Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Korona-aika lisäsi tarvetta keikkojen livestriimauksille – Kotkan Mussaloon valmistuu syksyllä 200 neliön studiotilat: "Tämä lähti vähän käsistä"

Mussalossa rakennetaan parhaillaan tuhannen neliön kokoiseen tuotantohalliin ammattitason tarkkaamo-, äänitys- ja kuvaustilaa.

Ilmaiskonsertteja ja iltajameja – Imatra Big Band kuuluu kaupungissa tämän viikon ajan

Imatra Big Band Camp -kurssilla kaikenikäiset muusikot soittavat yhdessä viikon ajan. Harjoitusten lopputulokset kuullaan ilmaisessa päätöskonsertissa lauantaina.

Siinä vierähti 40 vuotta, ennen kuin Ilmavoimien Big Band ja Jyväskylä Sinfonia pääsivät yhdessä lavalle

Jyväskylä Sinfonian ja Ilmavoimien soittokunnan täydet kokoonpanot ovat viimeksi tehneet yhteistyötä 40 vuotta sitten viihdekonsertissa helmikuussa 1978.

Hannu Sopasen elämä alkoi pyörän tarakalta

Imatralainen musiikielämän vaikuttaja Hannu Sopanen on kuollut. Julkaisemme uudestaan 25. tammikuuta 2012 kirjoitetun henkilökuvan Hannu Sopasesta.

Hannu Sopanen on kuollut

Imatralainen muusikko Hannu Sopanen on kuollut. Sopanen menehtyi vaikeaan sairauteen viime yönä.

Imatranajo jätti paljon rahaa Imatralle – "Yhdestä viikonlopusta tuli kuukauden myynti"

Imatran keskustan kauppiaat ovat tyytyväisiä uudelleen henkiin herätetyn moottoripyöräkilpailun antiin.

Musiikin johtaminen on asiantuntijatyötä

Iiron musiikkiluokan lämmittelyä

Räppäri Paleface hehkuttaa Imatra Big Band -leiriä: "Kisälli-astelemasta jää paljon käteen"

Räppäri Palefacen mielestä leirimuotoinen musiikin tekeminen on hieno asia. Samaa mieltä ovat myös leirin osanottajat.

Big band -kurssi edelleen voimissaan Imatralla

Imatra Big band festivaalin päättyminen ei lopettanut kiinnostusta Imatran Big Band -kurssia kohtaan. Kurssin aikana alkaa myös Imatra Big Band Camp -festivaali.

Suomi Loven Osmo Ikonen on yksi ensi kesän Imatra Big band -tapahtuman esiintyjistä

Imatra Big Bad festivaalin jatkajaksi perustettu Big Band -tapahtuma tuo Koskenpartaalle ensi kesänä 13 eri kokoonpanoa ja yhteensä liki 200 esiintyjää. Tapahtuman aikana järjestetään myös perinteinen Big Band -kurssi.

Imatran suurimmat tapahtuma-avustukset menevät kansainvälisille tapahtumille

Suurimman avustuksen sai Imatra Big Band ry kansainvälisen musiikkitapahtuman järjestämiseen. Mustan ja valkoisen teatterifestivaali saa lähes yhtä paljon.

Orkesterit ja yhtyeet

Orkesterit ja yhtyeet

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana potkii jazzpelkoisten kynnystä matalaksi

Ricky-Tick Big Band ja Julkinen Sana kihlasi suomirapin ja big band –jazzin keskenään kaksi vuotta sitten vähän kuin kokeillakseen, voiko tällaista edes tehdä. Erikoinen allianssi hurmasi sekä kriitikot että yleisön – etenkin keikoilla. Odotukset tänään perjantaina julkaistavalta Korottaa panoksii -kakkosalbumilta ovat kovat. Bändi itse ilmoittaa pistävänsä musiikilliset raja-aidat säpäleiksi.

Kuopion Mölymäen arkkitehtuurikilpailun voitti Big Band Theory

Nelihenkinen työryhmä palkitaan 40 000 eurolla. Raadin mukaan oivaltava ehdotus selkeyttää alueen liikennejärjestelyjä.

Oulun juhlaviikot tarjoilee musiikkielämyksiä kuukauden ajan

Viidennet Oulun juhlaviikot järjestetään 30.7. - 30.8.2015. Tarjolla on monipuolisia elämyksiä eri taiteenaloilta.

Lahden Jazztori hyppäsi Sibeliustalon syliin

Lahti Big Band etsi pitkään yhteistyökumppania torin telttatapahtumalle. Perinteikäs Jazztori siirtyy loppuvuoteen ja sisätiloihin.

Sami Saari hurmasi varusmiehet – Miljazzeilla luvassa suomisoulia

Varusmiessoittokunnan nuoret olivat alkukesästä vielä hieman kohmeessa, mutta nyt tekemiseen on löytynyt tekemisen meininkiä. Solisti Sami Saari puolestaan on tehnyt muihin muusikoihin suuren vaikutuksen.

Hiljaisuus-festivaalin taiteellinen johtaja: Säveltäjälle äänettömyyskin on musiikkia

Hiljaisuus ja festivaali ovat ristiriitainen sanapari, mutta niiden yhdistelmää koetaan Kittilän Kaukosessa jo kuudetta kertaa. Säveltäjä Outi Tarkiainen vastaa uusiseelantilaisen Thom Moncktonin kanssa ensimmäistä kertaa ohjelmistosta.

April Jazz on Marzi Nymanille hikinen rupeama – mukana ainakin neljässä kokoonpanossa

Monessa liemessä keitetty Markus "Marzi" Nyman johtaa nykyisin Espoo Big Bandia, jota hän lukioikäisenä ihaili. EBB:n lisäksi mies soittaa ainakin kolmessa eri kokoonpanossa Espoon April Jazz -festivaaleilla.

Ysärifestari täyttää IBBF:n jättämän aukon

Imatralle Vuoksen rantaan nousee kesäkuun lopulla ysärifaneille suunnattu tapahtuma. Tarjolla on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin 90-luvun hittibändejä.

Big band -konsertit ja -kesäkurssi jatkavat ensi kesänä Imatralla

40 vuoden ajan järjestetty kesäkurssi järjestetään myös ensi kesänä. Lisäksi tarjolla on kymmenkunta Big band -konserttia.

IBBF jättää ison aukon Imatralle – myös imago kärsii

Kansainvälisesti tunnetun kulttuuritapahtuman kuoppaaminen on takaisku koko kaupungille. Moni toivoo, että joku keksisi tapahtuman uudestaan ja aloittaisi alusta.

Imatra Big Band Festivaalit haudataan – "Kaupunki johti meitä harhaan"

Imatra ei myöntänyt festivaalille haettua 80 000 euron tukea. Big Band -kurssi kuitenkin näillä näkymin järjestetään ensi kesänä.

IBBF järjestetään sittenkin

Imatra Big Band festivaali järjestetään talousvaikeuksista huolimatta. Tapahtuman järjestämistä varten perustettu osuuskunta on laittanut hihat heilumaan. Ensi kesän tapahtuman ohjelmakin alkaa olla jo pitkälti kasassa, mutta sitä ei vielä kerrota.

Imatra Big Band festivaali järjestetään ensi vuonna

Festivaali pidetään Imatran Valtionhotellin yhteydessä. Tapahtuma keskittyy big band- ja jazzmusiikkiin.

Jazz-vaikuttaja Jyrki Kangas: "Big band -festivaali tarvitsee valtavan suuren osuuskunnan"

Imatra Big Band -festivaalin pelastajaksi perustettu osuuskunta on toiveikas tulevaisuuden suhteen. Pitkäaikainen jazzvaikuttaja Jyrki Kangas kehottaa erittäin suuren jäsenmäärän hankkimiseen, että tapahtumalla on onnistumisen mahdollisuuksia.

Imatra Big Band festivaali hakeutuu konkurssiin

IBBF-yhdistys on päättänyt hakeutua konkurssiin. Tapahtuman jatkosta vastaa vasta perustettu osuuskunta, joka toivoo rahoittajiksi mm. alueen asukkaita ja yrityksiä.

Big Band festivaalin kohtalo edelleen auki

Imatra Big band festivaalin hallitus ei vielä saanut ratkaisua festivaalin tulevaisuudesta. Hallitus otti aikalisän ja pyrkii vielä etsimään vaihtoehtoja festivaalin pelastamiseksi.

Imatra Big Band festivaalilla suurten ratkaisujen päivä

Imatra Big band festival ry:n hallitus kokoontuu tänään pohtimaan festivaalin tulevaisuutta. Vaikeita päätöksiä on joka tapauksessa edessä.

Lahti Big Bandille tunnustusta

Yhdistys on tehnyt jo 30 vuoden ajan töitä paikallisen big band- ja jazz-kulttuurin edistämiseksi. Palkinnon myönsi Lahden kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta.

”Imatra Big Band –festivaalin ohjelmisto muuttui sirkukseksi”

Imatra Big Band festivaalin jatko näyttää epätoivoiselta. Kaupunki ei ryhtynyt velkojen maksajaksi, eivätkä yrittäjätkään ole valmiita rahoittamaan epävarmalla pohjalla keikkuvaa tapahtumaa.

Näkökulma: Imatra Big Band -festivaali unohti viihdeteollisuuden lainalaisuudet

Kävijöistä kamppaileva musiikkifestivaali ei voi uskottavasti toimia julkisella tuella, vaan sen täytyy pärjätä omillaan, kirjoittaa näkökulmassaan Vesa Winberg.

Imatra ei maksa big band -festivaalien rästejä

Imatran kaupunki ei maksa big band -festivaalille 150 000 euron lisäavustusta. Kaupunki ei suostu festivaaliyhdistyksen pyytämään 100 000 euron lainaankaan.

IBBF jäämässä ilman kaupungin lisätukea – festivaalin kohtalo vaakalaudalla

Kaupunginhallitus ei lämpene Imatra Big Band -festivaalin lisäavustukselle. Festivaalin jatko on vaakalaudalla ilman kaupungin tukea.

IBBF palaa juurilleen

Imatra Big Band festivaalin on ollut pakko karsia menojaan merkittävästi. Jatkossakin halutaan kuitenkin tarjota big band musiikin ystäville tasokkaita musiikkielämyksiä.

Isot takausvelat uhkaavat Big Band festivaalin hallituksen jäseniä

Imatra Big band festivaalin hallituksen jäsenille on tulossa maksettavaksi isot takausvelat, jos festivaali ajautuu konkurssiin. Lainaa on jäljellä useita kymmeniä tuhansia euroja

IBBF:n toiminnanjohtaja: "Toivottavasti pystymme säilyttämään edes brändin"

IBBF:n tulevaisuus näyttää entistä synkemmältä, kun suuri osa Imatran valtuustoryhmistä on ottanut kielteisen kannan festivaalin raha-anomukseen. Toiminnanjohtaja haluaisi säilyttää edes kuuluisan festivaalin brändin.

Imatra Big Band festivaalin tulevaisuus vaakalaudalla

Imatran kaupunginvaltuutetuista suurin osa on sitä mieltä, ettei kaupungilla ole varaa pitää yllä Imatra Big Band festivaalia. Ilman kaupungin 250 000 euron tukea tapahtuma jouduttaneen lopettamaan.

Minkälainen Imatra Big Band festivaali toimisi jatkossa?

Imatran Big Band festivaaleilla ei jatkossa nähdä enää suurta esiintymistelttaa. Talousvaikeudet pitäisi selättää ja festivaalia uudistaa. Miten se pitäisi tehdä?

Isoa esiintymistelttaa ei enää nähdä Imatra Big Band festivaalilla

Imatra Big band festivaalilla on 250 000 euron kassavaje. Kulujaan festivaali karsii muun muassa lopettamalla BB-teltan.

IBBF kamppailee jokavuotisten talousvaikeuksiensa kanssa

Nykymuotoinen Imatra Big Band Festival on tullut tiensä päähän. Festivaalia järjestävä yhdistys kamppailee jokavuotisten maksuvaikeuksien kanssa. Laskuja on rästissä usealle tavarantoimittajalle. Tapahtuma halutaan tuoda lähemmäs kansaa, sillä yleisön vetäminen klubitelttaan on vaikeaa.

Imatra Big Band Festival jäi lipunmyynnistä kolmanneksen

Kävijämäärä festivaaleilla oli tänä vuonna noin 30 000. Lipunmyynnistä jäätiin tavoitteesta noin kolmannes.

Big band festivaalin maanantain katukonsertit siirtyvät kulttuuritaloon

Imatra Big Band festivaalin maanantain konsertit on jouduttu sateen takia siirtämään Kulttuuritalo Virtaan. Konsertti alkaa kello 16.30.

Big bandien suomenmestaruudesta kilpaillaan Imatralla

Viisi kokoonpanoa kilpailee tittelistä ja 4000 euron palkinnosta.

Naapurin puutarhavinkit taskuun luvan kanssa

Etelä-Karjalassa kahdeksan puutarhuria avaa pihansa yleisölle. Valtakunnallinen avointen puutarhojen teemapäivä järjestetään sunnuntaina Suomessa nyt kolmannen kerran.

Imatra Big Band -festivaaleilla halutaan pitää kulut kurissa

Perjantaina alkavilla festivaaleilla kuullaan tänä vuonna yhdeksää big bandia. Isoja maailman luokan artisteja ei säästösyistä kuulla.

Lahti Big Band kasvoi päiväkodin kellarista isojen lavojen swing-taituriksi

Lahti Big Band aloitti taipaleensa Martti Peipon johdolla 30 vuotta sitten. Tuolloin orkesterin harjoitustilana toimi päiväkodin kellari, jossa soittajat istuivat minikokoisilla lasten tuoleilla. Vuosien varrella orkesterin ympärille syntyi muun muassa koko kaupungin jazz-tapahtuma.

Kesäkonserttikausi alkaa Lappeenrannassa sunnuntaina

Kesän aikana kulttuuritoimi järjestää liki 60 kesäkonserttia. Konsertteja on Satamatorilla, kauppatorilla ja Joutsenon torilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle