Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruokakirjailija- ja stylisti Elina Ylitervo katsoo keittiön tason äärestä hymyillen kameraa kohti.

Jämäjuustoista ja -leikkeleistä tai nuutuneista vihanneksista syntyy kokonaisia aterioita, kun otat käyttöön ruoka-ammattilaisen vinkit

Jääkaapissa ei taaskaan mitään järkevää syötävää. Vai olisiko sittenkin? Miksi toisilla on taito loihtia maukasta ruokaa lähes tyhjästä; vaatiiko se jotain supervoimia vai voisiko tätäkin oppia?

Pizza tulossa uunista, etualalla näkyy Pizzeria Napolin Burrata-pizza.

Tampereen vanhin pizzeria joutui yllättävien somehuhujen keskelle, vaikka mikään ei ole muuttunut vuosikymmeniin

Monille pizzerioiden asiakkaille voi tulla yllätyksenä, että puolivalmisteiden käyttö on ravintola-alalla yleistä. Tampereella kulttimaineen saavuttaneen Napolin pizzapohjien taikina on Fazerin valmistamaa.

Mies kokkaa lieden äärellä.

Kotitalousopettaja Niklas Kurvisen menestys Master Chef -kokkiohjelmassa toi kuhinaa oppitunneille: ”Lapsista näkee, että he ovat innoissaan”

Niklas Kurvinen opettaa kotitaloutta kahdessa koulussa Mikkelissä. Hän ei panisi pahakseen, jos hänen menestyksensä televisio-ohjelmassa innostaisi nuoria hakemaan alan opintojen pariin.

Vesihanasta lasketaan vettä astiaan.

Vedenkeittokehotus jatkuu Turun Runosmäessä aiempaa pienemmällä alueella – katso lista jutusta

Ruoanlaittoon ja juotavaksi käytettävää vettä tulee keittää tietyissä taloyhtiöissä ja osoitteissa viiden minuutin ajan.

Taiteellinen lihapiirakka koristeellisen asetelman päällä.

Nyt täytetään piirakkaa lihalla! - Katso Kozeenin ohjeet lihapiirakan tekoon.

Lihapiirakkaa tuunattiin ja maustettiin Kozeenin tyyliin Hengaillaan semifinaalissa.

Tampereen yliopiston opiskelija ja Treyn hallituksen jäsen Aaro Haikonen.

Tampereelle on tulossa jo kolmas kampuskeittiö, jossa voi kokata ja keittää kahvia – Aaro Haikonen: ”Illalla ei tarvitse lähteä himaan”

Tampereen yliopiston tiloihin rakennetaan keväällä kolmas opiskelijoille tarkoitettu keittiö. Kampuksella kokkaustilaa riittää usein enemmän kuin pienessä opiskelija-asunnossa.

Kaali ihmisen kädessä vihannesosastolla.

Nämä ovat ruokareseptien suosikit – hintatietoisuus ja konstailemattomuus näkyvät tämän hetken suosituimmissa ruokaohjeissa

Katso, mitä löytyy tämän syksyn reseptisuosikeista ja miten eri elämänvaiheissa olevien ihmisten hakemat ruokaohjeet eroavat.

Gordon Ramsay.

Gordon Ramsay kehui vuolaasti uunifetapastaa – reseptin keksijä Jenni Häyrinen: ”Ei ole isompaa nimeä!”

Huippukokki Gordon Ramsay sanoi People-lehden haastattelussa sosiaalisen median olevan parasta, mitä ruoka-alalle on koskaan tapahtunut. Esimerkkinä hän käytti suomalaista hittireseptiä.

Otto Hietamies

Otto Hietamies, 25, kokkasi tiensä MM-hopeaan – video näyttää, kuinka hän loihtii ravintolatason annoksen edullisista raaka-aineista

Hietamies toi Suomeen hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailusta Meksikosta. Mitalisijoille on yltänyt aikaisemmin vain yksi suomalainen.

Kännykkä lapsen kädessä koulussa

Turussa opiskellaan sähkökatkojen yllättäessä kännyköiden taskulamppujen valossa

Turun kaupunki toivoo Turku Energialta etukäteen tietoa mahdollisten sähkökatkojen ajankohdista. Arkea pystyy siirtämään ruoanvalmistusta niihin yksiköihin, joissa on sähköä.

Keittiömestari Sauli Kemppainen maustaa katajan oksalla paistettuja muikkuja ulkopannulla.

Saksalainen Michelin-kokki ihastui Saimaan muikkuihin: "Aivan mahtava maku ja rakenne"

Suomalainen asiantuntija arvioi, että vientiin löytyy helposti 20–30 sellaista raaka-ainetta, jotka kelpaisivat huippuravintoloiden keittiöihin ja lautasille.

Jauhelihakeittoa lautasella.

Simppelit raaka-aineet eivät tarkoita huonoa ruokaa – asiantuntija antaa viisi vinkkiä edulliseen kotiruokaan

Ruuan hinnannousu tuntuu kotikeittiöissäkin. Säästää voi suunnitelmallisuudella ja pitämällä arjen ruuat yksinkertaisina. Se ei silti tarkoita mautonta tai huonoa ruokaa.

Lähikuva ruokatarjottomista, jolla lautasellinen kaurapuuroa mansikkahillolla. Lautasen vieressä lasi vettä.

Mikkelin keskuskeittiö Isopadassa sähkövika: kolmen päivän menut uusiksi

Isopadassa valmistetaan tavallisena päivänä noin 5 800 ruoka-annosta esimerkiksi päiväkoteihin ja kouluihin.

Leipomoyrittäjä Mimmi Tick pitää sylissään koria, jossa on hapanjureen leivottuja leipiä.

Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä

Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.

Joensuussa lasten kokkauskurssille osallistuneet Nea Laasonen, Etla-Maria Pitkänen ja Neela Laasonen esittelevät kokkaamiaan ruokia.

Lapset osaavat kertoa, mitä kaupasta kannattaa ostaa – paksua lompakkoa ei välttämättä tarvita

Terveellinen ruoka ei aina ole kallista. Lapsiperheissä ruoan hintaakin isompi haaste saattaa olla kiire.

Läheltä

Osassa Pedersören Lillbytä vettä ei voi käyttää ilman keittämistä

Vesinäytteissä on havaittu ulosperäistä bakteereita eli enterokokkeja.

Pirkanmaan Voimia Oy:n ruokalautanen, jossa suosituksen mukainen sisältö: herneitä, salaattia, rosollia, perunamuusia ja kasvislättyjä. Lautasen vieressä näkkäri ja lasi maitoa.

Pata-tuotantokeittiö kokkaa pian 33 000 ateriaa päivässä

Tampereen Lahdesjärvelle valmistunut suurkeittiö laittaa ruokaa tamperelaisille koululaisille ja päiväkotilaisille. Täyteen käyttöön se saadaan vuoden lopulla.

Olli Ahola-Luttila paistaa muurikalla ankan filettä ja kasviksia.

Master Chefissä kokkaava Nokian insinööri vannoo hiiligrillien nimeen: "Kaasugrilli on höyrykeitin"

Parhaillaan MTV:llä Master Chef Suomi -ohjelman kärkinelikossa kilpaileva insinööri Olli Ahola-Luttila antaa kesän parhaat grillivinkkinsä.

Oulun S-market Kaakkurissa sijaitsee Fizza rakennus, josta saa pizzaa.

Pizza-automaatit saattoivat tulla Suomeen jäädäkseen: tutkijan mielestä niissä yhdistyy uutuus, tuttuus ja instakelpoisuus

Pizza-automaatteja ajatellaan pikaruokamarkkinoiden uutuutena, mutta ruokahistorioitsija Ritva Kyllin mukaan automaattiravintoloita oli Suomessa jo sata vuotta sitten.

seikkailupuisto kupittaalla, lapsia leikkimässä

Turun Seikkailupuiston grillin savusta valitettiin – kaupunki katsoo, ettei savu aiheuta terveyshaittoja

Seikkailupuiston grillin savusta on valitettu aiemminkin. Turku katsoo, että grilli on osa Seikkailupuiston toimintaa.

Vettä kaadetaan juomalasiin

Vesikatko torstaina Kuopion keskustassa: Niemenkadulla korjataan huonokuntoista ja vuotavaa vesijohtolinjaa

Työstä aiheutuu vesikatko Niemenkadun varrella oleviin kiinteistöihin Kauppakadun ja Minna Canthinkadun välisellä osuudella. 

Viola Virtamo kuvaa ruoka-annoksia ravintola Boon Namissa, taustalla työntekijöitä mm. keittiömestari / ravintoloitsija Serko Rantanen

Ruoka saattaa kohta olla todella kallista – tässä jutussa esittelemme ruokakirjailijan 5 vinkkiä edulliseen kokkaamiseen arjessa

Sota Ukrainassa nostaa ruuan hintaa myös Suomessa. Kysyimme ruokakirjailija, valokuvaaja Viola Virtamolta vinkkejä edulliseen arkiruokaan. Hän muistuttaa esimerkiksi ruuan tuunaamisen mahdollisuudesta ja netin hävikkiruokakauppojen hyödyntämisestä.

Mies kokkaa keltaisessa puserossa ja nainen katsoo häntä.

Tule mukaan kokkaamaan viikon arkiruoat kerralla!

Imanin ja Leenan kanssa kokataan viikon ruoat reaaliajassa.

Espresso House kahvila kauppakeskus Citycenterissä Helsingissä lokakuussa 2020.

Espresso House sulkee työolojen ja ruokaturvallisuuden takia kohun keskelle joutuneen keskuskeittiönsä

Kansainvälinen kahvilaketju Espresso House myöntää epäonnistuneensa keittiön toiminnan parantamisessa ja pyytää anteeksi työntekijöidensä huonoja työoloja. Yhtiön aikomus on korvata keittiö uudella kevään aikana.

Potatissallad med tre sorters potatis.

Tarjoa parasta perunaruokaa – perunaa perunalla

Salaatissa on kolme eri lajiketta kolmella eri tavalla.

Oppilaita pulpeteissa syömässä kotitaloustunnilla tekemäänsä ruokaa. Kotitalousopettaja Elina Harju ja koulunkäyntiavustaja Tuija Liminka seisovat luokan edessä.ovat

Köksänluokkien välineissä valtavia tasoeroja, pannuista voi jopa puuttua pinnoite – huippukokki: "Ovatkohan oppilaiden isovanhemmat kokanneet samoilla?"

Toimiva luokkatila ja tarkoituksenmukaiset välineet lisäävät opiskelumotivaatiota. Peräseinäjoella Etelä-Pohjanmaalla käytössä on uudet induktioliedet, mutta joissakin kouluissa kokataan vanhoilla ja loppuunkuluneilla välineillä.

Mies tekee ruokaa keittiössä

Vuoden Kokki 2021 -finaalissa pohjalaisia

Pohjalaiset ovat menestyneet kisassa aikaisemminkin. Voittaja palkitaan 10 000 euron apurahalla. Lisäksi hän pääsee toteuttamaan erilaisia edustustehtäviä ja yhteistöitä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Kurpitsakakku, kurpitsakeitto, kurpitsasipsit ja kurpitsan siemeniä asetelmassa.

Kekrikeittiössä kokataan kurpitsaa: satokauden herkusta saa niin sipsejä, kakkua kuin keittoakin

Tiedostava kokki välttää hävikkiä ja käyttää kerralla hyödykseen koko kurpitsan. Näillä ohjeilla valmistat satokausiherkusta kokonaisen aterian.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle