Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tässä Tanssin talon ensimmäiset portinvartijat – vain yksi löytyi Suomesta

Tanssin talo sai odotusten mukaan kansainvälisen ohjelmatiimin.

Muusikko Kimmo Pohjonen hämmästyi – Kanadassa häntä pidettiin tanssijana

Harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen inspiroi suomalaisia tanssin tekijöitä. Hänet itsensä tanssi vapautti harmonikan kahleista.

67-vuotias Jorma Uotinen palaa tanssijaksi: “Välillä olen ollut ihan romuna”

Koreografi Kaari Martin teki uuden tulkinnan Anna Kareninasta. Jorma Uotinen tanssii petetyn aviomiehen roolin.

Espanjassa ihmetellään, miten Suomesta tuli flamencomaa – Helsingin flamencofestivaali vetää puoleensa huippunimiä

Helsingin flamencofestivaali juhlii tasavuosia Rafaela Carrascon kanssa. Hän tuo näyttämölle muinaiset espanjalaiset naistaiteilijat, jotka aikalaiset unohtivat.

Veteraaniohjaaja Carlos Saura, 85, Sodankylässä: "Seuraavaksi teen varmaan musikaalin Meksikossa"

Sunnuntaina päättyvien elokuvajuhlien tähtivieras, ohjaaja Carlos Saura, suunnittelee parhaillaan neljää elokuvaa. Jos ne eivät mene tuotantoon, hän voi aina tehdä vaikka kirjan.

Kuopioon saapuvalle tanssin maailmantähdelle on buuattu ja huudettu bravota

Jehovan todistaja -perheessä kasvanut espanjalaistanssija ja koreografi Israel Galván ei saanut olla nuorena oma itsensä.

Tanssin maailmantähti Tero Saarinen siirtää taitojaan seuraavalle sukupolvelle – oma kroppa ei suostu enää kaikkeen

Suomen kansainvälisesti menestynein tanssija ja koreografi Tero Saarinen juhlii ryhmänsä 20-vuotista taivalta. Samalla hän valmistelee uutta sooloteosta, sillä edellinen kävi keholle liian raskaaksi.

"Hämmentävän hauska kokemus" – Robotti katsoo kohti, räpyttää silmiään ja kertoo, kuinka hyvä on turvapuhelin

Seiniorien palvelupiste Kotitorin uusin työntekijä Zora ei varsinaisesti hoivaa. Sen sijaan se seurustelee ohjelmoidusti odottavien asiakkaitten kanssa.

Kuopion tanssiviikolla peruutus: Yhdysvaltalainen balettiparodia korvaa flamencotähden

Espanjalainen Israel Galván on perunut tulonsa Kuopioon polvivamman vuoksi. Balettia tanssiva miesryhmä Les Ballets Trockadero de Monte Carlon on hälytetty tilalle. Ryhmä nähtiin Kuopiossa kesällä 2012.

Unesco haluaa elävän perinnön talteen: Kerro ja talleta mikä on itsellesi tärkeää ja säilytettävää perinnettä

Jokainen pitää yllä tai siirtää eteenpäin jonkinlaista kulttuuriperintöä. Taiteen, rakennusten ja ympäristöjen lisäksi arvoonsa on nousemassa myös aineeton ihmisten arjessa elävä perintö. Unesco haluaa sen talteen. Suomessa Museovirasto avasi wikin, johon kerätään esimerkkejä elävästä suomalaisesta perinnöstä.

Las costumbres españolas – Tapoja ja perinteitä

Fiestat, feriat ja siestat - mistä ne ovat muotoutuneet?

Flamenco soi taas Helsingissä – taiteilijat pelastivat festivaalin talkoilla

Helsingin flamencofestivaali pidetään jälleen. Taiteilijat tanssivat rahat ilmaiseksi tapahtumaa pyörittävän yhdistyksen kassaan.

Japanilainen butotanssi vahvasti esillä Kuopion tanssiviikolla – palkittu Sankai Juku juhlii 40-vuotista taivaltaan

Butotanssia nähdään ensi kesän Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ohjelmistossa myös 20-vuotiaan Tero Saarinen Companyn esittämänä. Kaupunginteatterin lavalla nähdään myös ranskalaisen Malandain Ballet Biarritzin Tuhkimo. Musiikkikeskuksen ohjelmistoa tähdittävät flamencon maailmantähti, espanjalainen Israel Galván sekä Italian nykytanssin ykkösryhmä Compagnia Aterballetto.

12. Julián se va de vacaciones

Matkustussanastoa, futuuri, prepositioita, flamencoa.

Finnish Roma music celebrates European yearning, romance - and swing

The ongoing Etnosoi festival is bringing an abundance of music from around the world to Helsinki, Espoo and Tampere. Among those in the spotlight this year is the music of one of Finland's oldest minorities, the Roma.

Humanoidirobotti viihdyttää hoivakodin asukkaita ja osaa jopa pussata – video

Lydia-robotti vetää jumppatuokioita vanhuksille ja osaa moiskauttaa pusun poskelle. Henkilöstöä se ei kuitenkaan korvaa.

Kaari Martin: Carmen on törkeä akka – katso video

Kaari ja Roni Martin riisuivat Carmenilta romanttisuuden ja höystivät flamencoteosta balkanilaisella musiikilla. Kill Carmen -tanssiteos on osa Helsingin juhlaviikkoja.

Kuusi kuvaa Kaari Martinin elämästä

Flamencotaiteilijan matka pianonsoitosta flamencoon

Yllätysjatko Mustan ja valkoisen teatterifestivaalille

Ole – Latin Music & Flamenco Comedy ja kolme hulvatonta kitaristia päättävät tänään Mustan ja valkoisen teatterifestivaalin Imatralla.

Flamencokitaristin korkeakoulu on baarinnurkka Sevillassa

Kun soittaa flamencoa, on unohdettava suomalainen suorituskeskeisyys ja antauduttava musiikin vietäväksi. Flamencoa ei soiteta analysoiden vaan eläytyen, sanoo flamencokitaristi Toni Jokiniitty.

Gypsy Caravan – Romanien tie

Romanimusiikin Buena Vista Social Club!

Helsinki Festival celebrates Chinese culture in August

The annual Helsinki Festival, the largest cultural event series in the Nordic countries, will fill the capital’s streets from August 14–30, 2015. This year’s events will focus on Chinese culture and on celebrating the twentieth anniversary of the festival's own Huvila tent, and its famous guests.

Jukka Tolosen musiikilliset vuosikymmenet

Jukka Tolonen on ollut monessa mukana.

Tornion keväässä soi monenlainen kitaramusiikki

Modernista jazzista flamencoon kuljettavan kitarakevään avauskonsertti on Lappian Musiikkitalolla, jossa kitarakuviot taituroi Timo Kämäräinen.

Flamencofestivaalilta rahat loppu – taiteilijat riensivät apuun

Suomen johtavat flamencotaiteilijat esiintyvät ilmaiseksi pelastaakseen Helsingin kansainvälisen flamencofestivaalin. Tukikonsertti pidetään lauantaina 7. helmikuuta.

Hyvät lasten- ja nuortenelokuvat auttavat vaikeiden asioiden käsittelemisessä

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuorten elokuvien festivaali näkyy ja kuuluu kaupungissa jälleen viikon ajan. Festivaalin aikana esitetään yhteensä peräti 130 elokuvaa lapsille ja nuorille.

"Ei mitään koulukuoropoikia" – Sonata Arcticasta tehtiin kirja

Kemiläisestä Sonata Arctica-yhtyeestä julkaistaan kirja syyskuun lopussa. Kirjan kirjoittajan Marko Ollillan mukaan kirja kertoo 15-vuotiaasta yhtyeestä ja aidoista rocktyöläisistä. Kirja myös muuttaa käsitystä yhtyeen kiltistä imagosta.

Kuopio Tanssii ja Soi maistuu juhlavuonna paremmalta kuin koskaan

Tämänvuotinen Kuopio Tanssii ja Soi -tanssifestivaali on saanut paljon kehuja yleisöltä. Tapahtuman entinen tuottaja uskoo menestyksen perustuvan tanssilajeja yhdistelevään ohjelmistoon, yleiseen tanssin suosion kasvuun ja festivaalin pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Flamencoa flamencon tilalle Kuopion tanssifestivaaleille: "Huipputarjouksia satoi postiin"

Rakastettu flamencotaitureiden ryhmä korvaa Ballet Nacional de Españan esitykset Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla. Festivaalin toiminnanjohtajan mukaan tarjouksien ryöppy alkoi heti, kun uutinen BNE:n perumisesta levisi maailmalla.

Flamencoryhmä perui esiintymisensä Kuopion tanssifestivaaleilla

Ballet Nacional de España on perunut kiertueensa työehtosopimusriitojen vuoksi. Korvaavaa esiintyjää haetaan parhaillaan. Festivaali alkaa kahden viikon kuluttua 12. kesäkuuta.

Kuopion tanssifestivaalien tuki pieneni ja yritysasiakkaat vähenevät – tanssinystävät pelastavat

Juhannuksen alla järjestettävän Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin rahoitus on vielä osin auki. Valtion tuesta ei ole vielä tullut päätöstä. Kuopion kaupungin tuki jäi noin viisi prosenttia pienemmäksi kuin viime vuonna.

Täällä on suomalaisen flamencon salaisuus

Suomalaiset flamencotaiteilijat hakevat oppia Madridista. Siellä sijaitsee maailman kuuluisin flamenco-studio Amor de Dios.

Kulttuurirahasto palkitsi tanssitaiteilijan ja "molekyylien maestron"

Suomen kulttuurirahasto jakoi neljä palkintoa ja apurahoja yhteensä 22 miljoonalla eurolla.

Flamenco-legenda Paco de Lucía kuollut

Espanjalaista Paco de Lucíaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä flamencomuusikoista.

Dada Masilon Joutsenlampi ravistelee Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia

Tanssifestivaali juhlii 45. juhlavuottaan tuomalla esiin tanssin rajattomat mahdollisuudet. Omaperäisistä esiintyjistä yksi odotetuimmista on Dada Masilo, jonka versio Joutsenlammesta yhdistelee mielenkiintoisesti baletin estetiikkaa ja afrikkalaisen tanssin liikettä ja rytmiä.

Miss Universum jälleen kerran Venezuelasta

Maailman kauneimmat naiset tulevat espanjankielisistä maista. Tämän todisti Moskovassa järjestetty Miss Universum -kilpailu.

Tanssin voima ei tunne kulttuurirajoja

Tanssitutkija Mariana Siljamäki vakuuttaa, että suomalaisetkin ovat tanssikansaa ja tuntevat tanssin voimaannuttavan vaikutuksen.

Suomalaiset flamencotähdet tanssivat maailman huipulle

Suomalainen flamencoryhmä Compania Kaari Martin keräsi jättipotin ja voitti kolme pääpalkintoa Espanjassa järjestetyssä koreografiakilpailussa. Ulkomaisten ryhmien palkitseminen on kovin harvinaista Certamen de Coreografia de Flamenco y Danza Espanola -kisassa.

Finnish flamenco takes top honours in Madrid

Finnish dance company “Compañia Kaari Martin” has won several awards at the world's most prestigious flamenco choreography competition in Madrid, Spain.

Suomalaisille flamencon huippupalkinto Madridissa

Suomalainen tanssiryhmä Compañia Kaari Martin on voittanut maailman merkittävimmän koreografiakilpailun flamencossa. Ryhmä palkittiin surrealistisesta sooloteoksesta Korppi ja Kello lauantai-iltana Madridissa.

Karnevaalitanssi kelpuutettiin maailman tärkeimmän kulttuuriperinnön joukkoon

Unicef nimesi kulttuuriaarteiksi myös bretagnelaisen perinnetanssin ja pohjois- ja eteläkorealaisia yhdistävän lauluperinteen.

Night of the Arts turns capital into cultural wonderland

A chain of falling dominoes winding through the city centre, a ‘love jukebox’ in a park, silent films in a church, performance art in a traffic circle, workshops, poetry, flamenco and Bollywood dance, music from Uganda, theatre... Helsinki’s Night of the Arts brings hundreds of events throughout the city and suburbs on Thursday evening.

Flamencon tahtiin sykkivät sydämet kokoontuvat

Koko viikon hengästyttävä tahti saa flamencon ystävien sukat Tampereella pyörimään. 17. flamencoviikoilla on musiikki- ja tanssiesitysten lisäksi tanssikursseja, joilla flamencohuiput jakavat osaamistaan harrastajille.

Kulttuuria

Espanjan musiikkiperinne

Kulttuuria

Flamenco - voimakkaita tunteita ja rytmejä

Finland’s coolest summer festivals

Summer is the most frenzied time in the Finnish cultural year, with fans and artists alike rushing to enjoy that brief intersection of warmth and relaxed free time. Here are a dozen of the season’s most unusual cultural events. Nearly all take place outdoors or in tents – so here’s hoping for a warm, dry-ish festival season.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle