Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kansanedustaja tviittasi maailmansodasta ja kehotti huoltamaan aseet – puhemiehen mukaan eduskunnalla ei mahdollisuuksia puuttua

Eduskunnassa on pohdittu aiemminkin kansanedustajien tviittejä. Puhemies Anu Vehviläisen mukaan ainoa keino puuttua on kehottaa arvokkaaseen käytökseen.

Niinistö tapaa Putinin perjantaina Moskovassa

Presidentin kanslia kertoi vierailusta medialle maanantaina Niinistön ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin lehdistötilaisuuden jälkeen.

Erdoğan opastaa kannattajiaan syyttämään Turkin talousvaikeuksista ulkomaita, arvioi Upin Alaranta

Suomen ulkoministeriö ei ole saanut vielä virallista viestiä Turkin ulkoministeriöstä suurlähettilään julistamisesta ei-toivotuksi henkilöksi. Turkin presidentti Erdoğan on saattanut toimia asiassa omin päin.

Bror Bäckström laittoi Spedelle tupeen ja leikkasi Holkerin kohuparran – yli 60-vuotisen uran tehneen parturin ei pitänyt koskaan jäädä eläkkeelle

Helsinkiläisen parturimestarin Bror Bäckströmin ura kesti yli 60 vuotta. Sinä aikana hän leikkasi lukuisten niin julkisuudesta tuttujen henkilöiden kuin poliitikkojenkin hiukset.

Tuija Siltamäen kolumni: Ilmastotoimien täytyy tuntua jokaisen arjessa – muun väittäminen on poliitikolta turhaa jeesustelua

Ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatisi perustavanlaatuisia muutoksia länsimaiseen elämäntapaan, mutta sitä äänestäjä ei kestä kuulla, kirjoittaa Siltamäki.

Legendaarinen Minä juon nyt kahvia -lause muutti median ja politiikan suhdetta ja nyt Sanna Marin jatkaa muutosta, kertoo aiheesta väittelevä

Kokeneen journalistin ja tuoreen väittelijän Timo Paunosen mukaan poliitikko Harri Holkerin paljon toistettu lausahdus muutti pysyvästi politiikan ja median suhteita. Poliitikon arvovalta alkoi murentua.

Presidentti Niinistöllä ei todettu koronavirustartuntaa – palaa töihin normaalisti

Presidentti Niinistö altistui koronavirukselle Malmössä viime viikolla järjestetyssä kansainvälisessä holokaustifoorumissa. Altistumisen takia Viron presidentti Alar Karisin vierailu Suomeen peruuntui.

Politiikan toimittaja: Sanna Marinin kuherruskuukausi median kanssa on ohi – kriittisyyttä lisää se, ettei pääministeriltä saa helposti haastatteluja

Osa politiikan toimittajista ei ymmärrä Instagramin pelisääntöjä, sanoo Ronja Salmi. "Kriittisyys on oikein, pääministeri on vallankäyttäjä, ei häntä pääministerinä tarvitse sääliä siinä tehtävässä", hän muistuttaa.

Torstai 14.10.2021 (radio)

Norjan jousiasesurmat. Kulttuurialan leikkaukset. Kolmas koronarokotus. Sauli Niinistön korona-altistuminen. Sääennuste.

Pirkanmaan kansanedustajat vastustavat leikkauksia kulttuuriin ja urheiluun – SDP:n Ilmari Nurminen: "Uskon, että leikkaukset voidaan vielä välttää"

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi tiistaina taiteen, kulttuurin, tieteen ja urheilun määrärahaleikkauksista. Yle kysyi pirkanmaalaisilta kansanedustajilta, mitä leikkauksista seuraa ja pitäisikö ne perua.

Presidentti Niinistö on altistunut koronavirukselle – tapaaminen Viron presidentin kanssa peruttu

Viron presidentti Alar Karisin ensivierailu Suomeen ja tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa peruuntuu presidentti Niinistön koronavirusaltistumisen vuoksi, presidentin kanslia tiedottaa.

Tarkastelimme viiden kansainvälisen poliitikon Instagram-tilejä: Sanna Marinin imago ei olekaan niin rento kuin syksyn kohuissa on kauhisteltu

Yle tarkasteli Sanna Marinin, Justin Trudeaun, Emmanuel Macronin, Jacinda Ardernin ja Mette Frederiksenin Instagram-tilejä. Kävi ilmi, että poliitikkojen ​tileillä käytetään toisistaan paljonkin eroavia viestinnän keinoja.

Kansanedustajana, ministerinä ja Kelan johtajana toiminut ministeri Matti Puhakka on kuollut

Puhakka toimi SDP:n kansanedustajana yhteensä 17 vuotta, ministerinä liki kahdeksan vuotta ja 14 vuotta Kansaneläkelaitoksen johtajana.

Analyysi: Poliitikot lupasivat kitkeä veroparatiisit – mutta tietovuoto Pandoran paperit paljastaa, miten he ryntäsivät itse niiden asiakkaiksi

Tietovuotojen tarinan kaari on tuttu. Kauhistelua, paheksuntaa ja lupauksia veroparatiisien kitkemisestä. Mutta muuttuuko tälläkään kertaa mikään, kysyvät Pandoran papereiden -tietovuotoa tutkineet Ylen MOT-toimituksen toimittajat Minna Knus-Galán ja Jyri Hänninen.

Pirkanmaan kansanedustajat kannattavat englanninkielisiä palveluita – ne houkuttelevat maakuntaan osaajia

Moni kansanedustaja lisäisi maahanmuuttajien suomen kielen koulutusta. Tämä kävi ilmi, kun Yle kysyi Pirkanmaan edustajien näkemystä englanninkielisistä palveluista.

Valtava tietovuoto paljastaa Putinin lähipiirin salaiset omistukset – presidentin suomalaiselle ystävälle järjesteltiin miljardi euroa

Maailman suurin tietovuoto sisältää kymmenien venäläisoligarkkien salattuja omistuksia. Venäjän energiavaroja käytetään myös operaatioihin ulkomailla, arvioi professori Veli-Pekka Tynkkynen.

Blair, Shakira ja Putinin sisäpiiri – maailman suurimmasta tietovuodosta löytyy poliitikkojen lisäksi monen alan maailmantähtiä

Ylen MOT-toimitus on ollut mukana tutkimassa laajaa tietovuotoa, joka paljastaa paljon uutta tietoa sekä poliittista valtaa käyttävien että muiden vaikutusvaltaisten henkilöiden toiminnasta veroparatiiseissa.

Tunisia sai ensimmäisen naispääministerin – Najla Bouden Romdhanen virkakausi alkaa kriisin keskellä

Tunisian demokratia on ahdingossa presidentin keskitettyä valtaa itselleen ja taloudella menee huonosti.

Manny Pacquiao lopettaa nyrkkeilyn ja keskittyy presidenttipeliin

Manny Pacquiao aloitti politiikan parissa jo vuonna 2010, jolloin hänet valittiin kotimaassaan kongressiedustajaksi.

Muistatko kiistoja herättäneen ja karille ajaneen TTIP-sopimuksen? Nyt puuhataan uutta kauppasopimusta EU:n ja USA:n välille – tästä on kyse

Kauppakumppanit palaavat neuvottelupöytään viiden vuoden tauon jälkeen. Australian sukellusvenekaupan vuoksi liittolaisilleen suivaantunut Ranska jarruttaa sopimusta – mutta välirikosta voi tulla myös neuvotteluetua EU:lle.

Matti Mörttisen kolumni: Kannabis – aika valita pienemmän pahan tie 

Päätöksiä tehdään tutkitun tiedon pohjalta, paitsi silloin kun pinttyneet asenteet ja ennakkoluulot ajavat ohi. Tämä koskee myös kannabista, kirjoittaa Mörttinen.

"Kauan eläköön vallankumous!" – mielenosoittaja heitti Ranskan presidenttiä kananmunalla

Presidentti on tottunut välikohtauksiin: viimeksi kesäkuussa häntä lyötiin avokämmenellä Etelä-Ranskassa. Silmäätekeviä poliitikkoja on joutunut häiriköinnin ja väkivallan kohteeksi Suomessakin.

Tamminiemen pesänjakajien isä Aarno Laitinen oli journalismin jättiläinen, jolle feministit ja kasvissyöjät olivat punainen vaate

Paljastuskirja Tamminiemen pesänjakajat syntyi toimittaja Aarno Laitisen ideasta ja muutti poliittista journalismia. Päättäjät eivät enää saaneet olla rauhassa. Aarno Laitinen kuoli eilen 78-vuotiaana. Kolme henkilöä arvioi kirjan merkitystä.

Presidentti Niinistö: Angela Merkelin myötä Eurooppa menettää kuuluvimman äänensä – Suomen kannalta Saksan vaaleilla ei ole erillismerkitystä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvioi yrittäjäpäivillä Jyväskylässä myös kotimaan talouden näkymiä. Niinistö uskoo palvelualan nousevan nopeasti koronakriisistä.

Neljä ranskalaismiestä ja yksi nainen – Merkel on johtanut Eurooppaa Ranskan presidenttien kanssa, mutta mitä tapahtuu, kun hän lähtee?

EU:ssa seurataan tarkasti Saksan ja Ranskan liikkeitä, koska ne vievät unionia eteenpäin. Angela Merkelin kaudella ranskalaispresidenttejä on ehtinyt olla neljä.

Maailman mahtavimman naisen tekstiviestit muuttivat todennäköisesti historiaa – tämä juttu paljastaa, miten Angela Merkel hoiti asioita kulisseissa

Eurooppa siirtyy aikaan ilman Angela Merkeliä sunnuntain vaaleissa. Merkelin kauden valtakapula on ollut liittokanslerin kännykkä. Tämä juttu paljastaa, miten Merkel tekstaili kulisseissa.

Kansanedustajista 82 prosenttia saanut täyden rokotussuojan – eduskunnassa palataan normaaliin

Puhemiesneuvoston mukaan koronarajoituksia voidaan purkaa kansanedustajien rokotussuojan ansiosta. Myös valiokunnat pääsevät takaisin niiden omiin huoneisiin.

"Sellainen kirja pitäisi polttaa" – Paljastuskirja sekoitti Suomen politiikan 40 vuotta sitten, eikä päättäjien asema enää palautunut entiselleen

Tamminiemen pesänjakajat -kirja puki Suomen päättäjistä sanoiksi asioita, joita ei sanottu ääneen mutta joita aavisteltiin. Tuore Pesänlikaajat-dokumentti perkaa lennokkaasti sen, miksi kirja oli poliittinen skandaali 40 vuotta sitten.

Somevaikuttaminen ui myös poliitikkojen arkeen, mutta pääministeri Marinin reppusuosittelu hämmentää: ”Nykyaikaa ja ihan fine”, sanoo someasiantuntija

Tutkijan mukaan pääministeri Marin jäljittelee somevaikuttajien tyyliä jakaa henkilökohtaista ja samaistuttavaa sisältöä seuraajiensa kanssa.

Pirkanmaan kansanedustajat eivät lämpene pakolaisille – vain kaksi vihreää edustajaa kasvattaisi Suomen kiintiötä

Kansanedustajien näkemys kiintiöpakolaisista ei riipu juuri puoluekannasta. Epäröijät ovat keskustasta ja kokoomuksesta, mutta suoraa vastustusta löytyy kaikista puolueista.

Moni hieraisi silmiään, kun Sanna Marin kehui suomalaisyrityksen laukkua Instagramissa – kysyimme pääministerin avustajalta, onko tällainen ok

Yle kysyi pääministerin esikunnalta, miksi politiikan superjulkkis antaa näkyvyyttä yksittäisen yrityksen tuotteelle. Ministerin avustaja toteaa, että Marin on maksanut laukun itse. Tuotteen valmistaneen yrityksen omistaja yllättyi iloisesti.

Biden kertoi Yhdysvaltojen, Britannian ja Australian turvallisuuskumppanuudesta puheessaan kansallisesta turvallisuudesta

Australian pääministeri kertoi myös, että Australia aikoo rakentaa ydinsukellusveneitä Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa. Samalla Australia hylkää sukellusvenehankkeen Ranskan kanssa. Yhdysvallat toivoi Ranskaa silti kumppaniksi maiden liittoon.

Haitissa kuohuu: Syyttäjä epäili pääministeriä presidentin murhasta – pääministeri erotti syyttäjän

Syyttäjän mukaan Haitin pääministeri Ariel Henry oli yhteydessä henkilöön, jota epäillään maan presidentin murhan suunnittelijaksi. Haitin presidentti Jovenel Moïse ammuttiin hyökkäyksessä kotiinsa heinäkuun alussa.

USA:n ulkoministeri sysäsi Trumpille vastuuta sekasortoisesta vetäytymisestä Afganistanista: ”Saimme perintönä päivämäärän, emme suunnitelmaa”

Presidentti Joe Bidenin hallinto on joutunut arvostelun kohteeksi erityisesti siksi, ettei se käynnistänyt amerikkalaisten ja heidän liittolaistensa evakuointia tarpeeksi nopeasti.

Janne “Rysky” Riiheläisen kolumni: Suomi haluaa voimaa käyttävän Euroopan unionin

Euroopan unionin vaikutusvalta on arvojen, kaupan ja vapaan liikkuvuuden valtaa. Se on voimakasta, mutta pehmeää ja hidasta. Maailma on muuttunut ja nyt on oltava tahtoa ja kykyä myös nopeaan kovakätisyyteen, kirjoittaa Riiheläinen.

Yle kysyi kansanedustajilta aluevaaleista: lähes joka kolmas vastanneista haluaa päättämään sote-asioista – katso oman edustajasi vastaus

Iso osa kansanedustajista epäröi edelleen, lähteäkö mukaan hyvinvointialueiden vaaleihin. Puolueille kansanedustajat ovat vaalien tärkeä menestystekijä.

Valamosta tuli vallan näyttämö Venäjällä, eikä se ole sattumaa – vanhoilliset arvot ajoivat Putinin ja ortodoksikirkon yhteen

Laatokalla sijaitseva Valamon luostari on taas kunnostettu uuteen kukoistukseen, mikä kertoo Venäjän valtiovallan ja ortodoksikirkon tiivistyneestä liitosta. Kirkon konservatiivisista arvoista on tullut valtion vallankäytön väline.

Torstai 2.9.2021 (radio)

Puoluekannatus. Nuorten pelot. Yritysten työvoimapula. Parhaat yliopistot. Presidentti Martti Ahtisaari. Mikis Theodorakis.

Presidentti Ahtisaari vetäytyy julkisuudesta muistisairauden vuoksi

Tasavallan presidentin kanslia kertoo Ahtisaaren sairastavan Alzheimerin tautia ja viettävän ajoittain hoitojaksoja hoivakodissa. 84-vuotias Ahtisaari oli tasavallan presidentti vuosina 1994–2000.

Ano Turtiaisen puolue merkittiin oikeusministeriön puoluerekisteriin

Kannatusilmoitusten keräys aloitettiin puolueelle viime kuussa ja tarvittavat kannatusilmoitukset saatiin kasaan yhden päivän aikana.

Tämä teos nousee Mauno Koiviston muistomerkiksi – Kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen: "Teoksen kaksi osaa kuvaavat presidenttiä idän ja lännen välissä"

Suunnittelukilpailuun tuli 110 hyväksyttyä teosehdotusta, joista kuusi palkittiin. Palkintolautakunnan mukaan voittajatyö "Välittäjä" tuo uudenlaisen keveämmän näkökulman perinteisiin presidenttimuistomerkkeihin.

Viron parlamentti kokoontui tänään valitsemaan presidenttiä – mutta miksi prosessi on niin sekava? Yle kokosi viisi kysymystä ja vastausta

Viron presidentinvaalitapaa on pidetty hankalana ja poliittisiin lehmänkauppoihin houkuttelevana. Miksi Virossa ei ole Suomen kaltaista suoraa presidentinvaalia ja kenestä on tulossa maan seuraava presidentti?

EK:n Jyri Häkämies haukkuu kirjassaan ministerit kompuroinnista maskeissa, koronapassissa ja rajavalvonnassa – silti "korona pelasti hallituksen"

Politiikassa Jyri Häkämies oli kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen taklaava laitahyökkääjä. Häkämies jättää tulkinnan auki kokoomuksen suuresta traumasta, Kataisen ja Sauli Niinistön välien viilenemisestä.

TV1:n Ykkösaamussa vieraana tasavallan presidentti Sauli Niinistö: Mitä haluat kysyä?

Kuinka Suomi onnistui evakuoinneissa Afganistanista? Kuinka Euroopan Unionin rajoille nouseviin aitoihin tulisi suhtautua kansainvälisten sopimusten valossa? TV1:n Ykkösaamun vieraana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentti Niinistön mukaan Afganistanin evakuointien onnistumista on hankala arvioida: "Tilanne on äärimmäisen epäselvä"

Presidentti Sauli Niinistö kuvailee Afganistanin tilannetta epäselväksi ja vaikeaksi. Ylen haastattelussa Niinistö arvioi, että Afganistanin evakuointioperaation onnistuminen riippuu siitä, millaisen asennon Taliban jatkossa ottaa.

Joe Bidenin mukaan kaaos Afganistanissa oli vääjäämätön – "En tiedä, miten olisimme välttäneet sen"

Yhdysvaltojen nopean vetäytymisen aiheuttama sekasorto Afganistanissa oli presidentti Joe Bidenin mukaan odotettavissa. ABC Newsin haastatteleman Bidenin mukaan Yhdysvaltojen joukot pysyvät maassa kunnes kaikki amerikkalaiset on evakuoitu. 

”Tämä ei ole Saigon” – Kun Kabul kaatui, historian sivuilta nousi kummittelemaan Vietnamin sodan loppunäytös

Yhdysvalloissa sekä demokraattiset että republikaaniset poliitikot ovat verranneet Kabulin valtausta Saigonin kaatumiseen vuonna 1975. Afganistan ei kuitenkaan ole ollut Yhdysvalloissa Vietnamin sodan kaltainen yhteiskuntaa ravisteleva kiistakysymys.

Presidentti Niinistö kommentoi Afganistanin tilannetta Ylelle: Länsimaat eivät onnistuneet tavoitteissaan

Presidentti Sauli Niinistö ei ota kantaa Ylen haastattelussa siihen, oliko Afganistaniin lähtö tai sieltä vetäytyminen virhe Yhdysvalloilta ja länsimailta. Hänen mielestään on selvää, että Suomea palvelleita afganistanilaisia autetaan.

Biden joutui Yhdysvalloissa tulilinjalle Afganistanin takia – heikko tiedustelu herättää epäilyksiä niin salaliitoista kuin koko ulkopolitiikasta

Bidenin heinäkuisen tiedotustilaisuuden video leviää sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Presidentin näkemys Afganistanin tilanteesta oli viime päivien tapahtumien valossa väärä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle