Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jo 20 000 kotitaloutta jättää asuntolainansa lyhentämättä – kulutus kasvaa nopeammin kuin tulot

Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan suositut lyhennysvapaat saattavat tuoda ongelmia kymmenille tuhansille asuntovelallisille.

Disused saunas a common fire hazard

Nearly half of all home fires are started by residents, usually as the result of carelessness. When a home electric sauna is used for storage and the heater gets turned on accidentally, it can easily lead to disaster.

Kassillinen dynamiittia räjähti, Jussi Makkula repesi riekaleiksi – työ poliisina päättyi vuoden 1986 tragediaan

Karhu-ryhmän ylikonstaapeli Jussi Makkula oli vain muutaman metrin päässä pommista, kun Mikkelin panttivankidraama vuonna 1986 päättyi räjähdykseen. Pommi silpoi miehen repaleiksi, joista vuosien saatossa on kasattu kokoon elämään luottava, iloinen mies.

Niksit kesäiseen pilvibongaukseen: Muista sadetakki ja katsele myös yötaivasta

Elokuun lopulle saakka voi bongata myös valaisevia yöpilviä, jotka killuvat melkein avaruudessa.

Stadin friidu ja stadin kundi kehuvat Helsinkiä ihmisläheiseksi kaupungiksi

Näyttelijä Leena Uotila ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on nimetty tämän vuoden stadin friiduksi ja stadin kundiksi. Helsinki-päivään liittyvän nimeämisen tekee Stadin slangi -yhdistys.

Paikalliset haluavat Ajoksen hiekalle – kaupungin mielestä virallisia uimarantoja jo tarpeeksi

Kemin Ajoksen uimarannan uudelleen käyttöä vaativan Facebook-ryhmän perustaja Eija Kantola ei ole luovuttanut, vaikka rannan uusi kukoistus antaa odottaa itseään.

Pakkasella sulatetaan pakastin ja pöllytetään pölypunkit peitoista

Pakkassää on mannaa kotipakastimen sulattajalle ja siivousintoiselle. Ilmaista kylmäsäilytystilaa on juuri nyt tarjolla runsaasti koko maassa.

Snow due by Monday in the south

Monday brings with it the end of a long Christmas holiday for some commuters—but it also threatens to herald the south’s first proper snow of the winter.

Olympiastadion tyhjenee irtaimistosta - "Ovenkahvoja on kyselty"

Helsingin Olympiastadionin tyhjennysmyynti alkoi vilkkaasti tiistaina. Bistron vanhat vesipullot loppuivat jo ensimmäisen vartin aikana.

"Maalaisjärki on kadonnut" – suomalaiset asiantuntijat tyrmäävät vauvojen peittokiellon

EU-maissa pohditaan parhaillaan lasten nukkumaympäristön turvallisuusvaatimuksia. Osa isoista maista katsoo peiton aiheuttavan tukehtumisriskin ja haluaa sen vuoksi kieltää peitot vauvoilta. Suomalaiset asiantuntijat pitävät ajatusta yliampuvana.

Osa EU-maista veisi peitot vauvojen päältä – perusteena tukehtumisvaara

Osa suurista EU-maista ajaa standardia, jonka mukaan peitot aiheuttavat tukehtumisriskin alle 9 kuukauden ikäisille vauvoille. Nyt lausuntokierroksella on Suomea ja muita Pohjoismaita miellyttävä linjaus vapaaehtoisista varoitusmerkeistä. Huolena on, että se jää lopullisessa äänestyksessä isojen maiden jalkoihin.

"Nykykodeista ei löydy enää pölypunkkeja" – Peittoja ja tyynyjä ei kuitenkaan kannata säästää isältä pojalle

Hyvin hoidetut liinavaatteet kestävät käytössä jopa vuosikymmeniä. Liinavaatteiden kestoon voi vaikuttaa itse.

Nenä tukossa? Syy ei välttämättä ole home vaan likainen tyyny

Tyynyliinat pitäisi pestä jopa viikon tai parin välein ja tyynytkin useita kertoja vuodessa. Tyynyt olisi myös syytä vaihtaa uusiin parin vuoden välein. Kaikki eivät tee niin, mikä voi aiheuttaa nenän tukkoisuutta, jonka syytä saattaa etsiä jopa homeongelmista.

Syöpädiagnoosin saanut Anja teki 300 peittoa keskosvauvoille: "Ompelin kuin viimeistä päivää"

Anja Koskisen käsissä on valmistunut liki 300 nuppupeittoa keskosille. Tilkkutäkkien tekeminen on auttanut surutyössä syöpähoitojen ja omaisten menettämisen keskellä. Rahaa Koskinen ei peitoista huoli, mutta kiitos lämmittää mieltä.

Matkailuauton oikea talvisäilytys säästää murheelta – ota ammattilaisen vinkit haltuun

Puhdistus, tyhjennys ja oikeat olosuhteet. Siinä karavaanarin tärkeimmät pointit talven lähestyessä. Jos talvimatkailu asuntoautossa tai -vaunussa ei kiinnosta, kannattaa menopeli laittaa kunnolla talvisäilytykseen.

Eikö mikään huvita? Ei se mitään – alakulokin on ihan ok

Olo on alavireinen, mikään ei kiinnosta. Harrastus tuntuu pakkopullalta, kotityöt ylitsepääsemättömältä vuorelta. Liikunta ei voisi vähempää kiinnostaa. Ei hätää – välillä saa olla aivan vapaasti hitaampi ja tehottomampi. Mutta jos alakulo jatkuu, kokeile psykologin vinkit.

Lammin iskun kohteeksi joutunut kertoo: Sammutti palonalun viltillä, näki pihalla kolme henkilöä

Lammin polttopulloiskun kohteeksi joutuneessa asunnossa asuva nuori mies kertoi Ylelle, että hän heräsi yöllä ikkunan rikkoutumiseen. Hän näki pihalla kolme tummiin pukeutunutta henkilöä.

Joko nostit veneen talviteloille? Tarkista nämä kohdat

Olipa kyseessä puinen soutuvene, lasikuituvene tai suurempi aalloilla keinuva kesäasunto, ainakin yksi asia on hyvä muistaa: puhtaus. Vene on syytä peittää talvea varten hyvin, sillä veneeseen päässyt vesi voi tehdä suuria tuhoja.

Muistitko peitellä pakastimen sähkökatkoksen aikana? Sähköyhtiö ei korvaa sulanutta sisältöä

Marttojen mukaan alle puoli vuorokautta kestävällä sähkökatkoksella ei pitäisi olla juurikaan vaikutusta täyden pakastimen sisältöön. Sähköyhtiö ei korvaa Valio-myrskyn sulattamia pakasteita, mutta vakiokorvauksia kertyy maksettavaksi iso potti.

Seurakunta kerää taloustavaroita turvapaikanhakijoille

Rovaniemen seurakunta kerää taloustavaroita turvapaikanhakijoille. Seurakunnan keräys järjestetään perjantaina pääkirkon alakerran kryptassa.

Riita poikki! Kansalaistapahtuma haluaa ihmiset saman ruokapöydän ääreen

Raivoisaksi kiihtynyt pakolaiskeskustelu ja jyrkkä vastakkainasettelu ovat tapahtuman järjestäjistä turhaa. Lauantaina kansalaistorilla istutaan vilteillä, syödään yhdessä ja tutustutaan eri taustoista tuleviin ihmisiin.

Tilkkutaiteilijan teoksissa näkyvät elämän kriisit ja risteyskohdat

Vuokko Isakssonin 50-vuotisjuhlanäyttely kertoo tilkuin taiteilijan elämäntarinan avioeroineen ja kriiseineen. Käyttöesineet eivät tekstiilitaiteilijaa innosta, mutta tilkkutaidetta on syntynyt vuosien varrella niin että kaikkia ei edes muista.

Lumppuvuori sileäksi – ei enää kaatopaikoille ensi vuonna

Tekstiilijätteestä suuri osa päätyy edelleen kaatopaikalle. Porissa kierrätyskeskus kerää parhaillaan kolmipäiväisellä tempauksella lumppua, jonka hävittämiseen on tulossa jatkossa muutos. Ensi vuonna vaatejätettä ei voi viedä kaatopaikoille enää vanhaan malliin.

Mainos lupaa työtä Suomeen – tehdas päätetty jo siirtää ulkomaille

Familonin mainoskampanjassa käytetyt sanavalinnat ovat saaneet monet ärsyyntymään. Erityisesti Kankaanpäässä lupaus työpaikkojen lisäämisestä Suomeen vaikuttaa tylyltä, kun työt ovat siirtymässä sieltä Viroon. Familonin tomitusjohtaja myöntää tilanteen tyylitajuttomuuden.

Finland’s small towns woo new residents with baby bonuses, one-euro building lots

Finland’s smaller towns and municipalities are pulling out all the stops to woo potential new inhabitants to take up residence in their communities. From thousand-euro baby bonuses to one-euro building lots, nearly two-thirds of small towns in Finland are turning up the heat in the competition to boost their populations.

"Koemme olevamme onnekkaita" – Nepalissa olevat suomalaiset odottavat avun saapumista ja pelkäävät jälkijäristyksiä

Kathmandussa ja sen lähialueilla asuvat suomalaiset kertovat tilanteen olevan omilla alueillaan kohtuullisen rauhallinen. Vettä ja ruokaa on ainakin vielä, mutta useimmat viettävät tulevan yön teltoissa tai taivasalla. Avustustyöntekijöitä ei ole vielä näkynyt.

Over 11,000 households without power

The number of households suffering electric power outages grew overnight by several thousand. The hardest hit area in the Savon region is to the west of the city of Kuopio.

Pesulassa kuulee kootut selitykset: isännän grilliruuat matolla sysätäänkin lapsen sotkuksi

Pesulaan unohtuu välillä mattoja tai muita tekstiilejä jopa kuukausiksi. Näitä tapauksia ei yritetä yleensä naamioida muuksi kuin unohduksiksi. Sen sijaan mattojen likaantuminen sälytetään joskus ihan väärille harteille, kertoo pesulayrittäjä.

Taloyhtiön talkoot: Yhteistä riemua vai hammasten kiristelyä?

Jos osa kunnossapitotöistä hoidetaan talkoovoimin, seurauksena voi olla parempi yhteishenki ja säästöjä. Toisaalta, ketään ei voi pakottaa luudan varteen tai syyllistää vastuun pakoilusta. Työt ovat yhtiön vastuulla. Osallistutko sinä taloyhtiösi talkoisiin?

Joutsen rakentaa Riihimäelle uuden untuvavuodevaatteita valmistavan tehtaan

Untuvatakkeja, - peitteitä ja -tyynyjä paljon ulkomaille myyvä Joutsen Finland laajentaa Riihimäellä sijaitsevaa tehdastaan parilla miljoonalla eurolla. Uusia työpaikkoja ei tule. Vuodenvaatteisiin keskittyvän tehtaan rakennustyöt on aloitettu.

Kesällä hiki haisee ja sänky pitäisi pitää puhtaana – miten?

Älä petaa hikistä, lämmintä ja kosteaa sänkyäsi heti herättyäsi. Jätä se hetkeksi tuulettumaan, vinkataan Martoilta.

Tips for better quality sleep in tropical temperatures

As parts of Finland continue to swelter in an exceptional heat wave, experts from the Finnish Institute of Occupational Health give 5 tips to improve sleep.

Nämä 5 vinkkiä auttavat nukkumaan, vaikka yölämpötila olisi trooppinen

Nämä vinkit auttavat nukkumaan paremmin, kun yölämpötilat kohoavat trooppisiksi. Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Hannu Rintamäki neuvoo muun muassa välttämään raskasta ponnistelua ennen nukkumaan menoa.

Kesäteatterilaiset näyttelevät tosissaan sateessakin

Loimaalaisia kesäteatteriharrastajia vetää teatterin pariin tiivis harjoitusporukka. Pienen paikkakunnan teatterit tekevät mieluummin yhteistyötä kuin kilpailevat verisesti.

Näkökulma: Piknik pilalla - viimeisetkin festivaalit joutuvat taipumaan viinaruotuun

Nolojen tilanteiden Suomi iski jälleen, kirjoittaa Päivi Puukka festivaalien tiukentuneesta alkoholikäytännöstä.

CapMan myy Finlaysonin: Patjat ja peitot ruotsalaiskonsernille, muut tuotteet suomalaisliikemiehille

Familonin ostaja Trading House Eesti on osa pohjoismaista Trading House Scandinavia AB -konsernia. Finlayson-tuotemerkki siirtyy mainostoimistossa uransa tehneiden suomalaisten liikemiesten omistukseen. 

Tuhopolttaja poltti autokatoksen autoineen Lempäälässä – poliisi pyytää havaintoja

Viereisessäkin autokatoksessa yritettiin sunnuntaina sytyttää tulipalo.

Huhtikuun vauvat saavat köllötellä tilkkupeitolla

Salon tilkkukiltalaiset lahjoittavat juhlavuotensa kunniaksi jokaiselle Salon aluesairaalassa huhtikuussa syntyvälle vauvalle tilkkutäkin. Innokkaat käsityöntekijät ovat neuloneet vauvoille myös villasukkia ja myssyjä. Tyksin keskosvauvat ovat saaneet kaappeihinsa lämmikkeeksi nuppupeittoja.

Yle survey round reveals the grim face of poverty

Nearly one million people in Finland face the risk poverty or marginalisation. An Yle TV2 survey found that poverty is gaining ground and that the poor are finding it increasingly difficult to escape their circumstances.

Tyhjä vatsa on linnulle kohtalokas

Kireä pakkanen pistää pikkulinnun värisemään kylmästä, koska sillä ei ole metsäkanalinnun tapaan jaloissaan suojaavaa untuvaa. Talvessa kohtalokkainta linnulle on kuitenkin liian vähäinen ravinto.

Kun pakkauksen pakkauksen pakkaus pännii, valita!

Kysyimme teiltä, mitkä huonosti suunnitellut tai valmistetut pikkuasiat ärsyttävät. Lista on pitkä: avautumattomat tölkit, liian paksut pakkausmuovit, hajoavat sukkahousut, oikkuilevat vetoketjut, yhteenliimautuvat hedelmäpussit, muka-sulkijateipit, kertakäyttötulostimet, vaatteiden niskalaput... Näyttää siltä, etteivät valmistajat havahdu korjaamaan pakkaustapoja, ennen kuin kuluttajat havahtuvat ja alkavat valittaa asiasta kaupalle tai valmistajalle.

Syksyn pimeyteen piristystä purkista ja puista

Luonnonvalon ja lämmön hiipuessa iloa arkeen voi löytää yllättävän pienistä ja lähellä olevista asioista. Yksi luottaa vitamiinien voimaan, toinen teehen ja kolmas kirjoihin.

Kesä kelpaa suomalaisille syyskuussakin

Viikonloppuna on nautittu varsin kauniista ja kesäisestä säästä koko Suomessa. Suurimmalle osalle syyskuun lämpö kelpaa varsin mainiosti eikä syksyn tuloa kiirehditä.

Mobiilisovellus pitää kirjaa Vilttihatun lapsista

Mikkelin keskustan vuoropäiväkoti Vilttihattuun siirtyi Pankarannan päiväkodista mobiilisovellus, päiväkotilapsia, henkilökuntaa ja nukkekoti. Värikäs Vilttihattu on ollut toiminnassa viikon ajan.

Puistofilosofin eväät: viltti, ystäviä ja piknik-kori

Ikaalisissa filosofoidaan puistossa koko viikon. Selkeyttä ei ole tarjolla, mutta paljon mielenkiintoisia kysymyksiä ja kenties pari vastaustakin.

Martat rokkaa virkkaamalla

Ilosaarirock ja Joensuun Martat heittivät ilmoille virkkaushaasteen. Martat ovat istuneet Joensuun torilla niin helteellä kuin sateellakin virkkaamassa isoäidin neliöitä. Postissa virkkuutöitä on tullut satoja. Tilkkutäkeistä tehdään kymmenisen kappaletta neljän metrin korkuisia majakoita rokkialueelle. Rokin jälkeen työt menevät vanhuksille torkkupeitoiksi.

Lähimmäisenrakkaus näkyy villatilkuista tehdyissä peitoissa

Kajaanilaiset vapaaehtoiset neuloivat talven aikana 240 tilkkupeittoa ja lisäksi Karoliinan Kamari sai muutaman peiton lahjoituksena Intian köyhimmille lähetettäväksi. Peittoja on tehty vuosia, mutta tänä keväänä ne ovat ensimmäistä kertaa näytillä ennen lähettämistä.

Vappupiknikin varaslähdössä sokeriöverit ja karnevaalimeininki

Toimittajien vappupiknik keskellä Lahden kauppatoria aiheutti hilpeyttä ja kulmien kohottelua. Sadepisaroista huolimatta munkkien, siman ja tippaleivän nauttiminen kaupungin ytimessä on kokemisen arvoista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle