Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lastensuojelun viranomaisia haastetaan - mistä se kertoo?

Lastensuojelun epäkohtia on viime aikoina nostettu esiin monin tavoin. Verkossa on paljon erilaisia lastensuojelua kritisoivia ryhmiä, kirjoituksia ja videoita. Mistä se kertoo? Miksi epäluottamus viranomaisia kohtaan näyttää lisääntyneen?

Soklin kaivoksessa varauduttava säteilyyn

Säteilyturvakeskuksen mukaan Savukosken Soklin fosforimalmissa on merkittävä määrä luonnon radioaktiivista säteilyä. Erityisen radioaktiivista on niobimalmi, yksi kaivoksen mahdollisia tuotteista. Soklin malmin säteileviä aineita ovat erityisesti torium, mutta myös uraani ja radium.

Detox-kuurit eivät saaneet nettiyleisön luottamusta

Suomalaiset ovat innostuneet detox- eli puhdistuskuureista. Yhdysvalloista Suomeen rantautuneet, kansainvälisten tähtien inspiroimat puhdistuskuurit lupaavat muun muassa pirteää oloa ja kuona-aineiden poistumista. Lääkärit suhtautuvat väitteisiin kuitenkin kriittisesti. Kuureista on tullut Suomessakin muoti-ilmiö ja samalla iso bisnes. Myös nettiyleisön kommentit ovat vielä kriittisiä.

Thousands Exposed to Radioactive Well Water

Between 30,000 and 50,000 people are exposed to higher-than-recommended levels of radiation from well water each day in Finland. About 15,000 wells have radiation levels that exceed recommended limits, reports the daily Helsingin Sanomat.

Arevaa syytetään Ranskassa kohonneista säteilyarvoista

Suomen uraanivaroja havittelevaa ydinteollisuusjätti Arevaa arvostellaan kotimaassaan Ranskassa ympäristön saastuttamisesta ja kohonneista säteilyarvoista useilla sen toimipaikoilla.