Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Netflix ja HBO -logot rakennusten seinissä.

Suoratoistopalveluiden kasvuvaihe näyttää muuttuneen säästökuuriksi – nyt HBO Max on lopettamassa omat televisiotuotannot Pohjoismaissa

Yrityskauppojen seurauksena HBO Max lopettaa muun muassa pohjoismaisten alkuperäissarjojen tuotannon. Säästötoimista kärsivät myös suomalaiset tuotantoyhtiöt.

Mies suutelee naisen jalkaa. Naisella isot korkokengät. Taustalla viinilasi.

Sodan alettua ei voitu näyttää venäläisten soluttautumista Suomeen – "hyllytetty" kohusarja esitetään nyt: "On ajankohtaisempi kuin ikinä"

Pysäyttäkää Nyqvist -sarja piti esittää Ylen kanavailla toukokuussa, mutta sen esittäminen siirtyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Yle Areenan sarjojen etusivu.

Mikä televisiosarjan tunnari saa sydämesi sykkimään nopeammin?

TV-sarjamusiikin teemailta Radio Suomessa 7.6.2022.

Darth Vaderin uhkaava, tumma siluetti erottuu vaaleaa savua vasten pimeässä huoneessa. Kuva on Obi-Wan Kenobi -sarjasta.

Sota Ukrainassa voi muuttaa sitä, millaista pahuus on elokuvissa – ja tehdä Star Warsin valoisasta ja pimeästä Voimasta ajankohtaisia

Viime vuodet yleisölle on tarjoiltu antisankareita seikkailemassa moraalin harmailla alueilla. Uusi Obi-Wan Kenobi -sarja syventää kuvaa jedimestarista, joka on nähty aina yksiselitteisesti hyvänä.

Roderick Kabanga hymyilee värikkäässä putkessa Hoplopissa.

Roderick Kabanga hautasi näyttelijähaaveet insinööriopintoihin, armeijaan ja hanttihommiin – mutta “kipinää takaraivossa” ei voinut sammuttaa

Kulttuurivieras, näyttelijä Roderick Kabangan, 28, matka kohti unelma-ammattia alkoi viisivuotiaana Oulussa. Kipinä oli sammua äidin kuolemaan, vääriin opintoihin ja hanttihommiin. Sitten tapahtui käänne.

Miitta Sorvali

Elämäntyön Venla-palkinnot Miitta Sorvalille ja Pirkka-Pekka Peteliukselle – Yle seurasi Kultainen Venla -gaalaa suorana

Tv-ala palkitsi vuoden parhaita tv-sarjoja ja ohjelmia Kansallisoopperassa. Politiikka-Suomi sai kaksi Venlaa ja Sisäilmaa-sarja kolme. Lisäksi Vuoden komediasarja, Aikuiset nappasi kolme Venlaa.

Sairaanhoitaja Garang Tor sinisessä sairaanhoitajan työasussa katsoo suoraan kameraan, paikkana hoitohuone keskussairaalassa.

"Rakastan työtäni niin paljon", sanoo sairaanhoitaja Garang Tor – kutsumus syntyi sotaisassa Etelä-Sudanissa, kun pieni pakolaispoika odotti vuoroaan rokotejonossa

Vuonna 2018 sairaanhoitajaksi valmistunut Garang Tor ja hänen siskonsa ovat sukunsa ensimmäiset, jotka ovat voineet käydä koulua. Kiintiöpakolaisena Suomeen tulleen Torin työtä Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa seurataan Ylen palkitun tv-sarjan uusimmalla kaudella.

Näyttelijä Inkeri Mertanen.

Pitkän teatteriuran jälkeen Inkeri Mertanen vaihtoi suuntaa: nyt hän on Salattujen elämien kulttihahmo Dahlia Mustavaara, jota fanittavat myös teinit

Kulttuurivieras, näyttelijä Inkeri Mertanen empi, kun häntä pyydettiin mukaan Salattuihin elämiin. Nyt hän kertoo, mitä samaa on joukkueurheilussa, teatterissa ja Salkkareissa.

Näyttelijä Andrei Alén.

Andrei Alénilla on harvinainen lukihäiriö, joka sotki koulunkäynnin – nyt se on näyttelijästä supervoima: "Heikkoudesta pitää tehdä vahvuus"

Kulttuurivieras, näyttelijä Andrei Alén muutti Lontoosta takaisin Suomeen kaksi vuotta sitten, ja nyt hän suunnittelee elokuvia Aku Louhimiehen kanssa. Näyttelemisen ohella Alén kirjoittaa työkseen, vaikka lopputulos on usein hepreaa.

Kuvausryhmä kuvaa kohtausta tv-sarjaa tavisella pihalla, jossa etualalla valkoinen auto ja takas-alalla poliisiauto.

Oulun seudulla kuvattu saaristojännäri esitellään Cannesin kirkkaissa valoissa

Korvessa kulkevi on valittu Cannesin draamasarjojen esittelytapahtuman kiinnostavimpien sarjojen listalle. Esittelytapahtuma on Ranskassa huhtikuun alussa, ja sarja nähdään Elisa Viihde Viaplayn suoratoistopalvelussa ensi vuonna.

Risteilyalus ja miehistöä.

Saksalaista Lemmenlaiva-draamaa kuvataan lauantaista lähtien Joulupukin Pajakylässä

Joulupukin Pajakylässä alkavat lauantaina suositun saksalaisen Traumschiff-sarjan kuvaukset. Ohjelmaa esittää saksalainen tv-yhtiö ZDF, joka on yksi Euroopan suurimmista tv-kanavista.

Lily James and Sebastian Stan Pamina ja Tommyna aurinkolaseissaan.

Suuttunut remonttimies varasti kassakaapin ja löysi Pamela Andersonin ja Tommy Leen seksivideon – uusi sarja 90-luvun jättiskandaalista jakaa mielipiteet

Uusi sarja käsittelee muun muassa sitä, miten paljon pahempi seksivideokohu oli Pamela Andersonille kuin Tommy Leelle. Anderson ei olisi toivonut tapahtumista draamasarjaa.

Ryhmä avaruuspukuisia ihmisiä kehässä.

Netflixin alkuvuoden hitti tulee Koreasta ja Kuusta: The Silent Sea -scifisarjassa vesi uhkaa loppua Maasta, ja mystinen avaruusasema on ainoa toivo

Etelä-Koreassa tehdään nyt useita tieteissarjoja, jotka käsittelevät myös yhteiskunnallisia teemoja. Scifi-elementit ovat olleet jo pitkään oleellinen osa eteläkorealaisia musiikkivideoita.

Tulevien televisiosarjojen naishahmoja.

Listasimme alkuvuoden kiinnostavimmat tv-uutuudet: minisarja aikansa suurimmasta seksikohusta, kotimaista scifiä ja brittidraamaa

Vaikka koronarajoitukset ovat jälleen sulkeneet teatterit ja tapahtumat isossa osassa Suomea, uusien sarjojen julkaisutahti ei hyydy. Listan avulla pääset kärryille alkuvuoden uutuuksista.

Anton Vanha-Majamaa

Anton Vanha-Majamaan blogi: Botox jähmetti Nicole Kidmanin kasvot, mutta ehkä sillä ei ole väliä

Botox on huomaamatta hiipinyt osaksi sitä, miten me ilmaisemme ja tulkitsemme tunteita, kirjoittaa Vanha-Majamaa blogissaan.

Sohvaperunoiden 12. tuotantokauden sohviksia sohvalla ja sen ympärillä.

He ovat mukana Sohvaperunoiden 12. kaudella – vihdoin mukana perunoita Kainuusta!

Perjantai-iltojen ilo Sohvaperunat jatkuu uusin jaksoin.

Au pairit Jussi, Vanessa, Jane, Roni ja Isabella. Kuvassa kysymysmerkkejä au pairien päiden yläpuolella.

Kuka legendaarisista Au paireista kuvastaa sinua parhaiten? Tee testi!

Oletko kenties itsevarma Jane tai rento Roni?

Kirjailija Miki Liukkonen

Miki Liukkonen ihmisyyttä etsimässä

Kirjailija tapaa ihmisiä, joita tahtoo ymmärtää paremmin.

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Yle vastaa: Yle tarjoaa jatkuvasti uutta sisältöä tv-kanavillaan

Johan Aaltonen vastaa Ylen tv-kanavien ohjelmatarjonnasta.

Sohvaperunoiden 10. kaudella mukana olevat Marja ja Eija, Jukka ja Raija, Santeri ja Katja, Omar ja Mika, Tanja ja Sannis sekä sohvalla istuvat Teemu ja Salli. Kuvaan lisätty teksti "Tee testi" ja "#sohvaperunat100".

Miten hyvin tunnet Sohvaperunat? Valmistaudu 100. jaksoon ja tee testi!

10 kausi alkaa. Testaa tietosi Sohvaperunoista.

Sohvaperunat-ohjelman sohvaperunat poseeravat kameralle.

Sohvaperunoiden 10. kausi alkaa - mukaan uusia perunoita Tampereelta!

Syksyllä ruudussa nähdään tamperelaispottuja.

Keeley Hawer ja Richard Madden Bodyguard-sarjan markkinointikuvassa. Henkilöiden edessä luodin rikkoma ikkuna.

Blimey! 10 uutta brittisarjaa Ylen ohjelmistoon: Bodyguard, Belgravia ja monia muita

Brittisarjojen ystävillä riittää katsottavaa lähikuukausina.

Kuvakaappaus Pavlovin Rotat - kanavan pelitilanteesta

Vuorovaikutus on sisältöä

Sosiaalisen median alustoilla opimme yhteisöistä.

Uuden Espanjaan sijoittuvan rikosdraaman päärooleissa näyttelevät Riitta Havukainen ja Fran Perea.

Yle’s series The Paradise has become highly popular with nearly two million viewers

The opening episode was watched by nearly 900.000 people.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle