Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen aamu tänään: Kyselytutkimuksen perusteella väkivalta on arkea nuorille miehille – miten väkivaltaa voitaisiin vähentää? Katso lähetys tästä

Mitä asioita Keskusta ja SDP painottavat kuntavaaleissa? Bellingcat-ryhmän tarinasta on julkaistu kirja.

Mediat: Navalnyin myrkytysyrityksestä epäillyillä FSB-miehillä kytköksiä epäilyttäviin kuolemantapauksiin

Tutkimuksessa esitellään journalistin, aktivistin ja poliitikon kuolemat. FSB-miehet olivat lähellä tapahtumapaikkoja.

Bellingcat-tutkija itki, kun hän sai selville, miten Vladimir Putin yritti tapattaa Aleksei Navalnyin – nyt hän kertoo Ylelle pelkäävänsä kostoa

Bellingcat-ryhmän Christo Grozev kertoo yksityiskohtaisesti työstään ja lupaa, että ennen helmikuun loppua paljastetaan uutta tietoa myrkyttäjistä.

Selvitys: Venäjä on jatkanut salassa Novitšok-hermomyrkyn kehittämistä

Venäjä on väittänyt tuhonneensa kemialliset aseensa.

Bellingcat: Yksi MH17-tutkinnassa etsityistä on Venäjän FSB:n kenraalieversti

Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut Malaysia Airlines -yhtiön kone pudotettiin Itä-Ukrainan kapinallisalueen yllä.

Bellingcat sanoo tunnistaneensa toisen Skripalien myrkytyksestä epäillyn henkilöllisyyden: "Sotilaslääkäri Miškin"

Tutkijajärjestö Bellingcatin mukaan julkisuudessa tähän asti Aleksandr Petroviksi nimetty mies on oikealta nimeltään Aleksandr Miškin.

Telegraph-sanomalehti väittää selvittäneensä toisen Salisburyn myrkyttäjän todellisen henkilöllisyyden – Venäjän erikoisjoukkojen spetsnazin sotilas, Putinin palkitsema sotasankari

Selvityksen julkaisseen kansalaisjournalistiryhmä Bellingcatin mukaan Ruslan Boširovin oikean nimen uskotaan olevan Anatoli Vladimirovitš Tšepiga. Britannian puolustusministeri vahvistaa väitteet.

Long Play: Finnish fitness app Polar revealed military personnel’s sensitive location data

Finland’s Data Security Ombudsman has begun a probe into the case of Polar’s Flow app, which has revealed users’ sensitive location data, according to Long Play.

Suomalaisen Polarin fitness-sovellus on paljastanut satojen sotilaiden liikkeitä, kertoo selvitys

Sijaintitietoja paljastui myös sellaisilta käyttäjiltä, jotka eivät olleet tehneet käyttäjäprofiileistaan julkisia.

Friday's papers: Harkimo fallout, sote speculation and a Ukrainian refugee

Friday's press carries reaction to Thursday's resignation of a National Coalition Party MP, speculation about how that might affect the government's flagship reform, and a Ukrainian refugee.

Informaatiosota Syyrian kaasuiskusta käy kuumana: Vuosia vanhasta videosta tehtiin valeuutinen

Venäjä ja Syyria väittävät Duman kaasuiskua lavastetuksi.

Douman myrkkykaasuisku: Tutkijoiden on selvitettävä nämä asiat

Epäillystä myrkkykaasuiskusta on julkaistu paljon kaupungin ulkopuolelta kerättyä tietoa. Varmuus iskusta saadaan vasta, kun tutkijat pääsevät paikan päälle.

Bellingcat: Video todistaa, että joulutorin terrori-iskusta epäilty oli syyskuussa Berliinissä

BBC:n toimittajan mukaan epäillyn veli on vahvistanut videolla näkyvän miehen henkilöllisyyden.

Salaliittoteorioilla korkeakoulututkinto – lopputyöt kirjavia

Satakunnan ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden luettelosta löytyy erikoinen lopputyö, jolla on saanut korkeakoulututkinnon vuonna 2013. Ammattikorkeakoulusta todetaan, että lopputöiden laatua on pyritty kehittämään.

Näitkö jo? -palvelu poimii netin kuumimmat sisällöt – kuraattorit ryntäämässä bloggareiden rinnalle

Yle Folk julkaisi kuratointipalvelun niille, jotka haluavat tietää, mitä internetissä tapahtuu. Sivustolla internetin superkäyttäjät jakavat mielestään kiinnostavinta sisältöä seuraajilleen.

Kuka pudotti malesialaiskoneen Itä-Ukrainassa? Bellingcat-ryhmä esittelee todennäköisiä epäiltyjä ja todistajia raportissaan

Sosiaalisesta mediasta löytyvät jäljet johtavat Venäjän armeijan 53. ilmatorjuntaprikaatiin, vapaaehtoisista kansalaisjournalisteista koostuva ryhmä väittää. Malesialaisen matkustajakoneen maahansyöksyssä kesällä 2014 kuoli 298 ihmistä.

Hollannissa tutkitaan venäläissotilaiden osuutta malesialaiskoneen alasampumiseen

Kansalaisjournalistien ryhmä kertoo tunnistaneensa 20 venäläissotilasta, joiden joukko-osastolle kuului Buk-ohjuksen laukaisualusta.

Kansalaisjournalistit paljastavat Venäjän valheita Syyrian sotatoimista

Veli-Pekka Kivimäki kollegoineen pyrkii sosiaalisen median avulla paljastamaan suurvaltojen valheita. He ovat esimerkiksi huomanneet, että videot ilmaiskuista ovat usein kuvattu eri paikassa kuin mitä Venäjän puolustusministeriö väittää.

Yleltä uusi palvelu mediasisältöjen tekemiseen ja jakamiseen

Avaamme Ylen verkon, television ja radion käyttöön niille, joilla on halu luoda, ilmaista ja osallistua, Ylen julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa sanoo.

"Verkkovahingolla" kymmeniä tuhansia seuraajia – eikä kukaan tiedä, mikä se on

EU-hanke voi synnyttää jotain tarpeellista. Jotain, mitä kymmenet tuhannet ihmiset kuukausittain käyttävät. Nopola News kokoaa tietoa, mille ei ole muualla sijaa – ja lukijoita ympäri Suomea. Tutkijoita askarruttaa, mihin lokeroon julkaisualusta pitäisi sijoittaa.

Valheenpaljastaja: Kehen luotat informaatiosodassa?

Nettietsivät selvittivät, mitä MH17:lle todella tapahtui

Kansalaiskapina synnytti sanomalehden Loviisassa

Konstsamfundetin omistama KSF-media yhdisti alkuvuodesta porvoolaisen Borgåbladetin ja loviisalaisen Östra Nylandin. Tämä puolestaan synnytti lehtikapinan Loviisassa.

VR-Leaksin kansalaisjournalistit: Valtion otettava 500 miljoonaa VR:ltä

Vuotosivusto VR-Leaksin pitäjien mielestä valtio rahastaa aivan liian vähän varakasta VR:ää. Kansalaisjournalistit kehottavat valtiota ottamaan VR:ltä jopa puoli miljardia euroa omaan kassaansa. Valtion omistajaohjauksen ylin virkamies on valmis karsimaan VR:n pääomia pitkällä tähtäimellä.

Kansalaisjournalismi parantaa vähemmistöjen tilannetta Intiassa

VideoVolunteers-järjestö kouluttaa ja varustaa vähemmistöt kuvaamaan lyhytdokumentteja elämästään ja ongelmistaan.

Kansalaisjournalismi vähenee perinteisiltä foorumeilta

Vaasalaisia.info eli kansalaisvaikuttamisen nettisivusto kerää useita kirjoituksia kaupunkilaisilta päivittäin. Huippuvuosista määrä on vähentynyt kuitenkin radikaalisti. Tuli Facebook, Twitter ja Instagram, selittää syitä sivuston perustaja ja ylläpitäjä, vaasalainen Tapio Parkkari. Hän kuitenkin jaksaa katsoa toiveikkaasti nyt 10 vuotta täyttävän kansalaisjournalismisivuston tulevaisuuteen.

Kansalaisjournalistien ryhmä tutkii malesialaiskoneen turmaa Itä-Ukrainassa - "Ohjuslavetti Venäjältä"

Malesialaiskoneen heinäkuisessa maahansyöksyssä kuoli 298 ihmistä Ukrainassa.

Tuore some-kirja: "Facebook aiheuttaa allergiaa"

Sosiaalinen media on lyhyen historiansa aikana ujuttautunut melkeinpä jokaisen suomalaisen elämään. Digitaalisen kulttuurin professorin Jaakko Suomisen mielestä jokainen saa somesta tietoa joko välittömästi tai välillisesti. Tänään julkaistiin Sosiaalisen median lyhyt historia -kirja.

Massinen: Alueellisuus heikkenee

Mediakentällä on käynyt kova myllerrys viime aikoina Varsinais-Suomessa. TS-Yhtymä irtisanoi 60 työntekijäänsä, ja paikallisradiot ovat vähentäneet alueellista sisältöä. Pitkän linjan mediavaikuttaja uskoo, että verkkouutisten maksullisuus lisääntyy.

Jyrki Kasvi: Amatöörijournalistin valta ja vastuu

Sosiaalisessa mediassa toimivilta amatöörijournalisteilta unohtuu helposti median valtaan liittyvä vastuu. Lainsäädäntö antaa esimerkiksi blogin kirjoittajalle samanlaisen lähdesuojan kuin muillekin tiedotusvälineille, mutta asettaa vastaavasti myös rajoitteita ja velvoitteita, kirjoittaa Jyrki Kasvi blogissaan.

Tekijänoikeus vai sananvapaus?

Aleksis Salusjärven mielestä koko tekijänoikeuskuvio on vanhentunut eikä paluuta menneeseen ole.

Kansalaisjournalismi vauhdittaa arabikevättä

Arabikevään kansannousuja on voinut seurata hetki hetkeltä monissa maissa internetin vallankumoussivustoilta. Egyptiläiset ja syyrialaiset kansalaisaktivistit ovat myös keränneet nettisivustoille ajanmukaista tietoa armeijan ja poliisin väkivallasta siviileja vastaan.

Vanhanaikaiset viestintämenetelmät auttavat egyptiläisiä välittämään tietoa

Egyptin hallinnon päätös sulkea teleoperaattorit ei ole vaientanut mielenosoittajia internetissä. Vanhanaikaiset menetelmät, kuten lankapuhelinmodeemit ja faksit sekä radioamatööritoiminta ovat jälleen kunniassa Egyptissä. Lisäksi tietokoneharrastajat ympäri maailman auttavat egyptiläisiä välittämään tietoa kansannoususta.

Upeaa! Virtuaalijumala on olemassa!

Tapani Ripatti pohtii suunvuorossaan elämää ja kuolemaa tuolla toisaalla -tai oikeastaan täällä, verkossa.

Kansanradio täyttää 30 vuotta ja voi hyvin

Kansanradio on jakanut ihmisiä tosikoihin ja veitikoihin jo 30 vuotta. Ohjelmaa kuunnellaan, että tiedetään mistä puhutaan, toisia se ärsyttää ja osa kuuntelee sitä juuri siksi.

Kansanradio vierailee Lapinlahdella

Tosikoiden ja veitikoiden Kansanradio täyttää 30 vuotta. Ohjelman juhlalähetyksen aineistoa kerätään perjantaina Lapinlahdella.

Kansanradiota toivotaan pakkosoitettavaksi kansanedustajille

YLE Radio Suomessa sunnuntain keskipäivässä kuultava Kansanradio on vireä kolmekymppinen, joka kerää viikoittain puoli miljoonaa kuulijaa. Ohjelma ihastuttaa ja vihastuttaa ja sitä toivotaan usein pakkosoitettavaksi poliitikoille.

Media aliarvioi netin kansalaisjournalismia

"Lähetä meille kiva kuva tai video". Lauseeseen tiivistyy tutkija Kari A. Hintikan mukaan valtamedian käsitys kansalaisjournalismin annista. Hänen mukaansa pian voi kuitenkin käydä niin, että kansalaiset haastavat netissä ammattijournalistit.

Twitter-vallankumous Iranissa?

Verkon yhteisöpalvelu Twitterissä päivitetään aktiivisesti Iranin mielenosoituksiin liittyvää tietoa. Toimittajien työtä Iranissa rajoitettiin merkittävästi tiistain mielenosoitusten alla. Opposition presidenttiehdokkaan kannattajat käyttävät verkon lyhytviestipalvelua kertoakseen tapahtumista länsimaille sekä keskinäiseen viestintäänsä. Nykyhallinto pyrkii rajoittamaan myös verkkoviestintää.

Nokia ja Reuters yhteistyöhön

Matkapuhelinyhtiö Nokia ja kansainvälinen uutistoimisto Reuters kehittävät matkapuhelimesta työvälinettä toimittajien käyttöön.

Keskustelu uuden aallon kulttuurista

"Pelle ei enää laula valitusvirsiä."

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle