Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

45 nuorta urosporoa näyttää ensi talvena suunnan – Suomessa tutkitaan, onko lääkeaineista apua kastraatiossa

Tutkimustiedon puutteen vuoksi ei tiedetä kumpi on porolle pahempi, nopea mutta ehkä hieman kivulias toimenpide, vai se, että stressaantunutta poroa pidetään kiinni pitkään ja odotetaan lääkeaineen vaikutusta.

Itserakas laamarouva sylkee ja omii orhin hommat

Kanta pomottaa laamalaumaa ja mielistelee ihmisvieraita.

Kandit-jakso 5: Papu toipui kastraatiosta hyvin

Kastraatioleikkaus meni hyvin.

Toto-koira kutistui lähes kolmanneksen – voitti lemmikkien laihdutuskisan

Ylipaino altistaa lemmikin muun muassa diabetekselle ja nivelvaivoille. Se myös lyhentää elinikää jopa kahdella vuodella.

Indonesia tiukensi pedofiilien tuomioita – kuolemantuomio ja kastraatio käyttöön

Presidentti kiristi lakeja sen jälkeen, kun maailman väkirikkaimmassa muslimimaassa oli tapahtunut useita brutaaleja lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia.

Eläinlääkärien hinnoissa suuria eroja Lounais-Suomessa

Esimerkiksi kissan kastraatiosta joutuu vertailussa mukana olleilla klinikoilla pulittamaan muutamasta kympistä yli sataseen. Hintaan vaikuttaa muun muassa eläinlääkäriaseman koko.

Hallituksen säästöt heikentävät eläinsuojelua

Vuodenvaihteessa lakkautetaan eläinsuojeluasiamiehen tehtävä. Myös valvontaa saatetaan vähentää. Uusi eläinsuojelulaki on tarkoitus esitellä eduskunnalle vuoden päästä syksyllä, mutta muutokset saattavat kaatua kustannuksiin.

Kollilta pallit pois – Kuulostaa inhalta, mutta suojelee kissaa

Kastroitu kolli ei ole niin herkkä karkailemaan kuin kuohimaton kanssaveljensä. Se säästyy paremmin tappeluilta ja karkumatkojen onnettomuuksilta. Eikä astu kaikkia vastaan osuvia katteja. Kulkukollista tulee kotikissa.

YK:n tutkijat: Etelä-Sudanin sotilaat polttivat raiskaamansa tytöt elävältä

Vuonna 2011 itsenäistyneessä maassa loukataan YK:n selvityksen mukaan yleisesti ihmisoikeusloukkauksia.

Tuotantoeläinten hyvinvointiin panostaminen tuo lisäeuroja maatiloille – hakuaika on käsillä

Eläinten hyvinvointikorvaus on haettavissa nyt ensimmäistä kertaa.

Eläinsuojelulain uudistus siirtyy vaalien yli

Kaksi vuotta sitten käynnistetty eläinsuojelulain uudistus ei valmistu tämän vuoden aikana. Lain uudistaminen on seuraavien päättäjien käsissä.

Eläintilojen arkea: Kituvia lintuja, eläinten hakkaamista ja kastrointia ilman puudutusta

34-vuotias Eveliina Lundqvist näki työharjoittelunsa aikana karun totuuden eläinten kohtelusta tuotantotiloilla. Hän kirjoitti näkemästään kirjan.

Onko Petteri sittenkin Petra?

Petteri Punakuono on kaikille tuttu joulupukin uskollinen reen vetäjä. Aina välillä joku kuitenkin ihmettelee, miksi Petterillä on sarvet. Hirvaat nimittäin pudottavat sarvet jo alkutalvesta heti kiima-ajan jälkeen. Voisiko Petteri sittenkin olla tyttöporo eli vaadin?

"Lapsen hyväksikäyttö on kuin murha, josta jää henkiin"

Tällä hetkellä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö vanhenee rikoksena, kun uhri täyttää 28 vuotta.

Kansanedustaja ehdottaa pedofiilien kemiallista kastraatiota

Perussuomalaisten kansanedustaja Hanna Mäntylä tiedustelee kirjallisessa kysymyksessään, onko hallitus pohtinut seksuaalirikoksiin syyllistyneiden pedofiilien kohdalla pakkohoitoa, siis kemiallista kastraatiota.

Lypsylehmä muuttuu häräksi ravintolalautasellasi

Useat ravintolat myyvät naudanlihaa härkänä. Asiakas saattaa tietämättään syödä häränlihan sijaan lypsykarjan lihaa. Evira harkitsee nyt puuttuvansa nimeämisasiaan.

Koirien libidoa yritetään rauhoittaa seksileluilla - "saattaa jopa villitä", varoittaa eläinlääkäri

Kuopiolaisliikkeessä uroskoirille tarkoitettuja keinonarttuja myydään lähes joka viikko. Palaute on ollut hyvää.

Edustuston päällikkö: Intia on ollut shokissa joukkoraiskauksen takia

Tapaus on aiheuttanut suurta kuohuntaa myös siksi, että ainakin suurkaupunkiasujien on helppo samaistua siihen, Intian suurlähetystön vt. päällikkö uskoo.

Intiassa vaaditaan raiskaajien kastroimista

Pääkaupungissa vastikään tapahtunut joukkouraiskaus on saanut intialaiset raivon valtaan.

Tutkimus: Eunukit elivät pitempään

1300 - 1900 -luvuilla eläneitä korealaismiehiä vertailleiden tutkijoiden mukaan testosteroni-hormoni selittää erot keskimääräisen eliniän pituudessa.

Kissojen kastrointikampanjalle jatkoa

Kissojen söpöys tai ihmisen välinpitämättömyys ovat huonoja syitä antaa kissan lisääntyä, muistuttaa Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistys. Se aloittaa uuden kierroksen alekampanjassaan, jolla kissaihmisiä kannustetaan viemään lemmikkinsä käsittelyyn.

Vietti vei voiton - kuohittu poro karkasi

Laukaassa Varjolan Tilalta tänä aamuna karannut poro on edelleen omilla teillään. Syynä poron karkuretkeen on ilmeisesti syyskiima.

Iittalasta löytyy Suomen eteläisin poroparttio

Iittalan Poropuiston isäntä Mika Rovanen ei kutsuisi porojaan tokaksi eikä laumaksi vaan parttioksi. Lapista kotoisin oleva pariskunta toi palan kotiseutua mukanaan Hämeeseen. Kotiporoista kasvoi matkailuyritys.

Älä ota kesäkissaa on urbaani legenda?

Joensuulaisen lemmikkihoitolan Milja Stedt kohauttelee kulmakarvojaan jokakesäisille artikkeleille, joissa kerrotaan syksyllä hylättävistä kesäkissoista. Stedtin mielestä useimmiten syynä kissan katoamiseen on niiden leikkauttamisen unohtaminen, eikä niinkään tahallinen hylkääminen.

Raatelutapauksen järkyttämä Bulgarian pääkaupunki yrittää laittaa kulkukoirat kuriin

Kahden miljoonan asukkaan kaupungin kaduilla vaeltaa jopa 9 500 koiraa. Ongelmasta yritetään päästä eroon kastroinnin, "adoptoinnin" ja sakkojen avulla.

Hollannissa vaaditaan selvitystä kastraatioväitteistä

Hollantilaiset parlamentaarikot vaativat selvitystä sanomalehdessä esitetyistä väitteistä, että katolinen kirkko pakotti 50-luvulla useita lapsia kastroitaviksi parantaakseen nämä homoudesta. Asia nousi julkisuuteen, kun hollantilaismies paljasti NRC Handelsblad -lehdessä joutuneensa kastroitavaksi kerrottuaan vuonna 1956 seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa sisäoppilaitoksessa.

Moldova ottaa käyttöön kemiallisen kastraation

Moldovan parlamentti on hyväksynyt lain, jonka mukaan maassa voidaan ottaa käyttöön kemiallinen kastraatio. Kemiallinen kastraatio suoritetaan lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomituille. Raiskauksesta tuomituille kemiallista kastraatiota voidaan soveltaa oikeuden erillisen päätöksen mukaan.

Moni sika saa jatkossa kipulääkkeen kastraatiossa

Lihatalo Atrian tänään maanantaina syntyneet siat ovat ensimmäiset, joille vaaditaan kastraatiossa kipulääkitystä. Tuoreen hyvinvointitutkimuksen mukaan suurin epäkohta sikaloissa on ilman kivunlievitystä tehtävä kivesten poisto.

Venäjä hyväksyi pedofiilien kemiallisen kastraation

Venäjän parlamentin alahuone on hyväksynyt lain, joka mahdollistaa pedofiilien kemiallisen kastroinnin. Samalla seksuaalirikollisten vankilatuomioita kovennettiin, kertoo uutistoimisto RIA-Novosti.

Laulu on politiikkaa

Laululla ja musiikilla on kautta historian ollut useita merkityksiä niin ihmisille kuin vallanpitäjille. Musiikki on ollut useiden paineiden alaisena ja toimii edelleenkin poliittisena kannanottona.

Seksuaalirikostuomiot kiinnostivat nettikommentoijia

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kannattaa seksuaalirikollisten lääkekastraatiota. Hoito koskisi vuosittain noin kymmentä vankia. Nettikommentoijat ovat keskustelleet seksuaalirikoksista ja lakien tiukennuksista.

Justice Minister backs chemical castration of sex offenders

Justice Minister Anna-Maja Henriksson told YLE TV on Friday that she is in favour of chemical castration for sex offenders. Henriksson said that she intends to introduce a bill on the matter to Parliament this autumn. The voluntary treatment would likely be used on around ten prisoners a year.

Oikeusministeri kannattaa seksuaalirikollisten kemiallista kastraatiota

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kannattaa seksuaalirikollisten lääkekastraatiota. Ministeri aikoo viedä esityksen syksyllä eduskunnan käsiteltäväksi. Hoito koskisi vuosittain noin kymmentä vankia.

Viron ministerit kannattavat seksuaalirikollisten kastraatiota

Viron ministeriöt kannattavat seksuaalirikollisten kastraatiota valmistelevaa lakiesitystä. Oikeusministeri Kirsten Michal ajaa lakia, joka on nyt etenemässä hallituksessa.

Hong Kong suitsii apinoiden määrää ehkäisyllä

Hong Kongin hurjasti kasvanutta apinakantaa yritetään saada kuriin ehkäisyllä. Kaupungissa helposti tarjolla oleva elintarvikejäte ja ihmisten niille jakamat herkkupalat on saaneet makaki-apinoiden määrän nousemaan viime vuosina yli 2 000 yksilön.

Kokoomusedustaja kannattaa seksuaalirikollisten kastraatiota

Kokoomuksen orimattilalainen kansanedustaja Kalle Jokinen kannattaa seksuaalirikollisten kemiallista kastraatiota. Jokisen ja toisen kokoomuskansanedustaja Sampsa Katajan allekirjoittamassa kannanotossa todetaan, että kaikki keinot törkeiden seksuaalirikosten torjumiseksi on otettava käyttöön.

Kokoomuskansanedustajat: Kastraatio oikein seksuaalirikollisille

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja olisi valmis ottamaan käyttöön kirurgisen kastraation törkeiden seksuaalirikosten torjunnassa.

Sikojen kivuttomalle kastraatiolle vihreää valoa

Useat eurooppalaiset sianlihan tuottajajärjestöt ja jälleenmyyjät ovat sitoutuneet Euroopan komission julkilausumaan, jonka mukaan sikojen kastraatiota muutetaan merkittävästi vuonna 2012. MTK:n mukaan aikataulu on Suomelle kuitenkin liian nopea.

Aamun lehdet

Lehdet puivat ontuvaa lakien valmistelua, retuperällä olevaa kouluterveydenhuoltoa ja porsaiden kastrointia.

Karjujen kastraatio tahdotaan kivuttomaksi

Eläinsuojelujärjestöt vaativat sikojen kirurgisen kastraation lopettamista. Karjuporsaiden kiveksiä poistetaan Suomessa ilman kivunlievitystä. Tiukentuva lainsäädäntö lupaa parannuksia sikojen oloihin, mutta kastraatiokieltoa ei ole suunnitteilla.

Aamun lehdet

Lehdissä kirjoitetaan työuran pidentämisestä sekä taloudellisen kasvun merkeistä.

Kolleilta pallit pois

Keski-Suomen Eläinsuojeluyhdistys tarjoaa halvalla kollikissojen kastrointia lauantaina Jyväskylässä. Erikoisesti vähävaraisten ja navettakissojen omistajien toivotaan tarttuvan tilaisuuteen.

U-V

Sanakirjaan tästä

S

Sanakirjaan tästä

Animalia kiertää eläinten asialla

Animalia kiertää Suomea Karjulla on asiaa -kampanjalla. Tavoitteena on puhua eläinten puolesta. Pääkohderyhmänä ovat tavalliset ihmiset, tuottajien kanssa puheyhteys on heikompi.

Chemical Castration Proposed for Sex Offenders

A Justice Ministry working group proposes that medical treatment be administered to sex criminals serving conditional prison sentences to prevent them from re-offending.

Tshekki kastroi kirurgisesti seksuaalirikollisia

Euroopan ihmisoikeusjärjestöt kritisoivat Tshekkiä kirurgisen kastroinnin käytöstä seksuaalirikollisiin, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Kirurgisessa kastroinnissa mieheltä poistetaan kivekset; kemiallisessa kastraatiossa mieheltä estetään lääkkeellä testosteronin eritys.

Ruotsissa poistettiin taistelujoukkojen vaakunaleijonalta sukuelimet

Ruotsissa on syntynyt kiista EU:n pohjoismaisen taistelujoukon vaakunasta. Joukon ruotsalainen komentaja päätti tasa-arvon nimissä poistaa sukuelimet sotilaiden vaakunaleijonalta. Se puolestaan raivostutti vaakunan suunnitelleen taiteilijan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle