Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Putkilukkoja seinässä

Spekulaatiot vellovat Turussa kerrostalojen putkilukkoavainten ympärillä – Turku Energia: Tapaus ei johdu meidän huolimattomuudestamme

Turku Energialta on varastettu kaksi kerrostalojen putkilukkoihin sopivaa avainta vuosia sitten. Samoja avaimia on teillä tietymättömillä 170 kappaletta Turun Puhelimen peruina. Asiasta on tehty esitutkintaa.

Henkilö irroittaa auton kahvasta peitelevyä, jonka alta paljastuu mekaaninen lukko.

Autonavaimen hyytyminen kylmässä voi yllättää täysin autoilijan – katso miten pääset sisälle, jos keskuslukitus ei avaa ovia

Avaimettomalla käynnistyksellä varustettuihin autoihin pääsee sisälle kauko-ohjaimen patterin loppumisesta huolimatta. Kaikki autoilijat eivät tiedä, kuinka toimia häiriötilanteissa.

Kiire XL Tuire Joutsenvuo pasilan poliisitalo

Röyhkeä varas penkoi talosta auton avaimet asukkaiden nukkuessa – tekijä saatu kiinni ja Mersukin löytyi

Poliisi on ottanut kiinni 31-vuotiaan kemiläismiehen, jonka hallusta löytyi myös varastettu Mercedes Benz.

Kiire XL Tuire Joutsenvuo pasilan poliisitalo

Kemin Ansakadun asuntomurto on selviämässä

Lapin poliisi on saanut kiinni epäillyn tekijän, noin 30-vuotiaan ulkopaikkakuntalaisen naisen.

Avainkaappi

Älä hukkaa avaimiasi – rakenna avainkaappi

Vanhoille viinipullonkorkeille tulee käyttöä.

_

Suomalaistutkijat löysivät avaimen miljooniin hotellihuoneisiin

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkijat kiinnostuivat Assa Abloyn sähköisestä lukitusjärjestelmästä sen jälkeen, kun kollegan kannettava tietokone varastettiin berliiniläisestä hotellista vuonna 2003.

Ruotsunut vetokoukku

Irrotettavasta vetokoukusta tuli autoilijan murheenkryyni – jumittuu paikalleen, eikä edes korjaaja saa sitä helposti pois

Jos irrotettavaa vetokoukkua ei ota ajon jälkeen pois, voi se kohta jäädä paikoilleen lopullisesti.

Auto, avain, autonavain

Rahat menee ja hermot – Yhä useampi erehtyy tilaamaan kelvottoman avaimen verkosta

Moni yrittää säästää rahaa tilaamalla autonavaimen ulkomailta. Lopulta rahaa menee suunniteltua enemmän.

Otto-automaatti

Porin ytimessä kaksi törkeää ryöstöä keskellä päivää

Porin keskustassa tehtiin kaksi törkeää ryöstöä eilen puoliltapäivin. Tekijä uhkaili uhrejaan puukolla vartin välein.

Rion olympialaisten kisamaskotteja.

Pokkisen kisablogi: Törkeän kallis kisamaskotti

Yle Urheilun päällikön Panu Pokkisen tuoreessa blogikirjoituksessa tutustutaan muun muassa Rion olympialaisten virallisiin kisatuotteisiin.

Maiju Asikainen

Humoristibloggaajan siivousmetodissa mikään ei ole pyhää – GoneMari hävittää tavarat luonnollisesti

Tamperelainen perheenäiti Maiju Asikainen toteuttaa kodissaan uutta tavaroiden raivausmetodia. Humoristibloggaajan GoneMari -metodissa poistetaan monenlaisia kodin tavaroita lompakoista auton avaimiin.

Thomas Müller FC Bayern

Peetun purkupallot: "Müller löysi väärän avaimen"

Yle Urheilun jalkapalloasiantuntija Petri ”Peetu” Pasanen oletti Bayernin Thomas Müllerin olevan se lukkoseppä, joka tiirikoi Atleticon puolustuksen auki ratkaisevasti tiistaina. Pasanen toteaa purkupallossaan, että Müller otti nipustaan tällä kertaa väärän avaimen.

Ruuhkaa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Älykäs turvaportti vähentäisi ruuhkia lentokentillä – erottaa avaimet veitsestä

Lentomatkustajien pitkät turvatarkastusjonot voivat tulevaisuudessa kutistua uudenlaisen teknologian avulla. Väitöstutkija Jarmo Makkonen ehdottaa ratkaisuksi älykästä metallinilmaisinporttia, joka sopii lentokenttien lisäksi myös vaikkapa jalkapallo-otteluun tai yökerhoon.

Hyppäävä nainen

20 000 euroa odottaa ottajaansa – paranormaali ilmiö on yhä todistamatta

Miltä kuulostaisi saada 20 000 euroa puhtaana käteen? Ei varmaan hassummalta, mutta sen eteen olisi pystyttävä toteuttamaan paranormaali ilmiö valvotuissa olosuhteissa.

Poliisi.

Ylöjärveläinen nainen yhä kateissa – poliisi pyytää vihjeitä

49-vuotias nainen on kadonnut kotoaan Ylöjärveltä viikonlopun aikana. Poliisi kaipaa yleisön vihjeitä, jotta kadonnutta osattaisiin etsiä oikeasta paikasta.

Marko Järvenpää

Kotiovesta sisään koodin, sormenjäljen tai ihonalaisen mikrosirun avulla? Ei scifiä, vaan nykytekniikkaa

Älyvaihtoehdot tekevät tuloaan perinteisen metallisen avaimen rinnalle. Avain ei ole koskaan hukassa, jos oven saa auki koodilla tai sormenjäljen avulla. Kun avainta ei voi hukata, se ei joudu asiattomien käyttöön.

Some-päivitys, jossa etsitään lompakkoa.

Kerrotko somessa, mihin olet avaimesi ja lompakkosi hukannut?

Sosiaalista mediaa käytetään yhä useammin kadonneiden tavaroiden paikantamiseen. Jopa kaupungille pudonnutta lompakkoa pankkikortteineen ja kotiavaimia kuulutellaan julkisesti. Tavoitteena on säästyä lukkojenvaihtamiselta ja pankkikortin kuoletusmaksuilta.

Kuvassa luottokortteja.

Pankkikortin katoamispaikka paljastetaan somessa – jos joku löytäisi ja palauttaisi

Kertoisitko julkisesti, mihin kotiavaimesi tai lompakkosi ovat mahdollisesti pudonneet? Nettipoliisi ei usko, että tavaroiden perään huutelu juuri lisäisi maksuvälinepetoksen tai asuntomurron riskiä. Vakuutusyhtiössä ja pankeissa ollaan varovaisempia.

Kotivaimet

Murtovaras löysi vara-avaimen – omaisuutta katosi rivitaloasunnosta

Keski-Suomen käräjäoikeus on vanginnut 31-vuotiaan jyväskyläläismiehen todennäköisin syin epäiltynä huumausainerikoksesta, varkauksista ja törkeästä varkaudesta. Miehen hallusta löytyi muun muassa rivitalon vara-avain, jonka avulla asunnosta oli viety omaisuutta.

Petri Kontiola

Kontiola ei Hakametsän avaimia heiluttele – "Ei olla päästy vielä niin syvälle"

Petri Kontiola kohtaa torstaina kotihallissaan Venäjän. KHL-hyökkääjä myöntää jännittävänsä ottelua.

Kotihoitaja avaa sähkölukkoa kännykällä.

Älypuhelin avaa Vantaalla kotihoidon asiakkaiden ovet

Vantaalla asennetaan kotihoidon asiakkaille kännykällä aukeavat sähkölukot. Sähkölukoilla helpotetaan kotihoitajien pääsyä asiakkaiden luokse sekä poistetaan avainten hukkumisriski.

Yötyövuorosta palannut poliisi käräytti tutun varkaan itse teossa omilla kotikulmillaan

Lahtelainen konstaapeli oli tarkkana palatessaan kotiinsa. Poliisille tuttu mies oli pakkaamassa kadulla varastetuksi epäiltyä tavaraa autoonsa. Alueen asukkaat saivat tavaransa takaisin ennen kuin edes huomasivat, että jotain oli viety.

taksi

Taksikuskit paikkaavat kotihoidon aukkoja – "Aika hirvittävältä välillä tuntuu jättää ihminen itsekseen kotiin"

Taksinkuljettajat ovat joutuneet viime vuosina omaksumaan yhä useampia perinteisiä kotihoidon tehtäviä. Kuljettajat peittelevät asiakkaitaan sänkyihin, kantavat kauppatavaroita ja opettelevat, mistä taskusta asiakkaan avainnippu löytyy.

IS: Sairas tyttö lähetettiin Taysista yöllä yksin kotiin

16-vuotias lukiolainen ei saanut apua vatsakipuihinsa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa viikonloppuna. Ylilääkäri Hannu Päivän mukaan alaikäistä ei olisi pitänyt passittaa kotiin keskellä yötä.

Auton avain-kauko-ohjain.

Auton sähköinen lukitus temppuilee herkästi – vauva jäi yksin autoon

Auton sähköinen lukitusjärjestelmä voi mennä erityisesti talvella epäkuntoon ikävin seurauksin. Auto saattaa lukita kuljettajan ulkopuolelle, kun avaimet ovat jo sisällä autossa. Etelä-Karjalan Radion kuuntelijoiden tarinoista selviää, että moni autoilija on jäänyt tekniikan ulos lukitsemaksi.

Auton avaimia korissa.

Uudenaikaisen auton avaimen hukkaaminen tulee kalliiksi

Auton avaimen katoaminen aiheuttaa auton omistajalle yleensä harmaita hiuksia ja turhaa sähläystä. Nykyään tohelointi käy autoilijalle myös kalliiksi, sillä uusien autojen avainten hinnat vaihtelevat sadasta eurosta useisiin satoihin euroihin.

Avain maassa

Miksi avaimen hukkaaminen maksaa SATO:lla 320 euroa?

Kaksi vuokralaista otti toisistaan tietämättä yhteyttä. He ihmettelivät, kuinka asuntosijoitusyhtiö SATO voi periä kadonneesta avaimesta 320 euroa. SATO perii lukon sarjoitusmaksun, jos yksikin avain on hukassa asunnosta pois muuttaessa. Uutta avainta ei voi itse hankkia kadonneen tilalle, vaikka avainmallin patenttisuoja olisi loppunut.

Abloy Exec-avain kuvassa vasemmalla.

Stranger danger: Keys to private apartments regularly go missing

Apartment building superintendents are plagued by uncertainty when it comes to keys to private homes. People moving out of flats are required to return all copies of their keys to their old homes, but the policy is extremely hard to enforce in practice, according to an association of superintendents.

Abloy Exec-avain kuvassa vasemmalla.

Tuntemattomalla voi olla avain asuntoosi

Isännöitsijöitä vaivaa epävarmuus asuntojen avainten kohtalosta. Kun avaimista poistuivat suojaukset, eivät taloyhtiöt enää saaneet tietoonsa, kuinka monta vara-avainta asuntoihin on teetetty. Isännöitsijä ei voikaan enää taata, että uusi asukas saa kaikki asunnon avaimet itselleen.

Milloin saa periä laskutuslisää?

Kuningaskuluttajan katsoja ihmettelee avaimiaan unohtelevilta perittäviä ovenavausmaksuja. Ovenavausmaksun voi nykyisin maksaa kortilla. Jos valitsee kortilla maksamisen sijaan kotiinlähetettävän laskun, siitä voidaan periä laskutuslisää jopa 15 euroa.

Ambulanssimiesitö pääsee sisään matkapuhelimeen asennetulla sovelluksella ja käyttäjäkoodilla.

Kotihoitaja avaa oven vanhuksen kotiin kännykällä

Lahdessa jo lähes kaikilla kotihoidossa olevilla ikäihmisillä on ovissaan sähköisesti toimivat lukot. Kotona käyvän hoitajan ei tarvitse kantaa avainnippua mukanaan eikä asiakas joudu teettämään avaimia hoitajille.

Ambulanssimiesitö pääsee sisään matkapuhelimeen asennetulla sovelluksella ja käyttäjäkoodilla.

Sähköinen ovenavausjärjestelmä lisää turvallisuutta kotihoidossa

Kotihoidon työntekijät Kuopiossa pääsevät eroon valtavista avainnipuistaan syksyllä. Uusi kännykällä toimiva ovenavausjärjestelmä parantaa turvallisuutta.

Viisi tyttöä animehahmoiksi pukeutuneena

Janina tienaa taiteellaan avaimenperiä

Leikkauspöytä on Janinan tunteiden tulkki. Hän nappasi tänään Anime Music Video Awards draama -sarjan ykkössijan ja sai palkintokaappiinsa taas uuden avaimenperän.

Austin A40 -henkilöauton vanhanmallinen ovenkahva.

Avain jäi autoon, ovet menivät lukkoon – älä ainakaan riko pienintä ikkunaa

Kun auton ovet naksahtavat lukkoon ja avain jää kulkupeliin sisälle, on hyville neuvoille käyttöä. Lukkoseppä tuntee kaikenkirjavat tarinat siitä, kuinka pinteestä on päästy. Myös pelastuslaitokselta löytyy kinkkiseen tilanteeseen niksejä ja apua.

Mikko Tuomikoski

Näkökulma: Kännykkä, avaimet, lompakko – paniikki iskee, jos jokin näistä katoaa

Syke nousee ja tuskanhiki alkaa virrata heti, jos ei tiedä missä ovat lompakko, kännykkä ja avaimet. Toimittaja Mikko Tuomikoski tietää, että minkä tahansa näistä hukkaaminen voi tulla paitsi kalliiksi, myös sapettaa määrättömästi.

Tässäkö toimistokällien uusi kuningas: Pomon avaimet liivatteeseen

Onko pomon avainten hyytelöiminen uusi kuningasjekku?

Jarmo Peltola

Tutkija, Hollolan historian kirjoittaja: Hollolan kuntaliitospäätös ratkaiseva myös Kärkölälle ja Hämeenkoskelle

Tampereen yliopiston tutkija, FT Jarmo Peltola näkee, että Kärkölän ja Hämeenkosken on hankala lähteä uuteen kuntaan mukaan, jos Hollola kieltäytyy. Hän ei usko, että liitos olisi avain julkisen sektorin säästöihin.

Jussi Teittinen kävelee kaupunginjohtajan huoneeseen.

Heinolan uusi kaupunginjohtaja tarttui toimeen

Jussi Teittinen aloitti tänään maanantaina työssään Heinolan kaupunginjohtajana. Tuoreen kaupunginjohtajan ohjelmaan kuuluu muun muassa valtuuston juhlakokous, kun kaupunki täyttää 175 vuotta. Heinolan kaupunginjohtajan paikka on ollut viime vuosina tuulinen.

autonavain kädessä

Automerkkien avaimenperät katosivat kaupoista

Monella roikkuu autonavaimessa automerkin oma avaimenperä. Näitä avaimenperiä on yleensä voinut ostaa suutareilta, autotarvikeliikkeistä ja jopa tavarataloista. Mutta nyt avaimenperät ovat kadonneet myynnistä. Syynä ovat väärennysepäilyt.

Yle Tampereen toimittaja Mari Siltanen

Näkökulma: Itkeminen on vaikeaa

Itkevään ihmiseen ei osata suhtautua muualla kuin elokuvateatterin penkeillä ja hautajaisissa, pohtii kolumnissaan toimittaja Mari Siltanen.

Lumen peittämä auto.

Lukkoseppä teilaa autoilijoiden lukkokikat: "Ei vesipussia, lämmitettyä avainta eikä fööniä"

Kun auton lukko on jäässä ja lukkosula autossa, autoilija turvautuu usein mitä erikoisimpiin keinoihin. Lukkoseppä Veijo Kinnuselta tulee jyrkkä "ei" muun muassa sytkärillä lämmitetylle avaimelle. Samalla hän varoittaa öljyttömistä lukkosulista. Ne saattavat hänen mukaansa pahimmillaan aiheuttaa sen, että lukko avautuu millä vekottimella tahansa.

Eduskunnan istuntosali.

Leijona-kalvosinnappeja, hopeamitaleja ja avaimenperiä – Arkadianmäki laittaa kymmeniä tuhansia lahjatavaroihin

Eduskunta karsii lahjatavaramääriään ja myös niihin käytettävää rahaa.

Jorma Sirén ja suurikokoinen avain sekä lukkopesä.

Turvattomuus maailmalla tuo töitä Abloylle

Abloyn Joensuun tehtaan tulevaisuus näyttää valoisalta. Kun turvattomuus maailmalla lisääntyy, lukot käyvät kaupaksi. Esteettömyyden ja paloturvallisuuden parantaminen taas lisää ovien avaus- ja sulkemislaitteiden kysyntää.

Kotivaimet

Uusavuttomuus näkyy uskomattomissa esimerkeissä: Kipinöiviä silitysrautoja, uuni kiukaana ja kotiavaimet ovimaton alla

Sähkölaitteita käytetään mitä kekseliäimmin tavoin, pyykit kannetaan kuivumaan saunaan ja avainnippuun laitetaan oma nimi sekä kotiosoite. Vakuutusyhtiöissä törmätään uskomattomilta kuulostaviin, mutta tosiin tarinoihin arjen hyväuskoisuudesta ja uusavuttomuudesta.

Heinolan sairaalassa vaihtoon 700 oven lukkoa

Heinolan sairaalan ja samassa kiinteistössä toimivan terveyskeskuksen kaikki lukot menevät vaihtoon. Syynä on erilaisten avainten määrä sekä palauttamatta jääneet avaimet.

Iltapäiväkerholaisia ja ohjaaja.

"Mä saisin kotiavaimen, jos ei iippaa olis" - iltapäiväkerho on koulun ja kodin välitila

Iso osa eka- ja tokaluokkalaisista menee koulun jälkeen muutamaksi tunniksi iltapäiväkerhoon hoitoon. Iltapäiväkerho, tai tuttavallisemmin iippa tai iltis, on hyvä apu, jos vanhemmat ovat töissä ja lapsi joutuisi olemaan yksin useita tunteja koulun jälkeen.

Abloyn Exec-avaimia.

Lukkosepät pääsevät tekemään suosittua Abloy-avainta vasta loppuvuodesta

Exec-avaimen patenttisuoja loppui jo keväällä. Lukkosepät eivät ole vieläkään päässeet tekemään avaimia.

Kyynärsauva ja avainnippu tappelupukareiden aseina Lahdessa

Mies ja nainen ottivat yhteen keskustan puistossa. Nujakkaan osallistui myös toinen mies.

Auton keskuslukituksen kaukosäädin

Älä luota liikaa auton kaukosäädinlukitukseen

Vaikka autojen lukituksen turvallisuus paranee, niin varkaat pystyvät ilmeisen helpolla varastamaan tällaisen auton - ainakin Itä-Euroopassa.

Auto lumen peitossa ja taustalla auto lumipyryssä.

Kosteus voi sekoittaa auton automaattilukituksen

Auton lukkoon kertynyt kosteus saattaa talvella aiheuttaa varsin ikävän tilanteen: ovi voi mennä itsellään ja omia aikojaan lukkoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle