Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Sorainen

Marjayrityksen epäiltyyn lahjontatapaukseen kytketty hallitusneuvos Olli Sorainen on vapautettu – poliisi epäilee yhä rikoksista

Poliisin mukaan Olli Soraista ei ole enää syytä pitää vangittuna, mutta häntä epäillään edelleen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Sorainen

Lahjusepäily ministeriössä on poikkeuksellinen, sanovat asiantuntijat – mutta se ei tarkoita, etteikö Suomessa olisi korruptiota

Suomessa on korruptiota, vaikka monet mittarit eivät sitä tunnistakaan. Kyse on kuitenkin yleensä rakenteellisesta korruptiosta, ei varsinaisista rikoksista.

Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Sorainen

Helsingin käräjäoikeus vangitsi ministeriön hallitusneuvoksen – poliisin on annettava lisäselvitystä viikon kuluessa

Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Soraista epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Christo Grozev Mairna Congress Centerissä.

Bellingcatin toimitusjohtaja Helsingissä: Venäjän korruptiohallinto myy tietoja ja toimii itseään vastaan

Tutkivan journalismin Bellingcat-järjestö on paljastanut salaisia venäläistoimijoita avoimien lähteiden ja pimeiltä markkinoilta ostetun tiedon avulla.

Fasaden av en byggnad med texten "Erottajankatu 4 C". I förgrunden dokument, nån slags faktura.

Siivousalan yritys lahjoi yrityksiä ja virkamiehiä elektroniikalla ja lahjakorteilla, epäilee poliisi – kalleimmat lahjukset 30 000 euroa

Helsingin poliisin mukaan korruptiovyyhti on poikkeuksellisen laaja. Lahjuksina annettujen lahjojen arvo on yhteensä noin 370 000 euroa.

Sepp Blatter ja Michel Platini.

Entiset jalkapallopomot Blatter ja Platini vapautuivat rikossyytteistä

Kuusi vuotta kestäneet tutkimukset sekä syytteet päättyivät kaksikon vapauttavaan tuomioon Sveitsin liittovaltion rikostuomioistuimessa.

Egentliga Finlands tingsrätt den 19.4.2022.

Salon kaupungin entiselle työntekijälle lahjussyyte – epäillään ottaneen kymmenien tuhansien eurojen lahjukset

Syytteen mukaan lahjonnan avulla tavaroita saatiin kaupaksi merkittävään ylihintaan.

HOK-Elanto Kärjäoikeuden istunto

HOK-Elannon ex-kiinteistöjohtajan saamat rahat eivät olleet lahjuksia, katsoo hovioikeus – johtaja käytti 200 000 euroa tytärten esteratsastukseen

Helsingin hovikeuden mukaan HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja sai työnantajansa liikekumppaneilta yhteensä noin 200 000 euroa, mutta rahoja ei voitu pitää lahjuksena.

Kirjeenvaihtaja Maija Salmi.

Espanjassa tilaisuus tekee varkaan – maskikauppiaat tuhlasivat miljoonien välityspalkkiot Rolexeihin, kun korona tappoi satoja päivässä

Espanjassa maskikauppiaita, ex-kuningasta, jalkapallotähteä ja poliitikkoja yhdistää häikäilemätön korruptio. Se on maan tapa, koska se on helppoa.

Kouvolan Ajovarman kyltti, jossa liikkeen aukiolot.

Poliisi epäilee, että ajokortteja on ostettu inssin reputtamisen jälkeen rahalla – lahjusvyyhti ulottuu eri puolille maata

Poliisi on saamassa valmiiksi tutkinnan rikosepäilystä, jossa ajokokeen reputtaneet henkilöt saivat kokeestaan hyväksytyn lahjomalla kokeen vastaanottajan.

Kimalteleva kännykkä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijälle sakkoja lahjuksen ottamisesta

Lahjuksiksi katsotut tavarat ja lahjakortit olivat arvoltaan yhteensä reilut 3 700 euroa. Mukana oli muun muassa matkapuhelimia ja navigaattori.

Kuvakaappaus ICIJ:n videosta, ISIS-joukkoja Irakissa.

Salainen selvitys paljastaa Ericssonin maksaneen lahjuksia Irakissa – ruotsalaisyhtiö saattoi rahoittaa terroristijärjestö Isisin toimintaa

Ruotsalainen verkkoyhtiö Ericsson ja sen käyttämät alihankkijat maksoivat vuosien ajan lahjuksia ja suojelurahaa Irakissa alueita hallitseville asejärjestöille, käy ilmi kansainvälisen toimittajajärjestön ICIJ:n selvityksestä.

Kolme kuvaa: vasemmalla Gennadi Timtshenko, keskellä Vladimir Putin ja oikealla Boris Rotenberg.

Analyysi: Taistelu venäläistä rahanpesua vastaan hävittiin jo – tästä syystä talouspakotteet eivät iske Putinin lähipiiriin tehokkaasti

Länsimaat sulkivat vuosikymmeniä silmänsä venäläisen valtaeliitin hämärältä rahaliikenteeltä. Nyt siitä eroon pääseminen on liki mahdoton tehtävä, kirjoittaa Ylen MOT-toimituksen toimittaja Jyri Hänninen.

Fasaden av en byggnad med texten "Erottajankatu 4 C". I förgrunden dokument, nån slags faktura.

Kotiin lähetettiin puhelin, olutta ja matkalahjakortti – siivousalan yritys lahjoi kuntien työntekijöitä vuosien ajan, vyyhdissä tuomittu jo 18

Sadat ihmiset ympäri Suomen ovat saaneet lahjoja, joiden epäillään olevan lahjuksia siivousalan yritykseltä. Useita kuntien työntekijöitä on jo tuomittu. Tämä käy ilmi Svenska Ylen laajasta tutkimuksesta.

Traktori auraa katua.

Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelun erityistilintarkastus paljasti kehittämistarpeita töiden järjestelyissä

Yhtiö päätti teetättää erityistilintarkastuksen sen jälkeen, kun kahteen yhtiön työntekijään kohdistui lahjusepäily. Erityistilintarkastuksessa ei Kipan hallituksen mukaan paljastunut sellaista, mikä aiheuttaisi oikeudellisia jatkotoimia.

Suomen lippu salossa.

Tiistai 25.1.2022 (radio)

Suurin osa aluevaltuustoista on oikeistoliberaaleja. Suomessa on vain vähän korruptiota. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen jättää tehtävän. Suomeen perustetaan satamalogistiikan turvapuisto. Sää.

Ilmakuvassa on Helsingin Senaatintori toukokuussa 2021.

Suomessa korruption vähäisyys maailman kärkiluokkaa, korona huonontanut tilannetta monessa muussa maassa

Korruptio on edelleen vakiintunut järjestelmä suurimmassa osassa maista, mutta myönteisiäkin esimerkkejä löytyy.

Almatyssa poliiseja ja mielenosoittajia.

Suomalaisasiantuntija Kazakstanin mellakoista: Kansa lähti kaduille, kun öljyvauraus valuu eliitin taskuun

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kristiina Silvan ja Suomen Kazakstanin-lähettiläs Soili Mäkeläinen-Buhanist arvioivat, että tyytymättömyyden taustalla on taloudellisen tilanteen heikkeneminen.

Violetit lakatut kynnet näppäimistöllä.

Turku avaa kaupungin vihjekanavan julkiseen käyttöön – kanavan kautta voi ilmoittaa väärinkäytösepäilyistä

Vihjekanavan kautta voi ilmoittaa esimerkiksi epäilyistä, jotka koskevat korruptiota, lahjontaa, virka-aseman väärinkäyttöä ja kaupungin omaisuuden tai tiedon väärinkäyttöä.

Nobel-voittaja Dmitri Muratov vertaa Venäjän lehdistönvapautta jääkiekon pelaamiseen ilman sääntöjä

"Pelaat jääkiekkoa raivaustraktoreita vastaan" – Venäjän lehdistönvapaus on matsi ilman sääntöjä, sanoo lätkämailoja keräävä Nobel-voittaja

Sanomalehti Novaja gazetan päätoimittajan mukaan riippumaton media on ottanut Venäjällä parlamentin tehtävän. Muratovin alaisia on tapettu, mutta mikään juttu ei ole hänestä hengen arvoinen.

Perttu Nousiainen ja Aki Haaro, Nuorisosäätiö

Nuorisosäätiön ex-johtajille Aki Haarolle ja Perttu Nousiaiselle useita rikossyytteitä

Nuorisosäätiön ex-johto saa syytteet muun muassa lahjonnasta ja kavalluksesta.

Käräjäsalin ovi

Uudenkaarlepyyn virkamies tuomittiin lahjuksen ottamisesta – sai tavarantoimittajalta elektroniikkaa ja lahjakortteja

Lahjojen yhteisarvo oli alle 3 000 euroa. Oikeuden mukaan mies ei aktiivisesti pyytänyt niitä itse.

Kuvassa osa valtion virastotalon opaskylttiä. Teksti Käräjäoikeus näkyy.

Pohjalaiskunnassa työskentelevää virkamiestä epäillään lahjuksen ottamisesta

Virkamiehen epäillään ottaneen vastaan yritykseltä tavaroita lahjoina parin tuhannen euron arvosta.

En modern byggnad på en solig dag. I framgrunden en bil.

Bensowin säätiön päiväkotiremontin lahjussyytteet kaatuivat käräjillä – oikeuden mukaan säätiön hallituksen olisi pitänyt hoitaa tehtävänsä myös kesälomalla

Oikeus katsoi, ettei näyttöä lahjomisesta saatu. Oikeuden mukaan hallituksen ei olisi pitänyt jättää epäpätevää työntekijää huolehtimaan urakasta, kun muut lomailivat.

Heinz-Christian Strache

Itävaltaa syytetään yrityksistä vaientaa hallituksen kaataja – Salaa kuvatun korruptiovideon takana olleelle etsivälle kova huumesyyte

15 ihmisoikeus- ja sananvapausjärjestöä epäilee, että etsivä Julius Hessenthalerista halutaan tehdä varoittava esimerkki. Hän oli vuonna 2019 tekemässä salaa kuvattua videota, joka johti varaliittokansleri Heinz-Christian Strachen eroon.

Mikkelin kaupungintalo.

Mikkelin kaupunki selvittää eduskunnan oikeusasiamiehelle päätöksentekoaan – liittyy Satu Taavitsaisen esittämiin korruptiosyytöksiin

Satu Taavitsainen (sd.) katsoo, että kaupungin tekemä päätös oli loukannut muun muassa hänen sananvapauttaan. Kaupunki näkee asian vastineessaan toisin.

Poliisi seisoo Bangkokissa.

Thaimaassa useita poliiseja pidätetty kidutusvideon takia – entinen poliisipäällikkö "Jo Ferrari" antautui

Netissä leviävällä videolla näkyy, kuinka poliisit pahoinpitelevät miestä, jolle on laitettu muovipussi päähän. Uhri kuoli. Tapauksen paljastaneen poliisin mukaan rikoksesta epäillyt poliisit yrittivät kiristää lahjuksia huumerikolliselta.

Gianni Infantino.

NY Times: Fifa saa jopa 200 miljoonaa omassa korruptioskandaalissaan pidätettyjä varoja Yhdysvalloilta

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino lupaa, että varat käytetään oikein. Ensimmäinen maksuerä on 32,3 miljoonaa dollaria

Venäläisen iStories-lehden työntekijät.

Venäjä jatkaa riippumattoman median vastaisia toimia – tutkivan journalismin verkkolehti nimettiin “ulkomaiseksi agentiksi”

Verkkomedia iStories on tehnyt useita paljastusjuttuja Venäjän johdon korruptiosta. “Tämä on kunnia”, sanoo iStoriesin perustaja Roman Anin

Elokuussa 2020 räjähdys tuhosi Beirutin sataman

Beirut vuonna nolla – tuhosiko vuosi sitten tapahtunut sataman räjähdys myös Libanonin tulevaisuuden?

Beirutin räjähdyksen uhrien omaiset vaativat yhä syyllisiä oikeuteen. Sataman tuhon itsekin kokenut Kirkon ulkomaanavun koordinaattori Emma Pajunen muistuttaa kadotetusta sukupolvesta: lapset ja nuoret olisi saatava nopeasti kouluun.

Mielensosoittajat vastustivat Jair Bolsonaron hallintoa Rio de Janeirossa Brasiliassa.

Brasiliassa osoitettiin jälleen mieltä presidenttiä vastaan – Bolsonaroa arvosteltu koronapandemian huonosta hoitamisesta jo pitkään

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on tällä hetkellä myös korruptiotutkinnan kohteena, sillä hänen epäillään viivytelleen toimissaan kuultuaan epäselvyyksistä Brasilian koronarokotekaupoissa.

Ihmisiä äänestyskoneiden takana värikkään kaapiston edessä

Bulgaria äänestää pattitilanteen purkamiseksi: Syntyykö tällä kertaa hallitus ja päättyykö Borisovin yli 10 vuoden taival maan johdossa?

Pitkäaikaisen pääministerin Boiko Borisovin GERB-puolue oli huhtikuun vaaleissa suurin puolue, mutta hallituskumppaneita ei löytynyt. Protestipuolue ITN on noussut mielipidemittauksissa jo hivenen GERB:in ohi. Keskeisin vaaliteema on maahan pesiytynyt korruptio.

Presidentti Jair Bolsonaro poisti maskin kasvoiltaan kesiviikkona, kun hän alkoi puhua tiedotustilaisuudessa.

Brasiliassa tyytymättömyys presidentti Bolsonaron hallintoon korkeimmillaan

Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan presidentti Jair Bolsonaron suosio laskee Brasiliassa. Tyytymättömyyttä maan kansalaisten keskuudessa aiheuttavat muun muassa koronaviruskriisin huono hoito ja Bolsonaroon kohdistuvat korruptiosyytökset.

Etelä-Afrikan entinen presidentti Jacob Zuma kuvattuna 4. heinäkuuta 2021.

Etelä-Afrikan entinen presidentti Jacob Zuma antautui viranomaisille vankeustuomiotaan varten

Korruptiosta syytetty Zuma hakeutui kotiprovinssissaan sijaitsevaan vankilaan antautumiselle asetetun takarajan kolkutellessa jo ovella.

Perun ex-vakoilupäällikkö Vladimiro Montesinos arkistokuvassa.

Perun ex-vakoilupäällikkö pyrki vaikuttamaan presidentinvaalien tulokseen vankilasta käsin

Perussa on odotettu presidentinvaalien tuloksia jo yli kolmen viikon ajan. Tulosten perusteella vaalit erittäin niukasti hävinnyt Fujimori on syyttänyt vaaleja vilpillisiksi.

poliisi suojavarusteet päällä

Karhuryhmän ex-varajohtajan vankeustuomio aleni reiluun kahteen vuoteen: otti vastaan 140 000 euroa lahjuksia – osa omalta työnantajalta huijattuja

Ex-varajohtaja huijasi Helsingin poliisilaitokselta yli 46 000 euroa yhdessä laitokselle tuotteita myyneen yhtiön johtohenkilön kanssa ja otti vastaan 95 000 euron lahjukset. Hovioikeus alensi miehen kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistusta kolmella kuukaudella.

Ilmakuvassa on suomalainen järvimaisema.

Study: Finns most proud of nature, landscapes

Finnish women are also proud of the nation's social security, while men enjoyed talking about the country's history and traditions.

 Kuvassa on Anna-Maja Henriksson.

Hyvä veli -verkostojen kimppuun käydään jämerällä ohjelmalla – Henriksson: Korruptiota esiintyy yhteiskunnan kaikilla tasoilla

Hallitus hyväksyi Suomen ensimmäisen korruption vastaisen strategian. Korruption riskialuiena pidetään Suomessa poliittisen päätöksenteon ja julkisten hankintojen lisäksi muun muassa rakennusalaa, ulkomaankauppaa ja urheilua.

Kolumni Raj Sabanadesan.

Rajkumar Sabanadesanin kolumni: Yli-Viikarin epäillyt väärinkäytökset uhkaavat koko suomalaisen yhteiskunnan ydintä 

Suomalaiset luottavat hyvinvointiyhteiskuntaansa. Mitä tapahtuu jos usko viranomaisiin katoaa? Poliisin tutkintaan päätyneet Valtiontalouden tarkastusviraston sotkut horjuttavat kansalaisten uskoa, kirjoittaa Sabanadesan.

En modern byggnad på en solig dag. I framgrunden en bil.

Lahjonnasta Bensowin säätiön remonttijupakassa syytetty mies pimitti miljoonabisnekset verottajalta – sai ehdollista vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan suomalaismiehen ehdolliseen vankeuteen, yhdyskuntapalvelukseen ja liiketoimintakieltoon useista talousrikoksista. Mies jätti ilmoittamatta verottajalle noin 1 500 000 euron liikevaihdon. Samaa miestä syytetään törkeästä lahjuksen antamisesta päiväkotiremontissa Kauniaisissa.

Toni Viljanmaa

Toni Viljanmaan kolumni: Hyvä henkilö -verkostot ja poliittiset virkanimitykset mädättävät Suomen työelämää

Sukulaisten suosiminen, poliittiset virkanimitykset ja hyvä henkilö -verkostot kaventavat entisestään pienen Suomen lahjakkuusvarantoa eivätkä houkuta ammattilaisia jäämään Suomeen, kirjoittaa Viljanmaa.

Bensowin säätiön rakennus Kauniaisissa

Bensowin lastenkotisäätiön epäonnisten remonttien taustalla lahjusrikos? Syyttäjän mukaan rakennusyhtiö lahjoi työntekijän 54 000 eurolla

Syyttäjän mukaan Kauniaisissa toimivan Bensowin lastenkotisäätiön entinen työntekijä otti vastaan 54 000 euron lahjuksen päiväkotiremonttien pääurakoitsijaksi valitulta rakennusyhtiöltä. Syyttäjän mukaan rakennusyhtiö valittiin pääurakoitsijaksi ilman kilpailutusta työntekijän suosituksesta. Syytetyt kiistävät syytteet törkeistä lahjusrikoksista.

Ilmakuvassa on Eduskuntalo toukokuussa 2021.

Friday's papers: Finns Party top municipal poll, EU Covid cash, café corruption case

Outlets explore the battle to approve an EU Covid recovery package and track how parties are performing in the polls.

Ericssonin lippuja.

Ericsson maksaa Nokialle 80 miljoonaa korvauksena korruptiovahingoista

Ruotsalaisyhtiö turvautui vuosien ajan korruptioon vahvistaakseen asemaansa puhelinverkkomarkkinoilla.

Paavi kirjastossa pitämässä rukousta.

Paavi kitkee Vatikaanissa rehottavaa korruptiota uusilla säännöillä

Vatikaanin kardinaalit ja muut johtotehtävissä toimivat saavat vastedes sijoittaa varallisuuttaan vain sellaisiin kohteisiin, joiden arvot kohtaavan katolisen kirkon arvot. Työntekijät eivät saa ottaa vastaan lahjoja, joiden arvo on yli 40 euroa. 

Suomessako ei ole korruptiota?

Marja Sannikka: Suomi on hyvien veljien ja siskojen maa

Suomessa on jopa oma sanonta, maan tapa, kähminnälle, muistuttaa Marja Sannikka videoblogissaan.

Toimittaja ja tietokirjailija Jarno Liski.

Näin Iltalehti paljasti VTV:n johtamissotkun – toimittaja: ”Kyse on suomalaisesta rakenteellisesta korruptiosta”

"Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa, mutta hyväveliverkostoja ja rakenteellista korruptiota on myös täällä."

Guatemalan kongressin istuntosali. Presidentti puhuu puhujankorokkeella.

Guatemalan kongressi kieltäytyi nimittämästä korruptiota vastaan taistellutta tuomaria perustuslakituomioistuimeen

Gloria Porras on tullut tunnetuksi korruption ja rankaisemattomuuden kulttuurin vastustajana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle