Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kouvolan ammattiopisto Edukon opiskelija huoltamassa helikopteria.

Rajavartiolaitos lahjoitti ammattikoululle vanhan helikopterinsa – tavoitteena saada koulutettua väkeä töihin

Kouvolassa voi opiskella lentokoneasentajaksi ja erikoistua helikoptereihin. Opiskelijat työllistyvät esimerkiksi Rajavartiolaitoksen tehtäviin.

Päivi Leskinen-Kilkki katsoo talojen välistä taivaalle, jossa näkyy häivähdys lentokoneen jättämää valkeaa vanaa.

Itärajalla asuva Päivi Leskinen-Kilkki tarkistaa joka aamu netistä, mitä lentokoneita hänen talonsa yllä lentää

Lentotietopalvelu Flightradar24 saattaa kuitenkin joskus sisältää virheellistä tietoa.

Sähkölentokoneyhdistyksen puheenjohtaja Janne Vasama sähkölentokoneen kanssa.

Sähkölentokoneet ovat vielä pieniä, isommat tekevät tuloaan – seurasimme kautta aikain ensimmäistä laskeutumista Turkuun

Historiallinen lento toivotettiin tervetulleeksi vesitervehdyksellä. Sähkölentokoneiden saaminen matkustajakäyttöön ilmailussa on vielä monen kehitystaipaleen takana.

Mies seisoo kunnantalon pihalla.

Valtuustoaloitteessa ehdotetaan sähkölentokonekentän paikan kaavoittamista Pyhäjoelle

Kunnan kaavoitustoiminkunta selvittää idean kantavuutta perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitteen pohjalta. Aloitteen allekirjoittaja näkee, että paikka kentälle olisi tulevaisuutta ajatellen hyvä olla.

Suuri ilmapallo valmiina lähtöön. Se on jätetty tarkoituksella hieman vajaaksi, koska ylös noustessaan pallo laajenee huomattavasti.

USA:n yllä lentänyt kiinalainen ”vakoilupallo” oli merkki tulevasta – stratosfääri on seuraava taistelutanner

Stratosfääri-palloissa yhdistyvät satelliittien ja lentokoneiden edut. Tutkijoiden lisäksi sotilaatkin ovat nyt kiinnostuneet niistä.

Flygande gul räddningshelikopter

Seinäjoen lääkärihelikopteria ei saatu vielä toimintakuntoon – varakopterikin on huollossa

Helikopteri vaurioitui vaaratilanteessa keskiviikkona Ruovedellä ja se oli tarkoitus saada toimintakuntoon tänään. Päivystys hoituu toistaiseksi lääkäriautolla.

Kuusamon lentoasema

Lentoposti.fi: Kuusamon lentokentällä sattuneessa vaaratilanteessa lentoonlähtöteho jäi liian alhaiseksi: vaarana oli matkustajakoneen suistuminen

Viime joulukuussa vaaratilanteeseen joutunut matkustajakoneessa oli kaksi lentäjää ja neljä matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Tietokonegrafiikalla tehty kuva Air Canadan ES-30 -sähkölentokoneesta

Ruotsalaisyhtiö julkisti 30-paikkaisen sähkölentokoneen – koneilla voisi hoitaa suuren osan Suomen sisäisestä lentoliikenteestä

Heart Aerospace aikoo saada 30-paikkaisen sähkölentokoneen kaupalliseen liikenteeseen vuonna 2028. Yhtiö rakentaa Göteborgiin uudet tutkimus- ja tuotantotilat.

Kuumailmapallo Linnan puistossa Hämeenlinnassa

Hämäläiset kuumailmapallolentoyhtiöt yhdistyvät – näin yrittäjät pyrkivät varmistamaan lennot jatkossakin

Linnan Pallo ja Kokemuslento keskittävät kuumailmapallolentojen myynnin ja paikkavaraukset. Järjestelyllä halutaan laajentaa toimintaa ja turvata kuumailmapallolentojen tulevaisuus.

Laskuvarjohyppääjä Jussi Lahenius valmiina hyppyyn puku liitopuku päällään, kypärä päässä, vielä maan kamaralla hetki ennen lenkokoneeseen astumista. Lähikuva, katsoo kameraan, takana näkyy lentokoneen peräsin, siinä lukee Rigas Aeroklub.

Pieni lentokenttä Asikkalassa on Suomen vilkkaimpia: Malmin kentän sulkeuduttua laskuvarjohyppääjiä tulee joukoittain pääkaupunkiseudulta

Lahti-Vesivehmaan lentokenttä Asikkalassa on Suomen vilkkaimpia pienlentokenttiä. Se toimii myös Hämeen laskuvarjourheilijoiden kotikenttänä. Monet hyppääjät tulevat Vesivehmaalle pääkaupunkiseudulta.

Bart Van Aert kiinnittää kuvauskalustoa helikopteriin.

Rallien helikopteriliikenne on huippuvuosien tasolla – Elokapina sanoo, ettei aio estää lentoliikennettä

Elokapina aikoo järjestää mielenosoituksen Suomen MM-rallin helikopteriliikenteen keskuksen vieressä. Tilanteeseen suhtaudutaan tällä hetkellä rauhallisesti.

Rajavartiolaitoksen lentomekaanikko tankkaa helikopteria ennen valvontalennolle lähtöä.

Rajavartiolaitoksen helikopterien lentomäärät eivät vielä ole lisääntyneet, mutta tavoitteena se on

Lentotuntien määrää ei ole voitu kasvattaa muun muassa helikopterien huoltotöiden sekä komponenttipulan takia, vaan se on pysynyt viime aikoina aiempien vuosien tasolla.

Kuhmon ilmailukerhon Timo Hyvösen lentokone.

Kuhmossa alkoi ilmailuleiri: tarkoituksena on sytyttää nuorissa lentämisen kipinä

Leiri pidetään Kuhmon lentokentällä, jossa lauantaina pidettävään Fly In -tapahtumaan odotetaan useita kymmeniä lentokoneita ympäri maan.

Badhytter i Hangö.

Helikopteri laskeutui luvattomasti uimarannalle Hangossa kesken kesätapahtuman ja aiheutti vaarallisen tilanteen

Rannalla, johon helikopteri laskeutui, oli samaan aikaan ihmisiä. Laskeutumisaluetta ei ollut rajattu tai suljettu tapahtumayleisöltä.

Joby Aviationin eVTOL-ilma-alus, joka on suunniteltu taksilentotoimintaan. Laitteen testilento Kaliforniassa lokakuussa 2021

Ovatko lentotaksit ilmailun tulevaisuutta? Helikopterin ja lentokoneen yhdistävät ilma-alukset tuovat nopeat yhteydet syrjäkylille

Pariisin kesäolympialaisissa 2024 nähdään useiden lentokonevalmistajien lentotakseja, joilla kuljetetaan matkustajia lentoasemien ja kisapaikkojen välillä. Suomessa ne voisivat korvata tappiollisia kotimaan lentoreittejä.

kainuun pelastuslaitoksen kyltti

Kainuun pelastuslaitos etsi pudonnutta lentokonetta Suomussalmella, valoilmiön lähdettä ei kuitenkaan löytynyt

Pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta maanantai-iltana. Hätäilmoituksen mukaan maata kohden oli tippunut kirkas valo tai valoja hyvin lähekkäin.

Transaviabaltikan matkustajakone Savonlinnan lentoasemalla.

Savonlinnan reittilennot Helsinkiin tauolla ainakin ensi viikon alkuun saakka – syynä häiriöt satelliittipaikannusjärjestelmässä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on vahvistanut häiriöt GPS-järjestelmässä. Traficom kertoo seuraavansa tilannetta ja keräävänsä häiriöstä lisää tietoja.

Boom Supersonicin tietokoneella toteuttama kuva suunniteltavasta ääntänopeasta matkustajakoneesta

Ääntä nopeammat lennot saattavat palata lähivuosina – Yhdysvaltalainen yhtiö testaa pian konetta, joka lentää yli 2 000 kilometriä tunnissa

Overtureksi kutsutun koneen pitäisi taitaa vuonna 2030 matka New Yorkista Lontooseen 3 tunnissa ja 30 minuutissa. Lento tapahtuisi 18 kilometrin korkeudessa, jonne tavalliset matkustajakoneet eivät pysty nousemaan.

Pipopäinen nainen lennättää talvella droonia järven jäällä.

Droonin lennättämisen byrokratia lisääntyy: jopa tuhannelta pilotilta puuttuu pian lupa käyttää lennokkia

Yli puolen kilon droonin käyttö kaupunkialueella vaatii lisäteoriakokeen helmikuusta alkaen. Vaatimus koskee yli tuhatta lennättäjää. Droonit aiheuttivat neljä läheltä piti -tilannetta Suomessa 2021.

Drooni ilmassa Lapualla.

Droonien lennättämiseen tulee tiukat säännöt – yrittäjä: "Joudumme peruuttamaan lentoja, kun asetuksia ja määräyksiä on mahdoton noudattaa"

Ensi vuodesta alkaen poliisi voi sakottaa lennättäjää, mikäli hänellä ei ole vaadittavaa lentolupaa eli hyväksyttyä teoriakoetta. Uusi EU-asetus rajoittaa, minkä painoisella droonilla voi lentää missäkin alueella.

Esa Korjulan droonikuva Pyhtään lentokentän yläpuolelta.

Paketit kulkevat tulevaisuudessa drooneilla – Pyhtäällä testataan, miten ne saadaan samaan ilmatilaan turvallisesti muun lentoliikenteen kanssa

Pyhtään lentokenttää ylläpitävä yhtiö aikoo tehdä mallin siitä, miten tulevaisuuden digitaalinen lentokenttä voisi toimia.

Lahden Järvipelastajat harjoittelevat vesipelastusta Puolustusvoimien koptereiden kanssa.

Hyinen vesi piiskaa kasvoja, kun helikopteri noukkii ihmisen veneestä – katso, kuinka pelastajat harjoittelevat

Pelastuslaitoksilla ja vapaaehtoisille järvipelastajilla on vuosittain kymmeniä pelastustehtäviä. Apua antavat Rajavartiolaitoksen ja Puolustusvoimien kopterit. Tositilanteessa yhteistyön täytyy sujua kitkattomasti.

Hornet-hävittäjäpari.

Kainuun taivaalla lentää tällä viikolla hornetteja kahdessa harjoituksessa

Hornet-hävittäjillä lennetään matalalentoja sekä yksittäisiä yliäänilentoja, joista voi kuulua pamauksia. Hävittäjien käyttämät soihdut näkyvät kirkkaina valoina.

Ranskalainen kuumailmapalloilija rikkoi ennätyksen seisomalla kuumailmapallon päällä

Katso huima video – Ranskalaismies rikkoi ennätyksen seisomalla kuumailmapallon päällä 3 637 metrin korkeudessa

Ennätys tehtiin hyväntekeväisyystapahtuman yhteydessä Ranskan Châtelleraultissa. Hänen isänsä Jean-Daniel Ouvrard lensi kuumailmapalloa.

Varushenkilöt ovat nousemassa suuren kuljetushelikopterin kyytiin.

Kolme helikopteria mukana Kainuun prikaatin harjoituksessa – lentokorkeus voi olla hyvinkin matala

Harjoituksessa on mukana kaksi suurta kuljetushelikopteria sekä yksi kevythelikopteri. Kopterit lentävät Kajaanin varuskunnasta pääsääntöisesti Kuhmon Vuosangan suuntaan ja takaisin.

Kelluu Oy:n toimitusjohtaja Jouni Lintu takanaan noin 11 metriä pitkä ilmalaiva.pitkä

Kelluun ilmalaiva on tehnyt jo kaupallisia lentoja

Toimitusjohtaja Jouni Lintu kertoo, että erilaiset ilmailuluvat aiheuttavat paljon työtä.

Budapest Aircraft Servicen kone nousussa Porin lentokentältä matkalle Helsinkiin.

Porista Helsinkiin lentäneessä liikennelentokoneeessa oli vakava vaaratilanne – Otkes aloittanut alustavan tutkinnan

Kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa ja lentokone laskeutui normaalisti, mutta yhdellä moottorilla. Otkesilla ei ole vielä tiedossa, kuinka monta matkustajaa lentokoneessa oli tapahtumahetkellä.

Laura Haallamaa / kolumnisti / Pasila 20.02.2019

Laura Hallamaan kolumni: Kuulkaahan lentokoneet, te olette syy suurimpaan eettiseen ristiriitaani

Mitä enemmän yhteiskunta avautuu, sitä kiivaammaksi yltyy matkakuume. Vapaa toimittaja Laura Hallamaa kirjoitti kirjeen lentokoneille. Kolumnin voi myös kuunnella.

Transaviabaltikan lentokone Savonlinnan lentoasemalla lokakuussa 2021.

HS: Savonlinnan lennoilla käytettävää lentokonetta kritisoitu vuosia sitten lentoturvallisuudesta

Lennot maanantaina aloittaneen liettualaisyhtiön kone sai Ruotsin onnettomuustutkintalautakunnalta kritiikkiä lentoturvallisuuden vuoksi.

Lentokoneesta käsin otetussa valokuvassa näkyy maisema pilvien yläpuolella syyskuussa 2020.

VTT: Sähkölentokoneet voisivat olla nopea ja vähäpäästöinen vaihtoehto Suomen poikittaisliikenteessä

Sähkölentokonevalmistajien suunnitelmien mukaan ensimmäisiä sähkölentokoneita voi olla kaupallisilla reiteillä jo viiden vuoden kuluessa.

Pilotti kapuaa hävittäjästä maantasolla.

Kiina lennätti ennätysmäärän sotilaslentokoneita Taiwanin puolustusvyöhykkeelle

Kiina ärsytti Taiwania lennättämällä noin 60 sotakonetta Taiwanin puolustusvyöhykkeelle eilen ja tänään. Taiwan on tuominnut Kiinan lennot.

Poliisi tutkimassa kun kaksipaikkaisen pienkoneen lasku Hyvinkään lentoasemalle epäonnistui 27. syyskuuta

Pieni lentokone teki epäonnistuneen laskeutumisen Hyvinkäällä – lentäjä menehtyi, koneessa ollut matkustaja sairaalahoidossa

Kaksipaikkainen lentokone oli laskeutumassa kentälle, mutta jotain meni vikaan. Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus selvittävät tapahtumien kulkua.

Ihmiset katselevat kuumailmapallon kuoren suulla ylöspäin maassa olevan pallon sisälle.

Vain kolme ihmistä lentää kuumailmapalloa ammatikseen Suomessa, ja heillä on aina sama juoma lennolla – nyt yksi heistä paljastaa miksi

Hämeenlinnalainen Olli Luoma on yksi kolmesta kuumailmapalloilun ammattilaisesta Suomessa. Ennen nousua hän tarkistaa lentokieltoalueet, tuuliennusteet ja asiakkaidensa painon.

Finnairin lentokone  kentällä.

Finnair in dispute with pilots over changes to working hours, daily allowances

The pilots' union argues that the company has violated the terms of the collective agreement by unilaterally making changes.

Seinäjoen lentoasema.

Seinäjoen lentoasemalla odotetaan sähkölentokoneiden yleistymistä ja drone-rahtia – miehittämättömässä ilmailussako on pikkukentän tulevaisuus

Liikenneministeri Timo Harakan näkemykset sähkölentämisen yleistymisestä on otettu Etelä-Pohjanmaalla tyytyväisyydellä vastaan. Into Seinäjoen mukaan Seinäjoen lentoaseman suunnitelmat drone-rahtiliikenteen osaltakin etenevät.

Mårdhund.

Taivaalta pudotetaan taas rokotesyöttejä – pienpetojen raivotauti pidetty poissa jo 30 vuotta

Ruokavirasto aloittaa tiistaina raivotaudin syöttirokotteiden levitykset kaakkoisrajalla. Lentokoneesta pudotettavien syöttien on tarkoitus estää luonnonvaraisilla eläimillä esiintyvän metsäraivotaudin leviäminen Suomeen.

Sukeltaja Mikko Suutari laskee sukellusrobottia veteen.

Lahtelaissukeltajat etsivät sodanaikaista lentokonetta Päijänteestä – "Tärkeintä olisi saada vänrikki kotipaikan multiin"

Syyskuussa 1943 järveen syöksynyttä harjoitushävittäjää ja sen mukana kadonnutta lentäjää on etsitty tuloksetta useita kertoja. Aiempaa tarkemmat sijaintitiedot johdattivat sukellusseura Lahden Pingviinit etsimään hylkyä uuden huipputekniikan avulla.

Liikennelentäjä Olli Pöllänen.

Finnair purkaa poikkeuksellisen isoa lentäjien koulutussumaa, kun maailma avautuu koronan jäljiltä – "Tauko oli pitkä käsityöammatissa"

Lentojen kysyntä elpyy loppuvuodesta ja Finnair aikoo lisätä tarjontaa useilla reiteillä. Samalla matkustamohenkilökunnan ja lentäjien paluukoulutukset ovat alkaneet Helsinki-Vantaalla.

Drooni ilmassa.

Lapissa tutkitaan miehittämättömien ja miehitettyjen ilma-alusten yhteistoimintaa

Tutkimukseen liittyviä testejä ja lentodemonstraatioita järjestetään Rovajärvellä ja Kemijärvellä tällä viikolla.

Lentokone taivaalla

Mikkelin lentokentän kehittäminen ja parannustyöt jatkuvat – lentobensiiniaseman kaivuutyöt aloitetaan lähiaikoina

Liikenne lentokentällä yleistynee tulevaisuudessa myös muunlaisissa yhteyksissä. Mikkelin lentokentän kerrotaan herättäneen kiinnostusta esimerkiksi ilmailun harrastelijapuolen keskuudessa. Mahdollisen tilauslentotoiminnan osalta on myös aloitettu selvitystyöt.

Afganistanilaisia evakuoitiin Yhdysvaltain ilmavoimien koneeseen Kabulissa

Afganistanilainen jalkapallolupaus menehtyi pudottuaan Yhdysvaltain ilmavoimien koneesta Kabulissa

19-vuotias Zaki Anwari pelasi Afganistanin nuorisomaajoukkueessa.

Yhdysvaltain lippu seisoo keskellä talon raunioita maastopalon jäljiltä.

Sammutuskoneet palasivat Dixie-maastopalon sammutustöihin sääolojen muututtua Pohjois-Kaliforniassa

Reilut 20 helikopteria ja kaksi säiliökonetta palaavat auttamaan sammutustöissä, sillä tuulten heikkeneminen sekä korkeampi ilmankosteus ovat hillinneet savunmuodostusta.

Lentäjä valmiina hinausvarjokoulutukseen.

Sotilaslentäjät putoavat taivaalta tarkoituksella Kajaanissa, harjoitus käynnissä

Ilmasotakoulun lentävää henkilökuntaa harjoitetaan pelastautumaan vedesta heittoistuinhypyn jälkeen. Nuasjärven Rehjan alueella oleva harjoitus kestää reilun viikon.

Palanutta metsää Malakasassa Kreikassa

Kreikassa sammutuskone teki pakkolaskun, Evian saarelta evakuoitu tuhansia – ilmasta kuvattuna palo jätti vuoren rinteille hiiltyneitä runkoja

Maastopalot ovat roihunneet eri puolilla Kreikkaa jo kuudetta päivää. Kreikassa on kuollut kaksi ihmistä maastopalojen aikana.

Saksalainen ilmailija piipahti Nummelan lentokentällä

Malmilta häädetyt lentäjät löysivät uuden kotikentän – nyt Nummelaan rakennetaan uusia lentokonehalleja ja pian myös matkustajaterminaali

Vihdin Nummelaan on siirtynyt kymmeniä lakkautetulla Malmin kentällä aiemmin toimineita lentokoneita. Kasvaneen liikenteen takia Nummelan kenttää valvotaan nyt tutkalla, joka varoittaa lentäjiä kiitotiellä kävelevistä jalankulkijoista ja hirvistä.

Patrouille de France -taitolentoryhmän harjoitukset Ranskan taivaalla

“Hiki tulee, kun lentää siinä siivellä” – suomalaispilotti ihasteli Suomeen tulevan Patrouille de France -taitolentoryhmän lentoa

Yle kävi seuraamassa Ranskan ilma- ja avaruusvoimien taitolentoryhmän harjoituslentoa Ranskassa. Mukana oli myös Suomen ilmavoimien taitolentoguru, Midnight Hawksin entinen johtaja Marc Fuss. Taivaan taitureita voi ihastella Kaivopuistossa tulevana perjantaina.

Ihmisiä kuumailmapallossa lentämässä Sotkamossa 2021

Ennen kuumailmapallo oli varattu vain aatelisille, nyt sellaisen kyydissä voi mennä vaikka naimisiin: katso kuvareportaasi erikoisista häistä

Häitä on peruttu ja vierasmääriä pienennetty, kun korona on estänyt juhlinnat. Seurasimme, kun yksi pari karisti hääperinteet kannoiltaan ja kiipesi yläilmoihin vannomaan valansa, seurue turvallisesti vierellä leijaillen.

Sähkölentokone / Malmin lentokenttä 31.07.2018

Kuhmossa nähdään Suomen ensimmäinen sähkölentokone – ilmailutapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä

Kuhmossa järjestetään viikonloppuna Kuhmo Fly In -tapahtuma, jonka päätapahtumapäivä on lauantai. Koronarajoitukset on tapahtumassa otettu huomioon ja tilaisuus järjestetään ulkotiloissa. Turvaväleistä voidaan näin pitää huolta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle