Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yle selvitti: Seksuaalisesta häirinnästä ilmoitetaan pelastusalalla vain harvoin – "Yleensä vastaus on, että en halunnut vaikeuttaa uraani"

Seksuaalinen häirintä näkyy jonkin verran pelastustoimen ja ensihoidon työhyvinvointikyselyissä. Kurinpitotoimiin se ei ole juurikaan johtanut, käy ilmi Ylen selvityksestä.

Hoitajan päiväkirja haluaa avata silmiä, muuttaa työoloja ja parantaa palkkausta – "Moni on kiittänyt, että sanoitan hoitoalan arkea"

Facebookissa ja Instagramissa oleva päiväkirja on koottu hoitajien kertomuksista, joita on poimittu eri foorumeilta.

Kaiken vapaa-ajan ei pitäisi kulua työstä toipumiseen – mieli elpyy parhaiten, kun voit täysin uppoutua mieluisaan tekemiseen

Moni havahtuu psykologisen palautumisen merkitykseen vasta stressaantuneena. Se kannattaisi kuitenkin pitää mielessä jo silloin, kun asiat ovat hyvin, sanoo psykologi ja tutkija Anniina Virtanen.

Sairaanhoitajaopiskelijat odottavat tulevaisuuden työelämältä hyvinvointia ja arvostusta: "Jos olot eivät olisi kunnossa, vaihtaisin työpaikkaa"

Sairaanhoitajaopiskelijat odottavat tulevaisuuden työelämältä inhimillisiä työoloja ja hyvinvoivia kollegoita. Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijat kokevat, että jos työolot eivät kohtaa omia odotuksia, työpaikka lähtee vaihtoon.  

Pyhtää tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden käyttää leasing-polkupyöriä: "Ilmastoteko, joka sopii pienen kunnan resursseihin"

Pyöräilyn tukeminen on Pyhtään kunnan mukaan edullinen hyvinvointia lisäävä ilmastoteko.

Hailuodon kunnalle myönnettiin valtakunnallinen mielenterveyspalkinto sunnuntaina

Suomen Mielenterveys ry perustelee palkinnon myöntämistä sillä, että Hailuodossa on otettu käyttöön mielenterveyttä edistävä toimintakulttuuri työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Ylitornio palkitsee työntekijänsä hyvinvointisetelillä

Sadan euron suuruisen setelin tarkoituksena on tukea työhyvinvointia ja työssä jaksamista vapaa-ajan virikemahdollisuuksilla.

Hälytyskorvauksista tehtiin sopu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä

Tehyn ja Superin ylityö- ja vuoronvaihtokielto on päättynyt eilen. Sairaanhoitopiirissä valmistellaan syksyn aikana kannustavan palkkauksen käyttöönottoa sekä kokeillaan rekrytointipalkkion toimintamallia.

Unelma-ammatti uuvutti Saara Mälkösen – kysely kertoo dramaattisesta muutoksesta: jopa kuusi kymmenestä opettajasta harkinnut uranvaihtoa

"Sydämeni väsyi loppuun", sanoo intohimoisesti alaansa suhtautuva luokanopettaja. Yksi iso syy opettajien uranmuutoshalukkuuteen on kokemus työn kuormittavuudesta, selviää OAJ:n kyselystä.

Työnantaja on nyt kiinnostunut myös unestasi ja parisuhteestasi – ja sille on syynsä, sanovat asiantuntijat

Työnantajat tarjoavat entistä enemmän matalan kynnyksen apua työssäjaksamisen ja myös vapaa-ajan ongelmien selättämiseen. Asiantuntijoiden mukaan vapaa-ajan kuormitus on myös työnantajan asia, sillä se heijastuu työhyvinvointiin ja työkykyyn.

Hoitajien joukkopako ajoi Rovaniemen terveyspalvelut akuuttiin kriisiin – kaupunki esittää lääkkeeksi yli 20 uutta vakituista työpaikkaa

Rovaniemen hoitajapula ja hoitajien kokemat palkkausta ja työn tekemistä koskevat ongelmat ovat kaupungilla tiedossa. Akuuttiin tilanteeseen haetaan ratkaisua palkkaamalla uusia vakituisia sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä.

Mielenterveysasioista puhutaan työkavereiden kanssa aivan liian vähän – konsulttifirmassa opetetaan huomaamaan toisen stressi ja uupumus

Mielenterveyden ongelmista pitäisi pystyä puhumaan työpaikalla avoimesti, sillä se voisi nopeuttaa avun saamista ja työkyvyn palaamista, sanoo työntekijöiden hyvinvointiin keskittyvän konsulttiyhtiön johtaja. Työterveyslaitoksen mukaan työntekijän uupuessa katse pitäisi kohdistaa työyhteisöön ja sen tapoihin eikä yksilöön.

Pitkät aukioloajat mahdollistavat karuja kohtaamisia asiakkaiden kanssa – S-ryhmän päällikkö penää nuorille parempia työelämävalmiuksia

Nuorten työntekijöiden tukeminen ja työelämävalmiuksista huolehtiminen auttavat työelämän kuormittavissa tilanteissa.

Tornion kaupungintalo päivitettiin nykypäivään: esteettömyys parani roimasti

Uusitut tilat tarjoavat työpisteen aiempaa useammalle kaupungin työntekijälle.

Kyselyn mukaan lähes kaikki alle kolmekymppiset hoitajat harkinneet alanvaihtoa – Tehyn puheenjohtaja: "Potilasturvallisuus on vaarantunut munasolusta mummoon"

Etenkin nuorten hoitajien jaksaminen on koetuksella, selviää Tehyn tänään julkaisemasta kyselystä. Tehyn puheenjohtajan mukaan hoitajapula on jo vaarantanut potilasturvallisuuden.

Kotihoito kokeili sähköpyöriä Hämeenlinnassa – liikkuminen nopeutui ja työssä jaksaminen kasvoi

Vuosi sitten syyskuussa alkaneessa ja viime kesäkuuhun jatkuneessa kokeilussa oli käytössä viisi sähköpyörää. Kokeilu keskittyi Keinusaaren ja Itäisen kotihoidon yksiköihin.

Työajan lyhentäminen oli suosittua 1990-luvulla – nyt työvoimapulan aikana hankalampaa

Pieni sosiaalialan yritys aloitti kesäkuun alussa nelipäiväisen työviikon kokeilun, mutta sen toteutumismahdollisuudet mitataan vasta nyt. Tutkijan mukaan työajan lyhentämisperusteet ovat nyt erilaiset kuin 1990-luvulla, kun suurtyöttömyyden aikana töitä haluttiin jakaa useammalla.

Metsä voi lisätä toimistotyöläisen työhyvinvointia: "Ulkona työskennellessä saattaa oppia työkaveristakin jotain uusia puolia"

Tammelan kunta järjesti neljättä kertaa MetsäHUB-tapahtuman. Viitisenkymmentä toimistotyöntekijää kokoontui Saaren kansanpuistoon läppäreineen. Päivän luennoilla pohdittiin erityisesti työhyvinvointia.

Työterveyslaitos: Tylsistyminen etätyössä on kasvanut – korona-aika koetellut etenkin nuoria aikuisia

Seurantatutkimuksen mukaan hybridityö voisi tuoda helpotusta työelämään. Haitallisin muutos työhyvinvoinnissa on puolestaan ollut työssä tylsistymisen yleistyminen.

Kunnat miettivät keinoja kääntää etätyö elinvoimaksi – Lahdessa tiimit määrittelevät itse, kuinka paljon ja missä tilanteissa ollaan läsnä

Lahti hahmottelee uusia työtapoja, joissa etä- ja lähityö vuorottelevat työtehtävän mukaan. Työelämän tutkija Janne Kaltiainen sanoo, että työn imusta pitää huolehtia myös etätyössä.

Ammattikuljettaja Henry Salosen rekassa on laskeutuva sänky, käsienpesuallas ja retroratti – työtilan tuunaaminen omanlaiseksi voi parantaa työtehoa

Tutkimuksissa on saatu näyttöä, että työtä ja työympäristöä tuunaamalla motivaatio ja tehokkuus nousevat.

Hampurilaisketjun karut työolot nousivat esiin, ja nyt niitä kommentoi ammattiliitto: "Tämä sotii täysin Hesburgerin vastuullisuuskampanjaa vastaan"

Kaksitoista Hesburgerin nykyistä ja entistä työntekijää kertoi Ylelle pikaruokaketjun henkilöstön huonosta kohtelusta. Palvelualojen ammattiliiton sopimusasiantuntija Raimo Hoikkalan mukaan Hesburgerin olisi hyvä pohtia omaa toimintakulttuuriaan ja korjata esiin tulleita epäkohtia.

Sini Lindell sai koronan ja parani – sitten iski pitkäkestoinen koronatauti ja sen lamauttavat oireet: "Minulla on hirveitä särkyjä koko ajan"

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut asiantuntijaryhmän analysoimaan pitkäkestoisesta koronasta saatavia tietoja. Tietoa kaipaavat myös tautiin itse sairastuneet. Sini Lindelliä huolestuttaa erityisesti omien aivojen tila ja taudin kulku.

Lapin ELY-keskus etsii yrityksiä työelämävalmennukseen

Valmentaja opastaa ja tukee työnantajia ja työntekijöitä etätyömallin toteuttamisen eri vaiheissa.

Mikä vikana, jos loma ei virkistänyt? Psykiatri Juhani Mattilan mukaan syynä voi olla uupumus, jota hoidetaan aivan väärin

Ihminen uupuu, kun hänen elämästään katoaa merkityksellisyys. Uutuuskirjan mukaan uupumus on masennusta paljon yleisempää.

Hyvä itsetuntemus vaikuttaa merkittävästi työhyvinvointiin – työssä jaksaa kun tuntee omat rajansa

Itsetuntemus eli ymmärrys omasta itsestä eri puolineen auttaa jaksamaan työssä. Työterveyspsykologi suosittelee työntekijöitä pysähtymään päivän päätteeksi ja miettimään eteen tulleita haasteita sekä parasta hetkeä.

Hoitajapulan helpottaminen vaatii poliittisia päätöksiä, sanoo kokenut terveysalan ammattilainen – "Esillä on vain jäävuoren huippu"

Hoiva-ala pitäisi saada nykyistä houkuttavammaksi, jotta alalta lähteneet saataisiin palaamaan takaisin hoivatyöhön, sanoo sairaalapalvelujohtaja Helena Ilomäki Viitasaarelta. Ilomäki kaipaa poliittisia päätöksiä tilanteen parantamiseksi.

Oulun alueelle 55 000 euroa Kevan kehittämisrahaa työelämän parantamiseen

Oulun alueelle kehittämisrahaa on myönnetty Hailuodon kunnan, Oulun hiippakunnan ja Oulun kaupunginteatteri Oy:n hankkeille. Tavoitteena on muun muassa kehittää keinoja, joilla hillitään mielenterveysperusteisia poissaoloja.

Keva jakoi Siun sotelle ja Siun työterveydelle 65 000 euroa työelämän kehittämiseen

Kehittämisrahan avulla organisaatiot pystyvät kokeilemaan ja kehittämään uudenlaisia työkyvyn tuen prosesseja. Koko maassa kehittämisrahaa jaettiin 500 000 euroa yhteensä 21 hankkeelle. Hankkeiden kokonaismäärä kasvoi viime vuodesta neljällä.

Koronarokotusten vastustajat uhkailevat terveydenhoitajia ja opettajia – Hämeenlinna ei hyväksy henkilöstöönsä kohdistuvaa painostusta

Hämeenlinnan terveydenhuollon ja opetuksen henkilökunta on saanut osansa koronarokotusten vastaisista ilmiöistä ja erilaisista painostuskeinoista. Terveydenhoitajille on tullut uhkaavansävyisiä viestejä, samoin kuin aiemmin kouluille.

Centria selvitti: lyhyet sairauspoissaolot kasaantuvat talvikuukausille ja niihin on monta syytä – Snellmanilla työhyvinvointiin satsaaminen on jo arkipäivää

Lihatalo Snellman on onnistunut vähentämään lyhyitä sairauspoissaoloja panostamalla monin tavoin työhyvinvointiin. Yrityksellä on esimerkiksi oma personal trainer ja keskusteluapua tarjoavia resurssihenkilöitä. Centriassa käytiin läpi 40 000 lyhyen sairauspoissaolon syyt.

Lapissa käynnistyi poikkeuksellisen suuri työhyvinvointihanke

Uudessa hankkeessa ovat mukana kaikki lappilaiset kunnat Rovaniemeä ja Savukoskea lukuun ottamatta.

Emilia Kujalan kolumni: Moni potee allergiaa myötätunto- ja armollisuuspuheelle

Työelämässä myötätuntopuhetta käytetään valitettavan usein väärin. Kun työntekijöitä kehotetaan vaatimaan itseltään vähemmän ja olemaan itselleen armollisia, vastuu työhyvinvoinnista sysätään yksilön vastuulle, kirjoittaa Kujala.

Stressi vei Tomi Tuomisen terveyden – ja juuri siksi hän ryhtyi yrittäjäksi alalle, joka uhkaa jäädä digitalisaation jalkoihin

Ensimmäisen paniikkikohtauksensa jälkeen mediatoimiston työntekijä ymmärsi, että hänen on pantava elämänsä uusiksi. Silloin hän muisti kivijalkaliikkeen, johon oli itse varta vasten matkustanut toisesta kaupungista.

Eveliina Hosionaho odotti diagnoosiaan 9 vuotta, kuten moni endometrioosipotilas – "naisten vaivan” leimasta tulisi päästä eroon työpaikoilla, sanoo tutkija

Endometrioosin yleisyydestä huolimatta diagnoosin saaminen voi edelleen olla vaikeaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan sairaus heikentää työkykyä myös keski-ikäisillä naisilla. Väitöskirjatutkijan mukaan työpaikoilla tulisi ymmärtää, että kyse on todellisesta sairaudesta, jonka oireet voivat olla hyvinkin kivuliaita.

Haminan kaupunki palkitsee työntekijänsä 300 euron henkilöstöedulla – kaupunki toivoo samalla auttavansa paikallisia yrittäjiä

Haminan kaupunki antaa korvauksen korona-aikana tehdystä työstä. Myös muut Kymenlaakson kaupungit ovat toimineet samoin.

Tervolan kunta hankki sähköpyöriä työntekijöiden käyttöön: kirjastopyörä toimittaa kirjakasseja kotiin ja voi ilmestyä vaikka uimarannalle

Idea sähköpyörien hankinnasta tuli kunnan henkilöstöltä. Uusilla menopeleillä on näppärää liikkua työpäivän aikana paikasta toiseen.

Miehillä masennusperusteisen työkyvyttömyyden taustalla on usein työnäkymien epävarmuus, kertoo tuore tutkimus

Työpaikoilla pitäisi panostaa enemmän työoloihin ja työsuojeluun, sanoo yliopistonlehtori Pasi Pyöriä Tampereen yliopistosta.

Kun työtunnit paukkuvat, tarkoittaako se aina burnoutia ja perheen hylkäämistä? Pitkää viikkoa painavat läppärityöläiset avasivat meille kalenterinsa

Jos työntekijä saa päättää työajan pidentämisestä ja tasaamisesta itse, pitkistäkään päivistä ei välttämättä tule ongelma. Pyysimme kahta venymään tottunutta asiantuntijaa pitämään kirjaa yhdestä kesäisestä työviikostaan.

Powerparkissa testataan uutta sovellusta sisäisen viestinnän ja perehdyttämisen kehittämiseksi

Sovelluksen avulla voidaan myös selvittää työntekijöiden hyvinvointia erityisen fiilismittarin avulla. Työntekijöiden tuntoja voidaan arvioida verrattuna esimerkiksi säätilaan tai työtehtäviin.

Ensimmäinen oman alan työpaikka on käännekohta, ja monen ura alkaa nyt etänä – tämä aika on kerryttänyt uusia työelämätaitoja, sanoo tutkija

Työuran parina ensimmäisenä vuotena työhyvinvointi heittelee tutkimusten mukaan rajusti. Etäaikana uransa aloittavilla nuorilla perehdytyksen merkitys ja työelämään sitoutuminen korostuvat.

Rauman sote-alan ammattijärjestöt pelkäävät työntekijöiden uupumisen uhkaavan jo potilasturvallisuutta

Ammattijärjestöt vetoavat Rauman kaupunkiin, että työntekijöiden huoli jaksamisestaan otettaisiin vakavasti.

Kouvolan kaupunki palkitsee työntekijänsä koronapandemian aikaisesta hyvästä työstä – sähköisellä edulla kannustetaan panostamaan omaan hyvinvointiin

Rahasumman sijaan Kouvolan kaupunki antaa työntekijöilleen sadan euron arvoisen liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun, jolla toivotaan olevan henkilöstön hyvinvointia parantava vaikutus.

Tutkija: Hyvinvoiva työntekijä tuottaa paremmin – Työntekijöiden mittaaminen on yhä suurempi trendi

Yhä useampi työnantaja panostaa työhyvinvointiin mittaamalla työntekijöitä. Parempi työvire tarkoittaa parempaa tulosta. Mutta mittaamisella ja seurannalla on myös haittapuolensa.

Pyysimme nuorisotyöntekijöitä pitämään viikon ajan päiväkirjaa työstään – uupumus näkyy nuorissa kesän kynnyksellä

Kuopion Ohjaamossa hoidettiin viikon aikana yhteensä 37 nuoren asioita. Ohjaamo on niin sanottu yhden luukun palvelupiste nuorille.

Yllättävä tulos: Työn tekeminen vapaa-ajalla voikin auttaa jaksamaan, kertoo tuore tutkimus

EU linjasi keväällä, että työntekijällä on oikeus sulkea työpuhelimensa ja sähköpostinsa työajan jälkeen. Uusi tutkimus kertoo, että vastoin yleistä käsitystä, tavoitettavuus työajan ulkopuolella voi auttaa vähentämään uupumusta. Samalla se voi olla tärkeä resurssi ajasta ja paikasta riippumattomassa työympäristössä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle