Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maria Huntington keskeytti ottelu-urakkansa – "Helteinen edellispäivä painoi"

Maria Huntington vetäytyi ennen päätöslajia Saksan Ratingenin seitsenottelusta.

Topi Raitanen dramaattiseen voittoon, kompuroi Lasse Virénin tyyliin: "Ei tullut olympiavoittoa, mutta sitä kohti ollaan menossa"

Topi Raitanen tykitti 3000 metrin esteiden ylivoimaiseen voittoon yleisurheilun joukkue-EM-kisoissa. Myös Sara Kuivisto ja Lassi Etelätalo ylsivät lajivoittoihin Romaniassa.

Miksi Senni Salminen pystyi siihen, mihin Kristiina Mäkelä ei? Suomi sai puskista uuden mitalitoivon Tokion olympialaisiin

Suomen ennätystä jo kahdesti tänä kesänä parantaneella Senni Salmisella on kyky juosta rohkeasti lankulle ja säilyttää vauhti läpi suorituksen. Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja taustoittaa Salmisen rakettimaista nousua.

Maria Huntingtonin kiikarissa 6 250 pistettä Saksassa – ennätys vaatii venymistä toisena päivänä

Seitsenottelija Maria Huntington aloitti mainiosti urakkansa moniotteluiden maailmankiertueella Saksassa.

Nooralotta Neziri ei aio kilpailla ennen olympiarankingin sulkeutumista – kertoo silti positiivisia uutisia kunnostaan

Selän rasitusvamma olympiakesän kynnyksellä on ollut yksi Nooralotta Nezirin urheilu-uran pahimmista takaiskuista. Nyt hän on palannut aitajuoksuharjoittelun pariin tauon jälkeen. Jyväskyläläisen tavoitteena on avata kilpailukautensa heinäkuun alussa.

Ella Junnila vaihtaa valmentajaa vain viikkoja ennen kauden pääkilpailua – "Valmentaja ja fyssari samassa paketissa, siitä voi olla hyötyä"

Tokion olympiajoukkueeseen valittu korkeushyppääjä Ella Junnila hakee valmentajanvaihdoksesta uusia virikkeitä.

Sara Kuivisto kiri kolmanneksi Kladnossa

Moninkertainen Suomen mestari Sara Kuivisto sijoittui 800 metrillä kolmanneksi tiistaina Tshekin Kladnossa järjestetyissä kilpailuissa.

Hurske ja Korte Tokion olympiajoukkueeseen – tässä nyt valitut yhdeksän urheilijaa

Suomen olympiajoukkueessa Tokioon on nyt 27 urheilijaa. Joukkue täydentyi perjantaina yhdeksällä urheilijalla.

Kommentti: Senni Salmisen Suomen ennätys -huumassa jäi vähälle huomiolle tapa, jolla tulos tuli – se asettaa SE:n aivan uuteen valoon

Senni Salmisen potentiaali liikkuu tällä hetkellä 14,70:n ja 14,80:n välimaastossa. Mielenkiintoa lisää, että 14,7-alkuisella tuloksella on voitettu mitali kaikissa vuodesta 2012 järjestetyissä olympia-, MM- ja EM-kisoissa, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Heli Koivula veikkasi SE-tuloksensa menevän rikki Paavo Nurmen kisoissa – "Tuommoinen rohkeus laittaa miettimään, mitä sieltä vielä tuleekaan"

Suomen kolmiloikkakenttiä 2000-luvun alussa suvereenisti hallinnut Heli Koivula ehti pitää Suomen ennätystään nimissä lähes 18 vuotta.

Mieletön temppu! Senni Salminen loikki Suomen ennätyksen ja olympiarajan – tällainen on homoseksuaalisuudestaan julkisesti puhunut SE-nainen

Kolmiloikkaaja Senni Salminen teki Turussa Paavo Nurmen kisoissa uuden Suomen ennätyksen 14,51. "Tiesin, että kaiken mennessä kohdalleen varmasti nasahtaa", Salminen sanoi.

Kommentti: Sara Kuivisto otti harvinaisen kovan riskin ja sai palkinnon, jonka arvoa hän ei välttämättä heti itsekään tajunnut

Sara Kuiviston ennätysjuoksu oli Paavo Nurmen kisojen avauspäivän parasta kotimaista antia. Ennätysjuoksu oikeassa paikassa voi nostaa hänet jopa Tokion olympiakoneeseen, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Maailmanennätys! Sifan Hassan paineli kymppitonnin hurjaa vauhtia

Sifan Hassan, 28, juoksi 10 000 metriä aikaan 29.06,82 ja paransi maailmanennätystä yli kymmenellä sekunnilla.

Positiivisen dopingnäytteen antanut Lotta Harala rikkoi toimintakieltoaan – selvisi ilman uutta rangaistusta

Yleensä toimintakiellon rikkomisesta rangaistaan uudella toimintakiellolla, mutta Harala välttyi rangaistukselta. SUEKin antama ohjeistus Haralalle oli puutteellinen ja tämä otettiin huomioon päätöksessä.

Onko Annimari Korte huippuiskussa heti kauden avauksessa? SE-nainen luettelee pitkän listan vaivoistaan, mutta juoksu kulkee hienosti

Jyväskylässä kilpaillaan keskiviikkona kauden ensimmäinen kotimaisen GP-sarjan avauskilpailu. Suoraa lähetystä voi seurata Yle TV2:sta kello 18.30 alkaen. Pika-aiturit juoksevat alkuerät kello 19.12 ja finaalin kello 20.20.

Marjaana Heikkinen kiskaisi jälleen Euroopan mestariksi – "En ole koskaan jännittänyt niin paljon kuin nyt"

Marjaana Heikkinen heitti keihään F34-luokan Euroopan mestariksi parayleisurheilun EM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa. Katso kultaheitto artikkelin kuvaa klikkaamalla.

Katso tallenne EM-parayleisurheilun avauspäivän aamukisoista – Marjaana Heikkinen keihäsfinaalin mestariksi

Marjaana Heikkinen heitti keihään F34-luokan Euroopan mestariksi parayleisurheilun EM-kisoissa Puolassa. Katso tallenne avauspäivän aamukilpailuista kuvaa klikkaamalla!

Maria Huntington otteli lähelle ennätyspisteitä – "Uskomme, että tämä riittää olympialaisiin"

Maria Huntington otteli mainiosti perinteisessä Götzisin moniottelutapahtumassa. Hän sijoittui neljänneksi kovatasoisessa kilpailussa ja nosti samalla olympiarankingiaan.

Kristiina Mäkelälle loistava kauden avaus

Kristiina Mäkelä voitti Helsingin Eläintarhassa käydyn kolmiloikkakilpailun mainiolla tuloksella 14,20. Kisa oli Mäkelälle ulkokauden avauskilpailu.

Maria Huntington on ennätyspisteiden tuntumassa – valmentaja iloisena: "Aika lähellä ollaan sitä, mitä haluttiin"

Maria Huntingtonin lisäksi Mia Sillmanilla on edelleen mahdollisuus ennätystulokseen Götzisin perinteisessä seitsenottelussa. Suomalaiset kaipasivat juoksuun lisäpotkua.

Miia Sillman itki joka kerta palatessaan Turkuun – löysi paratiisinsa Tampereelta ja saa vuosien puurtamisen jälkeen keskittyä täysillä urheiluun

Aikaa vievä opiskelu, kuluttava työnteko ja kalvava yksinäisyys tekivät urheilemisesta raskasta. Muutaman Turussa vietetyn vuoden jälkeen seitsenottelija Miia Sillman on palannut kotiin. Sillman ottelee viikonloppuna Itävallassa ja tavoittelee Tokion olympiarajaa.

Amanda Kotaja ei kilpaile EM-kisoissa

Sappirakkoleikkaus toi Amanda Kotajan kelausharjoitteluun seitsemän viikon tauon.

Paavo Nurmen kisat julkisti lisää kovia nimiä – Ella Junnila saa vastustajia maailman huipulta

Turussa nähdään kovatasoiset kilpailut esimerkiksi naisten korkeudessa, miesten keihäässä ja naisten moukarissa. Myös SUomen naispika-aiturit saavat kovia vastustajia maailmalta.

Elina Lampela taivutti seiväsennätyksensä, Wilma Murto avasi olympiakesänsä

Seiväshyppääjä Elina Lampela on päässyt jo ennätysvireeseen. Lampela taivutti Turussa ennätyksensä 453. Kesän kisakautensa avannut Wilma Murto ylitti tuloksen 443.

Pikajuoksusensaatio Lotta Kemppinen toteutti kaksi unelmaansa kuukaudessa – uskoo EM-mitalihuuman siivittävän uusiin ennätyksiin

Perjantaina kautensa aloittava Lotta Kemppinen, 23, lähtee kesään satumainen hallikausi pohjilla. Kevään mediapyörityksestä huolimatta hyvään vireeseen päässeen Kemppisen kesän tavoite on parantaa ennätystään 100 metrillä.

Katso kohokohdat Sari Essayahin puheenjohtajatentistä – "Suvivirren on soitava jatkossakin"

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah korosti puolueensa kristillisiä arvoja ja kaipasi perheitä tukevaa politiikkaa. Tutkijoiden mukaan kristillisdemokraateilla on vaikeuksia erottautua muista puolueista.

Selkävammasta kärsivällä Nooralotta Nezirillä on yhä hyvä mahdollisuus Tokioon – suurempi kysymys on, ehtiikö hän toipua huippukuntoon

Nooralotta Nezirin pullat ovat hyvin uunissa Tokion olympiakisoja ajatellen, vaikka hän ei ole vielä rikkonut olympiakisarajaa ja hän on selkävamman takia sivussa juhannukseen asti.

Loukkaantuneen Nooralotta Nezirin olympiaunelmalle raju isku – ehtiikö suomalaistähti edes yrittää Tokion kisarajaa?

Aitajuoksija kärsii selkävammasta, joka pakottaa hänen kilpailukautensa alkamisen kesäkuun lopulle.

Puolan Andrejczyk kiskaisi keihään lähelle ME-lukemia, naisten satasella kovaa tykitystä vastatuuleen

Maria Andrejczyk nousi keihäsennätyksellään 71,40 kaikkien aikojen tilastossa kolmannelle sijalle. Ennätysheitto syntyi heittolajien Euroopan cupissa Splitissä.

Eriksson pinkoi 5 kilometrin tiejuoksun SE:n – Kova tuuli esti 16 minuutin alituksen

Sandra Eriksson juoksi Jordbrossa, Tukholmassa 5 kilometrin tiejuoksun Suomen ennätyksen 16.19.

Pärmäkoski sujutteli ylivoimaiseen voittoon, vaikka toivoi jopa kisojen perumista – "Töihin oli lähettävä ja hyvä työpäivä siitä muodostui"

Krista Pärmäkoski johti Rukan Suomen cupin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisaa parhaimmillaan yli minuutilla.

Krista Pärmäkoski vei Suomen mestaruuden kympillä

Ristijärven SM-hiihtojen naisten kympillä ei nähty suuria ylältyksiä.

Mitä ihmettä suomalaisessa yleisurheilussa on tapahtumassa? Nuoret urheilijat paukuttelevat ennätyksiä rikki ja kaikki on mahdollista, sanovat asiantuntijat

Yleisurheilun EM-hallikisoissa nähtiin hienoja suomalaisonnistumisia, mutta yleisurheilulla menee myös laajasti erinomaisesti.

Tutkija ihmettelee KOK:n rokotelinjaa ja nostaa esiin eettisen kysymyksen: "Miksi juuri urheilijat pääsevät ohituskaistalle?"

Kansainvälisen olympiakomitean suomalaisjäsen Sari Essayah uskoo, että suomalaiset urheilijat rokotetaan ennen Tokion olympialaisia kotimaan rokoteohjelman mukaisesti.

SUL:n kelkka kääntyi: yleisurheilun tuoreille EM-mitalisteille maksetaan sittenkin bonukset

Suomen Urheiluliitto on päättänyt maksaa menestysbonukset halli-EM-kilpailuissa menestyneille urheilijoille.

Lotta Kemppinen nousi EM-mitaleille ilman OKM:n urheilija-apurahoja – huippu-urheilujohtaja väläyttää mahdollisia lisätukia: "Sieltä puolelta uskaltaa tehdä isompia lupauksia"

Yleisurheilun EM-hallikisoissa hopeaa ja pronssia voittaneet Lotta Kemppinen ja Ella Junnila palasivat Puolasta Suomeen mitalit kaulassaan.

"Tästä tytöstä kuullaan vielä" – Sisko Hanhijoki iloitsee Lotta Kemppisen EM-hopeasta, joka painoi 32 vuotta vanhan pronssimitalin historiankirjoihin

Entinen pikajuoksija Sisko Hanhijoki on seurannut Lotta Kemppisen uraa mielenkiinnolla. Hän povaa hyvää tulevaisuutta suomalaiselle juoksulle.

Virpi Sarasvuo olisi jakanut kultamitalin Bolshunoville – Jälkihiessä iloittiin suomalaisten menestyksestä EM-hallissa

Ylen Jälkihien urheiluasiantuntijat olivat harmissaan hiihdon MM-kisojen päätöspäivän tapahtumasta.

Ringa Ropo ja Ella Junnila kävivät enteellisen keskustelun mitalipäivän aamuna – äidiltä arvoituksellinen vihjaus tyttärensä tulevaisuudesta

Korkeushypyn EM-pronssimitalisti Ella Junnilan äiti Ringa Ropo huomasi tyttärensä lahjakkuuden jo alakouluiässä.

EM-sensaation valmentaja oli lähellä luovuttaa muutama vuosi sitten – kaksikko luottaa omiin tapoihinsa, vaikka ne herättävät lajipiireissä ihmetystä

Mervi Brandenburg on urheiluväelle tuntematon nimi, vaikka hän on valmentanut Lotta Kemppistä jo yli yksitoista vuotta.

Jättipotti suomalaiselle yleisurheilulle! 2000-luvun ylivoimaisesti paras saldo EM-kisoista – asiantuntija hehkuttaa Ella Junnilan kovapäistä temppua

Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja sanoo, että suomalaisten historiallisen kovat suoritukset EM-hallikisoissa lupaavat hyvää suomalaisen yleisurheilun tulevaisuudelle.

EM-pronssimitalisti Ella Junnila teki Suomen ennätyksen ja Tokion olympiarajan – katso upea ennätyshyppy!

Tulos 196 toi Ella Junnilalle yleisurheilun EM-hallikisoissa pronssimitalin.

"Herranjestas, tämä on aivan mahtavaa" – Käsittämätön suomalaisilta! Lotta Kemppinen EM-hopealle, Ella Junnilalle pronssia SE-tuloksella

Kemppisen aika 60 metrin loppukilpailussa oli 7,22. Myös korkeushyppääjä Ella Junnila ylsi mitaleille, kun hän oli uudella Suomen ennätyksellä kolmas.

Katso tallenne yleisurheilun EM-hallien suomalaisjuhlasta – Lotta Kemppinen ja Ella Junnila saivat EM-mitalit palkintojenjaossa

Kuvaa klikkaamalla pääsee vielä makustelemaan tallennetta yleisurheilun EM-hallikisojen päätöspäivästä, jossa nähtiin muun muassa Lotta Kemppisen ja Ella Junnilan huimat EM-mitalisuoritukset.

Näin suomalaiset suoriutuivat EM-hallien päätöspäivänä: Kemppinen ja Ella Junnila mitaleille

Yle seuraa Puolan Torunissa käytäviä EM-halliyleisurheilukisoja.

Katso suorana yleisurheilun EM-hallikisoja – edessä suomalaisittain huikea finaali-ilta

Yleisurheilun Torunin EM-hallikisoja pystyy jännittämään sunnuntaina Areenan, TV1:n ja TV2:n välityksellä. Klikkaa jutun kuvaa ja siirry aamupäivän suoraan lähetykseen.

Mitalia rajusti jahdannut Wilma Murto taipui kuudenneksi EM-hallien seiväsfinaalissa

Wilma Murto aloitti vakuuttavasti seiväshypyn EM-hallifinaalin lauantaina Puolassa.

Kuivisto vain 0,35 sekunnin päähän EM-hallien finaalipaikasta – "Ehkä olisin voinut olla vähän rohkeampi"

Sara Kuivisto oli välierässään kolmas ajalla 2.03,64, kun kaksi parasta eteni loppukilpailuun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle