Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

How high can the Huuhkajat fly?

Finland is on the verge of a footballing celebration, and this week's All Points North joined in the fun.

Record 2.7 million watch Independence Day ball broadcast

Some 2.7 million people, half the total populace in Finland, watched live coverage of the Independence Day on TV Tuesday evening. 2016 marked the second year that the all-time viewer record was broken.

Älä sössi oikeusjuttuasi – käräjäkonkareiden viisi vinkkiä

Voiko oikeussaliin astunut tunaroida juttunsa jo ensimmäisellä suunavauksellaan? Kyllä voi. Miten vältät katastrofin? Tässä käräjäkonkareiden viisi vinkkiä.

Parikanniemen lastenkodissa arki ei ole pelkkää päivänpaistetta - kohupaljastuksia ei kuitenkaan odoteta

Parikanniemen lastenkodissa on vuosikymmenten ajan hoidettu lapsia, joita ei muihin sijaishuollon yksiköihin ole otettu. Vaikka lastenkodissa on koettu kiperiä kasvatustilanteita, kohupaljastuksia ei odoteta nousevan esiin meneillään olevan selvityksen yhteydessä.

Pelolle ei ole sijaa hädän äärellä

Jyväskyläläinen sairaanhoitaja Kati Partanen odottaa tänään tietoa lähdöstä Filippiineille auttamaan taifuunin uhreja. Monta kertaa kansainvälisissä kriisitehtävissä toiminut Partanen tietää, millainen hätä ja kärsimys tuhoalueella odottaa. Pelko ei kuulu auttajan tunneskaalaan.

Tukes: Safety always comes first in toy manufacturing

Tougher safety regulations have confused some smaller domestic toy manufacturers and led to increased costs. However, safety cannot be compromised responds the Finnish Safety and Chemicals Agency (Tukes).

Torniolaisen rippipapin "ammatillisuus petti"

Tornion seurakunnan kirkkoherran Ari Juntusen mukaan rippipapin opetuksista syntynyttä tilannetta käsitellään vielä seurakunnan sisällä. Juntunen sanoo, että rippipappi on myöntänyt provosoituneensa opetustilanteessa ja pyytänyt ylilyöntejään anteeksi nuorilta.

Maailman nopein kaupan kassa

Rovaniemeläinen kuljettajalupaus Jukka Honkavuori ajaa jo nyt kansainvälisillä radoilla ja lähiaikoina selviää ajaako Honkavuori Formula 2 -luokassa. Silloin kun hän ei ole ulkomailla varikoilla, hänet voi bongata marketin kassalta.

Viittomakielen tulkkien asema parantunut

Viittomakielen tulkkipalveluiden järjestämisen siirtyminen kuntien vastuulta Kelalle on parantanut tasa-arvoa palveluiden saamisessa. Syyskuussa voimaantullut lakimuutos on parantanut myös tulkkien ammatillista asemaa.

Maakuntamuseo hakee vahvistusta

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon toiminta Seinäjoella kehittyy. Museo kehittää toimintaansa palkkaamalla amanuenssin sekä esinekonservaattorin.

NGOs Call on Government to Take Tougher Stand on Domestic Violence

Finland suffers from one of the highest rates of domestic violence towards women in Western Europe. Women's groups place much of the blame on the Finnish government.

Piirtämällä tietoa lapsen kivusta

Pienet lapset osaavat kuvata kipujaan ja käyttävät rikasta kieltä niiden kuvaamisessa. Heidät tulee nähdä kipunsa asiantuntijoina, kertoo tuore Oulun yliopiston väitöstutkimus.

Metro Flood Caused by Colossal Drilling Error?

Investigators have found mysterious holes in the Helsinki metro's water pipe casings that could point to a colossal and almost incomprehensible human error. The strangely-shaped holes allowed water from broken pipes to pour into the central railway metro stop, causing millions in damages and shutting down the stop for months.

Verttis-projektille toivotaan jatkoa

Mielenterveyskuntoutujien Verttis-projekti on saanut hyvää palautetta. Projektilla on innostettu mielenterveyspotilaita ja -kuntoutujia mukaan vertaistoimintaan ja yhdessäoloon.

Humanistien koulutukseen halutaan lisää ammatillisuutta

Humanistien koulutukseen halutaan tuntuvasti lisää ammatillisuutta. Kulttuurin ja hallinnon esimiehiä ja asiantuntijoita edustava Akavan Erityisalat esittää, että humanistiopintoja täydennetään työharjoittelulla ja yhteisprojekteilla eri työnantajien kanssa.

Half of Finns Would Purchase Nursing Services for Elderly Parents

Only a quarter of Finns would be prepared to care for their own parents at home.