Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uimahallin hyppytorni. Puut kasvavat isoista ikkunoista sisään.

Venäjän hyökkäys muutti Tšernobylin turistikohteesta turvallisuusuhaksi – tutkijan mukaan osa matkailijoista on saanut lohtua tuhotusta maasta

Tšernobyl on ollut Ukrainalle vuosi vuodelta merkittävämpi matkailukohde. Kun sota aktivoi ydinvoimaan liittyvät pelot, tuhoalueen merkitys muuttuu.

Rosatom kyltti Hanhikivi 1 ydinvoimalan rakennusalueen portilla. Pyhäjoen Hanhikivelle rakennettava ydinvoimalaitos Hanhikivi 1 on Fennovoiman rakennushanke, jossa venäläinen Rosatom on mukana.

Rosatom pitää Fennovoiman sopimuksen purkamista laittomana ja aikoo vaatia korvauksia – Fennovoima ei kommentoi asiaa

Venäläisyhtiö kertoo olevansa valmis keskustelemaan hankkeen käynnistämisestä uudelleen.

Hanhikiven voimalan rakennustyömaa n portti Pyhäjoella

Rosatom-yhteyden purku ei tullut yllätyksenä Fennovoimaan sijoittaneille lappilaisyhtiöille – 3,5 miljoonan euron sijoitukset alaskirjauksessa

Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa on mukana yhä kolme lappilaista energiayhtiötä. Yhtiöt ovat kuitenkin irtautumassa hankkeesta ja ovat jo osin alaskirjanneet osuuksiaan.

Ilmakuva Hanvikivi 1 ydinvoimlan rakennusalueesta. Pyhäjoen Hanhikivelle rakennettava ydinvoimalaitos Hanhikivi 1 on Fennovoiman rakennushanke, jossa venäläinen Rosatom on mukana.

Fennovoiman pohjalaisomistajat eivät ole tehneet päätöksiä jatkosta

Katternö Kärnkraftin omistus Fennovoimassa on 30 miljoonan euron luokkaa. Yhtiö toivoo, että Fennovoiman venäläisten omistajien kanssa päästään jatkosta sopimukseen.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmas yksikkö OL-3

Olkiluoto 3 postpones full energy production again

The nuclear reactor is expected to produce around 14 percent of Finland’s electricity once it is fully operational.

Aika vaikuttaa pysähtyneen Tšernobylin räjähdyksen jälkeen Prypjatin kaupungissa

Tšernobyl ei unohdu – pysäyttävät kuvat kertovat katastrofista, joka tapahtui päivälleen 36 vuotta sitten

Tasan 36 vuotta sitten maailmaa ravisutti tuhoisa ydinvoimalaonnettomuus. Kovan onnen Tšernobyl on ollut viime aikoina otsikoissa Venäjän hyökkäyksen takia.

yleiskuva - Olkiluoto 3. Ydinvoimalaitoksen reaktorirakennus numero kolme.

Olkiluoto 3:n turvallisuusjärjestelmä aktivoitui yllättäen

Teollisuuden Voima ja Säteilyturvakeskus kertovat, että OL3:n turvallisuusjärjestelmän booripumput käynnistyivät yllättäen aamupäivällä. Tapahtuman syytä selvitetään.

Oona Keskitalo katsoo kameraan, keltaisen seinän ja viherkasvien ympäröimänä.

Kun sota alkoi Ukrainassa, katseet Suomessa kääntyivät pieneen Pyhäjokeen – näin venäläisvalmisteinen ydinvoimala koetaan kunnassa nyt

Pyhäjoelle suunniteltu venäläisvalmisteinen ydinvoimala on viivästynyt jo tähän mennessä useita vuosia. Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan myötä koko miljardiprojektin on ennakoitu kaatuvan.

Lappeenrannassa kehitetään kaukolämmön tuotantoon tarkoitettua pienydinvoimalaa

Onko tässä yksi ratkaisu Venäjän energiasta irtautumiseen? Pienydinvoimaloiden kehitykseen tuli vauhtia Suomessa: "Vedenkeitin, jolla voi lämmittää koko kaupungin"

Suomessa etsitään nyt keinoja päästä mahdollisimman nopeasti irti Venäjän energiatoimituksista. Yksi mahdollisuus on tuottaa energiaa sarjavalmistetuissa pienydinvoimaloissa.

Venäjän vastainen mielenosoitus Venäjän suurlähetystön edustalla Sofiassa 24. helmikuuta.

Putin jakaa EU:hun ja Natoon kuuluvaa Bulgariaa – toimittaja: "En ole koskaan nähnyt kansaamme näin yhtenäisenä ja niin jakautuneena"

Putinin kannatuksen taustalta löytyy bulgarialaistoimittajan mukaan historiaa ja Venäjän romantisointia. Oma osansa on venäläisellä sosiaalisen median mielipidemuokkauksella ja kansanosalla, johon se uppoaa herkästi.

Säteilyturvakeskuksen kyltti

STUK Ukrainan sodan vaikutuksista ydinturvallisuuteen: "Tšernobylin vertainen katastrofi ei olisi pahimmassakaan tapauksessa mahdollinen"

Hyökkäys ydinvoimala-alueella Ukrainassa on herättänyt huolta. Ukrainan viranomaisen mukaan ydinturvallisuus ei ole vaarantunut.

Asiantuntija pitää Venäjän hyökkäystä ydinvoimala-alueelle täysin käsittämättömänä

Ydinvoimala-alueelle tehty hyökkäys on veret seisauttava ja täysin käsittämätön, sanoo suomalainen sotilasasiantuntija

Venäläisjoukkojen hyökkäys aiheutti tulipalon Euroopan suurimmassa ydinvoimalassa. Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori muistuttaa, että ydinvoimala-alueet ovat suojeltuja sotilaalliselta voimankäytöltä.

Harmaan rakennus, rakennuksen seinässä sininen valologo.

Lahti Energia varautuu Fennovoima-hankkeen jumiutumiseen – sijoittanut lähes 17 miljoonaa euroa

Lahti Energia on sijoittanut Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen noin 16,9 miljoonaa euroa. Hanke on pahassa vastatuulessa Ukrainan sodan seurauksena.

Ydinvoimala.

Tuntemattomat droonit lensivät Ruotsissa ydinvoimaloiden yllä – Suomi on varautunut samaan ja tarvittaessa käytetään voimakeinoja

Ruotsissa on tehty viime päivinä havaintoja ilmailukieltoalueilla lentäneistä drooneista. Suomessa droonien lennättäminen ydinvoimaloiden yllä on rikos, johon viranomaiset ovat varautuneet.

yleiskuva - Olkiluoto 3. Ydinvoimalaitoksen reaktorirakennus numero kolme.

OL3:n käynnistys ei huolettanut Eurajoen asukkaita tiistaiaamuna, pitkä prosessi viimein lopussa: "Nyt se on ohi, ei muuta kuin sähköä vaan"

Olkiluodon kolmosreaktori käynnistettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Ylen haastattelemat eurajokelaiset eivät olleet asiasta turhan huolissaan.

Tässä käynnistetään ydinreaktio tammikuussa

Nyt se viimein tapahtuu: Olkiluoto 3 alkaa tuottaa sähköä – näin ydinvoimasysäys vaikuttaa kuluttajiin ja Suomeen

Tutustuimme reaktoriin viime hetkellä ennen sen suunniteltua verkkoon kytkemistä, katso videot jutusta. Ydinreaktio käynnistetään tammikuussa, ja voimalan on tarkoitus toimia täydellä teholla kesäkuussa.

Pyhäjoen ydinvoimalan hallintorakennusta rakennetaan.

Puolustusministeriö haluaa riskianalyysin Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta – yhtiö tunnustaa Venäjä-kytköksen riskin projektille

Fennovoiman mukaan on riski, että rakentamisluvan saaminen voi venyä entisestään ensi syksyyn. Yhtiö ei usko, että voimalahanke päätyy pakotelistalle.

Hanhikiven voimalan rakennustyömaa Pyhäjoella

Oulun seudun yritykset ovat päässeet hyvin mukaan Pyhäjoen ydinvoimalaurakoihin

Oulun kauppakamarin tietojen mukaan Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan 4 000 kulkuluvasta 75 prosenttia on suomalaisille. Siitä suurin osa yrityksille, jotka toimivat 150 kilometrin säteellä työmaasta.

Ilmakuva Fennovoiman voimalatyömaasta

Ydinvoimalan olisi pitänyt jo nousta pikkukuntaan, mutta maassa on vasta iso monttu – kunnanjohtajan into ei silti horju: "Lottopotti"

Pyhäjoki sai 10 vuotta sitten lupauksen ydinvoimalasta. Laitoksen piti jo tuottaa sähköä, mutta siltä puuttuu yhä rakentamislupa. Mitä tapahtui?

sähkölinja

Sähkön hinta nousi korkealle, edullisen sopimuksen tekeminen on nyt myöhäistä – puolen vuoden päästä hintoihin odotetaan tuntuvaa muutosta

Kuluttaja voi unohtaa hintapiikkien jännittämisen, jos tekee kiinteähintaisen sähkösopimuksen. Tosin edullinen sopimus olisi pitänyt tehdä vuosi sitten.

Olkiluoto och Onkalo.

Iso viranomaisharjoitus alkaa tänään Olkiluodossa

Olkiluodon ydinvoimalan alueella iikkuu harjoituksen aikana lukuisia viranomaisten ajoneuvoja.

Grafiikka näyttää, minkä kokoinen 15 metriä korkea suurelta osin maan pinnalle sijoittuva kaukolämmöntuotantoon suunniteltu 100 MW pienydinvoimala voisi olla verrattuna Olkiluoto 3:een, jonka suojarakennus on 65 metriä korkea.

Suomessa kehitetään vauhdilla pienydinvoimaloita – Helsinki harkitsee sellaisen tuomista kaupunkiin kymmenessä vuodessa

Pienydinvoimala voitaisiin tuoda lähelle asutusta ja liittää kaupungin kaukolämpöverkkoon. Helsingissä oma ydinvoimala voisi olla käytössä kymmenen vuoden kuluttua.

Kärnkraftverket Olkiluoto 3

Olkiluoto kolmonen viivästyy taas – turbiinin huolto kestää odotettua pidempään

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan säännöllisen sähköntuotannon aloittaminen siirtyy jälleen kolmella kuukaudella. Turbiinin huolto ja tarkastustoimet vievät aikaa.

Teollisuuden Voima OYj:n (TV0) Olkiluodon kolme ydinvoimalaitosyksikköä OL 1 (kesk.) , OL 2 (oik.) ja OL 3 Eurajoella.

Olkiluoto 3 reactor delayed again

The latest postponement is due to additional turbine inspections. The reactor is some 13 years behind its original schedule.

Kärnkraftverket Olkiluoto 3

Olkiluoto kolmonen viivästyy kuukaudella – turbiini vaatii ylimääräistä tarkistusta

Laitoksen käyttöönotto viivästyy jälleen. Tällä kertaa viivästymän pituus on laitostoimittaja Areva-Siemensin mukaan yksi kuukausi. Uusimman aikataulun mukaan säännöllinen sähköntuotanto Olkiluoto kolmosella alkaa vuoden 2022 maaliskuussa.

Natanzin uraanin rikastuslaitos kuvattuna maaliskuussa 2005.

Iran ilmoitti edistävänsä ydinohjelmaansa – Yhdysvallat kehotti Irania lopettamaan uhkailun ja jatkamaan neuvotteluita ydinsopimukseen palaamisesta

Iran aikoo tehdä rikastusasteeltaan 20 prosenttista rikastettua uraania Teheranissa sijaitsevassa tutkimusreaktorissa käytettäväksi. Länsivaltojen mukaan aikomus on valitettava askel taaksepäin Iranin ydinsopimuksen kannalta.

Olkiluoto 3-ydinvoimala

Olkiluodon kakkosyksikkö kylmäseisokkiin venttiilikorjauksen vuoksi

Voimalaitosyksikkö palaa täyteen tuotantotehoon torstaina.

Olkiluoto 3-ydinvoimala

Olkiluodon vuosihuollot valmistuivat – kestivät pari kuukautta

Huollot tehtiin mittavin koronajärjestelyin. Ulkomailta vuosihuoltoihin saapui reilu sata erityisosaajaa.

Olkiluodon ydinvoimalaitos sijaitsee Eurajoella Satakunnassa.

Olkiluotoon Euroopan suurimpiin kuuluva akkuenergiavarasto – toimii nopeana varavoimana häiriötilanteessa

90 megawatin tehoinen akkuenergiavarasto otetaan käyttöön ensi vuoden aikana.

Ydinvoimala Valko-Venäjällä.

Venäjä etsii vaihtoehtoja fossiilisille energialähteille – Rosatom kaavailee pienydinreaktoreiden sarjatuotannosta uutta talousveturia

Venäjän perinteisiä vientituotteita ovat olleet polttoaineet ja maakaasu, mutta nyt maa etsii uusia tulonlähteitä ydinvoimalamarkkinoista.

Natanzin uraanin rikastuslaitos kuvattuna maaliskuussa 2005.

Iranin mukaan kansainvälisillä valvojilla ei ole enää pääsyä valvontakamerakuviin ydinlaitoksista – kiristää jännitteitä entisestään

Ensi viikolle suunnitellut neuvottelut Yhdysvaltojen paluusta Iranin ydinsopimukseen todennäköisesti epäonnistuvat, jos Iran tuhoaa kuvat.

Kärnkraftverket i Olkiluoto, reaktor 3.

TVO, consortium agree on completion of long-delayed Olkiluoto 3 reactor

The nuclear reactor was originally scheduled to begin producing electricity in 2009.

Europarlamentaariko Ville Niinistö ja Eero Heinäluoma väittelivät A-studiossa Fennvoima-hankkeesta.

Ville Niinistö ja Eero Heinäluoma ottivat yhteen Fennovoiman ydinvoimalasta A-studiossa – "Tämä menee kyllä propagandan puolelle"

Europarlamentaarikot Ville Niinistö (vihr.) ja Eero Heinäluoma (sd.) ottivat tiistai-iltana A-studiossa yhteen Pyhäjoelle kaavaillusta Fennovoiman ydinvoimalasta.

Hanhikiven voimalan rakennustyömaa Pyhäjoella

Suomeen kaavailtu uusi ydinvoimala joutui huonoon valoon Venäjän voimapolitiikan tähden – tutkijasta hanke on Venäjälle keino sitoa Suomea itseensä

Fennovoiman omistajina on lukuisia suomalaisyhtiöitä ja -kuntia, mutta voimalaitoksen toimittaa ja paljolti rahoittaa Venäjä. Tutkijan mielestä Venäjällä on taloudellisia mutta myös poliittisia tavoitteita energiahankkeilleen.

Pyhäjoen ydinvoimala-alueen rakennustöitä joulukuussa 2020

Fennovoima nuclear power plant construction hit by further delays, increased costs

Due to the postponement the controversial project's cost will rise by around one billion euros, according to the firm.

Pyhäjoen ydinvoimala-alueen rakennustöitä joulukuussa 2020

Fennovoiman ydinvoimala Pyhäjoelle viivästyy lisää ja voi tulla jopa miljardin kalliimmaksi

Yhtiö tavoittelee rakentamislupaa kesään 2022 mennessä, joten aikataulu on noin vuoden myöhemmin aiemmin ilmoitettuun.

Olkiluodon ydinvoimalaitos sijaitsee Eurajoella Satakunnassa.

Olkiluodon vuosihuollot alkavat viikonloppuna – mittavin koronajärjestelyin

Ydinvoimala-alueelle saapuu vuosihuollon ajaksi noin tuhat ulkopuolista työntekijää.

Natanzin uraanin rikastuslaitos kuvattuna maaliskuussa 2005.

Iran uhkaa kiihdyttää rajusti uraanin rikastamista ydinlaitoshyökkäyksen jälkeen

Natanzin ydinlaitokseen hyökättiin viikonloppuna. Samaan aikaan Wienissä neuvotellaan Iranin ydinsopimuksen jatkosta.

Vahingoittunut Natanzin laitos.

Israelin median mukaan maa on Iranin ydinlaitokseen tehdyn iskun takana

Israelilaisradion mukaan maan tiedustelupalvelu Mossad olisi ollut keskeisessä roolissa iskun toteuttamisessa.

Natanzin laitos.

Iranin mukaan sen keskeinen ydinlaitos joutui sabotaasin kohteeksi

Iran ilmoittaa, että Natanzin ydinlaitoksen sähköongelmat johtuivat terroriteosta.

Olkiluodon rakenteilla oleva ydinvoimala.

Polttoaineen latauslupa Olkiluodon ydinvoimalassa nosti TVO:n luottoluokitusta

Teollisuuden Voiman tulevaisuudennäkymät muuttuivat luottoluokitusyhtiön mukaan pitkän epävarmuusjakson jälkeen positiivisiksi.

Mitkä asiat ratkaisevat kuntavaalit?

Ylen aamu tänään: Oppositio nousi kärkeen kannatuskyselyssä - veivätkö koronatoimet hallituspuolueilta kannatuksen? Katso lähetys tästä

Myanmarin kriisi kärjistyy entisestään. Riku Siivonen etsii uudessa audiosarjassa täydellistä elämää.

Kärnkraftverket i Olkiluoto, reaktor 3.

Olkiluoto 3 reactor receives fuel-loading permit

The long-delayed nuclear reactor was originally supposed to go online in 2009. 

Olkiluoto 3-ydinvoimala.

Eurajoella valmistaudutaan Olkiluoto kolmosen polttoaineen lataukseen – TVO: sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Latausluvan antamisen jälkeen Säteilyturvakeskus alkaa valvoa rakentamisen sijaan uuden ydinvoimalaitoksen käyttöä.

Olkiluodon ydinvoimalaitos sijaitsee Eurajoella Satakunnassa.

Demarikansanedustajilla hämmentävä virhe kirjallisessa kysymyksessään: "Olkiluodon tapauksessa ydinvoimalan välittömässä läheisyydessä sijaitsi Loviisa..."

Eveliina Heinäluoma (sd.) ja Hussein al-Taee (sd.) ovat huolissaan, että Olkiluodon taannoisesta häiriöstä ei informoitu lähiseudun asukkaita.

Fennovoima.

Fennovoima sai luvan vaarallisten kemikaalien varastointiin ja käyttöön Pyhäjoen ydinvoimalassa

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston myöntämä lupa koskee ydinvoimalan toiminnanaikaista kemikaalien käyttöä.

Iranin lippu ydinvoimalaitoksen edustalla.

Iran alkanut tuottaa korkearikasteista uraania nopeammin kuin piti

Diplomaattilähteen mukaan uraania rikastetaan Fordon ydinlaitoksessa 15 kiloa kuukaudessa.

Būšehrin ydinvoimala Iranissa. Kuva vuodelta 2010.

IAEA: Iran sallii väliaikaisesti tarkastusten jatkamisen maan ydinlaitoksissa

Tarkastukset jatkuvat rajoitetusti kolmen kuukauden ajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle