Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronatilanne on heikentynyt nopeasti Vaasassa – joukkoaltistumisia kaupunginsairaalassa

Tartuntoja ja joukkoaltistumisia on todettu useissa eri paikoissa. Kaupunki lisää tartuntatautilääkäreitä.

SOS-Lapsikylän nuorisokoti laajenee Vaajakoskella – vahvan tuen tarve on kasvanut

Vaajakosken nuorisokotiin palkataan myös lisää henkilökuntaa, SOS-Lapsikylä kertoo.

Kohun keskelle joutunut hollolalainen nuorisokoti kaipaa kiihkotonta keskustelua lastensuojelusta – johtaja perää lakimuutosta pidemmistä rajoituksista nuorille

Yksikön johtaja Sanna Väisänen kertoo, että yksikössä on tehty muutoksia toimintatapoihin jo lokakuisesta tarkastuksesta lähtien.

Hollolalaisesta nuorisokodista paljastui lasten epäasiallista kohtelua – seurustelu kiellettiin, pukeutumiseen puututtiin ja kuukautissuojien käyttöä säänneltiin

Nuorisokoti Jaloverso saa moitteita oikeusasiamiehen julkaisemassa raportissa. Lastensuojelulaitoksen toiminta on ollut esillä julkisuudessa jo aiemmin, kun laitoksessa asuneet lapset ovat kannelleet siitä.

Paavo Väyrynen myy hotellinsa Virosta, hinta yli puoli miljoonaa euroa – myös entinen kotitalo Suomessa on kaupan

Puoluepolitiikasta tauolla oleva Väyrynen kirjoittaa kirjaa ja järjestelee uusiksi kiinteistöasioitaan.

Lastensuojelulaitoksissa paljon puutteita ympäri maan: Vetelin nuorisokodille huomautus lääkeasioista

Puutteita on paljastunut viime vuosina joka kymmenennessä laitoksessa Suomessa.

Kemin nuorisokodille kerätään soitinlahjoituksia – musiikki on puuttunut pitkään harrastusmahdollisuuksista

Soittimia kaivataan kipeästi, sillä musiikilla tiedetään olevan iso vaikutus muun muassa tunteiden käsittelyyn ja itsetuntoon.

Ruotsin koulukodeissa on mahdollisuus rajoittaa nuorten vapautta Suomea enemmän

Koulukotikotipaikkoja on Ruotsissa monen verroin enemmän ja niissä on kovempi kuri kuin Suomessa.

"Ei alle 18-vuotiaalle myydä, sille tarjotaan" – Nuoret saavat aineita entistä helpommin, mutta ammattilaisten päihdetieto laahaa jälkijunassa

Sijaishuollon nuoret päihteidenkäyttäjät avautuivat kokemuksistaan. He kaipaisivat rehellistä puhetta, rangaistuksien sijaan.

Lastensuojelulaitosten valvontaa halutaan parantaa – sijoitetut nuoret pääsevät antamaan paremmin palautetta

Nuorisokoteihin luodaan pysyvää palautemallia, jossa sijoitetut nuoret saavat kertoa kokemuksiaan henkilölle, joka on ollut samankaltaisessa tilanteessa.

Poliisi vahvistaa hyväksikäyttöepäilyn Vaasassa – esitutkinta tehty, juttu etenee syyttäjälle

Nuorisokodin työntekijää epäillään alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vaasalaisessa erityisnuorisokodissa.

IL: Nuorisokodin ohjaajaa epäillään alaikäisen hyväksikäytöstä Vaasassa

Erityisnuorisokodin ohjaajan epäillään käyttäneen hyväkseen alaikäistä tyttöä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Törkeä ryöstö ja pitkä takaa-ajo: Nuorisokodin työntekijä pahoinpideltiin Hämeenkyrössä

Poliisi ajoi 16-vuotiasta epäiltyä takaa Hämeenkyröstä Auraan. Pakomatka ei pysähtynyt edes piikkimattoon.

Armilan entisen koulun viereen tulossa uudisrakennus – Eksote mallaa lastensuojelulaitoksia saman katon alle

Kiinteistösijoitusyhtiö Assi Group on tarjoutunut rakennuttamaan talon Eksoten tarpeisiin.

Turvapaikanhakijoita tulossa Kaustiselle – "Toiminta alkaa nopeasti"

Yksityinen yritys aikoo perustaa Kaustiselle nuorten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikön. Kunnanhallitus käsittelee asiaa torstaina, kunnanjohtaja esittää tilojen vuokraamista Markkulan kiinteistöstä.

Suomalainen huumetrippi vahvoilla pohjoisen parhaaksi elokuvaksi

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon kolmen kärki on selvillä. Helsingissä kokoontunut neuvoston raati arvosti yllättäen eniten Suomen, Norjan ja Islannin elokuvia. Suomen ehdokas on J-P Valkeapään ohjaama He ovat paenneet.

Väyrynen osti hotellin Virosta – lomapaikka nuorisokodin lapsille

Paavo Väyrynen on ostanut Viron Pärnusta hotellin. Väyrynen kertoo, että Viron hotellista kaavaillaan vetonaulaa Keminmaan Pohjanrannan matkailumarkkinointiin ja sitä aiotaan hyödyntää omissa lastensuojeluyrityksissä lasten ja nuorten lomanviettopaikkana.

Helsingissä uusi yhteisöasumishanke: Asukkaat suunnittelevat itse pelisäännöt

Kannelmäen entinen nuorisokoti saa uudet asukkaat kun Oman muotoinen koti -hanke nytkähtää liikkeelle Helsingissä. Nyt haetaan 20 nuoren porukkaa suunnittelemaan yhteistöasumisen pelisääntöjä.

Youths given conditional sentence for assaulting counsellor

A district court has sentenced two youths to conditional imprisonment and fines for a crime committed last summer in Northern Ostrobothnia. A young woman and a teenage boy living in a youth home assaulted one of their counsellors by poisoning and beating her. Two other people were involved in the attack.

Nuorisokotinuorille ehdollista – ohjaajan maitolasiin laitettiin lääkkeitä

Käräjäoikeus on tuominnut kaksi nuorta ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja tuntuviin korvauksiin nuorisokodin ohjaajan törkeästä ryöstöstä. Nuori nainen ja murrosikäinen poika yrittivät tainnuttaa väkivalloin nuorisokodin ohjaajan ja anastivat pakomatkaa varten auton. Ohjaaja koetettiin tainnuttaa muun muassa silmätipoilla. Tekoon osallistui myös kaksi muuta nuorta.

Karvainen yöhoitaja tuo levollisen unen palvelukotiin

Yhä useampi hoitolaitos avaa ovensa lemmikeille. Varsinkin lemmikkivierailuja kysytään jo niin paljon, että vapaaehtoisilla on kädet täynnä työtä. Jalasjärveläiset koiranomistajat Annukka Sievi ja Karoliina Nieminen ottavat omat lemmikkinsä mukaan töihin omille työvuoroilleen, Annukka lastensuojelutyöhön ja Karoliina vanhustyöhön.

Nuorisokoti Pukkilassa nukkuu Ruususen unta

Kalliolan nuorisokoti Pukkilassa odottelee edelleen ensimmäisiä asiakkaitaan. Osasyynä hiljaiseloon on se, että kunnat kilpailuttavat parhaillaan palveluntarjoajia, mutta myös huostaanottojen kalleus näkyy vähentyneenä kysyntänä.

Lähes sata vuotta Helsingissä toiminut nuorisokoti hakee rauhaa Pukkilasta

Kalliolan nuorisokoti aloittaa toimintansa Pukkilassa maanantaina. Nuorisokotiin tulee huostaanotettuja nuoria useista kunnista.

Suomalaiset ikäihmiset pysyvät töissä EU-maiden keskiarvoa pidempään

Ruotsissa eläkeikä on alhaisempi, mutta ikäihmiset ovat huomattavasti enemmän töissä kuin Suomessa. Ranskassa puolestaan eläkeikä on korkeampi, mutta ikäihmiset ovat selkeästi vähemmän töissä kuin Suomessa.

Nuorisokodin työntekijä pahoinpideltiin Siikajoella

Neljä nuorisokodin asukasta löi naistyöntekijää muun muassa sählymailalla ja kivellä. Pahoinpidellyn naisen kädet todennäköisesti murtuivat. Tekijät ryöstivät nuorisokodin lääkkeet ja pakenivat anastetulla autolla.

Ruotsin äärioikeistolaisille vankeustuomioita joulukuisesta hyökkäyksestä

Hyökkäyksestä rasisminvastaiseen mielenosoitukseen tuomittiin kaikkiaan seitsemän äärioikeistolaista, joista kolme täysi-ikäistä sai vankeustuomion.

Presidentti: Luovuus ja lakikirjan unohtaminen auttavat yhteistyössä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osoitti maakuntamatkallaan ymmärrystä Tornion ja Haaparannan rajayhteistyön hankaluuksille. Viime aikoina naapurikaupunkien yhteistyössä pinnalla ovat olleet erityisesti matkakeskukseen liittyvät ongelmat.

Suomalaista lapsikyläosaamista viedään Venäjälle

Suomen pohjoisimmassa SOS-lapsikylässä Ylitorniolla on kehitetty jo vuosia mallia omilleen muuttavien nuorten itsenäisyyttä tukevasta työskentelytavasta. Viimeistelty jälkihuoltomalli viedään myös työkaluksi Murmanskin alueen kasvatuskoteihin.

Presidentti saapuu Meri-Lappiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapuu ensi perjantaina Meri-Lappiin. Matkallaan presidentti Niinistö tutustuu rajayhteistyöhön, lapsi- ja nuorisotyöhön, ruokatuotantoon sekä metsäteollisuuteen ja on myös alueen asukkaiden tavattavissa.

Pasi Kotro vuoden stadin skoude

Ylikonstaapeli Pasi Kotro on vuoden 2013 Stadin Skoude. Stadin Skoude -kunniamaininta myönnetään Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa olevalle poliisimiehelle, joka on usean vuoden ajan toiminut aktiivisesti turvallisen Helsingin puolesta - stadilaiseen tyyliin.

Rohkeat nuoret lavalla

Harvalla on kokemusta siitä, millaista on elämä nuorisokodissa. Näytelmä tarjoaa kurkistusikkunan laitoselämän arkeen. Nuoret tekijät tietävät, mistä puhuvat.

Uusi nuorisokoti aukeaa Jyväskylässä loppuvuodesta

Jyväskylän neljäs nuorisokoti sijoittuu uudisrakennukseen Keljoon. Hovilan nuorisokotiin etsitään parhaillaan työntekijöitä.

Yritti lyödä poliisia - ehdollista vankeutta

Poliisia uhitellut rovaniemeläinen alaikäinen nuori sai keskiviikkona 60 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen Lapin käräjäoikeudessa.

Jyväskylään uusi nuorisokoti

Uusi lastensuojelulaki vähentää Jyväskylästä lastensuojelun sijoituspaikkoja. Vähennys johtuu siitä, että laki määrittelee tarkemmin sen, miten laitospaikat mitoitetaan. Lastensuojelun sijoituspaikkojen tarve kuitenkin kasvaa tasaisesti, joten Jyväskylä rakentaa Hovilaan uuden nuorisokodin.

Jokaisella työttömällä on tarinansa

Suomessa oli syyskuussa tilaston mukaan 183 000 työtöntä. Jokaisella heistä on oma tarinansa, vaikka julkisuudessa he esiintyvätkin yleensä lukuina, tilaistoina ja kasvottomana massana.

Perheille uudenlaista tukea arjessa jaksamiseen

Vaikeassa tilanteessa oleville perheille tarjotaan uudenlaista tukea Jyväskylässä. Perheet voivat asua tietyn ajanjakson tukiasunnossa ja löytää yhdessä ammattilaisten kanssa keinoja arjesta selviytymiseen.

Icehearts kaitsee villejä poikia

Uudenlainen lapsi- ja nuorisotyö alkaa Lahdessa tänä syksynä. Icehearts-ryhmä tekee liikunnan keinoin sosiaalityötä koulussa ja lasten vapaa-ajalla. Pääkaupunkiseudulla on saatu toiminnasta hyviä kokemuksia.

Vasemmistoliitolle kaksi uutta ehdokasta

Erikoissairaanhoitaja Anneli Mantila ja opiskelija Wafa Ameli on asetettu Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaiksi ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Siikajoella kadonneet tytöt löytyivät

Siikajoen nuorisokodista aiemmin tässä kuussa kadonneet 15-vuotiaat tytöt ovat löytyneet Ylivieskasta.

Väkivalta lisääntynyt Ruotsin nuorisokodeissa

Väkivalta ja uhkailu ovat lisääntyneet ruotsalaisissa nuorisokodeissa, kertovat maan tiedotusvälineet.

Lastensuojelun tarve lisääntyy

Lastensuojelua tarvitsevien määrät jatkavat kasvuaan kaupungeissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan lastensuojelun tukitoimia tarvitsisi useampi kuin joka kymmenes lapsi ikäluokastaan.

Uusi nuorisokoti Jyväskylään

Jyväskylään on suunnitteilla uusi nuorisokoti. Kymmenenpaikkainen nuorisokoti on määrä rakentaa Keljon Hovilaan. Se on määrä ottaa käyttöön talvella 2012.

Vaalassa osataan vaalia perinnettä

Lapsi- ja nuorisokoti Nokkala Vaalasta on saanut Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan Viisikanta-rakennussuojelupalkinnon. Palkinto luovutettiin toimitusjohtaja Sirpa Kuussaarelle Nuojuan voimalan asuinalueen esimerkillisestä korjaustyöstä, joka kunnioittaa alueen alkuperäistä arkkitehtuuria ja perinnettä vaikka käyttötarkoitusta onkin muutettu.

Sateenkaari aloitti Pohjanrannassa

Keminmaan Pohjanrannan tilalla on aloittanut toimintansa uusi lasten- ja nuorten hoitoyksikkö. Hoito- ja kuntoutuskoti Sateenkaaressa hoidetaan psyykkisesti oireilevia lapsia ja nuoria, joiden iät ovat 10-22 vuotta. Lapset ja nuoret tulevat hoitokotiin pääasiassa Pohjois-Suomesta ja he voivat kärsiä esimerkiksi ahdistuneisuudesta ja syömishäiriöistä.

Lastensuojelun laaturyhmä

Viisi pohjoissuomalaista nuorisokotia on perustanut laaturyhmän, jossa etsitään keinoja lastensuojelun laadun parantamiseksi. Yhteenliittymä aloitti toimintansa vuosi sitten.

Väyrynen perusti Keminmaahan hoito- ja kuntoutuskodin

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen on laajentanut jälleen yritystoimintaa Pohjanrannan tilallaan. Tilalla vuodesta 2003 toimineen Keminmaan nuorisokodin rinnalla on maaliskuussa aloittanut toimintansa uusi terveydenhuollonyksikkö.

Perheiden avunsaanti kohenee

Sosiaali- ja terveyspiiri aikoo käynnistää uudelleen perheosaston toiminnan, joka keskeytyi Tarulantuvan tilanpuutteessa viime kesänä. Uusi perheosasto on tarkoitus käynnistää kahden vuoden kokeiluna vuokra-asunnossa Kivisalmen lapsi- ja nuorisokodin läheisyydessä.

Ruotsalaistyttöjä tuomittiin parituksesta

Ruotsissa joukko nuoria naisia on tuomittu rangaistuksiin parituksesta, kertoo Svenska Dagbladet. Kaikkiaan neljä alle 20-vuotiasta tyttöä sai käräjäoikeudessa tuomion seksin välittämisestä 14-vuotiaan kehitysvammaisen tytön kanssa.

Media-päättäjät -potkupallopeli tuotti 225 euroa nuorisokodille

Viime kesänä pelattu tiedotusvälineiden edustajien ja Kemin päättäjien välinen potkupallo-ottelu tuotti 225 euroa. Kokoonsaatu summa koostui pelaajilta ja katsojilta saaduista vapaaehtoisista lahjoituksista.

Kemin terveydenhuollon johtajan sijainen valittu

Kemin terveydenhuollon johtajan sijaiseksi on valittu kemiläinen hallintotieteiden maisteri Tiina Okkonen. Pohjakoulutukseltaan Okkonen on sairaanhoitaja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle