Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Terapiakukko Ken ratsastaa, musisoi ja ilahduttaa – video

Lempeä Ken-kukko matkusti Ylen aamu-tv:n haastatteluun Helsinkiin ja hurmasi kaikki.

Pikkukaupunki teki Riku Niemisestä taiteilijan – "Olen hyvinkin onnekas siitä, että tänne synnyin"

Riku Nieminen ei esittelyjä kaipaa. Pienestä kaupungista pinnalle ponnistanut mies pitää synnyinpaikkaansa tärkeänä syynä sille, miksi hänestä tuli taiteilija.

Lyömäsoittimet

RSO:n lyömäsoittaja Kazutaka Morita kertoo soittimistaan.

Torilla voi pyöräyttää piruetin

Oulun kauppatorin luistelukenttä on avattu. Luistelukentälle on vapaa pääsy.

Uudenvuoden pääkaupunki Tampere – valmiina juhlaan

Tampereella on suunniteltu ja harjoiteltu ahkerasti Ylen televisioimaa uudenvuodenjuhlaa. Onnistuminen jännittää niin Tampere Filharmonian johtajaa Santtu-Matias Rouvalia kuin tv-lähetyksen ohjaajaa Timo Suomeakin.

Ulkoilmasoittimet ovat uutta suomalaisissa puistoissa

Vartavasten ulkoilmaan kehitetyt puistosoittimet levittäytyvät myös Suomeen. Soittimiin on valittu kansanmusiikista tutut viisi säveltä, joten musisointi kuulostaa aina hyvältä. Riihimäkin on ensimmäisten kaupunkien joukossa, johon puistosoittimia on hankittu.

Kadonnut: Suomalainen humppa ja työläishotti

Suunvuorossaan legendaarinen radiotoimittaja Tapani Ripatti kuuluttaa kadonnutta suomalaista humppaa ja työläishottia. Tuntomerkkeinä ovat tasajakoinen ties mistä aineksista kehittynyt melodinen ja yksityiskohdissaan hienostunut, mutta silti kansanomainen tanssimusiikin laji. Löytäjää pyydetään palauttamaan Suomeen tai Tapanille.

Los Angelesin lähelle tienpätkä soittamaan tahtia autoilijoille

Yhdysvalloissa lähellä Los Angelesia on alettu jyrsiä tiehen poikkiuria, jotka autonrenkaiden alla soittavat musiikkia. Urat ovat tärinäraidan kaltaisia, mutta autoilijan hidastamisen sijasta niiden tarkoitus on tuoda hymyä huuleen.