Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin kouluissa otettu käyttöön margariinin annostelija – tavoitteena on vähentää hävikkiä

Annostelija on otettu käyttöön kuudessa koulussa ja yhdessä päiväkodissa.

Mäyräkoiria, nuukia kapellimestareita jne.

Nyt kaikki lääkärit vastaamaan kysymyksiin.

Kouluruokaloissa syttyi margariinikapina: koululaisista kilpailutuksen tulos maistuu pahalta, valitsijat korostavat terveellisyyttä

Kun Pohjois-Karjalan kouluissa siirryttiin kasvirasvalevitteeseen, moni oppilas jätti leivän syönnin. Adressit vaativat voi-kasviöljyseosta takaisin.

Kone on korvannut rasvanapit ja -rasiat osassa kouluista – se ei tule halvemmaksi, mutta on ekologisempaa

Suomalainen keksintö, leviteannostelija, on neljän olemassaolovuotensa aikana syrjäyttänyt rasvanapit ja margariinirasiat sadoissa kouluissa ja päiväkodeissa ympäri Suomen. Käyttäjät kertovat muovi- ja rasvajätteen vähentyneen jopa 90 prosenttia.

Onko margariini lisäainepommi ja miten sitä tehdään? 7 väitettä, asiantuntijat vastaavat

Margariini on arkinen tuote, mutta se herättää paljon tunteita ja mielipiteitä. Keräsimme yleisiä väitteitä rasvasta, ja pyysimme vastaukset ravitsemuksen asiantuntijoilta.

Voi vai margariini? Vanhat ennakkoluulot ja tavat ohjaavat rasvankäyttöä ja näkyvät sairauksina

Ravitsemusterapeutti kohtaa usein mielikuvan, jossa voi on perinteinen luonnontuote ja margariini täynnä lisäaineita. Ruokatottumuksissa alueelliset erot ovat suuret.

Health authority raps municipality over plan to serve children butter, richer milk

A decision to serve semi-skimmed milk and butter to daycare and primary school children has landed the eastern Finland municipality of Sotkamo in hot water with the National Nutrition Council. The organisation says the town has run afoul of guidelines to stick to margarine and skimmed milk.

Katinraadoista leimahti suuri margariinisota

1960-luvun alun skandaali romahdutti margariinin menekin.

Se on kullankeltaista, se on pehmeää - se on näkkileipää!

Pito- ja juhlapöydissä tarjottavan näkkileivän resepti on säilynyt tähän päivään emäntien ja pitokokkien ansiosta. Hollolan omasta herkusta herahtaa vesi kielelle.

Monivilja voi luoda virheellisen mielikuvan – Näin syntyy terveellinen voileipä

Voileivässä piilee melkoinen kaloripommi, jos sen täyttää tukevasti. Ravitsemusterapeutti ohjeistaa lukemaan tuoteselosteesta kuidun määrän.

Polkupyörä alle ja baanalle – tarkista kuitenkin pyörän kunto ensin

Moni pyöräilee ympäri vuoden mutta löytyypä niitäkin, jotka kaivavat pyörän esiin vasta kun lumet ja jäät ovat sulaneet. Pyörä on saattanut olla varastossa syksystä lähtien eikä sille ole suotu ajatustakaan. Ennen kuin pyörän sarviin tarttuu, kannattaisi fillarin kunto tarkistaa.

Mitä muovia voi viedä kierrätykseen? Mitä muoviroskasta tehdään? Miksi margariinirasia kannattaa kierrättää?

Kun kuluttaja vie muoviroskansa johonkin Suomen kierrätyspisteistä, muovi viedään Ekokemin kierrätyslaitokselle Riihimäelle jatkojalostettavaksi. Siellä muovi lajitellaan, pestään, sulatetaan ja siitä tehdään muoviraetta. Margariinirasian tie kierrätyslaitoksella uuden muovituotteen raaka-aineeksi vie vain reilun puoli tuntia.

Kolesterolia alentavat tuotteet vetivät Briteissä, Raisiolta huima tulosparannus

Benecol-tuotteet kiinnostivat niiden suurimmalla markkina-alueella Isossa-Britanniassa. Kolestrolia alentavien margariinien, jugurttien ja patukoiden myynnin ennakoidaan kasvavan myös tänä vuonna tuhdista ruuastaan tunnetussa saarivaltiossa.

Professori: Lisäaineista vain kaksi on huolestuttavia

Luonnollisuus ja lisäaineettomuus ovat tämän päivän ruokatrendejä. Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm tyrmää kuitenkin kauhukuvat lisäaineiden vaarallisista yhteisvaikutuksista. Hänen mukaansa ainoastaan kaksi ruuissa ja juomissamme käytetyistä lisäaineista herättää huolta.

Tuulahdus menneisyydestä: Saksalainen kauppaketju hyväksyy maksut D-markoilla

Kaufland-kauppaketjun kampanjan aikana monet ketjun omista tuotteista myydään retrohenkisissä pakkauksissa.

Benecol-tuotteet ja välipalapatukat tuottivat Raisiolle ennätysvoiton

Kolesterolia alentavat elintarvikkeet kiinnostavat niin Aasiassa kuin Britanniassa. Yhtiön välipalanaposteltavia kiikutetaan kaupan kassalle entistä enemmän sekä Suomessa että Britanniassa.

Mallia margariinitehtaasta – Äiti, lapsi ja hoitaja kertovat, miten jättipäiväkoti toimii

Turvallisuus oli vanhempien suurin huolenaihe, kun Torkkelinmäellä avautui kesällä yli kahdensadan lapsen jättipäiväkoti. Kysyimme lapselta, vanhemmalta, lastenhoitajalta ja varhaiskasvatusalueen päälliköltä, miten arki Franzeniassa on alkanut sujua.

Benecolin jogurttijuomia poistettu myynnistä laatuvirheen vuoksi

Benecol Mansikka Tehojuoma -jogurttijuomassa oleva laatuvirhe ilmenee poikkeavana makuna ja hajuna sekä pakkauksen pullistumisena.

"Lasten suolisto-oireet katoavat viikonlopuksi ja palaavat kun palataan päiväkotiin"

"Voisodan" aloittaneet vanhemmat vaativat lisää vaihtoehtoja päiväkotiruokaan. Monipuolisempaa ravintoa vanhemmat perustelevat oireilla, joita he ovat havainneet laitosruuan lapsissa aiheuttavan. Ravitsemusasiantuntija kehottaa luottamaan tutkimustuloksiin, eikä yksittäisten vanhempien huomioihin.

Antikvariaatit säilyvät, mutta muoto muuttuu – nettimyynnin osuus kasvaa

Antikvariaatit vähenevät, mutta yrittäjät uskovat alan säilyvän. Divarit kuitenkin muuttuvat, eikä pelkällä kirjamyynnillä enää välttämättä pärjää. Myös nettiin on mentävä.

Raisio osti Benecolia takaisin

Kauppahinta oli yli 88 miljoonaa euroa. Raisio arvioi kaupan parantavan konsernin tulosta useilla miljoonilla vuosittain.

Brasilian viranomaiset tarkkana - hotelleissa kilokaupalla vanhetunutta ruokaa

Englannin ja Italian pelaajilleen valitsemista hotelleista löytyi tarkastuksessa yhteensä liki 30 kiloa vanhaksi mennyttä ruokaa.

Älä heitä pois – tyhjille margariinirasioille löytyy käyttöä

Monet elintarvikkeet pakataan nykyään vahvoihin muovipakkauksiin. Esimerkiksi kestäville jäätelö- ja margariinipakkauksille löytyy useita uusiokäyttömahdollisuuksia. Marttojen mukaan ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää kotona, mutta muitakin ottajia pakkauksille löytyy.

Margariinitehdas irtisanoo 15 henkeä Raisiossa

Bunge Finlandin väenvähennykset johtuvat mm. margariinitehtaan yhteydessä toimivan rypsiöljyn jatkojalostuslaitoksen sulkemisesta.

Näin juustovoileipäsi hinta on vuosien varrella muuttunut

Kun vertaa vuosien 2003–2013 joulukuun tilannetta, Edam-juuston hinta on noussut selvästi. Ruisleipäpalojen hinta on pysynyt enemmän tai vähemmän ennallaan. Kurkun hinta on laskenut.

Yt-neuvottelut alkavat margariinitehtaalla Raisiossa

Bunge Finlandin sopeuttamistoimet johtavat enintään 16 työsuhteen päättymiseen.

Margariinivalmistaja Bunge Finland aloittaa yt-neuvottelut

Yrityksen mukaan tehtaan kustannustehokkuus ja kilpailukyky ovat heikentyneet.

Joulukakun voi tehdä jo nyt - tässä ohje

Nyt on oikea aika tehdä joululeivonnaisia. Valmiit joululeivonnaiset voi laittaa pakasteeseen ja ottaa esiin ennen pukin saapumista aattoaamuna. Näin teet Amorin joulukakkua.

Sipulipiirakan makeus yllättää - katso ohje

Sipulipiirakka on helppo ja simppeli ruoka. Ruuassa korostuu sipulin pehmeä ja makea maku. Piirakan makuun saat vaihtelua erilaisilla sipuleilla. Aikaa tämän upean sesonkiherkun valmistamiseen menee vain puoli tuntia.

Tutkija: Vitamiineja popsitaan turhaan

Vitamiinipurkit voi ravitsemusepidemiologi Jaakko Mursun mukaan jättää kaupan tai apteekin hyllyille. Tärkeämpää on syödä monipuolisesti sekä suosia myös kasviksia ja marjoja.

Rasvasota levisi päiväkotiin Kotkassa

Vanhempainillassa riideltiin siitä, pitäisikö lapsen leivälle levittää voita vai margariinia. Pienten lasten vanhemmat ovat joskus herkkiä lapsen hoitoon liittyvissä asioissa.

Näin teet helpon lohipiirakan

Lohipiirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Kevätsipulilla sekä tummalla ja vihreällä basilikalla maustettu lohipiirakka sopii hyvin keväisiin valmistujaisjuhliin.

Kuvagalleria: Mutkat taivaalla ja margariinimurkina

Sääkuvaajat ovat ikustaneet taakse jääneellä viikolla kosolti hohtavia hankia ja sulia vesiä. Keski-Suomessa on bongattu myös rasvaisissa ruokailupuuhissa ollut variskaksikko.

Mirristä Suvikultaa - 60-luvun kuvottava margariinisota

60-luvun alussa Suomessa koettiin mieltäkääntävä elintarvikeskandaali. Lasagnesta ei löytynyt hevosta, vaan margariinista kissaa.

Unilever poistaa kaupoista puutteelliset Becel-pakkaukset

Kolmesta erästä Becel Gold -levitteitä puuttuu suomenkieliset tuoteselosteet. Yhtiö korvaa allergisille näiden menetykset.

Bunge Finland aloittaa yt-neuvottelut

Yt-neuvottelujen taustalla on merkittävien yhteistyö- ja lisenssisopimusten päättyminen. 110 henkilö koskevien neuvottelujen arvioidaan päättyvän joulukuun alkupuolella.

D-vitamiini ei ehkäise flunssaa

D-vitamiinilisen syöminen ei auttanut vähentämään ylähengitysteiden tulehduksia, kertoo uusiseelantilaistutkijoiden selvitys.

Porkkanasta saa herkullista jälkiruokaa

On aika kaivaa syksyn herkut mullasta. Porkkanasta saa tehtyä makeaa jälkiruokaa. Porkkanamuffinit ovat helppo tehdä ja maukas syödä. Komeus kruunataan appelsiinituorejuustolla. Aikaa porkkamuffinssien valmistamiseen menee alle tunti.

Hillan ja omenan samettisyleily

Hillasato on ollut Lapissa niukka, mutta laadukas. Hillanmarjan palleroissa piilee paljon vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita, joita voi ujuttaa elimistöön maukkaan leivonnaisenkin välityksellä.

Terveyshapot ehkäisevät dementiaa

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan omega-3 -rasvahapot ehkäisevät dementiaa. Terveyshappoja saadaan muun muassa kasviperäisistä öljyistä, pähkinöistä ja kalasta.

Lapin Martat urakoi melkein tuhat munkkia

Munkkisavotta alkoi aamulla viideltä taikinan valmistamisella. Munkkien tekemiseen kului kolmekymmentä kiloa jauhoja, kaksikymmentä litraa öljyä, kaksikymmentäneljä palaa hiivaa, kuusi kiloa margariinia, kahdeksan kiloa sokeria ja hyvää mieltä roppakaupalla.

Helsinki leads in food price increases

A Helsinki survey by Yle Radio 1 has revealed a doubling of prices for food commodities such as coffee and sliced loaves in the ten years since Finland assumed the euro as its national currency.

Kahvin ja paahtoleivän nimellishinta tuplaantui kymmenessä vuodessa

Yle Radio 1:n Ykkösaamu selvitti, paljonko ruokakorin hinta on noussut sen jälkeen, kun eurot otettiin Suomessa käyttöön kymmenen vuotta sitten. Vertailun perusteella kahvin kilohinta nousi yli viisi euroa ja paahtoleivän reilut puolitoista euroa. Vertailussa ei ole huomioitu erilaisia kulutustottumuksia eikä palkkojen, verojen tai ostovoiman muutoksia.

Muovikeräys lähti liikkeelle mallikkaasti

Kuopiossa, Lapinlahdella ja Tampereella käynnissä oleva muovipakkausten keräyskokeilu on lähtenyt hyvin käyntiin. Jätelain uudistuksen takia pakkausten kierrättämiseksi yritetään luoda kauppojen yhteyteen vastaanottoverkosto.

Vanha väistyy marketin tieltä Vaajakoskella

Vaajakoskella käynnistyy tänään vanhojen tehdaskiinteistöjen purkaminen. Keskimaa valmistautuu vanhan margariinitehtaan ja makeistehtaan suojelemattomien rakennusten purkamisella uuden S-marketin rakentamiseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle