Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuntiin palkataan nyt ilmasto-osaajia – Tukholmasta Vaasaan tullut Mika Hakosalo: "Tarvitaan ilmastotekoja, jotka lisäävät asukkaiden hyvinvointia"

Kuntaliitossa arvioidaan, että kuntien ilmasto-osaamisessa on otettu parin vuoden aikana reippaita askeleita eteenpäin. Suurimpiin kaupunkeihin on jo palkattu vakituisia ilmastoasiantuntijoita.

Ovatko koulujen lakkauttamista vastustavat asukkaat ärsyttäviä, ex-kaupunginjohtaja Sami Sulkko?

15 vuotta kuntajohtajana toiminut Sami Sulkko tietää, millaisia muutoksia kansa vastustaa. Hän näkee kunnissa kaksi selkeää uhkaa: väestön ikääntymiseen ei osata varautua eikä vetovoimaa lisätä. Sulkon mielestä some jarruttaa ongelmien ratkaisua.

Koronavuosi innosti muuttamaan Lappiin

Eniten muuttokuormia tuotiin Pohjois-Pohjanmaalta ja Uudeltamaalta.

Polvijärvi-päivät peruutettu toistamiseen koronaepävarmuuden vuoksi

Polvijärven suurin kesätapahtuma jää väliin tänäkin kesänä. Tapahtumatyöryhmä päätyi perumiseen, koska koronaepidemian tilanne ja mahdolliset rajoitukset ovat yhä epävarmoja. Kunta lupaa kuitenkin apua pienimuotoisempien tapahtumien järjestäjille.

Ylen Kuntatutka pisteyttää Kainuun kuntien taloustilanteen: Kainuu ei loista, mutta valopilkkujakin on

Kainuu on maakuntana Suomen häntäpäätä, kun kuntien kuntoa mitataan neljässä kategoriassa. Kuntatutkan neljä indeksiä on kehitetty ja niiden taustalla olevat tilastot on valittu yhdessä useiden kunta-alan asiantuntijoiden kanssa.

Asikkala on poikkeuksellinen kunta, koska sillä menee taloudellisesti hyvin – talousjohtaja vastaa, miksi

Kuntavaalit lähestyvät. Mitä tulevalla valtuustokaudella pitäisi tehdä Asikkalassa? Kävimme Vääksyssä kysymässä, millaisia toiveita kuntalaisilla on tuleville päättäjilleen.​ Kuuntele jutusta, mitä kylänraitilla ajatellaan.

Puolanka rakennutti miljoonalla uuden paloaseman – silti talous jäi plussan puolelle, pormestari uskoo soten ulkoistuksen tasapainottavan taloutta

Pessimismistään tunnetun Puolangan kunnan lähivuosienkin talousnäkymät ovat valoisat. Tarkoitus on investoida uuteen liikuntahalliin. Myös Ylen tänään julkaisemassa kuntatutkassa Puolanka sai taloudestaan neljä tähteä viidestä.

Myös Suomussalmi tekee oikaisuvaatimuksen yhteispäivystyksen loppumisesta, lähes samat perusteet Kuhmon kanssa

Kuhmon ja Suomussalmen terveysasemien viikonloppujen vastaanottotoiminta päättyy toukokuun lopussa. Kainuun soten yhtymähallitus päätti asiasta huhtikuun lopulla. Nyt molemmat jättävät oikaisuvaatimuksen.

Syyttäjä vaatii sakkoja isolle joukolle Kittilän kuntapäättäjiä, joita syytetään ex-hallintojohtajan syrjäyttämisestä

Syyttäjä katsoo, että Kittilän entiseltä hallintojohtajalta Esa Mäkiseltä vietiin keskeisiä tehtäviä kostona tai rankaisuna, kun hän yritti toimia lain mukaan.

Naantali hätyyttelee jo Kauniaista Suomen hyvinvoivimpana kuntana – Ylen Kuntatutka tuo esiin isot erot kuntien välillä

Ylen uusittu Kuntatutka kertoo, missä kunnossa Suomen kunnat lähtevät kuntavaaleihin. Katso oman kuntasi tilanne ja vertaa sitä naapureihin.

Selvitimme kaikkien Manner-Suomen kuntien nykykunnon ja tulevaisuuden näkymät – katso kotikuntasi tilanne Ylen Kuntatutkasta

Mikä on asuinpaikkasi kunto ja miltä elämä kunnassa näyttää jatkossa – entä miten menee naapureilla? Kävimme kysymykset läpi, tutki itse. Mukana on analyysi jokaisesta Manner-Suomen 293 kunnasta.

Lapsiperheiden lahjaraha ja avustus ensiasunnon ostamiseen saavat kuntavaaliehdokkailta kannatusta Miehikkälässä

Miehikkälä on pyrkinyt houkuttelemaan uusia asukkaita 10 000 euron lapsirahan avulla, joka maksetaan jokaisesta kuntaan syntyvästä tai adoptoitavasta lapsesta. Lisäksi kunta maksaa 4 000 euron avustusta niille, jotka hankkivat kunnasta ensiasunnon.

Savon Kuidun kaupan vahvistaminen on seisahtunut kunnallisvalituksen takia

Valokuituyhtiön myyntipäätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Siilinjärvellä tehdyssä kunnallisvalituksessa vaaditaan myyntipäätöksen kumoamista. Kunkin omistajakunnan pitää vielä hyväksyä kauppa ja niissä odotetaan hallinto-oikeudesta tietoa, voiko myynti toteutua, vaikka asian käsittely on kesken.

Maalaismies ja miljonääri löysivät yhteisen arvopohjan – sen seurauksena Liike Nytillä on yli 20 ehdokasta savolaisessa pikkukaupungissa

Kiuruvedellä Liike Nytillä on eniten ehdokkaita Suomessa suhteessa kunnan väkilukuun. Puolue haastaa perinteisesti keskusta- ja vasemmistovetoisen kunnan ehdokkaita. Koko maassa Liike Nytillä on 500 ehdokasta.

Kuntavaalit tuovat Kouvolan päättäjiksi uusia kasvoja – nykyisistä noin kolmasosa ei enää pyri uuteen valtuustoon

Valtaosa valtuustopaikasta luopujista on sosiaalidemokraatteja. SDP on 16:lla jäsenellään Kouvolan suurin valtuustoryhmä, josta puolet ei enää lähde näihin kuntavaaleihin. Syitä on monenlaisia.

Paltamon uuden puisen kunnantalon rakentaminen alkaa ensi kuussa

Paltamon uuden kunnantalon rakentaminen päästään aloittamaan kesäkuussa. Rakennusmateriaaliksi valikoitui puu muun muassa siksi, koska uusi kunnantalo rakennetaan Kiehimänjoen läheisyyteen. Urakkasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona.

Meri-Lapissa pilotoidaan työntekijöitä ja yrityksiä rakennemuutoksessa tukevaa mallia

Työelämän rakennemuutos koettelee Meri-Lappia teollisuustyöpaikkojen vähentyessä.

Kuhmo tekee oikaisuvaatimuksen yhteispäivityksen loppumisesta, Suomussalmi harkitsee samaa

Kuhmon ja Suomussalmen terveysasemien viikonloppujen vastaanottotoiminta päättyy toukokuun lopussa. Kainuun soten yhtymähallitus päätti asiasta huhtikuun lopulla.

Viikonloppujen ja arkipyhien koronanäytteenotto siirtyy OYSiin helatorstaista eteenpäin

Pääasiassa koronatestauksesta huolehtii oma kotikunta, mutta jos oman kunnan näytteenottoon ei pääse, kaikki Pohjois-Pohjanmaalla asuvat voivat hakeutua testeihin OYSiin. Näytteenottoon voi mennä myös ilman ajanvarausta.

Lahteen nousee Hämeen alakoulujen Yrityskylä

Hämeessä myös kuudesluokkalaiset pääsevät jatkossa tutustumaan yhteiskunnnan toimintaan Yrityskylän avulla. Yrityskylä Häme alakoululaisille starttaa Lahdessa ensi lukuvuonna. Jo aiemmin Lahdessa toimii yläkoululaisten Yrityskylä.

Nuorten kesätyöseteleitä on vielä hyvin jäljellä Kanta-Hämeen kunnissa

Kesätyöseteli on kunnan myöntämä avustus, joka helpottaa nuorten työllistymistä ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin.

Enemmän yhteisiä harrastuksia ja paremmat mielenterveyspalvelut – Keski-Suomen perheiden sote-toiveet kartoitettiin ensimmäistä kertaa

Keski-Suomen sote-hankkeet ovat kysyneet perheiden ajatuksia sivistys-, sosiaali- ja terveyspalveluista. Vastauksia tuli yli 2000 perheeltä. Tyytyväisyyden lisäksi vastauksissa näkyi huoli mm. mielenterveyspalveluista ja hoitojonoista.

Muonion yt-neuvottelut ohi – ketään ei irtisanota

Kaikkian kunnan työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut käytiin organisaatiouudistuksen vuoksi.

Masku, Mynämäki ja Nousiainen vähentävät kuntalaisten lomakerumbaa – asiakirjoja siirretään verkkoon

Hanketta on tukemassa valtion ohjaama kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmä.

Oulu on vuoden pientalomyönteisin kunta – viime vuonna kaupunkiin rakennettiin 440 omakotitaloa

Omakotiliiton mukaan Oulussa pientaloja rakennetaan runsaasti ja monipuolisesti eri puolille kaupunkia ja rakennuslupakäytännöt toimivat hyvin. Oulussa myös asumiskustannukset on onnistuttu pitämään alhaisina.

Kainuun kuntapäättäjät eivät usko työntekijöiden työhyvinvoinnin paranemiseen, tai ainakin tilanne pysyy ennallaan

Yli 60 prosenttia Kainuun kuntapäättäjistä kertoo, että työkykyyn ja työhyvinvointiin liittyviä teemoja käsitellään valtuustossa kuitenkin vähintään pari kertaa tai useammin vuodessa.

Pandemian jälkeinen taloustilanne nousee keskiöön – Oulun tulevalta kaupunginvaltuustolta odotetaan ratkaisukykyä vaikeissa kysymyksissä

Oulun taloudesta päättäminen on ollut kovaa kädenvääntöä viime vuosien aikana. Vaalipuheissa yksituumaisuutta kuitenkin uskotaan löytyvän tulevalla valtuustokaudella. Kokoomus ja keskusta voivat käydä Oulussa tiukan kisan isoimman puolueen paikasta.

Hirvensalmen kunnanhallituksen erottamisesta on tullut pitkä prosessi – nyt nimettiin uusi tilapäinen valiokunta

Hirvensalmen kunnanhallituksen erottamisprosessi on käynnistynyt jo viime vuoden puolella. Kunnanvaltuusto asetti uuden tilapäisen valiokunnan hoitamaan asiaa.

Sitoutumattomia ehdokkaita ennätysmäärä Päijät-Hämeessä – liikkeitä yhdistää vahva ja itsevaltainen johtaja, sanoo tohtori

Sitoutumattomat ehdokkaat kertovat ajattelevansa itsenäisesti ja omilla aivoillaan. Usein liikkeet syntyvät yhden ihmisen ympärille. Yksilökeskeinen ilmapiiri nostaa sitoutumattomia liikkeitä, arvioi yhteiskuntatieteen tohtori.

Entiset kunnanjohtajat näkevät Etelä-Karjalan kuntien taloustilanteessa toivoa – "Sellaisia innovaatioita pitää olla, joista voidaan kerätä rahaa vaikkapa kansainvälisesti"

Sekä Imatran entinen kaupunginjohtaja että Ruokolahden entinen kunnanjohtaja näkevät, että Etelä-Karjalalla on vetovoimaa houkutella matkailijoita ja osa-aikaisia asukkaita. Kuntien on tehtävä keskenään yhteistyötä.

Alle kolmikymppisten rokotusvuoro lähestyy: Kysyimme kaupungeista, milloin alkavat rokotukset ja mitä tehdä, jos kesätyöt vievät muualle

Suurin osa suurista kaupungeista kertoo pääsevänsä alle kolmekymppisten rokotuksiin juhannuksen jälkeen tai heinäkuussa. Se, kuinka nopeasti rokotukset kunnissa etenevät kohti nuorempia ikäluokkia, riippuu väestön ikärakenteesta ja rokotushalukkuudesta.

Pieksämäen valtuustolle kylmää kyytiä – kyselytutkimus paljastaa, etteivät edes päättäjät itse ole tyytyväisiä

Konsulttitoimiston tekemässä kyselyssä nykyinen valtuusto sai toiminnastaan kouluarvosanan 6,2. Valtuustossa kytee eripuraa, minkä lisäksi päätöksistä ei pidetä vastaajien mielestä kiinni.

Ylen vaalikoneessa jo yli 250 kainuulaisen kuntavaaliehdokkaan vastaukset – kaikista Kainuun kunnista löytyy vaalisisältöjä myös Yle Areenasta

Vaaliaudiosarja Kuntarundi on julkaistu Yle Areenassa. Esillä ovat Manner-Suomen kaikki lähes 300 kuntaa. Jokaisesta kunnasta on oma ohjelma, jossa käsitellään kunnan kiinnostavimpia puheenaiheita kolmen ehdokkaan kesken.

Vaalikone, Kuntarundi, vaalistartti - myös Keski-Suomen kuntien puheenaiheet esillä Ylen kevään vaaliohjelmissa

Kesäkuun kuntavaalit näkyvät ja kuuluvat tästä päivästä alkaen monin tavoin Ylen kanavilla. Tänä iltana Yle antaa vaalikeväälle vauhtia vaalistartilla, jota voi seurata Yle Areenassa ja TV1:ssä. Vaalistartti vierailee mm. Jämsässä.

Uudet kuntavaaliehdokkaat kärsivät korona-ajasta, sanoo Ylen vaali-asiantuntija: "Jos äänestäjä ei hillu somessa, äänestääkö hän samaa ehdokasta kuin viime vaaleissa?"

Kuntatutkija Jenni Airaksisen mukaan kuntavaalien keskeinen puheenaihe tulee olemaan se, kuinka kunnissa hoidetaan koronan aiheuttamat vahingot.

Lähtölaskenta kuntavaaleihin alkaa: Vaalistartti on Kolarissa, vaalikone avautui ja Kuntarundi esittelee puhuttavimmat vaaliteemat

Kesäkuiset kuntavaalit ovat näkyvästi esillä Ylen kanavilla tästä päivästä alkaen. Vaalikoneessa voit tutustua lappilaisiin ehdokkaisiin, ja Kuntarundilla pääset mukaan Lapin kuntien ajankohtaisiin vaaliteemoihin mielenkiintoisten keskustelujen kautta.

Yle tapasi satoja kuntavaalien ehdokkaita maan kaikista kolkista: 294-osainen Kuntarundi-audiosarja on julkaistu tänään Areenassa

Ylen aluetoimittajat haastattelivat kevättalvella kuntavaaliehdokkaita lähes 300 kunnasta. Vaaliaudiosarjalla tavoitellaan erityisesti uutisten mobiili- ja verkkokäyttäjiä ja se on yksi Ylen mittavimpia vaalituotteita kesän kuntavaaleissa.

Taas uusi käänne pohjoisen Keski-Suomen kuntaliitossaagassa: Kyyjärven kunnanhallitus sanoo Karstulalle yksimielisesti "ei"

Asiaa käsiteltiin eilen maanantaina myös Karstulan kunnanhallituksessa, joka olisi puolestaan hyväksynyt Kyyjärven liitoksen yksimielisesti. Kunnanhallitukset tekevät maanantain päätösten perusteella esityksensä valtuustoille, jotka käsittelevät asiaa molemmissa kunnissa tulevana maanantaina.

Toimittajalta: Näin Ylen vaalikone tehtiin – kun yksi vaalikone palvelee 293 kunnassa, on kompromisseja pakko tehdä

Vaalikone on massatuote, jonka käyttäjät lasketaan miljoonissa. Erityisen tärkeä se on nuorille äänestäjille. Ylen vaalikoneessa korostuu paikallisuus, kirjoittaa vaalikoneen tuottaja Ville Seuri.

Ylen vaalikone on nyt auki: mukana noin puolet kaikista kuntavaalien ehdokkaista

Ylen vaalikone kuntavaaleihin 2021 julkaistiin tiistaina 11. toukokuuta. Vaalikone auttaa tutustumaan ehdokkaisiin. Kuntavaaleissa on koko maassa ehdolla yli 30 000 ihmistä, joista noin puolet on vastannut vaalikoneeseen.

Kevan kyselytutkimus: Lapin kuntapäättäjistä alle puolet uskoo kuntatyöntekijöiden työhyvinvoinnin paranevan

Kevan kuntapäättäjäbarometrin mukaan 45 prosenttia Lapin kuntapäättäjistä uskoo kuntatyöntekijöiden työhyvinvoinnin paranevan. Luku on Suomen kärkikastia.

Päijät-Hämeen alueella voimaan maskisuositus myös 10–12-vuotiaille – rajoitusten kiristämistä uudelleen pohditaan keskiviikkona

Alueellinen koronayhteistyöryhmä päätti maanantaina suosittaa maskien käytön laajentamista alakouluissa. Maskisuositusta laajennetaan kouluissa nyt myös 10–12-vuotiaisiin. Alueella harkitaan myös palaamista tiukempiin koronarajoituksiin.

Maanantai 10.5.2021 (tv)

Kuntavaalit Helsingissä. Räsymatot. Säätiedot.

Psykoterapiakeskus Vastaamon asiakkaat voivat saada potilastietojaan Kelasta

Konkurssiin asetetun Vastaamon potilastiedot on siirretty Kelan arkistoon.

Miehikkälä sai tarjouksen osallistua tangokuninkaallisista kertovaan tv-sarjaan – kunnanjohtaja esittää 10 000 euron varaamista ohjelman tekoon

Tangokuninkaalliset ry on suunnitellut Kuninkaalliset kimpassa -tv-sarjan kuvaamista tänä vuonna Miehikkälässä. Kyseessä on sarjan kolmas tuotantokausi.

Posion uuden kunnanjohtajan tehtäväkohtainen palkka nousee yli 6600 euroon kuukaudessa

Tehtäväkohtaisen palkan päälle maksetaan vielä kokemuslisiä, mutta niiden suuruudesta ei ole vielä päätetty.

Asikkalan Telakkarannan rakentamisesta tehty valitus – hanke voi viivästyä

Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys vaatii kumoamaan kaavapäätöksen ja palauttamaan sen uudelleen valmisteluun.

Mistä helpotusta tyhjeneville kunnille? Kuntia itsepetoksesta syyttävät asiantuntijat ehdottavat avuksi naisten huomiointia ja etätöitä

Kunnat näkevät pienenemisen poliittisena epäonnistumisena. Asukkaita menettävä kunta ei kuitenkaan ole aina häviäjä. Yksi kunta ei voi kääntää globaalia kehitystä. Nuorten äänen olisi kuuluttava päätöksenteossa.

Hämeenlinnan kaupunginjohtajan valinta lähestyy: hakijoille voi nyt ehdottaa kysymyksiä

Hakuprosessi jatkuu seuraavaksi soveltuvuusarvioinnilla. Sen jälkeen jatkoon valitut esittäytyvät Hämeenlinnan asukkaille etäyhteydellä kuntalaistilaisuudessa. Tilaisuutta voi seurata suorana verkossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle