Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liikennettä moottoritiellä.

Data paljastaa, että ajonopeudet moottoriteillä ovat laskeneet tänä kesänä merkittävästi – asiantuntija: kallis polttoaine on todennäköisin syy

120 nopeusrajoitusalueilla ajetaan nyt keskimäärin 114–115 kilometriä tunnissa. Vaikutukset polttoaineen kulutukseen, päästöihin ja liikenneturvallisuuteen ovat asiantuntijan mukaan merkittävät.

Mies tankilla Shell Haaparannalla.

Polttoaineiden hinnat laskevat, mutta halvalla ei tankkaaja pääse vieläkään

Rajuimmista kesäkuun hinnoista on viime viikkoina tultu hiukan alas koko ajan.

Tuula Gargano vuokraamassa Poksia.

Vuokrattavat pienet poksit houkuttelevat naisia itsenäiseen karavaanarielämään: "Tässä on kaikki tarvittava"

Naisten osuus pienten asuntovaunujen vuokraajissa on noussut selvästi parin viime vuoden aikana. Yrittäjä Anu Svensk arvelee, että poksissa viehättää helppo käsiteltävyys, ketteryys ja huokea hinta.

Loistokkaiksi entisöidyt kuorma-autot ovat karuja mutta kaihoisia

"Auto täristää niin, että tikan aivot oltava kuskilla" kuvailee veteraanikuormurin omistaja – loistokkaiksi entisöidyt kuorma-autot ovat karuja mutta kaihoisia

Veteraanikuorma-autoseuran perinteisellä Kesäkeikalla kohtaa joukko ihmisiä, joille kuormajuhta on arvokas työuran jälkeenkin. Kyyti tosin ei aina hemmottele mukavuudellaan.

Musta paksu lompakko auton katolla.

Moni hävittää bensa-asemalla rahansa, eikä nyt puhuta bensan korkeasta hinnasta – näin vältät tankkaajan painajaisen

Löytötavaratoimistoissa on nyt poikkeuksellisen paljon lompakoita, joita tankkaajat ovat unohtaneet autojensa katoille.

Diesel-auton polttoaineen tankkausluukku, vieressä adblue-lisäaineen täyttökorkki.

Savukosken ainoa polttoaineasema on väliaikaisesti suljettu – tankkausreissu kuntakeskuksesta naapurikuntaan lähes 90 kilometriä

Savukoskella ei voi tällä hetkellä tankata autoa. Polttoainepumppujen toivotaan olevan toiminnassa joidenkin viikkojen kuluttua.

Toimittaja Jyrki Hakanen ja Fiat-merkkinen museoauto.

Kerro meille: millainen oli ensimmäinen autosi?

Liikenneilta Radio Suomessa 31.5.2022.

Kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Arkea maailmalta: Sota Ukrainassa nostaa hintoja, mutta Saksassa paikallisliikenne on kesän ajan ennätyshalpaa – kuukausilippu yhdeksällä eurolla

Saksan hallitus päätti paikallisliikenteen lippualesta vastauksena kuluttajahintojen huimalle nousulle. Yhdeksän euron lipun toivotaan houkuttelevan autoilijoita vaihtamaan joukkoliikenteeseen, kirjoittaa Ylen Euroopan-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Pekka Telivuo ja Jaguar E-Type kuvattuna Italiassa Villa d'Estessä

"Tyyli ennen kaikkea", sanoo jaguarmies Pekka Telivuo, jolla on omasta mielestään kaikkien aikojen kaunein auto

Suomessa on lukuisia eri automerkkien harrastajien kerhoja Ladasta Rolls-Royceen.  Vaikka autoilu on täällä aina ollut kallista, meiltä löytyy myös autokeräilijöitä ja huikeita kokoelmia.

Autoja tienvarsipysäköintipaikalla Kalasatamassa.

Pysäköintimaksujen korotuksista ei vielä löytynyt sopua Helsingissä – kokoomuksen Atte Kaleva: "Oli syytä ottaa aikalisä"

Kaupunkiympäristölautakunta siirsi korotuksia koskevaa päätöstä viikolla. Esitetty uudistus nostaisi asukaspysäköinnin hintaa kantakaupungissa jopa 90 euroon kuukaudessa.

Kolme henkilöä seisovat vierekkäin lumisessa maisemassa ja pitävät polkupyöristään kiinni.

Hintojen nousu alkoi hirvittää myös keskituloisia, nyt säästetään autoilusta, lomista ja saunomisesta – “Säästökohteet alkavat olla aika vähissä”

Lähes 170 suomalaista kertoi Ylelle kovan inflaation vaikutuksesta arkeensa. Tainion perhe muutti elintapojaan ja säästää satasia kuukaudessa.

Kuvassa on pyörätien jatke Tampereella kesäkuussa 2020.

Kumpi väistää, auto vai pyörä? Monella suomalaisella yksinkertaisetkin liikennesäännöt ovat huonosti hallussa

Liikenneturvan teettämän kyselyn mukaan vain alla puolet uskoo osaavansa pyöräilyn ja autoilun väliset väistämissäännöt edes melko hyvin. Kyselyyn vastasi yhteensä 1029 henkilöä.

Riihimäen keskusta Hämeenkadulta kuvattuna.

Keskuskadun uudistaminen jatkuu Riihimäen keskustassa – autoilijat kiertotielle

Työt Keskuskadulla alkavat toukokuun alussa ja kestävät aina syksyyn asti.

Tornion Lapin Kumin työntekijät vaihtavat kesärenkaita autoihin.

Kesärenkaisiin siirrytään jo ympäri Suomen – kaupoilla varaudutaan sotahintoihin: kulutustiedot kiinnostaa ja talvirenkaita ostetaan jo nyt

Kuiva asfaltti kuluttaa talvirenkaita. Rengastestaaja kertoo, ettei kesäkumiin kannata kiiruhtaa talvirenkaiden kulumisen pelossa. Yöpakkasia on vielä luvassa eri puolille maata.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko haastateltavana.

Ruotsi laski polttoaineveroa tilapäisesti – valtiovarainministeri Saarikko: "En lupaa suoraan samanlaisia päätöksiä kuin Ruotsissa"

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) olettaa keskustelun polttoaineiden verovähennyksistä rantautuvan myös Suomeen. Lupauksia veronalennuksista ei tässä vaiheessa kuitenkaan voi antaa.

Varokaa kuoppia!

Teiden kuoppakeväästä tulee pitkä – reikäruljanssi ulottuu jo Keski-Suomeenkin

Nollan kahta puolta vaihteleva lämpötila syö asfalttiteitä nyt laajalla alueella. Rannikkoseudulle tyypillinen ilmiö alkoi tänä vuonna varhain. Tieongelmia on nyt myös sisämaassa. 

Mitä on "linttaaminen"? Autourheilua harrastava Riku Koski näyttää turvallisella maaperällä

"Linttaaminen" on maaseudun nuorten ikiaikainen harrastus, ja lumitalvi toi sille uuden nosteen – ilmiöön havahduttiin, kun aurauskepit katosivat

Aurauskepit ovat tänä talvena joutuneet ilkivallan kohteiksi. Kauhavalla nuoret ovat kikkaileet ajoneuvoillaan niin, että taajamista aurauskepit ovat käytännössä kadonneet. Kyse on linttaamisesta eli auton perän luisuttelusta.

Savonlinnan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Saara Laukkanen harmittelee lukiolaisten parkkipaikkapulaa.

Yhä useampi lukiolainen kulkee koulumatkansa autolla, mutta parkkipaikoista on pulaa – pulmaan etsitään ratkaisua opiskelijoiden parkkikiekosta

Lukiolaisilla on yhä enemmän autoja lisääntyneiden ajokortin ikäpoikkeuslupien myötä. Savonlinnassa etsitään ratkaisua lukiolaisten parkkipaikkapulaan.

Heikki Hiilamo, Helsinki, 18.9.2018

Heikki Hiilamon kolumni: Miksi bensakapina onnistui?

Vaatimukset bensan hinnan alentamisesta ovat sekava yhtälö, jossa näyttää olevan vain yksi vakio: mitä ikinä tehdäänkin, köyhimmät hyötyvät vähiten, Heikki Hiilamo kirjoittaa.

Torviprotestin reitti

Kuopiossa lauantaina kaksi mielenilmausta – poliisi kehottaa välttämään yksityisautoilua keskustassa kello 12–14 välillä

Kuopiossa on lauantaina sekä energian kovaa hintaa vastustava torviprotesti että ympäristöliike Elokapinan mielenilmaus.

Bensiini- ja dieselpumppu, taustalla huoltoasemarakennus.

Autoilun kustannusten alentamista vaativa Torviprotesti-mielenosoitus järjestetään Lappeenrannassa lauantaina

Torviprotestilaiset ovat ilmoittaneet poliisille autoilevansa kello 12–18 välisenä aikana ja pyrkivänsä selkeästi hidastamaan Lappeenrannan keskustan liikennettä.

Grafiikka näyttää, kuinka polttoaine muodostaa 21 % henkilöauton kokonaiskustannuksista.

Penätty bensaveron lasku vähentäisi rahanmenoa vain vähän, koska autoilun kuluista ainoastaan 20 prosenttia tulee polttoaineista

Auton arvonalenema, huollot, varaosat, vakuutukset ja muut nielevät autoilun kokonaiskuluista neljä viidesosaa. Valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoo perjantaiaamuna hallituksen linjauksista kompensoida energian hintojen nousua.

Hirviä kulkee metsässä Inarissa.

Lapissa hiihtolomalla autoilevan kannattaa muistaa, että tiellä voi olla hirviä – riistayhdistykset listaavat pahimmat vaaranpaikat

Jos ajaa hirvikolarin, tulee soittaa hätänumeroon 112. Suurriistavirka-apu lähettää sen jälkeen paikalle henkilöitä, jotka voivat jäljittää kolarihirven ja lopettaa sen.

Minna Jaala seisoo autonsa edessä.

Maalla asuva Minna Jaala, 23, maksaa bensasta yhtä paljon kuin helsinkiläinen yksiöstään – kallis polttoaine uhkaa eristää nuoret koteihinsa

Bensiinin hinta on runsaassa vuodessa kivunnut lähes 30 prosenttia. Stop autoilijoiden kuritukselle -ryhmän mukaan hinnannousu rajoittaa liikkumisen vapautta.

Autoilija liikenteessä.

Kerro meille: Millainen kuski olit ajokortin saatuasi?

Osallistu Radio Suomen Liikenneiltaan!

En elbil som laddas.

PKO aloittaa sähköautojen latausverkoston rakentamisen Pohjois-Karjalaan

100 kilowatin teholatausasemat rakennetaan Juuan, Kontiolahden, Lieksan, Nurmeksen sekä Joensuun Marjalan ABC-asemien yhteyteen. Ne on tarkoitus avata kesällä 2022.

Ilmakuvassa on Helsingin Kalasatama toukokuussa 2021.

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt lähes 180 miljoonaa maksavan Sörnäistentunnelin rakentamisen

Helsingin Sörnäisiin rakennetaan 1,6 kilometriä pitkä autotunneli, jonka tarkoituksena on helpottaa pohjois-eteläsuunnan liikennettä laajenevalla Kalasataman alueella.

Teboilin pihassa olevassa hintataulussa on polttoaineiden hintoja. 98-oktaanisen bensan litrahinta on sentin yli kaksi euroa.

Kouvolassa bensan litrahinta ylitti kahden euron kipurajan, kävimme tankilla: "Tuntuu kettumaisen ikävältä"

Polttoaineiden hinnat kipuavat nyt historiallisen korkealle. Syy on raakaöljyn kallistumisessa. Yli kaksi euroa litralta on hinta, joka pistää kuskin miettimään.

Juho-Pekka Rantala istuu penkillä kädet sylissä.

Millainen auto nyt kannattaisi hankkia? Keskustele tässä aiheesta

Auton ostaja on monien vaihtoehtojen edessä.

Ruuhkaa Kehä III:lla juhannusaattona 2021

Juhannusliikenne rauhoittunut myös aaton osalta, torstaina yksi menehtyi onnettomuudessa 9-tiellä

Juhannusaaton liikenteessä vilkkain hetki oli puoliltapäivin, hetkellisiä jonoja syntyi Tampereen pohjoispuolella. Torstaina liikenneonnettomuudet ruuhkauttivat menoliikennettä alkuillasta.

Erilaiset ärsykkeet vaikuttavat kuljettajan huomioon auton ratissa.

Prisma: Pidä kädet ratissa! – tarkkaamaton autoilu yhä yleisempää

Miten erilaiset ärsykkeet vaikuttavat kuljettajan huomioon?

Mies kontallaan auton konepellillä ja tuijottaa tuulilasin läpi.

Pelti rytisee ja nyrkit heiluvat – lähde tunnin tripille Venäjän vaarallisille teille

Anarkiaa ja kaistapäitä Venäjän vaarallisilla teillä

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Kaksi, mistä sietäisi

Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

Mies lapioi autoa lumesta valistusfilmissä Turvallista talviajoa (1966)

Teidemme levinneimmät ja muuten rakkaimmat autot arkistopaketissa

1960-luvun autonostalgiaa Mossesta Hillmaniin.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Arvoja ja normeja naisten hyödyksi

Ohjeita ja mietteitä Kajom päästä

Kansan liike -sarja pohtii kestäviä ja turvallisia tapoja hoitaa päivittäinen liikkuminen nyt ja tulevaisuudessa.

Kansan liike – Miten liikkua kestävästi ja turvallisesti nyt ja tulevaisuudessa?

Sarja pohtii kestäviä ja turvallisia tapoja liikkua.

Vertailu uuden ja vanhan auton kuluista

Pihillä autolla voi säästää tonnin – vuosittain

Vaihto vähäpäästöisempään pienentää käyttökuluja tuntuvasti.

Vanha leluauto.

Laskuttaako Trafi ajoneuvoveron oikein? – 70 sentin verosta 10 euron lasku

Auton myyjä sai Trafilta myyntipäivästä yllättävän laskun.

Autoilija tankkaa dieseliä Nesteen bensa-asemalla.

Neste tuomassa myyntiin jätteistä tehdyn dieselin – Greenpeacen asiantuntija: "Autoilija voi ostaa puhdasta omatuntoa"

Öljynjalostusyhtiön ympäristöystävällisenä mainostama diesel valmistetaan paistorasvasta, muista jätteistä ja tähteistä. Viherpesua vai ympäristöteko?

Mies kyhäsi nauloista ja ilmastointiteipistä ansoja autoilijoille

Naula-ansoja aseteltiin vilkkaasti liikennöidylle tielle Kiteen Tolosenmäessä kesällä 2016.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle