Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joensuussa lasten kokkauskurssille osallistuneet Nea Laasonen, Etla-Maria Pitkänen ja Neela Laasonen esittelevät kokkaamiaan ruokia.

Lapset osaavat kertoa, mitä kaupasta kannattaa ostaa – paksua lompakkoa ei välttämättä tarvita

Terveellinen ruoka ei aina ole kallista. Lapsiperheissä ruoan hintaakin isompi haaste saattaa olla kiire.

Läheltä

Osassa Pedersören Lillbytä vettä ei voi käyttää ilman keittämistä

Vesinäytteissä on havaittu ulosperäistä bakteereita eli enterokokkeja.

Pirkanmaan Voimia Oy:n ruokalautanen, jossa suosituksen mukainen sisältö: herneitä, salaattia, rosollia, perunamuusia ja kasvislättyjä. Lautasen vieressä näkkäri ja lasi maitoa.

Pata-tuotantokeittiö kokkaa pian 33 000 ateriaa päivässä

Tampereen Lahdesjärvelle valmistunut suurkeittiö laittaa ruokaa tamperelaisille koululaisille ja päiväkotilaisille. Täyteen käyttöön se saadaan vuoden lopulla.

Olli Ahola-Luttila paistaa muurikalla ankan filettä ja kasviksia.

Master Chefissä kokkaava Nokian insinööri vannoo hiiligrillien nimeen: "Kaasugrilli on höyrykeitin"

Parhaillaan MTV:llä Master Chef Suomi -ohjelman kärkinelikossa kilpaileva insinööri Olli Ahola-Luttila antaa kesän parhaat grillivinkkinsä.

Oulun S-market Kaakkurissa sijaitsee Fizza rakennus, josta saa pizzaa.

Pizza-automaatit saattoivat tulla Suomeen jäädäkseen: tutkijan mielestä niissä yhdistyy uutuus, tuttuus ja instakelpoisuus

Pizza-automaatteja ajatellaan pikaruokamarkkinoiden uutuutena, mutta ruokahistorioitsija Ritva Kyllin mukaan automaattiravintoloita oli Suomessa jo sata vuotta sitten.

äventyrsparken i kuppis. barn som leker, sandiga gångar.

Turun Seikkailupuiston grillin savusta valitettiin – kaupunki katsoo, ettei savu aiheuta terveyshaittoja

Seikkailupuiston grillin savusta on valitettu aiemminkin. Turku katsoo, että grilli on osa Seikkailupuiston toimintaa.

Vettä kaadetaan juomalasiin

Vesikatko torstaina Kuopion keskustassa: Niemenkadulla korjataan huonokuntoista ja vuotavaa vesijohtolinjaa

Työstä aiheutuu vesikatko Niemenkadun varrella oleviin kiinteistöihin Kauppakadun ja Minna Canthinkadun välisellä osuudella. 

Viola Virtamo kuvaa ruoka-annoksia ravintola Boon Namissa, taustalla työntekijöitä mm. keittiömestari / ravintoloitsija Serko Rantanen

Ruoka saattaa kohta olla todella kallista – tässä jutussa esittelemme ruokakirjailijan 5 vinkkiä edulliseen kokkaamiseen arjessa

Sota Ukrainassa nostaa ruuan hintaa myös Suomessa. Kysyimme ruokakirjailija, valokuvaaja Viola Virtamolta vinkkejä edulliseen arkiruokaan. Hän muistuttaa esimerkiksi ruuan tuunaamisen mahdollisuudesta ja netin hävikkiruokakauppojen hyödyntämisestä.

Mies kokkaa keltaisessa puserossa ja nainen katsoo häntä.

Tule mukaan kokkaamaan viikon arkiruoat kerralla!

Imanin ja Leenan kanssa kokataan viikon ruoat reaaliajassa.

Espresso House kahvila kauppakeskus Citycenterissä Helsingissä lokakuussa 2020.

Espresso House sulkee työolojen ja ruokaturvallisuuden takia kohun keskelle joutuneen keskuskeittiönsä

Kansainvälinen kahvilaketju Espresso House myöntää epäonnistuneensa keittiön toiminnan parantamisessa ja pyytää anteeksi työntekijöidensä huonoja työoloja. Yhtiön aikomus on korvata keittiö uudella kevään aikana.

Potatissallad med tre sorters potatis.

Tarjoa parasta perunaruokaa – perunaa perunalla

Salaatissa on kolme eri lajiketta kolmella eri tavalla.

Oppilaita pulpeteissa syömässä kotitaloustunnilla tekemäänsä ruokaa. Kotitalousopettaja Elina Harju ja koulunkäyntiavustaja Tuija Liminka seisovat luokan edessä.ovat

Köksänluokkien välineissä valtavia tasoeroja, pannuista voi jopa puuttua pinnoite – huippukokki: "Ovatkohan oppilaiden isovanhemmat kokanneet samoilla?"

Toimiva luokkatila ja tarkoituksenmukaiset välineet lisäävät opiskelumotivaatiota. Peräseinäjoella Etelä-Pohjanmaalla käytössä on uudet induktioliedet, mutta joissakin kouluissa kokataan vanhoilla ja loppuunkuluneilla välineillä.

Mies tekee ruokaa keittiössä

Vuoden Kokki 2021 -finaalissa pohjalaisia

Pohjalaiset ovat menestyneet kisassa aikaisemminkin. Voittaja palkitaan 10 000 euron apurahalla. Lisäksi hän pääsee toteuttamaan erilaisia edustustehtäviä ja yhteistöitä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Kurpitsakakku, kurpitsakeitto, kurpitsasipsit ja kurpitsan siemeniä asetelmassa.

Kekrikeittiössä kokataan kurpitsaa: satokauden herkusta saa niin sipsejä, kakkua kuin keittoakin

Tiedostava kokki välttää hävikkiä ja käyttää kerralla hyödykseen koko kurpitsan. Näillä ohjeilla valmistat satokausiherkusta kokonaisen aterian.

Otimme yhteyden lieden avulla afrikkalaiseen pikkukylään

Suomalaiskeksijän villi idea estää metsäkatoa Afrikassa – aurinkosähköllä kokkaavassa kylässä ei enää polteta puita, vaan istutetaan niitä

Aurinkoenergialla toimivaan lieteen lisättiin nyt myös internetyhteys. Tarkoituksena on antaa kyläläisille mahdollisuus opiskeluun ja yritystoimintaan.

Makealupiinista valmistettua kiusausta ja lupiinipullia.

Voisiko makealupiini haastaa ruoanlaitossa soijan? Asiaa testataan parhaillaan turkulaisissa suurtalouskeittiöissä

Makealupiinin etuina ovat korkea proteiini- ja kuitupitoisuus sekä vähäkalorisuus. Valitettavasti ruoanlaittoon hyvin soveltuvan lajikkeen viljely ei vielä onnistu Suomessa.

Veitsiluodon kalapaikan eli makeavesialtaan laiturille on esteetön pääsy.

Meri-Lapissa houkutellaan kiinnostuneita kalastusharrastuksen pariin: Kalasta ja kokkaa -iltojen tiedoilla pääsee alkuun

Kurssi on suunnattu aikuisille, jotka haluavat saada perustiedot kalastuksesta, saaliin käsittelystä sekä kalan valmistamisesta ruoaksi.

Pelastuslaitos, palokunta

Tulipalo sai alkunsa ruoanlaitosta kerrostalossa Kemissä

Asunnossa paloaikaan ollut henkilö pääsi itse pelastautumaan. Huoneisto kärsi merkittäviä savu- ja nokivahinkoja.

Ulla Liukkonen seisomassa vierellään kunniakirja

Linnan juhlista tuttu suomalaiskokki pääsi maailman arvostetuimpien joukkoon – ei aio ylpistyä: "En halua olla valmis koskaan"

Keittiömestari Ulla Liukkonen on ollut loihtimassa syötävää niin Linnan juhlissa kuin pienissä kyläjuhlissa. Vaikka hän on saanut lukuisia palkintoja, paras hetki silloin, kun ruoka maistuu asiakkaalle.

Skolmatsbuffé innehållande bland annat kyckling, ris och grönsaker.

Vesannon uuteen kouluun tulee ruoan valmistuskeittiö

Kunta vaihtaa suunnitellun jakelukeittiön valmistuskeittiöksi. Vesanto haluaa, että sillä on kriisitilanteen sattuessa keittiö, jossa voidaan valmistaa ruoka kaikille ruokapalvelun asiakkaille.

Kotikokki Juha Sivonen esittelee juuri uunista otettua pizzaa.

Ruokaharrastaja: "Lihan grillaaminen on nähty" – moni ostaa nyt pihalle pitsauunin ja hifistelee taikinan hydraatioprosentilla

Pitsauunit saattavat loppua kaupoista jo alkukesästä. Täydellinen pitsa vaatii päivien valmistelun.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Olfaktorinen impromptu gis-mollissa ja H-duurissa, eli haiston ja maiston menö & paluu

Kajon matkakokemuksia hajuttomasta & mauttomasta maailmasta.

Kokki Henri Alén uskoo, että ravintoloiden sulkeminen kolmeksi viikoksi ei juurikaan vaikuttaa koronatilanteeseen

Kokki Henri Alén ei usko kolmen viikon ravintolasulun vaikuttavan ja rajoitukset jatkuvat: "Stay home, stay safe ja tehkää juurileipää"

Alénin mielestä sulun jälkeen pitäisi hyödyntää keinoja, joilla viruksen leviämistä esimerkiksi ravintoloissa voidaan estää.

Pikku Kakkosen juontaja Susanna

Pikku Kakkosessa ruoka on iloinen juttu!

Susannan kanssa tutustutaan ruokaan ja keittiöpuuhiin.

Vettä lasketaan keittiön tiskipöydän hanasta.

Veden keittokehotus jatkuu Uudenkaarlepyyn Monåssa

Viime viikolla verkoston vesinäytteistä löydettiin bakteereja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle