Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruskeaan hupputakkiin ja mustaan pipoon pukeutunut nuorehko mies katsoo hymyillen kameraan.

Suomi-kuva heikkeni Venäjällä – Viipurissa puhutaan silti yhä naapuriystävyydestä ja toivotaan parempia aikoja

Suomen ulkoministeriön teettämä kysely kertoo, että 51 prosenttia venäläisistä suhtautuu Suomeen myönteisesti. Lähes yhtä suuri osa pitää Suomen ja Venäjän suhteita kireinä.

Puunhalauksen maailmanmestari 2022 Ani Lankila juhlii voittoa nallepuvussaan.

Vapise suofutis, nyt tulee puunhalaus – kansainvälistä mediaa ruokitaan uudella Suomi-erikoisuudella

Puunhalauksen maailmanmestaruuskilpailut on tuore kappale erikoisten suomalaisten kisojen perinteessä. Puiden halaamisessa kisattiin Levillä, mutta kisailu jatkuu vielä tämän viikon verkossa.

Kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Rannat kuin Rivieralla, ravintola keskellä metsää ja sauna 2.0 – ruotsalaisille Suomea markkinoidaan nyt yllätyksillä ja erilaisuudella

Arkea maailmalta: Ruotsalaisturisteista halutaan suurin Suomessa yöpyvä ulkomaisten ryhmä vuonna 2024. Suomea myydään etenkin niille, jotka haluavat tehdä trendikkäitä asioita ensimmäisinä, kirjoittaa Ylen Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Pietarilaiset puhuvat lämpimästi Suomesta toimittajamme Simo Ortamon haastattelussa.

Tutkimus: Venäläisten rakkaus Suomeen ei horju, vaikka lännen ja Venäjän suhteet syöksyvät – näin pietarilaiset kommentoivat Suomea

Suomen ulkoministeriön teettämän tutkimuksen mukaan 68 prosenttia venäläisistä suhtautuu Suomeen myönteisesti. Ensimmäisenä Suomesta tulevat venäläisten mieleen luonto ja korkea elintaso.

Naomi Moriyama seisoo syksyisessä metsässä kori kädessään

Newyorkilainen kirjailija muutti Pohjois-Karjalaan ja ällistyi – hehkuttaa kirjassaan heijastinliiveihin pukeutuvia suomalaisia supernaisia

New Yorkissa koko aikuisikänsä asunut Naomi Moriyama tuli sattumien seurauksena Suomeen. Pian Amerikassa julkaistaan hänen kirjansa, joka on rakkauskirje suomalaisille naisille ja luonnolle.

Antti Kurvinen

Tokioon matkustanut ministeri Kurvinen haluaa olympialaisten muuttuvan – näihin asioihin hän yrittää vaikuttaa kulisseissa

Urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen puolustaa Tokion olympiakisojen järjestämistä. Kurvinen peräänkuluuttaa olympialiikkeeltä muutosta eettisempään ja kestävämpään suuntaan.

Evon retkeilyalue

Helsingin yliopiston varadekaani Atte Korhola: "Evon tiedekansallispuisto voisi nostaa Suomi-kuvaa maailmalla"

Ympäristöministeriö ja Helsingin yliopisto ovat sopineet, että yliopisto alkaa kokoamaan Evon tiedekansallispuiston alueellista työryhmää Atte Korholan vetämänä.

Kaksi Hjalmar Munsterhjelmin kuutamoaiheista taulua taidemuseon seinällä

Maisemataiteen mestarin, Hjalmar Munsterhjelmin kuutamot vetivät Hämeenlinnan taidemuseoon yli 13 000 vierasta

Hämeenlinnan taidemuseon kesänäyttely esitteli taidemaalarin tunnetuimpia teoksia ja merkittävimpiä aiheita.

Janne Saarikivi

Janne Saarikiven kolumni: Valeuutisia vastustetaan mediassa ja politiikassa, mutta samaan aikaan niiden luomista opetetaan arvostettuna taitona kauppakoulussa

Poliitikot puistelevat päätään valeuutisille, mutta arvostavat valehtelun ja propagandan ammattilaisia, joita kutsutaan konsulteiksi ja markkinoijiksi, pohtii Janne Saarikivi.

Kirjailija Minna Lindgren ihmettelee, miksi suomalaisen elämässä vain työ on arvokasta

Kirjailija tahraa maailmalla Suomi-kuvaa: “He kysyvät kauhuissaan, että onhan tämä fiktiota, ettehän te voi kohdella vanhuksia näin?”

Minna Lindgren kuvaa kirjoissaan suomalaista vanhustenhuoltoa realistisesti, mutta huumorilla.

Yusur Al-Khalidi

Nuori musliminainen luo Suomi-kuvaa somessa ja valmistautuu pian koittavaan paastoon – hänellä on yli 400 000 seuraajaa Instagramissa

Lahdessa asuva Yusur Al-Khalidi on meikkaamisesta nauttiva nuori nainen, joka haluaa hammashoitajaksi. Hänellä on myös yli 200 000 seuraajaa Youtubessa.

Erikoiskaluste Ari Pellinen Oy:n yrittäjä Ari Pellinen

Pienen ylistarolaisyrityksen tuotteilla on miljoonayleisö – monet Helsinki-Vantaan lentoaseman tiskeistä ja tuoleista on Ari Pellisen firmassa tehty

Ari Pellisestä tuli yrittäjä 13 vuotta sitten. Nyt hänen yrityksensä valmistamat tuotteet vastaanottavat matkailijat Suomeen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Tanja Kavasvuo

Matkailujulisteet siirtyivät katujen varsilta nettiin – nostalginen näyttely sukeltaa menneiden vuosikymmenten Suomi-kuvaan

Kemin taidemuseossa on esillä vanhojen matkailujulisteiden näyttely Come to Finland, Riemuhuuto paratiisista.

Marjo Näkki -piirros.

Moskovassa meikinpoistoaine ja juusto voivat aiheuttaa raskaan pettymyksen, mutta yhteen voi luottaa – nimittäin mustikkakeittoon

Edes television propaganda ei ole vienyt vienyt venäläisten luottamusta suomalaiseen ruokaan, kirjoittaa Moskovan-kirjeenvaihtaja Marjo Näkki.

Matkustajia saapuu Helsinkiin Allegro-junalla Pietarista 2. tammikuuta

Venäläisten mielestä suomalainen jogurtti on turvallisempaa kuin kotimainen – kirjeenvaihtaja Marjo Näkki vastasi kahdeksaan kysymykseen venäläisten Suomi-kuvasta

Pohjoismaat kiinnostavat nyt Venäjällä erityisen paljon, kertoo kirjeenvaihtaja Marjo Näkki Mistä maailma puhuu -podcastissa.

Pajtim Statovci

Pajtim Statovci kirjoittaa suorasukaisesti miesten välisestä seksistä, ja tähän suomalaiskirjailijaan New York Timesin kriitikko ihastui

Esikoisteoksellaan Kissani Jugoslavia läpimurtonsa tehnyt kulttuurivieras, kirjailija Pajtim Statovci käsittelee myös seuraavassa romaanissaan seksuaalisuutta.

Ilmakuva Padasjoelta.

Pieni Padasjoki Suomesta lähti isosti maailmalle – vertaa mainosvideolla itseään New Yorkiin ja Pariisiin

Maamme erityispiirteiden markkinointi maailmalle voi onnistua hyvinkin pienin ponnistuksin tai vaikka kiinnostavan julkkiksen kautta.

Kia Hynnä ja Reko Nieminen mehiläispesällä Hikiällä.

Hongkongilaiset rouvat haluavat huippuhintaista hämäläishunajaa, Koreassa brändätään marjatuote Finlandiaksi – elintarvikevienti hyötyy Itä-Aasian Suomi-buumista

Suomen vientiä edistävässä Business Finlandissa uskotaan, että vientiruoka on Suomen imagolle erityisen tärkeä.

Henri Alén

Huippukokki Henri Alénin unelmapäivät: kaupunki täynnä kansainvälisiä toimittajia – "Tämä on todellinen jättipotti!"

Ylen tekemän soittokierroksen perusteella vaikuttaa siltä, että harva helsinkiläinen ravintola on kuitenkaan varautunut yli 1 400 ulkomaiseen toimittajaan.

Maria Pettersson

Maria Petterssonin kolumni: Näissä arkipäivän asioissa suomalaisia ihaillaan – tai meille nauretaan

Maabrändityöryhmä huomio! Kolumnisti Maria Pettersson kertoo nyt, mitä meistä ulkomailla oikeasti ajatellaan.

Sissolan pirtti Ilomantsissa.

Ulkomaalainen dokumenttiryhmä haluaa tallentaa "perinteistä karjalaista perhe-elämää" – sellaista ei Iöydy, mutta homma lavastetaan

Japanilainen kuvausryhmä etsii Pohjois-Karjalasta monen sukupolven suurperhettä, joka harrastaa yhdessä talviurheilua ja tekee puhdetöitä tummaseinäisessä pirtissä.

Teemu ja Sirpa Selänne saapuvat itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan Helsingissä 6. joulukuuta 2017.

Leijonalegendat juhlivat Linnassa: "Nämä herrat ovat rapakon takana vieneet Suomea eteenpäin"

Teemu Selänne, Jari Kurri ja Veli-Pekka Ketola juhlivat Suomen satavuotismerkkipäivää presidentinlinnassa. Katso kolmikon haastattelu kuvaa klikkaamalla.

Onnitteluvideoita Suomelle lähettäneiden maailman kansalaisten kasvoja

Tom Hanks antaisi Suomelle lahjaksi baseball-välineitä, Ed Sheeran puolestaan englantilaista perinneruokaa – saimme valtavasti onnitteluvideoita maailmalta!

Keräsimme maailmalta onnitteluvideoita satavuotiaalle Suomelle ja saimme niitä yli sata kymmenistä eri maista, niin julkimoilta kuin tavallisilta kansalaisiltakin. Pyysimme vastaajia kertomaan, mitä lahjoittaisi omasta maastaan Suomelle. Esimerkiksi näyttelijä Meryl Streep ei kuitenkaan osannut sanoa, mitä Suomelle antaisi – olemmehan hänen käsityksensä mukaan jo nyt maailman onnellisin kansa.

Puhekupla, jossa erivärisiä sanoja.

Lukemista lauantaiksi: Eläkerahojen epäonninen Venäjän-reissu, 69 ohjusta oven takana ja kännisten joulupukkien kotimaa

Tämä on Ylen lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai

Joensuulainen Juuso-joulupukki bussissa.

Brittilehti suitsuttaa: 18 syytä, miksi Suomi on maailman upein maa

Torilla tavataan? Prinssi Williamin vierailu Suomeen innosti brittilehden suitsuttamaan Suomea.

Puhekupla, jossa erivärisiä sanoja.

Huippukoulutuksen kehto vai sittenkin kännisten joulupukkien kotimaa? Näitä asioita suomalaiset hehkuttavat ja häpeävät maailmalla

Ulkomailla asuva suomalainen on usein naapurustonsa tai työpaikkansa ainoa suomalainen. Ei ole samantekevää, mitä hän Suomesta kertoo.

Ryan Zhu seisoo mökkinsä sisällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Kiinalainen tv-tähti asui 30 päivää lentoasemalla ja ihastui suomalaisiin – "Aion nukkua kokonaisen päivän, kun pääsen kotiin"

Helsinki-Vantaan terminaalissa sijaitseva mökki toimi 30 päivää kiinalaisen Ryan Zhun kotina. Mainostempaus herätti huomiota maailmalla ja muutti miehen käsityksen suomalaisista.

Naamiokasvoinen Rendel

Rujo ja väkivaltainen Rendel on ensimmäinen suomalainen supersankarielokuva – Mikkelistä tuli Gotham City

Rendel on varsin poikkeuksellinen elokuvatuotanto – se ei ole saanut elokuvatukia eikä ohjaajalla ole ollut kokemusta elokuva-alalta.

suomen ja venäjän liput

UM:n Venäjä-kyselyllä haluttiin kartoittaa myös muuttohaluja tänne

Venäjällä tehty maakuvatutkimus on osa hanketta, jossa ulkomaalaisten kiinnostusta tulla asumaan Suomeen yritetään lisätä. Tulos paljasti, että vain harva muuttaisi Suomeen.

turistit kauppatori matkamuistot

Turistit kantavat laukuissaan Suomi-kuvaa maailmalle – Jääkaappimagneetti on perinteinen hittituote

Elokuun lopulla kesän kuumin turistisesonki kääntyy kohti hiljaisempaa syksyä. Millaisia matkamuistoja Suomesta viedään maailmalle?

Argentiinassa luultiin, että heavy-diggareilla on pitkät hiukset Suomen sääolosuhteiden takia.

Älyttömin asia, jonka olet kuullut Suomesta

Kerro mitä meistä luullaan

Uutisvideot: Sauna, Sibelius ja doping - mitä ruotsalaiset ajattelevat Suomesta

Ruotsalaisten Suomi-tietämys on heikko – yleisimmin tunnetaan luonto ja sauna

Ruotsalaisilla on Suomesta myönteinen mutta pinnallinen kuva, käy ilmi Tukholman Suomi-instituutin teettämästä kyselystä.

Kylttejä pöydällä.

Ylen kysely: Tunnelma vastaanottokeskuksissa hyvä – odottaminen ja kielteiset päätökset rassaavat

Ylen kyselyyn vastanneet vastaanottokeskukset pitävät omien keskustensa ilmapiiriä myönteisenä. Tunnelman ennakoidaan kuitenkin latistuvan hieman kesän aikana.

Joulupukki lähtee pian aattoillan rekiretkelleen.

Joulupukin konkurssiuhka ja Kakslauttasen lasi-iglut levisivät maailman mediaan

Suomen maakuva ulkomaisessa mediassa säilyi viime vuonna hyvänä. Suomi-jutuissa kerrottiin esimerkillisestä koululaitoksesta, mutta myös talousvaikeuksista. Niiltä ei säästynyt joulupukkikaan, jonka konkurssiuhasta raportoitiin Portugalia myöten.

Mies ui avannossa

Suomalaisten oudot tavat - Odd customs

Suomalaisten oudot tavat

Kuvassa pelikortti.

Heimoerot: hämäläiset

Minkälaisia hämäläiset ovat oikeasti? Katso video!

Suomalaisia lastenkirjoja Kiinaan

Kotimaisten kirjojen myynti jatkuu hyvänä ulkomaille.

Daniel Nyblinin kuvaamossa otettu I. K. Inhan muotokuva

I. K. Inha — kansallisvalokuvaaja

I. K. Inha sai Suomen ymmärtämään kansallismaiseman arvon

Tyttö

Suomalaisessa onnelassa mekot ovat puhtaita ja hiukset kammattuja

Filmi ”People with future” antaa Suomesta puhtoisen kuvan.

Suomi-neidon muotia 1890-luvulta

Topeliuksen Suomibrändi oli tuontitavaraa

Suomi-brändi syntyi jo 120 vuotta sitten

Amerikkalaisen lehtikriitikko Lawrence Gilmanin mukaan venäläinen karhu ja suomalainen leijona kohtasivat taisteluasemissa.

Suomen leijona ja Venäjän karhu

Igor Stravinsky ja Jean Sibelius kohtasivat taisteluasemissa

Koomikot Smith ja Jones Helsingissä mainoselokuvassa Aikuisten Suomi (1987).

21.4. Teeman Elävä arkisto: Suomi-kuva

Millaista Suomi-kuvaa on maailmalle ennen tarjoiltu?

Yle Areena logo.

Pornotähti Henry Saari kohotti Suomi-kuvaa siniristiuikkareissa

Henry Saaren julkkisura alkoi kauneuskisasta ja seurustelusta juontajamissi Marika Saukkosen kanssa. Kauniskasvoista mallipoikaa eivät kaikki suomalaismiehet arvostaneet, mutta kun Saari paljasti piilevät kykynsä pornoelokuvissa, hänestä tuli monen äijän idoli. Vuonna 1998 häntä kutsuttiin jo "seksiteollisuuden suureksi suomalaiseksi ikoniksi".

Petäjäveden kirkko

Suomen seitsemän maailmanperintökohdetta

Pallo Hallussa vieraili Suomen maailmanperintökohteissa.

Yle Areena logo.

Piipahdus Helsingissä oli luksusturistien risteilyn kohokohta 1970

Luxusturistit-ohjelmassa tavataan Helsinkiin loistoristeilijällä saapuneita varakkaita turisteja. Yhdysvaltalaisilta, ranskalaisilta ja saksalaisilta turisteilta kysellään odotuksia lomasta ja tentataan tietämystä Suomeen liittyvistä asioista. Kohteliaat turistit kehuvat kilpaa Helsingin erinomaisuutta.

Max Jakobson

Max Jakobson, Suomi ja puolueettomuus

Jakobson teki pitkän uran diplomaattina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle