Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Omalääkäri Risto Laitila

Mitä mieltä olet kolesterolilääkityksen lopettamisesta, Akuutin omalääkäri Risto Laitila?

Voiko lääkkeen sijaan kolesterolia alentaa elintarvikkeilla?

Kolesterolilääkkeet ja dementia

Kolesterolilääkkeistä ei muisti huonone.

Tepsivätkö statiinit muistiongelmiin?

Statiinilääkkeistä monia hyötyjä

Kolesteroli nopeasti alas

Kolesteri kuriin lääkkeillä tai ruokavaliolla

Kolesterolipommin jälkikaikuja

MOT esitti 25.10.2010 Martti Backmanin toimittaman ohjelman Kolesterolipommi. Backman tutustui tuoreimpaan kolesterolitutkimukseen ja havaitsi, että tutkimuksista voi vetää virallisesta linjasta täysin poikkeavat johtopäätökset. Viime vuosien lääketutkimukset ovat tuottaneet erityisesti statiinien valmistajille pettymyksiä toisensa jälkeen.

Kolesterolilääkkeet

Kolesterolipommi

MOT:kolesterolipommi

Statiinien ja haimatulehdusten yhteyksiä selvitetään

MOT Kolesterolipommi-jaksossa esiintynyt Leino Utriainen on saanut lääkäriseura Duodecimin Käypä hoito -työryhmältä lupauksen selvittää statiinilääkityksen ja haimatulehdusten yhteyksiä. MOT-blogi seuraa asiaa.

Kolesterolipommi: käsikirjoitus

Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

Hoitavia lääkäreitä ei pidä syyllistää

MOT:n Kolesterolipommi-jaksossa 25.10.2010 omasta haimatulehduksestaan kertonut Leino Utriainen on osallistunut blogikeskusteluun punnituilla puheenvuoroilla. Toimitus haluaa nostaa hänen näkemyksensä esiin omana juttunaan, jotta keskustelu ei ajautuisi sivuraiteille.

Kolesterolipommi

Kolesterolin syyllisyys sydänkohtauksiin ja –kuolemiin ei ole niin itsestään selvää, kuin meille on pitkään opetettu. MOT tutustui tuoreimpaan kolesterolitutkimukseen ja havaitsi, että tutkimuksista voi vetää virallisesta linjasta täysin poikkeavat johtopäätökset.

Pelkkää kolesteroliarvoa ei pidä hoitaa

Lääkäriseura Duodecimin käypä hoito -työryhmä vastaa 25.10.2010 esitettyyn MOT-jaksoon "Kolesterolipommi". MOT vastaa omasta puolestaan Duodecimille, vaikka pääasiasta ollaankin samaa mieltä.

Ketä tohtori edustaa?

Hoitosuosituksia laativat tohtorit istuvat lääketeollisuuden elimissä ja saavat niiltä palkkioita. Siitä huolimatta heidän jääviyttään ei rohjeta asettaa kyseenalaiseksi. Tilanne olisi mahdoton millä tahansa muulla alalla.

Lisäkilpirauhashormoni ja kolesteroli

Hormonitasoon yhteys kolesteroliin

Rasvainen kupla

Voi ja läski ovat epäterveellisiä. Rasva tukkii valtimot, aiheuttaa sydänkohtauksia ja tappaa. Kevytlevitteet ja kasviöljyt sen sijaan ovat terveellisiä ja suojelevat sydäntä. Näin meitä on valistettu vuosikymmenien ajan. MOT kyseenalaistaa tämän laajan kannatuksen saaneen rasvaopin.