Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pori Jazz on vuoden Porilainen maineteko

Palkinnoksi Pori Jazz sai Mustavaris-kiertopalkinnon ja kunniakirjan.

Ranskalainen teemapuisto "palkkasi" mustavariksia siivoustöihin – linnut oppivat viemään roskia roska-astioihin

Ranskalaisen teemapuiston mustavarikset työskentelevät neljänä päivänä viikossa – ja samalla kouluttavat ihmisiä siisteyteen.

Kylmä alkukevät vaikutti muuttolintujen paluuseen Pohjois-Pohjanmaalla

Varhaisten muuttajien, kuten töyhtöhyyppien, kiurujen ja hanhien tulo viivästyi hieman tänä vuonna.

Varikset häiriköivät hautausmaalla, kaatavat kukat ja syövät kynttilätkin

Nokkela varis on oppinut selviytymään sillä ravinnolla mitä löytyy. Pahimpaan nälkään se syö vaikka steariinia.

Kevätaamun laulajia: Mustavaris

Mustavaris on variksen kokoinen mutta kokonaan musta.

Kiuru ja kumppanit ovat huhtikuun muuttolintuja

Yle Uutiset listasi kymmenen ajankohtaista kevään airutta.

Kevät tulee vauhdilla, linnut hieman hitaammin

Merikotka ilahdutti maanantaiaamuna Liminganlahden vieraita. Se ei ole enää harvinaisuus Perämeren pohjukassakaan.

Muuttolintuja odotellaan jo Vaasan korkeudelle

Birdlife Suomen lintuhavaintolista kasvaa useilla paluumuuttajilla päivittäin. Kevään muuttoruuhkahuiput antavat vielä odottaa itseään, mutta ensimmäisten muuttolintujen paluuta odotellaan lauhan sään myötä päivänä minä hyvänsä Pohjanmaallekin.

Migratory birds making their return

Even though the snow lies thick in the fields, and temperatures are in the double digits below freezing, the first migratory birds are returning from their southern winter retreats. Four flocks of larks have been sighted at Hanko on the far south coast, and the first whooper swans have arrived.

JäteVaakku: Lapset ovat kierrätyksen toivo

Lapset innostuvat herkästi asioista, he kuuntelevat tarkoin ja vievät viestiä eteenpäin. Lapset ovatkin jätteiden vähentämistä edistävän JäteVaakun mukaan otollista maaperää kierrätysopille. Porin seudun jäteneuvonnan tunnushahmona häärivä mustavaris etsii innokkaita oppilaita kevään aikana Satakunnan kouluista.

Lämmin ilmavirtaus toi muuttolinnut Etelä-Karjalaan

Kevät on Etelä-Karjalassa on melko pitkällä, ainakin jos seuraa muuttolintuja. Eri puolilla maakuntaa on nähty jo useita muuttolintulajeja, jopa peipposia.

Tuttu kevään merkki nähtiin Varkaudessa

Lintujen kevätmuutto on käynnistynyt. Lauhojen ilmavirtausten tuomat kevään ensimmäiset harmaalokit nähtiin torstaina Varkaudessa, kerrotaan Lintuyhdistys Kuikasta.

Muuttolinnut saattavat rymistellä Suomeen kertarysäyksellä

Luminen kevät viivyttää lintujen kevätmuuttoa. Sään lämmetessä linnut saattavatkin saapua Suomeen suurella joukolla.

Kevään yllätysesiintyjät ilahduttavat lintuharrastajia

Lintukevään ensimmäisiä paluumuuttajia on jo havaittu eri puolilla Suomea. Esimerkiksi eilen uuttukyyhkyjä ja mustavariksia on havaittu Hangosta Oulun korkeudelle saakka.

Seppo Pajulle frisbeegolfin EM-kultaa

Lietolainen Seppo Paju voitti odotetusti Ranskassa käydyn frisbeegolfin EM-turnauksen juniorisarjan. Sarja oli suomalaisten juhlaa, sillä kymmenen parhaan joukkoon mahtui viisi suomalaista.

Viksu lentää etelään...

Kirjurinluodon maskotti Viksu Mustavaris liihottelee lomanviettoon perjantaina. Viksun läksiäisiä vietetään perinteisesti Kirjurinluodon palvelurakennuksen luona iltapäivällä.

Frisbeegolf -buumi vauhdissa

Frisbeegolf on nostamassa suosiotaan tasaisesti. Porin seudulla buumi sai alkunsa viime vuonna, kun Kirjurinluoto sai oman radan. 21 väyläinen, laajalle 19 hehtaarin alueelle sijoittuva rata on kokonaisuudessaan helppokulkuisessa hoidetussa puistomaastossa. Rata muodostaa yhtenäisen lenkin ja radan kierto sujuu luontevasti.

Pääsiäinen toi linnut bongareiden kiikareihin

Västäräkki toi pääsiäisviikonloppuna Oulun korkeudelle lupauksen pian koittavasta kesästä. Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen lintuhavaintolista kertoo useiden lajien lähteneen jo liikkeelle.

Muuttolinnut palaavat Pohjois-Karjalaan

Ensimmäiset muuttolinnut ovat saapuneet Pohjois-Karjalaan viime viikonlopun aikana. Maakunnassa eniten havaintoja on tehty harmaalokista, jota on nähty Joensuun ja Enon seudulla jo yli 100 yksilöä.

Perheiden Tori auttaa tukiperheitä

Maakunnan ainoa ympäristöystävällinen messutapahtuma Perheiden Tori järjestetään lauantaina Porin keskustan nuorisotalolla. Ensisijaisesti lapsiperheille suunnattu tapahtuma pidetään nyt toista kertaa.

Varhaiset muuttolinnut ovat jo liikkeellä

Lintujen muutto on käynnistynyt. Kevätmuuttoa seuraava ornitologi Mikko Pöyhönen arvioi, että varhaiskevään muutto alkoi keskiviikkona.

Muuttolinnut palaavat jo Savoon

Alkavan kevään ensimmäiset harmaalokit ovat saapuneet Savoon. Ensimmäiset havainnot ovat Varkaudesta, jossa Pirtinvirralla nähtiin viisi harmaalokkia ja Kuoppakankaalla neljä.

Porilainen Maineteko -palkinto Timo Koivusalolle

Kunniamaininnalla palkitaan puolestaan Yyteri BeachFutis -tapahtuma ja sen promoottori Patrick Suves.

Pori virittäytyy nimikkopäiväänsä

Kirjurinluodossa on tänään ilmaisia opastettuja kiertoajeluita kaupunkijunalla. Perunoita puolestaan voi hakea omaan kattilaan perunannostotalkoista. Jo eilen vihittiin käyttöön uudistettu Cygnaeuksen puisto.

Muuttolinnut ovat jo täällä

Lintujen kevätmuutto on alkanut. Rannikolla on nähty useita kottaraisia ja Nurmossa on havaittu jo jopa kiuru.

Lintujen kevätmuutto alkamassa

Lintujen kevätmuutto on käynnistymässä Pohjois-Savossa. Muutamia kymmeniä harmaalokkihavaintoja on tehty muun muassa Varkaudessa ja Kuopiossa.

Lintujen kevätmuutto vilkastuu

Lintujen kevätmuuton odotetaan vilkastuvan ensi viikosta alkaen Etelä-Savossa. Luontoliiton perinteinen kevätseuranta alkaa viikonloppuna.

Muuttolintujen paluu käynnistyi

Lintujen kevätmuutto lähti käyntiin maaliskuun alussa. Lämpimien ilmavirtausten siivittäminä maahamme saapui töyhtöhyyppiä ja mustavariksia.

Ensimmäiset muuttolinnut palasivat Suomeen

Lintujen kevätmuutto lähti käyntiin maaliskuun alussa. Lämpimien ilmavirtausten siivittäminä maahamme saapui töyhtöhyyppiä ja mustavariksia.

Lintujen kevätmuutto käyntiin

Esimerkiksi vesistöjen jäätymisen edeltä etelään siirtyneet lokit ja laulujoutsenet saattavat jo palailla takaisin sisämaahan päin.

Lintujen kevätmuutto alkamassa

Esimerkiksi vesistöjen jäätymisen edeltä etelään siirtyneet lokit ja laulujoutsenet saattavat jo palailla takaisin sisämaahan päin.

Kiuruparvi lensi jo Ahvenanmaalle

Ahvenanmaalla on havaittu jo kiuruparvi. Lintuharrastajat laskivat 25 kiurua Ahvenanmaan Hellestorpissa sunnuntaina.

Lintujen kevätmuutto on alkanut

Kevään ensimmäiset muuttolinnut on havaittu etelä- ja lounaisrannikolla. Ensimmäisten joukossa on havaittu pulmunen, uuttukyyhky, mustavaris, kiuru ja töyhtöhyyppä, kerrotaan Birdlife Suomi -järjestöstä.

Linnut virittelevät jo kevään lauluja

Päivän piteneminen on saanut monet lintulajit kuten tiaiset ja viherpeipot virittelemään kevätlaulua, kerrotaan lintujen suojelu- ja harrastusjärjestöstä Birdlife Suomesta.