Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Emilia Kujalan kolumni: Syy videokohtaamisten puuduttavuuteen löytyy sosiaalipsykologiasta

Videokohtaamisissa sosiaalinen tiedonkäsittelymme menee sekaisin, kirjoittaa psykoterapeutti ja sosiaalipsykologi Emilia Kujala.

Olavi Helenius on ikäihmisten iloinen digineuvoja ja arvokas juttukaveri, jonka kotikäynti on odotettu juttu

Koronaeristyksen jälkeen moni ikäihminen on riemastunut, kun ovikelloa on rimpauttanut mukava ja puhelias mies.

EU ja Britannia vahvistivat: Brexitin siirtymäaikaa ei jatketa

Britannia ja EU vauhdittavat neuvottelujaan, jotta sopu brexitin jälkeisistä taloussuhteista löytyisi ennen vuodenvaihdetta.

Toimittajalta: Kun ihmisten perusoikeuksia rajoitetaan, menee kaikki sekaisin

EU:n ulkorajat on pistetty kiinni. EU-maiden sisärajoilla on erilaisia käytäntöjä, kertoo Ylen EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen.

FT: Jalkapallon EM-kisat siirretään koronaviruspandemian vuoksi

Tarkoituksena on, että tauolla olevat kansalliset sarjat pystytään pelaamaan tautitilanteen helpotettua.

Tässä oululaisyrityksessä jatkuva matkustaminen oli arkipäivää ennen koronaa – eikä koronan uskota aloittavan pysyvää etätöiden aikakautta

Yhtiössä uskotaan, että vuorovaikutuksen tarpeen takia yritykset eivät korvaa matkoja etätapaamisilla pysyvästi.

Vaasan yliopiston kampusalue muuttuu lähivuosina – tiedekirjasto Tritonia saa väistyä

Vaasan yliopiston kampusalue kokee tulevina vuosina myllerryksen, kun tiedekirjasto Tritoniasta tulee yliopiston päärakennus. Samalla Tritonian toiminta muuttuu merkittävästi.

Pello avaa valtuuston kokoukset kotikoneilta katseltaviksi

Valtuuston kokouksista tehtävillä nettilähetyksillä eli striimauksilla halutaan helpottaa kuntalaisten osallistumista päätöksentekoon.

Essote tavoittelee miljoonasäästöjä – tulevaisuudessa yhä useampi kohtaa lääkärin etänä

Essote hakee 10 miljoonan euron säästöjä vuoteen 2022 mennessä.

World's largest parents' evening fosters cooperation

Some 150 Finnish schools are partaking in a national parent-teacher video conference simultaneously on Wednesday. The aim of the conference is to get the parents of children more involved in the changing school system.

Kotkan istuntopaikan sulkeminen lisää poliisin matkustamista

Kotkan poliisivankilassa säilytettävien asiakkaiden siirrot käräjäoikeuteen Kouvolaan lisääntyvät vuonna 2018, kun Kotkassa ei enää ole käräjäoikeuden istuntopaikkaa. Myös tutkinnanjohtajat joutuvat liikkumaan entistä enemmän. Videoneuvottelutekniikalla ei pystytä korvaamaan kaikkea matkustamista.

Etälääkärin videovastaanotto on terveydenhoidon tulevaisuutta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote alkaa testata etälääkäritoimintaa hyvinvointiasemillaan. Kokeilussa asiakas tapaa hyvinvointiasemalla lääkärin videoneuvottelussa. Etälääkäri hoitaa vain sellaisia asiakkaita, joiden käynti ei vaadi fyysistä tutkimusta.

YK:n pääsihteeri huolestunut Lähi-idän tulehtuneesta tilanteesta

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on matkustanut Ammaniin etsimään ratkaisua lisääntyneiden väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Ban kertoi turvallisuusneuvostolle keskiviikkona suhtautuvansa pessimistisesti rauhanomaiseen ratkaisuun.

YK taas hätäkokoukseen israelilaisten ja palestiinalaisten väkivaltaisuuksien takia

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kutsunut turvallisuusneuvoston pikaisesti koolle ylimääräiseen videokonferenssiin. Suljetuin ovin käytävän hätäkokouksen tarkoitus on etsiä ratkaisua israelilaisten ja palestiinalaisten välillä kasvaneisiin väkivaltaisuuksiin.

Uusi laki voi vähentää turvapaikanhakijoiden säilöönoton tarvetta

Turvapaikan ilmoitusvelvollisuutta muutetaan toimivammaksi heinäkuun alussa. Ilmoittautumisen käyttö säilöönoton vaihtoehtona helpottuu, kun poliisin sijaan ilmoituksen voi tehdä vastaanottokeskuskessa.

Vaikka Seinäjoen lentokenttä loppuisi - kulut säilyisivät

Seinäjoen lentokenttä maksaa kunnille vuodessa noin 430 000 euroa - oli kentällä toimintaa tai ei. Tämä johtuu siitä, että takavuosina lentokentän investointeihin otetut lainat pitää hoitaa. Kenttää ylläpitävä Rengonharju-säätiö on Seinäjoen seudun kuntien omistuksessa. Rengonharjulta lennetään tällä hetkellä loma-, yksityis- ja potilaslentoja. Reittiliikenne loppui pari vuotta sitten.

Tulevaisuudessa virkailijan voi tavata kasvotusten omalla kotisohvalla

Viranomaisen kanssa voi jatkossa keskustella yhä useammin etäyhteydellä. Nivalassa otettiin viime vuonna käyttöön etäpalvelu, jolla voi olla videoyhteydessä TE-toimistoon kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Tulevaisuudessa saman voi ehkä tehdä myös kotisohvalta.

Kun oppii ymmärtämään toisen tapaa tehdä töitä, myös bisnes kukoistaa – "Ei riitä, että on hyviä tuotteita ja osataan puhua englantia"

Kansainväliset yritykset ovat heränneet kehittämään työntekijöidensä kulttuurintuntemusta. Suomalaisten on usein vaikea ymmärtää esimerkiksi sitä, ettei pomolle voisi puhua suoraan tai että kokouksissa pitäisi keskustella loputtomasti, myös muista kuin työasioista.

Sivistyspomon virka äänestytti Pelkosenniemellä

Rehtori-sivistystoimenjohtajan virka äänestytti Pelkosenniemen kunnanhallitusta maanantaina. Kunnanhallitus äänesti asiasta kahdesti.

"Säästöt perustuvat olettamuksiin" – virkamiesten lakkautuslista käräjäoikeuksille närästää pienessä kansliassa

Pohjois-Savon käräjäoikeuden Iisalmen kanslian osastonjohtaja tyrmää oikeusministeriössä laaditut mallit käräjäoikeuksien toimipaikkojen karsimisesta. Hänen mukaansa keskittäminen tietäisi lisää rahankulua, ei säästöjä.

Hausjärveläiset ja loppilaiset tapaavat lääkärinsä pian videoyhteydellä

Loppilaisten ja hausjärveläisten terveyttä hoidetaan tulevaisuudessa hyvinvointiasemilla, sairaanhoitajavetoisesti. Lääkäri on tarvittaessa videoneuvotteluyhteyden päässä. Muuten lääkäriin pääsee ajanvarauksella.

Ikean kesätöistä kerrotaan torstaina

Ikean Haaparannan myymälän kesätyöpaikoista järjestetään info Lapin TE-toimiston Tornion toimipaikassa  torstaina 14.00. Tilaisuuteen voi osallistua videon välityksellä Pohjois-Suomen TE-toimistoissa.

Pohjois-Ruotsin työpaikat kiinnostavat työttömiä

Pohjois-Ruotsin ja Tornion alueen työpaikat kiinnostavat työttömiä Suomen puolella. Norrbottenin alueella on avoinna tällä hetkellä noin 2000 työpaikkaa, joista yli puolet on hoitoalalle. Alueella on runsaasti työpaikkoja myös rakennusalalla ja kaivosteollisuudessa.

Ministeri Räty: Lääkäri voi määrätä lääkkeitä videoneuvotteluyhteyden perusteella

Laki ei aseta lääkärille ehdotonta edellytystä tavata potilasta henkilökohtaisesti. Lääkemääräys voidaan tehdä myös videoneuvottelun perusteella, jos potilaan hoidontarpeeseen on voitu tutustua muulla keinoin.

Virtuaaliopetusta hyödyntävä lukio voi tarjota oppilaille enemmän vähemmällä rahalla

Nettiyhteyden hyödyntäminen lukio-opetuksessa auttaa etenkin pieniä lukioita pitämään yllä laajaa kurssitarjontaa. Virtuaaliopetuksen järjestäminen vaatii enemmän oikeaa asennetta ja halua yhteistyöhön kuin rahaa.

Kotimainen näköpuhelin oli kaukonäköinen keksintö

Suomalainen näköpuhelin oli 80-luvun Skype.

Maalaishiiret ja kaupunkilaishiiret kohtaavat virtuaalikahvilassa

Kaupunkilaiset ja maaseudulla asuvat voivat kohdata tämän viikon ajan virtuaalisen kahvilan avulla. Kyläkahvilan ideoinut Maaseudun Sivistysliitto seuraa, mitä uudenlaisen yhteyden avulla syntyy.

Ruotsin ja Norjan työpaikat kiinnostavat pohjoisessa

Kaikkiaan 150 ihmistä osallistui tiistaina Pohjois-Suomen TE-toimistoissa videoneuvotteluna järjestettyyn tilaisuuteen, jossa neuvottiin kuinka naapurimaihin haetaan täihin.

Norjan ja Ruotsin työpaikat kiinnostavat edelleen

Pohjoisen TE-toimistot saavat runsaasti kyselyjä Pohjois-Norjan ja Pohjois-Ruotsin tarjoamista työpaikoista. Niinpä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto on tämän vuoden puolella järjestänyt jo useampia tiedotustilaisuuksia siitä, miten Ruotsiin ja Norjaan haetaan töihin.

Pelkosenniemi pienentää byrokratian rattaita

Tiistaina avatusta asiointipisteestä saa keskeiset julkisen hallinnon palvelut yhdellä käynnillä. Pelkosenniemi on yksi valtakunnallisista pilottikohteista.

Taksi-indeksi osoittaa taantumaa Tampereen seudulla

Taksikyytien määrä on tämän vuoden alkupuoliskolla pudonnut noin 20 prosenttia kahden vuoden takaisesta tasosta.

Ely-keskus myöntää: nikkelivuodon tiedotus epäonnistui alussa pahasti

Varsinais-Suomen ely-keskuksen mukaan heinäkuun nikkelivuodon epäonnistumisista pitää ottaa oppia. Nikkelivuodon alkuvaiheessa tiedotus ontui.

Yle Uutisten kirjeenvaihtaja Donetskissa: Separatisteilla ja Kiovalla videoneuvottelu

Malesialaiskoneen alasampuminen saattoi olla jonkinlainen kipukynnys Ukrainan kriisissä. Separatistit ovat antaneet Ukrainan hätätilaministeriölle luvan turman uhrien siirtämiseen Harkovaan.

Kymenlaakson keskussairaala harkitsee potilashotellia

Ajatuksen potilashotellista esitti Kymenlaakson keskussairaalan peruskorjauksen valmisteluun osallistunut asiakasraati. Raadin mielestä varsinkin vanhukset tuntisivat olonsa turvallisemmaksi, jos he saisivat asua muutaman päivän sairaalan läheisyydessä hoidon jälkeen.

Coming soon: Legal aid via video link

Finland’s southern Savo region is looking to introduce a service that will allow legal practitioners in eight municipalities to confer with their clients via a video conferencing link.

Oikeusapua tarjotaan pian videoneuvottelun kautta

Etelä-Savon oikeusaputoimisto aloittaa lisäpalvelun, joka mahdollistaa asianajajan kanssa keskustelun videneuvottelulaitteen avulla. Etelä-Savossa kokeiluun lähtee kahdeksan kuntaa.

Korpilahden sosiaaliasema supistaa toimintaansa

Korpilahden sosiaaliaseman palvelupäivät vähenevät ensi vuoden alussa. Taustalla on Jyväskylän perusturvalautakunnan lokakuussa tekemä päätös aseman palvelumallin muuttamisesta.

Videoyhteys palauttaa työvoimapalvelut Lemille ja Savitaipaleelle

Luumäellä ja Savitaipaleella on oltu viime kesästä saakka ilman työvoimatoimiston asiakaspalvelua. Kaakkois-Suomen työvoima- ja elinkeinotoimisto aikoo järjestää kuntiin verkko- ja videopalvelupisteen, jossa voi asioida virkailijan kanssa videoyhteyden välityksellä.

A2 Islam-ilta: Luvassa Suomen suurin toimituskokous?

Ajankohtaisen kakkosen Islam-iltaan on aikaa vajaa viikko. Tänään kello 14.00 ohjelman tekijät kutsuvat yleisöä avoimeen toimituskokoukseen, osoitteeseen yle.fi/islam-ilta.

Palvelupäivien määrää aiotaan vähentää Korpilahden sosiaaliasemalla

Muutoksen tavoite on yhdenmukaistaa toimeentulotuen, lastensuojelun ja aikuissosiaalityön käytäntöjä koko Jyväskylän alueella. Palvelupäiviä aiotaan korvata sähköisillä palveluilla kuten videoneuvotteluilla.

Parikkalan te-toimisto muuttuu verkko- ja videopalvelupisteeksi

Samanlaiset pisteet saattavat tulla myös Luumäelle ja Savitaipaleelle.

Assange keskusteli kuubalaisten kanssa lähes tunnin videoyhteyden avulla

Harvinainen videoneuvottelu käytiin torstaina, kun vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange keskusteli Lontoosta käsin Havannassa olevien kuubalaisten kanssa.

Tuomioja: Nordics offered Syrian weapons proposal

The Finnish foreign minister says that the idea of urging Syria to hand over its chemical weapons was launched by the Nordic countries.

Etanavauhtia rakennetut nopeat nettiyhteydet valmistuivat – "Ollaan jouduttu tallaamaan miinoja"

Valokuiturakentaminen etenee kunnissa hyvin eri tahtiin. Kiuruvedellä Pohjois-Savossa vuosia rakennetut yhteydet saatiin ensimmäisille asiakkaille viime viikolla. Paikallinen maitotilallinen huomasi heti nopean nettiyhteyden edut.

Sote-uudistus vauhdittaa liikkuvien terveyspalvelujen luomista

Lakkautettavia terveyskeskuksia korvataan liikkuvilla hoitoyksiköillä. Ambulanssi antavat esimerkiksi suonensisäistä antibioottihoitoa.

Kymen Puhelin ja Elisa yhteen syksyllä

Kymen Puhelimen ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan koolle elokuussa, jolloin on tarkoitus hyväksyä sulautussuunnitelma. Työntekijöihin tai KYMPin palveluihin yhdistymisellä ei ole vaikutusta - ainakaan heti.

Diabeetikon haavoja hoidetaan iPadin välityksellä

Suomessakin kokeillaan videokonsultointia diabeteksen hoidossa. Tavoitteena on sekä helpottaa diabeetikon arkea että suitsia diabeteksen hoidon kustannuksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle