Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Käräjäoikeus on vanginnut kolme epäiltyä Kuopion Inkilänmäen ampumistapaukseen liittyen

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut yhteensä kolme henkilöä tapaukseen liittyen. Ampumisvälikohtaus tapahtui Kuopion Inkilänmäellä viime perjantaina. Miestä ammuttiin molempiin jalkoihin.

Poliisi edennyt Ruskon ampumävälikohtauksen tutkinnassa – epäillyltä löytyi useampi laiton ase ja räjähteitä

Poliisia vastaan käytettiin ampuma-asetta Ruskon Vahdolla kotihälytystehtävän yhteydessä. Esitutkinta päätetään, koska epäilty ampuja on menehtynyt.

Poliisia ei epäillä rikoksesta Ruskolla miehen kuolemaan johtaneessa ampumavälikohtauksessa

Syyttäjän käsityksen mukaan poliisin aseenkäyttö on ollut tilanteessa ainoa mahdollinen voimakeino kohdehenkilön pysäyttämiseksi.

Miestä ammuttiin molempiin jalkoihin Kuopion Inkilänmäellä

Poliisi sai viime perjantaina ilmoituksen mahdollisesta ampumavälikohtauksesta kuopiolaislähiössä. Esitutkinnassa ilmeni, että nuorta miestä oli ammuttu Kuopion Inkilänmäellä sijaitsevassa yksityisasunnossa molempiin jalkoihin.

Nainen haavoittui luodista Sipoossa sunnuntaina – ampujasta ei toistaiseksi ole tietoa

Ampuminen tapahtui ulkona, mutta tarkempia tietoja paikasta ei kerrota. Poliisi selvittää, oliko kyse tahallisesta ampumisesta vai tapaturmasta.

Poliisin virka-autoa ammuttiin Kuopiossa poliisiaseman parkkipaikalla

Poliisin siviilimallinen pakettiauto oli parkissa poliisiaseman Niiralankadun puoleisella parkkialueella eilisestä iltapäivästä tähän aamuun. Sillä välillä autoa on ammuttu. Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja.

Työtehtävässä haavoittunut poliisi Heidi Foxell tietää, miltä tuntuu maata sairaalassa ammuttuna: "Jokainen laukaus jättää ikuiset jäljet"

Ruskolla sattunut poliisin ampumistapaus on nostanut Heidi Foxellin muistot omasta haavoittumisestaan Hyvinkäällä taas pintaan.

Poliisin voimankäytössä on kuollut 10 ihmistä 2000-luvulla – mukaan mahtuu yksi vahingonlaukaus sekä etälamauttimen käyttö

Poliisi käyttää Suomessa hälytystehtävissä asettaan todella harvoin. Poliisi ampuu ihmistä kohti vain noin viidessä tehtävässä vuosittain. Poliisin aseenkäyttöä säädellään tarkasti laissa.

Ruskon ampumavälikohtauksen tapahtumien kulku on nyt selvityksen alla – syyttäjä: tapahtumapaikalla oli myös muita

Varsinais-Suomessa Ruskon Vahdolla tapahtui maanantai-iltana vakava välikohtaus, jossa poliisi loukkaantui ja poliisia ampunut mies kuoli vammoihinsa.

Syyttäjä tutkii seuraavaksi poliisin aseenkäytön Ruskolla – "Yleisesti toivotaan, että asia hoidetaan mahdollisimman ripeästi" 

Poliisia ammuttiin maanantaina illalla kotihälytystehtävän yhteydessä Varsinais-Suomessa Ruskolla. Myös poliisi käytti tilanteessa asettaan, ja poliisia kohti ampunut mies kuoli saamiinsa vammoihin.

Nokian jouluyön surmasta 11 vuotta vankeutta taposta

Syyttäjä vaatii syytetylle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, mutta oikeus päätyi rankaisemaan taposta. Oikeus pohti, onko ampuminen lähietäisyydeltä tehty erityisen raa'alla tavalla.

Poliisilla kiireinen viikonloppu Meri-Lapissa: ampuma-aserikos, pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia ja säilöönotettuja

Kemin keskustassa ammuskeltiin yksityisasunnossa myöhään perjantai-iltana. Poliisi joutui tilanteessa käyttämään poliisikoiraa voimakeinona.

Savonlinnan kauppatorilla ammuskeltiin yöllä – tapaukseen liittyy henkilövahinkoja, muttei ampumavammoja

Poliisin saamien ilmoitusten mukaan paikalla ammuttiin useita laukauksia.

Poliisi saanut puolenkymmentä havaintoa Virroilla sattuneesta vesijettiampumisesta – lisää vinkkejä sinisellä vesiskootterilla liikkuneesta kaivataan

Epäilty ampuminen tapahtui Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella lauantaina noin kello 14:n aikaan.

Yhdysvalloissa lasten leikit ja naapuruston juhlat katkeavat yhä useammin tappaviin laukauksiin – ammuskelut lisääntyneet korona-aikana

Viime vuonna Yhdysvalloissa ammuttiin hengiltä lähes 20 000 ihmistä. Tänä vuonna tapettuja on jo lähes 11 500, joten vuodesta on tulossa uhrimäärällä mitattuna pahin sitten 90-luvun alun.

Yksi henkilö loukkaantui ampumavälikohtauksessa Alajärvellä

Alajärvellä ammuskeltiin tänään tiistaina päivällä. Yksi henkilö loukkaantui. Hänet on toimitettu sairaalahoitoon. Poliisi on ottanut kiinni muutamia henkilöitä.

Tunnettua hollantilaista toimittajaa ammuttiin päähän Amsterdamissa, poliisi ottanut kiinni kolme epäiltyä

Päähän ammutun 64-vuotiaan Peter R. de Vriesin vammat ovat vakavat. Poliisi on ottanut ampumisen jälkeen kiinni kolme epäiltyä.

Poliisin murha pysäytti Ruotsin – Löfven: "Emme peräänny taistelussa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan"

Nuori poliisi sai surmansa ampumavälikohtauksessa Göteborgissa. Surmatyön motiivia ei tiedetä. Poliisipartiota kohti ammuttiin alueella, jossa rikollisjengit ovat aiemmin ottaneet yhteen.

Poliisi tutkii Karstulan epäiltyä ammuskelua – tekijää ei ole tavoitettu

Poliisin mukaan asianomistajille ei aiheutunut ampumisista fyysisiä vammoja.

Jørgen Watne Frydnes sai viikko Utøyan iskun jälkeen mahdottoman tehtävän – käynnistää toiminta uudelleen – nyt hän kertoo, miten se tehtiin

Tänä kesänä tulee kuluneeksi 10 vuotta Utøyan joukkomurhasta, jossa kuoli 69 ihmistä. Saaren jälleenrakentaminen oli repivää. Osa uhrien omaisista halusi sulkea saaren, osa jatkaa toimintaa heti.

Riita lapsen asioista äityi ammuskeluksi – neljälle miehelle vankeustuomiot, yhdelle sakkoja

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomiot tammikuussa Ruovedellä sattuneesta ampumavälikohtauksesta. Tapauksesta teki mutkikkaan muun muassa se, että osa asianomistajista oli jutussa myös vastaajina.

27-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi Järvenpäässä – poliisi epäilee kahta kokenutta rikollista suunnitelmallisesta murhasta huumeiden vuoksi

Poliisi epäilee kahden vuonna 1992 syntyneen miehen ampuneen kuoliaaksi 27-vuotiaan miehen Järvenpäässä toukokuun lopussa. Miehet vangittiin tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhasta epäiltyinä.

Seinäjoen rautatieasemalla ammuskellut mies vangittiin

Aseen kanssa liikkunut mies ampui laukauksia poliiseja kohden viikonloppuna Seinäjoen rautatieasemalla. Poliisi otti miehen kiinni ja nyt käräjäoikeus on määrännyt hänet vangittavaksi. Miestä epäillään murhan yrityksestä. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Poliisi ottanut kiinni kaksi henkilöä Järvenpään ampumiseen liittyen – tapausta tutkitaan murhana

Puolitoista viikkoa sitten Järvenpäässä kerrostalon pihalla ammuttiin yksi ihminen kuoliaaksi. Itä-Uudenmaan poliisi otti sunnuntaina kiinni kaksi miestä epäiltynä kyseisestä rikoksesta.

Pohjanmaan poliisipäällikkö huolissaan aseiden yleistymisestä tehtävissä: "Turhan usein poliisi aseilla varustautuneita kohtaa"

Viikonloppuna poliiseja kohti ammuttiin Seinäjoen rautatieasemalla. Tapausta tutkitaan murhanyrityksenä. Kun poliisia kohti ammutaan, käytetään samalla väkivaltaa julkista valtaa ja yhteiskuntaa kohtaan.

Poliiseja kohti ammuttiin Seinäjoen rautatieasemalla – operaatio vaikutti myös junaliikenteeseen

Poliisi otti miehen kiinni murhan yrityksestä epäiltynä. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa.

Oulun poliisi: Huumausainerikollisuus on ollut kasvussa Oulun Alppila–Välivainio–Puolivälinkangas-alueella

Huumerikollisuuteen kytkeytyvä väkivalta on näkynyt ampumatapauksina seudulla tänä kevään. Ne ovat olleet tietyn porukan välienselvittelyä, jolloin väkivalta ei suuntaudu ulkopuolisiin, sanoo rikosylikomisario Janne Koskela. Järjestäytyneestä rikollisuuudesta ei ole kyse.

Ampumavälikohtaus Oulun Välivainiolla maanantai-iltana – yhdellä henkilöllä vammoja

Ampumavamman saaneella henkilöllä ei ole hengenvaaraa. Poliisi on tehnyt kiinniottoja iltakahdeksan kieppeillä, ja takavarikoinut tekovälineen. Tapauksen tutkinta on alkanut.

San Josessa yhdeksän ihmistä surmannut ampuja vaikutti valikoivan uhrinsa

Miehen kerrotaan puhuneen työtovereistaan vihamieliseen sävyyn sekä puhuneen vuosia sitten surmaamisesta, mutta motiivista ei ole vielä varmaa tietoa. 

Kaliforniassa Piilaaksossa ampumisessa kuoli useita

Poliisi tiedotti San Josessa tapahtuneessa ampumisessa kuolleen ainakin yhdeksän ihmistä ja haavoittuneen useita. Tapaus sattui paikallisella pikaraitiotievarikolla, jossa ampuja oli ollut töissä.

Järvenpäässä kerrostalon pihalla ampumavälikohtaus: yksi ihminen kuoli

Järvenpäässä kerrostalon pihalla ammuttiin yksi ihminen kuoliaaksi keskiviikkona kahden jälkeen iltapäivällä.

Texasin osavaltio hyväksyi entistä löysemmän aselain – Käsiaseeseen ei pian tarvita lupaa eikä taustoja enää tarkisteta

Lakia vastustavat järjestöt muistuttavat ampumavälikohtauksista viime vuosikymmenen lopulla, joissa kuoli lähes 60 ihmistä. Joukkoampumisia on tapahtunut viime vuosina kaupassa, kirkossa ja lukiossa Texasin osavaltiossa.

Riidat 15-vuotiaan lapsen asioista johtivat ampumavälikohtaukseen Ruovedellä: syytteet seitsemälle

Ruovedellä sattui tammikuussa ampumavälikohtaus, jossa ammuttiin useita laukauksia. Yksi henkilö loukkaantui. Seitsemää henkilöä syytetään henkirikoksen yritykseen liittyen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Poliisi tutkii Helsingin Alppikylässä tapahtunutta ampumista – nainen viety sairaalahoitoon, miestä epäillään tapon yrityksestä

Poliisin mukaan tapaukseen ei tiettävästi liity muita henkilöitä. Tutkinnanjohtajan mukaan ampumisen syy ja motiivi ovat vielä epäselvät. Poliisi selvittää tapausta ja tiedottaa lisää aikaisintaan maanantaina.

Andrew Brownin kuolemasta ei syytteitä poliiseille Pohjois-Carolinassa – syyttäjän mukaan poliisien voimankäyttö ampumistilanteessa oli tarpeellista

Poliisit ampuivat 14 laukausta kohti huumerikoksesta epäiltyä Andrew Brownia, joka yritti paeta pidätystä autollaan. Ruumiinavauksen mukaan Brown kuoli kaulaan osuneen laukauksen seurauksena. Brownin perhe kutsui syyttäjän päätöstä loukkaavaksi.

Tiistai 11.5.2021 (radio)

Venäjällä on ollut tuhoisa kouluampuminen. Yle vaalikone on avattu. Eduskunta äänestää keskiviikkona EU:n elvytyspaketista. Sää on lämmin.

Seitsemän kuollut joukkoampumisessa syntymäpäiväjuhlilla Coloradossa – yksi kuolleista on epäilty ampuja

Viranomaisten mukaan epäilty hyökkääjä saapui juhliin ja aloitti ampumisen. Lopuksi epäilty ampui itseään ja kuoli myöhemmin vammoihinsa sairaalassa. Teon motiivi on yhä epäselvä.

Ainakin 25 ihmistä kuoli huumeiden vastaisessa poliisioperaatiossa Rio de Janeirossa

Huumekauppiaisiin kohdistunut operaatio tapahtui köyhässä Jacarezinhon kaupunginosassa. Poliisipäällikön mukaan kyseessä oli eniten ihmishenkiä vaatinut poliisioperaatio osavaltiossa.

Kirgisian ja Tadžikistanin välillä kranaattitulitusta – kiista koskee vesivaroja

Kahakka kiihtyi asukkaiden välisestä kivien heittelystä ammuskeluksi.

Yhdysvaltalaismediat: Kolmelle miehelle viharikossyytteet maata kohahduttaneeseen mustan lenkkeilijän kuolemaan liittyen

Oikeusministeriön tiedotteen mukaan kaikki saivat nyt syytteet muun muassa sieppausyrityksestä.

Albaniassa parlamenttivaalit – EU:hun pyrkivän maan vaaleissa esiintynyt jopa ammuskelua

Vaalitaistelu käydään lähinnä kolmen vahvan miehen kesken.

Laiton ase ja ravintolailta olivat taas huono yhdistelmä Tampereella

Tapaus siirtyy syyttäjälle ensi viikolla.

Oulun Alppilassa ammuskelua torstai-iltapäivällä – paikalla olleella miehellä ampumavammoja

Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä, ja siihen epäillään liittyvän huumausainerikos.

Kahdeksan kuoli joukkoampumisessa Indianapolisin lentokentän lähellä, useita haavoittuneita – FBI kuulusteli ampujaa viime vuonna

Poliisin mukaan tekijä surmasi itsensä. Kansalaisjärjestö Sikh Coalitionin mukaan uhrien joukossa on sikhiyhteisön jäseniä.

Chicagon poliisilaitos julkaisi 13-vuotiaan pojan ampumisesta haalarikameravideon – Yhdysvaltain sisäisten protestien ennakoidaan kiihtyvän

Haalarikameran kuvaama video näyttää miten poliisi ampui 13-vuotiasta Adam Toledoa yli kaksi viikkoa sitten Little Villagen naapurustossa.

Minneapolisin lähellä mustan miehen ampunut poliisi sai syytteen taposta

20-vuotiaan nuorukaisen kuolema on kirvoittanut Minneapolisin alueella mielenosoituksia, jotka ovat paikoin äityneet väkivaltaisiksi.

USA:ssa mustan miehen ampunut poliisi sotki keskenään etälamauttimen ja pistoolin – protestit leimahtivat Minneapolisissa

Minnesotan osavaltion kuvernööri on julistanut Minneapolisin ja Saint Paulin kaupunkeihin poikkeustilan ja yöllisen ulkonaliikkumiskiellon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle