Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson.

Pääministeri Magdalena Anderssonin mukaan Ruotsi ei lähtenyt Nato-kelkkaan Suomen takia: "Arvostan suuresti tekemäämme yhteistyötä"

Pääministeri Magdalena Andersson pitää tänään myös puoluejohtajan puheen Almedalenin politiikkaviikolla. Suora lähetys alkaa Suoen aikaa kello 20.

Eero Hyvönen är ny ordförande för ONM.

Presidenttiparin lapsesta ja Marinista otetut kuvat otetaan Julkisen sanan neuvoston käsittelyyn

Kantelut ovat yksityishenkilöiden tekemiä. JSN:n puheenjohtajan mukaan presidenttiparin kuvan käsittelylle on laajemmat perusteet.

Pääministeri Sanna Marin.

Pääministeri Sanna Marinista otettu paparazzi-kuva poiki kantelun Julkisen sanan neuvostoon

Yksityishenkilön tekemä kantelu koskee ihmisarvon kunnioittamista sekä yksityiselämän suojaa.

Boris Johnson

Johnsonin johtajuus on kärsinyt pahoin, arvioi Lontoon-toimittaja – jatko riippuu kapinallisista kansanedustajista

Toimittaja Auli Valpola arvioi, että Johnson voi yrittää nostaa suosiotaan tarttumalla elinkustannuskriisiin. Britanniassa ruuan hinta on noussut nopeasti ja inflaatio on jo yhdeksässä prosentissa.

Sanna Marin Brysselissä.

Pääministeri Marin matkustaa Washingtoniin, sama suunta myös Naton pääsihteerillä

Sanna Marin kertoi matkastaan Instagramissa. Hän ei kommentoinut matkansa syytä, mutta kertoi myöhemmin HS:lle, että ei tapaa Yhdysvaltain presidenttiä.

Öljyn vientikielto on kova isku Venäjälle

EU-johtajat sopuun öljyn osittaisesta tuontikiellosta – pääministeri Marin: "Merkittävä askel eteenpäin sanktioissa"

EU-maiden johtajat keskustelivat uusista Venäjän vastaisista pakotteista Brysselissä. Poliittinen sopu öljyn tuontikiellosta syntyi aamuyölllä.

Puolan presidentti Andrzej Duda vierailulla Ukrainassa.

Jo lukuisat valtiojohtajat ovat nähneet sodan runteleman Ukrainan – keräsimme kuvakollaasin tärkeimmistä valtiovieraista sodan ajalta

Kevään aikana monien maiden valtiojohto on tehnyt yllätysvierailuja Ukrainaan. Tänään listalle liittyi myös Suomen pääministeri Sanna Marin.

 Anthony Albanese, Joe Biden, Fumio Kishida ja Narendra Modi.

Yhdysvallat sai Japanista ja Australiasta tukea Venäjää vastaan, Intia pidättyi edelleen tuomitsemasta Venäjän hyökkäystä Ukrainaan

Tokiossa neuvotelleet maat keskustelivat Ukrainan tilanteen vaikutuksista Tyynenmeren alueella.

 Anthony Albanese (vasemmalla) poseeraa kannattajan kanssa molemmilla koirat sylissään

Valta vaihtuu Australiassa – konservatiivihallitukselle vaalitappio

Pääministeri Scott Morrisonin hallitukselle ennustettiin tappiota myös viime vaaleissa, mutta toisin kävi.

President Niinistö i svenska riksdagen.

Presidentti Niinistö tapaa torstaina Yhdysvaltain presidentin Bidenin Washingtonissa

Presidentti Niinistö ja Ruotsin pääministeri Madgalena Andersson tapaavat presidentti Bidenin torstaina Washingtonissa.

Rikka Purra (ps) eduskuntaryhmän kokouksessa 31.03.2022.

Puolueiden johtohenkilöt pitävät presidentin ja pääministerin myönteistä Nato-kantaa odotettuna – Riikka Purra: "Harmaa aika alkoi käytännössä nyt"

Neljän suuren eduskuntapuolueen johtohenkilöt allekirjoittavat presidentin ja pääministerin analyysin siitä, että Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta ja Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa.

Sauli Niinistön ja Boris Johnsonin kuvat vierekkäin.

Keskiviikko 11.5.2022 (radio)

Britannian pääministeri. Nato-hakemus. Kunta-alan työriidat. Sää.

Kaja Kallas.

Viron pääministeri Kaja Kallas: "Venäjän uhkauksia ja provokaatioita ei kannata pelästyä"

Suomessa pikavierailulla käynyt Viron pääministeri sanoo maansa tottuneen Venäjän tapaan toimia. – Myös Suomi voi olla asian kanssa ok, sanoo Kaja Kallas.

Pääministeri Sanna Marin Pohjoismaiden pääministerien ja Intian pääministerin tapaamisen tiedotustilaisuudessa keskiviikkona Kööpenhaminassa. Etualalla Tanskan pääministeri Mette Frederiksen sekä Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson.

Tanskan, Norjan ja Islannin pääministerit: Teemme kaikkemme tukeaksemme Suomea ja Ruotsia, jos maat päättävät hakea Natoon 

Pohjoismaiden pääministerit tapasivat Intian pääministerin keskiviikkona Kööpenhaminassa. Pohjolan pääministerit sanoivat toivovansa nopeaa Nato-hakuprosessia, mikäli Suomi ja Ruotsi päättävät hakea puolustusliittoon.

Marin uskoo isojen maiden turvaan jo Naton porstuassa

Suomen ja Ruotsin pääministerit Saksassa liittokanslerin Olaf Scholzin vieraina – Marin arvioi Venäjän kohdistavan naapurustoon "kaikenlaista ilkeyttä", jos maat hakevat Nato-jäsenyyttä

Sanna Marinin ja Magdalena Anderssonin saama kutsu Mesebergin linnan retriittiin on poikkeuksellinen. Katso tästä pääministeri Marinin haastattelu.

Pääministeri Sanna Marin saapumassa tiedotustilaisuuteensa.

Kreikka tukee Suomen Nato-jäsenyyttä – Sanna Marin tapaa Kyriakos Mitsotákisin Ateenassa

Marin ja Mitsotákis keskustelevat Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan, Euroopan muuttuneesta turvallisuustilanteesta, ajankohtaisista EU-asioista sekä Suomen ja Kreikan suhteista.

 Angela Rayner.

Väite: Britannian pääministerin huomio herpaantuu, kun naisedustaja vilauttelee haarojaan – tutkija listasi oleelliset seikat mediamylläkästä

Britannian työväenpuolueen poliitikko joutui keskelle konservatiivisten miespoliitikkojen seksististä kommenttivyöryä. Tutkijan mukaan kyse on ennenkaikkea siitä, että Britannian poliittinen kulttuuri on vielä hyvin maskuliinista.

Helsinkiläisiä lapsia virpomassa Palmusunnuntaina 10.4. 2022.

Sunnuntai 10.4.2022 (radio)

Pääministerin haastattelu. Keräys Ukrainan pakolaisille. Ranskan presidentinvaalit. Palvelutalon tulipalo. Palmusunnuntan virpojat. Sää.

Viktor Orban heiluttaa kättään.

Maanantai 4.4.2022 (radio)

Unkarin vaalit. Pakotteet Venäjää vastaan. Koronaluvut. Sähköautojen suosio. Sää.

Sanna Marin.

EU sopi kaasun yhteishankinnoista ja varastojen täyttämisestä – pääministeri Marin ei tyrmää ajatusta energian lyhytaikaisesta hintakatosta

EU-maiden päämiehet sopivat Brysselissä pidetyn kokouksen yhteydessä energian hintaan ja omavaraisuuteen liittyvistä linjauksista. Pääministeri Marinin mukaan päätöksistä ei koidu Suomelle lisävelvoitteita.

Sanna Marin ja Justin Trudeau tapasivat Brysselissä. Taustalla Suomen ja Kanadan liput.

Pääministeri Marin tapasi kanadalaisen kollegansa Justin Trudeaun: "Suomi on tervetullut, jos me haluamme Nato-jäsenyyttä hakea"

Suomen ja Kanadan pääministerit keskustelivat Brysselissä Ukrainan sodasta, pakotteista ja Suomen suhteesta Natoon. Pääministeri Trudeau korosti Marinin mukaan Naton avointen ovien politiikkaa.

Emmanuel Macron står med ryggen svängd mot kameran medan han pratar med Sanna Marin. Sanna Marin tittar på Macron. I bakgrunden flaggor.

EU-johtajat vahvistavat tukeaan Ukrainalle – Sanna Marin: Ukraina taistelee kaikkien eurooppalaisten puolesta

EU-johtajat kokoontuvat torstaina Brysseliin. Turvallisuus- ja puolustusyhteistyön vahvistamisen ja Ukrainan tukemisen lisäksi yhtenä pääaiheena on irtautuminen venäläisestä tuontienergiasta.

Boris Johnson pyysi anteeksi kosteita henkilöstöjuhlia

Britannian pääministeri Boris Johnson pyysi anteeksi korona-ajan juhlia – "Tiedän, ettei se riitä"

Tuoreen raportin mukaan Downing Streetin juhlinta ei ollut hyväksyttävää. Raportin uusi versio on lyhennelmä, koska poliisi tuli tutkimuksineen väliin.

Kuvakollaasi jossa on lähikuvat pääministeri Sanna Marinista ja presidentti Sauli Niinistöstä.

Analyysi: Ulkopolitiikkaa soolona vai duettona

Presidentti Sauli Niinistö jutteli MTV:llä ulkopolitiikasta kuin kavereiden kesken, mutta kysymys pääministeri Sanna Marinin viimeaikaisista ulkopoliittisista lausunnoista kiristi tunnelman, arvioi politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

Sanna Marin Reutersin haastattelussa

Oppositio moittii Marinin Nato-kommenttia virheeksi, Marin: Lausuntoni oli realistinen, kyse ylitulkinnasta

Pääministeri Sanna Marin totesi Reutersin haastattelussa, että Suomen liittyminen Natoon tällä hallituskaudella on "hyvin epätodennäköistä". Tutkijat eivät pidä Marinin lausuntoa ongelmallisena.

Boris Johnson parlamentissa.

Boris Johnson pahoitteli jälleen virka-asuntonsa tapahtumia – tällä kertaa anteeksipyyntö meni itse kuningattarelle

Briannian pääministerin Boris Johnsonin virka-asunnolla järjestettiin kahdet juhlat prinssi Philipin hautajaisten aattona.

Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin saapumassa Ylen vaalitenttiin.

Marin: Koronapandemian vaikeimmat ajat ovat seuraavina viikkoina edessä

Koronavirus leviää niin vauhdikkaasti, että tulemme näkemään terveydenhoidon puolella tämän pandemian kaikkein vaikeimmat ajat seuraavien viikkojen aikana, pääministeri Sanna Marin arvioi.

Mielenosoittajia Sudanissa 2. tammikuuta 2022.

Sudanin pääministeri erosi virastaan – maan politiikka yhä kaaoksen partaalla sotilasvallankaappauksen jäljiltä

Kansainvälisen painostuksen jälkeen armeija taipui palauttamaan syrjäytetyn pääministerin virkaansa, mutta paluu siviilihallintoon ei ole onnistunut.

ilotulitus

Perjantai 31.12.2021 (radio)

Koronatartuntoja ennätyspaljon. Marin koronarokotuksista. Ilotulitteet. Sää.

Mohamed Abdullahi Mohamed puhumassa.

Somalian pääministerin ja presidentin välit huononivat kertaheitolla – virkamiesten riitely voi lisätä jännitteitä koko Afrikan sarvessa

Afrikan sarvessa sijaitsevassa Somaliassa on viime päivinä seurattu kahden viranhaltijan riitelyä. Nyt asiaan on puuttunut Yhdysvallat. Maa kehottaa Somalian presidenttiä ja pääministeriä sopimaan riitansa.

Sitran yliasiamies Jyrki Katainen Puoli seitsemän -ohjelman studiossa.

Jyrki Katainen: "Tämän päivän poliittisessa keskustelussa häiritsee, että asioita halutaan sanoa liiankin ehdottomasti"

Lokakuussa 50 vuotta täyttänyt Katainen haluaa hyödyntää tulevissakin töissä kokemustaan merkittävissä tehtävissä maailmalla ja Suomessa, mutta presidenttiehdokkuus häntä ei kiinnosta.

Marinia koskeva keskustelu Weibossa

Sanna Marinin juhlinta kuohutti myös Kiinassa – somekommentti: “Tällaista voi odottaa maailman onnellisimman maan johtajalta”

Aihe nousi yhdeksänneksi kuumimmaksi puheenaiheeksi kiinalaisessa sosiaalisen median kanavassa Weibossa. Kiinalaiset kauhistelivat maskittomuutta ja altistumista, mutta ihailivat anteeksipyyntöä ja pääministerin vapaa-aikaa.

Pääministeri Sanna Marin A-studiossa..

Pääministeri: Hätäjarrun veto ei vielä häämötä – "Kuuntelemme tarkalla korvalla terveysviranomaisia ja tehohoidon tilannetta"

Pääministeri Sanna Marinin yökerhossa juhliminen altistuksesta huolimatta herätti huomiota viikonloppuna. Marin korosti A-studiossa, että Valtioneuvostolle tarvitaan viestien perillemenon turvaava järjestelmä.

Satu von Schalien ja Sanna Enckelman silittämässä sarvipäistä pukkia.

Keskiviikko 8.12.2021 (tv)

Korkeakoulutetut työntekijät. Ruotsin pääministeri. Elämänmuutokset. Sää.

Sanna Marin piti tiedotustilaisuun Valtioneuvoston linnassa illalla 15. lokakuuta.

Marinin yökerhoillasta tehty kaksi kantelua oikeuskanslerille

Kanteluiden aiheina ovat pääministerin virkapuhelimen käyttö ja se, miten korona-altistumisesta on tiedotettu Marinille.

Oikeusoppinut pääministeri Marinin yökerhokohusta: Tekemällä tehty kohu

Oikeusoppineet Marinin yökerhokohusta: Tekemällä tehtyä – professori: Ei ole juridisesti selvää, että pääministerin tulee olla tavoitettavissa virkapuhelimestaan

Pääministeri Sanna Marinia ei saatu lauantai-iltana kiinni virkapuhelimestaan, kun hänelle haluttiin välittää uusia turvaohjeita liittyen ulkoministeri Pekka Haaviston koronatartuntaan. Marin oli ystävineen juhlimassa helsinkiläisessä ravintolassa.

Sanna Marin piti tiedotustilaisuun Valtioneuvoston linnassa illalla 15. lokakuuta.

Pääministeri Sanna Marinin toinenkin koronatestitulos negatiivinen – palaa lähitöihin tiistaina

Marin teki ensimmäisen koronatestin sunnuntaina sen jälkeen, kun hän oli ollut juhlimassa vaikka oli altistunut mahdolliselle koronavirustartunnalle.

Sanna Marin

Pääministeri Marin jätti virkapuhelimen tarkoituksella kotiin – "Olisi suotavaa, että saisin viestit myös eduskunnan puhelimeen"

Marin kertoo, että hän käyttää virkapuhelinta kansainvälisten kollegojen kanssa asioimiseen.

Sanna Marin

Valtioneuvoston kanslian turvallisuusjohtaja: Pääministeri on noudattanut ohjetta, hän on tavoitettavissa koko ajan

Ministerin käsikirjan mukaan ministerin on pidettävä virkamatkapuhelinta aina mukana ja käyttövalmiina. Pääministerillä vaatimus ei kuitenkaan ole yhtä tiukka, sillä hänet saadaan tarpeen tullen kiinni turvahenkilöstön kautta.

Helsinki-Vantaan uudistettu lentoasema kuvattu 24.11.2021.

Keskiviikko 1.12.2021 (radio)

Koronatartunnat. Koronarokotukset. Pääministeri Marin. Helsinki-Vantaan lentoasema. Konttikuljetukset. Sääennuste.

Teboilin pihassa olevassa hintataulussa on polttoaineiden hintoja. 98-oktaanisen bensan litrahinta on sentin yli kaksi euroa.

Tiistai 30.11.2021 (radio)

Hallituksen koronaneuvottelut. Pääministerin etätyö. Euroalueen inflaatio. Suksivoidetehtaan tulipalo. Luottokorttivarkaat. Sääennuste.

Puhelimeen tullut huijaustekstiviesti.

Maanantai 29.11.2021 (radio)

Koronatilanne huononee. Omikron virusmuunnosta voi olla myös Suomessa. Omikron huolettaa maailmalla. Ruotsi sai taas pääministerin. Huijausviestejä matkapuhelimissa. Sää on kylmää.

Presidentin linna linnanjuhlien aikaan.

Torstai 25.11.2021 (radio)

Ravintoloiden koronarajoitukset. Linnan juhlat. Saksan koronatilanne. Ruotsin pääministeri. Perjantain sää.

Säkylästä tuotua joulukuusta nostetaan paikalleen Turun tuomiokirkon edustalla yleisön seuratessa.

Keskiviikko 24.11.2021 (radio)

Koronakuolemat. Ruotsin uusi pääministeri. Saksan uusi hallitus. Turun joulukuusi. Nuorgamin kaamos. Torstain sää.

Ruotsin sosiaalidemokraattien puheenjohtaja ja tuleva pääministeri Magdalena Andersson.

Kirjeenvaihtajalta: Ruotsi on tasa-arvon mallimaa, mutta ruotsalaislapset saivat ensimmäisestä naispääministeristä esikuvan vasta nyt

Ruotsi olisi voinut saada ensimmäisen naispääministerin jo kymmenen vuotta sitten, mutta äänestäjät valitsivat toisin. Magdalena Anderssonia odottavat heti kovat poliittiset ajat.

Puoluesihteeri Antton Rönnholm, puheenjohtaja Sanna Marin ja 1. varapuheenjohtaja Niina Malm puhumassa demareiden punavalkoinen puoletunnus taustanaan.

SDP:n vaikuttajat antavat vahvan tuen Sanna Marinille – Ylen kyselyssä puheenjohtaja saa kymppejä ja ylistystä: "Sanna vie meitä eteenpäin"

Demaripäättäjien mielestä puolue saa Marinin johdolla tavoitteensa läpi, eikä puheenjohtaja ole vienyt SDP:tä liikaa vasemmalle. Jotkut katsovat silti puheenjohtajan tehtävän kärsineen pääministerikiireistä.

Peng Shuai pitää toista kättä nyrkissä ja toisessa kädessä tennismailaa.

Kiinalainen tennistähti Peng Shuai katosi – syytti maan entistä varapääministeriä raiskauksesta

Kiinalainen tennistähti Peng Shuai syytti blogitekstissä Kiinan entistä varapääministeriä Zhang Gaolia raiskauksesta. Teksti poistettiin kiinalaisesta sosiaalisen median palvelusta nopeasti.

Soldater i utrustning går på en gata i Etiopien. De tillhör Tigrayrebellerna.

Finland urges citizens to leave Ethiopia immediately

So far only about 30 Finns have said they plan to leave the war-torn nation.

Sanna Marin Pirjo Auvisen haastatteltavana

PM Marin concerned over Covid infections among unvaccinated

Vaccination coverage is close to 80 percent, the goal set by the government in early autumn, yet hospitals are filling up with Covid patients.

Soldater i utrustning går på en gata i Etiopien. De tillhör Tigrayrebellerna.

Etiopia on ajautumassa yhä syvemmälle sisällissotaan – kapinallisiin liittyy uusia ryhmiä, jo seitsemän miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua

Etiopiassa pääministeri kehotti kansalaisia tarttumaan aseisiin pysäyttääkseen kasvavan kapinallisrintaman. Kapinalliset ovat edenneet viime päivinä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle