Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun lyseon portti.

Oulussa valmistellaan isoja kouluremontteja ja rakennushankkeita - historiallisen lyseon peruskorjaus on alkamassa jo lokakuussa

Kouluoloja kohennetaan Oulussa tulevina vuosina kymmenillä miljoonilla euroilla. Rakennustöitä on suunnitteilla eri puolilla kaupunkia niin keskustassa kuin muuallakin, esimerkiksi Pateniemen ja Puolivälinkankaan alueilla.

kuvassa kapellimestari Hannu Lintu

Hannu Lintu: ”Pulcinellan säveltäminen mahdollisti Stravinskylle tien eteenpäin"

Ylikapellimestari Hannu Lintu kertoo 4.9. ohjelmasta.

Caesar van Everdingen maalaus.

Rembrandtin varjoon jäänyt taiteilijasuuruus rakasti ihoa, rintoja ja silkin hohdetta

1600-luvulla Hollannissa Rembrandtin aikaan eläneen Caesar van Everdingenin maalauksia on esillä harvinaisessa näyttelyssä Sinebrychoffin taidemuseossa.

vierasvenesatama

Satamamaksun laiminlyövät veneilijät kismittävät yrittäjiä – "Ilmeisesti 11 euroa oli liikaa"

Kustavilaiselta Vuosnaisten Meriasemalta ja Kasnäsin vierassatamasta kerrotaan, että satamamaksuista laistavia veneilijöitä käy silloin tällöin. Vierasvenesatamat veloittavat muun muassa vuorokauden laituripaikasta ja sähköstä noin 10–20 euroa.

David-patsas, Michelangelo, yksityiskohta, penis

Miksi antiikin patsaiden penikset näyttävät niin pieniltä?

Miksi antiikin patsaiden penikset näyttävät niin pieniltä?

suomalainen säveltäjä

Osa 4: Nuoret, vihaiset ja sarjalliset

Karlheinz Stockhausen oli avantgardenistien suuri idoli.

Cirque Draculan esiintyjät lavalla.

Art Teatro palkittiin Aurora-mitalilla

Kustavilainen sirkusalan yritys sai Aurora-mitalin luovuudesta, sitkeydestä ja lahjakkuudesta. Sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov ovat tuoneet eloa ja väriä saaristokunnan kulttuurielämään.

Säveltäjä Jouni Kaipainen vuonna 1997.

Säveltäjä Jouni Kaipainen on kuollut

Säveltäjä Jouni Kaipainen kuoli viime yönä vaikean sairauden jälkeen. Häneltä jäi kesken sinfonia, jonka RSO oli tilannut häneltä.

Sananen – Viisarin kääntäminen sieltä

Kelloja käännettiin. Joillakin värähti viisarissa ja väärään suuntaan. Huono olo ei lisää tuottavuutta.

Ukkokoti

Ukkokodista varteenotettava tarjous

Kuopion Niiralassa sijaitsevan, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Ukkokodin tulevaisuus näyttää valoisalta. Kaupunki on saanut tiloista mieleisen tarjouksen.

Ukkokoti

Ukkokoti täyttymässä uudelleen - uutta tilaa myös lisärakentamisesta

Kuopion kaupunki uskoo kauppojen Ukkokodista syntyvän piakkoin. Tontille on luvassa myös lisärakentamista.

ihmisiä kävelee sateessa Puotilan kartanoon

Puotilan kartano jälleen auki

Yksi Itä-Helsingin merkittävimmistä kulttuurirakennuksista, Puotilan kartano, on auennut pitkällisen remontin jälkeen. Kartano toimii nyt ravintolana sekä kulttuuritilaisuuksien pitopaikkana.

Pelastusalus Kustavin ja Uudenkaupungin välisellä merialueella.

"Saariston kuningaskunta" Kustavi hamuaa lisää matkailijoita

Uusien yritys- ja matkailuponnistelujen tavoitteena on pidentää Kustavin matkailusesonkia. Alueen yritykset ja kunta alkavat tehdä yhteistyötä uuden yhdistyksen voimin.

Rosenlundin pappila Pietarsaaressa.

Rosenlundin pappilan entinen loisto loihditaan esiin

Ennen kuin kustavilaiset huonekalut ja ruutukuvioiset lankut löytävät paikkansa, käy Pietarsaaren Rosenlundin pappilassa vilinä. Talon restaurointi ja peruskorjaus ovat alkaneet talkoovoimin. Reilun miljoonan euron remontin tavoitteena on taikoa Pappilan 1700-luvun henki esiin.

Maija Koskinen johtaja Taidehalli

Helsingin Taidehallin johtaja väistyy

Helsingin Taidehallin johtaja Maija Koskinen jättää tehtävänsä.

Peruskorjatun Kiseleffin talon toinen kerros.

Ruokakaupasta toivotaan Torikortteleiden pelastajaa

Helsingin vanhan empirekeskustan korttelit jatkavat avautumistaan kaupunkilaisille. Bockin talon katutasoon haetaan mallia muun muassa Tukholman DesignTorgetista. Kiseleffin talon yskähdellyt toiminta puolestaan aiotaan elvyttää päivittäistavarakaupalla.

Nuutajärven lasimakasiini

220-vuotias Nuutajärven lasikylä tahtoo takaisin valokeilaan

Nuutajärven lasikylä Urjalassa juhlii tänä vuonna 220-vuotista taivaltaan. Pieni yhteisö on kulkenut pitkän matkan, ja omistajat ovat tekijöiden lailla vaihtuneet moneen kertaan. Nyt unohduksiin painunut kylä tahdotaan nostaa takaisin yleisön mieliin.

Bachin ylösnousemusoratorio soi Pyhän Ristin kirkossa

Helsingin barokkiorkesteri tuo Raumalle C.P.E Bachin harvoin esitetyn ylösnousemusoratorion. Oratorio esitetään Pyhän Ristin kirkossa perjantaina 9. maaliskuuta. Helsingin Barokkiorkesteri aloitti säännöllisen konserttisarjan Raumalla viime syksynä yhteistyössä kaupungin ja seurakunnan kanssa. lösnousemusoratorio avaa sarjan kevätkauden.

YLE Puheen uudistusta vastustavia ihmisiä Ison Pajan edustalla.

YLE Puheen uudistuksen vastustajat tapasivat Ylen radiojohtajan

Toistakymmentä YLE Puheen uudistukseen tympääntynytta kuuntelijaa tuli tapaamaan Ylen radiopäällikkö Marja Keskitaloa Isoon Pajaan. Ryhmän adressissa vaaditaan urheilun poistamista YLE Puheelta. Vetoomuksen on allekirjoittanut ainakin 1 200 ihmistä.

Jokaisella Seurahuoneen klubilaisella oli oma nimikkomaljansa, Museokeskuksen tutkija Tarja-Tuulikki Laaksonen kertoo.

Turku oli paheiden pesä vuonna 1812

Porvariston seuraelämä oli vilkasta Suomen pääkaupungissa Turussa 1800-luvulla. Aurajoen rannassa Turun Seurahuoneella järjestettiin tanssiaisia ja naamiaisia kartanon omistajille ja upseereille. Nykyisin samainen rakennus toimii Turun kaupungintalona.

K.H. Renlundin museotoimenjohtaja Kristina Ahmas Kaarlelan kirkossa.

Kaarlelan kirkon keskiaikaisuus on piilossa

Yli 500-vuotias Kaarlelan kirkko Kokkolassa on näyttävä modernisoinnin tulos. Rakennus on yksi Suomen muutetuimpia kirkkoja, eikä alkuperäisestä rakennuksesta ole paljoakaan jäljellä.

Kustavi sai perintörahaa vanhustenhoitoon

Valtioneuvosto on torstaina hyväksynyt Kustavin kunnan pyynnön viime vuoden tammikuussa kuolleen kustavilaisen Helmi Enbergin noin 130 000 euron käteisomaisuuden saamisesta. Kunta on sitoutunut käyttämään rahat vanhustenhoidon hyväksi.

Rabbelung oli Anjalan kartanon takamaita

Rabbelung eli Takamaan kartano näkyy Myllykosken rantatielle joen yli. Kelta-valkea uusklassistinen rakennus heijastuu Kymijokeen.

Anjalan kartano on kuninkaan palkinto hevosesta

Anjalan kartanon ensimmäinen kartanorakennus valmistui vuonna 1630. Sen rakentaminen liittyi Kaarle IX:n sotaan, jota hän kävi veljenpoikaansa Puolan kuningasta Sigismundia vastaan.

Eduskuntatalon istuntosali kupolin tasanteelta kuvattuna.

Eduskuntatalo on 80-vuotias

Suomen Eduskuntatalo on täyttänyt tänä keväänä 80 vuotta. Talo on Suomen tunnetuin rakennus ja aikansa arkkitehtuurin ja suunnittelun merkittävä kokonaistaideteos.

Turun kaupungintalo murenee

Turun kaupungintalon arvorakennus on alkanut murtua katonrajasta. Koristeellisen kattofriisin palasia ja yksi koristekonsoli on romahtanut katuun, mutta onneksi ei kenenkään päähän.

Nainen laskee rahojaan pankkiautomaatilla.

Rahaa lainaava huijari liikkeellä

Poliisi varoittaa Turun ja lähiseudun asukkaita rahaa lainaavasta huijarista. 75-vuotias mies esiintyy kustavilaisena, joka on unohtanut kukkaronsa.

Eläke-sana sinissä kuutioissa.

Ruotsissa työskennelleiden eläkepäätökset syntyvät hitaasti

Ruotsissa työtä tehneiden suomalaisten eläkehakuprosessi voi olla pitkä ja tuskainen. Päätöksenteko Ruotsin päässä voi viedä kuukausia. Suomessa eläkepäätöstä ei tehdä ennen kuin päätös Ruotsistakin on tullut. Pitkä eläkehakuprosessi koskettaa kymmeniätuhansia suomalaisia.

Puu-Turku.

Puutalojen Turku

Häviääkö kaikki historiallisesti arvokas, kysyttiin 1979.

Autoilija menehtyi mereensyöksyssä Kustavissa

Naishenkilö kuoli auton ajettua veteen Kustavin Vuosnaisissa torstaina. Auto oli päätynyt noin 40 metrin päähän rantalaiturilta.

Sakari Lindström kotimaisemissa Kustavin Kaurissalossa

Lyökin pookin pintaremontti etsii rahoittajaa

Suomen vanhin majakka, valoton Lyökin pooki, on rapattava uudestaan kosteusvaurioiden takia. Pookin nykyinen omistaja Ulkosaariyhdistys osti majakan syksyllä 2000, kun valtion kassasta ei enää löytynyt rahaa vanhojen merimerkkien kunnossapitoon.

Markku  Ellala Villa Royal Mouhijärvi

Mouhijärven rojalisti haluasi Suomeen kuninkaan

Keskellä Mouhijärven vehreää maaseutua voi nähdä aateliskartanoa muistuttavan rakennuksen. Se on entinen Hyynilän Kortejärven koulu, joka on muuttunut Villa Royaliksi Markku Ellalan käsissä.

Kuva valistusajan taiteesta on jäänyt kapeaksi

Valistusaika on monelle esiintyvälle taiteilijalle vieras aikakausi mozarteista huolimatta. Monia 1700-luvun teoksia esitetään harvoin, sillä ne vaativat yleensä usean eri taiteenlajin tuntemusta. Helsingissä maanantaina alkava valistusajan kulttuuritapahtuma Les Lumierès onkin yksi kesän erikoisimmista festivaaleista.

Chopinin pianomusiikin nykytulkinnat ovat vaisuja

Säveltäjä Frédéric Chopinin romanttiset teokset ovat kestäneet hyvin aikaa. Vuosien saatossa on muuttunut etenkin Chopinin pianomusiikin tulkinta. Kaikkein tunnelmallisimmat Chopin-tulkinnat löytyvät menneiltä vuosikymmeniltä.

Yle Areena logo.

Kartanokeitoksia Wiurilassa

Halikon Wiurilan kartano edustaa ruotsalaisajan uusklassismia ja sen talousrakennukset ovat itsensä Carl Ludvig Engelin piirtämät.

Anjalan kartanomuseo säppiin

Museovirasto sulkee Kouvolassa sijaitsevan Anjalan kartanomuseon ensi vuodeksi.

Yle Areena logo.

Kartanokeitoksia Laukossa

Yksi maamme historiallisesti merkittävimmistä kartanoista on Vesilahden Laukko. Peuroistaankin tunnetun kartanon mailla käyskentelee nykyisin hevosia.

Postimerkissä Kajaanin Raatihuone

Uusissa postimerkeissä revontulia ja taidetta

Postimerkin päivä on järjestetty 35 paikkakunnalla. Kajaanin pääpostilla on näyttely vanhoista merkeistä ja korteista. Tämän vuoden erikoisuutena jokaisella paikkakunnalla ilmestyy Postin valmistama omakuvapostimerkki.

Postimerkin päivänä saa postilähetykseensä erikoisleiman

Postimerkin päivää vietetään keskiviikkona yli 30 postissa ympäri maata. Kemissä postimerkkeilyn ympärille on luotu ohjelmaa nyt neljättä kertaa.

Tyylihuonekalu Satakunnan Museon näyttelyssä.

Tyylihistoriaa Satakunnan Museossa

Satakunnan Museon aulassa esiteltiin vuonna 2007 Kuukauden esine - sarjassa eri tyylikaudet keskiajasta 1950-luvun modernismiin. Nyt näistä yhdestätoista tyyliesittelystä on koottu yhtenäinen näyttely museon Kamariin.

Roosin tuolit kotiin

Kokkolan kaupungille on tarjottu ostettavaksi harvinaisia Roosin suvulle kuuluneita tuoleja. Museotoiminnanjohtaja Kristiina Ahmas pitää kuuden tuolin kokonaisuutta aarteena.

Lottokuponki on täytetty.

Varsinais-Suomen himolottoajat Kustavissa

Varsinais-Suomen ahkerimmat lottoajat löytyvät Kustavista, Aurasta ja Raisiosta. Kustavilainen lottosi alkuvuonna lähes sadalla eurolla.

Viisi asiaa, jotka tulee tietää 1900-luvun arkkitehtuurista Suomessa

Suomen rakennustaiteen museon uusi näyttely Arkkitehtuurimme vuosikymmenet kertaa suomalaisen arkkitehtuurin historiaa 1900-luvun alusta aina 1980-luvulle asti. Näyttelyn on tarkoitus tulla pysyväksi osaksi museon näyttelytarjontaa. Sitä kokoamassa ollut amanuenssi Elina Standertskjöld kertoi YLE Radio 1:n Kultakuumeen haastattelussa viisi asiaa, jotka jokaisen tulisi tietää 1900-luvun suomalaisesta arkkitehtuurista.

Empire-keskusta ehostuu torikatujen alueeksi

Senaatintorin ja Pohjoisesplanadin välissä oleva historiallinen korttelialue muuttuu torikatualueeksi vuoteen 2013 mennessä. Uudistus muuttaa rajusti liikennejärjestelyjä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle