Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kun tieurakat jättivät autottomat vanhukset pussiin, kauppias järjesti kyytipalvelun: "Tämä on kuin nappi minulle", kiittelee Elsa Korva

Metsä Groupin sellutehtaan rakentamiseen liittyvien katu-urakoiden vuoksi monien kemiläisten pääsy lähikauppaan ja apteekkiin on käynyt vaikeaksi. Asiointikyyti helpottaa erityisesti yksinäisten vanhusten elämää.

Tex-mex on vaihtunut sushiin – kaukokaipuuta potevat lappeenrantalaiset valmistavat kotona aasialaista ruokaa

Sekä aasialaisten ruoka-aineiden kysyntä että tarjonta ovat lisääntyneet Lappeenrannassa.

Osuuskauppa Peeässä rakentaa kolme uutta myymälää

Vesannolle ja Karttulaan rakennetaan uudet S-marketit ja Tervoon uusi Sale.

Suurmarkkinat sujuivat hyvin Rovaniemellä

Nelipäiväisillä markkinoilla vieraili yhteensä 40 000 ihmistä.

"Ei yksi Prisma toria kaada" – Mikkelin torikauppiaat ja Mikke ry pitävät Satamanlahden kehittämistä ainoastaan positiivisena

Uusi kauppakeskus keskustan liepeillä on herättänyt paljon keskustelua, eikä ainakaan kaikki mielikuvat maalaile uhkakuvia nykyisten yritysten kaatumisesta.

Kyläkauppatukea voi jälleen hakea – tukialue laajeni nyt koskemaan kaikkia maaseutualueita

Kyläkauppatuen ajatuksena on turvata kyläkauppojen toiminta tulevaisuudessakin. Tuen hakuaika alkaa syyskuun 1. ja se jatkuu lokakuun loppuun asti.

Valtimon S-Market remontoidaan tulevan vuoden aikana – tavoitteena varmistaa kaupan säilyminen tulevaisuudessa

Uudistustyöt aloitetaan syyskuun alussa piha-alueen kunnostuksella. Silloin uusitaan asfaltointia ja tehdään yksi invapaikka lisää. Samassa yhteydessä parannetaan sadevesijärjestelmää, kunnostetaan lastauslaituria sekä parannetaan jätteidenlajittelutilaa.

Helsinki aloittaa koronarokotukset kauppakeskuksissa

Rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Pop-up-pisteiltä ei vielä saa tehosterokotetta.

S-ryhmän tulos nousi reippaasti marketkaupan vetämänä

SOK:n pääjohtajan mukaan parantunut tulos on marketkaupan kovan kasvun ansiota. Sen sijaan hotellit ovat vetäneet SOK-yhtymän tulosta alaspäin.

Helsingin Kaisaniemen legendaarinen musiikkiliike muuttui nuorille suunnatuksi kierrätyskeskukseksi – jopa kolmasosa tavarasta lahjoitetaan asiakkaille ilmaiseksi

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kymmenes myymälä sijaitsee Helsingin keskusta-alueella, ja tarkoitus on palvella erityisesti ilman autoa saapuvia asiakkaita.

Koronan kotitestien myynti on lisääntynyt päivittäistavarakaupoissa, ja osasta testit ovat jopa loppuneet

Negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista, ja positiivinenkin tulos vaatii terveydenhuollon tekemän varmistustestin sekä karanteenipäätöksen.

Osa kauppakeskus Isosta Omenasta evakuoitiin Espoossa – palomestari: "Pilaantuneen kananmunan haju levisi suuremmalle alueelle"

Huoltotiloissa oli kuumentunut akkuja, minkä vuoksi kauppakeskukseen levisi voimakas haju. Huoltotyöntekijä toimitettiin tarkastettavaksi sairaalaan, mutta muuten tilanteesta ei aiheutunut vaaraa kenellekään.

Ostoskeskuksissa porskuttaa nyt ruokakauppa – kiinteistönomistajat tinkivät vuokrista, kun erikoisliikkeiden maksukyky pandemiassa on heikentynyt

Muotiliikkeiden määrä vähenee tulevaisuudessa. Vuokranantajat joutuvat tulemaan vastaan vuokralaisiaan, arvioivat kiinteistösijoittajat Ylen haastattelussa. Liiketilojen vuokrat halpenevat.

Espoon Suvelassa kauppa ryöstettiin puukolla uhaten - epäilty saatiin välittömästi kiinni kansalaisen avustuksella

Espoon Suvelan K-Market ryöstettiin sunnuntaiaamupäivällä puukolla uhaten.

Mikkelin Levy Pop-Upissa tuhansia cd-levyjä ja vinyylejä – levykauppias: "Kyllähän vinyyli on ihmisen kuuloalueelle miellyttävin"

Mikkelin Stellaan avattiin perjantaina 30.7. pieni väliaikanen levykauppa, jossa on myynnissä tuhansia levyjä. Vaikka teknologia kehittyy, on

Iisalmen Lidl muuttaa kauppakeskus Iisaan pariksi vuodeksi

Nykyisen Lidl-myymälän vuokrasopimus päättyy, ja myymälä muuttaa keskustaan. Iisassa Lidl toimii sen aikaa, kunnes uusi myymälärakennus saadaan rakennettua. Uudelle myymälälle on jo olemassa tontti aivan nykyisen myymälän läheltä.

Kotimaisen matkailun ja mökkeilyn lisääntyminen kasvatti Keskon myyntiä Etelä-Savossa

Keskon kertoi eilen myös valtakunnallisesta ennätystuloksesta.

Kesko kertoi jälleen ennätystuloksesta – liikevaihto kasvoi lähes kolmeen miljardiin

Ruoan verkkokauppa kääntyi laskuun vuodentakaisesta, mutta konserni uskoo sen nousevan myöhemmin.

Stockmannin tulos koheni selvästi keväällä – yhtiö odottaa vuoden oikaistun liiketuloksen olevan selvästi positiivinen

Toimitusjohtajan mukaan Stockmann-divisioonan kannattavuus paranee selvästi ja Lindex kehittyy nyt jopa markkinoita nopeammin.

Osa asiakkaista yrittää palauttaa puhkikulutetut tietokoneet ja helteiden jälkeen tuulettimet – myyjälle palautusrumba on "pelin henki"

Elektroniikkamyyjät pyrkivät kitkemään palautusoikeuden väärinkäyttöä seuraamalla sarjapalauttajien asiakashistoriaa ja varmistamalla, onko käyttötuntien perusteella tietokone ollut tavallisessa kotikäytössä. Väärinkäytökset ovat harvinaisia, mutta ilmiö on tunnistettavissa.

Vaasan uuden Prisman työt etenevät aikataulussa – uusi marketkeskus avannee alkuvuodesta 2022

Vaasan toisen Prisman rakentaminen on jo pitkällä. Sisällä tehdään rakennusteknisiä töitä ja ulkona jo kiveyksiä ja asfaltointeja. Valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä. Rakennusmateriaalien kallistuminen ja saatavuusongelmat eivät ole vaivanneet.

Monet putsaisivat kädet ennen ostoksille menoa myös koronan jälkeen – kysyimme kaupoilta, mitä käsidesipisteille tapahtuu, kun pandemia on ohi

Kysyimme S-ryhmältä, K-ryhmältä ja Lidl Suomelta, mitä käsidesipisteille tapahtuu, kun koronapandemia hellittää. Asiantuntijan mukaan käsidesi on hyvä lisä tautien taltuttamiseen, mutta yksistään se ei riitä.

Konkurssien määrä väheni viime vuodesta, kaupan alan ja ravintoloiden tilanne koheni

Tilastokeskuksen mukaan tammi–kesäkuussa 2021 pantiin vireille 4 prosenttia vähemmän konkursseja kuin viime vuonna vastaavana aikana. Myös yrityssaneerausten määrä väheni viime vuodesta.

Harvinaisen raju sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet – nyt kaupan toiminta on alkanut palautua kohti normaalia

Sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet torstain ja perjantain välisenä yönä. Liike avattiin asiakkaille perjantaina kello 13. Tänään lauantaina kylmähyllyjä on täytetty kovaa vauhtia. Kestää kuitenkin useita päiviä ennen kuin Prismassa palataan normaaliin.

Ravintoloihin rahdataan nyt säkkikaupalla jääpaloja – helsinkiläinen yrittäjä tuo niitä Suomeen ulkomailta

Ravintoloiden ja ruokakauppojen lisäksi jäätä tilaavat kesäjuhlien järjestäjät, jotka haluavat tarjota kylmiä drinkkejä tai muuntaa paljunsa jääkylvyksi.

Hämeenmaan alkuvuoden myynti vahvassa nousussa

Toimitusjohtaja Olli Vormisto sanoo, että marketkaupan myynti on ollut poikkeuksellisen kova. Majoitus- ja ravintolatoiminta on piristynyt, mutta koronan vuoksi Päijät-Hämeeseen kaavaillut uudet ravintolarajoitukset tekevät loven myyntiin.

Sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet yöllä – katso videolta, kun työntekijät heittävät lämmenneet ruoat pois

Sulaneita ja lämmenneitä tuotteita sekä tuotepakkauksia on Prismassa kymmeniä tuhansia, joten hyllyjen tyhjentäminen ja tuotetäydennysten uudelleen hyllyttäminen vie aikaa. Tavaratalolle aiheutuu sähkökatkosta satojen tuhansien eurojen tappiot.

Redin tyhjät liiketilat herättävät jälleen keskustelua – Kauppakeskusjohtaja: koronan säikäyttämät yrittäjät eivät uskalla uusia vuokrasopimuksia

Kalasataman kauppakeskus Redissä 15 prosenttia liiketilasta on tyhjillään. Osa tilasta on varattu uudistushankkeelle, joka tuo Rediin S-marketin ja uudistuneen ravintolamaailman. Osittain luku selittyy myös vuokrasopimusten päättymisellä.

Ruotsin suurimpiin kuuluvan kauppaketjun lähes kaikki liikkeet suljettu kiristyshaittaohjelman seurauksena

Kauppaketju Coopin arvion mukaan kaupat pysyvät luultavasti kiinni lauantain ajan. Ongelmat kassajärjestelmässä alkoivat perjantai-iltana.

Osuuskauppa Hämeenmaa suunnittelee uutta kauppakeskusta Janakkalan Turenkiin

Turengin keskustan kehittäminen on nytkähtämässä eteenpäin kauppakeskushankkeen myötä.

Halpakauppaketju Tokmanni ostaa Tex-myymälät Kemissä ja Torniossa – Tornion myymälästä tulee ketjun suurin

Tokmannin jo olemassa olevat myymälät Kemissä ja Keminmaassa jatkavat toimintaansa.

Myymättä jääneestä leivästä pannaan olutta Lahdessa – ruokakauppojen hävikki kutistuu hyvää vauhtia

Vaikka koronapandemia lisäsi myyntiä viime vuonna ja laski ruokakauppojen hävikkiä, uusia ideoita kehitellään jatkuvasti. Lahdessa hävikkileivästä syntyi 1 500 litraa olutta ja olutmäskiä, jota käytettiin uuden leivän leipomiseen.

Pohjoiskarjalaiset ovat innokkaita käytetyn tavaran kauppiaita

Tori.fi kertoo, että Joensuun Hammaslahdessa tehtiin viime vuonna kauppaa yli 6,6 miljoonalla eurolla, mikä on Suomen korkein aluekohtainen summa.

Maaseudun kaupat voivat hakea jälleen kyläkauppatukea – jaossa enintään 20 000 euroa yhtä kauppaa kohden

Aiemmin jaetut kyläkauppatuet lisäsivät kylien elinvoimaa maaseudulla, kertoo Luonnonvarakeskus.

Uuraisille tulossa uusi kaupparakennus – kunta ja Osuuskauppa Keskimaa uudenlaiseen yhteistyöhön

Osuuskauppa Keskimaa arvioi, että uusi päivittäistavarakauppa voisi olla valmis syksyllä 2023.

Halpakauppaketju Puuilo suunnittelee listautumista Helsingin pörssin päälistalle – yhtiö tavoittelee myymäläverkostonsa kaksinkertaistamista tulevina vuosina

Toimitusjohtaja Juha Saarelan mukaan yhtiöllä on taustalla pitkään jatkunut vahva kasvu, ja pörssilistautuminen on luonnollinen askel kasvavalle yhtiölle. Korona on antanut buustia tee-se-itse-tuotteiden markkinoille, ja kysynnän odotetaan kasvavan jatkossakin.

Otteet Forssan Prisman piharallin kuriin saamiseksi kovenevat

Prismalle on tulossa pysäköintikieltoja ja Prisman pääovien eteen on jo tehty raskaat hidastetöyssyt. Osuuskauppa Hämeenmaa toivoo nuorison rallin Prismalla loppuvan, koska se vaarantaa jalankulkijoiden turvallisuuden.

Ylivieskan ja Raahen keväinen myymäläryöstösarja on nyt selvitetty – kolmekymppinen mies on tunnustanut teot

Yhteensä kuuteen myymälään maalis-huhtikuun vaihteessa tunkeutunutta miestä epäillään kahdesta törkeästä ryöstöstä ja neljästä ryöstön yrityksestä. Mies on ollut vangittuna sen jälkeen, kun hänet saatiin Ylivieskassa kiinni itse teossa 8. huhtikuuta.

Lahden keskustan liiketilat hyvin käytössä koronasta huolimatta

Helmikuussa tehdyn laskennan mukaan noin kymmenesosa liiketiloista oli vailla käyttöä. Vaikka etenkin vaatekaupat lopettavat, tilojen käyttö on ollut viime vuosina kasvussa.

Korvaavatko second hand -putiikit keskustoista lähtevät vaateketjut? Ekonomisti ja kirpputorinpitäjä uskovat, että elämme murrosvaihetta

Kirpputoreja ja erikoistuneita käytetyn tavaran kauppoja perustetaan kaupunkeihin tiuhaan tahtiin. Second handissa on kyse monesta asiasta: kestävästä kehityksestä, vaatekaupan muutoksesta ja taloudellisten riskien minimoinnista.

Halpaketju Tokmanni avaa myymälän Kittilään

Myymälään tullaan ottamaan noin 15 vakituista työntekijää. Henkilökunnan rekrytointi aloitetaan syksylllä.

Sami Sykkö: "Tämä on ollut kauhujen vuosi muotikaupoille" – kaupunkikeskustojen elinvoima hiipuu, mutta ravintolat selviytyneet odotettua paremmin

Suomalaiset kaupunkikeskustat ovat hiljentyneet, ja eniten tästä kärsii vaatekauppa. Grafiikat kertovat, miten korona on vaikuttanut 32 suomalaiskaupungin elinvoimaan.

Yli 200 lappeenrantalaista antoi palautetta Meijän city -suunnitelmista – eniten huolettaa kivijalkakauppojen ja Marian aukion tulevaisuus

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta päättää suunnitelmasta keskiviikkona 16.6. järjestettävässä kokouksessaan.

Pelastusarmeijan myymälä sulkeutuu kesän aikana Oulussa

Pelastusarmeijalla on ollut kaupungissa aiemmin jopa neljä myymälää yhtä aikaa. Koronan aiheuttama asiakaskato koitui viimeisen kohtaloksi.

Päivittäistavarakaupan kilpailu kiristyy Mikkelissä – Lidl avasi uuden myymälän Lähemäelle

Uuden Lidlin avaamisen kynnyksellä sekä K-ryhmästä, että Osuuskauppa Suur-Savosta kerrotaan markkinan olevan jo täynnä. Uuden päivittäistavarakaupan uskotaan näkyvän lähimpien pikkukauppojen tuloksissa.

Tiktokin hittileluilla ikävä lieveilmiö: jopa alakouluikäiset lapset näpistelevät kaupoista muutaman euron hintaisia hypistelyleluja

Lasten suosikiksi nousseet hypistely- ja stressilelut päätyvät myös näpistelijöiden taskuihin. Lelukauppias on huolissaan ilmiöstä, sillä hän epäilee asialla olevan useimmiten alakouluikäisiä. Leluja katoaa paketeistaan ja joskus niitä myös tuhotaan.

Keski-Pohjanmaalle määrätyt turvavälivaatimukset ovat pikkuliikkeessä hankala, mutta ei mahdoton toteuttaa

Länsi-ja Sisä-Suomen Avi on määrännyt, että hankalan koronatilanteen Keski-Pohjanmaalla esimerkiksi vaatekauppojen on katsottava, että asiakkaat voivat asioida koronaturvallisesti kahden metrin turvavälejä noudattaen. Käytäntö voi olla hankalaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle