Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tori.fi ilmoituksia matkapuhelimen näytöllä

Tori-huijarille neljä kuukautta ehdollista – myi netissä olemattomia kirjoja, sukkia ja verhoja

Kaikissa rikoksissa toistui sama kaava: nainen myi tori.fi -palvelussa olemattomia tuotteita, jotka olivat arvoltaan muutamia kymmeniä euroja.

Pohjanmaan käräjäoikeuden kyltti Kokkolassa olevan rakennuksen seinässä.

Mies huijasi yli miljoona euroa naisilta, joista osa luuli olevansa tämän kanssa parisuhteessa – sai yli kuusi vuotta vankeutta

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut miehen petoksista ja törkeistä petoksista. Mies oli vuosien ajan huijannut kymmeniltä naisilta huomattavia rahasummia.

Kelan logo ikkunassa.

Mies huijasi Kelalta tukia lähes 22 000 euron edestä – Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen

Tuomittu ei ilmoittanut Kelalle palkkatyöstään tai yritystoiminnastaan. Kela myönsi hänelle kahdeksan kuukauden aikana tuhansien eurojen edestä toimeentulo- ja työttömyystukia.

Poliisin hiha ja auto takana

Huijarit veivät ikäihmisiltä lähes 90 000 euroa kolmessa päivässä – houkuttelivat ikäihmisiä siirtämään rahat ”turvatilille”

Rikolliset väittivät, että uhrien tilit ovat paraikaa kyberhyökkäyksen kohteena ja että rahat pitää siirtää niin sanotulle turvatilille. Epäiltyjä on yhteensä 15.

Poliisin hihamerkki

Poliisi tutkii törkeää maksuvälinepetosta Iisalmessa – nainen käytti toisen, iäkkään naisen pankkikorttia luvattomasti

Poliisilla ei ole tietoa, miten nainen oli saanut pankkikortin haltuunsa. Korttia oli käytetty useilla eri paikkakunnilla. Teon epäillään tapahtuneen toukokuun loppupuolella.

Rovaniemen hovioikeuden tunnuslaatta kiviseinässä.

Nettikaupustelijan tuomio aleni hiukan Rovaniemen hovioikeudessa

Mies oli kaupitellut tori.fi -sivustolla erilaista tavaraa ja saanut niistä maksun pankkitililleen. Tavaroita ei kuitenkaan ollut eikä mies myöskään palauttanut rahoja.

En person sitter vid en bärbar dator och håller i två kreditkort i ena handen och en telefon i andra handen.

Oletko joutunut huijatuksi netin osto- ja myyntisivustoilla? Kerro kokemuksistasi, teemme juttua

Teemme juttua siitä, millaisia kokemuksia ihmisillä on nettipetoksista tai niiden yrityksistä.

Miehen kasvot sivusta kuvattuna.

Aleksi halusi kuolla, joten hän tilasi verkosta tappavan annoksen – huijarit lupasivat auttaa, mutta veivätkin häneltä 10 000 euroa

Nuori mies halusi kuolla ja tilasi verkosta tappavan annoksen lääkeainetta. Hän päätyikin häikäilemättömän verkkohuijauksen uhriksi.

Sairaalarakennuksen päivystyksen potilasisäänkäynti jossa puurakennetta, valkoisia tolppia ja iso lasinen seinä, etualalla jalkakäytävää, suojatie ja kiertoliittymä.

Sarjasyömäri iski Lapin keskussairaalaan jo kahdeksannen kerran

Lapin poliisilaitos tutkii Rovaniemellä keskussairaalassa maksamatta syömässä käyneen henkilön tekoja lievänä petoksena.

Exteriör av Vasa tingsrätt

Pakottivat tekemään rikoksia, alistivat, löivät ja parittivat – erikoisesta ihmiskauppa- ja petosvyyhdistä annettiin tuomiot

Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa poikkeuksellissa rikosvyyhdissä. Viittä ihmistä syytettiin muun muassa törkeästä ihmiskaupasta, parituksesta ja törkeistä petoksista.

Puhelin nuoren kädessä

Huijarit esiintyvät avun tarpeessa olevina lapsina – vanhemmat erehtyneet maksamaan jopa kymmeniätuhansia euroja, varoittaa poliisi

Pelkästään Länsi-Uudellamaalla tutkinnassa on kymmeniä tapauksia. Myös Kaakkois-Suomen poliisi on varoittanut vastaavasta ilmiöstä.

Kesämökki ja kukkia etualla

Facebookin Naistenhuoneella huomiota herättäneestä Himoksen mökkivuokraussotkusta on tehty useita rikosilmoituksia

Useampi seurue vuokrasi saman mökin samaksi viikonlopuksi ja sai identtisen peruutusviestin, jossa syytettiin vesivahinkoa. Vuokraaja ei halunnut kertoa Ylelle, mikä johti vuokraussotkuun.

Sairaanhoitajan kengät.

Nainen työskenteli vuosia sairaanhoitajana ilman pätevyyttä Kuopion seudulla – syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta

Epäillylle valehoitajalle vaaditaan Pohjois-Savon käräjäoikeudessa ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä petoksesta ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

ihmisiä terassila Vaasassa

Vaasalaisten ravintoloiden lahjakortteja somessa kaupitellut saattoi syyllistyä törkeään petokseen – syyteharkinnan määrä valmistua syksyn aikana

100-200:aa lahjakorttia somekirppareilla kaupitellutta yrittäjää epäillään rikoksesta. Tapaus on syyteharkinnassa nimikkeillä petos ja törkeä petos.

Lappeenrannan oikeustalon seinä.

Omaishoitaja haki hoidettavansa nimissä lainoja ja käytti rahat omien velkojensa maksuun – syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta

Nainen oli käyttänyt omaishoidettavansa henkilötietoja ja verkkopankkitunnuksia sekä siirtänyt rahaa käyttämilleen tileille ilman lupaa.

Professori Mika Sillanpää.

Poliisi tutkii: Tunnetun professorin epäillään käyttäneen tuhansia euroja yliopiston rahaa omiin tarkoituksiinsa

LUT-yliopisto teki rikosilmoituksen aiemmin irtisanomastaan professori Mika Sillanpäästä keväällä 2020.

Huijarin ja uhrin lähettämiä viestejä: Hei, voitko antaa minulle matkapuhelinnumerosi? Kiitos! Osallistuin kilpailuun, lähetän tekstiviestin. Jos saat koodin sisältävän viestin, lähetä se minulle. Okei? Lähetin sinulle juuri viestin koodilla. Kiitos odota 1 minuutti. Katsotaan nyt mitä saat kilpailusta. Onnittelut! Voitimme yhdessä 8100 euro. Voitit 4050 Euro. Voitin 4050 Euro.

Pohjanmaan poliisi varoittaa huijareista – petosrikoksia kirjataan päivittäin

Uutena ilmiönä ovat nousseet tapaukset, joissa muka puhelinnumeronsa vaihtanut aikuinen lapsi pyytää vanhemmiltaan rahaa.

Tampereen oikeustalo

Rakennusliikkeen ex-toimitusjohtajalle ja hallituksen jäsenille vankeutta törkeistä petoksista ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä

Tuomitut määrättiin maksamaan yhteensä yli 35,5 miljoonan euron korvauksia asianomistajina olleille sijoittajille sekä yhtiöiden konkurssipesille.

Pysäköity poliisiauto.

Huijari tavoitteli 1,5 miljoonan rikoshyötyä kryptovaluutalla – poliisin esitutkinta valmistui

Petoksissa epäilty on erehdyttänyt asianomistajia mukaan perättömiin, muun muassa taksi- ja kryptovaluuttasijoitusta koskeviin yritystoimiin.

Erityisavustajat Kari Jääskeläinen, Sami Kerman ja Jari Flinck kuvakollaasissa.

Valtioneuvoston kanslia selvittää poliittisille avustajille maksetut kymmenientuhansien eurojen korvaukset

Ylen MOT-toimitus kertoi tällä viikolla, että viidelle hallituksen avustajalle on maksettu kymmeniätuhansia euroja karenssiajan palkkaa yritystoiminnan vuoksi, vaikka he eivät perustaneet yritystä.

Tietokoneen näppäimet

Nettipetosten kasvulle ei näy loppua: tavallisin huijaus on yhä verkon myyntisivustolla tapahtunut petos tai pankkitunnusten kalastelu

Nettipetoksia kirjattiin Pohjanmaan poliisin historiassa ensimmäistä kertaa enemmän kuin varkauksia.

Pohjanmaan käräjäoikeuden kyltti Kokkolassa olevan rakennuksen seinässä.

Poikkeuksellisen laajassa rakkauspetossarjassa 20 uhria ja menetettyjä varoja yli 1,5 miljoonaa – mies puhui naisilta suuria summia, syyttäjä vaatii kuuden vuoden vankeusrangaistusta

Juttu on poikkeuksellinen uhrien lukumäärän, epäillyn saaman rikoshyödyn ja laajan esitutkintamateriaalin takia. Yle seurasi istuntoa livenä.

Sotkamon kunnan virastotalo.

Ex-talousjohtajan epäillään käyttäneen kunnan luottokorttia omiin ostoksiin tuhansien eurojen edestä – syyttäjä vaatii tuomiota petoksesta

Sotkamon kunnassa vuonna 2020 paljastunutta petosepäilyä puidaan nyt käräjäoikeudessa. Kunnan luottokorttia on käytetty syyttäjän mukaan väärin yli 4500 euron edestä.

20 euron seteli luotto- ja pankkikortin päällä.

Laaja petosvyyhti Pohjanmaan käräjäoikeuden käsittelyssä – vastaajalle tuomio yli 450 000 euron omaisuusrikoksista

Yhteensä syytekohtia on 25 kappaletta. Yli 50 asianomistajan joukossa on myös vaasalaisyrityksiä. Vastaaja ei joudu kärsimään tuomiotaan vankeudessa.

Pankkiautomaatti.

Poliisi varoittaa käteisnostopyynnöistä – sama tekotapa jo useassa Pirkkalassa tehdyssä petoksessa

Uhreja on lähestytty Pirkkalassa kauppakeskuksen pysäköintialueella ja heille on esitetty pyyntö nostaa käteistä rahaa välityspalkkiota vastaan.

En närbild av en telefon där Facebook syns i skärmen.

Nainen tehtaili perättömiä myynti-ilmoituksia somessa – tuomittiin lähes 40 petoksesta

Porilainen nainen tuomittiin törkeästä maksuvälinepetoksesta, identiteettivarkaudesta, väärennyksistä ja kaikkiaan lähes 40 petosrikoksesta.

Poliisin hihamerkki ja poliisi-teksti selässä.

Tyttären nimissä lähetetyllä Whatsapp-viestillä huijattiin merkittävä summa rahaa – Lapin poliisi neuvoo olemaan erityisen tarkkaavainen

Lapin poliisille kirjattiin perjantaina rikosilmoitus sovelluksen avulla tehdystä petoksesta. Vastaavia ilmoituksia on tehty eri puolilla Suomea.

Poliisiauto

Uskottavilla verkkomyynti-ilmoituksilla huijattiin rahaa ostajilta yli 40 000 euron edestä eri puolilla maata

Polisiin mukaan ammattimaisten toimijoiden joukko on huijannut uhreilta rahaa verkkomyynti-ilmoitusten avulla. Poliisi kehottaa kansalaisia suhtautumaan varauksella käsirahan maksamiseen.

Pikaviestipalvelu WhatsApp OnePlus-älypuhelimen ruudulla.

Toimitusjohtaja sai Whatsapp-viestin – erehtyi maksamaan huijareille 100 000 euroa

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä törkeää petosta. Vastaavanlaisia tapauksia on ilmennyt viime kuukausina muitakin, poliisi kertoo.

Käräjäoikeuden nuija lakikirjan päällä Etelä-Savon käräjäoikeuden salissa.

48 ihmistä tuli huijatuksi Tori.fi-kaupoissa – oikeus hylkäsi syytteet

Syyttäjä vaati rahanpesutuomiota naiselle, jonka tilille liki 50 ihmistä oli maksanut ostamiaan tavaroita.

Oulussakin asunut Palestiinan prinssiksi kutsuttu Rami Al Husseini herätti katukuvassa ihmetystä kullanvärisellä mersullaan. Arkistokuva vuodelta 2016.

Elokuvabisneksistä ja kultaisesta mersusta tunnettu ”prinssi” Rami Jaber vangittiin poissaolevana Oulun käräjäoikeudessa

Jaber, oikealta nimeltään Prince Rami Al Husseini halutaan Suomeen vastaamaan talousrikossyytteisiin. Al Husseini on tällä hetkellä vangittuna Saksassa.

Tori.fi ilmoituksia matkapuhelimen näytöllä

Nettikirpputorien sarjahuijari sai petoksista vankeutta – jätti toimittamatta myymänsä vaatteet liki 100 uhrille

Nainen sai haalittua petoksilla kasaan runsaat 4 300 euroa. Käräjäoikeus tuomitsi tekijän vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Kari Jääskeläinen käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus: Katri Kulmunin ex-erityisavustajalle vankeutta petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta – tuomittu on täysin eri mieltä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Kari Jääskeläisen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Jääskeläinen on täysin eri mieltä kuin käräjäoikeus.

Espoon Oikeustalo.

Kolme miestä järjesti autokolarin ja huijasi liki 19 000 euroa vakuutusyhtiöltä Lohjalla

Ryhmän tarkoituksena oli vahingoittaa autoja niin pahoin, että ne joutuisivat romutettaviksi.

Puhelinta näprätään.

Näin kekseliäästi ihmisiä nyt huijataan, varoittaa poliisi – katso viisi esimerkkiä

Rikolliset huijaavat poliisin mukaan erityisesti haavoittuvassa asemassa olevia, usein iäkkäitä henkilöitä. Huijarit pyrkivät käyttämään hyväkseen toimintakykyä alentavaa sairautta.

Lakikirjoja.

Lähes 50 ihmistä joutui huijatuksi Tori.fi:ssä – syyttäjä vaatii naiselle vankilatuomiota rahanpesusta

Syyttäjän mukaan nainen on ottanut vastaan reilut 2 400 euroa petoksilla hankittua rahaa. Teot ovat tapahtuneet vuonna 2020.

Tomra pullonpalautusautomaatti.

Mies yritti huijata pullonpalautusautomaattia Forssassa

Suomalaiset palauttavat vuosittain 2,2 miljardia pantillista juomapakkausta. Saadut rahasummat houkuttelevat myös huijareita.

Kari Jääskeläinen oikeudessa tammikuussa.

Katri Kulmunin entiselle erityisavustajalle vaaditaan vankeutta – syyttäjä: ”Jääskeläinen on ajatellut, että valtiolla on piikki auki”

Syyttäjän mukaan erityisavustaja sai valtiovarainministeriön maksamaan ministerinä toimineen Katri Kulmunin puoluepoliittisesta esiintymisvalmennuksesta perusteettomasti noin 13 700 euroa.

Usain Bolt.

Usain Bolt vaatii takaisin ”mystisesti” kadonneita 12,8 miljoonaa dollaria – tämä tapauksesta tiedetään

Pikajuoksulegenda Usain Boltin kerrotaan menettäneen useita miljoonia jamaikalaisen sijoitusyhtiön tileiltä. Tapauksesta epäillään yhtiön työntekijää.

Poliisiunivormun hihamerkki.

Laaja petosepäily Uudellamaalla – MTV: epäilty on turvallisuusyritys Securitaksen entinen työntekijä

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa tapauksesta asian yhteiskunnallisen merkittävyyden johdosta. MTV Uutisten mukaan epäilty on Securitaksen entinen turvallisuuspäällikkö.

Henkilönostimen korissa rakennustyöläinen.

Jopa kolmasosa yrittäjistä kertoo tulleensa huijatuksi – merkittävimmät tappiot osuvat teollisuuden, kaupan ja rakentamisen alalle

Suomen yrittäjät kertovat saavansa päivittäin yhteydenottoja huijauksen tai sen yrityksen kohteeksi joutuneilta yrityksiltä. Yhä harvempi oli myös tyytyväinen viranomaisten tekemään tutkintaan.

Puhelin naisen kädessä.

Romanssihuijaus on julma tapa varastaa toisen ihmisen rahat – osa kyberrikollisista joutuu pettämään myös itseään

Suomalaiset menettävät romanssihuijareille miljoonia euroja vuodessa. Tutkijat ovat selvittäneet huijausten kaavaa ja taustoja.

Siistijä Soili Tyni Koti puhtaaksi -yrityksestä siivoamassa lattiaa.

Varakas pariskunta siivoutti kotinsa kolme kertaa “ilmaiseksi” – talon siivonnut Soili Tyni kertoo, miten asukkaat saatiin pulittamaan summa

Kotisiivouksia ostetaan Suomessa yhä enenevissä määrin. Osalla asiakkaista ei ole kuitenkaan aikomustakaan maksaa palvelua. Siivousalan yrittäjän mukaan huijausyritykset alalla ovat ”karmean yleisiä”.

Ingången till ett vitt tingshus i sten.

Sarjahuijarinainen kavalsi alaikäiseltä lapseltaan 155 000 euroa ja esiintyi kuolleena äitinään vakuutusyhtiölle

Käräjäoikeuden mukaan kiinteistönvälittäjänä toiminut nainen teki useita vakuutuspetoksia.

Ammattihakkeri Laura Kankaala pitää käsissään epäonnistunutta verkkokauppaostosta ja läppäriä.

Näin nettikaupat yrittävät huijata tai hämätä meitä

Netistä ostaminen on helppoa ja usein myös halpaa. Huijauksia kuitenkin tapahtuu. Menetitkö rahasi? Katosiko kauppa netistä? Tee rikosilmoitus poliisille, vaikkei se heti johtaisi mihinkään.

Elizabeth Holmes seisoo median ja ihmisten ympäröimänä mustassa asussa ja katsoo kohti kameraa.

Theranos-johtaja Elizabeth Holmesille reilu 11 vuoden vankeustuomio petoksista

Holmes keräsi uraauurtavaa veritestaustekniikkaa markkinoivaan yhtiöönsä satojen miljoonien dollareiden rahoituksen ja valtavan omaisuuden. Lopulta paljastui, että kyseessä oli huijaus.

Kanadalaisen kaivosyhtiö Otso Goldin toimitusjohtaja Brian Wesson osallistui Raahen kultakaivoksen avajaisiin.

Raahen kultakaivoksen entistä toimitusjohtajaa ei epäillä enää rikoksista

Poliisi on lopettanut tutkinnan. Entistä toimitusjohtajaa epäiltiin muun muassa törkeästä petoksesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Poliisin hihamerkki

Oululaisnaisen epäillään apureineen huijanneen miehiltä rahaa – tapasi miehet seuranhakupalveluissa

Naisen epäillään saaneen yhteensä 170 000 euron rahallinen hyöty petoksen kautta. Rahojen epäillään kulkeneen myös kolmannen henkilön pankkitilin kautta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle