Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on laskenut Kanta-Hämeessä – maanantaina ei yhtään uutta tartuntaa

Koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on 102 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden. Viime viikolla luku oli 138.

Vaasa luopuu koronatestaamisen ajanvarauksesta

Ajanvarauksesta luopumisella pyritään parempaan palveluun ja nopeampaan testaamiseen

Korona testataan jatkossa pääosin pikatesteillä KAKSin drive in -näytteenotossa

Muutos tulee voimaan tänään perjantaina. Tarkoituksena on nopeuttaa testitulosten saantia ja helpottaa osaltaan laboratorion testiruuhkaa.

Koronatestauksen ruuhkaa helpottamaan avataan pikatestiasema Kajaaniin

Kainuun keskussairaalan drive in -testaus jatkuu ennallaan. Uutta pikatestiasemaa käytetään testausruuhkan helpottamiseksi sekä esimerkiksi tartunnanjäljityksestä kontaktoitavien henkilöiden testaamiseksi.

Entinen Keski-Suomen keskussairaalan alue on saamassa uuden omistajan, ostajakolmikko saa myös Sisä-Suomen keskussairaalan tyhjät tilat

Kolme kiinteistösijoitusyhtiötä aikoo ostaa ja osittain vuokrata Keski-Suomen keskussairaalan entisen sairaala-alueen ja siihen liittyvät säilytettävät ja purettavat kiinteistöt. Kauppakirjat allekirjoitetaan, kunhan ostavan tahon hallitus on hyväksynyt kaupan ehdot.

Lapin keskussairaalan psykiatrian vuodeosastojen peruskivi muurattiin – tulosaluejohtaja tyytyväinen paikkaan: "On otettu iso askel kohti uudenlaista suhtautumista, joka vähentää stigmaa"

Muurolan kolme aikuisten psykiatrista vuodeosastoa sekä lasten ja nuorten psykiatrian vuodeosasto siirtyvät Muurolasta uuteen rakennukseen vuoden 2023 alussa.

Hovioikeus hylkäsi syytteet OYSin yhteispäivystyksessä vuonna 2018 tapahtuneesta epäillystä seksuaalirikoksesta

Oikeus katsoi, ettei riittävää näyttöä noin 40-vuotiaan miehen syyllisyydestä ole esitetty. Asia käsiteltiin hovioikeudessa asianomistajan pyynnöstä käräjäoikeuden tavoin suljetuin ovin.

Mikkelin keskussairaalaan kaavaillaan miljoonien eurojen peruskorjausta – hankesuunnitelma hyväksyttiin kuntayhtymän valtuustossa

Essoten valtuusto on hyväksynyt sairaalan peruskorjauksen hankesuunnitelman. Valtuusto teki ehdollisen rakentamispäätöksen, kunnes poikkeuslupa on saatu.

Pirkanmaalla korkein koronalöydösten määrä kahteen viikkoon – sunnuntaina 51 uutta tartuntaa

Fimlab tutki sunnuntaina 1 057 näytettä. Viidenkymmenen päivätartunnan määrä ylittyi viimeksi kaksi viikkoa sitten.

Pirkanmaalla 45 koronatartuntaa – Fimlab urakoi jälleen hurjan määrän näytteitä

Tampereen yliopistollinen sairaala on kertonut kahtena päivänä yli 40 uudesta koronatartunnasta. Toisaalta myös näytteitä on tutkittu huomattavan paljon. Fimlab analysoi nyt peräti 2 265 koronanäytettä.

Mönkijä ja henkilöauto kolaroivat Savonlinnassa, kaksi loukkaantui lievästi

Onnettomuudessa mönkijä kaatui tielle ja henkilöauto suistui ojaan.

Satasairaala aloitti robottiavusteiset tekonivelleikkaukset ensimmäisten joukossa Suomessa

Satasairaala otti käyttöön tekonivelrobotiikan kolmantena Suomessa. Ensimmäisenä ehti Oulun yliopistollinen keskussairaala toukokuussa ja sen perään Mikkelin keskussairaala viime viikolla.

Kanta-Häme jatkaa kiihtymisvaiheessa nykyisin suosituksin

Voimassa ovat muun muassa tapahtumiin ja tapaamisiin liittyvät ohjeet lähikontakteista, käsien pesemisestä ja pintojen puhtaudesta.

Kymenlaaksossa ovat käynnissä suurimmat sairaalahankkeet 50 vuoteen – Ratamo-keskuksen rakentaminen on loppusuoralla

Kotkassa keskussairaalaa peruskorjataan. Kouvolassa puolestaan Ratamo-keskus alkaa olla viittä vaille valmis.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa hoidossa neljä koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa

Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla ei ole hoidossa yhtään koronapotilasta.

Assi-sairaalan rakentaminen alkoi, johtaja huolissaan kustannuksista: "Jos hintojen nousutrendi jatkuu, takaukset eivät riitä"

Satojen miljoonien arvoinen uusi keskussairaala on lähivuosien suurin hanke koko maakunnassa. Assi-sairaalan työmaa työllistää Hämeenlinnassa enimmillään noin 700 ihmistä. Huolena on rakennuskustannusten nousu.

Keskussairaalan korkea torniosa pysyy sittenkin Kotkan maisemassa – ylimmät neljä kerrosta peruskorjataan

Kymenlaakson keskussairaalan torniosan neljä ylintä kerrosta piti purkaa, mutta Kymsotessa on tultu toisiin aatoksiin. Ylimpienkin kerrosten tilat aiotaan peruskorjata, koska tiloille löydettiin uutta käyttöä.

Koronatartuntojen kasvu näyttäisi taittuneen Helsingissä koulujen alusta huolimatta – tartuntojen painopiste kääntyi etelästä itään

Sairaalahoidon tarve on sen sijaan kasvanut HYKS-alueella viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana.

Pirkanmaan koronanyrkki suosittelee syksyllä kirjoittaville 10 vuorokauden karanteenia, kokoontumisrajoituksiin tulossa mahdollisesti lievennyksiä

Sairaanhoitopiiri tulee esittämään aluehallintovirastolle syyskuusta eteenpäin joitain kokoontumisrajoituksia, mutta turvavälipykälää 58d se ei enää esitä. Käytännössä sen poistuminen tarkoittaisi sitä, että erilaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia voitaisiin järjestää vapaammin.

Vaasassa koronatestaus on ruuhkautunut – ihmiset hakeutuvat nyt sankoin joukon testeihin

Testiin joutuu odottamaan Vaasassa kahdesta kolmeen päivään. Myös tuloksen saaminen kestää, koska Tampereella tilanne on ruuhkautunut runsaan testimäärän vuoksi.

TAYS kertoi useista altistumispaikoista Pirkanmaalla – katso lista täältä

Listalla on kaksi tamperelaista ravintolaa, kuntosali sekä päivittäistavarakauppa Sastamalassa.

Kanta-Hämeen keskussairaalalle kuljetaan nyt uutta jyrkkää Sairaalatietä pitkin: ”Tavanomainen talvihoito ei tule riittämään”

Uuden Assi-sairaalan rakennustyöt siirsivät Sairaalatien paikkaa hieman Hämeenlinnan keskustaan päin. Sen talvikunnossapitoon täytyy loppupätkän jyrkkyyden takia kiinnittää erityistä huomiota. Pienessä tilapäisessä kiertoliittymässä ajaminen vaatii puolestaan huolellisuutta.

Lauantailta ja sunnuntailta 13 uutta koronatartuntaa: testeissä ilmennyt jopa kolmen päivän viiveitä tuloksissa

Pitkittynyt vastausaika aiheuttaa ongelmia myös jäljityksen suhteen.

Pienellä lapsella todettiin tuhkarokko Turussa – altistuneita jopa 150

Tuhkarokolle on voinut altistua keskiviikkona Mäntymäen infektiovastaanotolla ja torstaina Tyksin lasten ja nuorten klinikalla. Tyks yrittää parhaillaan tavoittaa mahdollisesti altistuneita.

Lasten puhelimiin lähetetty pelottelevia viestejä koronarokotteista Pirkanmaalla – TAYS: Erittäin tuomittavaa

Viesteissä ja julkaisuissa väitetään valheellisesti, että TAYSin päivystykseen tai tehohoitoon olisi tuotu rokotushaitoista kärsiviä nuoria.

Uudet huippulukemat Kainuun ilmaantuvuusluvussa – leviämisvaiheen julistaminen vaatisi sairaalan toiminnan kuormittumista

Vaikka koronatartuntoja on paljon, vaatisi leviämisvaiheeseen siirtyminen Kainuun keskussairaalan toiminnan kuormittumista. Tämänhetkinen korkea ilmaantuvuusluku ei vaikuta sairaalan toimintaan lainkaan.

Lasten ja nuorten pitkittyneet kivut ovat lisääntyneet – 17-vuotias kipupotilas: "Suurin osa lääkäreistä ei usko, että minulla voi olla kipuja"

Lasten ja nuorten pitkittyneet kivut ovat kasvava mutta alitunnistettu ongelma. Suomessa on vasta yksi täysipäiväisesti lasten kipua hoitava klinikka, mutta tavoitteena on saada sellainen ainakin kaikkiin yliopistosairaaloihin.

Tampereen kaupunki joutui oikomaan somevideolla leviäviä vääriä tietoja koulujen rokotuksista

Sosiaalisessa mediassa leviää taas väärää tietoa rokotuksista. Vakavia reaktioita ei ole havaittu rokottamisen jälkeen, vaan joidenkin heikotus on voinut ylilääkärin mukaan johtua rokotustilanteen jännityksestä.

Moottoripyöräilijä loukkaantui ulosajossa Siikalatvan Rantsilassa – kuljetettiin helikopterilla OYSiin

Moottoripyörä vaurioitui pahoin. Keliolosuhteet olivat hyvät eikä alkoholilla ollut osuutta ulosajoon. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Kainuun keskussairaala sai lahjoituksena hengityksen apuvälineitä: mahdollistavat liikkumisen kodin ulkopuolella

Hengitysliitto lahjoitti yhdessä Kajaanin Seudun Hengitysyhdistyksen kanssa Kainuun keskussairaalalle välineitä, joita voidaan käyttää muun muassa hengityssairaiden hoidossa ja kuntoutuksessa.

Ajanvarauksettomat koronarokotukset alkoivat Essotessa, pian rokottajat lähtevät oppilaitoksiin

Tulevana torstaina ja maanantaina rokotettavaksi Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteelle voivat mennä myös ne jotka haluavat lyhentää ykkös- ja kakkosrokotuksen välin kahdeksaan viikkoon.

Maanantaina Kainuuseen kirjattiin 17 uutta koronatartuntaa – kaikki tartunnat Kajaanissa

Päiväkodista on laitettu yksi varhaiskasvatusryhmä karanteeniin.

Synnytysten määrä on kääntymässä selvään kasvuun Pohjois-Savossa – kätilö: "En tiedä, mikä on herättänyt näiden asioiden pariin, mutta hyvä näin"

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on ollut tähän mennessä noin 10 prosenttia enemmän synnytyksiä kuin viime vuonna. KYSissä on syntynyt tänä vuonna runsaat 1 300 vauvaa.

Sosterin alueella seitsemän uutta koronavirustartuntaa – karanteenissa yli 70 henkilöä

Yksi uusista tartunnoista on todettu Savonlinnan keskussairaalassa työntekijällä, jonka vuoksi liki 30 henkilöä on asetettu karanteeniin keskussairaalan henkilökunnasta ja potilaista.

Rokotevastaiset häirinneet lapsia ja nuoria, Kanta-Hämeen pandemiaryhmällä nollatoleranssi – poliisilta pyydetään tarvittaessa virka-apua

Kanta-Häme pysyy edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Pandemiryhmä pohtii leviämisvaiheeseen siirtymistä uudestaan ensi viikon torstaina. Leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät lukuun ottamatta sairaalahoitoa tarvitsevien määrää.

Kanta-Hämeessä koronatapausten ilmaantuvuusluku on nyt 111 – viime viikolla luku oli 88

Myös sairaalakuormitus on hienoisessa kasvussa, sillä tällä hetkellä sairaalahoidossa on kaikkiaan viisi koronaan sairastunutta kantahämäläistä. Heistä yksi on tehohoidossa.

Kaupungin tempaus: Mikkeli muistaa syntyviä vauvoja kaupunkiteemaisilla myssyillä

Kaupungilta luvataan, että mikäli pipot saavat hyvän vastaanoton, kaupunki saattaa tilata niitä myös lisää.

OYSin tulevaisuuden sairaalaan tulee näyttäviä taideteoksia, joiden toteuttajia haetaan nyt

Haun kohteena on tulevaisuuden sairaalan kolme kohdetta, jotka sijoittuvat uuden sairaalan A- ja B-rakennusten päätyjulkisivuihin ja pääauloihin. Taide näkyy uudessa sairaalassa myös esimerkiksi eri kerrosten seinille tuotettavassa grafiikassa.

Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysosastolla on tapahtunut altistuminen koronatartunnalle

Altistuminen on tapahtunut Hämeenlinnassa keskussairaalan synnytysosastolla.

Pirkanmaalla todettiin 89 uutta koronavirustapausta

Päivittäiset tartuntaluvut ovat pysyneet korkealla. Fimlab tutki alueelta 1 762 näytettä.

500 koronatartunnan raja rikki Keski-Pohjanmaalla – kolme uutta tartuntaa, joihin liittyy mahdollisia altistustilanteita

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa yksi koronavirustartunnan saanut potilas.

Sairaala vetoaa odottavia äitejä ottamaan koronarokotteen – TAYSin synnytyslääkäri: "Meillä ei riitä henkilökunta, jos tämä jatkuu tällaisena"

Rokottamattomia raskaana olevia on päätynyt delta-variantin takia TAYSissa osastohoitoon ja tauti on aiheuttanut ennenaikaisia synnytyksiä. THL on kesän alusta suosittanut, että raskaana olevat voivat halutessaan ottaa koronarokotuksen.

Pirkanmaalla todettiin 106 uutta koronavirustartuntaa

Fimlab seuloi 2 109 koronatestiä.

Kainuussa syntyy tänä vuonna satoja vauvoja enemmän kuin kaksi vuotta sitten

Kainuun keskussairaalassa synnytettiin 574 kertaa vuonna 2019. Tänä vuonna synnytyksiä tulee jopa 800 kappaletta. Kainuussa synnytyksestä ovat innostuneet paitsi kainuulaiset, myös Kainuun ulkopuolelta tulevat naiset.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa kolme koronapotilasta – yksi sairastuneista on teholla

Kanta-Hämeen terveyskeskusten vuodeosastoilla ei ole hoidossa yhtään koronapotilasta.

Aution kuntoutuskeskuksen alueelta löytyi asiakkaiden ja henkilökunnan tietoja sisältäviä papereita – TAYS pahoittelee tietosuojarikkomusta

Ylisen kuntoutuskeskuksen alueelta Ylöjärveltä on löytynyt papereita, joissa on sekä Ylisen entisten asukkaiden yksityisiä tietoja että henkilökunnan nimiä sisältäviä asiakirjoja. Tapahtunut täyttää tietosuojarikkomuksen merkit.

Lapin keskussairaala joutuu siirtämään kiirettömiä leikkauksia

Kiireettömiä leikkauksia on jouduttu siirtämään jatkohoitopaikkojen ruuhkan ja hoitajapulan vuoksi.

Essoten alueella todettiin jälleen seitsemän koronavirustartuntaa – kuntayhtymän "koronanyrkki" tiukensi alueellisia suosituksia

Essote päätti säilyttää alueen vähiten vakavimmalla koronavirustasolla, eli perustasolla. Kuitenkin kuntayhtymä tiukentaa suosituksiaan, sillä viruksen Delta-variantti on tarttunut herkästi myös ulkona ja lyhyissä kontakteissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle