Uusimmat artikkelit
Tämä tyrnicurdilla ja italialaisella marengilla täytetty piirakka on täydellinen yhdistelmä hapanta ja makeaa
Tyrni on Suomen ravintorikkain marja.
Jämäjuustoista ja -leikkeleistä tai nuutuneista vihanneksista syntyy kokonaisia aterioita, kun otat käyttöön ruoka-ammattilaisen vinkit
Jääkaapissa ei taaskaan mitään järkevää syötävää. Vai olisiko sittenkin? Miksi toisilla on taito loihtia maukasta ruokaa lähes tyhjästä; vaatiiko se jotain supervoimia vai voisiko tätäkin oppia?
Itse tehtyyn marjamarmeladiin tarvitaan vaaka ja lämpömittari – vaivanpalkaksi saa juhlavia makeisia
Kokeile puolukkaa, tyrniä tai lakkaa ja niiden yhdistelmiä.
Naurettavan helppo, halpa ja hyvä – omenaa ja selleriä sisältävä waldorfinsalaatti toimii myös katkarapusalaatin kasvisversiona
Tarjoile salaatti mausteisen kuminaleivän kera.
Syö vähemmän mutta parempaa lihaa – 70-luvun lankkupihvi tekee comebackin kasvispainotteisena versiona
Tarjoile puhtaita makuja ja silmänruokaa.
Järjestä grillijuhlat välimerellisellä teemalla – näin valmistat ruokaa isolle porukalle
Pihlajanmarjakaprikset ja pohjoismaiset oliivit yllättävät.
Näin hyödynnät raa’at luumut – säilöttyinä niistä tulee pohjoismaisia oliiveja
Astetta erikoisempaa säilöntää.
Mihin happamia pihlajanmarjoja voi käyttää? Kerää sato talteen ja tee pohjoismaisia kapriksia
Mukavan hapan ja suolainen säilyke, joka sopii moneen.
Edullista kotimaista kukkakaalia on nyt tarjolla runsaasti, näin teet siitä herkullista ruokaa
Juuri nyt valtavat määrät kukkakaalia uhkaa mädäntyä pelloille ja mennä hukkaan. Auta viljelijää ja syö kukkakaalia jo tänään. Voit käyttää kukkakaalia pizzapohjassa, raasteena riisin sijaan tai happamassa salaatissa.
Marinoitu kukkakali on herkullinen salaatin aines – tässä raikkaasti sitruunamarinoituna kera omenakastikkeen
Helppotekoista ja edullista arkiruokaa.
Pane syksyn omenat purkkiin – väkevän makea omenachutney säilyy kuukausia jääkaapissa
Chutney sopii monien liharuokien lisukkeeksi.
Villipuurokilpailulla haetaan uusia käyttötarkoituksia ja reseptejä puurolle
Luonnontuotteisiin yhdistettynä puurosta saa maukasta, terveellistä, helppoa ja edullista perusruokaa. Sen voi valmistaa monella tavalla ja kilpailussa haetaan puuroon liittyviä uusia ideoita.
“Ällöä”, ajatteli Markus Virtanen, kun näki ensi kerran perinteistä juhannusjuustoa – nyt hän on yksi perinteen ylläpitäjistä
Oululaisisä antaa jälkiruuan porista kattilassa jopa kahdeksan tuntia. Se takaa tiiviin koostumuksen, punaisenruskean värin ja makean maun.
Testaa, millainen kulinaristi olet – tiedätkö mikä on bellini ja vichyssoise?
Montako pistettä sait?
Yksinkertainen peruna- ja purjokeitto, vichyssoise, on kesän parasta kotiruokaa
Se on raikas ja lempeä ja yhtä hyvä kylmänä kuin kuumanakin.
Miten aiot juhlia äitiä tai isoäitiä? Täältä löydät äitienpäiväideat kukista, ruuista ja juomista
Äitienpäivä on tänä vuonna 14. toukokuuta.
Etkö pidä ruotoisista kaloista? Tee wallenbergin kalapihvejä hauesta, särjestä tai lahnasta
Tehosekoittimella surautat juhlavan ruoan hetkessä.
Heitä hyvästit epäonnistuneille munakokkeleille – tällä yksinkertaisella niksillä saat samettisen pehmeän kokkelin, joka pysyy hyvänä tunteja
Kokeile myös mausteisia paholaisen munia.
Yksinkertaista ruokaa näyttävässä paketissa – kokeile uunimunia juhlavaksi aamiais- tai brunssiruoaksi
Kananmuna saa täyteläisen koostumuksen uunissa paistettuna.
Loihdi puurontähteistä täyttäviä lettuja – paistamisen ohessa voit keitellä lisukkeeksi kuuman kinuskikastikkeen
Voit käyttää taikinaan mitä tahansa puuroa.
Voiko valkokaalista tehdä pastaa? Ei, mutta tämä yksinkertainen ruokalaji ajaa saman asian – se on helppotekoista ja edullista arkiruokaa
Kokeile valkokaalipastaa happamalla kastikkeella.
Hengaillaan finaalin kunniaksi loihdittiin mahtava eteläafrikkalainen menu! - Näin teet herkut myös kotikeittiössä!
Kauden päätöksen kunniaksi keittiömestarimme Kozeen Shiwan on loihtinut kokonaisen kolmiosaisen menun paikalliseen eteläafrikkalaiseen tapaan.
Nyt täytetään piirakkaa lihalla! - Katso Kozeenin ohjeet lihapiirakan tekoon.
Lihapiirakkaa tuunattiin ja maustettiin Kozeenin tyyliin Hengaillaan semifinaalissa.
Haluatko tarjota kasvisruokaa, joka maistuu myös lihansyöjälle – tee voissa haudutettua juuriselleriä perinteisen hollandaisen kera
Oskar Mendelin tarjoaa lempikasvistaan.
Muutamalla kikalla muutat yksinkertaisen munavoileivän oikeaksi luksusleiväksi – siitä tulee juhlava ja pääsiäiseen sopiva lounas
Tarjoa mielellään kasviscappuccinon kanssa.
Haluatko tehdä pitkän kypsymisajan vaativaa ruokaa vain 30 minuutissa? Painekattilalla valmistat murean osso bucon vieraiden odottaessa
Raikkaan gremolatan kera ateria on täydellinen.
Onko kinkkuleikkele sinusta liian kallista – itse keitetty voileipäkinkku on mehevämpää, maukkaampaa ja paljon edullisempaa
Juurekset ja mausteet antavat kinkulle hyvän maun.
Kanada! Tiesivät kilpailijat ja sen kunniaksi maisteltiin pekonijäätelöä - Katso täältä miten teet talven parhaan jäätelöannoksen kotona!
Neljännessä Hengaillaan alkuerässä matkattiin kohti Kandan Vancouveria ja tietysti silloin piti puhua pekonista. Sen kunniaksi Kozeen Shiwan yllätti kaikki loihtimalla pekonisen jäätelöannoksen.
Mehevät kotitekoiset kanelipullat – näin teet kahvilatasoisia pullia ilman maitoa ja munaa
Omenaraaste antaa pullille nekkumaisen maun.
Näin luot televisiosta tutun taivaallisen makusamban kotiisi Kozeenin ohjeilla!
Kolmannen jaksossa matkattiin makumatkalle Brasilian suunnalle ja herkkujahan sieltä löytyy! Katso jakson ruokareseptit täältä.
Tekisikö mielesi jotain syntisen hyvää? Sticky date cake on häpeämättömän ylellinen kahvikakku
Isoäidin kuivakakku, versio 3.0 – tämä on kostea.
Resepti kanansiipiin Gangnam Style - Näin teet TV:stä tutun annoksen kotona
Hengailaan toisessa jaksossa tehtiin Jamie Oliverin luomalla reseptilla kanansiipiä Gangnamin tyyliin pienellä Kozeen twistillä.
Haluatko syödä enemmän edullista kotimaista perunaa? Tee kroppkakor-pyöryköitä, perunaruokien aatelia, ja tarjoa ne kolmella eri täytteellä
Kroppkakor-perunapyörykät ovat Ruotsin lahja kotiruoalle.
Kokeile punajuurihummusta kuminan ja savustetun chilin kera – väri ja maku yllättävät
Tosi hyvä lisuke sekä lihalle että kasvisruoille.
Näin teet perinteiset Mozartin kuulat helposti kotona!
Ensimmäisen Hengaillaan lähetyksen ruokaosiossa matkattiin Salzburgiin ja Itävaltaan valmistamaan perinteistä paikallista herkkua.
Kirpeä lemon curd ilman maitotuotteita – täydellinen lisuke kuohkeaan pavlovaan
Lemon curd sopii myös levitteeksi.
Pidätkö ruoista, joista riittää koko viikoksi? Kokeile baeckeoffea, liha-perunalaatikon ranskalaista muunnelmaa, joka valmistuu melkein itsestään
Pataruoka, jossa maistuvat valkoviini ja kasvikset.
Tässä ovat teidän parhaat silakkareseptinne jouluksi – valitsimme Strömsössä viisi suosikkia
Ehkä jotain sinun joulupöytääsi tänä vuonna.
Haluatko maukasta silmänruokaa joulupöytään? Silloin silakat boquerones on erinomainen vaihtoehto
Espanjalainen värikäs tapasklassikko silakoilla
Sinappisilakka, josta tuli sukuperinne – sitä on ollut joulupöydässä 50 vuotta
Ei tule joulua ilman sinappisilakkaa.
Pikkelöidyt kasvikset sienten kera on edullinen ja ylellinen lisuke – yksinkertainen 1-2-3-liemi säilyttää sekä rapeuden että värin
Säilömisen ei tarvitse olla erityisen hankalaa.
Hyödynnä possusta muutakin kuin vain pekoni ja kinkku – upeasta maksasta sukeutuu melko vaivattomasti levitettävä pasteija
Opi tekemään perinteistä maksapasteijaa.
Talven jähmettämä sielu lämpiää auringonkeltaisella cornbreadilla – jalapeno antaa poltetta tässä kakun ja leivän välimuodossa
Neljä jalapenoa ja loraus marsalaviiniä maun takeena.
Leivo rapeita ja mausteisia marenkeja ilman kananmunia – käytä sen sijaan kikherneiden lientä
Joulumarengit – ilman kananmunaa
Nämä ovat ruokareseptien suosikit – hintatietoisuus ja konstailemattomuus näkyvät tämän hetken suosituimmissa ruokaohjeissa
Katso, mitä löytyy tämän syksyn reseptisuosikeista ja miten eri elämänvaiheissa olevien ihmisten hakemat ruokaohjeet eroavat.
Onko sinun vaikea syödä päivittäin riittävästi kasviksia? Tee jättiannos värikästä ja juhlavaa arkisalaattia, joka säilyy useita viikkoja
Värikkäät kasvikset kuuluvat jokaiseen ateriaan.