Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liinoissa roikkuminen rentouttaa niskaa ja selkää – välineet tuovat joogaan uuden ulottuvuuden

Ilmajoogassa liina tuo syvyyttää venytyksiin, putkityynyn avulla avataan rintakehää.

Kuusi vinkkiä hyvään uneen: Näin selviät valoisista kesäöistä

Hektinen elämä, kesän valoisuus ja epäsäännöllinen elämänrytmi saattavat aiheuttaa uniongelmia. Kokeile joogaopettajan ja lääkärin vinkkejä parempaan unensaantiin.

Petri Räisänen on astangajoogan ikoni

Petri Räisänen yhdistää astangajoogaan kansanparannusta.

Unohda kiire: Neljä vinkkiä juhannusstressin voittamiseen

Juhannus on yksi kesän odotetuimmista juhlista. Se on monelle myös melkoinen hermojen koettelemus. Kauppakassit raahataan ruuhkaisesta kaupasta, lapset kiukuttelevat takapenkillä, miehet saunovat liian pitkään ja grillatessakin kastuu. Mikä avuksi?

"Sen tuntee miten stressistä pääsee hyvin irti" – Joogaa voi harrastaa kuka tahansa

Joogaa on monenlaista. Mielenrauhaa tuova matalan kynnyksen jooga ja fyysisempi astangajooga ovat molemmat löytäneet oman harrastajakuntansa.

Biljardi on liikuntaa, jooga ei

Kunnissa joudutaan liikunta-avustuksia jaettaessa ottamaan kantaa siihen, mikä laji on liikuntaa ja mikä ei. Kouvolassa ashtangajooga-yhdistys jäi ilman tukea.

Terveet elämäntavat ja itse tekeminen ovat trendejä kansalaisopistoissa

Kansalaisopistojen tarjonta on monipuolistunut ja laajentunut. Esimerkiksi Mikkelin kansalaisopistossa järjestetään vuoden aikana 900 kurssia.

Aurinkotervehdys meren äärellä on unohtumaton kokemus - katso video

Tuhannet suomalaiset suuntaavat kesällä joogaamaan puistoihin ja joogaretriitteihin luontoon. Joogakurssit ja puistojen kesätunnit ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti ympäri maata. Pelkästään Suomen joogaliiton jäsenyhdistyksiä löytyy jo yli 20 paikkakunnalta.

Joogasta tuli bisnestä, jolla on vaikea rikastua

Vielä neljäkymmentä vuotta sitten lehtien yleisönosastopalstoilla keskusteltiin, onko hindulaisuudesta ammentava jooga sovelias harrastus suomalaisille. Nyt joogasta on tullut suosittua ja yritykset markkinoivat joogapikkujouluja ja -polttareita.

Jooga rauhoittaa mielen

Jooga vaikuttaa ihmiseen fyysisen suorituksen kautta kokonaisvaltaisesti. Astangajoogan opettaja Petri Räisänen kokee tekevänsä terapiatyötä.

Julkkisten joogaguru taivuttelee nyt suomalaisia

Astangajoogaguru Manju Jois on saapunut Suomeen ensimmäistä kertaa. Useita julkkiksiakin opettanut Manju uskoo joogan tekevän ihmisistä energisempiä ja onnellisempia.

Linnoituksen Radiotalo täyttää 40 vuotta

Lappeenrannan historiallisessa Linnoituksessa sijaitseva Radiotalo otettiin käyttöön 22.3.1972. Alkujaan talo oli tasakattoinen rumilus, joka herätti pahennusta kautta maakunnan.

Kundaliinijooga on joogien suihkukone

Kundaliinijooga keksittiin tuhansia vuosia sitten, mutta paikoin Suomessa se on vasta nyt nousemassa joogaharrastajien suosioon. Joidenkin lajiin vihkiytyneiden mukaan kundaliinijooga on joogien suihkukone eli sillä saavuttaa nopeimmat tulokset.

Petri Räisänen, astangajoogan kansainvälinen supertähti

Entisestä punkbändin rumpalista tuli joogaopettaja.

Jooga saapui Hauholle 1967

Viittakiven opistossa saattoi aamun aloittaa joogaten.

Joogata voi vaikka kassajonossa

Pienikin hetki keskittymiselle ja mielen rauhoittamiselle on jo joogaa. Kokenut joogaopettaja sanoo, ettei solmuun sentään tarvitse vääntäytyä, vaan hetken hiljentyminen riittää, vaikka kaupassa ennen kassalle pääsyä.

Kuntosalien suosio kasvaa

Kari Kantola on kulkenut kuntosalilla urheiluharrastuksessa loukkaantunutta polveaan kuntouttamassa. - Nyt on kepin jo voinut jättää pois, vaikka ei polvi vielä pitkää rasitusta kestäkään.

Annamari Marttinen kirjoittaa romaaneihinsa aina jotain itse koettua

Lappeenrantalaisen kirjailijan neljäs romaani Kuu huoneessa ilmestyi tänä syksynä. Kuu huoneessa kertoo perheenäidistä, joka kiinnostuu erilaisista vaihtoehtohoidoista.