Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Savonlinnan keskussairaalan päivystyksen sisäänkäynti.

Ministeriö esittää Savonlinnan sairaalan ympärivuorokautiselle päivystykselle pysyvää lupaa

Vuoden vaihteessa aloittavan Etelä-Savon hyvinvointialueen johtaja Santeri Seppälä toteaa hyvinvointialueen tarvitsevan lisärahoitusta kahden päivystyssairaalan toimintaan.

Lapin keskussairaalan sisäänkäynnin edustalla oleva lasiseinä sekä pilvinen taivas.

Lapin keskussairaalaan avattu palliatiivisen hoidon keskus – saattohoitopotilaat hoidetaan silti pääosin omilla osastoillaan

Uusi palliatiivisen hoidon keskus alkaa kouluttaa Lapin kuntia saattohoidossa. Varsinaisia potilaspaikkoja sillä ei tässä vaiheessa ole, mutta toiveissa on saada kaksi potilaspaikkaa, sanoo keskuksen lääkäri Anu Usvasalo.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuovi. Ihminen kävelee sisään.

Meri-Lapissa odotetaan valtiolta rahoitusta kahden sairaalan mallille – päätös tulee mahdollisesti vielä loppuvuoden aikana

Esillä ollut vuosittainen lisäsumma on 5–10 miljoonaa euroa. Ministeriö esittää myös aikarajan poistoa kahden sairaalan mallilta.

Kuvayhdistelmässä Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien keskussairaalat

Lapin hyvinvointialue hyväksyi lähes 162 miljoonan euron investointiohjelman – etusijalla ovat kuntien aiemmin aloittamat hankinnat

Vuosia 2023-2026 koskeva esitys lähtee nyt ministeriöiden hyväksyttäväksi. Investoinneista tehdään vielä erilliset päätökset budjetin laadinnan yhteydessä.

Kuvayhdistelmässä Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien keskussairaalat

Ministeriö esittää: Länsi-Pohjan keskussairaala voisi ilman aikarajaa jatkaa ympärivuorokautista päivystystä

STM on valmistellut esityksen, jonka mukaan Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueilla olisi toistaiseksi voimassa oleva mahdollisuus ylläpitää kahta ympärivuorokautisesti päivystävää sairaalaa.

Seinäjoen Y-talon sisäänkäynti

Seinäjoki haluaisi myydä Y-talon osakkeet hyvinvointialueelle jo ensi vuonna – investoinnit aluevaltuuston tarkastelussa tänään

Seinäjoen kaupunki ja sairaanhoitopiiri omistavat sairaalan Y-talon yhdessä, mutta kaupunki haluaisi luopua omistuksestaan. Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto on varannut rahaa osakkeisiin vasta vuodelle 2024.

Vaasan keskussairaalan H-talon pääsisäänkäynti.

Pohjanmaan hyvinvointialueen H-talo on viimeinkin valmis – tältä siellä näyttää

Perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalitoimen palvelut siirtyvät suunnitelmien mukaan marraskuusta alkaen H-taloon. Tavoittena on tarjota asiakkaalle parempi käyntikokemus, kun palvelut löytyvät saman katon alta.

Kuvassa vasemmalta Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystysklinikan ylilääkäri Ari Palomäki, Hauhon Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Kuivaniemi, Rengon Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Sami-Jussi Talpila, Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimusjohtaja Annukka Pakarinen ja tutkija-yliopettaja Päivi Laaksonen.

Säätiöiltä merkittävä paikallinen rahalahjoitus hämäläiselle tutkimustyölle

Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt lahjoittivat Hämeen Ammattikorkeakoululle ja Kanta-Hämeen keskussairaalalle yhteensä 600 000 euroa tutkimustyöhön. Kumpikin saa 300 000 euroa.

Yleinen hätänumero 112 Keski-Suomen pelastuslaitoksen ajoneuvon kyljeen teipattuna.

Mopoauton kuljettaja loukkaantui Kulennoisissa Savonlinnassa

Mopoauton kuljettaja jouduttiin irrottamaan ajoneuvosta, kun henkilöauto törmäsi sen perään. Ensihoito vei kuljettajan keskussairaalaan jatkohoitoon.

Punahiuksinen, mustamekkoinen, reppuselkäinen nainen katsoo suurikokoista järviruo'on kuvaa seinällä. Takana hissi.

Luonto näkyy taiteessa, joka valtaa Päijät-Hämeen keskussairaalan uudisosan – jokainen syntynyt lapsi saa vuorikristallin vauvapuuhun

Päijät-Hämeen keskussairaalan uuteen osaan hankitut taideteokset ja niistä tehdyt taideprintit tuovat iloa, ilmettä ja lohtua ihmisille myös paikoissa, joihin teoksia olisi muuten vaikea sijoittaa.

Hoitaja kulkee yksin sairaalassa

Hoitajapulan ratkaisut sysätään hyvinvointialueelle – sairaanhoitaja: "Kollegoista on pulaa, esimiehet tulevat usein kiireavuksi"

Hoitajapulalla selitetään tällä hetkellä lähes kaikkia terveydenhuollon ongelmia. Lyhyen aikavälin ratkaisuja ei ole näköpiirissä. Työnantaja ja työntekijät odottavat uuden hyvinvointialueen tuovan ratkaisun.

Antti Kivelä.

Pohjois-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä vetäytyy luottamustehtävistä eikä hae enää maakuntajohtajaksi

Kivelä siirtyy töihin Tampereen yliopistollisen sairaalan Sydänsairaala-konserniin Jyväskylään ja Tampereelle.

Noin viikon ikäinen poikavauva äitinsä, Pauliina Kankkusen, olkapäällä.

Yhä useampi vauva syntyy tien päällä – Pauliina Kankkunen synnytti paloaseman pihassa, koska sairaalaan oli liian pitkä matka

Matkasynnytykset ovat lisääntyneet viime vuosina, mutta ovat edelleen harvinaisia. Esimerkiksi Etelä-Savossa välimatkat ovat pitkiä, joten kätilö hyppää usein ambulanssin kyytiin.

Vastasyntynyt poikavauva nukkuu peittojen sisällä sairaalassa.

Hyvinvointialue hakee Lapin synnytyksiin poikkeuslupia selvitysten jälkeen

Lapin hyvinvointialue pyytää sairaanhoitopiireiltä selvitykset synnytystoiminnan jatkamisesta. Hyvinvointialueen hallitus päättää uusien lupien hakemisesta, kun se on saanut selvitykset.

kelta-punainen ambulanssi ajaa tiilirakennuksen ja autojen pysäköuntialueen välissä Oulun yliopistollisen keskussairaalan etualalla. Pysäköintialuella valkoinen matkailuauto.

Tehy tarjoaa hoitajille irtisanomismahdollisuutta OYS:n edustalla matkailuautossa

Tehy vauhdittaa hoitajien työtaistelutoimia Oulussa tuomalla matkailuauton sairaalan eteen, jossa voi allekirjoittaa irtisanoutumisilmoituksen.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Lokakuussa toimintansa aloittava lääkärihelikopteri tulee tarpeeseen Pohjanmaan hyvinvointialueella

Kuljetuksia voi arvion mukaan olla 100-150 vuodessa. Etenkin lasten ja monivammapotilaiden kohdalla kuljetusta suoraan Tampereelle suositaan.

Kuvassa Lapin keskussairaalassa.

Hoitajapula vaikeuttaa Lapin keskussairaalan toimintaa – kirurgian vuodepaikkoja ollaan vähentämässä

Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä on hoitajapula, minkä vuoksi kirurgian vuodeosaston paikkoja esitetään vähennettäväksi. Myös työtaistelutoimet vaikeuttavat sairaalan toimintaa.

FinnHEMS pelastushelikopteri ilmassa

Seinäjoella toimintansa aloittava uusi lääkärihelikopteri parantaa avun saantia myös Keski-Pohjanmaalla

Suomen seitsemäs lääkärihelikopteri aloittaa toimintansa Seinäjoella lokakuussa. Se poistaa Suomen kartalla pohjalaiskuntien kohdalla olleen mustan aukon avunsaannissa.

Oulun yliopistollisen sairaalan valologo seinässä.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa perutaan nyt vastaanotto- ja toimenpideaikoja henkilöstöpulan vuoksi – perumisesta ilmoitetaan puhelimitse

Osa vastaanotto- ja toimenpideajoista joudutaan perumaan tai siirtämään nopealla aikataululla. Henkilöstöpulaan vaikuttavat ainakin poissaolot ja työtaistelutoimet. Henkilökuntamäärä on hiipunut jo pitkään.

Harmaasävyinen iso rakennus, jossa on vaaleanoransseja ja -keltaisia raitoja. Rakennuksesta kävelee ulos mies. Rakennuksen edustalla on parkkipaikka ja autoja.

Hoito paranee, kun yhteistyö tiivistyy – Länsi-Pohjan uusi psykiatriatalo palvelee kuuluisaa Keroputaan mallia

Henkilökunta on ollut mukana jo varhaisessa vaiheessa psykiatriatalon suunnittelussa. Tuloksena on tilat, jotka sopivat hoitoon hyvin ja joissa henkilökunta viihtyy.

Keski-Suomen keskussairaala Novan kyltti ja rakennus.

Leikkauksia on lykätty ja sairaanhoitopiiri arvioi, että päivystyksessä odotusajat venyvät hoitajien työtaistelutoimien vuoksi

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super julistivat torstaina koko kunta-alalle tilapäisen siirron kiellon. 

Savonlinnan ja Kemin kaupungin edustajat vierailevat eduskunnassa ministeri Aki Lindénin luona. Kuvassa seisotaan kokoussalin pöydän ympärillä ja katsotaan kameraan.

Kemi ja Savonlinna ovat vedonneet jälleen kahden sairaalan puolesta – tavoitteena ympärivuorokautinen päivystys ja kustannusten kompensaatio

Kaupungit vaativat, että hyvinvointialueet on velvoitettava toistaiseksi ylläpitämään kaupungeissa ympärivuorokautinen päivystyssairaala, jossa leikkaustoiminta on mahdollista.

Koronaviruksen pikatestipalikka, jossa negatiivinen tulos.

Koronatartunnat jatkavat laskuaan Etelä-Pohjanmaalla – sairaalahoidolle silti vielä tarvetta

Koronakuolemiltakaan ei ole vältytty. Viikolla 36 koronaan menehtyi Etelä-Pohjanmaalla neljä henkilöä.

TYKSin teho-osasto.

Teho-osastoilla valmistaudutaan siirtämään potilaita mahdollisen lakon alta – TYKSin ylilääkäri: "Ei se ihan pieni urakka tule olemaan"

Potilassiirrot alkavat Turussa viimeistään torstaina, ellei neuvotteluissa saada ratkaisua. Hämeenlinnassa potilassiirtoihin ryhdyttäneen perjantaina tai viimeistään lauantaina.

Kuvayhdistelmässä Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien keskussairaalat

OYS:n teho-osaston lakolla voisi olla vaikutuksia myös Lappiin – ongelmaksi voisi tulla vaativamman hoidon tarve tai paikkojen loppuminen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on jättänyt käräjäoikeuteen hakemuksen hoitajalakon kieltämisestä Oulun yliopistollisen sairaalan teho-osastolla.

Sairaanhoitajat täyttävät lomakkeita Kanta-Hämeen keskussairaalan osastolla.

Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osaston lakko siirtyy maanantaille – Superin puheenjohtaja: "Tavoitteemme on sopimus, ei lakko"

Jo kertaalleen siirtyneen lakon piti alkaa perjantaina 16. syyskuuta. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on hakenut käräjäoikeudelta päätöstä lakon estämiseksi.

Gerbyn terveyskeskus.

Gerbyn ja Ristinummen vastaanotot siirtyvät tästä päivästä lähtien väliaikaisiin osoitteisiin

Neuvola sekä suun terveydenhuolto jatkavat toistaiseksi Gerbyssä ja Ristinummella. Ensi vuoden alusta molemmat vastaanotot muuttavat keskussairaalan uuteen H-rakennukseen.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin uusi psykiatriatalo ulkoa päin.

Länsi-Pohjan uusi psykiatriatalo otetaan käyttöön ensi viikolla, psykiatrinen hoito muuttaa Torniosta Kemiin

Psykiatriatalo korvaa kokonaan Tornion Keroputaan sairaalan. Psykiatriataloa on rakennettu Länsi-Pohjan keskussairaalan yhteyteen kaksi vuotta. Hanke pysyi 13 miljoonan euron budjetissaan.

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa Kokkolassa syttyi tulipalo

Henkilökunta suoritti alkusammutuksen ja pelastuslaitos sammutti loppuun kytevän palopesäkkeen.

Lähikuva Päijät-Hämeen keskussairaalan sisäänkäynnistä, harmaa ja sininen betonirakennus.  Portaat sisäänkäynnille.

Puolustusvoimat harjoittelee viranomaisten kanssa Päijät-Hämeen keskussairaalalla torstaina

Viranomaisia näkyy illan aikana sekä sairaalan sisällä että ulkopuolella.

käsi ojennettuna verenluovutukseen

Uusille verenluovuttajille on jatkuvasti kysyntää

Vaikka esimerkiksi Kanta-Hämeen keskussairaalassa verta riittää, Veripalvelu ei turhaan huutele verenluovutajien perään, muistuttaa ylilääkäri.

Hoitaja ja koronapotilas sairaalahuoneessa.

Professorin esitys pitkän koronan klinikoista ei saa vastakaikua Keski-Suomesta – "Hämmentävä ehdotus", sanoo sairaanhoitopiirin johtaja

Kaikkiin keskussairaaloihin pitäisi perustaa pitkittyneen koronataudin hoitoon keskittynyt poliklinikka, sanoo neurologian emeritusprofessori Risto O. Roine Uutissuomalaisessa. Ehdotus ei saa kannatusta Keski-Suomesta.

Päijät-Hämeen keskussairaalan laajennusosan rakennustyömaa elokuussa 2020.

Rakentaminen Päijät-Hämeen keskussairaalassa jatkuu heti suuren laajennusurakan valmistuttua

Väistötilojen tekeminen keskusairaalan seuraavaa laajennusurakkaa varten alkaa lokakuussa. Tiloja tarvitaan 8 000 neliömetrin verran.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin uuden Siltasairaalan tehohoito-osaston laitteistoa.

Suojelutyön saaminen teho-osastoille mahdollisen lakon aikana vielä auki Pohjois-Pohjanmaalla – hoitajajärjestöt kieltäneet sen Kanta-Hämeessä ja Turussa

Jos Oulun yliopistollisessa sairaalassakin kiellettäisiin suojelutyö, teho-osastoja ei pystyttäisi pitämään auki. Paikallisia neuvotteluja käydään kuitenkin vielä tällä hetkellä.

Risto O. Roine.

Uutissuomalainen: Professori haluaa pitkän koronan klinikat keskussairaaloihin

Tällä hetkellä Suomen ainoa koronainfektion pitkäaikaisoireiden poliklinikka toimii Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä

Punainen koronatestauskontti Oysin pihalla.

Oysin koronatestaus siirtyy sairaalan ulkopuolella olevaan näyttöönottokonttiin

Oysin koronatestaus siirtyy pois yhteispäivystyksen tiloista piha-alueelle.

Lapinkeskussairaalan etusivua

LKS palautti siirtoa odottavien potilaiden hoitomaksujen korotuksen viime vuoden tasolle, Rovaniemi on silti tyytymätön

Tammi-heinäkuun aikana Lapin keskussairaalassa siirtoa odottavien hoitopäiviä kertyi yli 3 600. Rovaniemen osuus päivistä on yli 95 prosenttia. Kaupungilla on vaikeuksia kotiuttaa potilaita.

Sairaalasängyssä makaavan ikäihmisen kädet.

Korona hiipuu Etelä-Pohjanmaalla, mutta kuolemantapauksia tulee silti viikottain

Koronatartuntojen määrä on viikko viikolta vähenemässä. Siitä huolimatta tauti on edelleen hengenvaarallinen etenkin iäkkäille ja riskiryhmille.

Purkukone nakertaa potilastornista palan kerrallaan

Purkukone nakertaa potilastornista palan kerrallaan – marraskuun lopussa maamerkki on poissa

Kainuun vanhan sairaalan yhdeksänkerroksinen potilastorni on ollut yksi Kajaanin maamerkeistä yli 50 vuotta. Torni katoaa kaupunkikuvasta marraskuun loppuun mennessä.

Lastenlääkäri näyttää lelulohikäärmeellä kuinka korvien tarkastus tehdään.

Pietarsaaressa lastenpäivystyksen lastenlääkärin konsultointipalvelut päivittyvät

Lapsipotilaat otetaan päivystyksessä vastaan iltaisin kuten aiemminkin, mutta tarvittavat lastenlääkärin konsultoinnit siirtyvät keskussairaalalle.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin uusi Siltasairaalan aulatila.

Suomessa on käynnissä kaikkien aikojen sairaalarakennusbuumi – asiantuntija: "Kaikki keskussairaalat vanhenevat yhtä aikaa"

Suomen sairaalaverkostoa uusitaan nyt vauhdilla. Uusia sairaaloita nousee muun muassa Helsinkiin, Ouluun, Turkuun ja Jyväskylään. Rahaa sairaalarakentamiseen palaa 5 miljardia euroa.

Ihmisiä istumassa ja odottamassa lääkärin vastaanotolle pääsyä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri hakee tehohoitoa uhkaavalle lakolle siirtoa

Hämeenlinnan keskussairaalan tehostetun hoidon yksikköä koskevan lakon on tarkoitus alkaa 2. syyskuuta. Sairaanhoitopiiri haluaa siirtää lakkoa kahdella viikolla.

Kysin leikkaussalissa tehdään operaatiota.

Hoitotakuu toteutuu Lapissa kohtuullisesti – jonojen taustalla koronan tuomat poissaolot sekä pula henkilökunnasta

Lapin sairaanhoitopiirissä hoitoketjun sakkaaminen kasvattaa hoitojonoja. Kaikkia leikkauksia ei ole voitu toteuttaa, kun keskussairaalassa osastot ovat täyttyneet jatkohoitoon odottavista potilaista.

Lähikuva Päijät-Hämeen keskussairaalan sisäänkäynnistä, harmaa ja sininen betonirakennus.  Portaat sisäänkäynnille.

Päijät-Hämeen keskussairaalan yleisöapteekiksi valittiin Lahden 3. Ilves-apteekki

Keskussairaalan aulatiloihin avattavan yleisöapteekin on tarkoitus avata ovensa vuoden 2023 alussa.

Lapin keskussairaala edestäpäin kuvattuna

Lapin keskussairaalan siirtomaksun korotus pöyristyttää Rovaniemellä

Rovaniemen hallintojohtajan Antti Määtän mukaan viime vuoden lopulla kaavamaisesti korotetut maksut ovat kohtuuttoman suuria ja perusteettomia, eivätkä ne ole sairaanhoitopiirin perussopimuksen mukaisia.

Oulun yliopistollisen sairaalan työmaa Oulussa.

OYS:n tulevaisuuden sairaala väistelee pahimpia kustannuskarikoita ja viivästyksiä rakentajan ja rakennuttajan yhteistyöllä

Lähes miljardin euron hankkeen aloitus vahvistettiin nelisen vuotta sitten. Suurin osa töistä ja hankinnoista oli sovittu pari vuotta sitten. Viimeisin iso sopimus tehtiin viime vuoden lopulla.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyspoliklinikan ulko-ovi.

Hoitajien työehtoriita: Lakon toteutuessa Kanta-Häme joutuisi turvautumaan naapurisairaanhoitopiirien apuun

Tehy ja SuPer ovat antaneet jo kolme lakkovaroitusta vajaan viikon sisällä vauhdittaakseen työehtoriidan ratkaisua.

Mammografia-teksti ovessa Etelä-Karjalan keskussairaalassa.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan mammografialaitteisto uusitaan: kuvaukset siirtyvät kuukaudeksi Terveystalolle

Keskussairaalan uudessa mammografialaitteessa tulee olemaan 3D-kuvausmahdollisuus, joka lisää tutkimusten tarkkuutta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle