Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

vauvan kosketushoito

Tuntikausia itkevä vauva on koko perheen stressi – laaja tutkimus selvittää kosketushoitojen apua koliikkivauvojen olon helpottamiseksi

Jo aiemmin tehty pilottihanke antoi hyviä tuloksia vyöhyketerapian vaikutuksesta koliikin hoidossa. Uraauurtavassa suomalaistutkimuksessa otetaan mukaan nyt myös osteopatia, kokeellinen silittelyhoito sekä verrokkiryhmä, jolle ei anneta kosketushoitoja.

Iina Salmisen esikoinen Niila oli vauvana huomattavasti itkuisempi kuin pikkuveli Nuutti.

Uusi suomalainen koliikkitutkimus paljastaa yllättävää tietoa: Osalla vauvoista oireilu loppui kokonaan, kaikki saivat apua

Vanhempien kokemuksia vyöhyketerapiasta koliikin hoitomuotona kartoittanut tutkimus on tuottanut lupaavia tuloksia. Miltei puolella mukana olleista vauvoista oireet loppuivat ja muillakin lievittyivät.

Energia- ja uskomushoidot jakavat mielipiteitä.

Luontaishoitoala kokoaa rivejään – hallitusohjelmassa vaaditaan selvitystä alan sääntelystä: "Joidenkin ihmisryhmien rajaaminen hoitojen ulkopuolelle olisi syrjivää"

Alan toimijat haluavat olla tiiviisti mukana, kun hallitusohjelmaan merkitty selvitys alan sääntelystä otetaan käsittelyyn.

Äiti lapsi sylissä katselee ikkunasta ulos.

"Kokeile salviaa, vyöhyketerapiaa, lemmikin hankintaa" – moni lapseton nuori kokee vähättelyä ja saa mitä oudoimpia neuvoja

Suomessa puhutaan synnytystalkoista, mutta samalla parikymppisten kykyä huolehtia perheestään epäillään. Kuusi nuorta tahattomasti lapsetonta kertoo kohtaamistaan ennakkoluuloista.

Erikokoisia metallikulhoja pöydällä.

Järki päähän vaihtoehtohoitojen kanssa – "Kurssilla mentiin rytinällä kohti traumoja, minulle se oli rikkovaa"

Vaihtoehtohoitoihin hurahtanut Padma Vuorenmaa vaatii hoitajia kantamaan vastuun, kun ihmisen psyykeä ohjaillaan.

Järvimaisema ja sininen taivas

Lääketieteen ja täydentävien hoitojen vastakkainasettelu ei auta potilasta

Noin joka kolmas suomalainen turvautuu täydentäviin hoitomuotoihin jossain vaiheessa elämäänsä. Silti asiallinen keskustelu aiheesta on vaikeaa. Voitaisiinko sekä lääkärit että täydentävien hoitojen antajat saada hoitamaan ihmisiä rinta rinnan, yhteisenä tavoitteena suomalaisten terveyden paraneminen?

Miehen kiinni oleva suu.

Ihmeparantuminen - mikä tekee parantumisesta ihmeen?

Onko vaihtoehtohoidoista hyötyä vai haittaa? Millaisia hoitoja olet kokeillut, joita ei ole luokiteltu lääketieteen kriteereillä? Oliko niistä apua? Missä menee lääketieteen ja uskomuksen raja, voidaanko sellainen raja määrittää? Miten ja miksi hait apua vaivaasi? Kuinka määrittelet sen, oliko hoidosta hyötyä vai haittaa? Kerro esimerkkejä käytännön tilanteista.

Kaksi akupuntioneulaa kämmensyrjässä.

Luonnonlääketieteen keskusliitto: Tietämättömyys ja pelko kieltohalun taustalla

Luonnonlääketieteen keskusliiton puheenjohtajan Anna Sofia Nevanlinnan mukaan koulutetut luontaishoitajat eivät puutu lääkärin määräämään hoitoon. Sisäministeri Päivi Räsänen kiirehtii uskomushoitoja koskevaa lainsäädäntöä.

Soila Peiponen Pola muutosturva Lappeenranta irtisanomine

Irtisanominen voi olla uuden alku

Tehtaan lakkauttaminen ja irtisanomisilmoitus voi jossain tapauksessa sysäys kohti uutta. Näin kävi lappeenrantalaiselle Soila Peiposelle, joka oli yksi yli sadasta Polan vaatetustehtaalta irtisanotuista.

Johanna Kononow

Epävirallinen terapeutti ei diagnosoi

Kaikki terapeutit ja henkiset valmentajat eivät ole korkeakoulutettuja. Kalevala-valmennuksen yrittäjä Johanna Kononow Kajaanista on opiskellut elämän koulussa. Hän ohjaa asiakasta antautumaan virtauksille.

Mies rannalla auringonlaskussa.

Vaivat heijastavat menneisyyttä

Polvikipu voi olla merkki epävarmuudesta tai menneen elämän traumoista, näin uskoo luontaishoitaja Matti Porkka. Oman elämän hallintaan auttaa, kun tietää kuka on ja mihin on menossa. Voima parantumiseen löytyy usein ihmisestä itsestään.

Klassisessa vyöhyketerapiassa painellaan jalkojen pisteitä

Miesten vaivoihin apua vyöhyketerapiasta - migreeni katosi

Nuorten miesten osuus on kasvanut vyöhyketerapiassa. Miehet hakevat apua unettomuuteen, migreeniin ja selkäsairauksiin. Jo kaksikymmentä vuotta vyöhyketerapeutin työtä tehnyt hämeenlinnalainen Marja-Leena Norisalo on ilahtunut kasvaneesta miesten määrästä.

Tuula Vakkila aloitaa flussapotilaan hoidon jaloista.

Sinnikäs flunssa-aalto jatkuu yhä

Edes lumentulo ei ole pysäyttänyt flunssan etenemistä. Tautia voi estää tehokkaalla käsien pesulla, luontaishoidoilla, kotimaisilla marjoilla ja jopa kardemummalla.

Eläinhieroja hieroo koiraa

Koira tarvitsee hierontaa siinä missä ihminenkin

Marianne Rissanen hieroo eläimiä ja ihmisiä, mutta pääasiassa eläimiä. Eläinten lihasvaivat ovat usein samoja kuin ihmisillä.

Marjut Rolig

Itsensä kuuntelemista voi opetella

Entinen kilpahiihtäjä Marjut Rolig opiskeli vyöhyketerapeutiksi ja homeopaatiksi

Vyöhyketerapiasta apua koliikkiin

Vyöhyketerapiaa vauvoille

Veikko Mäkinen.

Laki antaisi viikonlopputerapeuteille kenkää

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan lakiehdotusta, joka muun muassa rajaisi ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisille oikeuden hoitaa mielenterveyspotilaita ja kehitysvammaisia. Myös hypnoosihoito rajattaisiin pois luontaishoidon piiristä, turvallisuussyistä. Sysmäläistä luontaishoitajaa Veikko Mäkistä eivät harmita alalle mahdollisesti tulevat rajoitukset.

Eurot kääntyvät vieläkin markoiksi

Mistä on rekrytointiasiamiehen arki tehty? Pienistä hemmotteluista, suurista nautinnoista ja hektisestä työtahdista.

Vaihtoehtohoitojen sääntelyn tarvetta selvitetään

Sosiaali- ja terveysministeriö asettaa työryhmän pohtimaan vaihtoehtohoitoja ja niiden sääntelytarpeita. Ryhmä aloittaa työnsä kesäkuussa ja työskentelee ensi vuoden helmikuun loppuun saakka.