Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teollisuuden kuljetinketjuja kulkee linjastolla Lapua-ketjujen tuotantotiloissa.

Eteläpohjalaiset yritykset pärjäävät vielä melko hyvin sodan vaikutuksista huolimatta

Ensin koronapandemia ja sitten sota Ukrainassa ovat tuoneet ikäviä ilmiöitä kansainväliselle kaupalle. Kustannus- ja saatavuuskriisin lisäksi yrityksiä painaa työvoimapula.

Kouvolan RR-terminaalin työmaa-alue Kouvolan Teholassa.

Suomen junaliikenteen risteykseen rakennetaan 40 miljoonan euron terminaalia, jolta lähti idea alta – kysyimme, mitä sille pitäisi tehdä

Kouvolan rautatie- ja maantieterminaali otetaan käyttöön ensi vuonna. Pohja toiminnalle on rakennettava uudelleen Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Kuorma-auto Hessundin sillalla Paraisilla.

Mikkelin Tuskuun kaavaillaan teollisuushallien rypästä – myös kolmas terminaalihalli suunnitteilla

Kaupunki aloittaa ensimmäisen teollisuushallin rakentamisen Tuskuun huhtikuussa.

Grafiikka näyttää taloudellisen globalisaatioindeksin kehityksen vuosina 1970-2019. Tuotanto- ja logistiikkaketjut levittäytyivät vauhdilla eri puolille maailmaa etenkin 1990-luvulla. Finanssikriisin jälkeen taloudellinen globalisoituminen alkoi hidastua.

Sota teki globalisaatiosta lopun, tunnettu yritysjohtaja julisti – asiantuntijat kumoavat tulkinnan, vaikka sota jättää jälkensä maailmantalouteen

Yhdysvaltalainen toimitusjohtaja Larry Fink arvioi, että Venäjän hyökkäyssota on laittanut lopun globalisaatiolle. Asiantuntijoiden mukaan sota muuttaa globalisaatiota, mutta päätepiste se ei ole.

Tuomi Logistiikka Oy:n varasto Tampereella.

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan logistiikkayhtiöt yhdistyvät kesällä

Yhdistymisessä Kanta Logistiikka käytännössä sulautuu Tuomi Logistiikkaan. Kanta Logistiikan koko henkilöstö siirtyy osaksi Tuomi Logistiikan henkilöstöä.

Helga-laivaa kuormataan puilla Joensuun satamassa.

Joensuun syväsataman kehittäminen alkaa – myös Heinäveden satamaa uudistetaan

Syväsataman toivotaan jatkossa palvelevan teollisuutta paremmin. Heinävedellä painopiste on enemmän matkailijoissa.

Rekka parkissa. Rekan led-valot loistavat pimeässä.

Vaikeuksissa olleelle kuljetusalalle tulossa 75 miljoonan euron tuki – jakeluvelvoitetta ei pienennetä

Kuljetusyritykset voivat saada tukea alkuvuonna kohonneisiin kustannuksiin. Alan etujärjestö pitää toimia riittämättöminä.

Paul Teeriniemi työskentelee AD-varaosamaailmassa Kajaanissa.

Paul Teeriniemen lopetuspäätös tuli oikeaan aikaan: polttoaineen hinta tuplaantui yritystoiminnan alkuun verrattuna

Osa kuljetusyrittäjistä on laittanut kalustoaan seisomaan. Lääkkeeksi tilanteeseen ehdotetaan biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen poistoa, mikä alentaisi dieselin hintaa arviolta 30 senttiä litralta. 

Kaivinkone Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalin työmaa-alueella.

Idän junille rakennetaan yli 40 miljoonan euron jättiterminaalia Kouvolaan – kukaan ei tiedä, onko sille enää käyttöä Venäjän hyökättyä Ukrainaan

Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalin tulevaisuus näyttää vaikealta. Kaupunki haluaa uskoa, että kriisissä on mahdollisuus.

Tankkauspisteen näyttö jossa näkyy että 60,80 litraa dieseliä maksoi 144,64 euroa.

Kansalaiset penäävät poliitikkojen reagointia polttoainekustannuksiin – etujärjestön mukaan monen kuljetusyrittäjän toiminta on jo kannattamatonta

Vastauksena polttoainehintojen nopeaan nousuun esitetään jakeluvelvoitteen keskeytystä ja kevyempää verotusta ammattiautoilijoille.

Pipopäinen ja huomiotakkiin pukeutunut mies polttoainepumpun luona tarttumassa polttoainepistooliin.

Polttoaineen hinnan huima nousu pistää kuljetusyritykset ahtaalle, koko laskua ei voida sälyttää asiakkaalle – SKAL ry: "Ilmaiseksi tässä ajetaan"

Kuljetus- ja logistiikka-alan etujärjestön SKAL ry:n tuoreen kyselyn mukaan yrittäjistä osa on laittanut kalustoa seisomaan. Lomautuksiakin on tehty. Kuljetusliikkeissä toivotaan nopeita ratkaisuja.

Ilmakuva logistiikkakeskuksesta

Etra suunnittelee logistiikkakeskuksensa laajentamista Hämeenlinnan Moreenin alueella

Moreenin alueella moottoritien varressa on jo entuudestaan Etra Oy:n noin 30 000 neliön logistiikkakeskus. Nyt suunnittelupöydällä on noin 10 000 neliön laajennus.

Tampereen Naistenlahden voimalatyömaa maaliskuussa 2022. Kuva otettu sillalta.

Tampereen Sähkölaitos: Emme käytä venäläistä haketta

Puun tuonnin katkeaminen ei jätä Tampereen kaukolämmön tuotantoa pulaan, mutta sadekesää ei nyt kaivata.

Katastrofiapuyksikkö

SPR lähettää Tampereelta toimiston ja työntekijöitä organisoimaan Ukrainan sodan avustuksia

Kansainvälinen Punainen Risti tarvitsee lisää työntekijöitä eri puolilta maailmaa tulevan hätäavun koordinoimiseksi. Tampereen Kalkusta lähtee maanantaina iltapäivällä matkaan katastrofivalmiusyksikkö.

Mantsinen valmistaa raskaita nostureita Liperissä.

Mantsinen keskeyttänyt viennin Venäjälle

Materiaalinkäsittelykoneita valmistava ja logistiikkapalveluita tarjoava liperiläinen Mantsinen Group on aloittanut tytäryrityksiään koskevan pakoteselvityksen.

Oululainen rekkakuski Osmo Helander tankkaamassa Neste Tupasvillalla Keminmaassa

Työmatkakulujen vähennykset auttavat Lapissa vain harvoja – syrjäkylillä ihmiset karsivat jo kauppareissujakin

Työmatkakulujen vähennyksen nostoa tervehditään pitkien välimatkojen Lapissa ilolla. Vähennyksen nosto auttaa kuitenkin vain työssäkäyviä, ja heistäkin vain osaa.

Liikennettä moottoritiellä Tampereen Lahdesjärvellä.

Posti suunnittelee sadan miljoonan euron investointia – suurinvestointi kiinnostaa laajasti Hämeessä

Posti kertoi torstaina julkisuuteen, että se suunnittelee yli 100 miljoonan euron investointia uuteen logistiikkakeskukseen Etelä-Suomessa. Päätös keskuksen mahdollisesta rakentamisesta tehdään 2022–2023.

Ihmisiä DSV Solutionsin varastohallissa Hämeenlinnassa

Isot kalat uivat Hämeenlinnan verkkoon – globaali logistiikkafirma täyttää puolentoista hehtaarin hallin

Kansainvälinen logistiikkayritys DSV Solutions Oy siirtää varastoliiketoimintansa Nansolta neljä vuotta sitten vapautuneisiin tiloihin Moreenin alueelle. Moreenin moottoritieliittymälle on jo saatu suunnittelurahaa.

Koronaviruksen pikatestipalikka, jossa negatiivinen tulos.

Pirkanmaan kouluihin ei tule ainakaan vielä koronatestipakkauksia – valtakunnalliset ohjeet tarvitaan ensin

Hallituksen koronatyöryhmä esitti tammikuun alkupuolella, että koululaisille jaettaisiin kaksi kotitestiä viikossa henkeä kohti. Epidemia on kuitenkin alkanut osoittaa laimentumisen merkkejä.

jussi pesonen upm

UPM:n Jussi Pesonen jyrkkänä: Lakkoilmoitukset ajoivat suurinvestointia Rotterdamiin Kotkan sijasta

Paperiliiton lakko ei ollut ainoa syy, joka ratkaisi miljardisijoituksen kohtalon Kotkan tappioksi. Lakko johtaa kipeisiin säästöihin Suomessa, sanoo UPM:n Jussi Pesonen.

satamanosturi kuljettamassa konttia,taustalla synkät sadepilvet

Suomeen rakennetaan Euroopan ensimmäinen satamien turvapuisto – sinne voi nousta vaikka konttikaupunki

Kotkan Kantasatamaan nouseva turvapuisto on paikka, jossa viranomaiset, opiskelijat ja satamien työntekijät voivat harjoitella mahdollisten vaaratilanteiden varalle. Tavallisesti suljetuille satama-alueille ei ole pääsyä.

Kari Julkunen nostaa tukkeja rekkansa kyytiin

1,8 miljardia kilometriä vuodessa – tavaraliikenne aiheuttaa kymmenen prosenttia Suomen päästöistä, ja neljäsosa ajoista tehdään ilman kuormaa

Suomessa raskas tieliikenne on merkittävä kasvihuonekaasujen lähde. Ratkaisuja asian muuttamiseen olisi: vastuu on pitkälti yrityksillä, joille tarjolla olisi vähemmän päästöjä ja lisää säästöjä.

Ihmisiä kaupassa

Pyöriikö Suomi, jos omikron kaataa joukoittain väkeä sairasvuoteelle? Näin ruokakaupat, pelastuslaitokset ja jätehuolto varautuvat

Koronaepidemia leviää nyt ennätystahtiin, ja se näkyy myös arkea pyörittävillä aloilla. Ruokakaupassa, pelastuslaitoksella ja jätehuollossa laajoihin sairastumisaaltoihin on varauduttu.

Mies seisoo Postin lajittelukeskuksessa ja katsoo kameraan.

Seinäjoella lajitellaan nyt parhaina päivinä 40 000 pakettia – joulusesonki kiihdyttää entisestään korona-ajan Postille tuomaa ikuista joulua

Joulunalusviikoilla lajittelukeskuksen läpi kulkee lähes kaksinkertainen määrä paketteja normaaliviikkoihin verrattuna.

Sami Ylämurto.

Sami Ylämurron elämä mullistui täysin vuorikiipeilyonnettomuudesta – kiipeilypari oli lähes varma menehtymisestä, poliisitkin varautuivat pahimpaan

"Haluan nähdä elämäni uutena mahdollisuutena. Olen onnellinen ollessani elossa ja omilla jaloillani."

Kartta tontin sijainnista Ruskon eteläisessä osassa

Kesko rakentaa Tampereen Ruskoon uuden logistiikkaterminaalin – tontin hinta yli miljoona euroa

Keskolla on tällä hetkellä jo terminaali keskemmällä Ruskoa, mutta se on käynyt ahtaaksi, eikä tilaa laajentamiselle ole. Tavoite on, että uusi terminaali olisi valmis vuoden 2023 keväällä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

NRC Groupin terminaalissa syttyi tulipalo Tampereen Viinikassa – Palomestari: "automaattinen paloilmoitin pelasti miljoonavahingoilta"

Ilman automaattista paloilmoitinta varastoterminaalin palosta olisi voinut tulla suurpalo.

Iso tavarajuna lähdössä matkaan ratapihalla.

Joululahjat ja muut verkkotilaukset seisovat nyt Keski-Euroopan rautateillä – pian raideruuhkaa puretaan tuomalla konttijunia Suomen satamiin

Meriliikenteen paheneva konttipula on johtanut myös Aasian ja Keski-Euroopan välisen junaliikenteen ruuhkautumiseen. Kiinalaiset rautatieoperaattorit haluavat tuoda Keski-Eurooppaan tarkoitettuja lasteja Suomenlahden satamiin.

Inderes-konsernin pääanalyytikko Antti Viljakainen, Helsinki, 15.10.2021.

Alkavalla tuloskaudella jyvät alkavat erottua akanoista – analyytikot kertovat, mihin piensijoittajan kannattaa nyt kiinnittää huomiota

Pörssiyhtiöiltä odotetaan vahvoja tuloksia, vaikka kasvu hidastuukin alkuvuodesta. Kustannusten nousu ja toimitusketjujen ongelmat voivat nyt repiä aiempaa selkeämpiä eroja yhtiöiden välille, ja siksi tuloskaudesta odotetaan jännittävää.

Kärppäläntien ja Kärppälänraitin risteys.

Sastamala irtisanoo koulukyytisopimukset Tuomi Logistiikan kanssa – päätös tuli yhtiölle täytenä yllätyksenä

Ratkaisun teki keskiviikkona sivistyslautakunta. Sastamalassa on oltu tyytymättömiä Tuomi Logistiikan hallinnoimiin koulukyytijärjestelyihin.

aittakallion ateljee

Nurmijärven kunta haluaa lisää teollisuustontteja, ja se sai taiteilijapariskunnan suremaan maaseutumiljöön tuhoutumista: "Tämä tuntuu painajaiselta"

Nurmijärven kunta on hankkinut kaava-alueen maa-alueita 1980-luvulta lähtien. Suunnitellulla Sudenkallion teollisuusalueella on enää kolme yksityistä kiinteistöä ja Vantaan seurakuntayhtymän maita.

Ett fartyg med kontainrar

Pandemia lyhensi logistiikkaketjuja: Tuotantoa lähemmäs markkinoita, kontteihin mikrosiruja pallogrillien sijasta

Kansainvälinen kuljetusteollisuus näyttää selviytyvän pandemian aiheuttamista ongelmista ennakoitua paremmin. Myös yritykset ovat sopeutuneet, tilaa vieviä hyödykkeitä valmistetaan lähempänä asiakkaita.

Huoltoa odottavan polkupyörän keskiö

Pyörähuollot siirtyvät pahimmillaan ensi vuoteen – ketjuista, rattaista ja vivuista on huutava pula myös Mikkelissä

Koronapandemia on vaikuttanut myös monen pyöräilijän arkeen, kun kulkuvälineeseen ei ole saatavilla varaosia. Syksyiset pyrähuollot on joudettu siirtämään hamaan tulevaisuuteen myös Etelä-Savossa.

Salkkumies

Työntekijän epäillään välittäneen entisen työnantajansa liikesalaisuuksia kilpailijan käyttöön Turussa

Salaista tietoa hyödynnettiin muun muassa tarjouspyynnöissä. Lisäksi kilpailijasta välitettiin asiakkaille harhaanjohtavaa tietoa.

Roveksen kyltti teollisuusalueella Seinäjoella.

Elintarvikeosaamisen kehittäminen jatkuu Seinäjoella: uusi Ruokatalo on 20 miljoonan euron hanke ja yrityksille "täysin uudenlainen" tapa toimia

Seinäjolle suunnitellaan uutta elintarvikekeskittymää. Into Seinäjoki julkisti suunnitelmat tänään maanantaina. Ruokatalon pitäisi valmistua Rovekseen 2023 ja luoda 200 työpaikkaa. Elintarvikekehittäminen edellyttää myös massiivista raidelogistiikan kehittämistä.

pelto, jolle akkutehdas on tulossa

Pohjanmaan maakuntajohtaja: Akkuteollisuuden vaikutukset isoja koko alueelle

Vaikutukset näkyvät niin työvoiman tarpeessa kuin liikenteessäkin.

Postin palvelupiste K-Marketissa Kuopiossa

Kuopion keskustan postikonttori sulki ovensa, avaa kaupan tiloissa maanantaina

Maanantaista alkaen keskustan Posti sijaitsee Ajurinkadulla sijaitsevassa marketissa.

Postin auto Helsingin keskustassa.

Posti's profits up thanks to online shopping

As package deliveries continued to grow, the volume of letters Posti processed shrank.

Kuvassa auto- ja logistiikka-alan lehtori Jussi Männistö (Kpedu) ja Isokylän koulun rehtori Timo Hautala

Logistiikka-alan opiskelijat turvaavat koulutietä Kokkolassa – rehtori kannustaa autoilijoita tarkkaavaisuuteen

Pienen koululaisen tarkkaavaisuus ei aina riitä huomaamaan liikenteen vaaranpaikkoja. Muun muassa tästä syystä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston logistiikka-alan opiskelijat auttavat koulujen alkaessa suojatien ylityksissä Isokylän ja Hollihaan kouluilla.

Vähälä Logistics myytiin DB Schenkerille.

Oululainen Vähälä Yhtiöt on myyty saksalaiselle kuljetusalan suuryritys DB Schenkerille

Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten ja Saksan valtion hyväksyntää.

Kuorma-auton kuljettaja Joona Lyytikäinen jakaa paketteja pakettiautomaattiin.

Hauhon postipulmat jatkuvat – kun pakettiautomaatti on täynnä, pitää suunnata matkojen päähän kantakaupunkiin

Pakettiliikenteen voimakas kasvu on merkinnyt sitä, että asiakkaalle paketin noutomatka voi venyä kymmeniin kilometreihin. Posti on etsinyt ratkaisua, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Kuvassa Centrian kyltti

Centrian Likiruoka tuo lähiruuan kotiovelle – Keski-Pohjanmaan lisäksi tänä vuonna paketit kulkevat myös Lapissa

Likiruuan idea ja sähköinen alusta ovat sama kuin edellisessä 2018 käynnistyneessä Vaste-hankkeessa. Asiakas tilaa tuotteen yritykseltä ja toimitus menee sähköiselle alustalle, josta asiakas saa valita itse toimittajan.

Westenergy i Korsholm.

Westenergy rakennuttaa uuden Mustasaaren Lintuvuorentiehen yhdistyvän tieliittymän jäte-energialaitokselle

Uuden tieliittymän lisäksi Westenergy rakennuttaa uuden jätteen välivarastointiratkaisun. Uudessa välivarastossa varastoidaan energiana hyödynnettävää jätettä pääsääntöisesti laitoksen vuosihuoltojen ja mahdollisten häiriötilanteiden aikana.

Tyhjähkö Aleksanterinkatu Helsingissä aikaisin aamulla.

Suomi houkuttelee naapurimaita vähemmän ulkomaisia sijoituksia – OECD kehottaa Suomea säätelyn purkuun

OECD listaa raportissaan toimia, joilla kehitystä voidaan kääntää ja parantaa jo markkinoilla olevien yritysten toimintaa. Talousjärjestön mukaan keskeinen keino siihen on sääntelyn keventäminen ja kilpailuesteiden purku useilla aloilla.

Läheltä

Nurmijärvellä puuhataan jättivarastoa Keskolle

Nurmijärvellä on ryhdytty valmistelemaan asemakaavamuutosta, joka mahdollistaa Keskon uuden logistiikkakeskuksen rakentamisen.

suomen pisin silta

Unelma Merenkurkun sillasta muuttui visiosta konkreettisiksi laskelmiksi, jotka on tarkoitus nyt selvittää

Merenkurkun neuvosto on saanut EU:n aluekehitysrahastolta rahoitusta kahteen hankkeeseen, jotka liittyvät Merenkurkun alueen liikenteen kasvuun. Toinen hanke selvittää siltaan tehtyjä laskelmia.

Nurminen Logisticsin Japanin junaa lastataan

First freight train from Finland to Japan for 30 years departs from Helsinki

The 10,000 kilometre route runs from Helsinki to the Russian city of Vostochny and from there by sea to Yokohama.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle