Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

käskynjako parolannummella

Koronatapausten määrä on laskusuunnassa varuskunnissa – uusia tapauksia todettiin torstaina koko maassa 38

Tammikuussa varuskunnissa on todettu yhteensä yli 4 300 tartuntaa varusmiehissa. Kantahenkilökuntaan kuuluvilla on todettu kaikkiaan 523 koronatartuntaa.

Satakunnan lennoston jäseniä talvisella ampumaradalla.

Korona pyyhkii läpi Satakunnan lennoston – tammikuussa sisään tulleista alokkaistakin yli 70 sairastunut

Sairastuneiden lisäksi 80 alokasta on altistunut koronalle. He ovat karanteenissa, mutta mukana koulutuksissa.

varusmiesten mustia maihinnousukenkiä

Puolustusvoimat harjoittelee Mikkelissä ja Savonlinnassa alkuviikosta

Kyseessä on Maavoimien harjoitustoimintaan kuuluva koulutussuunnitelman mukainen Karjalan prikaatin johtama harjoitus. Harjoitukseen ei osallistu Ilmavoimien eikä Merivoimien joukkoja. Viranomaisyhteistyötä harjoituksessa tehdään Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa.

Kainuun prikaati

Korona jyllää edelleen Kainuun prikaatilla: valatilaisuudet striimataan ja tietoa jaetaan sosiaalisessa mediassa

Tilanne on kuitenkin helpottanut viime viikosta. Kaiken kaikkiaan yli 300 varushenkilöä on palannut palvelukseen sairastettuaan koronan.

Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen.

Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien komentajat keskustelivat turvallisuustilanteesta

Kenraali Kivinen keskusteli aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltain asevoimien komentajan kanssa ja kävi tapaamassa Viron asevoimien komentajaa. Jokaisessa neuvottelussa on ollut esillä ajankohtainen turvallisuustilanne.

Utin laskuvarjojääkärikomppanian sotilaiden siirtymä.

Utti jeagárregimeanta hárjehallá fas davvin – Sámis hárjehallamat vuhttojit easkka guovvamánu loahpas

Utti jeagárregimeantta soahtehárjehallamiid vuosttas oassi bistá guovvamánu 6. beaivvi rádjai. Nubbi oassi álgá guovvamánu 28. beaivve ja dalle doaimmat vuhttojit maiddái Sámis.

Alokas Jere Eskelinen maastopuvussa.

Porin prikaati uskoo selviävänsä koronaryöpystä – alokas Eskelinen: "Korona pyörii ja aina on kiire kaikkialle"

Koronatilanne ryöpsähti huippuunsa Porin prikaatissa muiden varuskuntien tapaan uuden saapumiserän astuessa palvelukseen. Tilat ovat vielä riittäneet sekä Säkylässä että Niinisalossa sairaille ja karanteeniin asetetuille.

Musta MD-helikopteri ilmassa

Utin jääkärirykmentti aloittaa torstaina talviharjoitukset Lapissa – helikoptereiden ja ampumatarvikkeiden käytöstä meluhaittaa öisinkin

Jääkärirykmentti harjoittelee helmikuun kuudenteen päivään asti Rovaniemen, Kittilän, Taivalkosken, Kuusamon ja Inarin alueilla.

Suomen puolustusvoimien alokaskoulutus Santahaminassa. Varusmiehiä tauolla, kännykät.

Kainuun prikaatissa oli koronatartuntoja eilen vähemmän kuin eristyksestä vapautumisia – komentaja varusmiesten perheille: "Kyllä tästä selvitään"

Kainuun prikaatissa on todettu paljon koronatartuntoja. Lomia on pidennetty ja siirretty karanteenien mukaan. Uusia lomamääräyksiä odotellaan.

Ruotsin puolustusvoimien kulkuneuvo Gotlannin rannikolla.

Puolustusvoimat on tehostanut valmiuttaan – valmiuspäällikkö: Itämeri heijastaa maailman turvallisuustilanteen muutoksia

Pääesikunnan valmiuspäällikön Janne Huuskon mukaan turvallisuustilanteen muutokset Itämerellä ovat heijastumia muualla tapahtuneesta kehityksestä.

Armeijan karvahattu ja vaatteita punkan päällä.

Koronatartuntojen määrä kasvaa nopeasti Satakunnan lennoston varusmiehillä Pirkkalassa

Satakunnan lennoston varusmiehillä todettiin kahdessa vuorokaudessa uusia tartuntoja 44.

Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen

Puolustusvoimain komentaja Ylelle Itämeren tilanteesta: Tilanne turvallisuusympäristössämme on vaikeasti ennakoitavissa ja kiristynyt viime kuukausina

Komentaja Timo Kivinen yhtyy Ruotsin huoleen siitä, että turvallisuustilanne on kiristynyt, mutta korostaa, että puolustusvoimilla on jatkuvasti reaaliaikainen kuva tapahtumista.

Suomen puolustusvoimien alokaskoulutus Santahaminassa. Varusmiehiä tauolla, kännykät.

Alokas kokee Karjalan prikaatin korona-arjen liian raskaaksi kahden viikon jälkeen, eikä hän ole ainut: "Vaihdan luultavasti sivariin"

Alokas kertoo, että hän jäi ilman ruokaa jonkinlaisen tietokatkoksen vuoksi. Myös vaatteet jäivät vaihtamatta. Koronavirus vaikuttaa kasarmielämään monin eri tavoin.

Otto Pesosen kotialbumi.

Parissa viikossa jo 2 196 varusmiestä on saanut koronan – alikersantti Pesonen majoitettiin liikuntahallin lattialle 150 muun sairastuneen kanssa

Keräsimme varusmiesten kokemuksia siitä, kuinka korona on vaikuttanut varuskuntien arkeen. Koronaan on alkuvuonna muutamassa viikossa sairastunut jo yli kaksituhatta varusmiestä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Jääkäriprikaatin komentaja vaihtuu

Eversti Kimmo Kinnunen siirtyy Jääkäriprikaatiin Maavoimien esikunnasta Mikkelistä.

Varusmiehet järjestäytyvät Porin prikaatissa

Porin prikaatissa yli 150 uutta koronatartuntaa – Varusmiesliitto huolissaan varusmiesten jaksamisesta

Porin prikaatissa on tähän mennessä todettu lähes 350 tartuntaa. Karanteenissa 680 varusmiestä

Rekryter samlade i Galoppskogen i Raseborg för sin första övernattningsövning.

Varusmiesliitto on huolissaan varusmiesten jaksamisesta koronan kurittaessa Puolustusvoimia

Varusmiehillä on todettu alkuvuonna liki 2 200 tartuntaa. Koronatilanteen vuoksi monet varusmiehet eivät ole esimerkiksi päässeet moniin viikkoihin lomille, liitto sanoo.

Kartalla lento RU675:n reitti Moskovasta Venäjältä, Suomen kautta Leipzigiin Saksaan.

Venäläinen rahtikone lensi yllättäen Tikkakosken vierestä – "Erikoistemppu, että saisi karvat pystyyn", sanoo asiantuntija Ylelle

Suomalaiset asiantuntijat eivät keksi venäläisen rahtikoneen reittimuutokselle luontevaa viatonta selitystä. Siksi syytä outoon lentoon haetaan Euroopan kiristyneestä tilanteesta.

Ruotsalainen panssari pienellä rantatiellä Gotlannissa.

Kirjeenvaihtajalta: Lapsiakin jo pelottaa, kun Ruotsi lähettää viestin Venäjälle ajattamalla panssarivaunuja Gotlannin hiekalla

Ruotsi on nostanut näyttävästi sotilaallista valmiuttaan, Suomi keskittyy perinteisesti tekemiseen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kainuun prikaatin koronatilanne huononee vauhdilla: viikonlopulta 202 tartuntaa varushenkilöillä

Kainuun prikaatilla on tällä hetkellä koko Puolustusvoimien huonoin koronatilanne varushenkilöillä. Kaikkiaan vuoden alusta sairastuneita on varuskunnassa 342.

Musta MD-helikopteri ilmassa

Utin jääkäreiden pimeälentoharjoitukset alkavat tänään – käytössä helikoptereita, valonheittimiä ja soihtuja

Lentotoiminta keskittyy noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle.

Hävittäjäkone lentää sotalaivan yläpuolella.

Suomi ja Ruotsi ovat varautuneet Itämeren tilanteen kiristymiseen – UPI:n asiantuntija ei pidä Venäjän uhittelua vielä uhkaavana Pohjoismaille

Venäjän maihinnousualusten tämänviikkoinen tulo Itämerelle kytkeytyy asiantuntijan mielestä osaksi Ukrainan tapahtumia, eikä kyse ole Ruotsia tai Suomea koskevasta kriisistä.

Ruotsalaissotilaita Visbyn satamassa

Venäläisaluksia lipui Itämerelle, Ruotsi nosti valmiutta Gotlannissa – ministeriön asiantuntija: "Kyllä Suomessa ollaan valveilla"

Ruotsalaismedia on uutisoinut viime päivinä Itämerelle saapuneista Venäjän sota-aluksista ja Gotlannin sotilaallisen valmiuden nostamisesta. Suomen puolustusministeriön yksikönpäällikkö toppuuttelee uhkakuvia.

sotilaat metsässä,  viestikomppania , rannikkoprikaati,  upinniemi.  talvikuvaa,

Omikron pisti arjen uusiksi varuskunnissa, kun syöminen ja wc-käynnit vaativat erityisjärjestelyitä – komentaja myöntää: "Kitkaa on ollut"

Koronan aiheuttamat poikkeusjärjestelyt varuskunnissa ovat viime päiviä herättäneet keskustelua. Santahaminasta ja Upinniemestä myönnetään, että pienten arjen haasteiden kanssa painitaan päivittäin.

Suomen puolustusvoimien alokaskoulutus Santahaminassa. Varusmiehiä tauolla, kännykät.

Oletko armeijassa? Miten korona näkyy varuskuntasi arjessa? Kerro meille oma kokemuksesi, miten poikkeusjärjestelyt ovat toimineet

Tammikuussa armeijaan astuneet alokkaat törmäsivät heti tiuikkoihin koronatoimiin, kun omikron lähti leviämään varuskunnissa. Yle kerää nyt varusmiesten kokemuksia siitä, kuinka korona on vaikuttanut varuskuntien arkeen.

Maastopukuinen mies tähtää kiväärillä.

Puolustusvoimat hankkii uuden kiväärijärjestelmän asevalmistaja Sakolta – kyseessä on kymmenen miljoonan euron kauppa

Puolustusvoimat on kehittänyt uutta kiväärijärjestelmää yhdessä Sako Oy:n kanssa. Kiväärit valmistetaan Sakon Riihimäen tehtaalla.

varusteiden tarkastusta parolannummella vaunuhallissa

Koronatapaukset ovat lisääntyneet Puolustusvoimissa roimasti

Puolustusvoimissa on raportoitu tämän vuoden alusta alkaen jo 1 188 varmistettua koronavirustartuntaa. Viime vuonna tartuntoja todettiin Puolustusvoimissa kaikkiaan 1 721.

Suomen puolustusvoimien alokaskoulutus Santahaminassa. Varusmiehiä tauolla, kännykät.

Esikuntapäällikkö: "Valtaosa sairastuneista on lieväoireisia" – Panssariprikaatin arki pyörii nyt pitkälti koronan ehdoilla

Hattulassa Parolannummen varuskunnassa sekä Riihimäen varuskunnassa on tällä hetkellä yhteensä noin 110 koronaan sairastunutta, joista noin tusina kuuluu kantahenkilökuntaan. Lisäksi varuskunnissa on eristetty noin 500 koronalle altistunutta.

Suomen puolustusvoimien alokaskoulutus Santahaminassa

Koronatilanne huononee myös varuskunnissa: Santahaminassa noin 380 virukselle altistunutta

Osa varusmiehistä on siirretty sairastamaan tai karanteeniin kotiin, osa eristetty yksiköittäin.

Antti Kaikkonen seisoo Lottamuseon edessä talvissa maisemassa.

Министр обороны Кайкконен: “Гарантии безопасности, которых требует Россия, не влияют на решение Финляндии по НАТО”

По словам главы оборонного ведомства Антти Кайкконена, Финляндия совсем недавно получила от НАТО гарантии того, что двери альянса останутся для нее открытыми также в будущем.

Lähiopetusta luokkahuoneessa.

Lauantai 8.1.2022 (radio)

Koronarajoituksia kiristetään. Lähikoulu jatkuu. Pääministeri huolestui koronatilanteesta. Naisia toivotaan armeijaan. Poro löytyi. Sääennuste.

Varusmies sulkeisharjoituksessa

Kaksoiskansalainen kävi armeijan ja sai henkilökortin – sitten Migri ilmoitti, että Suomen kansalaisuus oli viety häneltä jo vuosia aiemmin

Hallinto-oikeus kumosi lopulta Migrin päätöksen ja mies sai kansalaisuutensa takaisin. Kaksoiskansalaisten väestörekisteritiedoissa on usein puutteita, mutta virheelliset kansalaisuusmerkinnät ovat hyvin harvinaisia.

Suomen lippu liehuu Kainuun prikaatin pihamaalla.

Koronatartuntojen määrä kasvaa Kainuun Prikaatissa – tapausten määrä lähes tuplaantui vuorokaudessa

Karanteenissa olevien varusmiesten määrä laskee – heitä on jo alle 200.

Krista Kiuru puhuu medialle.

Kiuru MTV Uutisille: STM pyytää Puolustusvoimia varautumaan virka-avun antoon – tarve arviolta 5 000 henkilön kahden kuukauden työpanos

MTV Uutisten mukaan STM pyytää Puolustusvoimia varautumaan antamaan virka-apua kunnille ja sairaanhoitopiireille koronan testaukseen, jäljitykseen ja rokotuksiin.

Suomen puolustusvoimien alokaskoulutus Santahaminassa.

Yhteismajoitus kiinnostaa suurinta osaa Porin prikaatin uusista alokkaista

Yhteismajoitus ei ole ollut aikaisemmin mahdollista Porin prikaatissa. Yhteistupakokeilussa varusmiehet majoittuvat samoihin tupiin sukupuolesta riippumatta.

Naton lippu ja Suomen lippu vierekkäin.

Asiantuntijoiden mielestä Nato-option lunastaminen on vaativa harjoitus, jota voi yrittää ehkä vain kerran

Asiantuntijoiden mukaan Suomen jäsenyyden toteutuminen nopeasti olisi todennäköistä, mutta tuki sille kannattaisi varmistaa etukäteen. Suurin hidaste Nato-tielle saattaa tulla lopulta kotimaasta.

Jääkäriprikaatin varusmiehet harjoittelevat

9500 alokasta aloittaa varusmiespalveluksen tammikuun pakkasissa – esikuntapäällikkö: "Lähtökohta on, että sotaväen varusteilla pärjätään"

Yhteydenpito kotiväen kanssa on yhtä tärkeää kuin toimivat varusteet. Se on myös erittäin suositeltavaa, sanoo esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Oskari Paavola.

Kainuun prikaatin varushenkilöitä kesähelteessä ulkona heinäkuun puolivälissä 2021. Varushenkilöillä on kasvomaskit yllään koronavarotoimien vuoksi.

Vähäinen liikunta ja ylipaino usein syynä varusmiesten palveluksen keskeyttämiseen

Varusmiespalvelusta edeltävä säännöllinen liikkuminen voi edistää kutsuntaikäisten miesten palveluskelpoisuutta ja vähentää riskiä palveluksen keskeyttämiseen.

Niklas Nordman pitelee käsissään papereita pöydän edessä, jonka takana on kolme puolustusvoimien asuihin pukeutunutta nuorta miestä. Kaikilla maskit.

Kahden viikon kiinnioloja ja sekatupia – runsaat 2000 alokasta aloittaa varusmiespalveluksen Haminassa ja Vekaranjärvellä

Tammikuun saapumiserä aloittaa tänään maanantaina varusmiespalveluksensa eri puolilla Suomea. Haminaan tulee noin 300 alokasta, Vekaranjärvelle 2 000.

Uutta alokasta lomat eivät huoleta – asepalveluksessa jännittävää muuttuva arki

Uudet alokkaat saattavat saada normaalit viikonloppuvapaat – katso, miltä ensimmäinen päivä Kainuun prikaatilla näyttää

Tammikuussa asepalvelukseen astuu noin 12 000 uutta alokasta. Seuraamme missä tunnelmissa he aloittavat palveluksensa, kun suunniteltu rajoitusten purkaminen varuskunnissa keskeytettiin.

Parolan panssariprikaatin sisätiloja

Panssariprikaatin uudet alokkaat astuvat palvelukseen porrastetulla aikataululla

Vuoden 2022 ensimmäinen saapumiserä aloittaa palveluksensa maanantaina 3. tammikuuta. Panssariprikaatiin uusia alokkaita on tulossa yli 1 400.

Kasarmirakennuksia Säkylän varuskunnassa.

Uudet alokkaat voivat valita yhteismajoituksen Porin prikaatissa

Varusmiesten yhteismajoituskokeilu laajenee alkuvuodesta kaikkiin joukko-osastoihin lennostoa lukuun ottamatta.

Ukrainan puolustusvoimat ampuu Javelin -ohjuksen.

Viro pyytää Suomelta lupaa lahjoittaa kenttätykkejä Ukrainalle – Viro antamassa myös amerikkalaisia ohjuksia

Tykkien lahjoittamiseen tarvitaan Suomen ja Saksan lupa. Suomen puolustusministeriö vahvistaa Ylelle, että lupahakemus on tullut ja asia käsitellään yhdessä ulkoministeriön kanssa.

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

Maavoimien uusi komentaja Pasi Välimäki Euroopan epävakaasta turvallisuustilanteesta: "Sotilaallisesta näkökulmasta tilanne on vakava"

Kenraaliluutnantti Pasi Välimäki sanoo, että Euroopan epävakaata turvallisuustilannetta seurataan myös maavoimissa tarkasti. Välimäki sai maavoimat komentoonsa tänään paraatikatselmuksessa Mikkelissä.

Varusmiehet harjoittelevat sotasimulaattorilla ja luutnantti kouluttaa.

Puolustusvoimat palaa koronarajoituksiin – Karjalan lennostossa varusmiehet lomalle kahden viikon välein

Puolustusvoimat keskeyttää koronarajoitusten purkamisen. Koulutuksessa palataan järjestelyihin, joissa eri ryhmiin jaetut varusmiehet eivät ole tekemisissä keskenään.

Kainuun prikaati

Kainuun prikaati keskeyttää koronarajoitusten purkamisen välittömästi

Rajoituksia ennätettiin purkaa lievemmästä päästä, joten muutokset eivät ole suuria. Kainuun prikaatissa valmistaudutaan maanantaina palveluksensa aloittavien alokkaiden tulemiseen.

En militärpolis iklädd munskydd går i närheten av en bom som finns vid porten till ett garnisonsområde.

Puolustusvoimat palaa jälleen ankaraan koronakuriin

Pääesikunta ilmoittaa, kun koronarajoitusten purkaminen voidaan taas aloittaa. Nyt päädyttiin kiristyksiin, koska valtioneuvosto otti viikko sitten käyttöön ns. hätäjarrumekanismin.

Koronarokote annetaan käsivarteen.

Uutissuomalainen: Espoo pyytänyt ensimmäisenä kuntana Puolustusvoimilta virka-apua koronarokotusten järjestämiseen

Virka-apupyynnön syynä oli uuden, tiistaina avattavan rokotuspisteen rakentaminen Espoon keskukseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle