Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Asukas nukahti ruoka uunissa - savun havainnut naapuri pelasti

Jaakonkadulla sijaitsevan kerrostalon asukas oli päättänyt valmistaa purtavaa uunissa iltamyöhään ja nukahtanut kesken kokkailun.

Suomalainen kokkijoukkue kilpaili kuolleen keittiömestarin muistolle – Matti Jämsénin piti tuomaroida ruoka-alan arvostetuinta kisaa

Suomi sijoittui tänään viidenneksi Bocuse d’Or -kilpailun Euroopan-karsinnoissa Tallinnassa. Kisan voitti Norja.

Javaruksessa juomavesi edelleen keitettävä

Vedenottamon veden saastumisen syytä ei toistaiseksi tiedetä ja syyn selvitystyö jatkuu.

Veden keittokehotus jatkuu Uudessakaarlepyyssä

Tulokset perjantaina otetuista näytteistä saadaan sunnuntaina.

Mikä on maukasta ja kirjaimellisesti kevyttä? Kerro meille paras retkiruokareseptisi

Erämaassa kaikki maistuu vähän paremmalta. Mikä on sinun nuotio- tai trangiabravuurisi?

Julkkiskokki Gordon Ramsay vieraili Oulussa – visiitti tuli yllätyksenä myös kaupungin matkailuyhtiölle

Useista ruokaohjelmistaan tunnetun Gordon Ramsayn Oulun vierailu on kiinnostanut ihmisiä ja tiedotusvälineitä.

Isompia lihapaloja ja hitaampaa kypsyttämistä – hifistely on hiipinyt suomalaisten grillaukseen, mutta makkaraa ostetaan yhä 500 000 pakettia päivässä

Elintarvikekehityksen professori Anu Hopian mukaan ruoan voi saada meheväksi ja maistuvaksi millaisessa grillissä tahansa.

Vedenkeittokehotus Rovaniemellä Tennilän kylästä Vanttauskoskelle

Juomavettä ja ruuanlaittoon käytettävää vettä on keitettävä 5 – 10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.

Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin

Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.

Paista muffineja ja leipää grillissä

Leipä kutsutaan ficelleksi, ja se on pitkä ja ohut patonki.

Kotikokkailu kunniaan, netistä etsitään vinkkejä innokkaasti – testaa, millainen kotikokki tai leipuri olet

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Facebook-sessioilla on ollut huikea suosio.

Jauhojen menekki on korona-aikana jopa kolminkertaistunut – Suomi hurahti leipomiseen ja näin se meihin vaikuttaa

Leipominen ei ole ainoastaan edullista ajanvietettä, vaan sen avulla voi tavoittaa myös turvallisuuden tunteen.

Kuutiojuuri saa matematiikan maistumaan

Kuutiojuuri - sisäänheittäjä matematiikan maailmaan.

Hamstraus näkyi heti kaupassa Kokkolassakin: torstaina tehtiin tuplamyynti ja viikonloppuna voi hyllyissä näkyä aukkoja

Kokkolan Prisma-johtaja vakuuttaa, että on turha pelätä ruuan loppuvan, vaikka hetkittäisiä puutteita voi olla.

Ilmasto-Jenni: "Lihankorvikkeet on pahoja" – Miten 18 vuotta vegaanisesti syönyt ruokabloggaaja Elina "Chocochili" Innanen saa kasvisruuan maistumaan?

Ylen toimittaja Jenni "Ilmasto-Jenni" Frilander kokeili Chocochilin kasvisruokaa. Katso video, kuinka sekasyöjän kävi Innasen kokkausten parissa.

Sikke Sumari opiskeli kokiksi eläkeiässä: "Ajattelin, että hoidetaan tämä homma nyt pois alta"

PItkän uran ruuan parissa tehnyt ravintoloitsija Sikke Sumari kertoo uskovansa ikuiseen oppimiseen.

Huippukokit loihtivat herkkuja Linnan juhlien tyyliin – syntyi ankanlihapiirakkaa, kaskinauriita poronsydämellä ja peruna-mäticocktailpaloja

Kokkikolmikko Turusta, Inarista ja Lappeenrannasta sai tehtäväkseen panna parasta pöytään itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Osallistu #itämeridinner -haasteeseen ja voita Peltsin ja Tomin kokkaama illallinen

#itämeridinner -haasteessa autetaan Itämerta syömällä.

Reseptikone – kokkaa Itämeri puhtaaksi

Arvo itsellesi kalaresepti ja suojele samalla Itämerta.

Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa

Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.

Ruuan valmistus keskittyy Kokkolassa – kuljetusralli ja kustannukset halutaan kuriin

Kokkolan kaupunki tutkii, kuinka suuria ruuanvalmistuskeittiöitä olisi paras perustaa.

Uskallatko ostaa lampaan sisäelimiä tai punalappuisen lohen? – Nuoret kokit näyttävät, miten hävikkiruoka taipuu herkuksi

Nuoret pohjoismaiset kokit kokeilivat muun muassa, miten ylijäämäraejuustosta voi valmistaa friteerattuja palloja.

Joel Holopainen heittää veitsiä ja on nyt lajissa maailmanmestari

Voiton eteen pitää treenata vähintään 12 tuntia viikossa, kertoo veitsenheitossa kansainvälisesti menestynyt Joel Holopainen Yle Uutisluokan haastattelussa.

Grillausta sisällä, mikro savutti - ruuanlaittovirheet työllistivät Pirkanmaan pelastuslaitosta

Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta savusukeltajaa tarvittiin mikroaaltouuniin unohtuneen aterian takia.

Kreivi Pietari Brahe keräsi ruokareseptejä – 1600-luvun ohjeita on nyt suomennettu

Reseptejä suomentanut Marjo Särkkä-Tirkkonen huomasi ruokien syntyneen helposti saatavilla olleista raaka-aineista.

Pula-ajan pettuleivästä halutaan elämystuote – valmistus onnistuu myös kotioloissa, mutta ensin täytyy kaataa 50-vuotias mänty

Alan harrastajat pistävät pettujauhoja leipään ja leivonnaisiin tai sujauttavat sitä jogurtin jatkeeksi.

Luulitko, että grillaus on kuulunut pitkään suomalaiseen keittiöön? Tutkija: Suomalaiset ovat olleet enemmän keittäjä- kuin paistajakansaa

Avotulta on käytetty Suomessa ruoan paahtamiseen lähinnä erä- ja metsäretkillä. Ensimmäisissä grillausohjeissa suositeltiin käyttämään varrastikkuina pyöränpinnoja.

Makaronilaatikkoa, mokkapaloja ja tortillaa – nuoret saivat pöydän notkumaan maa- ja kotitalousnaisten ruokatreffeillä

Järjestön mukaan monen nuoren ruokailutottumuksissa on toivomisen varaa.

Turkulainen huippukokki Erik Mansikka haluaa maailman tunnetuimpaan kokkikilpailuun

Mansikka kisaa kolmen muun suomalaiskokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun.

Keskiviikko 29.5.2019 (tv)

Suomalaisten auttamista Isis-leirillä harkitaan. Alkoholinkulutus kasvoi vain vähän. Leipomoissa tehdään kakkuja lauantain juhliin. Eiffel-tornista lasketaan vaijerilla. Säätiedot.

Tiedätkö, mitä ovat lasse, tussu ja perse ravintolaslangissa? "Pitää olla pikkaisen hullu, että pärjää tällä alalla"

Kolme kokenutta keittiömestaria paljastaa, miten ravintoloiden keittiössä puhutaan.

Saimaan ammattiopistosta tulee Suomen kokkimaajoukkueen kondiittorien valmennuskeskus

Suomen kokkimaajoukkueen kondiittorit hyödyntävät ammattiopisto Sampon tiloja, ja opiskelijat saavat näkemystä ja kokemusta ammattilaisilta.

Makuelämyksiä leipäjonosta? Innokas kotikokki opetteli tekemään jämistä monipuolisia annoksia

Työttömyys ajoi Markku Karjalaisen leipäjonoon. Rajallisista aineksista kokkaaminen on pakottanut kotikokin luovaksi.

Kodit täyttyvät pienkoneista – tutkijaa ärsyttää, kun toimiva laite vaihdetaan uuteen trendikkäämmän värin takia

Omenankuorija, munankeitin, leivänviipalointikone, suklaaputous. Kaappien perukoilta löytyy hittejä tai huteja.

Kallen keittiössä kokataan Pikku Kakkosessa

Jokainen päivä on resepti seikkailuun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle