Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eduskunnan täysistunnossa 20. joulukuuta 2022 käsiteltiin budjettia.

Rikostausta ei estä pääsyä eduskuntavaaliehdokkaaksi, selviää Ylen kyselystä puolueille

Kysymys kansanedustajalle sopivan käytöksen rajasta on noussut jälleen esiin vaalien lähestyessä. Keskustan, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten edustajat keskustelevat aiheesta tiistain A-studiossa.

Kuvassa kolumnisti Kari Enqvist, Helsinki, 23.10.2018

Kari Enqvistin kolumni: Meidän pitäisi myös pystyä kyseenalaistamaan ideologisia periaatteitamme kysymällä, onko niistä enemmän haittaa kuin hyötyä

Ideologia on hyödyllinen sikäli, että se jäsentää ajattelua. Sen huono puoli on jäykkyys, kirjoittaa Enqvist.

Hanna Kosonen seisoo kadulla.

Keskustan Hanna Kosonen ympäristövaliokunnan johtoon

Savonlinnalainen Hanna Kosonen peri puheenjohtajapaikan Juha Sipilältä.

Eduskunta

Eeva Kallin valinta keskustan eduskuntaryhmän johtoon näyttää selvältä – ei vastaehdokkaita

41-vuotias Kalli on euralainen ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän olisi ensimmäinen nainen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Ministeri Antti Kurvinen

Ministeri Kurvinen sai kritiikkiä turkisalan tukemisesta ja vastasi kipakasti – tutkija: "Poliitikoilla on vielä opittavaa somekeskusteluissa luovimisessa"

Tulevaisuudessa tarvitaan jonkinlaista linjanvetoa siitä, mitä poliitikot voivat mainostaa ja kommentoida, arvioi poliitikkojen someviestintää tutkiva lehtori Elisa Kannasto.

En kvinna i 50-årsåldern med axellångt rödbrunthår. I bakgrunden syns träd.

Kaskisten uutta kaupunginjohtajaa etsitään lokakuuhun asti – väliaikaiseen kaupunginjohtajan rooliin on jo harkinnassa henkilö

Kaskisten kaupunginhallitus on tänään päättänyt kaupunginjohtajan viran avaamisesta. Virallista syytä entisen kaupunginjohtaja Minna Nikanderin eroilmoitukselle ei vieläkään ole annettu. 

Sanna Marin pitää puhetta.

Mediatutkija pääministeri Marinista: "Kysymys sukupuolesta ei typisty siihen, olisiko miespoliitikkoa kohdeltu samoin"

Tutkijoiden mielestä bilevideoista seurannut keskustelu paljastaa ennen kaikkea kansalaisten käsityksiä pääministeri-instituutiosta ja lisää tietoa siitä, keitä nykyvallan liepeille on päässyt.

Riikka Räisänen istuu pallotuolissa.

Päätoimittajalta: Vallan vahtikoira ei ole erehtymätön, mutta sen oikeutta räksyttää pitää puolustaa kynsin hampain

Media on saanut kansalaisilta kuraa niskaansa pääministerin juhlinnasta uutisoidessaan. Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen avaa, miksi asialla on uutisarvoa demokratiassa.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ambulanssi huonokuntoisella tiellä Hämeenlinnan Tuuloksessa.

Poliitikkojen museoharjoittelu taas käynnissä

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjaviikko on valtakunnallinen hanke, jonka tavoitteena on kutsua poliitikkoja tutustumaan museoiden toimintaan ja tekemään sitä näkyväksi.

Kansanedustajia eduskuntasalissa.

Kaakon kansanedustajat eivät kieltäisi poliitikoilta juhlimista: "Ihmisten halu tarkastella toisten elämää tuntuu kasvaneen"

Kysyimme kahdelta Kaakkois-Suomen kansanedustajalta, miten he näkevät poliitikon yksityisen ja julkisen rajan.

Sanna Marin vastaa tiedotusvälineiden kysymyksiin.

Marinin some-tukijoukot saattavat osoittaa yhteiskunnan kaksoisstandardeja – Tutkija: Meillä on ollut juhlivia pääministereitä

Moni Marinia julkisesti somessa tukeva korostaa sitä, että muun muassa pääministerin sukupuolella on merkitystä siihen, minkälaista julkista keskustelua bilevideoista käydään.

Kimmo Kiljunen, Petri Honkonen ja Typpi Tuppurainen eduskunnassa Nato-selonteon käsittelyssä.

Kansanedustajat kertovat, miltä tuntuu jatkuva vaara salakuvatuksi joutumisesta – "Pitää olla oikeus juhlia, olla välillä riehakkaampi ja jopa rakastella"

Kysyimme kansanedustajilta, voivatko he viettää vapaa-aikaansa ilman pelkoa siitä, että joku pian julkaisee heistä videon epäedullisessa valossa.

Tytti Tuppurainen

Oppositio vaatii valtion omistajapolitiikkaan remonttia Uniper-tappioiden vuoksi – ministeri Tuppurainen: Olemme kiristäneet otetta merkittävästi

Kokoomus haluaa, että eduskunta tekee selvityksen valtion omistajapolitiikasta ja mahdollisesti tarvittavista muutoksista ja perussuomalaiset vaativat remonttia omistajaohjaukseen.

Mika Aaltola.

Joe Bidenin haihtunut kannatus ja "heiluriliike" voivat olla Yhdysvaltain vaaleissa demokraattien turma, arvioi Mika Aaltola

Mikäli republikaanit voittavat välivaalit, Bidenin jäljellä oleva presidenttikausi vaikeutuu, Aaltola uskoo.

Etualalla Ikaalisten poliisilaitoksen kyltti. Taustalla vihreitä lehtipuita ja Ikaalisten kirkko.

Major gap between finance, interior ministries' police budget proposals

The Ministry of the Interior warns that if funding is not reached, there may be personnel reductions in the police.

Ylen entinen kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen analysoi USA:n ja Kiinan suhdetta Ylen Aamussa

Pelosin Taiwan-vierailu antoi Kiinalle mahdollisuuden pullistella uudella arsenaalillaan – "Tämä on sisäpoliittinen hengennostatus"

Kiinassa eletään tällä hetkellä herkkää aikaa. Ulkomaantoimittaja, entinen kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen arvioi Xi Jinpingin haluavan Taiwanista merkin nationalistiselle politiikalleen.

Nancy Pelosi Taiwanin lentokentällä.

Kongressijohtaja Nancy Pelosi saapui Taiwaniin – vierailusta ärsyyntynyt Kiina aikoo vastata sotilaallisesti

Pelosi sanoi, että hänen vierailunsa Taiwaniin on linjassa Yhdysvaltain pitkään jatkuneen Kiinan-politiikan kanssa. Kiina varoitti etukäteen, että Pelosin vierailulla olisi seurauksia.

heikki Haavisto.

Suomen EU-jäsenyysneuvottelujen aikainen ulkoministeri Heikki Haavisto on kuollut

Haavisto teki pitkän uran MTK:ssa, jonka puheenjohtajana hän toimi liki kahden vuosikymmenen ajan.

Kuvassa kolumnisti Kari Enqvist, Helsinki, 23.10.2018

Kari Enqvistin kolumni: Osaa suomalaisista poliitikoista tulee aina tahraamaan se, miten pahasti he erehtyivät Venäjän suhteen

Nuorempi poliitikkopolvi on jo oppinut, että roistovaltiot eivät kunnioita sopimuksia eivätkä totuutta. Siksi heidän tehtävänsä on nyt puolustaa suomalaisia arvoja ja liberaalia maailmanjärjestystä, kirjoittaa Enqvist.

Ihmisiä poistuu täysituntosalista.

Pirkanmaan kansanedustajat pistäisivät politiikan tulokkaat käytöskouluun – Jukka Gustafsson: "Tunne- ja tilannetaju on aina oltava"

Melkein kaikki Pirkanmaan kansanedustajat haluaisivat politiikan untuvikoille opastusta kunnioittavaan käytökseen. Vain kaksi konkaria ei näe valistusta tarpeellisena.

Vladimir Putin ilman paitaa ottaa aurinkoa rannalla.

Putin vastasi G7-johtajien vitsailuun: He näyttäisivät kuvottavilta paidattomina

Venäjän presidentti sanoi, että länsimaiset johtajat väärinkäyttävät alkoholia eivätkä urheile.

Juho Kautto eduskunnassa 24.10.2019

Juho Kautto ei halua enää ehdolle eduskuntaan – perustelee päätöstään työn ikävillä puolilla ja näkemyseroilla Äänekosken kunnallisjärjestön kanssa

Poliittisen keskustelun ilmapiiri on Kauton mielestä koventunut. Hän haluaa jatkossa antaa myös aikaa enemmän itselleen ja läheisilleen.

Anna-Maja Henriksson.

Oikeusministeri Henriksson Turkin vaatimuksista luovuttaa 12 ihmistä Suomesta: “Suomi noudattaa edelleen samaa kansainvälistä sopimusta”

Oikeusministeri Henriksson alleviivaa, ettei luovutuksiin liity jatkossakaan minkäänlaista poliittista harkintaa.

Fatim Winshett El Habib Diarra on suomalainen poliitikko. Hän on vihreiden entinen varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja.

Keskustelu häirinnästä politiikassa roihahti – naisjärjestöjen Fatim Diarra: Ongelma pitäisi korjata eikä opettaa ihmisiä pelkäämään ja väistelemään

Tasa-arvovaltuutetun mukaan puhe Suomesta tasa-arvon mallimaana saattaa estää näkemästä epäkohtia. Hän varoittaa puolueita lakaisemasta ongelmia maton alle.

Sanna Koskenranta istuu maski yllään Lappeenrannan valtuustosalissa.

SDP:n Anneli Kiljusen luopuminen kansanedustajan tehtävistä jättää ääniä vapaaksi kaakossa – "Se on iso menetys"

Viime eduskuntavaaleissa Anneli Kiljunen sai yli 6 400 ääntä. Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa.

Kuvassa puoluesihteerit: Antton Rönnholm, Arto Luukkainen, Kristiina Kokko, Riikka Pirkkalainen, Veli Liikanen, Mikko Koikkalainen

Venäjän vakoiluyritysten on ennakoitu lisääntyvän, mutta vain osa puolueista ohjeistaa poliitikkojaan – kysyimme puolueiden kokemuksia

Puolueet ovat opastaneet toimijoitaan suhtautumaan terveellä epäluulolla epäilyttäviin yhteydenottoihin ja olemaan tarvittaessa yhteydessä suojelupoliisiin.

Kuvassa kolumnisti Kari Enqvist, Helsinki, 23.10.2018

Kari Enqvistin kolumni: Armottoman hyökkäyssodan riehuessa Ukrainassa on parasta sanoa f-sana ääneen

Demokratian ja sananvapauden halveksunta, voimapolitiikan ihannointi ja länsimaiden demonisointi olivat ja ovat edelleen fasistisen ajattelun tunnusmerkkejä, kirjoittaa Enqvist.

Kansanedustaja Mikko Savola, Suomen Keskusta.

Kolme puoluekokousta viikonloppuna – Mikko Savola ehdolla keskustan varapuheenjohtajaksi

Keskusta, kokoomus ja vasemmistoliitto pitävät puoluekokouksensa tänä viikonloppuna. Keskustan varapuheenjohtajaksi ehdolla ovat ähtäriläinen Mikko Savola sekä Vaasassa opiskeleva Aleksi Sandroos.

Mustavalkokuva Keijo Korhosesta.

Entinen ulkoministeri Keijo Korhonen on kuollut

Korhonen oli kuollessaan 88-vuotias. Korhonen muistetaan ministeripestinsä lisäksi esimerkiksi ehdokkuudestaan vuoden 1994 presidentinvaaleissa, joissa hän vastusti kiivaasti Suomen EU-jäsenyyttä.

Pyrittekö ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin? Kyllä: 96, Ei: 7, En osaa sanoa: 21, Ei vastausta: 87

Kourallinen kokeneita poliitikkoja jättää eduskunnan – katso Ylen kyselystä, ketkä lähtevät ehdolle ensi kevään vaaleihin

Jo lähes puolet kansanedustajista kertoo haluavansa jatkaa eduskunnassa. Parikymmentä edustajaa sanoo vielä pohtivansa asiaa. Moni edustaja ei ole vielä paljastanut aikeitaan.

En soldat håller i en hjälm.

Savo-Karjalan kansanedustajat suhtautuvat varovaisesti ajatukseen Itä-Suomeen sijoitettavasta Naton tukikohdasta

Yle kysyi kansanedustajilta, pitäisikö Itä-Suomeen rakentaa pysyvä Nato-tukikohta. Monen Savo-Karjalan kansanedustajan mielestä keskustelu on ennenaikaista ja tärkeämpää on vahvistaa Suomen omaa puolustusta.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Alviina juo kahvia, taustalla Jaakko.

Venäläinen pukumies ilmestyi meppi Alviina Alametsän seminaariin, puolisoa painostettiin kutsuilla – näin Venäjä voi pyrkiä vaikuttamaan

Alametsä ja hänen puolisonsa Jaakko Mustakallio epäilevät törmänneensä viime vuonna Venäjän vaikutusyrityksiin. Vihreä poliitikkopariskunta haluaa kertoa tilanteista avoimesti, jotta muutkin osaavat varautua.

Vilhelm Junnila eduskunnassa 12.9.2019

Vilhelm Junnila vetää maakunnan kansanedustajaryhmää

Junnila korvaa ryhmän pitkäaikaisen puheenjohtajan Ilkka Kanervan, joka menehtyi huhtikuussa.

Oulun tuomiokirkko ja Madetojan puisto

Oulun kirkkopäivillä on tarjolla nimekkäitä puhujia ja runsaasti eri tapahtumia

Oulussa järjestettävät kolmipäiviset Kirkkopäivät keräävät tapahtumiin tuhansia osallistujia.

Bidenin tukea Suomelle kiitellään

Risto E.J. Penttilä Yhdysvaltain tuesta Suomelle: Kyllä nyt voimme kokea olevamme erittäin turvassa

Presidentti Sauli Niinistö tapasi Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin Washingtonissa torstaina. Niinistö luonnehti tukea Nato-jäsenyyttä hakevalle Suomelle “valtavan vakuuttavaksi”.

Kansanedustajia eduskuntasalissa.

Tiistai 17.5.2022 (radio)

Presidenttipari Ruotsissa. Suomen Nato-hakemus valmistui. Uudet ylioppilaat. Pyöräonnettomuus. Sää.

Sauli Niinistö ja Kuningas Kaarle Kustaa.

Tiistai 17.5.2022 (tv)

Suomen presidenttipari Ruotsissa. Suomen jääkiekon MM-pelit. Kesän jäätelömaut. Sääennuste.

Juha Mäenpää (Sannf), Mikko Ollikainen (SFP), Anders Norrback (SFP), Paula Risikko (Saml), Pasi Kivisaari (C), Mikko Savola (C), Antti Kurvinen (C) och Janne Sankelo (Saml).

Vaasan vaalipiirin kansanedustajat Nato-hakemuksen takana

Natoon hakemista kannattaa 188 ja vastustaa kahdeksan kansanedustajaa. Poissa äänestyksestä oli kolme edustajaa.

Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin.

Lauantai 14.5.2022 (radio)

Suomi, Nato ja Putin. SDP:n Nato-kanta. Nuorisotalot. Euroviisut. Sää.

Kuvakombo jossa näkyy mm. presidentti Sauli Niinistö, Sanna Marin, Biden. Liittyvät Suomen Nato-kevääseen

"Ei ole kauheasti muita vaihtoehtoja" – Näin valtiojohto päätyi viemään Suomen Natoon

Maaliskuun alkupuolella presidentti Sauli Niinistön Washingtonin-vierailun jälkeen poliitikoille alkoi valjeta, että valtiojohto esittäisi Suomen Nato-jäsenyyttä jo ennen kesää.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen A-Talkissa.

Eduskunnan puhemies Vanhanen vahvistaa: Suomi hakee Naton jäseneksi – "Pitää viedä prosessi loppuun saakka"

Suomen valtiojohto kannattaa ripeää sotilaallista liittoutumista. Ratkaisevia siirtoja on luvassa tulevana viikonloppuna.

Oululainen Anne Pramila

Tasavallan presidentin ja pääministerin Nato-kanta ei yllättänyt Oulussa

Suomen historiallinen ratkaisu sotilaallisesta liittoutumisesta on syntymässä tällä ja ensi viikolla.

Ukrainan entinen presidentti Leonid Kravtšuk.

Ukrainan ensimmäinen presidentti Leonid Kravtšuk on kuollut

Kravtšuk toimi Ukrainan presidenttinä vuosina 1991-1994. Hän oli 88-vuotias.

EU:n vallankäyttäjiä

EU:n kärkirooleissa on enemmän naisia kuin koskaan ennen – listasimme 10 poliitikkoa, joilla on eniten valtaa EU:ssa

Kysyimme asiantuntijoilta Eurooppa-päivänä, keillä EU-poliitikoilla on kaikkein eniten valtaa. Tässä tulos.

Suldaan Said Ahmed eduskunnan täysistuntosalissa 20. huhtikuuta 2022.

Kansanedustaja ajoi taksilla, sitten syntyi keskustelu turvallisuudesta: tästä siinä on kyse, ja näin eduskunta vastaa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmedia on kehotettu käyttämään taksia joukkoliikenteen sijaan turvallisuussyistä. Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mukaan suositus on poikkeuksellinen.

Suomen lippu ja sotilasliitto Naton lippu vierekkäin.

Pirkanmaan kansanedustajista muutama epäröi Nato-kantaansa yhä, useimmat ovat liittymisen kannalla

Pirkanmaan kansanedustajista vain yksi on selvästi sanonut ei sotilasliitto Naton jäsenyydelle.

Ville Valkonen.

Eduskuntaan nouseva Ville Valkonen jatkaa Turun apulaispormestarina toukokuun puoliväliin

Turun apulaispormestari Ville Valkonen nousee eduskuntaan kiirastorstaina kuolleen Ilkka Kanervan tilalle.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres pitää lehdistötilaisuutta Beirutissa, Libanonissa joulukuussa 2021.

Tiistai 26.4.2022 (radio)

YK:n pääsihteeri Venäjällä. Presidentti Niinistö sairaalatutkimuksissa. Kaasuräjähdys Helsingissä. Ruuhkaa passin hakemisessa. Suosittu Tampere. Sää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle