Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jani Kaaro.

Jani Kaaron kolumni: Internet, yhteinen uniaikamme

Me elämme verkossa yhteistä, unenkaltaista elämäsimulaatiota, ja niin me juuri haluammekin, kirjoittaa Jani Kaaro.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Hyviä, ja hankalia

Huomatt. isoa appelsiinia ja 4D-kenkiä Kajo miettiipi.

näyttelijöitä rivissä

Porin teatteri avaa uusitun pienen näyttämön seitsemällä ensi-illalla

Porin teatterissa rakastetaan, kaivataan, kiusataan, svengataan ja muistellaan syksyn aikana. Pienellä näyttämöllä nähdään muutaman kuukauden sisällä jopa seitsemän ensi-iltaa.

Reino-tossut

Unissakävelijä ei tunne kipua – ennen kuin herää

Tutkimuksessa haastateltiin kymmeniä onnettomuuksiin joutuneita unissakävelijöitä. Eräs heistä oli pudonnut kotitalonsa katolta, mutta tuntenut kipua vasta herättyään aamulla.

Ruotsalaismies vapautui raiskaussyytteistä - oikeuden mukaan hän oli unessa

Oikeudelle lausunnon antanut lääkäri totesi joidenkin kärsivän sexsomniana tunnetusta häiriöstä.

Saksa muistaa varovasti ensimmäistä maailmansotaa

Viranomaiset osallistuvat muistotilaisuuksiin tuskin lainkaan, mutta kansalaisia vuosien 1914–1918 sota on alkanut kiinnostaa. Esityisen suurta huomiota on saanut australialaisen historioitsijan teos, joka vie Saksan harteilta syyllisyyttä sodan aloittamisesta.

Schulz: Ukrainan kriisi toi takaisin sodan pelon Eurooppaan

Kuka olisi voinut kuvitella, että sodan mahdollisuudesta voisi tulla todellinen maassa, jolla on yhteinen raja EU:n kanssa, Schulz sanoi EU:n huippukokouksessa Brysselissä.

Unissa-ajaja vapautettiin rattijuopumuksesta Uumajassa

Käräjäoikeus tuomitsi 39-vuotiaan miehen rattijuopumuksesta, mutta hovioikeus on vapauttanut hänet. Syy: mies saattoi ajaa humalassa unissaan.

Lähes jokainen lapsi kävelee unissaan

Unissakävelyyn liittyy monenlaisia uskomuksia. Harva kuitenkin tietää, että tämä unen erityishäiriö on perinnöllistä. Vielä uskomattomammalta tuntuu, että lähes jokainen lapsi kävelee unissaan. Unitutkija Markku Partisen mukaan taipumusta voi halutessaan vaikka testata.

Mies nukkuu sängyssä.

Unissakävelijän on annettava nukkua

Unissakävely voi olla merkki sairaudesta tai häiriöstä unen laadussa. Ajoittainen unissakävely voi myös johtua syvästä uupumuksesta tai stressistä. Unihäiriöt on syytä erottaa toisistaan.

Philadelphia Flyers

Philadelphia löi unissakävelijät idän jättien kohtaamisessa

Philadelphia Flyers väänsi 3-2-jatkoaikavoiton Washington Capitalsista yön NHL-kierroksella ja lisäsi johtoaan itäisessä konferenssissa. Lähes kaksi ja puoli erää täysin unessa ollut Capitals nousi 0-2-tappioasemasta tasoihin 40 sekunnissa, mutta Andrej Meszaros ratkaisi pelin Flyersille, kun jatkoaikaa oli pelattu vain reilu minuutti.

Pellehyppäjät ovat täynnä intoa.

Nukkumatti ei selviä yötyöstä kuivana

Oululaiset uimahyppääjät järjestävät pellehyppynäytöksiä tänä viikonloppuna. Raksilan uimahallin hyppynäytökset johdattelevat yleisön unimaailmaan lauantaina ja sunnuntaina kello 15.30.

Brittitutkimus: Vähän nukkuvilla lapsilla masennus- ja ahdistusoireita

Lyhyitä yöunia nukkuvilla lapsilla saattaa olla muita enemmän masennus- ja ahdistuneisuusoireita aikuisena. Myös yliväsymys ja nukahtamisvaikeudet liittyvät myöhempään oireiluun, mutta eivät yhtä selvästi.

Univaje paljastaa unissakävelijän

Unissakävelijöiden kannattaisi välttää turhaa valvomista, sillä univaje saa suurimman osan unissakävelijöistä liikkeelle. Kanadalaisten tutkijoiden havainto voi auttaa välttämään unissakävelyä eli somnambulismia, mutta univajetta voidaan myös käyttää vaivan diagnosointiin.

Pyjamapukuinen unissakävelijä istuu baarin pöydässää asiakkaan ihmetellessä.

Unissakävelijä

Tuijottavailmeinen hiippari kävelee pyjamassa baariin.