiolla kantaa Ukrainan itsemääräämisoikeuden puolesta.

Myrskyjen sankari siirtyy kravattihommiin

Lukuisien myrskyjen kautta tunnetuksi tullut Järvi-Suomen Energian käyttöpäällikkö Arto Nieminen siirtyy Suur-Savon Sähkötyön toimitusjohtajaksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle