Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eric Iljin soittaa kitaraa.

Kun Tourette-poika Eric Iljinistä tuli pieni julkkis, kiusaaminen ja osoittelu loppuivat viimein: “Nyt on kavereitakin”

14-vuotias Eric Iljin opettelee yhä pärjäämään sairauksiensa kanssa. Perjantai-dokkarin päähenkilöstä on kasvanut nuorukainen, joka osaa jo rauhoittua.

Oppitunti koulussa.

Summan koulua esitetään lakkautettavaksi Haminassa

Haminan läntistä kouluverkkoa esitetään harvennettavaksi lakkauttamalla Summan koulu. Oppilaat siirtyisivät Uuden-Summan ja Poitsilan kouluihin ensi syksynä.

Liipola-Kaikuharjun koululaisia parakkien edustalla.

Erityisoppilaiden huomioimisesta kiitosta lahtelaiskoululle

Liipola-Kaikuharjun koulu sai Opetusalan ammattijärjestön kunniamaininnan Vuoden koulu -kilpailussa. Kiitosta tuli siitä, että koulussa on satsattu kielellisistä kehityshäiriöistä kärsivien lasten ja maahanmuuttajien opetukseen.

Aamu-TV:ssä vieraillut terapiapossu Mikko

Terapiapossu saa raavaan miehen sydämen sykkimään

Näyttelijä ja ohjaaja Ismo Apell lupaa päästää Mikko-possun eläkkeelle, kun se kasvaa yli kaksisataakiloiseksi. Musikaalitähtenä tunnettu villasika nimitettiin hiljattain terapiaeläimeksi.

Opettaja neuvoo koululaista luokassa.

Kielellisistä ongelmista kärsivää voidaan auttaa

Suomessa on noin 70 000 alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta, joilla on kielellinen erityisvaikeus. Tällaisia lapsia ja nuoria voidaan kuitenkin auttaa monin eri tavoin.

Äiti ja lapsi

Puhehäiriöön puuttumiseen pitää rohkaista

Kielellisistä erityisvaikeuksista kärsivät lapset ja heidän vanhempansa tarvitsevat tukea. Puhehäiriön diagnoosi voidaan tehdä luotettavasti vasta lapsen ollessa 5-6 -vuotias, mutta vanhemmat voivat auttaa lastaan jo sitä ennen.

Kampanja muistuttaa aivohalvauksen yleisyydestä

Aivoverenkierron häiriöihin kuolee vuosittain enemmän ihmisiä kuin aidsiin, tuberkuloosiin ja malariaan yhteensä. Kansainvälinen aivohalvauskampanja alkaa tänään perjantaina. Kampanjan aikana halutaan muistuttaa ihmisiä terveiden elämäntapojen merkityksestä.

Kielivaikeuksiin pitäisi puuttua jo kaksivuotiaana

Lasten ja nuorten kielellisiin erityisvaikeuksiin pitäisi uusien hoitosuositusten mukaan puutua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Hoidon aloittaminen ajoissa vähentää selvästi oppimisvaikeuksien, tunne-elämän häiriöiden ja sosiaalisten ongelmien esiintymistä myöhemmissä kehitysvaiheissa.

opettaja opastaa oppilasta luokkahuoneessa

Erilaisia oppijoita tulisi huomioida paremmin

Kuntapäättäjiä herätellään huomioimaan erilaiset oppijat tänään Mikkelissä. ADHD-liiton, Aivohalvaus- ja dysfasialiiton sekä Autismi- ja Aspergerliiton kampanjassa tiedotetaan vähemmän tunnetuista neurologisista oireyhtymistä. Ne aiheuttavat toimintarajoitteita, jotka harvoin näkyvät päällepäin, mutta vaikuttavat oppimiseen.

Magneettikuva ihmisen kallosta

Rikostarinoita Suomesta: Aivovauriojuttu

Rikostarinoita Suomesta: Aivovauriotapaus.

Aivohalvauspotilaiden kuntoutus heikkenee Lapissa

Nyt lappilainen aivohalvauspotilas joutuu matkustamaan jatkokuntoutukseen Kuopioon saakka.

Lapin aivohalvauskuntoutus vaarassa

Kelan taloudelliset leikkaukset aivohalvauspotilaiden kuntouksesta huolestuttavat Invalidiliittoa. Lappilainen kuntoutuspotilas joutuu matkustamaan 500 kilometriä kuntoutukseen.

Aikaisempaa useampi koululainen on erityisopetuksessa

Yhä useampi peruskoululainen on erityisopetuksessa. Peruskoululaisista kahdeksan prosenttia eli 46 100 oppilasta oli syksyllä 2007 erityisopetuksesta.

Lauantaina vietetään aivohalvauspäivää

Lauantaina vietetään kansainvälistä aivohalvauspäivää.

Aivoinfarktin riskeistä tarvittaisiin lisää tietoa

Suomalaisten tiedot aivoinfarktin ennaltaehkäisystä ja hoidosta ovat puutteelliset. Aivohalvaus- ja dysfasialiiton toiminnanjohtajan Tiina Viljasen mukaan aivohalvaus tunnetaan kyllä sairautena, mutta sen yleisyyttä aliarvioidaan eikä sitä pidetä yhtä vakavana kuin syöpää tai sydäninfarktia.

Aivohalvauksen riskitekijät tunnetaan huonosti

Suomalaiset tuntevat aivohalvauksen riskitekijät huonosti ja sairauden yleisyyttä aliarvioidaan. Tiedot käyvät ilmi Aivohalvaus- ja dysfasialiiton teettämästä yleisötutkimuksesta.

Subsidies on Cholesterol Drugs To Fall

The Pharmaceuticals Pricing Board will cut back subsidies paid for the two most expensive cholesterol medications from the beginning of October. The decision will hold for a shorter time than usual, by the end of next fall, so that the Board can review the impact of its decision.

Kolesterolilääkkeiltä korvauksia pois

Lääkkeiden hintalautakunta rajoittaa kahden kalleimman kolesterolilääkkeen korvattavuutta lokakuusta alkaen. Päätös on tehty normaalia lyhyemmäksi aikaa, ensi vuoden syyskuun loppuun saakka, jotta lautakunta voi arvioida uudelleen päätöstensä vaikuttavuutta.

Stroke Treatment Poor in Some Areas

The quality of treatment for stroke victims largely depends on where they live, reveals research by the Finnish Stroke and Dysphasia Union.

Aivohalvauksen hoidossa suuria eroja

Toipuminen aivohalvauksesta riippuu pitkälti asuinpaikasta, selviää Aivohalvaus- ja dysfasialiiton selvityksestä.