Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tampereen oikeustalon kyltti ja pääovi

Rakennusyhtiö lupasi sijoittajille kovat tuotot Helsingin ydinkeskustan asunnoista, sitten rahat loppuivat: epäiltyjen miljoonapetosten oikeuskäsittely voi kestää kuukausia

Syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin. Heidän mielestään rakennusyhtiöllä oli kaikki syy uskoa käynnissä olleiden ja tulevien projektien menestykseen.

Käräjäoikeus ja nuija.

Laajan petosvyyhdin käsittely tänään päätökseen Kokkolassa – rahaa huijattiin myös naimisiinmenolupauksella

Tänään käräjäoikeuden käsittelyssä oli viides ja viimeinen syytekohta. Myös tässä tapauksessa syytetyt saivat huijattua uhrilta yli 300 000. Tuomiot annetaan kesäkuun alkupuolella.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti Lahdessa

Laaja petos- ja talousrikosvyyhti toi päätekijöille pitkät tuomiot – joutuvat myös maksamaan miljoonakorvaukset

Orimattilalaismies sai käräjäoikeudessa 6 vuoden ja helsinkiläismies yli 4 vuoden ehdottoman vankeustuomion. Syytettyjä jutussa oli kaikkiaan kahdeksan.

Käräjäoikeuden nuija lakikirjan päällä Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Laajan petosvyyhdin käsittely alkoi Pohjanmaan käräjäoikeudessa – mieheltä huijattiin tekaistuilla bisneksillä yli puoli miljoonaa euroa

Vastaajia syytetään törkeistä petoksista. Kun uhri oli antanut huijareille koko omaisuutensa, häntä avustettiin ottamaan lainoja. 

Pohjanmaan käräjäoikeus

Syyttäjä vaatii kahdelle vaasalaismiehelle ehdollisia vankeustuomioita nuuskan salakuljetuksesta ja törkeästä petoksesta

Syytetyt olivat tuoneet maahan yli 229 kiloa nuuskaa. Syyttäjä vaatii myös yhteisvastuullisesti menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä myymisestä saadut lähes 50 000 euroa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus, istuntosalikyltti.

Syyttäjä vaatii vankeutta Turussa jääkiekkojuniorin päälle ajaneelle miehelle

15-vuotias poika oli toukokuussa 2017 yhdessä jääkiekkojoukkueensa kanssa pyörätreeneissä, kun mies ajoi hänen päälleen suojatiellä.

Luottokortteja

Luottoyhtiöitä huijanneelle miehelle yli viisi vuotta vankeutta – tilasi luottokortteja kymmenien ihmisten nimiin ja jätti velat maksamatta

Helsingin hovioikeuden tuomion mukaan mies aiheutti luottokortti- ja pikavippiyhtiöille noin 770 000 euron tappiot. Oikeus kovensi rangaistusta miehen aiemmin tekemien samankaltaisten rikosten vuoksi.

Poliisin tunnuskuva miekkaleijona

Valepoliisiksi tekeytyvä sai oululaismieheltä pankkitunnukset – poliisi tutkii tekoa törkeän petoksen yrityksenä

Rahojen siirto väärille henkilöille pystyttiin tässä tapauksessa estämään. Poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä, joita se epäilee tutkittavana olevista rikoksista.

Kuvassa kädet tietokoneen näppäimistöllä.

Poliisi on selvittänyt jälleen laajan nettipetosten sarjan – kahdessa vyyhdissä yhteensä yli 100 rikosta

Poliisin mukaan petoskokonaisuudet eivät liity toisiinsa. Niissä on kuitenkin paljon yhteneväisiä merkkejä. Epäilty on pirkanmaalainen ja rikokset ovat tapahtuneet netin myyntialustoilla.

Postin pakettiautomaatteja Kuopion Prismassa.

Nainen tehtaili petoksia identiteettivarkauksien avulla: syyllistyi 280 tekoon ja tuomittiin yli vuodeksi vankeuteen

Uhrien henkilötiedot olivat peräisin tekijän haltuunsa saamista majoituskorteista.

Kemin oikeustalo

Kemiläinen mies nosti yli 40 000 euroa työttömyyskorvauksia, vaikka oli töissä – käräjäoikeus tuomitsi törkeästä petoksesta

Lapin käräjäoikeus on tuominnut kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen miehen, joka oli nostanut työttömyyskorvauksia perusteettomasti.

Ulkoministeriö.

Ulkoministeriö huijattiin maksamaan 400 000 euroa kehitysapurahoja väärälle tilille – tutkinta lopetettiin, koska epäiltyjä ei löydetty

Sähköpostihuijaus tapahtui helmikuussa 2018. Syyttäjä teki viime kuussa päätöksen esitutkinnan lopettamisesta, koska epäiltyjä ei ole mahdollista saada selville. Rahoista saatiin takaisin yli puolet.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Mies myi olemattomia sähkötyökaluja ja musiikkisoittimia verkossa edullisesti – poliisi muistuttaa, ettei rahaa kannata lähettää etukäteen

Poliisi epäilee 1990-luvulla syntynyttä tamperelaismiestä lukuisista petoksista. Ostajat maksoivat miehelle etukäteen tämän verkossa kaupittelemista tavaroista, joita ei todellisuudessa ollut.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti, lasiovet Lahdessa ulkoapäin kuvattuna

Syyte: mies lainasi uhrilta yli miljoona euroa ja pelasi ne – laajan petos- ja talousrikosjutun käsittely alkoi käräjäoikeudessa

Käsittely alkoi kolmesta pääsyytetystä, joista yhdelle vaaditaan seitsemän vuoden vankeusrangaistusta. Vastaajat kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Käräjäoikeus tuomitsi lisää ihmisiä Helsingin opetusviraston miljoonahuijauksesta – pisimmän tuomion saanut aiheutti yli miljoonan euron vahingon

Kolme laitteita ostanutta miestä tuomittiin törkeästä petoksesta. Ex-tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemi sai jo viime vuonna yli kolmen vuoden vankeustuomion tunnustamisoikeudenkäynnissä. 

Poliisin hihamerkki

Poliisi selvitti laajan petossarjan – epäillyt tilasivat puhelimia ja palveluja varastetuilla henkilötiedoilla

Poliisi epäilee tapauksessa kahdeksaa henkilöä. Henkilöiden kerrotaan tilanneen teleoperaattoreilta anastetun identiteetin turvin kalliita puhelimia ja palveluja, joita on myyty eteenpäin.

Helsingin käräjäoikeus

Kotkalainen mies vei it-laitteita Ikean parkkipaikalle ja joutui osaksi petosvyyhtiä – käräjäoikeus hylkäsi syytteen

Helsingin käräjäoikeus uskoo olevan mahdollista, että vuosia it-laitteita toimittanut mies ei tiennyt, että kyse on petosrikoksesta.

En glasdörr med två lappar på. På dem står det "Tingsrätten" och "Polisen".

Miestä syytetään siitä, että hän sai poliisina esiintyen huijattua lähes 34 000 euroa kahden tunnin puhelun aikana

Syyttäjä vaatii rangaistuksia miehelle ja naiselle, jotka syyttäjän mukaan veivät puhelinhuijauksella iäkkäältä naiselta lähes 34  000 euroa. Syytteiden käsittely alkoi tänään käräjäoikeudessa. 

Oikeuden nimikointilaattoja pöydällä.

Yrittäjä ja Oulaisten entinen viranhaltija saivat syytteen törkeästä petoksesta – aiheuttivat miljoonavahingon väärillä laskuilla

Epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin tunnustaneet tapahtumien kulun, mutta esimerkiksi kysymys vahinkomäärästä on riitainen ja osin kiistetty. 

Elizabeth Holmes ja poikaystävänsä Billy Evans kävelivät oikeustalon edessä San Josessa joulukuussa.

Elizabeth Holmes keräsi miljardiomaisuuden keksinnöllä, joka ei toiminut – nyt hän sai tuomion, ja edessä voi olla kymmenien vuosien vankeus

Theranos-veritestausyhtiön perustaja Elizabeth Holmes on tuomittu neljästä petokseen liittyvästä rikoksesta liittovaltion tuomioistuimessa Kaliforniassa.

Köttbitar på ett bord.

Yrittäjä ja yrityksen työntekijä myivät ulkomaista lihaa kotimaisena – oikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen

Poikkeuksellinen petosvyyhti tapahtui Etelä-Pohjanmaalla, jossa yritys myi ulkomaista lihaa liki 70 ostajalle. Yritys oli tehnyt lihapakkauksiin etiketit, joiden mukaan liha olisi ollut kotimaista.

Tytti Yli-Viikarin syytettä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa 15. joulukuuta.

Yli-Viikarille vaaditaan vähintään kahdeksaa kuukautta ehdollista vankeutta, puheenjohtaja toivotti kaikille hyvää joulua – Yle seurasi käräjiä

Syyttäjä vaatii 8 ja 3 kuukautta ehdollista vankeutta Yli-Viikarille. Oikeus määrittää yhteisrangaistuksen. Yli-Viikari kiistää syytteet.

MobilePay-sovelluksella maksamista käynnylällä S-ryhmän kaupoissa, 27.2.2018.

Mies näytti tekaistun kuitin Tori-palvelun myyjälle ja vei 2 100 euron tietokoneen mukanaan – poliisi tutkii useita tapauksia, joissa myyjä ei ole saanut rahojaan

Helsingin poliisi epäilee petoksista viittä henkilöä. Ostajat huijasivat myyjiltä arvotavaraa muun muassa kuvakaappauksilla ja verkkomaksamisen harjoitteluun tarkoitetuilla sovelluksilla.

Väärennettyjä tauluja Käräjäoikeuden turvasalin viereisessä huoneessa.

Suomen suurimman taideväärennösvyyhdin päätekijöiden vankeusrangaistukset jäävät voimaan – ostajille 15 miljoonan euron vahingot

Hovioikeus oli tuominnut taidegallerian omistaneen naisen kolmen ja hänen avomiehensä yli neljän vuoden vankeusrangaistuksiin. Korkein oikeus ei antanut heille valituslupaa.

Ihminen pitelee kukkaroa käsissään.

Ikäihmisten rahoja uhkaavat niin tuntemattomat kuin läheiset – häpeä pitää usein piilossa perheen sisäiset tapaukset

Taloudellinen kaltoinkohtelu jää monesti piiloon, sillä ikääntynyt pelkää välien katkeamista ja omaiselle koituvia seuraamuksia.

Perttu Nousiainen.

Poliisi vaatii Nuorisosäätiön ex-johtajaa vangittavaksi lauantaina – tutkinnanjohtaja: "Kysyttävää on todella paljon"

Nuorisosäätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen oli kateissa puolitoista vuotta. Poliisi epäilee häntä useista Nuorisosäätiöön liittyvistä rikoksista. Osasta on jo nostettu syytteet.

Poliisin hälytysvalo

Väärillä laskuilla vietiin Oulaisten kaupungilta noin 1,6 miljoonaa euroa – Poliisi: Törkeän petoksen lisäksi on tutkittu virka- ja lahjontarikoksia

Väärin tehdyt laskutukset ovat tapahtuneet reilun kymmenen vuoden aikana vuosina 2010-2021. Asia paljastui kaupungin omissa tarkastuksissa. Poliisi on saanut valtaosan rikoshyödystä takaisin turvaamistoimilla.

Onni Sarmaste

Onni Sarmasteelle ei syytettä epäonnistuneista maskikaupoista – sekä Huoltovarmuuskeskus että Sarmaste aikovat vaatia korvauksia

Liikemies Onni Sarmastetta ja toista henkilöä epäiltiin törkeästä petoksesta. Syyttäjän mukaan näyttöä rikoksesta ei saatu.

Miehen kädet kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Miksi suomalaiset eivät opi? Nettihuijareiden saama saalis kipuaa tänä vuonna ennätykseen – tuhansilta suomalaisilta on viety jo 33 miljoonaa euroa

Poliisihallituksen tietojen mukaan suomalaiset ovat menettäneet nettihuijaireille varojaan jo 33 miljoonan euron verran. Huijareiden ansoihin on langennut etenkin ikäihmisiä, mutta myös nuoria aikuisia. Jotkut ovat menettäneet koko omaisuutensa.

Päivi Happonen

Päivi Happonen: Nainen osti Jopon 150 eurolla, sai ajaa pyörällä vain 10 minuttia – Rikolliset vaanivat joka kulman takana

Poliisille ilmoitettujen verkkorikosten määrä kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi pankkipetoksilla on viety tänä vuonna suomalaisilta jo lähes 10 miljoonaa, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Happonen.

Lastenkengät

Petosketju toi yhden vuoden ehdollisen tuomion – nuori nainen joutuu myös korvaamaan aiheuttamansa taloudelliset vahingot

Nainen hankki luottoja väärällä nimellä ja myi netissä olemattomia tavaroita.

Poliisin hihamerkki

Salon poliisi tutkii petossarjaa: Epäilty otti maksun, mutta jätti kuljetuksen hoitamatta

Epäilty tarjosi kuljetuspalveluita netin kilpailutussivustolla. Epäiltyjä rikoksia petossarjassa on 29.

Cannonball MC:s klubblokal i Helsingfors.

Cannonball MC:n jakamat ilmaiset joulukinkut hankki käskystä petoksia tehnyt päihdeongelmainen – joutuu vankilaan ja maksamaan yli 140 000 euron korvaukset

Cannonball MC:n joulun alla 2016 jakamat ilmaiset kinkut paljastuivat osaksi laajaa petosvyyhtiä, jossa useita yrityksiä huijattiin myymään tuotteita tekaistuille yritysten vastuuhenkilöille. Oikeus määräsi petosten uhreille yhteensä yli 140 000 euron korvaukset korkoineen.

Tytti Yli-Viikari suureen valiokuntaan kuultavaksi.

Sacked Auditor General charged with aggravated abuse of office

Tytti Yli-Viikari also faces charges of payment fraud and misconduct in a public office over the use of Finnair Plus flight bonus points.

lähikuva poliisin virka-asusta

Päijät-Hämeessä useita petosrikoksia – poliisi kehottaa varovaisuuteen tuntemattomien kanssa asioitaessa

Kesän ja syksyn aikana Hämeen poliisin tietoon on tullut useita petoksia liittyen auto- ja työkonekauppoihin.

Hihamerkki auton vierelläseisovan poliisin haalarissa.

Yritys siirsi 50 000 euroa huijaustilille ja 100 000 euroa oli jo maksussa, kun petos huomattiin – rikolliset lähettivät laskuja johtajan nimissä

Poliisi varoittaa yrityksiä niin sanotuista toimitusjohtajapetoksista, joissa rikolliset lähettävät yrityksen johtohenkilöiden nimissä työntekijöille kehotuksia siirtää rahaa tai maksaa lasku.

Kuvakaappaus Postin nimissä lähetetystä huijaustekstiviestistä.

Police: 40 people suspected in 'exceptionally complex' fraud operation

The sophisticated phishing operation led to hundreds of people in Finland being defrauded of an estimated total of 375,000 euros.

Kuvakaappaus Postin nimissä lähetetystä huijaustekstiviestistä.

Huijarit lähettivät tekstiviestejä saapuneesta paketista: onnistuivat huijaamaan ihmisiltä alle vuodessa 375 000 euroa

Poliisin mukaan epäillyt valmistelivat rikokset huolellisesti ja tekotapa oli poikkeuksellisen suunnitelmallinen ja monimutkainen. Kokonaisuudessa on yli 40 epäiltyä.

Elizabeth Holmes.

"Seuraavan Steve Jobsin", Elizabeth Holmesin oikeudenkäynti alkoi – sairauksien diagnostiikan superkeksintö oli huijausta

Holmesin Theranos-yhtiö nousi yhdeksän miljardin dollarin arvoiseksi ennen romahdustaan.

Keskustan Katri Kulmuni eduskunnan täysistunnossa

Former Centre leader Kulmuni's adviser charged with fraud 

Kulmuni quit as Finance Minister after it emerged she had received media training paid for by the state.

en maskin som lagar munskydd.

NBI wraps up face mask acquisition probe, 2 suspected of aggravated fraud

The highly publicised debacle prompted the resignation of the National Emergency Supply Agency's CEO last year.

Klarnan verkkosivu älypuhelimen näytöllä kuvattuna.

Maksufirma Klarnan kautta pystyy tilaamaan tavaraa toisen nimiin – MOT:n testi osoittaa, kuinka pahasti ruotsalaisyhtiön tietoturva vuotaa

Huippusuositun maksunvälitysyhtiö Klarnan tietoturvassa on vakava aukko, joka mahdollistaa petosten tehtailun. Ruotsalaisyhtiö kertoo panostavansa petosten kitkemiseen.

Nainen selaa nettiä tabletilla.

Netin kauppapaikoilla satoja ihmisiä huijanneelle porilaisnaiselle vankeutta

Nainen on myynyt vuosien ajan tuotteita, joita ei ole toimittanut asiakkaille. Tuoreimmassa tuomiossa oli taustalla lähes 140 tori.fi-sivuston tai Facebookin kautta tehtyä kauppaa. Nainen on tuomittu jo aiemmin vastaavanlaisista petoksista.

Hoitaja odotti potilaita Sophiahemmetin sairaalan edustalle pystytetyssä testausteltassa Tukholmassa 7. huhtikuuta.

Vääriä koronatestituloksia tehtailleet huijarit paljastuivat Ruotsissa – jopa 100 000 ihmistä on voinut tietämättään saada väärän testituloksen

Petostapauksessa koronavirustestit tehtiin yksityisillä klinikoilla ympäri Ruotsia, mutta näytteitä ei koskaan lähetetty analysoitavaksi.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Hovi lievensi Karhu-ryhmän ex-varajohtajan vankeustuomiota poliisilaitoksen huijaamisesta – rangaistusta alennettiin rikoksesta kuluneen pitkän ajan takia

Hovioikeus katsoi, että Helsingin poliisilaitokselta laskutettiin perusteettomasti 46 000 euroa. Käräjäoikeuden mukaan summa oli 150 000 euroa.

Jari Blom ja Ahti Ruoppila istuvat Keski-Suomen kärjäjäoikeudessa.

Oikeus hylkäsi Jyväskylän demarivaikuttajien syytteet törkeästä avustuspetoksesta – konsultti huijasi rakennushankkeissa

Käräjäoikeuden mukaan demaritaustaiset vaikuttajat ja heidän johtamansa yhdistykset ja yritykset joutuivat rakennushankkeissaan rakennuttajakonsultin harhauttamaksi. Konsultti on tuomittiin jo aiemmin samaan vyyhtiin liittyen useista talousrikoksista.

Poliisin logon Turun pääpoliisiaseman seinässä.

Nainen tehtaili useita nettipetoksia – käräjäoikeus vangitsi jatkamisvaaran perusteella

Poliisin mukaan nainen on tehnyt lukuisia petoksia internetin verkkokirpputoreilla.

ruutukaappauksia Danske Bankin MunRahat-sovelluksesta

Päijät-Hämeessä useita törkeitä petosrikoksia viime aikoina

Yleisin tapa on ollut valepoliisisoitto, jossa on urkittu pankkitilin tietoja. Myös ATK-tukena esiintymistä tulee yhä ilmi huijauksissa. Poliisi kehottaakin kansalaisia valppauteen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle