Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rovaniemen Vaaranlammen kouluhankkeesta ehtii vielä antaa palautetta

Kaupunki ottaa vastaan asukkaiden palautetta ja kehittämisideoita heinäkuun loppuun saakka.

Mikkelipuistoa haluttaisiin kehittää myös talvea ajatellen

Kohteen puistoaluetta on kehitetty esimerkiksi talven jälkeen ja tulevana viikonloppuna alueella järjestetään musiikkitapahtuma.

Poikkeuksellinen keino koronan jäljittämisessä käyttöön Helsingissä – kaupunki vetoaa nuoriin: kerro kaverille tartunnastasi tai altistumisestasi

Tartuntoja todetaan tällä hetkellä noin 80 päivässä, mikä aiheuttaa tartunnanjäljitykseen ruuhkaa. Tätä ruuhkaa tempauksella yritetään helpottaa.

Puutarhuri sai tehtäväkseen rakentaa vanhasta saha-alueesta ja "limpun näköisestä läjästä" upean puiston – katso, millainen siitä tuli

Lähes koko 1900-luvun ajan Haminan Tervasaaressa toimi saha. Entisen saha-alueen tilalle rakennettu Oolanninpuisto avattiin tänään. Nimensä puisto sai sotahistoriasta.

Oulun Kaijonharjuun suunnitellaan uudenlaista lähimmäiskorttelia – kaupunki hakee ideoita kilpailulla

Tontinluovutuskilpailun ydinajatuksena on määritellä asumisen tapoja lähimmäiskortteli-käsitteelle sekä korttelille, joka yhdistää yksityisiä ja julkisia palveluita sekä yhteisöllistä asumista.

Forssassa kokeillaan osallistuvan budjetointia – kaupunkilaiset päättävät, miten 20 000 euroa käytetään

Kaupunkilaisten ideoita ja rahan käyttökohteita kerätään avoimella kyselyllä kolmen viikon ajan elokuussa. Kuntalaiset äänestävät kohteista syyskuussa.

Kun puiston nurmi jätettiin ajamatta, maasta nousi yllätys – potkut saaneen kaupunginpuutarhurin idea sai kimalaiset taas surisemaan

Kotkassa nurmi kasvaa joissakin puistoissa paikoittain pidemmäksi. Niityttämisellä katsotaan, millaisia kasveja maasta nousee. Joistakin kasveista voi olla hyötyä pörriäisille, jotka ovat tänä päivänä ahtaalla.

Uusi asuinalue suunnitteilla Lappeenrannan Kivisalmeen – seurakuntayhtymä valmistelee Piiluvanmäen kaavoitusta

Saimaan rannalla sijaitseva Piiluvan leirikeskus ei ole uhattuna. Leirikeskus on aktiivisessa käytössä ympäri vuoden.

Meijän City -suunnitelmat ja saunamaailman paikka tarkentuvat Lappeenrannassa – saunamaailma rakennetaan Linnoitusniemen kärkeen

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta on hyväksynyt Meijän City -kehittämissuunnitelman, johon kuuluu muun muassa vetovoimakohde-nimen saanut saunamaailma.

Riihimäki kysyy kaupunkilaisilta, millaisia leikkipuistoja kaupunki tarvitsee ja missä niiden pitäisi olla

Riihimäellä halutaan myös selvittää, pitäisikö leikkipuistoja suunnata eri paikoissa enemmän eri käyttäjäryhmille. Riihimäellä on tällä hetkellä yhteensä 41 leikkipaikkaa ja ne ovat keskenään hyvin pitkälti samankaltaisia.

Reetta Rädyn kolumni: Kaikilla meillä on valtava piha – mutta kuka siellä määrää?

Koronavuotena meidät komennettiin kotiin, mutta nyt elämä on siirtymässä ulos. Suomessa on opittu juhlimaan, jumppaamaan ja juomaan ulkosalla. Samalla paljastuu, kenen säännöillä elämä toimii, kirjoittaa Räty.

Lahdessa kaivataan lisää penkkejä – levähdys- ja istumispaikkoja tulisi riittää kaikille

Penkkeihin ja niiden lisäämiseen liittyviä toiveita ja palautteita tulee erityisesti keväisin.

Helsinki ei haluakaan kansallista kaupunkipuistoa – suojeluaktivistien mielestä kaupunki on suhtautunut asiaan nuivasti alusta alkaen

Helsingin kansallisen kaupunkipuiston valmistelua on tehty useita vuosia. Yhteistyössä mukana olevat tahot ovat pettyneitä kaupungin virkamiesvalmisteluun ja koko idean kariutumiseen.

Tuija Siltamäen kolumni: Miksi subutexin käyttäjä häiritsee naapurustoa enemmän kuin terassiääliö?

Nuorilla, maahanmuuttajilla ja päihdeongelmaisilla on tapana häiritä naapurustoja. Henkilökohtaisten ominaisuuksien sijaan kannattaa ärsyyntyä ihmisten teoista ja lopettaa kyläyhteisömäinen kyttääminen, kirjoittaa Siltamäki.

Oulun kaupunki järjestää tänäkin kesänä yleisiä puistotapahtumia – taidepiknikkejä on yhteensä 22 eri puolilla kaupunkia

Keskeinen tapahtumapaikka on Hollihaan puistossa sijaitseva Hollilava. Muita piknikkohteita ovat muun muassa Nallikari, Koiteli, Äimäraution siirtolapuutarha ja Pikisaaren kelluva lava. Oulun kaupungin puistopiknikkejä järjestetään 30.6–22.8.2021.

Tältä näyttää Kontulan alppiruusukeitaassa, jonka harva tietää – äänestys ratkaisee, kunnostaako Helsingin kaupunki puiston

Kaupunkilaiset ehdottavat monia parannuksia ympäri Helsinkiä Oma Stadi -äänestykseen. Voittaneet ideat toteutetaan ensi vuonna. Helsinki on varannut toiveiden toteuttamiseeen 8,8 miljoonaa euroa.

Savonlinnan kaupunginjohtajan luottamuksen käänteitä koskeva selvitys peruttiin

Päätöksestä jouduttiin äänestämään eilisessä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kokouksen pöytäkirjaan kirjattiin myös eriävä mielipide.

Viinikanlahden puhdistamoalueen saastejäämät tutkitaan

Puhdistamosta on tulossa asuinalue, kun uusi Tampereen seudun keskuspuhdistamo valmistuu Sulkavuoreen.

Yli 200 lappeenrantalaista antoi palautetta Meijän city -suunnitelmista – eniten huolettaa kivijalkakauppojen ja Marian aukion tulevaisuus

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta päättää suunnitelmasta keskiviikkona 16.6. järjestettävässä kokouksessaan.

Nyiragongon tulivuori purkaantui – Goman kaupunki vaikuttaa säästyneen suuremmilta tuhoilta Kongon demokraattisessa tasavallassa

Hallitus käynnisti purkauksen johdosta evakuoinnin Gomassa. Kaupunki säästyi, mutta viisi ihmistä kuoli onnettomuuksissa evakuointien aikana.

Kaupunkipyörille haetaan yhteistyökumppania Lahdessa – luvassa yksinoikeus mainospinta-alaan

Mankeli-pyörät ovat sähköavusteisia ja olennainen lisä Euroopan ympäristöpääkaupungin joukkoliikenteen kehittämisessä.

Oulu on palannut koronaepidemian perustasolle – uusia tartuntoja kaksi, lisäksi Intian virusvarianttia tavattu

Oulun kaupunki kertoo, että normaalit jäljitys- ja karanteenitoimet näyttävät tehoavan myös Intian muunnokseen. Kaupunki linjaa huomenna koronarajoitusten ja -suositusten jatkosta.

Forssa aikoo ottaa uutta lainaa 13 miljoonaa euroa

Kaupunki käyttää lainarahan uuden monitoimikeskuksen, eli Monikylän rakentamiseen. Myös rakennuksen varustamiseen kuluu runsaasti rahaa. Kaupunki ottaa lainat kahdessa osassa. Ensimmäinen osa on jo nostettu.

Sähköpotkulaudat saapuvat taas kaduille, riittääkö tilaa kaikille? – Jyväskylään saattaa tulla jopa tuhat potkulautaa lisää tänä kesänä

Kevyt liikenne moninkertaistuu kesäauringon myötä. Nyt monessa kaupungissa pohditaan, miten saadaan samalle kadulle mahtumaan kävelijät, pyöräilijät ja varsinkin vauhdilla lisääntyvät vuokrattavat sähköpotkulaudat.

Joensuun uusi pelastusasema tulossa Pekkalaan

Oikeus- ja poliisitalon naapuriin rakennettava pelastusasema palvelee erityisesti Pielisjoen itäpuolisia alueita, kuten Niinivaaraa, Penttilää ja Rantakylää. Myös Karhunmäen ja Multimäen laajeneva asutus tavoitetaan jatkossa ensitä nopeammin.

Nimekäs puisto on pian valmis, mutta asuintontit sen vieressä odottavat rakentajiaan Haminassa: "Aika verkkaiseen tahtiin tämä on lähtenyt käyntiin"

Kaupunginarkkitehdin mukaan Tervasaaren asuinalueen kehitys on lähtenyt liikkeelle verkkaisesti, vaikka Oolanninpuiston avajaisia vietetään jo kesällä. Kiinnostusta aluetta kohtaan kuitenkin on. Sen vieressä on Euroopan korkein lipputanko.

Jalavien kaato alkaa Pirtin asuinalueella Kuopiossa – ensi viikolla kaatuu yhteensä 53 puuta

Kuopion kaupunki on päättänyt kaataa puut asukkaiden toiveesta. Asukkaat kokevat puut liian kookkaiksi ja niiden juuristot ovat aiheuttaneet vahinkoa tonteille.

Kouvola suunnittelee vuokraavansa kentän keskustan liepeiltä padel-käyttöön – naapurustoa huolettaa roskaaminen ja melu

Kouvolan kaupunki järjestää ensi viikolla alueen asukkaille yhteisen keskustelutilanteen aiheesta.

Liito-oravien elinalueet kartoitetaan Imatralla

Kartoitettavia alueita ovat esimerkiksi Ukonniemen loma-asuntoalue, Ritikankosken asuinalue ja Lempukka-Hosseinlahden alue sekä Rajapatsas sekä muut, joille on tulossa uusia asemakaavoja.

Kemin Sotisaareen avataan uusi palstaviljelyalue kesällä – palstat ovat jo varattavissa

Toiminnan tavoitteena on innostaa kaupunkilaisia hyötyviljelyyn omalla puutarhapalstalla.

Kotka jatkaa uuden omistajan etsintää Papinkadun puutaloille – rakennuksista ei ole saatu yhtään tarjousta

Kaupungin tavoitteena on ollut löytää huonokuntoisille taloille uusi omistaja, joka kunnostaisi ne kaupunkilaisten yhteiseen käyttöön.

Lappeenrannan Marian aukion läpiajo on toistaiseksi sallittu – kaupunkilaiset voivat nyt ottaa kantaa jatkosuunnitelmiin

Lappeenrannan keskustan kehittämissuunnitelmassa ehdotetaan, että läpiajon sijasta Marian aukiolle sallittaisiin enemmän oleskelua ja tapahtumia.

Mikkeli vokottelee etätyöläisiä vakiasukkaiksi kirjeellä: "Asettuminen on todellinen vaihtoehto"

Toiveissa on, että kesämökkiläisiä innostuisi asettumaan seudulle pysyvämmin.

Limingan Lautuannevan tuulivoimakaava ei etene – monen valtuutetun mielestä puisto tulisi liian lähelle asutusta

Kunnanvaltuusto linjasi kantansa Megatuuli Oy:n kaavoituspyyntöön maanantaisessa seminaarissa

Turun uuden Pihlajaniemen asuinalueen suunnittelutyö on kommentoitavissa

Alue rakentuu meren läheisyyteen Heikkilän kasarmin viereen.

Katoavatko kaupungit? Kokosimme tutkijoiden kolme skenaariota siitä, miten korona muuttaa tapaamme asua

Suurten kaupunkien läheisyydessä sijaitsevat pienet lähikaupungit, kuten Naantali tai Porvoo, saattavat hyötyä koronakokemuksesta.

Janakkalan osallistuvassa budjetoinnissa voi äänestää vielä tämän viikon loppuun

Ehdotukset painottuvat tänäkin vuonna kuntalaisille tärkeiden paikkojen kunnostamiseen ja kehittämiseen.

Rovaniemen kaupunginjohtaja: Kaupunki käyttää etuosto-oikeutta metsätilaan Ounasvaaralla

Etuosto-oikeutta käyttäessään kaupunki ostaisi tilan samaan hintaan kuin uusi omistaja eli 15 000:lla eurolla.

Kaupunkipyöräkausi alkaa Lappeenrannassa – kulkijoiden käyttöön 85 tavallista ja neljä sähköpyörää

Kaupunkipyörät ovat käytettävissä viimeistään huomenna keskiviikkona.

Miten saataisiin keskustaan vetovoimaa? Mikkelin kehitysyhtiö kysyy kaupunkilaisilta

Ideoista on tarkoitus tehdä konkretiaa, jos vain rahoitusta saadaan.

Poliisi sijoittaa uudet harvaan asuttujen alueiden virat Itä-Suomessa Pohjois-Karjalaan ja Etelä-Savoon

Itä-Suomen poliisilaitos saa yhteensä viisi henkilötyövuotta lisää.

Itkonniemen entisen vaneritehtaan alueelle suunnitellaan uutta asuinaluetta

Alueelle valmistui viime syksynä uusi osayleiskaava, jonka mukaan tontille voi rakentaa pääasiassa asuinkerrostaloja.

Harva on huomannut Helsingin keskustan kummallisen näköiset rautanupit kaiteissa – niillä ohjataan ihmisiä toimimaan halutulla tavalla

Kaupunkisuunnittelulla ohjataan ihmisten käyttäytymistä. Helsingin pysäkkikatosten nojatuet ovat esimerkki tästä.

Asukaskysely: Pruntsin asuinalueelle halutaan yhteisöllisyyttä, virikkeitä, rauhaa sekä puisto ja kahvila

Kemin kaupunki teetti asukaskyselyn Pruntsin alueesta. Alueelle on suunniteltu ikäystävällistä asuinaluetta.

Lähiösukat viedään käsistä ja postinumeroita tatuoidaan iholle – korona sai näkemään lähelle: "Niitä kallioita on tullut kierreltyä"

Rakkautta omiin kotikulmiin julistetaan nyt vaatteiden ja sisustuksen kautta. Paikallisten sukkien buumi on valloillaan muun muassa Kaakkois-Suomessa.

Taksiyrittäjät: Kyydin saaminen yöaikaan maaseudulla heikentyi Keski-Pohjanmaalla uuden taksilain myötä – vireillä oleva lakimuutos ei todennäköisesti helpota tilannetta

Taksit eivät enää päivystä ympäri vuorokauden, sillä maaseudulla liikenne on öisin usein vähäistä, eikä päivystys ole kannattavaa.

Kyselytutkimus: eteläkarjalaiset pääosin tyytyväisiä elämäänsä ja terveyteensä

Eteläkarjalaisista lähes 80 prosenttia koki elämänlaatunsa hyväksi tai erittäin hyväksi. Tiedot käyvät ilmi Maailman terveysjärjestön kyselystä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle