Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ihmisiä Bissaussa.

Guinea-Bissaussa yritettiin vallankaappausta – asemiehet hyökkäsivät hallintorakennukselle, mutta nyt presidentin mukaan "kaikki on hyvin"

Guinea-Bissaun pääkaupungissa kuultiin tiistaina raskasta tulitusta. Länsi-Afrikan talousyhteisö Ecowas ja Afrikan unioni tuomitsivat tapahtumat vallankaappauksen yrityksenä.

Malin vallankaappaajat ja Länsi-Afrikan maiden edustajat istuivat kokouspöydän äärellä.

Länsi-Afrikan maiden edustajat tapasivat Malin vallankaappaajat

Nigerian entisen presidentin Goodluck Jonathanin johtama ryhmä keskusteli Malissa vallan kaapanneiden sotilaiden kanssa. 

Presidenttiehdokas Domingos Simoes Pereiran kannattaja Guinea-Bissaun pääkaupungissa Bissaussa vaalikampanjan viimeisenä päivänä 22. marraskuuta.

Presidenttikisaa Guinea-Bissaussa ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla osoitettiin mieltä niin maalla kuin merelläkin, mutta kilpailtiin myös hääpakettipalkinnosta Malediiveille. Kokosimme yhteen viikon näyttävimmät uutiskuvat.

Guinea-Bissaun pelaajat juhlivat Piquetin maalia.

Kamerun lohkokärkeen – Guinea-Bissaun laituri iski häikäisevän yksilömaalin

Portugalissa I-divisioonaa pelaava Piqueti hassutti pari pelaajaa, taittoi lähes koko kentän matkan ja laukoi voimalla maaliin Afrikan mestaruusturnauksessa.

Kuvakaappaus Crawley Townin sivulta.

Kaby jättää PS Kemin ja siirtyy Crawley Towniin

Aliu "Kaby" Djalo saapui PS Kemiin kesällä 2015 ja oli nostamassa joukkuetta pääsarjaan. Miehen matka vie nyt Suomesta Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Crawley Townin riveihin.

Oululaisen jalkapalloseura Herculeksen puheenjohtaja Juho Syrjä ja valmentaja Daniel Amokachi

Nigerian coach draws Premier League World tv crew to Oulu

The UK’s Premier League World football programme touched down in Oulu earlier this week to follow the second division outfit Hercules. The drawing card was former Nigerian national team player and Everton star footballer, Daniel Amokachi.

partainen silmälasipäinen mies

Afrikan menestyksen reseptit

Afrikan menestyksen reseptit

Kartalla maat jotka, eivät ota vastaan turvapaikanhakijoita Saksasta

Kieltäytyjät kartalla: Nämä maat eivät ota vastaan käännytettyjä turvapaikanhakijoita

Saksalaislehti paljastaa hallituksen listan valtioista, jotka torjuvat Saksasta käännytettyjen turvapaikanhakijoiden palauttamisen.

Pakolaisia piikkilanka-aidan takana.

Tutkimus: Kuilu rauhallisten ja väkivaltaisten maiden välillä syvenee

Väkivalta maksaa maailman maille yli 14 000 miljardia dollaria tai 12 400 miljarida euroa vuodessa. Se vastaa Brasilian, Kanadan, Ranskan, Saksan, Espanjan ja Britannian taloutta yhteenlaskettuna.

Formose Mendy HJK:n kaulaliina käsissään.

HJK:lle vahvistus Blackpoolista - "Hän on laidallaan vaarallinen pelaaja"

26-vuotias guineabissaulainen Formose Mendy on HJK:n tuorein vahvistus. Laituri siirtyy Helsinkiin Englannin Mestaruussarjasta.

Suojapuvun pukemista.

Ebolaepäily toistaiseksi taudilta välttyneessä Guinea-Bissaussa

WHO:n mukaan ebolaan on kuollut 6 583 ihmistä Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa. Niissä on todettu yhteensä 18 188 tartuntaa.

Jani Himanko kalastusmatkalla Guinea-Bissaussa

Kalastusmatkalla Afrikassa

Kun Suomen kalastuspaikat ja saaliit tuntuvat jo liian tutuilta, suuntaa moni vapaa-ajankalastaja ulkomaille. Eksoottisten kalastuskokemusten toivossa matkustetaan maailman joka kolkkaan. Kaukana kotoa ja arkihuolista, mielekästä tekemistä, sopivasti fyysistä haastetta ja hyvässä porukassa vietettyä aikaa - houkutteleehan se. Se houkuttelee yhä uudelleen myös kalastusoppaana toimivaa Jani Himankoa, joka pystyy reissullaan sopivasti yhdistämään työn ja huvin. Guinea-Bissaun lähes koskematon kalastusparatiisi teki häneen vaikutuksen, vaikka kaikki ei aina mennytkään "kuin strömsössä".

Lapsikuolleisuus vähentynyt, mutta tavoitteet vielä saavuttamatta

Vuonna 2013 arviolta 6,3 miljoonaa lasta kuoli alle viisivuotiaana. Vuonna 1970 lapsia kuoli lähes 18 miljoonaa.

Minibussi ajoi maamiinaan Guinea-Bissaussa – ainakin 19 kuoli

Armeija epäilee, että kyseessä oli 40 vuoden takaisen itsenäistymissodan aikainen miina.

kalastusta auringonlaskussa

Syksy Erätulilla - elämyksiä luonnon äärellä

Hyvässä seurassa on mukava harrastaa - löytää uusia maastoja, kiivetä ylös vuorille ja kallioille, laskea pöllyäviä rinteitä, uhmata säätä, koetella kanttiaan, etsiä saalistaja itsestään. On myös aika olla yksin, rauhoittua, ahmia luontoa kaikilla aisteillaan. Luonnossa liikkujan oma tv-ohjelma Erätulilla jatkuu torstaisin 2. lokakuuta.

Saksa kehottaa kansalaisiaan poistumaan Ebola-maista – Guinea-Bissau sulki Guinean-rajansa

Guinea-Bissau haluaa estää Ebola-viruksen leviämisen rajojensa sisään.

Senegal kaavailee jättisakkoja venäläisalukselle salakalastuksen takia

Takavarikoitu troolari on jäänyt kiinni samoilla asioilla jo useamman kerran. Tiedossa voi olla 600 000 euron sakot.

Väkijoukko lynkkasi lapsen sieppaamisesta epäiltyjä nyt Guinea-Bissaussa

Poliisi yritti turhaan suojella kolmea nigerialaista raivostuneelta ihmisjoukolta. Tapaus muistuttaa Madagaskarilla viime viikolla tehtyjä lynkkauksia.

Bruma

18-vuotias huippulupaus 10 miljoonalla eurolla Turkkiin

Jalkapallomaailmassa hyvin tyyppilliseen tapaan lahjakasta portugalilaista Brumaa on verrattu yhteen tämän hetken tähtipelaajista, nimittäin Cristiano Ronaldoon.

Laivaturmasta selvinneitä Bissaun sairaalassa.

Guinea-Bissaussa vakava laivaturma

Ainakin 22 ihmistä on hukkunut ja 69 on kateissa Länsi-Afrikassa sijaitsevan Guinea-Bissaun edustalla tapahtuneen laivaonnettomuuden jälkeen.

Mahama julistettiin Ghanan presidentinvaalien voittajaksi

Oppositio ei hyväksy tulosta, mutta kehottaa kanttajiaan malttiin.

Afrikka nousee tärkeänä huumereittinä Eurooppaan

Etelä-Amerikan huumevirrat kulkevat yhä enemmän Afrikan kautta Euroopan markkinoille. Salakuljettajien työtä helpottaa Länsi- ja Pohjois-Afrikan maiden sekava tilanne.

Raportti: Niger maailman vaikein maa äideille

Kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön vertailun mukaan Suomi on maailman kuudenneksi paras maa olla äiti. Suomessa tyttöjen koulutus kestää keskimäärin 17 vuotta, Nigerissä neljä.

Guinea-Bissaun sotilasjuntta vapautti siepatut johtajat

Sotilasjuntta on myös suostunut vuoden siirtymäaikaan vallansiirrossa. Sotilaat kaappasivat vallan pari viikkoa sitten vain joitakin viikkoja ennen presidentinvaalien uusintakierrosta.

Manuel Serifo Nhamadjo

YK uhkaa Guinea-Bissaun sotilasjunttaa pakotteilla

YK:n mukaan laillinen hallitus on palautettava valtaan. Sotilasjuntta veti puheitaan siirtymäajan hallituksesta takaisin.

Sotilasjuntta ja oppositio sopivat väliaikaishallinnosta Guinea-Bissaussa

Armeija ja oppositiopuolueet ovat sopineet väliaikaisen neuvoston asettamisesta länsiafrikkalaisen Guinea-Bissaun johtoon. Sotilasjuntan johtajat ja suuri osa oppositiopuolueiden johtajista sopivat asiasta sunnuntaina.

Sotilasjuntta pidätti mielenosoittajia Guinea-Bissaussa

Vallankaappauksen tehneet sotilaat ovat pidättäneet mielenosoittajia lauantaina Guinea-Bissaussa. Mielenosoittajat vaativat nykyisen pääministerin ja presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen voittaneen Carlos Gomes Juniorin vapauttamista.

Sotilasjuntta pidätti Guinea-Bissaun johdon

Vallankaappauksen tehneet sotilaat ovat pidättäneet länsiafrikkalaisen Guinea-Bissaun väliaikaisen presidentin ja pääministerin, armeija kertoi perjantaina. Miesten olinpaikasta on ollut epäselvyyttä sen jälkeen kun sotilasjuntta aloitti vallankaappauksen torstaina. YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi perjantaina vallankaappauksen.

Armeija yrittää vallankaappausta Guinea-Bissaussa

Länsi-Afrikassa Guinea-Bissaussa armeijan joukot ovat tiettävästi aloittaneet vallankaappausyrityksen. Sotilaat ovat hyökänneet pääministerin virka-asuntoon ja uutistoimisto AFP:n mukaan myös vallanneet hallitsevan puolueen päämajan ja valtiollisen radioyhtiön tilat.

Guinea-Bissau toivoo presidentinvaaleista vakautta

Vallankaappauksista ja huumekaupan kiihtymisestä kärsinyt Guinea-Bissau on äänestänyt uudesta presidentistä. Opposition ehdokkaat epäilivät heti äänestyspaikkojen sulkeuduttua vaalivilppiä, mutta vaalikomission mukaan epäselvyyksiä ole havaittu.

Guinea-Bissaun presidentti kuoli Ranskassa

Länsiafrikkalaisen Guinea-Bissaun presidentti Malam Bacai Sanha on kuollut. 64-vuotias Sanha menehtyi pariisilaisessa sairaalassa, kertovat ranskalaisviranomaiset. Guinea-Bissaun presidentinkanslia vahvistaa ranskalaistiedot.

Guinea-Bissau ottaisi Gaddafin avosylin vastaan

Libyan Muammar Gaddafi saa tulla maanpakoon Afrikan Guinea-Bissaun tasavaltaan, missä hänet otetaan avosylin vastaan, vakuuttaa maan pääministeri. Hänen mukaansa Gaddafi ansaitsee kaiken kunnioituksen ja olisi Guinea-Bissaussa varmassa tallessa.

YK vaatii Guinea-Bissauta päästämään ulkomaiset tarkkailijat maahan

YK-lähettiläs puhui perjantaina turvallisuusneuvostossa sen puolesta, että Guinea-Bissau päästäisi ulkomaiset poliisit partioimaan maahansa. Piskuista Länsi-Afrikan valtiota pidetään Etelä-Amerikassa valmistetun kokaiinin porttina Eurooppaan.

YK vaatii Guinea-Bissauta puuttumaan huumekauppaan

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii länsiafrikkalaista Guinea-Bissauta ryhtymään toimiin lisääntyvän huumekaupan ja järjestäytyneen rikollisuuden suitsimiseksi. YK:n mukaan Guinea-Bissausta on muodostunut Euroopan ja Latinalaisen Amerikan välisen huumekaupan keskuspaikka.

Guinea-Bissaussa syrjäytettiin armeijan komentaja ja pidätettiin pääministeri

Länsiafrikkalaisessa Guinea-Bissaussa sotilaat ovat syrjäyttäneet armeijan esikuntapäällikön ja pidättäneet pääministeri Carlos Gomes Juniorin. Alun perin sotilaat uhkasivat surmata pääministerin, mutta korostivat myöhemmin, ettei tavoitteena ole hallituksen syrjäyttäminen.

Länsiafrikkalaiset maat taistelevat huumeita vastaan

Seitsemän länsiafrikkalaista maata teki maanantaina sopimuksen, jolla ne pyrkivät torjumaan maissa riehuvaa kokaiinin salakuljetusta ja käyttöä.

Joulupukille postia pikku-Fiateilla San Marinosta

San Marinon lasten kirjoittamat noin 1500 kirjettä toimitettiin joulupukille keskiviikkoaamuna erikoisella tavalla. 11 sanmarinolaista miestä lähti viemään kirjeitä neljällä pikku-Fiatilla ja yhdellä huoltoautolla Koillis-Italiassa sijaitsevasta pienestä maastaan viikko sitten.

Guinea-Bissau sai uuden presidentin

Länsiafrikkalainen Guinea-Bissau äänesti vaalien toisella kierroksella maan uudeksi presidentiksi Malam Bacai Sanhan. Sanha sai 63 prosenttia annetuista äänistä, kertoo keskusvaalilautakunta.

Guinea-Bissaun presidentinvaalit vaativat toisen kierroksen

Länsiafrikkalaisen Guinea-Bissaun presidentinvaalien voittaja ei ratkennut sunnuntain ensimmäisellä kierroksella, kertoo keskusvaalilautakunta. Toisen kierroksen päivämäärää ei ole vielä päätetty, mutta sen arvellaan olevan viimeistään elokuun alussa.

Ambulanssi suuren ihmisjoukon keskellä.

Guinea-Bissaun sotilaspoliisi ampui kolme poliitikkoa

Länsiafrikkalaisessa Guinea-Bissaussa sotilaspoliisi on ampunut kuoliaaksi kolme korkea-arvoista poliitikkoa. Maan sisäministeriön mukaan poliitikot olivat suunnitelleet vallankaappausta.

Guinea-Bissaun ensimmäinen presidentti kuoli

Afrikkalaisen Guinea-Bissaun itsenäisyyden ajan ensimmäinen presidentti Luis Cabral on kuollut. 78-vuotias Cabral kuoli sydänkohtaukseen Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa.

Pohjoismaiden äidit voivat parhaiten

Maailman äideistä huonoimmin voivat Nigerin, Sierra Leonen, Tshadin ja Guinea-Bissaun äidit. Sen sijaan Pohjoismaiden äidit voivat parhaiten, kerrotaan Pelastakaa Lapset -järjestön Maailman Äidit -raportissa.

Guinea-Bissaun presidentti Nino Vieira äänesti 16. marraskuuta 2008.

Väliaikainen presidentti Guinea-Bissauhun

Länsiafrikkalaisen Guinea-Bissaun presidentti Joao Bernardo Vieira sai surmansa varhain maanantaiaamuna hänen palatsiinsa tehdyssä hyökkäyksessä. Parlamentin puhemiehestä Raimundo Pereirasta tuli seuraavana päivänä virkaatekevä presidentti.

Guinea-Bissaun asevoimien komentaja kuoli hyökkäyksessä

Länsi-Afrikassa sijaitsevan Guinea-Bissaun armeijan päämajaan hyökättiin sunnuntaina illalla. Maan asevoimien komentaja Batista Tagme Na Wai kuoli räjähdyksessä, joka tuhosi osan armeijan päämajasta.

Länsiafrikkalaisessa valtiossa loppui paperi ja lehtien jakelu

1,6 miljoonan asukkaan maassa Guinea-Bissaussa ei ole ilmestynyt yksikään sanomalehti ainakaan 45 päivään. Afrikkalaisvaltion painotalot ovat olleet vailla paperia jo seitsemän viikkoa.

Guinea-Bissaussa vakava meriturma

Länsi-Afrikassa Guinea-Bissaussa on sattunut vakava meriturma.

Guinea-Bissaussa vallankaappausyritys

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Guinea-Bissaussa ovat armeijan joukot hyökänneet presidentin kotiin viime yönä. Vaalien jälkimainingeissa sattuneessa kapinassa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui useita. Presidentti Joao Bernardo Vieira säilyi vahingoittumattomana yöllisessä hyökkäyksessä, jossa sotilaat tulittivat rakennusta.

Somalia Afrikan huonoimmin hallittu maa

Somalia on Afrikan huonoimmin hallittu maa, kun mantereen maat pannaan paremmuusjärjestykseen muun muassa turvallisuuden, oikeusturvan ja korruption perusteella.

Senegalista löytyi tyhjä laiva jättikokaiinilastissa

Senegalin viranomaiset ovat löytäneet maan rannikolta ajelehtimasta laivan, jonka lastina oli valtava määrä kokaiinia. 1,2 tonnin kokaiinilastin lisäksi autiosta laivasta löytyi lentoliput Etelä-Amerikasta Guinea-Bissauhun.

Aasialaisia laittomia siirtolaisia Kanarialle

Noin 200 aasialaista maahanpyrkijää on tänään saapunut Kanariansaarille. Kyseessä on ensimmäinen saarille pyrkivä laittomien siirtolaisten ryhmä Aasiasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle