Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Brittiuimari odottaa olympiakultaa 41 vuotta myöhässä – Kansainvälinen uimaliitto aikoo penkoa vanhoja dopingtapauksia

Kansainvälinen uimaliitto Fina perustaa uuden, uintilajien etiikkaa valvovan yksikön, jonka yhtenä tavoitteena on antaa takautuvasti arvokisamitaleja sellaisille urheilijoille, joiden edelle ehti dopingia käyttäneitä urheilijoita.

Keskustelu uudesta uimahallista lämpenee Kouvolassa – näin kaupunkilaiset evästävät päättäjiä: "Lastenaltaita, spa-poreita ja – aikalisä"

Kaupungin poliittiset päättäjät saavat uimahallihankkeesta syksyn ensimmäisen tilannekatsauksen tänään keskiviikkona kaupunginhallituksen iltakoulussa. Varsinaiseen päätöksentekoon uimahalli on tulossa tällä tietoa marraskuussa.

Lapset ja nuoret pääsevät ilmaiseksi uimaan Teuvalla

Teuvalla tehtiin ilmaisista uintivuoroista aloite jo pari vuotta sitten. Nyt ilmaiset uinnit toteutuvat loka-marraskuun ajan.

Ari-Pekka Liukkonen ja Ida Hulkko Suomen ykköstykkeinä EM-kisoihin – olympiasankari Matti Mattsson jättää kilpailut väliin

Uinnin tiivis arvokisaputki jatkuu EM-kisoilla Kazanissa sekä MM-kisoilla Abu Dhabissa.

Jani Sievisen 25 vuotta vanha Suomen-ennätys rikottiin Oulussa

Ronny Brännkärr, 19, kellotti uuden ennätysajan Kazanin EM-kisojen lähestyessä.

Ida Hulkko avitti Ironin ISL-liigan semifinaaleihin – keräsi kahden päivän aikana toiseksi eniten pisteitä 

Ida Hulkko onnistui mainiosti uinnin ISL-liigan ratkaisuottelussa Napolissa. Hulkon edustama Iron selviytyi marraskuisiin semifinaaleihin.

Maksimimäärän kisoja uiva Ida Hulkko nauttii kivikovassa ISL-liigassa joukkueensa luottamusta – "Olen ehdottomasti hoitanut oman tonttini"

Ida Hulkko piti Tokion olympialaisten jälkeen puolitoista viikkoa taukoa ja aloitti sen jälkeen lyhyen radan kautensa. Kivikovassa ISL-ammattilaisliigassa Iron-joukkueessa uiva Hulkko on tänään jälleen suuressa roolissa, kun joukkue taistelee liigan semifinaalipaikasta.

Ida Hulkon kova vire vain jatkuu – kahden voiton päivä ISL-uintiliigassa

Ida Hulkko ui tällä kaudella ensimmäisenä suomalaisena henkilökohtaiseen voittoon International Swimming Leaguessa. Hänen joukkueensa kilpailee paikasta liigan semifinaaleihin.

Kemissä uidaan viikonloppuna pitkästä aikaa kilpaa: Tatti-uinneissa yli 120 nuorta uimaria

Muut kuin kilpauimarit pääsevät altaisiin jälleen sunnuntaina puoliltapäivin. Kisat käydään lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina aamulla.

Ahdistuksesta tai stressistä ei ole puhuttu suomalaisessa urheilussa ja Ari-Pekka Liukkonen haluaa muuttaa sen: "Olennaista on, ettei asioita tarvitsisi ratkoa vain omassa mielessään"

Ahdistusoireista kärsinyt Ari-Pekka Liukkonen korostaa kommunikoinnin tärkeyttä. Henkiseen hyvinvointiin liittyvissä ongelmissa olennaisinta on saada jutella asioista jonkun kanssa.

Fanny Teijonsalo kauhoi Suomen ennätyksen: "Maistuu enemmän kuin hyvälle"

Fanny Teijonsalo rikkoi lyhyen radan Suomen ennätyksen 50 metrin vapaauinnissa. Teijonsalo riisti ennätyksen Mimosa Jallowilta.

Lieksan uimahalli tarjoaa naisille omaa uintivuoroa – taustalla kuntalaisen aloitteesta tehty esitys

Naisten uimavuorolla halutaan tarjota mahdollisuus uinti- ja vesiliikuntaharrastukseen myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi yleisillä uimavuoroilla käydä. Lieksan uimahalli on naisten käytössä lauantaiaamupäivisin 18. syyskuuta alkaen.

Hämeenkyrön Pappilanjoessa saa taas uida – bakteerit ovat viemärivuodon jälkeen tippuneet normaalille tasolle

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat rikkoivat runkojätevesiputken Hämeenkyrössä reilu viikko sitten. Jätevesivuodon takia Pappilanjoessa ei saanut uida. Joki on nyt palautunut normaaliin kuntoon ja kielto purettu.

Laura Lahtinen ui ISL-debyytissään uuden Suomen ennätyksen

Naisten 50 metrin rintauinnissa Ida Hulkko ui kolmanneksi ajalla 29,98.

Säkylän Katismaan uimarannan rapistunut hyppytorni käyttökieltoon – uusi torni valmistuu jo ensi kesäksi?

Rapistunut torni asetettiin vaarallisuutensa vuoksi käyttökieltoon kesän uimakauden lopussa. Uimarannalle aiotaan rakentaa kokonaan uusi hyppytorni. Siitä laaditaan suunnitelma tämän vuoden aikana.

Olympiapronssia uinut Matti Mattsson saa intoa pieniltä lapsiltaan: "Olen oppinut heiltä periksiantamattomuutta ja itsevarmutta"

Uimari Matti Mattssonin olympiavuosi alkoi toisen lapsen syntymällä. Harjoitutukset ja vauva-arki saatiin sovitettua yhteen, ja vuoden huipentumana oli pronssimitali Tokion olympialaisista. Matka Tokioon ei Mattssonin mukaan kuitenkaan aina ollut helppo.

Tyrnävällä Suutarinjärvellä runsaasti sinilevää – uimista kehotetaan välttämään

Uimaranta ei ole sinilevän vuoksi uimakiellossa. Uimista kehotetaan välttämään, sillä vähäinenkin esiintymä voi aiheuttaa oireita herkille uimareille.

Paralympialaisten kolmas kisapäivä: Päivän suomalaiset ja Ylen lähetykset

Suomalaisista ovat mukana Antti Latikka, Pia-Pauliina Reitti ja Aino Tapola.

Antti Latikka lupaa kauden parhaan tuloksensa – Tokion joukkuehenkeä kehuva uimari: "Olen näyttämässä mallia, miten altaassa vesi pärskyy"

Selkäuimari Antti Latikka on tyytyväinen harjoituskauteensa ja uskoo pääsevänsä finaaliin Tokion paralympialaisissa. Latikka kertoo syttyvänsä isoissa kisoissa, vaikka yleisöä ei tällä kertaa paikalla olekaan.

Jenna Laukkanen ui jälleen seuraavalla kaudella maailmanliigassa – uusi joukkue tuo uusia tuulia harjoitteluun ja kisaamiseen

Kuhmolaislähtöinen uimari Jenna Laukkanen suuntaa kolmatta kertaa kansainväliseen uinnin maailmanliigaan. Kahtena edellisenä kautena Laukkanen on uinut Team Ironin riveissä, mutta nyt joukkue vaihtuu London Roariin.

Auto putosi mereen perhe kyydissään Helsingin Kauppatorilla – ohi kulkenut poliisi kertoo, miten syöksyi veteen: "Siellä oli pieniä lapsia"

Tila-auto ajoi mereen Helsingin Eteläsatamassa Kauppatorin läheisyydessä torstai-iltana kyydissään kuusi henkilöä. He pelastuivat välittömästi mereen hypänneiden siviilien ja poliisin ansiosta.

Leo Lähteenmäki tavoittelee menestystä Tokion paralympia-altaasta – arvokisakonkarilla on nyt sama valmentaja kuin Matti Mattssonilla

Parauimari Leo Lähteenmäkeä ja tuoretta olympiamitalistia Matti Mattssonia yhdistää Porissa valmentava Eetu Karvonen. Lähteenmäki päätyi Poriin juuri Karvosen perässä viime syksynä ja tavoittelee nyt elämänsä nopeinta altaanmittaa Tokiossa.

Oulussa Oulunsuun sekä Muhoksella Montan uimarannoilla runsaasti sinilevää – uimista kehotetaan välttämään

Uimarannat eivät ole sinilevän vuoksi uimakiellossa. Uimista kehotetaan välttämään, sillä vähäinenkin esiintymä voi aiheuttaa oireita herkille uimareille.

Olympiauimari Fanny Teijonsalo valittiin neljäntenä suomalaisena ISL-uintiliigaan: "Olen haaveillut tästä koko liigan olemassaolon ajan"

Teijonsalo edustaa liigan ensimmäisen kauden voittanutta pariisilaista Energy Standardia.

Eetu Karvonen auttoi Matti Mattssonin takaisin maailman huipulle – nyt nuori valmentaja tunnetaan muustakin kuin revenneistä uimahousuista

Eetu Karvonen jatkaa valmennusuraansa Porissa ja uskoo, että Matti Mattsson pystyy tulevaisuudessa uimaan entistä kovempaa. Uinnin taso maailman huipulla ottaa kuitenkin jatkuvia loikkia eteenpäin, joten myös valmennusmetodien on kehityttävä.

Suomessa järjestettiin ensimmäistä kertaa triathlonin täyspitkä Ironman-kilpailu – Tiina Pohjalainen nousi neljänneksi ja lähelle huimaa saavutusta

Katso, minkälaisissa maisemissa Suomen historian ensimmäinen täyspitkä Ironman-kilpailu käytiin Tahkolla. EM-statuksen kilpailun voitti Saksan Laura Phillip.

Mantereenpään uimarannalla saa taas uida, Lillonkarin uimakielto jatkuu Raumalla

Rannat määrättiin uimakieltoon heinäkuussa, kun niiltä löytyi korkeita suolistoperäisen enterokokkibakteerin pitoisuuksia.

Etelä-Savossa hukkui seitsemän ihmistä heinäkuussa

Hukkumiskuolemat ovat moninkertaistuneet viime vuodesta.

Lohjan paraatiranta jälleen uimakieltoon, syynä ulosteperäiset bakteerit

Aurlahden uimaranta Lohjan keskustassa on jälleen uintikiellossa. Edellisen kerran uimista kehotettiin välttämään heinäkuun puolivälissä, tuolloinkin syynä olivat ulosteperäiset bakteerit.

Hukkumistilastot synkistyivät entisestään – vesillä on kuollut tänä kesänä eniten ihmisiä yli kymmeneen vuoteen

Viimeksi kesä- ja heinäkuussa on hukkunut vähintään yhtä paljon ihmisiä vuonna 2010. Murheellista tilastoa selittää osaltaan se, että helle sai suomalaiset sankoin joukoin vesille.

Matti Mattsson toistaa itselleen ennen altaaseen hyppäämistä ”sää riität” ja ”tonne ja takas” – puhuu nyt henkisen valmennuksen puolesta

Tokion olympialaisten miesten 200 metrin rintauinnin pronssimitalisti uskoo, että psyykkinen valmennus muuttuu huippu-urheilussa yhä tärkeämmäksi. “Mitä nuorempana henkisen treenaamisen aloittaa, sitä parempi.”

Häpeälliset uima-asut rinnastettiin dopingiin ja kiellettiin, mutta nykyisin uidaan kovempaa kuin koskaan – taustalla ovat uimarien vartaloja koristavat "korsetit"

Harvassa ovat kilpauinnin nimeen vannovat henkilöt, jotka muistelevat lämmöllä uimaria kelluttavien muovipukujen aikakautta eli vuosia 2008–2009. Valtaosa tuolloin tehdyistä ennätyksistä on kuitenkin jo historiaa, kiitos uusien asuinnovaatioiden.

Alajärvellä etsittiin yöllä lasta kirkkorannasta – löytyi kotoa nukkumasta

Uimarannalta löytyi lähellä puoltayötä lapsen vaatteet ja kengät, mutta lasta ei näkynyt rannalla eikä uimassa.

Olympiasankari Matti Mattsson nauttii nyt kesälomasta, mutta miettii jo uran jatkamista Pariisin kisoihin: "En pidä mitenkään mahdottomana"

Lopettamisen partaalta olympiamitalistiksi noussut Matti Mattsson saattaa hyvinkin jatkaa uraansa kolmen vuoden päähän Pariisin olympialaisiin saakka. Porilaisuimari kiittelee kotikaupunkinsa tukea välillä ohdakkeiselle urheilu-uralleen.

Ari-Pekka Liukkonen avautuu rajuista ahdistusoireistaan Tokiossa: "Viimeinen viikko oli jotain, mitä kenenkään ei tarvitsisi joutua kokemaan"

Keväällä Euroopan mestaruuden voittanut Ari-Pekka Liukkonen jäi Tokion olympia-altaassa kauas tasostaan. Stressi on pilannut suomalaisuimarin jokaisen olympiamatkan.

Suomalaisvalmentaja selasi nettiä yöllä ja huomasi ällistyttävän uutisen – soitti pizzalla olleen Fanny Teijonsalon takaisin olympia-altaaseen

Fanny Teijonsalolle avautui välieräpaikka 50 metrin vapaauinnissa takaportin kautta. Hänelle jäi alle 12 tuntia aikaa valmistautua kilpailuun.

Teijonsalo sittenkin välieriin – hongkongilainen uimari vetäytyi

Fanny Teijonsalo pääsee varasijalta mukaan 50 metrin vapaauinnin välieriin. Välierät uidaan aamulla.

Rajusti pettynyt Liukkonen lyhytsanaisena: "Ihan hirvittävän raskaat neljä-viisi päivää"

Kevään Euroopan mestarin Ari-Pekka Liukkosen tie tyssäsi heti alkueriin Tokion olympialaisten 50 metrin vapaauinnissa. Fanny Teijonsalo putosi vain kahden sadasosan erolla naisten saman matkan välieristä.

Käynnistääkö Mattssonin pronssimitali suomalaisen uinnin uuden kultakauden? "Pariisissa voidaan nähdä huikeita asioita"

Uimaliiton toiminnanjohtaja Sanna Airaksinen ja pitkän linjan uintivalmentaja Esa Sievinen uskovat olympiamitalin nostavan suomalaisen uinnin profiilia ja innostavan nuoria.

Olympiasankari Matti Mattsson pelasi upporikasta ja rutiköyhää – Ylen videot näyttävät kovan riskin, ällistyttävän kehityksen ja kämmenen eron ME-mieheen

Matti Mattsson aloitti olympiafinaaliin uhkarohkeasti. Yle Urheilun asiantuntijan mukaan Mattssonilla on ollut aiemmin taipumusta hyytyä lopussa. Olympiafinaalissa suoritus pysyi kuitenkin kasassa.

Katso Matti Mattssonin liikuttavat terveiset perheelle olympiamitalin jälkeen – Maiju-vaimo seurasi ylpeänä: "Minua lämmittää ja koskettaa se"

Mattin olympiapronssi liikutti finaalin seurannutta Maijua. Porilaisuimari on puhunut runsaasti perheestään kisojen ja koko uransa aikana. Se koskettaa Maijua vielä enemmän kuin olympiamitali.

Olympiapronssi nostaa uinnin näkyvyyttä – lahtelaisseura toivoo, että laji saa kunnon olosuhteet Päijät-Hämeessäkin

Matti Mattssonin kolmas sija rintauinnissa oli Lahden uimaseuran johtokunnan puheenjohtajan Sami Kallisen mielestä äärettömän hieno saavutus, joka kohottaa koko lajin arvostusta.

Kommentti: Matti Mattssonin olympiamitali voi olla apu miljardeja maksavaan ongelmaan – tämän vuoksi suomalaiset tarvitsevat urheilijoita

Matti Mattsson varmisti, että Suomi on Tokion kisojen jälkeenkin ollut mitaleilla kaikissa olympialaisissa, joihin se on osallistunut. Kun talvi- ja kesäolympialaisista on tullut 144 kultamitalia, yksi pronssi voi tuntua pieneltä. Sitä se ei kuitenkaan ole, kirjoittaa Atte Husu.

Matti Mattssonin lähipiiri häkeltyi olympiapronssista – manageri Hautaniemi: "Harvoin tulee isolla miehellä tippa linssiin, mutta nyt tulee"

Porin kaupungintalolla oli kisakatsomo, jossa useat olympiamitalistin Matti Mattssonin tuttavat tunnelmoivat finaaliuintia. Menestys meinasi saada monet sanattomaksi, mutta porilaisen rintauimarin suorituksesta oltiin ylpeitä.

Mitä Matti Mattssonille tapahtui Helsingissä kolme kuukautta sitten? Valmentaja puhuu ihmeellisestä käänteestä ennen olympiapronssia

Matti Mattsson avasi Suomen mitalitilin Tokion olympialaisissa 200 metrin rintauinnissa. Mattsson nipisti Suomen ennätyksestä yli sekunnin pois ja sijoittui kolmanneksi. Valmentajan mukaan olympiapronssi pedattiin huhtikuussa.

Näin Ylen selostamossa riehaannuttiin Matti Mattssonin olympiapronssista – katso videolta unohtumaton selostus

Mattssonin pronssimitali sai selostaja Mikko Hannulan ja asiantuntija Vesa Hanskin tuulettamaan villisti Ylen selostamossa.

Matti Mattsson kertoo olympiafinaalin rajusta ratkaisevasta hetkestä, jossa mitali ratkesi: "Ihan niin aikaisin en uskaltanut lähteä"

Matti Mattsson ui miesten 200 metrin rintauinnissa kolmanneksi, vaikka viime vuosien aikana mikään ei ole toiminut. Harjoitussunnitelmaa on muutettu useaan otteeseen etsien "sitä oikeaa tyyliä".

25 vuoden odotus päättyi! Katso, kuinka Matti Mattsson ylsi hurjalla vedolla olympiapronssille Tokiossa

Matti Mattsson tykitti 200 metrin rintauinnissa olympiapronssille torstaina varhain Suomen aikaa. Mattsson lähti liikkeelle rohkeasti ja lohkaisi Suomen ennätyksestään yli sekunnin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle