Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin yliopiston varadekaani Atte Korhola: "Evon tiedekansallispuisto voisi nostaa Suomi-kuvaa maailmalla"

Ympäristöministeriö ja Helsingin yliopisto ovat sopineet, että yliopisto alkaa kokoamaan Evon tiedekansallispuiston alueellista työryhmää Atte Korholan vetämänä.

Maisemataiteen mestarin, Hjalmar Munsterhjelmin kuutamot vetivät Hämeenlinnan taidemuseoon yli 13 000 vierasta

Hämeenlinnan taidemuseon kesänäyttely esitteli taidemaalarin tunnetuimpia teoksia ja merkittävimpiä aiheita.

Janne Saarikiven kolumni: Valeuutisia vastustetaan mediassa ja politiikassa, mutta samaan aikaan niiden luomista opetetaan arvostettuna taitona kauppakoulussa

Poliitikot puistelevat päätään valeuutisille, mutta arvostavat valehtelun ja propagandan ammattilaisia, joita kutsutaan konsulteiksi ja markkinoijiksi, pohtii Janne Saarikivi.

Kirjailija tahraa maailmalla Suomi-kuvaa: “He kysyvät kauhuissaan, että onhan tämä fiktiota, ettehän te voi kohdella vanhuksia näin?”

Minna Lindgren kuvaa kirjoissaan suomalaista vanhustenhuoltoa realistisesti, mutta huumorilla.

Nuori musliminainen luo Suomi-kuvaa somessa ja valmistautuu pian koittavaan paastoon – hänellä on yli 400 000 seuraajaa Instagramissa

Lahdessa asuva Yusur Al-Khalidi on meikkaamisesta nauttiva nuori nainen, joka haluaa hammashoitajaksi. Hänellä on myös yli 200 000 seuraajaa Youtubessa.

Pienen ylistarolaisyrityksen tuotteilla on miljoonayleisö – monet Helsinki-Vantaan lentoaseman tiskeistä ja tuoleista on Ari Pellisen firmassa tehty

Ari Pellisestä tuli yrittäjä 13 vuotta sitten. Nyt hänen yrityksensä valmistamat tuotteet vastaanottavat matkailijat Suomeen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Matkailujulisteet siirtyivät katujen varsilta nettiin – nostalginen näyttely sukeltaa menneiden vuosikymmenten Suomi-kuvaan

Kemin taidemuseossa on esillä vanhojen matkailujulisteiden näyttely Come to Finland, Riemuhuuto paratiisista.

Moskovassa meikinpoistoaine ja juusto voivat aiheuttaa raskaan pettymyksen, mutta yhteen voi luottaa – nimittäin mustikkakeittoon

Edes television propaganda ei ole vienyt vienyt venäläisten luottamusta suomalaiseen ruokaan, kirjoittaa Moskovan-kirjeenvaihtaja Marjo Näkki.

Venäläisten mielestä suomalainen jogurtti on turvallisempaa kuin kotimainen – kirjeenvaihtaja Marjo Näkki vastasi kahdeksaan kysymykseen venäläisten Suomi-kuvasta

Pohjoismaat kiinnostavat nyt Venäjällä erityisen paljon, kertoo kirjeenvaihtaja Marjo Näkki Mistä maailma puhuu -podcastissa.

Pajtim Statovci kirjoittaa suorasukaisesti miesten välisestä seksistä, ja tähän suomalaiskirjailijaan New York Timesin kriitikko ihastui

Esikoisteoksellaan Kissani Jugoslavia läpimurtonsa tehnyt kulttuurivieras, kirjailija Pajtim Statovci käsittelee myös seuraavassa romaanissaan seksuaalisuutta.

Pieni Padasjoki Suomesta lähti isosti maailmalle – vertaa mainosvideolla itseään New Yorkiin ja Pariisiin

Maamme erityispiirteiden markkinointi maailmalle voi onnistua hyvinkin pienin ponnistuksin tai vaikka kiinnostavan julkkiksen kautta.

Hongkongilaiset rouvat haluavat huippuhintaista hämäläishunajaa, Koreassa brändätään marjatuote Finlandiaksi – elintarvikevienti hyötyy Itä-Aasian Suomi-buumista

Suomen vientiä edistävässä Business Finlandissa uskotaan, että vientiruoka on Suomen imagolle erityisen tärkeä.

Huippukokki Henri Alénin unelmapäivät: kaupunki täynnä kansainvälisiä toimittajia – "Tämä on todellinen jättipotti!"

Ylen tekemän soittokierroksen perusteella vaikuttaa siltä, että harva helsinkiläinen ravintola on kuitenkaan varautunut yli 1 400 ulkomaiseen toimittajaan.

Maria Petterssonin kolumni: Näissä arkipäivän asioissa suomalaisia ihaillaan – tai meille nauretaan

Maabrändityöryhmä huomio! Kolumnisti Maria Pettersson kertoo nyt, mitä meistä ulkomailla oikeasti ajatellaan.

Ulkomaalainen dokumenttiryhmä haluaa tallentaa "perinteistä karjalaista perhe-elämää" – sellaista ei Iöydy, mutta homma lavastetaan

Japanilainen kuvausryhmä etsii Pohjois-Karjalasta monen sukupolven suurperhettä, joka harrastaa yhdessä talviurheilua ja tekee puhdetöitä tummaseinäisessä pirtissä.

Leijonalegendat juhlivat Linnassa: "Nämä herrat ovat rapakon takana vieneet Suomea eteenpäin"

Teemu Selänne, Jari Kurri ja Veli-Pekka Ketola juhlivat Suomen satavuotismerkkipäivää presidentinlinnassa. Katso kolmikon haastattelu kuvaa klikkaamalla.

Tom Hanks antaisi Suomelle lahjaksi baseball-välineitä, Ed Sheeran puolestaan englantilaista perinneruokaa – saimme valtavasti onnitteluvideoita maailmalta!

Keräsimme maailmalta onnitteluvideoita satavuotiaalle Suomelle ja saimme niitä yli sata kymmenistä eri maista, niin julkimoilta kuin tavallisilta kansalaisiltakin. Pyysimme vastaajia kertomaan, mitä lahjoittaisi omasta maastaan Suomelle. Esimerkiksi näyttelijä Meryl Streep ei kuitenkaan osannut sanoa, mitä Suomelle antaisi – olemmehan hänen käsityksensä mukaan jo nyt maailman onnellisin kansa.

Lukemista lauantaiksi: Eläkerahojen epäonninen Venäjän-reissu, 69 ohjusta oven takana ja kännisten joulupukkien kotimaa

Tämä on Ylen lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai

Brittilehti suitsuttaa: 18 syytä, miksi Suomi on maailman upein maa

Torilla tavataan? Prinssi Williamin vierailu Suomeen innosti brittilehden suitsuttamaan Suomea.

Huippukoulutuksen kehto vai sittenkin kännisten joulupukkien kotimaa? Näitä asioita suomalaiset hehkuttavat ja häpeävät maailmalla

Ulkomailla asuva suomalainen on usein naapurustonsa tai työpaikkansa ainoa suomalainen. Ei ole samantekevää, mitä hän Suomesta kertoo.

Kiinalainen tv-tähti asui 30 päivää lentoasemalla ja ihastui suomalaisiin – "Aion nukkua kokonaisen päivän, kun pääsen kotiin"

Helsinki-Vantaan terminaalissa sijaitseva mökki toimi 30 päivää kiinalaisen Ryan Zhun kotina. Mainostempaus herätti huomiota maailmalla ja muutti miehen käsityksen suomalaisista.

Rujo ja väkivaltainen Rendel on ensimmäinen suomalainen supersankarielokuva – Mikkelistä tuli Gotham City

Rendel on varsin poikkeuksellinen elokuvatuotanto – se ei ole saanut elokuvatukia eikä ohjaajalla ole ollut kokemusta elokuva-alalta.

UM:n Venäjä-kyselyllä haluttiin kartoittaa myös muuttohaluja tänne

Venäjällä tehty maakuvatutkimus on osa hanketta, jossa ulkomaalaisten kiinnostusta tulla asumaan Suomeen yritetään lisätä. Tulos paljasti, että vain harva muuttaisi Suomeen.

Turistit kantavat laukuissaan Suomi-kuvaa maailmalle – Jääkaappimagneetti on perinteinen hittituote

Elokuun lopulla kesän kuumin turistisesonki kääntyy kohti hiljaisempaa syksyä. Millaisia matkamuistoja Suomesta viedään maailmalle?

Älyttömin asia, jonka olet kuullut Suomesta

Kerro mitä meistä luullaan

Ruotsalaisten Suomi-tietämys on heikko – yleisimmin tunnetaan luonto ja sauna

Ruotsalaisilla on Suomesta myönteinen mutta pinnallinen kuva, käy ilmi Tukholman Suomi-instituutin teettämästä kyselystä.

Ylen kysely: Tunnelma vastaanottokeskuksissa hyvä – odottaminen ja kielteiset päätökset rassaavat

Ylen kyselyyn vastanneet vastaanottokeskukset pitävät omien keskustensa ilmapiiriä myönteisenä. Tunnelman ennakoidaan kuitenkin latistuvan hieman kesän aikana.

Joulupukin konkurssiuhka ja Kakslauttasen lasi-iglut levisivät maailman mediaan

Suomen maakuva ulkomaisessa mediassa säilyi viime vuonna hyvänä. Suomi-jutuissa kerrottiin esimerkillisestä koululaitoksesta, mutta myös talousvaikeuksista. Niiltä ei säästynyt joulupukkikaan, jonka konkurssiuhasta raportoitiin Portugalia myöten.

Suomalaisten oudot tavat - Odd customs

Suomalaisten oudot tavat

Heimoerot: hämäläiset

Minkälaisia hämäläiset ovat oikeasti? Katso video!

Suomalaisia lastenkirjoja Kiinaan

Kotimaisten kirjojen myynti jatkuu hyvänä ulkomaille.

I. K. Inha — kansallisvalokuvaaja

I. K. Inha sai Suomen ymmärtämään kansallismaiseman arvon

Suomalaisessa onnelassa mekot ovat puhtaita ja hiukset kammattuja

Filmi ”People with future” antaa Suomesta puhtoisen kuvan.

Topeliuksen Suomibrändi oli tuontitavaraa

Suomi-brändi syntyi jo 120 vuotta sitten

Suomen leijona ja Venäjän karhu

Igor Stravinsky ja Jean Sibelius kohtasivat taisteluasemissa

21.4. Teeman Elävä arkisto: Suomi-kuva

Millaista Suomi-kuvaa on maailmalle ennen tarjoiltu?

Suomen seitsemän maailmanperintökohdetta

Pallo Hallussa vieraili Suomen maailmanperintökohteissa.

Aho & Soldan teki filmirapsodian puunjalostuksesta

Kiitetty lyhytelokuva kertoo puun kiertokulun

Jälkiviisaat: Suomi-kuva Uudessa-Seelannissa ja kaivosten rikkihappokeitaat

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä Suomi-kuvasta Uudessa-Seelannissa ja kaivosten ympäristövaikutuksista. Keskustelijoina olivat Jeanette Björkqvist, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Kyllönen kutsuu Suomea nälvineen liikenneministerin vierailulle

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) aikoo kutsua Uuden-Seelannin liikenneministeri Gerry Brownleen vierailulle Suomeen. Virallinen kutsu Brownleelle lähetetään huomenna. Kyllösen mukaan paras anteeksipyyntö suomalaisille olisi, jos Brownlee saapuisi Suomeen.

Luumäellä luotetaan Kotkaniemen tulevaisuuteen

Kunnanjohtaja Anne Ukkonen sanoo, että Svinhufvudin kotimuseon sulkeminen olisi menetys Luumäen lisäksi koko Suomelle. Ukkosen mukaan kunta yrittää pitää museon auki tulevana kesänä.

HS: Suomi-kuva rasistinen ulkomailla

Suomen maine ulkomailla tahriintui Helsingin Sanomien mukaan viime vuonna. Lehden ulkomailla asuville suomalaisille tekemän kyselyn mukaan Suomesta on levinnyt kuva suvaitsemattomana ja jopa rasistisena maana.

Aamun lehdet

Perjantain lehdet kirjoittavat leikkauslistoista ja populismista sekä pohtivat edelleen perhesurmien syitä ja seurauksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle