Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomussalmen led-valomainostaulu puretaan pois keväällä

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan nykyisellä paikalla valomainostaulu voi vaarantaa liikenneturvallisuutta.

Kauppakeskuksen valomainos kärähti Porin keskustassa

Yksi kauppakeskus Isokarhun seinän valomainoksista oli syttynyt jostakin syystä itsekseen tuleen.

"Huomaan edelleen roskiin menevän liian paljon tavaraa" – Kainuussa tähdätään vastuulliseen yritystoimintaan

Suomi on yksi edelläkävijöistä kestävässä liiketoiminnassa, samaan pyritään myös Kainuussa.

Valomainosyhtiö Imagon vaihtaa sukupolvea, perustaja myy osuutensa pääomasijoittajalle: "Jostain se korvaus tehdystä työstä on saatava"

Pääomasijoittaja Juuri Partners tuo yhtiöön lisää rahaa, jolla Imagon tavoittelee markkinajohtajan asemaa Pohjoismaissa.

Katso miten historialliset kyltit katosivat Hakaniemestä – ay-liikkeen tori "maallistuu", sähkölasku kuihtuu olemattomaksi

Metalliliiton jyhkeä valomainos on hallinnut Hakaniemen toria Helsingissä vuosikymmenet, mutta nyt se päätyy kierrätykseen.

Finnkino: Lappeenrannan suojelua odottavien elokuvateattereiden arvoirtaimisto tallessa

Elokuvateatteriketjun mukaan alkuperäiset valaisimet ja penkit on siirretty ketjun varastoon odottamaan päätöstä teattereiden suojelusta.

Kaupunki kaipaa sopivaa sijoituspaikkaa Kiss my Turku -valokirjaimille

Kyseessä on markkinointitempaus, jonka tavoitteena on vahvistaa Turun näkyvyyttä ja positiivista imagoa.

Vanha elokuvateatteri herätetään henkiin – Kouvolan keskustaan suunnitellaan päivittäisiä tapahtumia

Keskustan yrittäjien perustama yhdistys muuttaa tiloihin. He tuovat kaupungille ilmettä myös uusin valomainoksin.

Sumuverhoja ja kirkkaita valotauluja – digitaalisuus luo uudet keinot tienvarsimainoksille

Tienvarsimainonta on muuttunut viime vuosina. Nykyisin tiellä liikkujat voivat nähdä isoja digitaalisia mainostauluja. Ne eivät ole kuitenkaan kokonaan syrjäyttäneet perinteistä tienvarsi- ja katumainontaa. Myös liikkeiden ja liikepaikkojen valomainoksiin uudella tekniikalla on ollut vähäinen vaikutus.

Musiikkitalon seinä liian arvokas paikka suurmainostaululle

Helsingin Musiikkitalon julkisivulle suunniteltu digitaalinen suurnäyttö on vastatuulessa. Lupahakemus ei näytä menevän läpi rakennuslautakunnassa.

Hotelli Jyväshovin valomainokset riisuttiin – aikamatka tontin värikkäisiin vaiheisiin

Osoitteen Kauppakatu 35 pisin vaihe katosi Jyväskylän katukuvasta, kun maineikkaan Hotelli Jyväshovin valomainokset riisuttiin kiinteistön seiniltä keskiviikkona. Jyväshovi ehti toimia paikalla 78 vuotta. Tontilla oli ennen hotellia puolikymmentä omistajaa 1850-luvulta vuoteen 1909 saakka. Siitä alkaen Jyväskylän Kauppalaisseura ja sen säätiö ovat omistaneet keskeisen osan Jyväskylän keskustaa.

OPS:in kiistellyt valotaulut siirrettiin – manageri Miika Juntunen on sydämistynyt

Manageri Miika Juntunen taipui valomainoskiistassa Oulun kaupungin vaatimuksiin. Viimeisiä muutoksia OPS:in digitaalisiin ulkomainostauluihin tehtiin torstaina, kun jättinäytöistä poistettiin suojakuoria vaadittuihin ulkomittoihin mahtumiseksi.

Jalkapallomanagerin mainostauluille ei poikkeamislupaa Oulussa – päätös syntyi äänestyksen jälkeen

Oulun kaupunginhallitus ei myöntänyt maanantaina poikkeamislupaa jo rakennetuille valomainostauluille. Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n manageri Miika Juntunen ja Oulun kaupunki ovat vääntäneet taulujen kohtalosta kättä syksyn aikana.

Jalkapallomanagerin valomainoksesta kiistaa – kaupunki harkitsee poikkeamislupaa uusiin määräyksiin

Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n manageri Miika Juntunen ja Oulun kaupunki eivät ole päässeet sovintoon kaikista valotaulumainoksista. Sopua yritetään nyt poikkeamisluvalla.

Maailman suurin teknologiapörssi Kasvu Openin kumppaniksi

Teknologiapörssi Nasdaq on lähtenyt Kasvu Openin kumppaniksi. Pörssi nosti Kasvu Openin legendaariseenNew Yorkin Times Squaren valomainokseensa.

Ulkomaankaupassa juuret ja nöyrä työnteko ovat positiivisia asioita - Markkinoilla on oltava itse läsnä

Ulkomailla arvostetaan sitä, että yrityksellä on juuret, sanoo kajaanilaisen valomainosyritys Imagonin toimitusjohtaja Marko Mäkitalo. Juuretkaan eivät auta, jos kauppaa ei tehdä tosimielellä. Paikalliset markkinat on tunnettava, ja tapoja on kunnioitettava.

Metsäpalon tuhkista nousee harvinaisia roosanvärisiä sieniä Västmanlandissa

Tänään perjantaina tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Ruotsin nykyajan tuhoisin metsäpalo syttyi Västmanlandissa.

Pizzerian pomo riehui kilpailijan pihalla – ei olisi kannattanut

Kahden pizzeriayrittäjän välinen riita tuli toiselle kalliiksi. Hän joutuu maksamaan kilpailijalleen yli 20 000 euron korvaukset.

Ruotsalaisen rauhanjärjestön panos sukellusvenejahtiin: "Tänne päin, jos olette homoja"

Rauhanjärjestö on laskenut Tukholman saaristossa mereen laitteen, joka toivottaa morsettamalla ja neonvaloilla tervetulleeksi homoseksuaaliseen Ruotsiin. Järjestön mukaan tempaus on kannanotto sekä sukellusvenejahtiin että homojen oikeuksiin. Tempaus on saanut huomiota myös useissa venäläisissä tiedotusvälineissä.

Carlsberg-mainos Turun Kauppatorilla lainvastainen – poistoon menee, sanoo alkoholiylitarkastaja

Uudistettu alkoholilaki poisti alkoholituotteiden mainonnan katujen varsilta. Muun muassa panimojen jakeluautojen olutteippaukset on pitänyt poistaa autojen kyljistä.

Onko mummolassa metamfetamiinia kaapin perällä? – "Ei todellakaan kannata kokeilla"

Sotakertomuksista tuttua Pervitiniä on yhä vanhalla kansalla varmassa tallessa. Pakkauksessa ei luultavimmin ole nykyisin huumeeksi luokiteltavaa ainetta, vaan lähinnä aspiriinia ja kofeiinia.

Verottaja hakee Sunny Car Centeriä konkurssiin

Verottajan saatavat suurautokauppaa Hämeenlinnaan havitelleelta yhtiöltä ovat yli 266 000 euroa. Hakemuksen mukaan SCC ei ole tiedoksi annetusta maksukehotuksesta huolimatta maksanut erääntyneitä veroja tai maksuja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Varjeltu rintaliivimainos räpsähti rikki – neonvalojen kultakausi oli 1950-luvulla

Vanhan ajan neonmainoksia ei katukuvassa enää paljoa näy. Museokeskus toivoo kahden Turun keskustan valomainoksen säilyttämistä. Toinen mainoksista kaipaisi myös korjausta.

Etelä-Saimaa: Näyttötaulu pyöritti pornoa kaupungin keskustassa

Imatran keskustassa liikkuneiden ihmisten leuat saattoivat maanantaina loksahtaa hämmästyksestä, kun mainostaululla pyöri matkailumainosten sijaan aikuisviihdettä.

Hääpäiväonnittelu mainosten seassa tavoitti tuttavat - vaimo sai tiedon viestillä

Eräänä elokuun päivänä moni Torniossa autoillut hieraisi silmiään, kun suurella valomainosnäytöllä pyörähti kaikenmaailman mainosten seassa yksityinen hääpäiväviesti. Mainostaulua ylläpitävästä yrityksestä kerrotaan, että tapaus on heillä ensimmäinen ja ainoa laatuaan.

Ukkosen aiheuttama hävitys ja pelko muistetaan pitkään

Yle Tampere pyysi ihmisten kokemuksia ukkosesta. Lukijat kertoivat tarinoita muun muassa tuhoutuneista sähkölaitteista ja ukkosen pelkäämisestä. Joillekin ukkonen oli tehnyt ulkomaanmatkasta ikimuistoisen.

Norja ja Ruotsi tarvitsevat ulkomaista työvoimaa jättihankkeisiinsa

Norjasta ja Ruotsista löytyisi suomalaisyrityksille nyt töitä. Päätökset 21 miljardin euron investoinneista on jo tehty ja lisää on suunnitteilla. Kainuulaisyrityksille tarjotaan mahdollisuutta lähteä rajan taa yhdessä naapurimaakuntien yrittäjien kanssa.

Poliisin hilpeyttä herättänyt valomainos korjattiin

Porin poliisiaseman valokyltin vaaleanpunainen P-kirjain käänsi katseita alkuvuoden ajan. Väärä väri pysyi sitkeästi paikallaan, mutta nyt kyltti on jälleen virallisen sininen.

Erämaahotelli: "Ajatukset monikerroksisista rakennelmista fjällstugiin"

Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä kirjoittaa blogissaan, että sosiaalisen median keskustelua erämaahotelliehdotuksesta käydään osaltaan pelkkien mielikuvien varassa. Hän sanoo, että hänellä on mielessään laadukas majoitus erämaan rauhassa pienine oheispalveluineen, ei monikerroksinen rakennelma valomainoksineen.

Kiistely mainostauluista jatkuu Joensuussa

Jo yli vuoden kestänyt kiistely kahdesta mainostaulusta ei ota loppuakseen Joensuussa. Kirkkaat ledvalotaulut pimenivät vuodenvaihteessa Siltakadun ja Kajaanintien varresta omakotiasukkaiden vaatimuksesta. Nyt Hokijoki Oy haluaa jatkaa valomainostaulujen vuokrasopimusta kaupungin kanssa.

Digitaaliset valotaulut jatkavat yleistymistään

Digitaaliset valomainostaulut ovat yleistyneet viime vuosina rajusti. Esimerkiksi Oulussa meno on äitynyt jo niin villiksi, että lupaehtojen kiristämistä on jouduttu harkitsemaan. Meri-Lapissa digitaalisia valotauluja on vielä suhteellisen vähän, mutta tulevaisuudessa niiden määrän odotetaan lisääntyvän.

Kiusaavatko valomainokset?

Teiden varsille nousseet kirkkaat valomainokset ovat ärsyttäneet autoilijoita. Liian kirkkaina hohtaviin mainoksiin on poliisikin puuttunut.

Digitaaliset valomainostaulut tulivat ryminällä Ouluun - pelisäännöt hukassa

Pelkästään Oulun seudulla valomainostauluja on Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan 25 ja uusia lupahakemuksia tulee jatkuvasti. Jopa poliisi on puuttunut tien varsilla sijaitsevien jättimäisten valotaulujen kirkkauteen ja välkkymiseen liikenneturvallisuuden takia.

Porin Omenahotellin mainostaululla outo teksti

Video Porin Omenahotellin mainostaulun vähintäänkin oudosta tekstistä naurattaa ja hämmästyttää facebookissa.

Valomainostaulut painavat Hokijokin taloutta

Kiistellyt valomainostaulut painavat Jokipoikien taustayhtiön taloutta. Hokijoki Oy:n toimitusjohtaja kuvailee taloustilannetta suhteellisen hyväksi. Samalla hän kertoo, että yhtiölle tulee tulevaisuudessakin merkintöjä protestilistalle.

Myrsky riepotteli Uuttamaata - pelastuslaitoksilla lähes 300 tehtävää

Tuuli on puhaltanut puita sähkölinjoille, lennättänyt rakennustavaraa työmailla ja rikkonut valomainoksia keskustassa. Seija-myrsky on aiheuttanut noin 300 tehtävää Uudellamaalla.

Polttimoa ei voi vaihtaa itse - yksisilmäiset autot lisääntyvät

Yksisilmäisten autojen määrä on kasvanut liikenteessä, sillä moni ajaa rikkinäisellä polttimolla seuraavaan huoltoon asti. Samaan aikaan varsinkin raskaista yhdistelmäajoneuvoista löytyy liikaa valoja.

Varkaat ahersivat Kokkolassa

Tiistain vastaisena yönä murtauduttiin neljään liikehuoneistoon kaupungin keskustassa. Lisäksi Torikadun vanhalta Shelliltä on varastettu antiikkinen valomainos.

Sinnikäs kansainvälinen uurastus valomainonnassa tuotti tunnustuksen

Kajaanilainen valomainosyhtiö Imagon on palkittu yhtenä Suomen kasvuyrityksenä. EY Entrepreneur of the Year on arvostettu tunnustuspalkinto menestyville yrittäjille. Tunnustuspalkinto myönnettiin kaikkiaan yli kymmenelle suomalaisyritykselle.

Hokijoki hakee lupaa valotauluille Joensuun keskustaan

Vajaat 2,5 metriä korkeat ja noin metrin levyiset taulut halutaan sijoittaa Kauppakadulle torin kulmille. Rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee Hokijokin mainostaulujen rakennuslupaa keskiviikkona.

Riitta on paiskinut töitä 54 vuotta ilman lomia

Keskustelu eläkeiästä käy Suomessa kuumana. 78-vuotias Riitta Alander on toiminut kauppiaana yli 50 vuotta, mutta edelleenkään eläkepäivät eivät pyöri vaatekaupan veteraanin mielessä.

Kiistellyt valomainostaulut vaihtavat paikkaa

Joensuun kaupunki on irtisanonut Hokijoki Oy:n mainostaulujen vuokrasopimuksen. Kaupunki etsii yrityksen kanssa yhteistyössä tauluille uusia paikkoja. Hokijoki Oy suunnittelee myös tuovansa kaksi uutta mainostaulua Joensuun ydinkeskustaan.

Valomainostauluista kiistaa: "puhdasta vastarintaa"

Joensuussa kytee riita valomainostauluista. Kaupunki haluaisi lopettaa vuokrasopimuksen taulujen omistajan kanssa. Hokijoki Oy pitää mahdollista vuokrasopimuksen purkamista takapajuisena ja aikoo lisätä valomainostaulujen määrää Joensuussa.

Tampere suitsii häiritseviä valomainoksia

Tampereen kaupunki on päättänyt kieltää valkopohjaisten mainoslaatikoiden käytön koko kaupungin alueella. Kielto koskee yksityisillä tonteilla tai talojen julkisivuissa olevia mainostauluja. Myös liikkuvan kuvan määrää ja esitysaikoja halutaan rajata.

Hokijoki hakee lupia uusille valomainostauluille

Mestisjoukkue Jokipoikien taustayhtiö Hokijoki Oy:n suunnitelmissa on saada luvat kaikkiaan kymmenelle maisnostaululle. Lupian haetaan myös Joensuun ulkopuolelta. Nykyisin tauluja on kaksi, joista toiselle etsitään parhaillaan uutta sijoituspaikkaa.

Rekkakolari sulki Nelostien kuudeksi tunniksi Viitasaarella

Tie saatiin auki vasta aamuyöllä puoli kahden aikaan. Onnettomuudessa oli osallisena kaksi rekkaa alkutiedon kolmen rekan sijaan.

Promenadikeskus vai Säästöpankki?

Eurajoen Säästöpankki halusi valomainoksensa tapahtuma- ja kulttuurikeskuksen pääovelle, vaikka sen vuokraamiin tiloihin on oma sisäänkäynti toisaalla. Promenadikeskuksen hallitus ei näe valomainoksen sijoittelussa ongelmaa.

Danske Bank myös katukuvaan marraskuussa

Sampo Pankin nimikyltit vaihtuvat Danske Bankiksi marraskuun aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle