Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Isä kyllästyi hyppynarun pyörittämiseen ja rakensi lapsille narunpyörityskoneen – aikuiset hurahtivat eniten

Perheenisä kehitti koneen, kun käsin pyörittäminen kävi yksitoikkoiseksi.

Yksinäiset välitunnit vaihtuivat yhteiseen riemuun koulun pihalla – kavereita lainaavasta kaverikioskista tuli hitti

Ilmassa leijuvat kymmenet saippuakuplat, hyppynarut pöllyttävät koulupihaa, marmorikuulat pyörivät vauhdilla alas rinnettä ja maja nousee porukalla. Piha on täynnä naurua, kiherrystä ja huutoa. Kaiken takana on Tervakosken koulun pihaan ilmestynyt pieni, keltainen rakennus.

Amirkhani vie harjoittelunsa äärimmäisyyksiin - lämmittelee hyppynarun sijaan teräsvaijerilla

UFC-ottelija Makwan Amirkhanin harjoittelumotivaatio ihastuttaa valmentaja Riku Immosta.

Kaupunki panostaa terveysliikuntaan – kesäpeleihin lainataan välineitä

Oululaiset asukastuvat ryhtyvät lainaamaan kaupunkilaisille liikuntavälinekasseja. Kaupunki haluaa edistää kuntalaisten hyvinvointia terveysliikunnan avulla.

Michelle Obama kampanjoi kuntosalivideolla hyvän kunnon puolesta

Yhdysvaltain presidentin puoliso Michelle Obama on haastanut kansalaisia liikkumaan tuoreella kuntosalivideolla.

Digihahmo muuntuu huopahemmoksi – materiaalit tutuiksi käsityökoulussa

Leijat, mollamaijat ja keppihevoset esittäytyvät sulassa sovussa nettipelihahmojen kanssa Taito-käsityökoulun kevätnäyttelyssä. Näyttelyn teema, pelit ja leikit, on inspiroinut eri-ikäisiä hieman eri tavoin.

Urheilijat ja julkkikset korvaamattomia hyväntekeväisyyden esikuvina

Hyväntekeväisyys kaipaa esikuvia. Lukuisten keräyskampanjoiden oleellinen perusta ovat eri alojen tunnetut henkilöt, näyttelijät, juontajat, artistit ja urheilijat. Seinäjoen Peliveljien pelaajat osallistuivat tänä vuonna Joulun Lapsi -keräykseen.

Crossfit leviää Suomessa: mihin hurmio perustuu?

Suurien kaupunkien jälkeen Crossfit-salit leviävät nyt myös pienemmille paikkakunnille. Esimerkiksi Pieksämäellä Crossfit-sali on noussut nopeasti pieksämäkeläisten suosioon. Toimittaja lähti tunnille testaamaan, mikä tässä Amerikan mantereella alkunsa saaneessa lajissa niin viehättää.

Uudet temput ja kaverit vetävät lähiösirkukseen

Lähiösirkuksessa ihmispyramidi vaihtuu lennosta perinteiseen pihaleikkiin tai jonglöörauspalloihin. Liikkuvan ulkoilmanuorisotalon leikkien pariin mahtuvat niin teinit kuin taaperotkin.

Siilinlahden koulun pihaa uusittu paljon – oppilaat toivovat lisää keinuja

Suursuosion saavuttaneita keinuja haluttaisiin uutisluokan selvityksen perusteella jopa enemmän, mutta rehtorin mukaan uudet välituntilaitteet eivät nyt ole hankintalistalla kärkipäässä. Rehtorin mielestä on tärkeintä, että nykyisiä välituntilaitteita hyödynnetään mahdollisimman järkevästi.

Parent-teacher groups footing bill for municipalities

The number of parent-teacher groups in daycares and schools continues to grow in Finland and has now reached a total of 1,400. As municipalities tighten purse strings and cut down on spending, parent-teacher groups are being called upon to foot the bill for an increasing number of school supplies.

Researcher concerned over kids' inability to jump rope

Today’s Finnish children participate in sports club activities more than ever before, yet as a rule, young people move much less than they did in the past, says University of Jyväskylä’s associate professor Timo Jaakkola. 

Hyppynarulla hyppäämisen taito on vaarassa kadota

Lapset harrastavat urheiluseuroissa nykyään enemmän kuin koskaan ennen. Liikuntatieteen tohtori, dosentti Timo Jaakkolan mukaan lapset liikkuvat silti vähemmän kuin aikaisemmin.

Köyhän miehen punttisali syntyy kotikonstein

Kuntoilu ei aina vaadi hienoja kuntosalilaitteita ja rahaa, sillä moni liike onnistuu kotikonstein. Tarvitaan täytetty vesipullo, tuoli, kuminauha, matto ja hyppynaru ja köyhän miehen kuntosali on valmis. Fysioterapeutti Seija Malkamäki laati kotisalille kunto-ohjelman.

Ylitornion urheilukenttä uudistuu täysin

Vuonna 1958 rakennettu Ylitornion urheilukenttä on tuotu nykyaikaan perusteellisella remontilla. Samalla kentän käyttömahdollisuudet monipuolistuvat, sillä tekonurmikentälle maalataan myös pesäpallokentän rajat.

Keminmaa keksi hyppynarun MM-kisat

Pienessä Keminmaan kunnassa pompitaan hyppynarujuoksun maailmanmestaruuksista viikonloppuna. Kisoilla halutaan elvyttää hyppynarulla hyppimisen perinnettä, joka on vieras monelle lapselle.

Kuntoruutu aloitti valistavien liikuntaohjelmien aikakauden

Kaiken A ja O on peruskunnon hoitaminen valisti Kuntoruutu.

Nallekarhu tanssii rokkia hyppynarulla

Hyppynaru mielletään usein pikkutyttöjen ja nyrkkeilijöiden välineeksi. Koulujen pihoilla hyppynarua paljon hypitään edelleen, mutta myös pojat ovat hyppiksellä mukana. Ja kuntoilijoille hyppely on mitä mainioin liikuntamuoto, sillä 10 minuuttia hyppynaruhyppelyä vastaa puolentunnin juoksulenkkiä.

Lauritsalan koululaisille hopeaa pohjoismaiden kuntokisoissa

Lappeenrantalaisen Lauritsalan koulun 8. luokka tuli toiseksi koululaisten kuntokilpailussa. Syksyn aikana käyty Voimainkoitos-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa ja osallistujia kilpailussa oli mukana kaikista Pohjoismaista.

Koululuokille lahjoitetaan leikkivälineitä Turussa

Lapset ja nuoret halutaan välitunneilla liikkeelle. Siksi jokainen turkulainen peruskoululuokka on saanut syksyn alkajaisiksi korillisen leikkivälineitä. Fyysisen liikunnan lisäksi oppilaat otetaan mukaan suunnittelemaan koulujen yhteistä arkea.

Trampoliini on koko perheen juttu

Kajaanilaisen omakotitalon pihalla jaetaan trampoliinivuoroja parhaimmillaan sekuntikellon kanssa. Vuoroa ovat jakamassa 11-vuotias, tämän äiti, mummi ja kummitäti. Nuorin on taitavin, ja opettaa muutkin tavoille.

Voimakaksikot venyttelyopissa

Voimakaksikko-kuntoiluohjelmaan osallistuvat parit saivat tarpeellista lihashuolto- ja venyttelyoppia. Venyttelyrastin vetäjänä toimi JoenVolin voimisteluvalmentaja Sari Asikainen.

Lapset vaativat uusia leikkivälineitä päiväkotiin

Radio Savon aamussa vierailtiin Pihkapolun päiväkodissa Kuopion Neulamäessä. Aamupalan jälkeen Viivi ja Sami Kirjosieppojen ryhmästä sekä Niko Kivitaskuista istahtaa toviksi rupattelemaan Anu Myllärisen kanssa.