Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pielavesi ei aio osallistua Ylä-Savon Ankkuri-tiimin rahoitukseen

Kunnat rahoittavat nuorisotyöntekijän palkkauksen tiimiin, jossa työskentelee kaksi poliisia ja sosiaaliohjaaja. Pielavesi ei ole ollut toiminnassa mukana, eikä aio olla jatkossakaan.

Jos lapsi ei pääse leirille, tulee leiri lapsen luokse – Kajaanin seurakunta tuo ensimmäistä kertaa liikkuvat kesäleirit sivukylille

Lasten kuljettaminen ajanvietteiden pariin keskustaan voi olla hankalaa sivukyliltä, varsinkaan jos vanhemmat eivät vielä ole lomalla. Kajaanin seurakunta ja kaupungin nuorisotoimi tuovat lapsille tekemistä sivukylille liikkuvan kesäleirin muodossa.

Milloin töhryistä tuli taidetta? Graffititaiteilija Jarko Manninen "Negatiivisen asenteen aika vain oli ohi"

Vielä vuosituhannen alussa graffitit olivat laittomuuksia ja ilkivaltaa. Nykyään katutaidetta tilataan julkisiin tiloihin, kuten Mikkelin suurimpaan parkkihalliin. Graffititaiteilija tunnustaa, että laittomiakin graffiteja tehdään yhä, vaikka laillisiakin on jo olemassa.

Tampereen sateenkaarinuorisotyöntekijät saavat yhteydenottoja ympäri Suomen: "Nämä eivät ole vain marginaalin asioita"

Sateenkaarinuorisotyöntekijät tekevät työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten parissa. Ohjaajat ovat kohdanneet ensimmäisen puolen vuoden aikana verkossa jo tuhansia nuoria eri puolilta Suomea.

Sadat nuoret tarvitsivat apua Rosendahlin rannassa Tampereella

Tuhansia nuoria kokoontui lauantai-iltana juhlimaan koulujen päättymistä Rosendahlin rantaan Pyynikille. Nuorisotyöntekijät ohjaisivat nuoria kotiin, ensiapuun, selviämisasemalle tai poliisin hoteisiin.

Pyysimme nuorisotyöntekijöitä pitämään viikon ajan päiväkirjaa työstään – uupumus näkyy nuorissa kesän kynnyksellä

Kuopion Ohjaamossa hoidettiin viikon aikana yhteensä 37 nuoren asioita. Ohjaamo on niin sanottu yhden luukun palvelupiste nuorille.

Etsivä nuorisotyö jalkautuu nuorten pariin Kajaanissa koulujen päättyessä – valtaosa nuorista juhlii kesälomien alkamista ongelmitta

Nuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria siellä, missä he viettävät aikaansa. Ensi viikosta lähtien nuorisotyöntekijät hyppäävät polkupyörien selkään ja tapaavat nuoria esimerkiksi uimarannoilla ja puistoissa. 

Koulujen kesälomakausi alkaa – Jyväskylä varautuu päättäjäisviikonlopun juhlintaan

Koulujen lukuvuosi päättyy tulevana lauantaina muun muassa Jyväskylässä, ja päättäjäisviikonlopun juhlintaan varaudutaan monin tavoin. Sekä pelastuslaitos, poliisi että kaupungin nuorisotyö ja vapaaehtoiset aikovat näkyä siellä missä nuoretkin.

Ylitornion nuorisotalosta tuli tärkeä kohtaamispaikka koulun jälkeen – pelastaa nuoret yksinololta ja tylsyydeltä

Ylitorniolla on poikkeuksellinen nuorisotalo, jossa lapset ja nuoret saavat ilmaisen välipalan ja voivat viettää aikaa heti koulun jälkeen.

Kajaanilaisten nuorten toiveita on kuultu Vienankadun nuorisotiloista – uudet tilat avautuvat elokuussa

Kajaanilaiset nuoret ovat olleet alusta saakka mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa uusia nuorisotiloja. Asemankadun nuorisotilat muuttavat uuteen kohteeseen Vienankadulle kesän aikana.

Korona saattoi sulkea paikkoja, mutta kaupungin keskusta on aina auki – sinne mennään tapaamaan kavereita, ja monille se on myös turvapaikka

Vaikka korona on muokannut nuorten arkea uuteen uskoon, on yksi pysynyt: kaverit. Heitä pitää nähdä. Keskustan vetovoima hengailupaikkana on pitänyt pintansa, vaikka sielläkin näkyy aiempaa enemmän ongelmia.

Kainuu saa aluehallintovirastolta etsivään nuorisotyöhön 345 000 euroa

Rahaa myönnettiin Kajaaniin, Kuhmoon, Sotkamoon ja Suomussalmelle. Suurimman potin sai Kajaani, eli 195 000 euroa. Myönnetyt avustukset käytetään etsivän nuorisotyön ammattilaisten palkkauskuluihin.

Etsivään nuorisotyöhön lähes 300 000 euroa – etsivää nuorisotyötä tehdään kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa

Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille suunnattua erityisnuorisotyötä, joka perustuu nuoren puolelta vapaaehtoisuuteen.

Itä-Suomen aluehallintovirastolta yli kaksi miljoonaa nuorisotyön tukemiseen alueella

Aluehallintovirastojen myöntämillä avustuksilla palkataan kuntiin etsivän nuorisotyön ammattilaisia. Pohjois-Savo sai vajaat 900 000 euroa, Etelä-Savo reilut 600 000 ja Pohjois-Karjala reilut 500 000 euroa.

Lappiin on myönnetty 900 000 euroa etsivään nuorisotyöhön: nuorten auttamiseen voidaan palkata 30 ammattilaista

Lapissa etsivän nuorisotyön avustusta on myönnetty 20 kunnalle, eli kaikille paitsi Enontekiölle. Enontekiö on kuitenkin mukana Muonion hakemuksessa.

Varsinaissuomalaiseen etsivään nuorisotyöhön lähes miljoona euroa avustusta

Aluehallintovirastot jakoivat Suomessa yhteensä noin 15,3 miljoonaa euroa valtionavustusta etsivään nuorisotyöhön. Lounais-Suomeen avustuksia suunnataan noin 1,6 miljoonaa euroa.

Lappeenrannan nuoriso-, liikunta- ja kirjastopalvelut laajenevat samalla, kun koronarajoitukset kevenevät

Etelä-Karjalan siirtyminen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen avaa palveluja esimerkiksi uimahalleissa, kuntosaleilla, kirjastoissa ja nuorisotiloissa. Kesän tapahtumista kaupunki tiedottaa myöhemmin erikseen.

Vanhojen koulujen remontteja puntaroitava osassa eteläistä Lahtea

Lahden koulujen, päiväkotien ja nuorisopalvelujen tulevaisuutta koskevat asukastilaisuudet jatkuvat eteläisten kaupunginosien käsittelyllä.

Haluatko sanoa sanasi Lahden koulu- ja päiväkotiverkosta sekä nuorisopalveluista? Tulevaisuuteen vaikuttavat asukastilaisuudet alkavat

Muun muassa koulujen tulevaan määrään kantaa ottava lasten ja nuorten palveluverkkosuunnitelma on jaettu kolmeen osaan. Asukasillat alkavat pohjoisesta alueesta ja jatkuvat eteläisen sekä itäisen alueen kuulemisella.

Vanhasta bensa-asemasta tulee mopotalli, jolla on syvempi idea – nuorille opetetaan rassauksen lomassa, miksei keuliminen kannata

Haminan keskustaan tuleva mopo- ja pyörätupa pyrkii ennaltaehkäisemään nuorten liikenneonnettomuuksia. Tavoitteena on, että samalla he oppivat käyttäytymään vastuullisesti liikenteessä. Haminassa pidetyssä mopomiitissä tapahtui viikonloppuna vakava onnettomuus.

Nuorisotyö liikkuu Norppa-autolla Savonlinnassa - kohtaamisissa keskitytään laatuun, ei määrään

Liikkuvassa nuorisotyössä on tarkoitus saada kiinni ne nuoret, jotka eivät esimerkiksi viihdy nuorisotaloilla. Walkers-toiminnassa on myös mukana paljon vapaaehtoisia aikuisia ja lukuisia yhteistyötahoja.

Sosterin alueella siirryttiin perustasolle – uimahalli, nuorisotilat ja kuntosalit höllentävät rajoituksia Savonlinnassa

Perustasolle siirtyminen mahdollistaa tiettyjen rajoitustoimien purkamisen. Uimahalleissa, nuorisotiloilla ja kuntosalilla ei nyt ole henkilömäärärajoituksia ja uimahallissa pääsee myös saunaan.

Mikä oireilevia nuoria yhdistää ja tehdäänkö rikollisista mediassa julkkiksia? Näin asiantuntijat vastasivat Ylen chatissa

Yle järjesti torstaina chatin, jossa yleisö pääsi keskustelemaan nuorison ongelmista asiantuntijoiden kanssa. Keskustelussa kävi ilmi, kuinka nuorten tukiverkosto on repeytynyt koronan myötä, mikä osaltaan lisää oirehdintaa.

Nuorten pahoinvointi syvenee ja väkivallanteot raaistuvat, mikä avuksi? Ylen chatissa asiantuntijat vastasivat lukijoiden kysymyksiin

Nuorten, jopa alaikäisten väkivallanteot ovat olleet paljon otsikoissa viime aikoina. Ylen chatissa kolme asiantuntijaa vastasi lukijoiden kysymyksiin nuorten pahoinvointiin ja väkivaltaan liittyen. Keskustelu on päättynyt.

Perhonjokilaakson kunnat pistävät paukkuja nuorten auttamiseen kouluissa

Vetelin ja Kaustisen kouluissa on työskennellyt kevään ajan koulunuorisotyötekijä, joka on palkattu aluehallintoviraston korona-avustuksella.

Laukaassa jopa suositellaan vierailuja vanhusten luokse, kunnan punttisalille ja nuorisotiloihin pääsee taas

Kunnan liikuntatilat, harrastustilat ja nuorisotilat avataan tulevana maanantaina. Vierailuja vanhais- ja vammaispalveluihin jopa suositellaan, kunhan terveysturvallisuudesta huolehditaan

Raittiuskahvilan ikkunasta aukeaa näkymä puistoon, jossa nuoret polttavat pilveä ja ostavat huumeita: "Usein näkee, miten tavara vaihtaa omistajaa"

Muutama vuosi sitten Haminan nuorten huumeidenkäyttö nousi THL:n kouluterveyskyselyssä koko maan kärkeen. Tilanne ehti jo parantua, mutta nyt huumeidenkäyttöä näkyy jälleen katukuvassa. Nuorten päihteidenkäytöstä kerätään nyt uutta tietoa.

Kuopio saa liikkuvan nuorisotilan kaupunkiin tällä kertaa pysyvästi – Walkers-toiminta alkaa Kuopiossa

Liikkuvana nuorisotilana tunnettu Walkers-auto on vieraillut Kuopiossa aiemminkin, mutta nyt kaupunki on hankkinut oman matkailuauton ja aloittaa toiminnan pysyvästi. Myös Siilinjärvi ja Varkaus ovat lähdössä lähiaikoina mukaan toimintaan.

Lahti saa yli puoli miljoonaa euroa nuorten tukemiseen

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta Lahden kaupungin nuorisopalveluille nuorten työpajatoimintaan 275 000 euroa ja etsivään nuorisotyöhön 240 000 euroa. Avustuksen käyttöaika on yksi vuosi.

Ajatus tavallisesta arjesta ahdistaa, ja se kuuluu nuorten tukipalveluissa: näillä 9 vinkillä paluu pitkästä eristyksestä sujuu helpommin

Koronan jälkeinen arki ahdistaa osaa nuorista, ilmenee Mieli ry:lle tulevista viesteistä. Miten olla enää ihmisten kanssa, kun on ollut eristyksissä niin pitkään? Kysyimme asiantuntijalta, kuinka ahdistusta voi lievittää.

Tampereen puistoissa paljon porukkaa, mutta nuoret juhlivat rauhallisesti

Nuoria kokoontui etenkin Koskipuistoon vappuaattona. Suurilta tapaturmilta ja ikäviltä tapahtumilta vältyttiin nuorisotyöntekijöiden mukaan tänä vuonna. Lähes 40 työntekijää jalkautui juhlijoiden keskelle.

Hallituksen terveiset taiteilijoille: koronan kurittamalle kulttuurialalle jopa kymmeniä miljoonia vähemmän rahaa tulevina vuosina

Opetus ja kulttuuriministeriön kymmenien miljoonien eurojen pysyvä leikkaus tehdään tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk.) tontilta. Valtion kulttuuribudjettia leikataan jo ensi vuonna.

Nuorisotyöntekijä antaa vinkin luottamuksen lisäämiseen perheessä: "Käy katsomassa nuoren vapun juhlintaa, se ei ole noloa”

Ankkuritiimi ennakoi, että vuosi sitten koronan hiljentämän vapun jälkeen nuorten halu lähteä ulos tapaamaan toisiaan on suuri. Poliisi on näkyvästi liikkeellä ennaltaehkäisemässä ongelmia.

Koronarajoituksia puretaan ensi viikosta lähtien Kymenlaaksossa – kirjastojen oleskelutilat, uimahallit ja nuorisotilat aiotaan avata

Alueellinen koronaryhmä suosittaa rajoitusten osittaista purkamista maakunnan parantuneen koronatilanteen takia.

Kurikan metsästysseura on valittu vuoden metsästysseuraksi

Kurikassa metsästysseuran jäsenten keski-ikä on laskenut viime vuosina, kun seura on innostanut nuoria ja naisia riveihinsä.

Poliisi ja nuorisotyöntekijät lisäävät läsnäoloa Oulun keskustassa, jossa on keväällä havaittu alaikäisten väkivaltaa

Poliisin mukaan alaikäisten keskuudessa on havaittu Oulussakin huolestuttavaa väkivaltaa ja jengiytymisen piirteitä, mikä on lisännyt turvattomuutta keskustassa. Poliisi, nuorisotyöntekijät ja vapaaehtoiset tekevät yhteistyötä tilanteen ratkaisemiseksi.

"Puukolla ei saa roolia tai respectiä", sanoo Matti, 17 – Seurasimme kokevatko nuoret Helsingin yössä väkivaltaa

Rautatieasemalla maanantaina tapahtunut joukkotappelu ja puukotus puhuttivat nuoria lauantai-iltana.

Pääseekö terapiaan ja riittääkö tukiopetusta kaikille? Tässä neljä kysymystä, joiden takia hallituksen kehysriihen pitäisi kiinnostaa nuoria

Hallitus ratkaisee lähipäivinä, kuinka paljon nuoret saavat tukiopetusta ja apua työnhakuun koronan jälkeen.

Nuoret saavat taas jatkaa liikuntaharrastuksia Jämsässä – erittäin tiukkoja koronaohjeita noudattaen

Koronaohjeet edellyttävät yhä muun muassa kahden metrin turvavälin säilyttämistä.

Turussa liikkuu nyt nuorisotyön Walkers-auto – toiminta alkaa ulkokohtaamisilla

Auto on yksi viidestä eri puolella Suomea toimivasta Walkers-autosta eli Wautosta.

Korona iski nykyisten seiskaluokkalaisten ikäluokkaan, joilta jäi kaikki väliin: nyt kiritään kiinni rajoituksin aidattua aikaa

Ankkuri-tiimin ammattilaiset tapaavat jatkuvasti nuoria, jotka oireilevat etäkoulun ja rajoitusten tuomia muutoksia.

Uusi tapa nuorison tapaamisiin Vaasassa – matkailuauto pääsee sinne missä nuoret ovat

Liikkuva nuorisotyö kohtaa nuoria siellä missä nuoret oleskelevat. Toimintaa on nyt suunniteltu tehtävän kolmesta neljään iltaa viikossa.

Oulu purkaa rajoituksia vähitellen – nuorisotilat ja Pohjois-Pohjanmaan museo avataan

Muita rajoituksia ja suosituksia jatketaan 2. toukokuuta saakka.

Riihimäki jakaa nuorille tuhansia kondomeja ilmaiseksi

Ehdotus kondomien jakamisesta toteutui osallistuvan budjetoinnin kautta.

Pohjois-Pohjanmaan nuorisotilat voidaan avata – muutoin suositukset pysyvät vielä ennallaan

Museot, kirjastot ja uimahallit voisivat avautua kaikille kävijöille vaiheittain huhti-toukokuun aikana.

Korona toi kuoleman Anni Alakoskelan, 22, ikäpolven huoleksi liian varhain – vanhemmat selviävät pandemiasta henkisesti helpommalla

Korona kasvatti alle 25-vuotiaiden ahdistusta ja kuolemanpelkoa, mutta hautajaisiin osallistumisesta tuli etuoikeus.

Savonlinnassa neljä koronavirustartuntaa – myös Kulmasportissa ja Hakan nuorisotiloissa viime viikolla olleille karanteeniohjeistus

Itä-Savon sairaanhoitopiiri on koronaviruksen suhteen toiseksi vakavimmassa eli kiihtymisvaiheessa.

Lapsiasiavaltuutetulta kovaa kritiikkiä: Lasten ja nuorten keskinäistä väkivaltaa ei tunnisteta

Esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kansallisissa ohjeissa tätä väkivallan muotoa ei käsitellä lainkaan, sanoo lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle