Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuori voimistelija laittaa käsiin mannaa.

15-vuotias Venny Ylimartimo ponnisti telinevoimistelun huipulle, vaikka kotisalista puuttuu täysimittainen permanto

Huilun, koulun ja salin välillä sukkuloiva joensuulainen ehtii joskus nähdä kavereitakin.

Voimistelija pallon kanssa.

Entinen päävalmentaja väittää Voimisteluliiton hyväksyneen hänen valmennustapansa, liitto kiistää syytökset – urheilijat pettyivät kurinpitoon

Voimisteluliiton kurinpitovaliokunta julkaisi keskiviikkona ratkaisunsa entisen maajoukkueen päävalmentajan Laura Ahosen kurinpitotapauksessa. Ahonen kertoo liiton vaatineen häntä hyväksymään toimintakiellon.

Rytminen voimistelija nauhan kanssa.

Voimistelun entinen maajoukkuevalmentaja sai kurinpitoseuraamuksen epäasiallisesta käytöksestä

Yle Urheilu kertoi marraskuussa entisten maajoukkueurheilijoiden kokemasta epäasiallisesta kohtelusta. Voimistelijat kertoivat jatkuvasta laihduttamisesta ja vakavista terveysongelmista.

Voimistelija pallon kanssa.

Voimisteluliitto vastasi selvityspyyntöön – ministeriö toivoo liitolta avoimuutta

Opetus- ja kulttuuriministeriö käy tammikuussa läpi Voimisteluliiton selvityksen siitä, miten epäasialliseen käytökseen aiotaan jatkossa reagoida.

Rytminen voimistelija Anna Basta poseeraa palkintohyllynsä edessä.

Haukkuminen ja painon kontrollointi maajoukkueessa saivat teini-ikäisen Anna Bastan harkitsemaan itsemurhaa – Italian voimistelussa skandaali

Useat entiset voimistelijat ovat kertoneet epäasiallisesta kohtelusta Italian rytmisen voimistelun maajoukkueessa, mikä on johtanut esitutkintaan.

Maria Laakso voimisteluliiton toimistolla.

Voimisteluliitto lupaa konkreettisia toimia lajikulttuurin muuttamiseksi – Jan Vapaavuoren mielestä tukirahoihin pitäisi vaikuttaa myös lajin eettisyys

Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren mukaan yli 20:n entisen voimistelijan kirje kuvastaa, miten vakavista eettisistä ongelmista on ollut kysymys.

Kahden voimistelijan jalat ja voimistelijoiden varjot.

Entiset huippuvoimistelijat vaativat urheilupäättäjiä puuttumaan lasten kehityksen vaarantamiseen – laihdutusprojekti vei vuoden 2000 olympiaedustajan pakkohoitoon

Entiset voimistelijat patistavat avoimessa kirjeessä Voimisteluliittoa, olympiakomiteaa ja urheiluväkeä kantamaan vastuun lajikulttuurin muuttamisesta.

Kahden voimistelijan jalat ja voimistelijoiden varjot.

Voimisteluvalmentaja pahoinpiteli kahta lasta harjoituksissa retuuttamalla, painamalla ja lyömällä – tuomittiin sakkoihin

Oikeuden mukaan valmentaja oli muun muassa pakottanut painamalla uhrinsa kipua tuottavaan asentoon. Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso kommentoi tuomiota maanantai-iltana.

Minetit esiintyy kesäkuussa 2022.

Bulgaria pilasi suomalaisten toiveet joukkuevoimistelun MM-kullasta – Minetit hopealle ja Gloria pronssille

Maailmanmestaruus meni nyt vasta kolmannen kerran Suomen ja Venäjän ulkopuolelle. Pronssille yltänyt suomalaisjoukkue Gloria saavutti historiansa ensimmäisen MM-mitalin.

Minetit esitteli MM-kisaohjelmaansa 18. marraskuuta 2022.

Joukkuevoimistelun MM-kisoihin lähdetään poikkeuksellisista lähtökohdista – Venäjän poissaolo asettaa suomalaisjoukkueet ykkössuosikeiksi

Suomalaisjoukkueet ovat tämän vuoden ennakkosuosikkeja joukkuevoimistelun MM-kisoissa, koska venäläisiä ei kilpailussa nähdä. Suomalaisten ulkomaalaishaastajat tulevat Bulgariasta ja Virosta.

Rytminen voimistelu.

Voimisteluliitto tekee muutoksia kurinpitoonsa – myöntää, ettei tavoite voimistelusta turvallisena harrastuksena ole toteutunut

Voimisteluliitto kertoo liittyneensä urheilun vakavien eettisten rikkomusten keskitettyyn kurinpitoon.

Voimistelija pallon kanssa.

Ministeri järkyttyi rytmisessä voimistelussa paljastuneista epäkohdista ja vaatii Voimisteluliitolta nopeita toimia – ”Missään oloissa tällaista ei voi hyväksyä”

Urheiluasioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen haluaa saada Voimisteluliitolta selvityksen mahdollisimman pian.

Kahden voimistelijan jalat ja voimistelijoiden varjot.

Toimittajalta: Voimisteluliiton on aika ottaa vastuu epäasiallisesta toiminnasta – lajiväen vaikeneminen kertoo yhtä paljon kuin pysäyttävät tarinat kulisseista

Voimistelua pitkään seurannut Riikka Smolander-Slotte mietti MM-kisoissa Bakussa 2019, miksi Suomen joukkue näytti niin ilottomalta. Ongelmia pidettiin piilossa, ja sama toimintatapa näyttää jatkuvan.

Rytminen voimistelija nauhan kanssa.

Asiantuntija ravistelee urheilun pölyttynyttä kauneuskäsitystä – Syömishäiriöliitto penää nyt yhteistyötä Voimisteluliiton kanssa

Syömishäiriöliiton asiantuntija Katri Mikkilä kaipaa urheilun painokeskusteluun sensitiivisyyttä. Mikkilä on huolestunut siitä, että rytmisessä voimistelussa tietyn näköistä kehoa arvotetaan korkeammalle kuin toista.

Voimistelija.

Ylilääkäri on turhautunut urheilun painopuheeseen – voimistelussa rajat ylittyivät nyt rajusti: ”Turvallisuuden luomisessa on epäonnistuttu”

Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen totesi, että suomalaisvoimistelijoiden kertomat kokemukset eivät ole hyväksyttäviä missään urheilussa, millään tasolla. Valtonen on ollut taustahenkilönä rytmisen voimistelun maajoukkueessa.

Rytmiseen voimistelun välineistä pallo, naru, keilat sekä voimistelutossut lattialla.

Ministeriö kypsyi Voimisteluliiton vitkutteluun: ”He lupasivat, että asia pannaan kuntoon”

Voimisteluliitto oli 2018 vakuuttanut, että hommat laitetaan kuntoon. Nyt opetus- ja kulttuuriministeriö on kypsynyt liiton hitauteen vastata eettisiä periaatteita koskeviin kysymyksiin. Ylijohtaja haluaa liitolta virallisen selvityksen.

Voimistelija pallon kanssa.

Suomen maajoukkueen entistä päävalmentajaa epäillään vuosia kestäneestä epäasiallisesta toiminnasta – voimistelijat kertovat jatkuvasta laihduttamisesta ja syömishäiriöistä

Rytmisen voimistelun maajoukkueen päävalmentajana pitkään toiminutta Laura Ahosta koskeva kurinpitotapaus on ollut Voimisteluliiton käsittelyssä lähes vuoden. Yle Urheilun haastattelemat voimistelijat kertovat vakavista terveysongelmista.

Töölön kisahalli.

Kajaaniin kokoontuu 800 voimistelijaa – yleisöllä on mahdollisuus nähdä samana viikonloppuna kilpa-aerobicia ja telinevoimistelua

Kajaanin Gymnasticin puheenjohtaja Birit Oksman sanoo, että on mahtavaa päästä järjestämään näin iso tapahtuma.

Aitajuoksija Annimari Korte mittaa aitojen etäisyyttä Helsingissä Eläintarhan kentällä.

Korona verotti junioriharrastajia, mutta kesä oli menestyksekäs – Mikkelin Kilpa-Veikot juhlii 120 urheiluvuotta

Pitkään toimineen urheiluseuran puheenjohtaja Juha Putkosen mukaan seurassa joudutaan tekemään töitä, jotta lapset ja nuoret saadaan koronan jälkeen liikunnan pariin.

Maisa Kuusikko kuvassa

”Käsittämättömän kova nuori urheilija” – 17-vuotias Maisa Kuusikko voimisteli MM-suomalaishistoriaa, katso myös voittajan upea hyppysuoritus

Maisa Kuusikko ylsi historiallisen kovaan suomalaistulokseen telinevoimistelun MM-kilpailujen naisten neliottelussa.

Malla Montell telinevoimistelemassa.

Suomalaisvoimistelijan mukaan nimettiin uusi voimisteluliike: ”Aika coolia”, sanoo Oulun Pyrinnön Malla Montell

Montell pääsi listalle eritasonojapuiden nimikkoliikkeellään. Montell suoritti liikkeensä onnistuneesti Turkin Challenge Cup -kilpailussa lokakuun alussa ja varmisti siten liikkeen omiin nimiinsä.

Telinevoimistelija Maisa Kuusikko kuvattuna Helsingissä 24.10.2022.

Telinevoimistelija Maisa Kuusikko matkaa jo toisiin MM-kisoihinsa – 17-vuotias urheilija joutuu kisaamaan ilman valmentajaansa

Telinevoimistelun MM-kilpailut järjestetään Liverpoolissa tulevana viikonloppuna. Suomen joukkueen 17-vuotias Maisa Kuusikko lähtee MM-näyttämölle innolla.

TeamGym HGK vann FM-guld (fotokälla: Risto Parkkonen).

Pohjoismaissa kasvava joukkuelaji vaatii kylmähermoisuutta – ”Pitää olla pienesti hullu, että harrastaa tätä”

Nopeutta, voimaa ja saumatonta yhteistyötä vaativan TeamGymin suosio kasvaa, vaikka maailmalla se on vielä melko tuntematon voimistelulaji.

Voimistelija Emil Soravuo

Selän rasitusmurtuman jälkeen arvokisoihin palaava Emil Soravuo: "Tiedän, että pystyn paineen alla samaan suoritukseen kuin treeneissäkin"

Selkävaivat ovat haitanneet telinevoimistelija Emil Soravuon kauden harjoittelua. Suomen miesjoukkueen tärkein tavoite on sijoittua EM-kisoissa 13 parhaan joukkoon.

Joukkuevoimisteluryhmä Minetit tampereen maailmancup-kilpailussa.

Minetit palasi kotikisoissaan ykköseksi – Gloria täydensi Suomen kaksoisvoiton

Suomalaisjoukkueet ottivat kaksoisvoiton Tampereen joukkuevoimistelun maailmancupissa. Tampereen Sisun joukkue Minetit voitti SM-kultaa kolme viikkoa sitten Turussa.

Aleksandr Ovetshkin pelasi jälleen NHL:ssä huippukauden.

Aleksandr Ovetshkinin ja voimistelutähden yhteiskuva vihastutti – syynä on Putinin nuorisojärjestö, joka käyttää urheilua avoimesti hyväkseen

Aleksandr Ovetshkin herätti keskustelua poseeraamalla voimistelun olympiavoittajan ja patrioottisen nuorisojärjestön nokkamiehen Nikita Nagornyin kanssa.

Johanna Hermans, fitnessvalmentaja ja fitnessurheilija ja Pernilla Böckerman, fitnessurheilija

Suomessa lapset saavat omat fitnesskilpailut ensi vuonna, mutta fitnesstähti Pernilla Böckerman, 22, pitää ajatusta arveluttavana

Lasten fitnesskisat ovat rantautumassa Suomeen. Niiden muotoa ja sääntöjä ei ole vielä päätetty.

Piia Martikainen venyttelee käsiään.

Kehitysvammaiset jäävät usein liikuntaharrastusten ulkopuolelle – Piia Martikainen, 40, aloitti voimistelun heti, kun sopiva ryhmä perustettiin

Kehitysvammaisten liikunnan lisääminen vaatii aktiivisia toimijoita. Kaksi joensuulaista erityispedagogiikan opiskelijaa löysi soveltavan rytmisen voimistelun sosiaalisesta mediasta ja sitten ideasta tuli totta.

Uno-pokaaleja gaalassa

Oulun Voimisteluseura iloitsee vuoden urheiluseura -palkinnosta ja tekee palkittua työtä arjen asioissa

Oulun Voimisteluseura palkittiin Urheilugaalassa vuoden urheiluseurana. 10 000 euron stipendille mietitään vielä käyttöä, mutta palkintopokaali tulee kiertämään laajasti ja yhteisöllisesti eri henkilöillä ja harrastuspaikoilla.

Ammattiopisto Lappian sähköalan opiskelijat käyvät koulun liikuntatunnilla pelaamassa koripalloa Kemin Tervahallilla

Kemin uusi 15,4 miljoonan euron liikuntahalli toteutetaan leasing-sopimuksella – tilat soveltuvat monille lajeille ja yleisötapahtumille

Kemin uusi liikuntahalli toteutetaan leasingilla, koska siitä ei seuraa käyttötaloutta vaikeuttavia poistoja

Mandi Koskela tulostaulun edessä.

Ranualainen Mandi Koskela voitti tankotanssin MM-hopeaa

Syksyllä Mandi Koskela voitti myös junior A -sarjan suomenmestaruuden.

Tankotanssija-mies vaakasuorassa asennossa tangolla.

Sami Huhtakalliolle tankotanssin MM-kultaa

Miesharrastajat ovat harvinaisia. MM-kisoissa menestyneelle Sami Huhtakalliolle tärkeintä on kilpaileminen.

TeamGym-voimistelija Saana Rantanen

Voimistelija Saana Rantanen, 26, harjoitteli itsensä maailman huipulle kokopäivätyön ohella – näin hän pitää huolta kehostaan työpäivän aikana

Saana Rantasella on Excel-taulukossa ylhäällä jokainen tehty voltti viimeisen kolmen vuoden ajalta. TeamGymin maajoukkuekapteeni käy kokopäiväisesti töissä elättääkseen itsensä ja rahoittaakseen huippu-urheilemisen.

Gymnaestrada 2015. Kuva: Sonja Ruohonen.

Lahti hakee voimistelun suurtapahtumaa

Jos tapahtuma myönnetään Lahteen, kaupunki sitoutuu tarjoamaan tarvittavia tiloja, oheispalvelujen koordinointia, markkinointiyhteistyötä sekä hyödyntämään vapaaehtoisverkostoa.

Minetit joukkuevoimistelun MM-kisojen alkukilpailussa Helsingissä.

Maanantai 22.11.2021 (tv)

Hoitojonot. Itävalta. Joukkuevoimistelun MM-kulta. Sääennuste.

Coaches Titta Heikkilä (R) and Teija Kukkola of team Minetit after the finals of the World Championships in aesthetic group gymnastics in Helsinki, Finland, on November 21,

Valmentajakaksikko johdatti Suomen jälleen joukkuevoimistelun maailmanmestariksi – kritiikin keskellä ollut Heikkilä sanoo muistavansa kohun ikuisesti

Valmentaja Titta Heikkilä joutui muutama vuosi sitten valmennustyylistään kohun keskelle. Sunnuntaina hän saavutti valmentajana jälleen kerran naisten MM-kultaa ja junioreiden MM-hopeaa.

Joukkuevoimistelun mm-kisoissa voimisteleva Minetit

Minetit juhlii kotiyleisön edessä MM-kultaa – "Tämä oli taideteos"

Mineteille MM-kulta oli kolmas joukkuevoimistelussa.

Minetit joukkuevoimistelun MM-kisojen alkukilpailussa Helsingissä.

Minetit kiinni joukkuevoimistelun MM-kullassa – venäläinen Madonna kiilasi suomalaisten väliin

Tamprelainen Minetit pääsee kärkipaikalta joukkuevoimistelun MM-kilpailujen ratkaisupäivään.

OVO Team joukkue harjoituksissa.

Monen suomalaisen joukkuevoimistelijan unelma toteutuu viikonloppuna – OVO Team hakee MM-kultaa kotiyleisön edessä: "Nyt on meidän vuoromme"

Espoolainen OVO Team lähtee kirkastamaan kahden vuoden takaista MM-pronssia kotiyleisön edessä. Espoolaisten pahimpiin vastustajiin kuuluvat venäläisjoukkueet ja tamperelainen Minetit.

Emil Soravuo näyttää mm pronssimitalliaan Espoon harjoutushallissa

Telinevoimistelun uusi suomalaissankari Emil Soravuo on myös omasta mielestään kylmäpäinen – "Olen nyt näyttänyt, kuka olen"

Emil Soravuo osoitti kylmäpäisyytensä, kun hän saavutti Suomelle MM-mitalin telinevoimistelussa 24 vuoden tauon jälkeen. Saavutus on vaatinut äärettömän kovaa työmäärää, mutta Soravuo ei koe, että hän olisi joutunut luopumaan mistään huippu-urheilun takia.

Emil Soravuo pronssimitali kaulassaan MM-kisoissa 2021.

Jani Tanskanen innostui Emil Soravuon mitalista ja suuntasi katseet jo Pariisin olympialaisiin – "Tätä ei ihan joka päivä tapahdu"

Edellinen telinevoimistelun MM-mitalisti Jani Tanskanen pitää telinevoimistelun MM-mitalia harvinaisena, mutta odottaa tulevaisuudessa niitä lisää. Koko voimisteluporukka on muuttanut valmennuskeskus Urheaan.

Emil Soravuo onnistui MM-permannolla

Emil Soravuo voimisteli MM-pronssia permantofinaalissa: Suomen ensimmäinen mitali sitten vuoden 1997 – "En tajunnut ollenkaan"

Ennen MM-kisoja Emil Soravuon uran kovin saavutus oli Euroopan kisojen permantovoitto vuodelta 2019. Katso Soravuon finaalisuoritus jutun kuvaa klikkaamalla!

Robert Kirmes sijoittui Japanissa telinevoimistelun MM-kisoissa miesten kuusiottelussa 18:nneksi.

Varasijalta MM-finaaliin yltänyt Robert Kirmes voimisteli sijalle 18 – "Hyvä fiilis jatkui koko kilpailun"

Veljekset Robert ja Oskar Kirmes kilpailivat perjantaina miesten kuusiottelussa.

Gymnasterna Oskar Kirmes, Emil Soravuo och Robert Kirmes poserar tillsammans.

Robert Kirmes oli MM-kisojen kuusiottelussa 18:s

Kuusiottelun maailmanmestaruuden voitti Kiinan Boheng Zhang.

Angelina Melnikova kultamitali kaulassaan voimistelun MM-kisoissa

Japanilaisvoimistelijan loukkaantuminen pelästytti MM-telinevoimistelussa, Angelina Melnikova voimisteli neliottelun MM-kultaan

Loukkaantuneen Hitomi Hatakedan oli määrä kilpailla neliottelun finaalissa. Suomalaiset eivät yltäneet torstain neliottelun finaaliin.

Emil Soravuo i sin vinnande serie i Europeiska spelen 2019.

Emil Soravuo ja Oskar Kirmes telinevoimistelun MM-finaaleihin – Kasper Holopaisen mukaan voimistelu Suomessa näyttää lupaavalta

Miesten telinevoimistelun MM-kilpailujen karsinnat kilpailtiin 19.–20.10. Kilpailut olivat suomalaisten miesten osalta kokonaisuudessaan todella onnistuneet.

Ada Hautala

Ada Hautala voimisteli kaikkien aikojen parhaan suomalaistuloksen telinevoimistelun MM-neliottelussa

Telinevoimistelun MM-kilpailujen naisten karsintaan Kitakyushunissa Japanissa suomalaisista osallistuivat Ada Hautala, Rosanna Ojala sekä Maisa Kuusikko.

Maisa Kuusikko.

Telinevoimistelun suomalainen superlupaus kärsii joskus samankaltaisista ongelmista kuin Simone Biles – näin Maisa Kuusikko, 16, selviää siitä

Telinevoimistelija Maisa Kuusikko debytoi aikuisten MM-tasolla maanantaina alkavissa kisoissa. Valmentaja Igor Cherepovin mielestä henkisesti vahva Kuusikko on lahjakkain hänen alaisuudessaan harjoitellut voimistelija.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Mandi Koskela ja Marianna Kettunen toivat Lappiin tankotanssin SM-kultaa

SM-kilpailujen mitalikolmikot saavat paikan Suomen maajoukkueessa, joka osallistuu lajin MM-kilpailuihin Italian Bolognassa joulukuun alussa.

Maisa Kuusikko

Telinevoimistelun nuoren tähden MM-kisoille takaisku – Maisa Kuusikon nilkkavamma rajoittaa kilpailut vain yhteen lajiin

Kovaa läpimurtoa aikuisten tasolle tällä kaudella tehnyt 16-vuotias Maisa Kuusikko kilpailee lokakuussa telinevoimistelun MM-kisoissa. Nilkkavamma estää kuitenkin täysimittaisen osallistumisen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle