Uusimmat artikkelit
Jämäjuustoista ja -leikkeleistä tai nuutuneista vihanneksista syntyy kokonaisia aterioita, kun otat käyttöön ruoka-ammattilaisen vinkit
Jääkaapissa ei taaskaan mitään järkevää syötävää. Vai olisiko sittenkin? Miksi toisilla on taito loihtia maukasta ruokaa lähes tyhjästä; vaatiiko se jotain supervoimia vai voisiko tätäkin oppia?
Tampereen vanhin pizzeria joutui yllättävien somehuhujen keskelle, vaikka mikään ei ole muuttunut vuosikymmeniin
Monille pizzerioiden asiakkaille voi tulla yllätyksenä, että puolivalmisteiden käyttö on ravintola-alalla yleistä. Tampereella kulttimaineen saavuttaneen Napolin pizzapohjien taikina on Fazerin valmistamaa.
Kotitalousopettaja Niklas Kurvisen menestys Master Chef -kokkiohjelmassa toi kuhinaa oppitunneille: ”Lapsista näkee, että he ovat innoissaan”
Niklas Kurvinen opettaa kotitaloutta kahdessa koulussa Mikkelissä. Hän ei panisi pahakseen, jos hänen menestyksensä televisio-ohjelmassa innostaisi nuoria hakemaan alan opintojen pariin.
Vedenkeittokehotus jatkuu Turun Runosmäessä aiempaa pienemmällä alueella – katso lista jutusta
Ruoanlaittoon ja juotavaksi käytettävää vettä tulee keittää tietyissä taloyhtiöissä ja osoitteissa viiden minuutin ajan.
Nyt täytetään piirakkaa lihalla! - Katso Kozeenin ohjeet lihapiirakan tekoon.
Lihapiirakkaa tuunattiin ja maustettiin Kozeenin tyyliin Hengaillaan semifinaalissa.
Tampereelle on tulossa jo kolmas kampuskeittiö, jossa voi kokata ja keittää kahvia – Aaro Haikonen: ”Illalla ei tarvitse lähteä himaan”
Tampereen yliopiston tiloihin rakennetaan keväällä kolmas opiskelijoille tarkoitettu keittiö. Kampuksella kokkaustilaa riittää usein enemmän kuin pienessä opiskelija-asunnossa.
Haluatko syödä enemmän edullista kotimaista perunaa? Tee kroppkakor-pyöryköitä, perunaruokien aatelia, ja tarjoa ne kolmella eri täytteellä
Kroppkakor-perunapyörykät ovat Ruotsin lahja kotiruoalle.
Olen aina tiennyt, että työskentelen vielä jonakin päivänä kokkina Strömsössä, sanoo Oskar Mendelin ja nyt niin tapahtuu
"Tuntuu sairaan hyvältä ja jännittää."
Pidätkö ruoista, joista riittää koko viikoksi? Kokeile baeckeoffea, liha-perunalaatikon ranskalaista muunnelmaa, joka valmistuu melkein itsestään
Pataruoka, jossa maistuvat valkoviini ja kasvikset.
Hyödynnä possusta muutakin kuin vain pekoni ja kinkku – upeasta maksasta sukeutuu melko vaivattomasti levitettävä pasteija
Opi tekemään perinteistä maksapasteijaa.
Täyteläinen pasteija pikkelikasvisten kera sopii loistavasti joulupöytään – se valmistetaan punaisista linsseistä ja maustetaan perinteisin mauin
Linssipasteija sopii kasvisruokavalioon.
Nämä ovat ruokareseptien suosikit – hintatietoisuus ja konstailemattomuus näkyvät tämän hetken suosituimmissa ruokaohjeissa
Katso, mitä löytyy tämän syksyn reseptisuosikeista ja miten eri elämänvaiheissa olevien ihmisten hakemat ruokaohjeet eroavat.
Oletko kyllästynyt pakastekalapuikkoihin? Kokeile Michael Björklundin tuorejuustotäytteisiä silakkafileitä rapealla panko-leivityksellä
Kokeile Michael Björklundin silakkafileitä.
Gordon Ramsay kehui vuolaasti uunifetapastaa – reseptin keksijä Jenni Häyrinen: ”Ei ole isompaa nimeä!”
Huippukokki Gordon Ramsay sanoi People-lehden haastattelussa sosiaalisen median olevan parasta, mitä ruoka-alalle on koskaan tapahtunut. Esimerkkinä hän käytti suomalaista hittireseptiä.
Otto Hietamies, 25, kokkasi tiensä MM-hopeaan – video näyttää, kuinka hän loihtii ravintolatason annoksen edullisista raaka-aineista
Hietamies toi Suomeen hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailusta Meksikosta. Mitalisijoille on yltänyt aikaisemmin vain yksi suomalainen.
Hyvässä piirakassa on rapea pohja ja pehmeä täyte – tässä ranskalaisklassikko Quiche Lorraine ja hapan omenapiirakka samalla reseptillä
Klassinen piirakkataikina pâte brisée on helppo tehdä.
Turussa opiskellaan sähkökatkojen yllättäessä kännyköiden taskulamppujen valossa
Turun kaupunki toivoo Turku Energialta etukäteen tietoa mahdollisten sähkökatkojen ajankohdista. Arkea pystyy siirtämään ruoanvalmistusta niihin yksiköihin, joissa on sähköä.
Tee gnudeja ja tarjoa ne suppilovahveroiden ja ruskistetun voin kanssa
Ricotta on gnudien pääraaka-aine.
Kokeile tattarilettuja, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia – bretagnelainen galette valmistuu helposti ja nopeasti
Galetteen sopivat sekä suolaiset että makeat täytteet.
Saksalainen Michelin-kokki ihastui Saimaan muikkuihin: "Aivan mahtava maku ja rakenne"
Suomalainen asiantuntija arvioi, että vientiin löytyy helposti 20–30 sellaista raaka-ainetta, jotka kelpaisivat huippuravintoloiden keittiöihin ja lautasille.
Simppelit raaka-aineet eivät tarkoita huonoa ruokaa – asiantuntija antaa viisi vinkkiä edulliseen kotiruokaan
Ruuan hinnannousu tuntuu kotikeittiöissäkin. Säästää voi suunnitelmallisuudella ja pitämällä arjen ruuat yksinkertaisina. Se ei silti tarkoita mautonta tai huonoa ruokaa.
Mikkelin keskuskeittiö Isopadassa sähkövika: kolmen päivän menut uusiksi
Isopadassa valmistetaan tavallisena päivänä noin 5 800 ruoka-annosta esimerkiksi päiväkoteihin ja kouluihin.
Muuta tiensä päähän tulleen pesukoneen rumpu hauskaksi ja toimivaksi grilliksi
Sekä päältä että edestä täytettävä käy.
Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä
Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.
Lapset osaavat kertoa, mitä kaupasta kannattaa ostaa – paksua lompakkoa ei välttämättä tarvita
Terveellinen ruoka ei aina ole kallista. Lapsiperheissä ruoan hintaakin isompi haaste saattaa olla kiire.

Osassa Pedersören Lillbytä vettä ei voi käyttää ilman keittämistä
Vesinäytteissä on havaittu ulosperäistä bakteereita eli enterokokkeja.
Pata-tuotantokeittiö kokkaa pian 33 000 ateriaa päivässä
Tampereen Lahdesjärvelle valmistunut suurkeittiö laittaa ruokaa tamperelaisille koululaisille ja päiväkotilaisille. Täyteen käyttöön se saadaan vuoden lopulla.
Master Chefissä kokkaava Nokian insinööri vannoo hiiligrillien nimeen: "Kaasugrilli on höyrykeitin"
Parhaillaan MTV:llä Master Chef Suomi -ohjelman kärkinelikossa kilpaileva insinööri Olli Ahola-Luttila antaa kesän parhaat grillivinkkinsä.
Makupaloista tuttu Timo Nykyri muistelee surullisenkuuluisaa kiivirahkaa: "Ainoa, joka söi rahkansa loppuun, oli ohjaaja"
Anekdootteja Makupaloista ja puhetta ruoanlaitosta.
Pizza-automaatit saattoivat tulla Suomeen jäädäkseen: tutkijan mielestä niissä yhdistyy uutuus, tuttuus ja instakelpoisuus
Pizza-automaatteja ajatellaan pikaruokamarkkinoiden uutuutena, mutta ruokahistorioitsija Ritva Kyllin mukaan automaattiravintoloita oli Suomessa jo sata vuotta sitten.
Turun Seikkailupuiston grillin savusta valitettiin – kaupunki katsoo, ettei savu aiheuta terveyshaittoja
Seikkailupuiston grillin savusta on valitettu aiemminkin. Turku katsoo, että grilli on osa Seikkailupuiston toimintaa.
Vaihda valmisdippisi tänä vappuna muhammaraan – piknikin maistuvimmat eväät kokataan lauantaina rennosti Areenassa
Yhteiskokkausohjelma Areenassa 30.4. klo 11.
Vesikatko torstaina Kuopion keskustassa: Niemenkadulla korjataan huonokuntoista ja vuotavaa vesijohtolinjaa
Työstä aiheutuu vesikatko Niemenkadun varrella oleviin kiinteistöihin Kauppakadun ja Minna Canthinkadun välisellä osuudella.
Ruoka saattaa kohta olla todella kallista – tässä jutussa esittelemme ruokakirjailijan 5 vinkkiä edulliseen kokkaamiseen arjessa
Sota Ukrainassa nostaa ruuan hintaa myös Suomessa. Kysyimme ruokakirjailija, valokuvaaja Viola Virtamolta vinkkejä edulliseen arkiruokaan. Hän muistuttaa esimerkiksi ruuan tuunaamisen mahdollisuudesta ja netin hävikkiruokakauppojen hyödyntämisestä.
Näin saat munakoison kyyneliin ja pysyt sipulin edessä tyynenä – Viikon arkisafkat -kokkien kymmenen vinkkiä kotikeittiöihin
Käytännön helpotusta keittiöön Imanin ja Leenan opeilla.
Mitä tv-kokit tarjoilivat lastenkutsuilla 20 vuotta sitten? Tee perässä: nakkipiirakka à la Makupalat!
"Siin ois nyt sit nakit ja muusi vähän eri muodossa."
"Kunnes tuoksu valtaa keittiön" – Imanin ja Leenan resepteissä myskikurpitsaa, daalia ja muita aistit valloittavia arkiruokia
Arkisafkareseptit sunnuntaille 20.2.
Viikon arkisafkat valmistuvat taas leppoisassa tunnelmassa Imanin ja Leenan seurassa
Tule mukaan kokkaamaan viikon arkiruoat kerralla.
“Välillä tuntuu, että aikuisuus on vain keittiössä olemista” – Ylen uusi ruokaohjelma suunniteltiin perheiden tarpeita kuunnellen
Haastattelututkimus tehtiin 500 henkilölle.
Tule mukaan kokkaamaan viikon arkiruoat kerralla!
Imanin ja Leenan kanssa kokataan viikon ruoat reaaliajassa.
Tee tähteistä makujen juhlaa italialaisittain – kokeile rapeita kasvispihvejä bracioleja ja melanzanchineja
Keitetyt perunat ja kuiva leipä saavat uutta puhtia yrteistä
Ruokarakkautta, keittiövinkkejä ja yhteiskokkausta – Iman ja Leena vetävät uudentyyppistä ohjelmaa, jossa valmistetaan arkiviikon annokset katsojien kanssa
Yhteiskokkausohjelma Areenassa sunnuntaisin klo 17.
Unohda arjen rasittava kokkausrumba – uudentyyppisen ruokaohjelman tahdissa valmistat tulevan viikon annokset kahdessa tunnissa
Liity mukaan Areenassa sunnuntaisin klo 17.
Espresso House sulkee työolojen ja ruokaturvallisuuden takia kohun keskelle joutuneen keskuskeittiönsä
Kansainvälinen kahvilaketju Espresso House myöntää epäonnistuneensa keittiön toiminnan parantamisessa ja pyytää anteeksi työntekijöidensä huonoja työoloja. Yhtiön aikomus on korvata keittiö uudella kevään aikana.
Tarjoa parasta perunaruokaa – perunaa perunalla
Salaatissa on kolme eri lajiketta kolmella eri tavalla.
Köksänluokkien välineissä valtavia tasoeroja, pannuista voi jopa puuttua pinnoite – huippukokki: "Ovatkohan oppilaiden isovanhemmat kokanneet samoilla?"
Toimiva luokkatila ja tarkoituksenmukaiset välineet lisäävät opiskelumotivaatiota. Peräseinäjoella Etelä-Pohjanmaalla käytössä on uudet induktioliedet, mutta joissakin kouluissa kokataan vanhoilla ja loppuunkuluneilla välineillä.
Merenpohja on uusi sienimetsä – levät ovat tulevaisuuden ruokaa, sanoo biologi Roosa Mikkola
Vihreää lautaselle? Mitä sanoisit kotimaisista levistä?
Vuoden Kokki 2021 -finaalissa pohjalaisia
Pohjalaiset ovat menestyneet kisassa aikaisemminkin. Voittaja palkitaan 10 000 euron apurahalla. Lisäksi hän pääsee toteuttamaan erilaisia edustustehtäviä ja yhteistöitä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Kekrikeittiössä kokataan kurpitsaa: satokauden herkusta saa niin sipsejä, kakkua kuin keittoakin
Tiedostava kokki välttää hävikkiä ja käyttää kerralla hyödykseen koko kurpitsan. Näillä ohjeilla valmistat satokausiherkusta kokonaisen aterian.