Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingissä esiintyvien nisäkäslajien määrä noussut viime vuosina

Liito-orava on vakiintunut Helsinkiin vuoden 2013 jälkeen.

Citykanit nostavat jälleen päätään – huippuvuosien määrästä ollaan kuitenkin kaukana

Valkoiset häntätupsut vilkkuvat jälleen silmissä Helsingin viheralueilla. Kanipopulaatiot osoittavatkin taas kasvun merkkejä, vaikka pyyntimäärää nostettiin viime talvena yli tuhanteen.

Citykanit valtasivat Vihdin – näköhavainto 60 kanista kerralla

Citykanit ovat jatkaneet leviämistään tehopyynnistä huolimatta. Vihdissä kanipopulaatio uhkaa silti räjähtää käsiin, jollei mitään tehdä.

Etelän riistakolmiolaskentaan lisäaikaa lunta odotellessa

Lumipula haittaa riistakolmioiden talvilaskentaa. Eteläisen Suomen metsien lumettomuuden vuoksi laskentaan annetaan lisäaikaa maaliskuun alkupuolelle.

Karhu-Villen petoeläinnäyttely kiertää kouluja

Kauhavan Härmässä asuvan Viljam Syynimaan metsästysharrastus ilahduttaa nyt alueen koululaisia. Syynimaa on täytättänyt metsästyssaaliiksi saamiaan petoeläimiä ja koonnut niistä kiertävän petoeläinnäyttelyn.

Kanisodan panokset pienenevät

Helsinki vähentää citykanien kurissapitoon varattua rahamäärää. Kaupungin kanikanta on laskenut selvästi muutamassa vuodessa. Osasyynä on kaupungin kanijahti.

Fretti saattaa päästää paukun vipellyksensä lomassa

Fretti ei ole lemmikeistä tavallisin, mutta oikeassa paikassa tästä hilpeästä vilistelijästä sukeutuu seurallinen puuhailija, josta on paljon iloa. Hilla Kosken kodissa Joensuussa kiitävällä Indillä oli onnea, sen lajityypilliseen hoitoon on perehdytty ja tarpeet huomioidaan.

Loukut ja jouset panivat citykanit kuriin

Leuto alkutalvi on tarjonnut kaneille suotuisat elinolosuhteet, mutta tehopyynnin ansiosta niiden määrän lisääntyminen on saatu pysähtymään Helsingin keskustan alueella.

Ylipuutarhurilta ei heru armoa kaneille

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri ampuu vuosittain kymmeniä kaneja puutarhan tiluksilta. Hänen mielestään kanikanta ei ole pienentynyt tarpeeksi, toisin kuin eläinsuojelijat väittävät.

Turkiseläinten olosuhteet paranevat

Häkkien koot tulevat muuttumaan tämän vuoden loppuun mennessä. Myös sopivaa pureskelu- ja muuta virikemateriaalia on häkeistä löydyttävä.

Turkistarhausta esiteltiin 1980-luvun ohjelmissa kasvualana

Ala oli kovassa kasvussa ja uusia tiloja perustettiin.

Villikaneja jäi saaliiksi liki 4 000

Pääkaupunkiseudulla pyydystettiin viime vuonna noin 3 900 villikania. Yli puolet saaliista saatiin kiinni elävistä loukuista. Myös kesy hilleri oli tehokas kaninnappaaja. Sen avulla saatiin saaliiksi 800 villikania. Metsästäjiä oli mukana noin 50.

Villikaneja jäi saaliiksi liki 4 000

Pääkaupunkiseudulla pyydystettiin viime vuonna noin 3 900 villikania. Yli puolet saaliista saatiin kiinni elävistä loukuista. Myös kesy hilleri oli tehokas kaninnappaaja. Sen avulla saatiin saaliiksi 800 villikania. Metsästäjiä oli mukana noin 50.

Luonnonjoulukuusia kerätään Lapissa

Jäteyhtiö Napapiirin Residuum kerää joulukuusia tammikuun 11. päivään asti. Rovaniemen, Ranuan ja Pellon jäteasemille kuusen voi tuoda maksutta.

Citykanijahti alkaa taas Helsingissä

Villikanijahti alkaa jälleen pääkaupungissa. Rakennusvirasto aloittaa kanien metsästyksen keskustan puistoista kuun puolivälissä.

Orpo karhunpentu sai kodin Ranualta

Pohjois-Karjalasta löydetty orpo karhunpentu on saanut kodin Ranuan eläinpuistosta. Millaksi nimetty pentu asuu nyt hoivaeläintalossa, mutta kesällä se pääsee isoon karhuaitaukseen.

Jo yli 1 000 villikania hengiltä

Helsingissä on pyydystetty jo yli 1 300 villikania. Kanijahti aloitettiin toden teolla viime syyskuussa ja kuuden kuukauden aikana on kokeiltu erilaisia menetelmiä.

Hillereistä paljon apua Helsingin kanijahdissa

Helsingin villikanijahdissa on saatu hyviä kokemuksia kesyjen hillerien eli frettien käytöstä. Frettejä on käytetty kanijahdissa jo pariin otteeseen keskustan puistoalueilla.

Kesyhilleri apuun kanijahdissa?

Helsingin villikanikanikantaa yritetään vähentää ulkomailta lainatuin keinoin. Kanien määrää on saatu vähennettyä vain muutamilla sadoilla.

Citykaneja uhkaa haulikko ja hilleri - pupusta saattaa tulla paisti

Helsingin kaupunki aikoo ottaa käyttöön nykyistä järeämmät keinot kanikannan pienentämiseksi. Ensi syksynä villikaneja aletaan poistaa niin ampumalla kuin erilaisilla pyydyksilläkin. Jahtiin etsitään myös kesyhilleriä, joka osaisi ajaa kaneja pois koloistaan.

Väitös: Ihmisenkin hampaat voisivat uusiutua

Uusien hampaiden kasvattaminen puuttuvien tilalle saattaa tulevaisuudessa olla mahdollista.