Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pilkkijä ja häntä auttamaan mennyt sauvakävelijä putosivat hetkeksi jäihin Tuusulassa

Toinen pudonneista pääsi rantaan ennen pelastuslaitoksen saapumista, ja pintapelastajat hakivat toisenkin turvaan.

Sauvakävelystä tuli Barcelonassa trendilaji, kun pandemia sulki sisäliikuntapaikat – "Aluksi kaupungilla tuijotettiin"

Espanjalainen sauvakävelyjulkkis Alex Walk tutustui lajiin jo vuosia sitten ja ohjaa nyt muita.

Roope Lipastin kolumni: Miten selvitä karanteenista 70-vuotiaan kanssa?

Millä keinoin vireän 70-vuotiaan elämää voi hallita tai hillitä korona-aikana? Kyseessä on haastava ikäkausi, kun melkein kaikesta tulee sanomista, kirjoittaa kirjailija Roope Lipasti.

Aerobic ja painonnosto trendaavat nyt kuntoliikkujien keskuudessa – myös sauvakävelyn suosiota yritetään nostaa uudestaan

Painonnosto on etenkin naisten suosiossa. Sauvakävelyä tutkinut tohtori puolestaan toivoo, että lajin monipuolisuus saisi kuntoilijat sankoin joukoin liikkeelle.

Väitöstutkimus: liikunta vedessä helpottaa nivelrikon oireita ja vahvistaa nivelrustoja

Jyväskylässä yliopistossa tehdyssä väitöstutkimuksessa säännöllinen harjoittelu vedessä paransi polven nivelrustoja testiryhmään osallistuneilla.

70-vuotias mies katosi Orivedellä

Poliisi pyytää miehestä havaintoja.

Vaasan pääkirjastosta voi lainata jopa polkupyöriä

Polkupyörän voi lainata päiväksi kerrallaan. Kirjastokortilla voi lainata myös muita liikuntavälineitä pariksi viikoksi.

Valokuvien katselua, sauvakävelyä ja ristikoiden täyttämistä – muistisairaan Jorman kuntoutus on tavallisia askareita

Kun Tuula Koiviston puoliso Jorma tuli töistä kotiin jatkuvasti ärtyneenä ja väsyneenä, avaimia ja kännykkää etsiskellen, vaimo aavisti että kaikki ei ollut kohdallaan.

Eläkeläispariskunta polkee pyörillä kuntoa ja siistii tienvarret

Marja-Liisa, 75, ja Pentti Mäki-Mantila, 74, pyöräilevät lähes joka aamu kymmeniä kilometrejä. Samalla he siistivät teiden pientareita ja keräävät tölkit ja pullot kierrätykseen.

Sauvakävelyn uranuurtaja käveli ensin yksin salaa metsässä – sittemmin kokovartalolajista tuli miljoonan suomalaisen harrastus

Reilut 20 vuotta sitten hyvinvointiguru Matti Heikkilä ryhtyi miettimään, miksi sauvat olisivat vain hiihtäjien etuoikeus. Idealle naurettiin sauvatehdasta myöten.

Perjantai 21.7.2017 (radio)

Kreikan Kosin saarella kuoli 2 ihmistä maanjäristyksessä. Rapujen pyynti on alkanut. Hilla-aika on alkamassa. Sauvakävely on terveellistä. Sää lämpenee ensi viikolla.

Perjantai 21.7.2017 (tv)

Kreikassa Kosin saarella on tapahtunut maanjäristys. Lapinjärvellä järjestetään pakolaisperheiden lapsille tapaamisia, joissa tehdään ruokaa yhdessä. Mustasaaressa on rakennettu uudenlainen vanhusten talo. Suomalaiset ovat harrastaneet sauvakävelyä jo 20 vuotta. Säätiedot.

Mummo tietää ja tutkimus todistaa – Kävelyyn ainakin 20 prosenttia lisää tehoa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta, kun sauvakävely ilmestyi suomalaiseen katukuvaan. Liikuntalajista on tehty myös paljon tutkimusta.

Mummolaji Mäkäräisen hiihtovauhdin taustalla

Kaisa Mäkäräinen on jälleen näin talvella huippukunnossa. Yksi tekijä hyvän hiihtovauhdin takana on mummolajiksikin kutsuttava sauvakävely. Mukana videolla myös kuntoiluvinkkejä.

Isis-blogi uhkailee suomen kielellä – Supo: Suomi saapui radikaali-islamistien tietoisuuteen

Suomenkielisen radikaali-islamistisen propagandan levittäminen on yleistynyt, kertoo Supo. Blogissa jopa sauvakävelijät olisivat mahdollisia iskukohteita.

Himohiihtäjien odotus palkittiin – "Maistuu niin helekutin hyvältä"

Hiihtämisen himo vie Mikko Hippeläisen ja Tuomo Tuppuraisen ladulle, vaikka lunta olisi maassa vain kevyenä härmänä.

Tasapaino ja lihasvoima ehkäisevät ikäihmisten kaatumisia – Liukuesteet konsti muiden joukossa

Ikääntyvien kaatumisia halutaan ehkäistä entistä enemmän ennalta. Kaatumiset aiheuttavat niin inhimillistä kärsimystä kuin suuria hoitokuluja.

Lähes 20 vuotta työtä jääkiekon parissa: "Se ei voi olla muuta kuin unelmatyötä"

Kajaanilainen Esa Sirviö sanoo tekevänsä unelmatyötään hankkiessaan varoja jääkiekkojoukkueelle. Hänet valittiin aktiivisimpien kainuulaisten joukkoon.

Hautausmaista on tullut ulkoilupuistoja, joissa pyöräillään ja sauvakävellään – grillaustakin on kokeiltu

Pääosin hautausmailla osataan yhä käyttäytyä, mutta toisinaan hyviä tapoja ja tilannetajua kaivattaisiin.

Suomessa harvinaisen laajaa maastopyöräreitistöä puuhataan Kontiolahdelle

Kontiolahden Jaamankaalle päästään merkitsemään jo kuluvan syksyn aikana Kontionpolut –monikäyttöreitistöä, joka sopii maastopyöräilyn lisäksi esimerkiksi sauvakävelyyn ja polkujuoksuun. Noin 60 kilometrin pituinen reitistö on lajissaan harvinainen Suomessa.

Luonto hoitaa vaikkei haluaisikaan – tutkimus tuomassa luonnon työterveyteen

Tutkimusryhmä kehittää parhaillaan keinoja, joilla työterveyden ammattilaiset voisivat hyödyntää luontoa hoitotyössä.

Ryhmä japanilaisia opiskeli sauvakävelyn saloja Helsingissä – video

Sauvakävelyharjoitukset järjestettiin yhteistyössä Japanin suurlähetystön ja Suomen ladun kanssa. Japanilaiset perehtyivät sauvakävelyn saloihin Helsingin keskuspuistossa ja mukana oli jopa pormestaritason vieraita.

UKK-instituutin tutkija: Liikunta vähentää vaihdevuosioireita

Terveystieteiden maisteri Kirsi Mansikkamäen väitöstutkimuksen mukaan liikunta vähentää muun muassa vaihdevuosi-ikäisten naisten masentuneisuutta sekä unta häiritseviä kuumia aaltoja. Hormonihoito lievittää yksittäisiä oireita, mutta lääkkeet eivät sovi kaikille.

75-vuotias nainen kateissa Vantaalla

Naisella on yllään vaalea takki ja tummat housut, ja hänellä on mukanaan kävelysauvat.

Onko aarteenetsintä tulevaisuuden sauvakävely? – harrastuksen hurja kasvu lisännyt myös ylilyöntejä

Metallinpaljastimella tehtyjä muinaisjäännöslöytöjä ilmoitetaan Museovirastolle moninkertainen määrä parin vuoden takaiseen verrattuna. Muinaisia esineitä etsivät harrastajat ovat kuitenkin huolissaan lisääntyneestä piittaamattomuudesta. Löytöjä yritetään tehdä kielletyillä alueilla, ja lain edellyttämiä ilmoituksia jätetään tekemättä.

Tutkimus: pohjoiskarjalainen liikkuu paljon ja yhä enemmän kuntosalilla

Pohjoiskarjalaisten liikuntatottumuksia on selvitetty seurantatutkimuksella. Maakunnassa liikutaan edelleen aktiivisesti ja pääasiassa kävelemällä. Sen sijaan sauvakävely ja hiihto eivät enää kiinnosta entiseen tapaan. Kuntosalilla käyminen on erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa kovassa nosteessa.

Mies joka keksi sauvakävelyn tai ainakin omat kävelysauvat – tällaisilla välineillä hän urheili jo 80-luvulla

Näyttelijä ja keksijä Kimmo Tuppurainen sauvakäveli pitkin Kemin katuja aikana, jolloin lajia ei oltu vielä keksittykään. Maine siinä hieman kärsi, mutta se ei liiemmin haittaa. Nyt sama mies ehdottaa, että sauvakävelystä on apu myös älypuhelinriippuvuuteen.

Tulevaisuustutkija: Jos maatalousyritys syntyisi nyt, millainen se olisi?

Tulevaisuustutkija Olli Hietanen sanoo, että innovatiiviset yritykset mullistavat maatalouden. Esimerkkeinä hän mainitsee älypuutarhoja valmistavan Plantuin ja kaloja teollisuusalueella viljelevän Sybimarin.

Energiayhtiö keksi myös itselleen hyödyllisen järjestelmän: kaukolämmön paluuvesi sulattaa jään

Jyväskylässä kaupungin energiayhtiö on kehittänyt sulanapitojärjestelmän, jonka avulla voidaan torjua esimerkksi vanhusten asumiskeskusten pihojen liukkautta. Järjestelmä hyödyntää kaukolämmön paluuvettä, ja yhtiön tuotantokustannukset ovat sitä alhaisemmat, mitä alhaisempi paluuveden lämpötila on.

Sivukadut muuttuivat luistinradoiksi – "Hiekkaa pitäisi olla enemmän"

Nollan yläpuolelle noussut lämpötila ja vesisade ovat tehneet monista pienemmistä teistä jääkenttiä.

Herola teki Ylen suositun lajitestin: "Saa nähdä, onko ominaisuuksissani mihinkään urheiluun sopivaa"

Suomen yhdistetyn ykkösnimi Ilkka Herola teki Ylen suositun lajitestin. Hän arveli saavansa tulokseksi kuviokellunnan.

Ylen lajitestin tulos yllätti Alisa Vainion: "Mie eksyn Lappeenrannassakin"

Viime vuoden nuoreksi urheilijaksi valittu kestävyysjuoksija Alisa Vainio testasi, mikä urheilulaji sopii hänelle parhaiten.

Pohjoiskarjalainen ihmedieetti: Ruoka tulee luonnosta ja samalla pysyy kunnossa

Kiteeläinen Taisto Kuoppala mahtuu opiskeluaikojensa verkkaripukuun, selässä on vuosiluku 1970. Selitys ei ole himokuntoilussa, eikä erikoisruokavaliossa, vaan luonnollisesti liikkuva elämäntapa ja itse kasvatettu tai luonnosta hankittu ruoka pitävät eläkeläisen kunnossa.

60 vuotta toiminut kauppa Pelkosenniemellä jää lappilaisen kaupan historiaan

Pelkosenniemen kirkonkylässä 60 vuotta toiminut Asuste-Kenkä Pesonen lopettaa toimintansa tammikuun aikana. Luopuminen on haikeaa, mutta Sirkka ja Aarne Pesonen tietävät tehneensä työn, joka jää merkittävänä muistona lappilaisen kaupan historiaan.

Suomi nykyisin samalla viivalla muiden kanssa – "Testaamisella näemme miten harjoittelu puree”

Suomen maastohiihdon maajoukkue tekee tiivistä yhteistyötä kilpa – ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kanssa. Urheilijoiden ominaisuuksien kehittymistä seurataan testeillä kolme kertaa vuodessa.

Hiihtäjät: Testimatto ei anna anteeksi, siinä on ihan yksin

Maastohiihtomaajoukkueen Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen saavat testeistä positiivista virtaa, vaikka matolle meno aina vähän jännittääkin.

Liigapelaajasta sauvakävelijäksi – ”Ainakaan minä en ole katkennut”

Helsingin IFK:n Matti Lamberg on joutunut loukkaantumisten myötä totuttelemaan erilaiseen urheilijan arkeen.

Kehitysvammaisten elämyspuutarhassa puu on nurin päin ja hikikin on elämys

Kaatunut puu saa uuden elämän, kun se istutettaan kukkapenkiin juuret taivasta kohden. Kun köynökset kasvavat, siitä tulee sateenvarjo. Grillikatoksessa paistuvat makkarat ja lätyt. Siellä vietetään laskiaisriehaa ja juhannuskekkereitä. Istutusaluetta ympäröi viehättävä soratie, joka houkuttelee sauvakävelemään tai frisbeegolfaamaan. Kehitysvammaisten elämyspuutarhassa on elämys on myös se, että saa tehdä oikeita töitä.

Kaistan levyinen korppi ja muita matkakertomuksia – Kohosen veljekset vihdoin yhdessä

Mika ja Mikko Kohonen pelaavat nyt yhdessä SPV:n joukkueessa.

Sauvakävelyä aletaan opettaa Itä-Suomen yliopistossa

Lokakuussa alkaa sauvakävelyn ohjaajan peruskoulutus. Kurssille on osallistumasta kymmenkunta ihmistä eri puolilta Suomea ja myös yksi yhdysvaltalainen.

Vanhus ryöstettiin törkeästi Kouvolassa – uhrille useita vammoja

Poliisin mukaan kaksi nuorukaista ryösti 87-vuotiaan miehen kaadettuaan tämän ensin maahan. Uhri sai useita vammoja ympäri kehoa.

Kunto voi kohota jopa kopiokoneen äärellä

Täydellinen liikuntakuukausi saapuu syyskuussa Etelä-Karjalaan. Etelä-Karjalan liikunta- ja urheilu haluaa kuukauden aikana kannustaa ihmisiä liikkumaan arjessa enemmän.

Kun usko hiipuu, kävelysauvojen tuijottaminen auttaa – 700 kilometrin kävelytempauksella rahaa syöpätutkimukseen

Aivosyövästä selvinnyt Pekka Tetri kerää tänä kesänä rahaa Syöpäsäätiölle kävelemällä Turusta Ouluun. Matkaan mahtuu niin vieraanvaraisuutta kuin vammojakin.

Muistisairasta naista etsitään Kemissä – poliisi pyytää havaintoja

Poliisi etsii muistisairasta vanhusta Kemin keskustasta.

Vapise sauvakävely – Tässä on uusi kansallislajimme: Suomi on hurahtanut frisbeegolfiin

Raivataan metsikköön muutaman kymmenen metriä leveä ja vajaa parisataa metriä pitkä väylä, laitetaan väylän toiseen päähän metallinen kori ja annetaan käteen frisbee. Tarkoitus on saada frisbee mahdollisimman vähillä heitoilla kaukaisuudessa häämöttävään koriin. Kuulostaako vaikealta? Ei. Siksi frisbeegolf kasvattaa suosiotaan huikeaa tahtia.

Berliiniläiset kansoittivat sauvakävelykurssit

Sauvakävelykurssit ovat suosittuja Saksassa

Sauvakävelyä opetetaan pian yliopistossa Kuopiossa – "Ulkomailla on ihmetelty, miksi omaan lajiin ei kouluteta"

Lajin puolestapuhujan mielestä sauvakävelyohjaajien kouluttamiselle on selkeä tarve, jotta lajin hyödyt saataisiin entistä paremmin esille.

300 kertaa vuodessa Saanan huipulla, yhteensä 1700 kertaa – tavoitteena 2016

Elämäntapa ja hulluus saavat enontekiöläisen himoliikkujan käymään Saanan päällä lähes päivittäin. Kilpisjärvellä asuva tullipäällysmies Heimo Rantakokko on valloittanut Saanatunturin lähes 1700 kertaa. Viime vuoden aikana Heimo huiputti Saanan yli 300 kertaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle