Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Allyson Felix vilkuttaa yleisölle Yhdysvaltain mestaruuskisoissa.

Yksi kaikkien aikojen yleisurheilijoista juoksi viimeisen ratakierroksen kilpailunsa – Allyson Felix paljastaa harkinneensa lopettamista jo 14 vuotta sitten

Allyson Felix jäi ilman henkilökohtaista MM-kisapaikkaa 400 metrillä, mutta hän kuulunee Yhdysvaltain viestipooliin Eugenen MM-kilpailuissa heinäkuussa.

Salla Sipponen heittää kiekkoa.

Sipponen teki kiekossa yli metrin ennätysparannuksen ja rikkoi EM-rajan! Edellinen 60 metrin ylitys suomalaiselta seitsemän vuoden takaa

Kiekonheittäjä Salla Sipponen, 27, on heittänyt ensimmäistä kertaa urallaan yli 60 metriä.

Annimari Korte haastattelussa.

"Urheilu on joskus julmaa" – Annimari Korte ei pääse MM-kisoihin

Rasitusmurtuman esiasteesta kärsivän Kortteen alkukausi on ollut vaikeuksien sävyttämä. Vuosien työ MM-kisoja varten jää ilman palkintoa. EM-kisoihin Korte sanoo vielä tähtäävänsä.

Annimari Korte sivuprofiilissa.

Annimari Korte sai tietoa huolestuttavasta vaivastaan – edessä kova päätös valmennustiimin kanssa

Annimari Kortteen mukaan hänellä on todennäköisesti alkava rasitusmurtuma. Vaihtoehtoina on jäädä kilpailutauolle ja yrittää kuntoutua elokuun EM-kisoihin tai yrittää vielä hankkia MM-kisapaikka heinäkuulle.

Elmo Lakka aitoo tuima ilme kasvoillaan.

Tältä Suomen joukkue yleisurheilun MM-kisoihin näyttää juuri nyt – Paavo Nurmen kisoilla voi olla ratkaiseva merkitys kisapaikan tavoittelussa

Yleisurheilun suurkesä on vasta aluillaan, mutta urheilijoilla alkaa olla jo kiire antaa näyttöjä kesän MM- ja EM-kisoihin. Oregonin MM-kisoihin oikeuttavat tulosrajat ja rankingiin laskettavat tulokset on tehtävä juhannusviikon loppuun mennessä.

Elina Lampela istuu jalka nostettuna penkille. Hän saa hoitoa nilkkaansa.

Espoon GP:ssä loukkaantuneella Elina Lampelalla nilkkavamma – ainakin pari viikkoa sivussa ja MM-kisat vaarassa

Lampela loukkasi jalkansa epäonnisessa alastulossa yleisurheilun Espoon GP:ssä keskiviikkona. MM-rankingissa Lampela on vielä niukasti sisällä, mutta kaipaisi lisää näyttöjä kisalipun varmistamiseksi.

Annimari Korte saapuu maaliin

Annimari Kortteelta kysymyksiä herättävä lausunto – onko MM-haaveet jo kuopattu? Valmentaja: "Tilanne ei ole yhtä hyvä kuin olisimme toivoneet"

Pika-aiturin valmentajan mukaan Kortteen jalkaa vaivaavan kiputilan syytä selvitetään. Korte saattaa keskittyä kilpailemaan vasta elokuussa.

Sara Kuivisto Kalevan kisoissa 2021.

Sara Kuiviston kevät meni täysin pieleen "pienen ötökän" takia ja nyt on tullut uusi takaisku – viime kesän SE-tehtailu tuskin toistuu: "Pitää olla realisti"

Sara Kuivisto ei vielä tiedä, milloin hän pystyy aloittamaan kaksien arvokisojen kesäkauden. Tällä viikolla Kuivisto sai jalkoihinsa ihotulehduksen.

Naiset juoksevat sisäradalla kilpaa.

Sara Kuivisto jäi 11:nneksi MM-hallikisojen 1 500 metrillä – suomalainen kertoi voineensa eilisestä saakka hyvin huonosti: "Minuun on iskenyt joku pöpö"

Raju alkuvauhti kostautui suomalaiselle 1 500 metrin kilpailun jälkipuoliskolla. Etiopialainen ME-juoksija karkasi ylivoimaiseen mestaruuteen.

Reetta Hurske juoksi ennätyksensä Saksassa. Kuva vuodelta 2022.

Reetta Hurske jää pois MM-halleista

Reetta Hurske ei ole saanut MM-kisoissa vaadittavaa negatiivista PCR-testiä.

Sara Kuivisto Tokion olympialaisissa naisten 1500 metrin välierän jälkeen 4.8.2021.

Viimein mitali? Suomen joukkueen tähtenä tykkikunnossa oleva ennätyskone – asiantuntija kertoo, mitä yleisurheilun MM-hallikisoista voi odottaa

Suomen kuuden urheilijan MM-hallikisajoukkueesta löytyy kovassa kisakunnossa olevia urheilijoita, mutta myös harjoitteluun keskittynyt jokerikortti.

Sara Kuivisto Tokion olympialaisissa.

Suomen ennätykset ovat saaneet Sara Kuiviston tunteet sekaisin: "Jopa vähän hävettää"

Keskimatkojen juoksijan ura on kehittynyt askel askeleelta ennätysvauhtiin Ari Suhosen valmennuksessa. Belgradin MM-hallikisoissa tavoitteena on ensimmäinen arvokisafinaali.

Reetta Hurske kuvassa

Kemppinen ja Hurske toiseksi MM-kenraalissa loistoajoilla – koronavirus vesitti Samuelssonin kisa-aikeet

Lotta Kemppinen ja Reetta Hurske antoivat väkevät näytöt kunnostaan yleisurheilun hallikauden MM-kilpailujen kenraalissa Pariisissa. 

Sara Kuivisto Kalevan kisoissa 2021.

Norjan Ingebrigtsen juoksi 1 500 metrin halli-ME:n – Sara Kuivisto SE-ajalla seitsemäs: "Uskon, että MM-raja vielä rikkoutuu"

Suomalaiset yleisurheilijat jatkoivat hyviä otteitaan torstaina hallikilpailuissa. Reetta Hurske sijoittui toiseksi naisten 60 metrin aidoissa ajalla 8,06.

Therese Johaug skidar framför Johanna Matintalo.

Katso, mikä tilanne sai Therese Johaugin raivostumaan! Aftonbladet: Johanna Matintalo pyysi norjalaiselta anteeksi

Norjan naisten viesti päättyi suureen pettymykseen. Toisella osuudella Therese Johaug pillastui Johanna Matintalolle. Katso tilanne tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Reetta Hurske juoksi ennätyksensä Saksassa. Kuva vuodelta 2022.

Halliennätyksensä juossut Reetta Hurske iloitsi: "Taisi olla uran parasta vauhtia tähän mennessä"

Reetta Hurske juoksi kolmanneksi kansainvälisessä hallikilpailussa Saksassa. Nooralotta Neziri ei yltänyt loppukilpailuun.

Ella Junnila.

Selkävaivoista kärsinyt Ella Junnila joutuu työstämään hyppytekniikan uusiksi – opiskelut innoittivat EM-mitalistin uuteen luottamustoimeen

Korkeushyppääjä avaa kautensa viikonloppuna. Hyvän harjoitustalven keskellä Ella Junnila ottaa ensiaskeleitaan myös urheiluvaikuttajana. Hän toimii uuden yleisurheilijoiden etuja vaalivan yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

Johanna Matintalo (oik.), Natalia Neprjajeva ja Johanna Hagström iloitsevat palkintosijoistaan.

Johanna Matintalo kukisti yhden maailman parhaista ja MM-kisojen mörön, kun nousi palkintokorokkeelle – "Tiesin, etten saa toistaa niitä virheitä"

Kun Tour de Skin ohjelma julkaistiin, oli Johanna Matintalolla kaksijakoiset tunnelmat. Oberstdorfista muodostui hänelle kuitenkin varsin mukava kisapaikka.

Helsinki Ringeten Minka Tiihonen kuljettaa rengasta.

Ringettelupaus Minka Tiihonen saa lisäpotkua ja tärkeitä vinkkejä HIFK-ikonilta – vierailimme Lennart Petrellin vetämissä luistelutreeneissä

Minka Tiihonen on yksi ringeten suurimpia tulevaisuuden lupauksia. Helsinki Ringeten tehohyökkääjä on saanut lisävauhtia HIFK-ikoni Lennart Petrellin vetämistä luisteluharjoituksista.

Annimari Korte.

Annimari Kortteen uusi valmentaja haluaa nähdä lisää lihasta – hollantilaisvelhon opit kiinnostivat myös Oskari Möröä ja Lotta Haralaa

Pika-aitojen Suomen ennätysnainen Annimari Korte tähtää uusiin ulottuvuuksiin valmentajaguru Bart Benneman ohjauksessa. Hollantilainen kävi hiljattain Helsingissä avaamassa valmennusfilosfiaansa.

Silja Kosonen med Finlands flagga.

Silja Kosonen on ehdolla vuoden parhaaksi alle 20-vuotiaaksi naisyleisurheilijaksi

Moukarinheittäjä Silja Kosonen on nimetty Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n palkintoehdokkaaksi järjestön vuosittaisessa valintatilaisuudessa.

Annimari Korte treenaa aitajuoksun tekniikkaa

Supertähden päätös tarjosi Annimari Kortteelle ainutlaatuisen tilaisuuden – Korte paljastaa onnekkaan tapahtumasarjan valmentajavaihdoksen taustalla

Annimari Korte on toipunut jopa odotettua paremmin elokuussa tehdystä takareisileikkauksesta. Aituri uskoo juoksevansa ensi kesänä jopa 12,5-alkuisia aikoja.

Annimari Korte jäi alkueriin Tokion olympialaisten aitajuoksussa.

Annimari Kortteen uusi valmentaja on huippujuoksijoita luotsaava hollantilaisguru – "Nopeuden kehittäminen on ykkösasia"

Valmentaja Bart Benneman valmennustalliin kuuluu muun muassa hollantilainen pikajuoksija Nadine Visser.

Camilla Richardsson (2. vas.) 5 km:n eliittisarjan juoksussa Helsinki City Running Day

Richardsson huippuaikaan viidellä kilometrillä Helsingissä – Raitanen rynnisti voittoon miesten matkalla

Camilla Richardsson ja Topi Raitanen nappasivat voitot Helsinki City Running Dayn viiden kilometrin kilpailuissa.

Camilla Richardsson kuvassa.

Juoksija Camilla Richardssonin uraa on vaivannut raju loukkaantumiskierre ja käsittämätön epäonni – mistä hän kaivaa motivaation yrittää aina uudestaan?

Camilla Richardsson on ollut vahvassa juoksuvireessä loppukesästä ja -syksystä, eikä Esbo IF:n juoksija ole vielä pannut kauttaan pakettiin. Hän hakee vielä Suomen ennätysvauhtia viidellä kilometrillä ja omaa ennätysvauhtiaan puolimaratonilla.

Huntington.

Maria Huntingtonin uralla iso muutos – ottelutähden pitkäaikainen valmentaja vaihtuu, taustalle mukaan muun muassa Tero Pitkämäki

Maria Huntingtonin ja Matti Liimataisen yhteistyö päättyi syksyllä. Huntington hyppää Mika Vakkurin valmennukseen, ja mukana on useita eri lajien huippuosaajia. Myös Miia Sillman vaihtaa valmentajaa.

Sara Kuivisto

Sara Kuivistolle vahva lopetus kaudelle – vain kompurointi esti kahden minuutin alituksen

Sara Kuivisto juoksi Sveitsissä uransa toiseksi nopeimman ajan 2.00,03, vaikka oli lähellä kaatua.

Nooralotta Neziri tittar omkring sig i gymmet

Nooralotta Neziri katseli tv-haastattelua ja siitä rohkaistuneena hän päätti tehdä elämässään rohkean muutoksen – "Viivi ei ehkä tajunnut"

Suomalaiset yleisurheilijat turvautuvat yhä harvoin ulkomaalaisen valmentajan apuun. Nooralotta Nezirin uusi valmentaja on itävaltalainen Philipp Unfried. Pika-aituri kertoo Yle Urheilulle ratkaisunsa riskit ja mahdollisuudet.

Nooralotta Neziri lutar huvudet mot handen när hon pratar med sin tränare

Pika-aiturit Nooralotta Neziri ja Elmo Lakka vaihtavat valmentajaa, SE-mies Lakka: "Mietin sitäkin, että ryhtyisin valmentamaan itseäni"

110 metrin aidoissa Suomen ennätyksen kesällä tehnyt Elmo Lakka jatkaa Otto Kilven valmennuksessa. Nooralotta Neziri siirtyy itävaltalaisen Philipp Unfriedin oppeihin vaikean kauden jälkeen. Kaksikon monivuotiset valmennussuhteet näin päättyvät.

Marija Lasitskene hyppää Sveitsissä Timanttiliigassa 205.

Lasitskene liiteli Timanttiliigassa kauden kärkituloksen 205 – Ruotsin pituushyppääjät loistivat

Yleisurheilun Timanttiliigan kaksipäiväisen finaalin avauspäivän parasta antia oli naisten kovatasoinen korkeuskisa, jossa venäläistähti Marija Lasitskene säväytti loppukauden huippuvireellään.

Sara Kuivisto i ljusblå landslagsdräkt löper i kurvan.

Kommentti: Iskeekö suomalaiseen yleisurheiluväkeen vauhtisokeus? SUL:n puheenjohtajan Sami Itanin mitalilausunto on varoittava esimerkki

Kun Suomen yleisurheilujohto rakentaa lajin uutta kotimaista nousua, kertomusta kannattaisi rakentaa realismin pohjalle. Tilastojen valossa ensi vuoden Münchenin EM-kisoissa yksikin mitali on onnistuminen, kirjoittaa Atte Husu.

Elmo Lakan (kuvassa) lisäksi Simo Lipsanen ja Samuel Purola olivat avauspäivänä Suomen miesten lajivoittajat henkilökohtaisilla matkoilla.

Yleisurheilumaaottelun avauspäivä jätti kovasti kurottavaa – pikamatkat tarjosivat ilonaiheita Suomelle

Suomen miehet ja naiset ovat takaa-ajajina ensimmäisen päivän jälkeen perinteisessä yleisurheilumaaottelussa Tukholmassa.

Samuel Purola poseeraa miesten 100 metrin juoksun jälkeen Kalevan kisoissa Tampereella lauantaina 28. elokuuta 2021.

Urakkamies Samuel Purola haluaa hyödyntää momentumin Tukholmassa – Wilma Murto ei aio hävitä nytkään ruotsalaisille

Suomen yleisurheilumaajoukkuetta tähdittävät Ruotsi-ottelussa muun muassa seiväshyppääjä Wilma Murto, miesten urakkasprintteri Samuel Purola sekä moukarilahjakkuus Silja Kosonen.

Wilma Murto hyppäsi seipään Suomen ennätyksen

Suomen naisilla pitkästä aikaa loistosaumat voittaa Ruotsi maaottelussa – nämä asiat ratkaisevat viikonloppuna

Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja perkasi lähtökohdat viikonloppuna Tukholmassa kilpailtavaan yleisurheilun Ruotsi-otteluun. Suomen naisilla on tilastojen valossa hyvät mahdollisuudet katkaista kuuden vuoden tappioputki.

Kristiina Mäkelä landar i sanden.

Kristiina Mäkelä ja uransa päättävä Jarkko Kinnunen jäävät pois Ruotsi-maaottelusta

Suomella on kokeneet kapteenit viikonlopun Ruotsi-ottelussa Tukholmassa.

Amanda Kotajan vanhemmat liikuttuivat tyttärensä ensimmäisestä paralympiamitalista

Amanda Kotajan ensimmäinen paralympiamitali herkisti vanhemmat kotona Vampulan kisakatsomossa: "Amanda otti itsestään kaiken irti"

Tuoreen paralympiamitalistin vanhemmat näkevät tyttärensä menestyksen takana tämän sinnikkyyden ja itsekurin. Tärkeässä roolissa ovat pienestä pitäen olleet myös tukijoukot.

Mette Baas.

VKV:n Mette Baas vei taas 400 metrin Suomen mestaruuden

Mette Baas voitti lauantaina 400 metrin Suomen mestaruuden omalla ennätyksellään ja sunnuntaina hän juoksi hopealle 200 metrillä.

Wilma Murto.

Kalevan kisoissa paljon huippuhetkiä ja hyviä kilpailuja – suomalaiset pääsevät Ruotsi-otteluun positiivisessa vireessä

Kalevan kisoissa Tampereella nähtiin viikonloppuna kovia tuloksia ja hienoja kilpailuja. Alla joitakin erityisesti mieleen jääneitä. Ensi viikonloppuna edessä on Ruotsi-ottelu.

Wilma Murto.

Wilma Murto hyppäsi Suomen ennätyksen Kalevan kisoissa – sanoo hyppäämisen olevan "juuri nyt todella kivaa"

Wilma Murto voitti Suomen mestaruuden ja laittoi uusiksi Suomen ennätyksen. Uusi seiväshypyn Suomen ennätys on 472.

Katso tästä Marjaana Heikkisen pronssiheitto!

Marjaana Heikkinen heitti Tokiossa pronssille! Mitalisti oli tyytymätön: "Eihän tämä ollut ollenkaan sitä, mitä tänne tultiin hakemaan"

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen nappasi pronssimitalin 17,47 metrin heitolla. Pronssi on Suomen ensimmäinen mitali Tokion paralympialaisissa.

Lotta Harala Kalevan kisoissa vuonna 2020.

Loukkaantumiskurimuksessa kamppaileva Lotta Harala sai uuden valmentajakaksikon – "Välillä oli jo aika synkät fiilikset"

Kalevan kisojen viisinkertainen mitalisti Lotta Harala siirtyy Anne Suorannan ja Kati Ala-Huikun valmennukseen. Yhteistyö Matti Liimataisen kanssa päättyi alkuvuodesta luottamuspulan vuoksi.

Senni Salminen i OS i Tokyo.

Senni Salminen jää ulos Kalevan kisoista – SE-nainen jäi dramaattisesti ilman tulosta Timanttiliigassa

Kolmiloikkaaja Senni Salmisen tuloskorttiin listattiin kolme yliastuttua hyppyä Lausannessa. Kilpailu oli loikkaajalle Kalevan kisojen karsinta, joten häntä ei nähdä taistelemassa Suomen mestaruudesta.

Caster Semenya Rion olympialaisissa.

Yleisurheiluliitto pitää kiinni testosteronirajoista tutkimuksen oikaisemisesta huolimatta

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe sanoi BBC:lle, että testosteronirajoja koskevat säännöt ovat tulleet jäädäkseen.

Maria Huntington, Götzisin ottelu 29.5.2021

Maria Huntingtonin kausi päättyy takareisivammaan – seitsenottelija ei puolusta mestaruuttaan Kalevan kisoissa: "Kaiken kaikkiaan alavireinen kausi"

Lääkäri kehotti Huntingtonia keskeyttämään kauden ja keskittymään jalan kuntoutukseen. Seitsenottelun kesän kotimaan tilastoykkösen takareisivamma eskaloitui Tokion jälkeen.

Orienteringstävling, på bilden syns en station.

Joonas Ahola suunnisti Ruotsissa maailmancupin nelossijan

Suomen suunnistajamiehet olivat vahvassa vireessä Ruotsin Idressä järjestetyssä maailmancupin keskimatkan kilpailussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle