Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuhjuinen poliisikyltti

Isä löi tyttärensä kiusaajaa kasvoihin Laitilassa – alakouluikäinen poika sairaalaan

Isä on myöntänyt tekonsa. Tapaus sattui Laitilan nuorisotoimen pihalla.

Poliisi valvoo Oulun keskustassa

Kaveriporukat ovat tapelleet väkivaltaisesti Oulussa, ja nyt poliisi valvoo nuoria tiukasti – "Halutaan puuttua ennen kuin on tunnukset ja värit"

Oulussa poliisi ja nuorisotyöntekijät pyrkivät estämään väkivaltaisten nuorisojengien syntymisen. Seurasimme viranomaisten valvontaa yhden perjantai-illan ajan.

Olutpullo jäisellä pihalla teollisuuskiinteistön pihalla.

Käräjäoikeus antoi tuomiot nuorten joukkotappelusta Tampereella: yhdelle vankeutta yli 3,5 vuotta

Nuorten sanaharkka äityi joukkotappeluksi helmikuussa Tampereen Nekalassa. Yksi henkilö sai vammoja teräaseesta.

Poliisi valvoo Oulun keskustassa

Poliisi: Oulussa ei ole havaittu varsinaista jengiytymistä, ilmiötä halutaan ehkäistä

Valtaosa nuorisosta on poliisin mukaan fiksuja, ja vain pieni joukko väkivaltaisesti käyttäytyviä nuoria aiheuttaa ongelmia.

Heikki Hiilamo, Helsinki, 18.9.2018

Heikki Hiilamon kolumni: Rauhanpuolustajan hätähuuto

Kun hyökkäyssota alkaa, rauhanpuolustaja häviää. Ei ole oikein vaatia Ukrainaa lopettamaan sotaa, kun Venäjä hyökkää – tai vastustaa asevarustelua ja liittoutumista uhan alla. Mutta mihin loppuu se kierre, jossa uhkaan vastataan aina uhalla?

Poliisi valvoo Oulun keskustassa

Poliisi partioi tehostetusti nuoria tarkkailen Oulussa viikonloppuna – joitakin muovikuulapyssyjä takavarikoitiin perjantai-iltana

Poliisin ennalta ehkäisevää partiointia on Oulussa kaikkiaan kolmena viikonloppuna peräkkäin. Taustalla on nuorten Oulun keskustassa ja esimerkiksi Haukiputaalla havaittu häiriökäyttäytyminen.

Johnny Depp ja Amber Heard oikeussalissa.

Johnny Deppin ja Amber Heardin taistelu oikeudessa on ollut poikkeuksellisen rumaa, ja nyt se lähenee loppuaan – tästä oikeusjutussa on kyse

Näyttelijät vaativat toisiltaan miljoonakorvauksia kunnianloukkauksesta ja herjauksesta. Oikeudessa on käsitelty lähisuhdeväkivaltaa, päihteiden käyttöä ja yleistä sekoilua.

Yhdeksännen luokan oppilaita englannin kielen opetuksen tunnilla, opettajana lehtori Katariina Pekuri, Riihikallion koulu, Tuusula, 15.1.2019.

Opettaja heitti oppilaalle vitsin "välilevyjen pullahtelusta", ja siitä syntyi oikeusjuttu – koulujen kurinpito johtaa yhä useammin rikosilmoituksiin

Suomalaisissa kouluissa on päivittäin tapauksia, joissa oppilaat tai opiskelijat uhkailevat opettajaa. Osa tapauksista viedään jopa oikeuteen asti, kertoo opetusalan ammattijärjestö OAJ:n juristi Kristiina Tuhkiainen.

 Vantaan vankilan matkaselli numero 11.

Kävimme Vantaan vankilassa, jossa murhattiin nuori mies tammikuussa – tämän tapainen oli matkaselli, missä henkirikos tapahtui

Vantaan vankilassa on parannettu etenkin vankien riskien arviointia ja lisätty mahdollisuuksia sijoittaa vanki tarvittaessa omaan selliin.

Kolme miestä kuvaa Koraanin tuleen sytyttänyttä Rasmus Paludania.

Koraaninpolttaja Paludan kiertää taas Ruotsia, Boråsissa pahoinpitely-yritys – oikeuden mukaan poliisi ei saa kieltää tilaisuuksia

Äärioikeistopoliitikko Rasmus Paludan aikoo pitää "vaalitilaisuuksia" joka päivä sunnuntaihin asti useilla paikkakunnilla. Tapahtumia turvaa suuri joukko poliiseja.

Heli Siltala seisoo Oulun vankilan edustalla.

Lähisuhdeväkivalta jää usein pimentoon terveydenhuollossa – tutkija: Siitä kannattaisi kysyä samalla tavalla kuin alkoholista

Lähisuhdeväkivalta aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja, kuten masennusta ja fyysisiä sairauksia. Uhreista alle prosentti tunnistetaan terveydenhuollossa, vaikka he käyttävät jopa 80 prosenttia enemmän palveluita kuin muut.

Poliisin logo poliisiauton kyljessä.

Poliisi otti kaksi henkilöä kiinni iäkkään kuopiolaismiehen taposta epäiltyinä – mies löytyi menehtyneenä Neulamäen asunnostaan lauantaina

Kuopiolainen mies löytyi menehtyneenä asunnostaan Kuopion Neulamäestä lauantaina. Tapahtumapaikalla poliisi totesi henkilön menehtyneen ulkoisen väkivallan seurauksena.

Vantaan tutkintavankilan käytävä

Poliisi epäilee Vantaan vankilan henkilökuntaa rikoksesta – sellissä tapahtunut julma väkivalta tajuttiin vasta nuoren miehen kuoltua

Poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin rikosnimikkeitä, joista vankilan henkilökuntaa epäillään.

Poliisin hihamerkki

Mies löi toista teräaseella selkään vappuyönä Levillä – poliisi pyytää vihjeitä pahoinpitelystä

Lyönnistä ei aiheutunut uhrille vakavaa vammaa eikä hän tarvinnut sairaalahoitoa.

Poliisiauto Imatran poliisiaseman pihalla.

Tappelut ja murrot työllistivät poliisia Kuopiossa viikonlopun alkaessa: Niiralassa ja torin läheisyydessä tapeltiin

Niiralassa heiluivat nyrkit jo perjantaina alkuillasta. Poliisi otti paikalta epäiltyjä pahoinpitelijöitä kiinni ja selvittelee tapahtumien kulkua.

puoluejohtaja

Väkivaltaisesta historiastaan tunnetulle Sinn Féin -puolueelle ennustetaan vaalivoittoa Pohjois-Irlannissa – tätä se tarkoittaisi

Irlannin tasavaltalaisarmeijan, IRA:n poliitisena siipenä aiemmin tunnettu Sinn Féin on kahmaisemassa Pohjois-Irlannissa suurimman puolueen aseman paikallisvaaleissa, jotka pidetään torstaina. Puolueen yhtenä tavoitteena on yhdistyä Irlantiin.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus edestä päin, portaat ja pääovi.

Tapon yrityksestä epäilty vangittiin Seinäjoella

Tapahtumat ajoittuvat vappuyöhön, sunnuntain puolelle. Uhrin vammat vaativat sairaalahoitoa.

Poliiseja menossa turvasaliin jossa käsiteltiin katujengiläisten suunnittelemaa joukotappelua, Helsingin käräjäoikeudessa.

Räppäri Milan Jaff tuomittiin pahoinpitelystä: potki uhria päähän Tampereella

Tuntematon mies kaatoi uhrin maahan, minkä jälkeen Milan Jaff potki oikeuden mukaan uhria päähän tammikuussa 2020 Tampereella.

Liekeissä oleva poliisiauto ja mellakoitsijoita tuhoamassa toista poliisiautoa.

Dagens Nyheter: Osa poliiseista arvostelee rajusti Ruotsin poliisijohtoa pääsiäisen mellakoiden hoidosta – "Johto oli jäätynyt ja šokissa"

Ruotsalaislehden saamien tietojen perusteella äärioikeistopoliitikko Rasmus Paludanin esiintymisiä seuranneeseen väkivaltaiseen mellakointiin ei varauduttu riittävästi etukäteen.

Siilinlahden koulu.

Poliisi selvittää koulu-uhkausta Siilinjärvellä, uhkauksen tekijä on saatu selville

Uhkaus oli tehty sosiaalisessa mediassa. Poliisin mukaan uhkauksesta ei aiheudu vaaraa.

En modern byggnad på en solig dag. I framgrunden en bil.

26-vuotiasta miestä lyötiin kirveellä käteen ja reiteen keskellä päivää – parikymppiselle tekijälle yli viisi vuotta vankeutta ja 36 000 euron korvauskulut

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus jakoi tuomioita kolmelle henkilölle Lohjalla tapahtuneista rikoksista. Tuomioita tuli tapon yrityksestä, huumausainerikoksista, pahoinpitelystä ja näpistyksestä.

Nainen katsoo pihalle ylimmän kerroksen parvekkeeltaan.

“Ollaan niin lähellä sotatilaa kuin päästään” – syyttäjä järkyttyi Ruotsin mellakoista ja lasten osallistumisesta kivien heittämiseen

Väkivaltaiset mellakat ravistelivat Ruotsia pääsiäisenä, ja edessä voi olla lisää vastaavaa. Äärioikeistolainen poliitikko on hakenut uutta mielenosoituslupaa vapuksi.

Poliisiauton ikkunasta heijastuu katukuva.

Imatralainen bussikuski pahoinpideltiin rajusti – kaksi alaikäistä nuorta sai syytteen tapon yrityksestä, kolmannelle syyte avunannosta tapon yritykseen

Nuorten tekemään ilkivaltaan puuttunut linja-autonkuljettaja joutui väkivallan kohteeksi Imatralla joulukuussa 2021.

Två polisbilar som brinner.

Ruotsin kaltaisia lähiömellakoita ei ole odotettavissa Helsingissä – "Se olisi täysi yllätys", sanoo poliisi

Helsingin poliisin mukaan ero Ruotsiin johtuu siitä, ettei Suomessa ole vuosien kuluessa syntyneitä yhteiskunnallisia jännitteitä.

Mellakkavarusteisiin pukeutunut poliisi seisoo palavan linja-auton lähellä.

Asiantuntijat: Ruotsin väkivaltaisuuksien taustalla poliisivihaa ja ulkopuolisuuden tunnetta

Ruotsin mellakoissa ei välttämättä ole kyse uskonnosta, arvioivat asiantuntijat. Tekojen taustalla on usein paljon tukahdutettua vihaa, arvioi esimerkiksi Malmön yliopiston kaupunkitutkimuksen professori Mustafa Dikeç Expressenissä.

Kuvassa Etelä-Karjalan käräjäoikeuden rakennus Lappeenrannassa.

Edessä oli ero – miehen epäillään yrittäneen tappaa vaimonsa insuliinilla

Teot tapahtuivat tammikuussa 2022 pariskunnan kodissa Lappeenrannassa. Syyttäjä vaatii miehelle vankeutta murhan yrityksestä.

Palavia henkilöautoja kadulla.

Malmössa levottomuudet jatkuivat yöllä – kahdessa kaupungissa hyökättiin poliisin kimppuun

Eri puolilla Ruotsia on ollut lukuisia väkivaltaisia mellakoita läpi pääsiäisen. Ne saivat alkunsa äärioikeistolaista tanskalaispoliitikkoa vastustaneista mielenosoituksista.

Poliisiauto seisoo Rantavitikan koulun pihalla oven edustalla

Poliisi kertoo lisää Rovaniemen koulupuukotuksesta – korostaa, että huhujen ja vihapuheen levittäminen on haitallista

Poliisi on päässyt nyt kuulemaan molempia osapuolia. Väkivallanteossa käytettiin teräasetta.

Rantavitikan koulun pihaa Rovaneimellä, oppilaita ja autoja lähdössä koululta

Koulupuukotuksen jäljiltä keskusteluapua tarjolla niin kouluissa kuin nuorisotiloissa – kriisipisteellä vain muutamia kävijöitä tiistaina

Koulukuraattoreita ja psykologeja palkattaisiin Rovaniemen kouluihin enemmänkin, jos heitä vain löytyisi.

Henkilö osoittaa toista henkilöä sormella.

Nuorten kokema lähisuhdeväkivalta ja seksuaalinen häirintä lisääntyivät koronapandemiassa, kertoo THL:n selvitys

Koronaepidemia vaikutti parisuhdeväkivaltaa kokeneilla puolisoiden läheisyyden tunteiden vähenemiseen sekä riitojen lisääntymiseen. Myös kontrolloiva väkivalta parisuhteissa oli nousussa pandemiaoloissa.

Potrettikuva Sandra Andersen Eirasta, joka seisoo Lvivin kadulla sotilasasussa.

NRK: Saamelaisnainen taistelee Ukrainan kansainvälisessä legioonassa – "Tämä on tietoinen valinta", sanoo Sandra Andersen Eira

Sandra Andersen Eira lähti Ukrainaan, sillä tunsi moraalista velvollisuutta. Hän kertoo harjoitelleensa muun muassa tarkka-ampumista, kirjoittaa NRK.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Maanantaina Kouvolan Rekolassa tapahtunutta väkivallantekoa tutkitaan tapon yrityksenä

Rekolassa tapahtui maanantai-iltapäivänä väkivallanteko, jota poliisi tutkii tapon yrityksenä.

Ukrainalaisia naissotilaita.

Ukrainalaisnaiset tarttuvat toimeen sota-aikana – Feministiaktivisti vertaa hyökkäystä perheväkivaltaan: "Isompi ja vahvempi kiusaa heikompaansa"

Venäjän hyökkäyksen myötä ukrainalaiset ovat alkaneet korostuneesti arvostamaan kaikkea paikallista. Tästä syystä feminismiä vierastetaan, koska se nähdään tuontituotteena lännestä, kertoo aktivisti Ylelle.

Leikkihuone Tampereen ensi- ja turvakodissa

Tampereelle avataan uusi turvakoti lähisuhdeväkivallan uhreille ja heidän lapsilleen

Kaukajärvelle muuttaa myös tähän asti Petsamossa toiminut Mutkakadun turvakoti. Turvakotipaikat lisääntyvät uuden rakennuksen myötä kymmenellä.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Poliisi epäilee poikajoukkoa useista rikoksista Helsingissä: hakkasivat pitsakuskeja ja rattaiden kanssa liikkunutta miestä

Poliisi epäilee 14-, 15- ja 19-vuotiaita poikia lukuisista ryöstöistä ja pahoinpitelyistä Helsingissä vuoden vaihteessa.

Egentliga Finlands tingsrätt

Turun tammikuisesta puukotuksesta tekijälle vankeutta – käräjäoikeus hylkäsi syytteet tapon yrityksestä

Mies iski toista miestä puukolla takareiteen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, ettei puukottajalla ollut tarkoitus tappaa uhriaan.

Vantaan vankilan portit ja piikkilanka-aitaa

Parikymppistä miestä pahoinpideltiin sellissä brutaalisti kaksi päivää – tapaus johti kuolemaan, nyt poliisi selvittää Vantaan vankilan toiminnan

Poliisi epäilee 19-vuotiasta ja 23-vuotiasta miestä parikymppisen sellitoverin murhasta Vantaan vankilassa. 

Helilän koulu Kotkassa.

Mies pummasi tupakkaa oppilailta Kotkassa – epäillään lyöneen yläkouluikäistä poikaa kahdesti avokämmenellä ja uhanneen puukolla

Poliisi tutkii Kotkassa Helilän koulun pihalla sattunutta tapausta lievänä pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena.

Takavarikoituja pirtukanistereita laiturilla

90 vuotta sitten kumottu kieltolaki synnytti väkivaltaa ja näkyi tilastossa murhien hyökyaaltona: jopa 4 000 suomalaista tapettiin

Myös poliisin riski kuolla väkivaltaisesti oli suuri. Kieltolain aikana tapettiin 40 poliisia. Henkirikokset puolittuivat nopeasti, kun kieltolaki kumottiin tasan 90 vuotta sitten.

Muistokynttilöitä kerrostalon pihalla.

12-vuotias poika löytyi kuolleena kotoaan – naapurit ilmoittivat epävakaasta äidistä lastensuojeluun, mutta poikaa ei otettu huostaan

Ylen haastatteleman naapurin mukaan poikaa ei oltu nähty useaan viikkoon ennen poliisien saapumista rikospaikalle. Poliisi ei toistaiseksi ole käynnistänyt selvitystä viranomaisten toiminnasta.

Helsingin käräjäoikeus 8. joulukuuta.

Laajasalon henkirikoksesta tuomitulle yli 10 vuotta vankeutta – toisen miehen syytteet hylättiin

Viime vuoden lokakuussa Helsingin Laajasalossa tehty tappo oli syyttäjän mukaan erityisen raaka. Yli kymmenen vuoden vankeustuomion saanut mies oli iskenyt uhriaan veitsellä yli 30 kertaa.

Poliiseja menossa turvasaliin jossa käsiteltiin katujengiläisten suunnittelemaa joukotappelua, Helsingin käräjäoikeudessa.

Räppärin johtama katujengi aikoi tehdä iskun Kaivohuoneelle, autoissa useita teräaseita, sanoo syyttäjä – Yle seurasi oikeudenkäyntiä perjantaina

Syyttäjän mukaan jengin tavoitteena oli vahingoittaa ravintolassa esiintyvää räppäriä. Syytetyt kiistävät muun muassa katujengien olemassaolon.

Poliisiauto talvella

Poliisi tutkii kahta epäiltyä murhan yritystä Helsingin Kannelmäessä

Epäillyt rikokset tapahtuivat keskiviikkona 23. maaliskuuta. Murhan yrityksistä epäillään kahta 32-vuotiasta miestä.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi perjantaina 4. maaliskuuta 2022 helsinkiläisen ja espoolaisen katujengin yhteenottojen käsittely. Kuvassa ihmisiä astuu oikeussaliin.

Katujengien vihanpidossa uusi vakava rikosepäily: 24-vuotiasta miestä epäillään murhan yrityksestä

Poliisi epäilee vuonna 1997 syntyneen miehen ampuneen 23-vuotiasta miestä viime elokuussa. Epäilty murhan yritys liittyy katujengien välisten väkivaltarikosten sarjaan.

Poliisin virkamerkki työhaalarin hihassa

Poliisitehtävät kasvussa Itä-Uudenmaan poliisin alueella: viikossa 1 522 tehtävää, pahoinpitelyt ja rattijuopumukset lisääntyneet

Hieman alle puolet poliisitehtävistä painottuivat perjantai-illan ja sunnuntaiyön välisiin myöhäisiin tunteihin. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan sen tehtävien määrä on ollut kasvussa ravintolarajoitusten purkamisesta lähtien.

Itä-Suomen poliisilaitos, Joensuun poliisiaseman nimikyltti laitoksen sisäänkäynnin vieressä.

Kolmea syytetään törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta – sidottu ja pahoinpidelty mies löytyi ulkovarastosta Outokummussa

Uhri oli ollut varastossa illasta seuraavaan aamuun asti ennen kuin hän oli onnistunut hälyttämään apua.

Poliisiauto talvella

Mies loukkaantui väkivallanteossa kuopiolaisessa tavaratalossa – poliisi tutkii tapon yrityksenä

Poliisi selvittää Kuopiossa torstaina tapahtunutta väkivaltajuttua. Juttuun liittyy kaksi keski-ikäistä miestä. Epälty tekijä on poliisin hallussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle