Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Telinevoimistelijat eivät tienanneet urheilulla ennen koronaakaan

Kisatavoite siirtyi ensi vuoteen, mutta Tokion olympialaisiin tähtäävät Kirmes ja Soravuo saivat lisäaikaa vaikeuttaa sarjojaan. Harjoittelu onnistuu pienryhmässä seuran salilla.

Aloita venyttely ja tasapainoilu kotisalilla – näin teet välineet

Siisteillä välineillä on mukavampi jumpata.

Urheiluseuroille valtion rahaa

Rahaa saivat muun muassa Joensuun Kataja ry ja karateseura Joen Mawashi ry.

Helsingin Tapulikaupunkiin on suunnitteilla liikuntahalli palloilulajeille

Kaupunginhallitus on hyväksynyt Tapulikaupungin liikuntapuiston alueen vuokraamisen Tapulin Liikuntakeskus Oy:lle vuoden 2043 loppuun.

Jyväskyläläistaiteilijoiden live-stream-esitys yhdistää tankotanssia, valotaidetta ja musiikkia

Multidimensions-niminen esitys streamataan ilmaiseksi Youtubessa perjantaina 24.4. kello 19.

Näin lapset treenaavat silloin, kun tavoitteena on MM-kulta: "Tässä lajissa on oltava nuorena huipulla"

Kun joukkuevoimistelija haluaa menestyä, kovaa työtä vaaditaan lapsesta saakka. Treenitunteja kertyy parhaimmillaan 20 viikossa.

Ylen ja Helsingin kaupungin yhteistyö tuo jumppahetkiä arkipäiviin ja suoraan olohuoneisiin

TV2:lla ja Yle Areenassa 6. huhtikuuta alkavat Jumppahetket mahdollistavat päivittäisen liikkumisen ja toimintakyvystä huolehtimisen poikkeustilanteessa.

“Monella valmentajalla pitää kääntää ajattelu ihan uusiksi” – urheiluvalmentajia kouluttava Pulmu Puonti kannustaa vallasta ja kontrollista luopumiseen

Pitkän linjan voimisteluvalmentaja Pulmu Puonti on viime aikojen kohujen seurauksena huolissaan myös valmentajien jaksamisesta.

Pandemia pakotti voimistelijat etävalmennuksen pariin – 10-vuotias Veera laittoi harjoitusolosuhteet uusiksi ja taituroi nyt autotallissa

Koronapandemia sulki harrastus- ja liikuntatilat, mikä ajoi urheiluseurat vaikeaan tilanteeseen. Voimisteluseurat ottivat nopeasti avuksi etävalmennuksen.

Seitsemän voimistelujoukkuetta ulkomailta harjoitteli Vantaalla huippuolosuhteissa ja söi 1 500 ihmiselle tarkoitettuja ruokia – maailmancupkisa vaihtui harjoitusleiriksi

Joukkuevoimistelun maailmancupkausi piti avata viikonloppuna Vantaalla. Koronavirus sotki suunnitelmat ja torstaina kisat jouduttiin perumaan viime hetkellä.

Koronavirus on keskeyttänyt lasten liikuntaharrastukset laajasti

Harjoitukset ja pelit on peruttu jalkapallossa, salibandyssä ja koripallossa.

Veera Luhtanen haluaa voimistella huipulle – jumppasalissa varttuneesta down-lapsesta kasvoi selviytyjä

Harrastajien määrä kasvaa vammaisurheilussa ja taso kovenee monessa lajissa. Jalasjärveläinen Veera Luhtanen valmentajineen tähtää Special Olympics -maailmankisoihin.

Kaikki lapset eivät tuijota ruutua - Vertaisohjaaminen on nouseva trendi, kahden koululaisen kerho kerää naapuruston lapset autotalliin jumppaamaan

Ruutuajasta väännetään lähes kaikissa perheissä, mutta kaikkia lapsia ei siitä tai liian vähäisestä liikkumisesta tarvitse huomautella.

Alle 12-vuotiaat voimistelijat eivät saa enää meikata kilpailuihin ja hiusvärien käyttöä rajoitetaan – Voimisteluliitto hakee sääntöuudistuksella vastuullisuutta

Esteettisissä lajeissa, kuten voimistelussa, ulkonäköön liittyvät asiat opitaan usein jo lapsuusiän kilpailuissa.

Insinööri ja tankotanssija Sami Huhtakallio ei häpeile harrastustaan – hymy ei hyydy, vaikka lihakset kramppaavat ja hiki virtaa

Tankotanssi vaatii paljon voimaa, mutta miesharrastajat ovat harvinaisia. MM-kisoissakin menestyneelle Sami Huhtakalliolle tärkeintä on kilpaileminen.

Ikävä kokemus sai seuran lähtemään häirinnän vastaiseen työhön – asiantuntija uskoo, että esimerkkitapaukset herättävät toimimaan: "Selvästi tekemistä vielä on"

Väestöliiton asiantuntija on kiertänyt syksyn ajan urheiluseuroissa kertomassa, kuinka epäasiallista käytöstä voidaan kitkeä. Et ole yksin -hankkeen rahoitus loppuu näillä näkymin vuoden 2020 lopussa.

Rytmisen voimistelija Jouki Tikkanen lopettaa uransa – tähtää nyt ammattivalmentajaksi

Jouki Tikkasen uran paras saavutus oli vuoden 2014 MM-kisojen neliottelun 17:s sija.

Torniolaiskaksikko nappasi tankotanssin MM-mitalin

Marianna Kettunen ja Oona Antinjuntti saivat hopeaa Mix doubles- sarjassa.

Imatran Voimistelijoiden Elisabeth Jamil triplamestariksi nuorten rytmisen yksilövoimistelun SM-kisoissa

Imatran Voimistelijoiden Elisabeth Jamil voitti nuorten rytmisen yksilövoimistelun SM-välinefinaaleissa kaiken muun paitsi narufinaalin.

Venäläiset juhlivat, OVO Team kolmanneksi – Mineteille jättipettymys

Joukkuevoimistelun maailmancup päättyi Budapestissa.

Ompelija urakoi yksin 400 voimistelupukua, jotka koristavat kantajiaan vain hetken – lajiliitto ryhtyi kitkemään kertakäyttökulttuuria: "Ei järkevää"

Moniin voimistelupukuihin uppoaa runsaasti materiaaleja ja muovikoristeita. Tekstiilihävikkiä pyritään vähentämään kierrättämällä, mutta voimistelumaailmassa se ei ole aina niin yksinkertaista.

Kotkan uimahalleissa pääsee vesijumppaan virtuaaliohjaajan tahdissa – ohjaajan vetämiä jumppia ei vähennetä

Kokeilu Kotkan Katariinan uimalassa ja Karhulan uimahallissa kestää kuukauden.

Minetit petrasi alkukilpailusta ja nappasi hopeaa maailmancupissa

OVO Team täydensi suomalaispäivän ottamalla pronssia.

Naisten suosimat jumpat muuttavat muotoaan – Ennen suoritettiin hiki hatussa, nyt tavoitellaan kokonaisvaltaista hyvinvointia

80-luvun hikiaerobicista on kuljettu pitkä matka nykypäivän monipuoliseen ryhmäliikuntatarjontaan.

Seinäjoen Voimistelijat saa vihdoin oman hallin

Käytössä uusi halli on todennäköisesti ensi vuoden keväällä.

Biles on nyt kaikkien aikojen menestynein voimistelija! Katso täydellisyyttä hipovat esitykset puomilla ja permannolla

Simone Biles siirtyi telinevoimistelun MM-mitalien määrässä yksin johtoon, kun hän voitti ensin puomin MM-kultaa ja hetkeä myöhemmin vielä permannon mestaruuden.

Biles nousi jo Stsherbon rinnalle – meneekö hän huomenna ohi?

Simone Biles nousi Vitali Stsherbon rinnalle MM-mitalien määrässä Stuttgartissa. MM-kisojen päätöspäivänä hän kilpailee vielä kahdessa finaalissa.

Yhdysvaltain voimistelutähti Biles säkenöi MM-telineillä

Yhdysvaltain voimistelutähti Simone Biles rohmusi pääosan torstaina Stuttgartissa jatkuneissa telinevoimistelun MM-kilpailuissa.

Venäjän miehille joukkuekultaa MM-telinevoimistelussa

Mestaruus ratkesi Venäjälle vajaan pisteen erolla.

Voimistelukuningatar Biles teki MM-historiaa Stuttgartin joukkuefinaalilla

Simone Biles on voittanut urallaan jo 21 MM-mitalia.

Flunssainen Oskar Kirmes jäi ilman olympiapaikkaa telinevoimistelun MM-kisoissa: "Todella harmittava päivä"

Suomen miehet eivät saavuttaneet finaali- tai olympiapaikkoja telinevoimistelun MM-kisoissa Stuttgartissa. Kova flunssa hyydytti kuusiottelun olympiapaikkaa jahdanneen Oskar Kirmeksen.

Emil Soravuon olympiaunelma heräsi, kun Oskar Kirmes teki Riossa suomalaishistoriaa – jahtaavat nyt yhdessä kisalippuja Saksan MM-kisoissa

Telinevoimistelun MM-kisoissa Stuttgartissa jaetaan iso osa Tokion olympiapaikoista. Parhaat mahdollisuudet kisalippuun ovat ottelija Oskar Kirmeksellä ja permantospesialisti Emil Soravuolla. 

Telinevoimistelun supertähti Simone Biles oli omaa luokkaansa jo karsinnassa – suomalaisten olympiaunelma kaukana

Suomalaisnaiset jäivät kauas finaali- ja olympiapaikoista telinevoimistelun MM-kisoissa Stuttgartissa. Riossa neljä olympiakultaa voittanut USA:n Simone Biles oli karsinnan ykkönen. 

Rion olympiavoittaja Simone Biles ja suomalaisnaiset kisaavat rinta rinnan telinevoimistelun MM-areenalla: "Pitää olla itsevarma ja näyttää, että minäkin olen tosi hyvä!"

Suomalaisnaiset tavoittelevat ottelu- ja telinefinaalipaikkoja telinevoimistelun MM-kisojen karsinnassa lauantaina. Suomi kisaa samassa ryhmässä USA:n tähtisikermän kanssa. 

Urhea-kampuksella treenataan, opiskellaan ja asutaan – Uusi halli tuo kipeästi kaivattua harjoitustilaa voimistelijoille

Nuoret kilpaurheilijat aina painijoista voimistelijoihin pääsevät omalle kampukselleen Helsingin Mäkelänrinteelle vuonna 2021.

Telinevoimistelijat MM-kisoihin nimetty – Tokion olympiaunelmaa tavoittelee kahdeksan urheilijaa

Suomi lähettää Stuttgartin MM-kisoihin kahdeksan urheilijan joukkueen. Tarjolla on paikkoja Tokion ensi vuoden olympialaisiin.

Rytmisen voimistelun maajoukkueen olympiaunelma mureni isoon virheeseen – EM-kisoissa seuraava ja ainoa mahdollisuus

Suomi jäi ilman joukkueiden olympiapaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisoissa Bakussa. Ensi kevään EM-kisoissa panokset ovat kovat.

Bakun MM-areenalle tuntumaa ottanut rytmisen voimistelun maajoukkue levollisin mielin olympiapaikkajahtiin: "Rauhassa, rohkeasti ja nöyrästi"

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue kilpailee lauantaina Bakun MM-kisoissa kaksiottelussa. Mitalien ja finaalipaikkojen lisäksi jaossa on viisi paikkaa Tokion olympiakisoihin.

Rytmisen voimistelun maajoukkue tavoittelee historiallista olympiapaikkaa Bakun MM-kisoissa: "Tavoite on erittäin realistinen"

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue tavoittelee Bakun MM-kisoissa paitsi onnistuneita suorituksia myös historiallista olympiapaikkaa.

Suomi jäi ilman olympiapaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisojen yksilökilpailussa – Rebecca Gergalo niukasti ulos neliottelun finaalista

Rebecca Gergalo oli todella lähellä neliottelun finaalipaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisoissa Bakussa. Gergalo oli karsinnan 28:s, kun 24 parasta pääsi perjantain finaaliin.

Rebecca Gergalolle ehjä alku rytmisen voimistelun MM-kilpailuissa

Rebecca Gergalo oli tyytyväinen aloitukseensa rytmisen voimistelun MM-kisoissa.

Rytmisen suomalaisvoimistelijoilla kova haaste – MM-kisat lähes ainoa oljenkorsi Tokion olympialaisiin

Rytmisen voimistelun MM-kisat ovat suomalaisyksilöille lähes ainoa mahdollisuus tavoitella olympiapaikkaa. Keväällä jaetaan enää kolme paikkaa maailmancupin perusteella. Suurimmat toiveet kohdistuvat Rebecca Gergaloon.

Wall Street Journal: USA:n oikeusministeriö tutkii hyväksikäyttöä olympialajiliitoissa

Laajat tutkinnat kumpuavat voimisteluliiton hyväksikäyttöskandaalista.

Rytmisen maajoukkue ottaa askelia kohti olympiaunelmaa, Portugalista heltisi taas finaalipaikka

Maajoukkue valmistautuu runsaan viikon kuluttua alkaviin MM-kisoihin.

Puolapuut – venyttelyn paikka

Jim rakentaa puolapuut.

Neliraajahalvaantunut voimistelija Jari Mönkkönen: On karmeaa, kun ei voi halata lapsiaan

Telinevoimistelua huipulla treenannut Jari Mönkkönen sanoo, ettei hän halua yhdenkään lapsen kokevan samanlaista onnettomuutta kuin hän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle